Lubelskie Panny Młode cz. IV - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-07, 00:27   #2071
karoliinka84
Raczkowanie

Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV

Dopadl mnie stres -dzis moj TŻ trafil do mnie akurat na ten moment, kiedy rozmyslalam ,ile to jeszcze rzeczy do zalatwienia a czas leci!;-( Oberwalo mu sie za to ze to ja nie mam jeszcze sukienki!;-)ale przyjal to ze smiechem!jak zwykle!Slub w czerwcu a ja nie mam sukienki,fryzjera,derkora torki itp.-jest tylko od roku juz kosciol,sala i orkiestra -no i wygrane auto do slubu!;-)podtrzymajcie mnie na duchu kolezanki narzeczone!;-)
karoliinka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-07, 08:13   #2072
szpilkamala
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez karoliinka84 Pokaż wiadomość
Dopadl mnie stres -dzis moj TŻ trafil do mnie akurat na ten moment, kiedy rozmyslalam ,ile to jeszcze rzeczy do zalatwienia a czas leci!;-( Oberwalo mu sie za to ze to ja nie mam jeszcze sukienki!;-)ale przyjal to ze smiechem!jak zwykle!Slub w czerwcu a ja nie mam sukienki,fryzjera,derkora torki itp.-jest tylko od roku juz kosciol,sala i orkiestra -no i wygrane auto do slubu!;-)podtrzymajcie mnie na duchu kolezanki narzeczone!;-)

Cóż za zbieżność, wczoraj miałam to samo - ale przez telefon, gdyż mieszkamy 200 km od siebie. (śmiechem jednak nie zareagował a raczej złością) Zaczęło mi sie powoli wydawać, że mało jest czasu (11 lipca). My równiez mamy salę, godzinę w kościele, orkiestrę, fotografa, kamerzystę - i tyle! Dla niego nie ma tematu, na dobrą sprawę to jeszcze nigdy chyba pierwszy nie zaczął rozmów na tematy organizacyjne z weselem. Zawsze ja poruszam te sprawy, a on reaguje jakby te tematy go nudziły. A przecież to ON wyszedł pierwszy z inicjatywą - ślub. AAAAAAAha mamy jeszcze (od 2 dni) upatrzoną szkołę tańca, gdyż mój TŻ tańczyć nie umie (jego wesele jest pierwszym w rodzinie). Nie mówię, że ja jestem mistrzynią parkietu - też mi się przyda (kurs jest indywidualny, pani zajmuje się tylko nami, opłata 65 zł za nas oboje za godzinę).
szpilkamala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-07, 09:00   #2073
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oshinek Pokaż wiadomość

Na chwilę obecną myślę o dekoracji sali. Mam już koncepcję, zastanawiam się nad wykonaniem, ile mogłoby kosztować wynajęcie kogoś do zrobienia takich dekoracji? Mam na sali 4 słupy, które fajnie by wyglądały owinięte światełkami +materiałem plus ściana ze światełkami za miejscami Młodej Pary. Pytanie ile kosztuje taka przyjemność???
mogę ci cos takiego zrobić lub podpowiedzieć jak to sie robi , byłam u mojej koleżanki która sama sobie coś takiego robiła

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-07, 09:04   #2074
Gosiczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość
Witam Was kochane w nowym roku Dawno nic nie pisałam ale śledziłam was regularnie . Jestem dumna, bo w końcu zamówiliśmy OBRĄCZKI Ja chciałam z białego złota, mój TŻ z żółtego i w końcu poszliśmy na kompromis i kupiliśmy klasyczne 4mm obrączki z białego złota, ale nierodowanego [ nie będą takie jak srebrne tylko lekko żółtawe] .
Ładne obrączki, też koniecznie chcę z białego złota. Gdzie robiłaś jak mozna wiedzieć? i ajki koszt był?

