|
|
#1831 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY
https://aukcje.nasza-klasa.pl/show_i...item=472687331
Co tym sądzicie? |
|
|
|
|
#1832 |
|
Raczkowanie
|
ja zrobilam cos takiego: spirytus z apteki pol buteleczki, wrzucialam tam 5 aspiryn i powstala zawiesina. doskonale dziala na swieze pryszcze, zluszcza, "sprowadza na wierzch" (ale okresleie uzylam
) ale wiecie pewnie o co chodzi nie robia sie bulwy, a jak sa to szybciej schodza, dziala rowniez na wrastajace wloski (bikini)wlos wylazi
|
|
#1833 |
|
Zadomowienie
|
Moze ktos cos doradzi, bo ja juz nie wiem co robic
![]() Cale zycie mieszkałam w warszawie. Moja cera nie byla doskonała, nawet na nia narzekałam ale teraz doceniam to co bylo... Odkad przeprowadzilam sie na studia do Krakowa (a dokladnie pod Krakow) moja cera wyglada strasznie ciagle mi cos wyskakuje, no masakra. Twarz pełna wielkich ropnych krost, malych syfkow, no wszystkiego. Myslalam ze to wina wody- zaczelam myc twarz tylko przegotowaną wodą. Jest ODROBINĘ lepiej- nie mam juz wielkich bolacych krost. Za to policzki pełne są małych, drobnych - i co najgorsze- czerwonych krostek. Nijak nie schodzi, skoro to nie woda, to ja juz nie wiem co- powietrze? Moze ktos mial podobna sytuacje i sobie z tym poradzil?warto podkreslic, ze jak jade na weekend do warszawy cera od razu mi sie wygładza i blednie z tych krostek, po prostu znikaja...
|
|
|
#1834 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Najlepsze domowe sposoby na trądzik(w jednym wątku)
Mam 17 lat,do tej pory nie mialam duzych problemow z cera,pojedyncze pryszczeuzylam lampy kwarcowej(bo podobno dziła bakteriobójczo) aby je zlikwidowac i sobie spalilam nia twarz porobily sie strupy, krew mi leciala z twarzy (miejscowo) to bylo okropne potem porobily sie z tego wszystkiego pryszcze!!! coraz wiecej i wiecej i wielkie gule teraz chyba mam ich ze 3 tylko na policzkach(nie da sie ich wydusic a jak juz cos wyleci to tylko taka barrdzo ciemna krew ) bo tam sie spalilam mama wyslala mnie do dermatologa i przepisala mi tetracykline 6 tabl. dziennie i zel i papke powiedzila ze to tradzik ciezki i mam go przynajmiej 2 lata( tak naprawde to 2 miesiące) tacy sa lekarzewysuszylo mi to strasznie mam dosyc troszke mi ta papka pomogla teraz tylko smaruje oliwka jonsona dla niemowląt.Ale teraz nie wiem co robic Nie chce juz iśc do lekarza zadnego bo nie wiadomo co jeszcze wymyśli! teraz sie to troszkę uspokoiło to wszystko, jestem bardzo czerwona.na czole,nosie kościach policzkowych,brodzie szyi i plecach nic nie mam ale zostało jeszcze na policzkach bo tam głównie skierowałam lampe,najpierw na jeden policzek potem na drugi.na prawym mam mniej ale na drygim są te okropne 'gule' poradzcie coś na to prosze! ALE SIE NA PISALAM(mam nadzieje że nie na darmo )BOŻE!!! pomóżcie mi co mam robić ???????bo juz nie mam siły!!!
|
|
|
|
|
#1835 |
|
Przyczajenie
|
Znów mi się stan cer pogorszył. Czy wy też macie na policzkach widoczne dziury?
Bo właśnie ja mam trzy może dziurki, które bardzo rzucają się w oczy. Próbowałam smaorwać cepanem, ale nic nie daję.Co z tym cholerstwem zrobić? |
|
|
|
|
#1836 |
|
Przyczajenie
|
hejj. tonik z przegotowanej wody i cytryny jest doskonały - wypróbowałam!! działa juz po pierwszym zastosowaniu. ale wiadomo ze wszystkie wągry nie wyjdą od razu. ale po tym toniku lepiej sie te paskudy wyciska ; ))
|
|
|
|
|
#1837 |
|
Rozeznanie
|
mnie po toniku z cytryny tak wysypalo ze masakra
|
|
|
|
|
#1838 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
faktycznie, nie zwróciłam uwagi na otoczenie tego gdzie mieszkam... tu gdzie mieszkam teraz to niby takie 'zadupie troche' wieś, jedna droga... ale 5 km dalej jest sporo fabryk... a w wawie mieszkam zaraz koło lasu,może to ma jakiś wpływ...
