|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Ziarnina po przekłuciu pępka
Witam Was dziewczyny.
Z góry zaznaczam, że wszystkie wątki na ten temat już mam obeznane, ale chciałam odświeżyć temat i rozwiać wątpliwości. Otóż kolczyk w pępku zrobiłam 3 października 2013r. i do tej pory myślałam, że on się po prostu nie zagoił, aż zaczęłam szukać, czytać... Okazało się, że moim problemem jest właśnie ziarnina. Teraz pytania ![]() Jak skutecznie się tego pozbyć? Czytałam o papce z aspiryny, ale podejrzewam, że mam uczulenie na kwas acetylosalicylowy więc boje się tego sposobu próbować... Czy ziarnina w każdym przypadku powraca? Czy gdybym wyciągnęła kolczyk to wchłonie się sama? Długo zastanawiałam się nad przebiciem, a teraz żałuję, że jednak się zdecydowałam ![]() Proszę o wyrozumiałe odpowiedzi
|
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ziarnina po przekłuciu pępka
spróbuj olejkiem herbacianym. ziarnina może, ale nie musi powrócić. pępek goi się nawet i do roku czasu, więc cierpliwości, ja męczyłam się ze swoim ponad rok.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Nie martw się mój pępek goił się ponad pół roku. Dobrze ktoś tutaj polecił olejek z drzewa herbacianego. dołącz jeszcze trybiotyk i codziennie przemywaj. Aha i ważne ten olejek z drzewa herbacianego rozcieńczaj bo sam w sobie jest bardzo silny.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za podpowiedzi
![]() stosuje od kilku dni Ocentisept. Nie wiem czy to dobry pomysł, ale po ziarninie nie ma już śladu Nawet skóra dookoła pępka zaczyna mieć normalny kolor Stosuje to nadal i zobaczymy co będzie dalej Jeśli ziarnina powróci to wypróbuję olejek ![]() Co do Trybiotyku to podobno go już nie produkują... (tak usłyszałam w aptece jak kupowałam po przebiciu). Dostałam jakis zamiennik, który nie wiele pomógł mojemu pępkowi
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Ziarninę wyleczyłam Ocentiseptem :P
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
ja dostałam oscenisept od razu w salonie do przemywania i było wporządku od samego początku
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.