Cytat:
Napisane przez Joasia*** Pokaż wiadomość
my nie mamy jeszcze pełnej listy , znaczy się ja wiem ile mniej więcej potrzebuje ale mój tż nie.... ale max 130 osob

jeśli mogę być szczera, to ten bukiet jest hmm jakby to z lekka ująć 'nieładny' totalnie mi się nie podoba, ale oczywiście kwestia gustu i może tego koloru, który jak dla mnie zdecydowanie za mocny
No my też jakieś ograniczenie wprowadzimy max 120 osób, bo wg mnie na sali więcej się nie zmieści.A problem oczywiście jest ze znajomymi, kogo? No i kogo z osobą towarzyszącą?

A bukiet mi się podoba, właśnie przez ten kolor - kwestia gustu .

Froggie ja też się teraz zastanawiam nad czymś podobnym, bo jest to bukiet który mi się spodobał bardzo. Zapisałam go sobie w ulubionych

ja mam takie pytanko, bo my zaczynamy się zastanawiać gdzie, więc może coś ciekawego zaproponujecie: Planujecie jechać w podróż poślubną? jak tak to gdzie? Od razu po ślubie czy w innym terminie?
Stary 2009-01-07, 09:29   #2075
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez ana_01 Pokaż wiadomość
Jeśli chcesz mieć 200 gości to możesz śmiało pytac w Sali Bankietowej w Dysie (a co..ja też będę reklamować swój lokal weselny:P), w Niemcach jest sala na 300 osób, ale nie wiem czy warta polecenia, bo nie byłam nigdy. A chcesz tylko w okolicach Lublina czy może być w Lublinie? Jest kilka restauracji/zajazdów w Lublinie, które pomieszczą taką liczbę ludzi i są fajne.
Cytat:
Napisane przez Marianna 54 Pokaż wiadomość
Sala bankietowa Dys 300 jest na około 250 osób, ładne miejsce blisko Lublina. My znaleźliśmy tą sale przez forum, nie mają zadnej reklamy, a jak pojechaliśmy do nich w maju to większość terminów na przyszły rok była juz zajęta.
Również polecam ten lokal - w III części wątku opisywałam swoje wrażenia po weselu, które też organizował tam mój brat i znajoma
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...91#post8780491 opisałam w skrócie swoje weselne wrażenia, jest też słów kilka o bukiecie i innych rzeczach

Edytowane przez miss.hot
Czas edycji: 2009-01-07 o 09:34
miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-07, 09:59   #2076
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gosiczek Pokaż wiadomość
ja mam takie pytanko, bo my zaczynamy się zastanawiać gdzie, więc może coś ciekawego zaproponujecie: Planujecie jechać w podróż poślubną? jak tak to gdzie? Od razu po ślubie czy w innym terminie?
Ostatnio rozmawaiałam z tż że za wycieczką rozejrzymy się zaraz po weselu w pon/wt (coś z last minute). Jeśli trafi się coś fajnego od razu to pojedziemy, jak nie to wykupimy coś na początek września. Ale pojechać na pewno pojedziemy tylko wcześniej na pewno nie zabierzemy się za poszukiwania z prostego powodu- brak kasy...jesteśmy na etapie szukania mieszkania i chcemy jeszcze je kupić przed ślubem
A gdzie....jakieś Wyspy Kanaryjskie, Tunezja, Lazurowe Wybrzeże, Majorka lub Ibiza...tam ja bym chciała
Joasia*** jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-07, 10:22   #2077
rybcia2309
Wtajemniczenie

My z moim TŻ jedziemy zwyczajnie do Zakopanego, żeby pooddychać świeżym powietrzem, pospacerować, chyba tego właśnie potrzebuję, a że mój mężczyzna kocha góry więc nie ma sprzeciwu, a chyba nie mam za specjalnej ochoty jechać gdzieś daleko, nie ma to jak piękna Polska do tego na obecny stan jestem bezrobotna i nie widzę kolorowo najbliższej przyszłości, a na góry raczej będzie nas stać. Co do światełek bardzo podoba mi się ten pomysł, może go zgapię...
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-07, 11:03   #2078
szpilkamala
Przyczajenie

Gdzie warto wybrać się z zamiarem zakupu sukni? Może doradzicie?
Stary 2009-01-07, 11:09   #2079
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szpilkamala Pokaż wiadomość
Gdzie warto wybrać się z zamiarem zakupu sukni? Może doradzicie?