|
|
|
|
#1840 |
|
Zakorzenienie
|
a co pomoże do cery tłustej w sensie
ze jak użyje fluidu to jest ok przez parę godzin a później świece sie jak nie wiec co znacie jakis sposób |
|
|
|
|
#1841 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też kiedys mialam problemy ze swiecącą się twarzą, gdy używalam wysuszajacych zeli, kremow tylko matujacych. odkąd zaczelam nawilżac cere - krem (np bambino) nie pamietam juz jak wyglada moja swiecąca sie twarz. Ale moze to tez wina upływu wieku... a jak to nie pomaga to moze w ciagu dnia jakies chusteczki bibulki matujące pochłaniajace sebum?
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuje za odpowiedz jak przypudruje pudrem w kamieniu jest ok ![]() ale ja bym w ogóle chciała aby móc mieć normalną skórę ale nie wiem czy są na to jakieś maści tabletki
|
|
|
|
|
|
#1843 |
|
Przyczajenie
|
Jeśli chodzi o domowe sposoby, słyszałam ostatnio w jakimś programie że czosnek ma cudowne działanie antybakteryjne, więc na trądzik polecają robienie okładów czy maseczek ze zmiażdżonego czosnku. Może być obiecujące ale przeraża mnie to że skóra może "przejść" tym zapachem... Co o tym sądzicie?
|
|
#1844 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jesli zbyt dlugo potrzymasz go na twarz (bo czesto trudno wyczuc kiedy nalezy zmyc zastosowany specyfik).
|
|
|
|
|
|
#1845 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam okropny trądzik i głównie używam Pharmacerisu (pianka i krem) i do tego domowe maseczki, ale raczej rzadko
Jak już to z drożdży (drożdże, przygotowana zimna woda i sok z cytryny) i z miodu z dodatkiem kremu nawilzajacego. Ta druga bardzo dobrze wygładza skórę i znikają przebarwienia Bardzo dobrze jest po niej nakładać podkład.
|
|
|
|
|
#1846 |
|
Zadomowienie
|
A jak kochani trądzikowcy i im pochodni radzicie sobie po świętach? ja mam tradycyjny wysyp po sałatce z majonezem, potrawach ze śmietaną i dużej ilości przypraw...święta zawsze tak mi się kończą...;( licze że szybko się z tym uporam
|
|
|
#1847 |
|
Zadomowienie
|
Avene jest rewelacyjny- nie działa agresywnie, jest bardzo delikatny, skóra po nim ukojona. Zawiera w sobie wode termalną, mocno nawilża a nie natłuszcza- super dla trądzikowcow, szczerze polecam
|
|
|
#1848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1849 |
|
Zadomowienie
|
jeny czwarty raz tu napisze , wybaczcie;D zastanawiam się nad maseczką z aspiryny słyszałam wiele opinii na ten temat- ale - no własnie jest ale. mam uczulenie na aspiryne i polopiryne- za bardzo rozrzedzają mi krew i dostaję krwotoków z nosa. Czy stosowane od zewnątrz też wnikają do krwiobiegu? troche boję sie zaryzykowac, to bardzo silne środki
|
|
|
#1850 |
|
Zadomowienie
|
Kilka przepisów ode mnie
Jeżeli coś powtórzyłam to przepraszam![]() Błyskawiczna maseczka cytrynowa Należy ubić na sztywno jedno białko i dodać kilka kropli soku z cytryny. Nałożyć papkę na twarz i czekać, aż zacznie ściągać. Cery bardzo tłuste mogą dodać pół łyżeczki mąki. Maseczka matuje, rozjaśnia i ściąga pory. Zmywamy letnią wodą i przecieramy skórę tonikiem. Peeling pomidorowy Składniki i ich ilość : 2 pomidory, 2 łyżki otręb migdałowych lub pszennych. Sposób przygotowania: pomidory umyć, pokroić na ćwiartki, zmiksować na jednolitą papkę, dodać otręby. Delikatnie okrężnymi ruchami masować skórę twarzy i szyi, na koniec spłukać letnią wodą. Maseczka daje skórze świeży wygląd, głęboko oczyszcza tłustą cerę. Maseczka dla cery tłustej Łyżkę zmielonych