Sporo salonów jest w okolicy szkoły Vetterów ul. Bernardyńska przechodząca w Zamojską, na Narutowicza są dwa bądź trzy, dwa są na Głebokiej obok siebie, trochę jest w takich pawilonach między Lubartowską a Wodopojną...Jeden jest w galerii Orkana.
a i zapomniałam o dwóch czy trzech naprzeciwko dawnej gali

Edytowane przez Joasia***
Czas edycji: 2009-01-07 o 11:09 Powód: dopisek
Stary 2009-01-07, 11:16   #2080
A27
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Matplaneta Pokaż wiadomość
Sliczny ten bukiecik-taki delikatny!
Ja też ciągle szukam tego idealnego bukieciku. Chcialabym jakis delikatny i myślalam albo o miniaturkowych różyczkach, albo małych tulipankach, albo właśnie frezjach... Ale na co sie zdecydować??
Czy w kwiaciarniach są jakieś katalogi? Moje poszukiwania skumulowały sie do tej pory w internecie, więc nie mam pojecia jak to wygląda...
A ja Drogie Panie odkryłam sklep ze ślicznymi butkami ślubymi (oczywiście). Może pamiętacie-ale do tej pory napalona bylam na salon Ryłka, ale kiedy zobaczyłam TE SKÓRZANE CUDEŃKA, to malo nie zemdlałam
Sklep znajduje sie na ul. Narutowicza. Nazwa na razie mi wyleciała z głowy-ale jest koło sklepu Cymberline. Jak przypomnę sobie nazwę to napiszę
A teraz sie znowu zaczytuję
Widzę, że powrócił temat bukietów. Ja miałam taki. Może Was zainspiruje Róż chyba 25 i wcale nie był ciężki A świadkowa miała jedną długą różę ecrue.
Najlepiej znaleźć sobie coś w necie i zanieść do kwiaciarni. Ja tak zrobiłam i miałam taki jak sobie wybrałam i wymarzyłam
Zazdroszczę Wam, że jesteście jeszcze przed. Ten Dzień jest super i jedyny w życiu.
Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0909.jpg (19,6 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1161.jpg (23,3 KB, 46 załadowań)
A27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-07, 11:29   #2081
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez A27 Pokaż wiadomość
Widzę, że powrócił temat bukietów. Ja miałam taki. Może Was zainspiruje Róż chyba 25 i wcale nie był ciężki A świadkowa miała jedną długą różę ecrue.
Najlepiej znaleźć sobie coś w necie i zanieść do kwiaciarni. Ja tak zrobiłam i miałam taki jak sobie wybrałam i wymarzyłam
Zazdroszczę Wam, że jesteście jeszcze przed. Ten Dzień jest super i jedyny w życiu.
Pozdrawiam
Śliczny
Stary 2009-01-07, 11:37   #2082
negila
Rozeznanie

Cytat:

Na chwilę obecną myślę o dekoracji sali. Mam już koncepcję, zastanawiam się nad wykonaniem, ile mogłoby kosztować wynajęcie kogoś do zrobienia takich dekoracji? Mam na sali 4 słupy, które fajnie by wyglądały owinięte światełkami +materiałem plus ściana ze światełkami za miejscami Młodej Pary. Pytanie ile kosztuje taka przyjemność???
na targach ślubnych pytałam się o taki wystrój ale w każdym mówili mi coś innego. Ja się pytałam tylko o dekoracje za nami, (ale w sumie mam na sali 2 kolumny i je tez można udekorować)- za to od nas chcieli do 150 zł.
dokładnie takimi światełkami jakie są używane jest teraz przystrojona plaza. Ostatnio na allegro wypatrzyłam taka kurtynę ze światełek (55zl) 2,2 m na 1.8 m czyli całkiem spora, tylko nie wiem czy to były te światełka LED. Do tego jeszcze materiał i nie wiem czy tak strasznie taniej wyjdzie robienie samemu.
Mój TZ powiedzial że sie tym zajmie, bo to poodbno jest bardzo proste, ale na wszelki wypadek to wolalabym sie ubezpieczyc, wiec jak już ci odpiszą z tych firm dekoratorskich to daj znać, bardzo cie prosze .

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie do dziewczyn ślubujących w Świętej Rodzinie, myslalyscie o dekoracji kosciola? Mi znajomy Ksiadz, który nam bedzie najprawdopodobniej udzielal slubu mowil, ze proboszcz sie nie zgadza na dekoracje sztucznymi kwiatami (np. gotowe bukiety z dekoratorni wzdłuz ławek), a że w cenie slubu jest juz organista i kwiaty na oltarz...Ale jesli ja bym, chciala przybrac klęczniki i może ławki, tp zostaja zywe kwiaty lub materiał. Tzreba by sie zgadac z ludzmi, którzy mają po nas slub, można by się było złożyć.
NAm nic nie mówił ksiądz o tym że się na coś nie zgadzają, wręcz przeciwnie kazał przyjśc jakbyśmy byli zdecydowani na indywidualny wystrój powiedzieć co i jak. MOżna właśnie równiez zgrać się z parami z tego samego dnia. A jak pójdziesz z gotowym planem i się ksiądz nie zgodzi, to bym od razu szła do proboszcza z nim rozmawiać on jest tak ciepłym człowiekiem że nie wyobrażam sobie żeby się nie zgodził.

Cytat:
Napisane przez szpilkamala Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem co pisałyście wcześniej, bo tyle tego jest, że musiałabym urlop wziąć w pracy żeby wszystko przeczytać ... ale może któraś z Was była tak dobra i doradziła jakiegos dobrego fryzjera, ewentualnie któregoś odradziła. Nie mam zielonego pojęcia gdzie można sie GODNIE MŁODEJ uczesać. Nie mam też rozeznania w makijażu. Może coś mi polecicie.
ja mogę polecić salon U ani na fabrycznej i salon Anna na bursztynowej. Przeze mnie sprawdzone i godne uwagi- byłam zadowolona z rezultatów, ale zdania co do nich sa podzielone.

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
mogę ci cos takiego zrobić lub podpowiedzieć jak to sie robi , byłam u mojej koleżanki która sama sobie coś takiego robiła
Ja równiez bym prosiła o instrukcje

Cytat:
Ostatnio rozmawaiałam z tż że za wycieczką rozejrzymy się zaraz po weselu w pon/wt (coś z last minute). Jeśli trafi się coś fajnego od razu to pojedziemy, jak nie to wykupimy coś na początek września. Ale pojechać na pewno pojedziemy tylko wcześniej na pewno nie zabierzemy się za poszukiwania z prostego powodu- brak kasy...jesteśmy na etapie szukania mieszkania i chcemy jeszcze je kupić przed ślubem
A gdzie....jakieś Wyspy Kanaryjskie, Tunezja, Lazurowe Wybrzeże, Majorka lub Ibiza...tam ja bym chciała
mieliśmy możliwość teraz wybierać ciekawą i tanią wycieczkę ale zdecydowaliśmy że poczekamy na last minute jak się coś trafi to pojedziemy a jak nie to może nasze morze lub Słowacja

A tak wygląda ta kurtyna z allegro
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 512653030.jpg (76,7 KB, 32 załadowań)

Edytowane przez negila
Czas edycji: 2009-01-07 o 12:27
negila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-07, 12:26   #2083
oshinek
Wtajemniczenie

Cytat:
No pewnie, że chcę Tylko wytłumacz wszystko jak chłopu na miedzy proszę jakie materiały, jak zamocować itp.