bratków polnych, łyżkę sproszkowanego skrzypu, łyżeczkę świeżych drożdży, wymieszać z przegotowaną wodą, nałożyć na twarz, przykryć gazą zmoczoną w ciepłej, przegotowanej wodzie, zdjąć maseczkę po 20 min, zmyć twarz tonikiem. Maseczka ściągająca dla tłustej i mieszanej cery Łyżkę zmielonych płatków owsianych, łyżkę sproszkowanego skrzypu rozetrzeć na papkę z przegotowaną wodą , dodać kilka kropel z cytryny, zmyć po 15 min. Maseczka dla cery tłustej i mieszanej o działaniu wybielającym Łyżkę soku z ogórka (świeżego) wymieszać z małą ilością świeżych drożdży, zmyć po 15 min. Maseczka odżywcza Ugotowany w "mundurku" ziemniak obrać ze skórki , rozgnieść, rozprowadzić ciepłym mlekiem, dodać żółtko, zmyć maseczkę po 20 min. Pozdrawiam
|
|
#1851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po 2. - myślę, że maseczka z aspiryny nie zaszkodzi Ci tak jakbyś wzięła ją doustnie, ale lekarzem nie jestem
|
|
|
#1852 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczynkki, pozdrawiam serdecznie! czytam Was juz bardzo dlugo i mi bardzo Wasze pomysly pomogly ale mam pewien problem. mam dziwne fioletowe czy sine plamy na policzkachi nie wiem czym to usunac... nic nie pomaga i nie sa to zadne blizny... macie jakis pomysl??? na krosty bardzo pomogl sudocrem dziekuje
i prosze o odp
|
|
|
|
|
#1853 |
|
Przyczajenie
|
też coś takiego miałam, z tym że moje do tego było zgrubiałe i bolące... i miało taki dziwny kształt, wyglądało jakby ktoś mi podbił oko
smarowałam to aloesem i nakładałam na to tony korektoru i po pewnym czasie znikło.
|
|
#1854 |
|
Raczkowanie
|
Udało mi się wreszcie przeczytać cały wątek
mam nadzieje, że to pomoże. Jutro przywiozę od babci Aloesik
|
|
|
|
|
#1855 |
|
Przyczajenie
|
Ught..
trądzik, trądzik. Ktoś kto to wymyślił powinien siedzieć za kratkami![]() Ja stosuje Tonik Rezultaty są następnego dnia już !! Bynajmniej u mnie.Jest to tonik wykonany z nafty kosmetycznej (takiej do włosów z witaminą A i E) I z Olejku pichtowego, który można zakupić w aptece, (ale taki który te z jest do użytku wewnętrznego) Proporcje to 50 ml do 10 ml , Skóra jest świetnie nawilżona i taka mięciutka nafta d;atego , że olejek pichtowy świetnie się w niej rozpuszcza.. ![]() Spróbuj
|
|
|
|
|
#1856 |
|
Zadomowienie
|
używałam toniku z olejku pichtowego, ale nie z naftą kosmetyczną, tylko tą drugą- do picia
![]() spróbowałam też z kosmetyczną ale było okropnie tłuste. dla mnie efekty rewelacyjne nie były, ale bardzo pomaga na wągry- rozjaśniły się, praktycznie nie było ich widać. niestety dosc mocno wysusza cerę.
|
|
|
#1857 |
|
Raczkowanie
|
Czy myślicie, że krem Ziaja masło kakaowe jest dobry? Z tyłu pisze, że poprawia koloryt skóry.
|
|
|
|
|
#1858 |
|
Zadomowienie
|
własnie ostatnio go kupiłam
![]() jak dla mnie moze byc, dobrze nawilza, klade na noc to skora rano jest bardzo ładna, odzywiona. czy poprawia koloryt? nie zauważyłam. Niestety ciężko się wchłania i za to duzy minus, sporo wycieram w posciel ![]() ps. fajny avatar
|
|
|
#1859 |
|
Przyczajenie
|
Hej! Nie będę się pytał czy macie sprawdzony i działający lek na trądzik, bo wiem że nie ma takiego. Możecie mi polecić jakiś krem nawilżający na noc i na dzień? Moja cera jest tłusta.
|
|
|
|
|
#1860 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

) ale wiecie pewnie o co chodzi
nie robia sie bulwy, a jak sa to szybciej schodza, dziala rowniez na wrastajace wloski (bikini)wlos wylazi

Jeżeli coś powtórzyłam to przepraszam
i prosze o odp