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
na targach ślubnych pytałam się o taki wystrój ale w każdym mówili mi coś innego. Ja się pytałam tylko o dekoracje za nami, (ale w sumie mam na sali 2 kolumny i je tez można udekorować)- za to od nas chcieli do 150 zł.
To nie tak drogoTaka cena byłaby super, w końcu dla kogoś kto robi takie rzeczy nie pierwszy raz to łatwizna, a ja mogłabym się zaplątać w tych kabelkach, zasilaczach itd.

Cytat:
Ostatnio na allegro wypatrzyłam taka kurtynę ze światełek (55zl) 2,2 m na 1.8 m czyli całkiem spora, tylko nie wiem czy to były te światełka LED. Do tego jeszcze materiał i nie wiem czy tak strasznie taniej wyjdzie robienie samemu.
Mój TZ powiedzial że sie tym zajmie, bo to poodbno jest bardzo proste, ale na wszelki wypadek to wolalabym sie ubezpieczyc, wiec jak już ci odpiszą z tych firm dekoratorskich to daj znać, bardzo cie prosze .
Negila ja na allegro szukałam i kurtyna z girlandów LED w takich wymiarach jak Ty podałaś kosztuje 150zł, więc już nie za wesoło. Ja się boję, że zwykłe światełka choinkowe mogą przepalić materiał, dlatego zastanawiam się nad czymś innym.
No własnie, a jak się okaże że kosztuje to niewiele mniej niż zlecenie firmie + stres czy będzie dobrze wyglądać + czas, bo ja myślę, że to nie jest takie proste (zwłaszcza myślę tu o kolumnach), że rach ciach i po sprawie.
Jak tylko mi odpiszą dam znać, a jak nie odpiszą to będę dzwonić i ich męczyć

Cytat:
A tak wygląda ta kurtyna z allegro
To chyba są zwykłe światełka.
Girlandy LED wyglądają tak:

http://www.pulares.com/sklep/girland...ny-led,34.html

Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka

oshinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-07, 12:31   #2084
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:
Napisane przez Gosiczek Pokaż wiadomość
Ładne obrączki, też koniecznie chcę z białego złota. Gdzie robiłaś jak mozna wiedzieć? i ajki koszt był?
Kupiliśmy w końcu w Red Rubin za 1200zł byłyby tańsze gdyby były od środka płaskie ale my wybraliśmy soczewkowe.

Cytat:
Ja mam to samo aż blednę na samą myśl, że tak dużo do zrobienia a czas tak szybko leci
Stary 2009-01-07, 12:36   #2085
negila
Rozeznanie

Cytat:
To nie tak drogoTaka cena byłaby super, w końcu dla kogoś kto robi takie rzeczy nie pierwszy raz to łatwizna, a ja mogłabym się zaplątać w tych kabelkach, zasilaczach itd.

Negila ja na allegro szukałam i kurtyna z girlandów LED w takich wymiarach jak Ty podałaś kosztuje 150zł, więc już nie za wesoło. Ja się boję, że zwykłe światełka choinkowe mogą przepalić materiał, dlatego zastanawiam się nad czymś innym.
No własnie, a jak się okaże że kosztuje to niewiele mniej niż zlecenie firmie + stres czy będzie dobrze wyglądać + czas, bo ja myślę, że to nie jest takie proste (zwłaszcza myślę tu o kolumnach), że rach ciach i po sprawie.
Jak tylko mi odpiszą dam znać, a jak nie odpiszą to będę dzwonić i ich męczyć

To chyba są zwykłe światełka.
Girlandy LED wyglądają tak:

http://www.pulares.com/sklep/girland...ny-led,34.html
Wlasnie nie pamietam czy to byly zwykle swiatelka czy te LED bo sie aukcja skonczyla a wczesniej sie nie przyjrzalam. sprobuje sie skontaktowac z tym facetem. JA tez się boję że takie zwykłe to mogą poprzepalać ale mój TZ twierdzi że nie powinny. W każdej takiej dekoracji materilał nie dotyka bezpośrednio do lampek. Coś tam wie o tym.W plazie jest teraz dekoracja z takich światełek i się dokładnie przyjrzeliśmy im. Najchętniej ściągnełabym to i było by gotowe i własnie takie jak nam jest potzrebne.
Nic jak się okaże że to wcale nie jest takie drogie to też wolę wynająć firmę i ni etracić czasu i nerwów.

EDit: zadzwoniłam do pietrzyka i tak dekoracja za stołem ok 200 zł (4 m szerokości i 3 m wysokości) umieszczane na stelażu przyjeżdżają i montują. A kolumna 50 zł.

Edytowane przez negila
Czas edycji: 2009-01-07 o 12:45
Stary 2009-01-07, 12:45   #2086
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
froggie
u mnie przygotowania tez leżą i kwiczą.
nie mam niczego.
i czarnowidztwo ostatnio jest u mnie coraz częstsze ;/
nie wiem co z suknią bo zdecydowac sie nie moge.
TZ juz chce garnitur namierzyć - tylko jak skoro nie wiadomo jaka bedzie suknia?
lista gości tez nie jest kompletna - mamy dylemat kogo zapraszac.
zostało pół roku a tu nie ma zadnego postepu...
Widze mam podobnie jak ty a nawet coo do joty

Cytat:
marzedowna
Joasiu pokaże Ci bukiet mojej starszej, właśnie zrobiony z frezji, frezje sa dostępne cały rok więc nie masz sie co martwić. Nie dosć że bardzo ładnie wyglądają to do tego ślicznie pachną.
Zgadzam sie że frezje pięknie pachną naprawde i dlatego pięknie wyglądają. też myślalam żeby je gdzieś wbić do mojej kompozycji

Mirra piękne obrączki bardzo ładna ładnie wygląda sukienka połaczeniu z tym bukietem

Cytat:
oshinek
Ta ściana "ołtarzyk" jest dośc prosta w wykonaniu , potrzeba prześcieradło białe pod spód, ze dwie lub trzy sztuki lampek choinkowych , agrafki, firana (koniecznie mleczna ewentualnie ecru ) no zasłona na góre kolor wg uznania. Dalej własna fantazja w upięciu tego Też zamierzam to robić lecz sama no może z pomocą starszej
Nie przepala materiału napewno
A i jeszcze jeśli na górze nie ma do czego upiąc tej zasłony z firaną to trzeba taką deseczke długa na około 2,3 metry to juz zalezy a szerokosć do 5cm i do tego przypinać np pinezkami, szpilkami, takerem.
Lamki do prześcieradła pod spodem są przyczepione grafkami do materiału , szpilki nie trzymają, przyszywać za dużo roboty, a agrafki załatwiają sprawe.

Joasia*** też zamierzam coś znaleźć last minute i też na wrzesień ale na końcówke już jak ochłoniemy po weselu

Cytat:
A27
bardzoo podoba mi sie ten bukiet idealnie trafia w mój gust

25.08.2011

Edytowane przez MalgosiaM8
Czas edycji: 2009-01-07 o 12:51 Powód: kosmetyczne poprawki :)
Stary 2009-01-07, 13:39   #2087
oshinek
Wtajemniczenie

Cytat:
Wlasnie nie pamietam czy to byly zwykle swiatelka czy te LED bo sie aukcja skonczyla a wczesniej sie nie przyjrzalam. sprobuje sie skontaktowac z tym facetem. JA tez się boję że takie zwykłe to mogą poprzepalać ale mój TZ twierdzi że nie powinny. W każdej takiej dekoracji materilał nie dotyka bezpośrednio do lampek. Coś tam wie o tym.W plazie jest teraz dekoracja z takich światełek i się dokładnie przyjrzeliśmy im. Najchętniej ściągnełabym to i było by gotowe i własnie takie jak nam jest potzrebne.
Nic jak się okaże że to wcale nie jest takie drogie to też wolę wynająć firmę i ni etracić czasu i nerwów.

EDit: zadzwoniłam do pietrzyka i tak dekoracja za stołem ok 200 zł (4 m szerokości i 3 m wysokości) umieszczane na stelażu przyjeżdżają i montują. A kolumna 50 zł.
Jeżeli chodzi o tą kurtynę za Młodymi to faktycznie można oddzielić materiał od światełek, ale na kolumnach już się nie da

Ja jak przejeżdżam koło OBI to mam ochotę zawinąć jedną taką kurtynę wiszącą przy wejściu

Czyli u Pietrzyka jak sobie licze to wychodzi 400zł, ale robią ściankę 4 x 3 - idealna Ja nie płacę dużo za salę, więc te 400zł mogłabym poświęcić. Poza tym na zakupie wódki oszczędziliśmy jakieś 300-400zł.

Ciekawe jak to wygląda cenowo u innych.
Wysłałam zapytanie oprócz Pietrzyka do Salonbalon oraz Studio dekoracji na Głębokiej.

Cytat:
Ta ściana "ołtarzyk" jest dośc prosta w wykonaniu , potrzeba prześcieradło białe pod spód, ze dwie lub trzy sztuki lampek choinkowych , agrafki, firana (koniecznie mleczna ewentualnie ecru ) no zasłona na góre kolor wg uznania. Dalej własna fantazja w upięciu tego Też zamierzam to robić lecz sama no może z pomocą starszej
Nie przepala materiału napewno
A i jeszcze jeśli na górze nie ma do czego upiąc tej zasłony z firaną to trzeba taką deseczke długa na około 2,3 metry to juz zalezy a szerokosć do 5cm i do tego przypinać np pinezkami, szpilkami, takerem.
Lamki do prześcieradła pod spodem są przyczepione grafkami do materiału , szpilki nie trzymają, przyszywać za dużo roboty, a agrafki załatwiają sprawe.
Super opis, dzięki

Stary 2009-01-07, 13:48   #2088
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Może sie zajme profesjonalnie robieniem czegoś takiego hihi

25.08.2011

Stary 2009-01-07, 13:52   #2089
rybcia2309
Wtajemniczenie

Ja gdzieś widziałam przepiękne światełka zdobiące obrusy, kurcze to po zgaszeniu światła wyglądało tak romantycznie, ale pewnie było to na jakimś filmie i znając życie nie stać mnie na to, ale wizja ciekawa jak już będziecie rozglądały się za fryzurami ślubnymi to ja też poproszę

Edytowane przez rybcia2309
Czas edycji: 2009-01-07 o 13:54
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-07, 13:53   #2090
oshinek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
Ja gdzieś widziałam przepiękne światełka zdobiące obrusy, kurcze to po zgaszeniu światła wyglądało tak romantycznie, ale pewnie było to na jakimś filmie i znając życie nie stać mnie na to, ale wizja ciekawa
No właśnie nam się podobają takie światełka na sali, bo robi się wtedy taki "klimat"

Stary 2009-01-07, 14:00   #2091
karoliinka84
Raczkowanie

Ja narazie nie moge planowac pozdrozy poslubnej!Jesli pojde do pracy na wiosne to nikt nie da mi urlopu!i tak to wyglada!;-(ale myslelismyz TŻ zeby juz teraz sobei zamowic cos bo potem te last minute wcale nei s aatrakcyjne!Moi znajomi tak w tym roku szukali od poniedzialku po weselu i wcale rewelacji nie bylo!
Jesli chodzi o Tunezje to fajnie-bylamw tym roku wiec mozna powiedziec ze my mielismy podroz przedslubna ...cieplo....mozna wypoczac, ale jest pieknie tylko w hotelu i na jego terenie-poza tym brud i bieda,ale warto zobaczyc jak zyja ludzie w krajach arabskich!Warto pozwiedzac ,pojezdzic taksowkami do roznych miast i zawsze sie targowac ja torebke stargowalam z 80 do 20 "dinarow"!Warto jets tez jechac z polecenia ze czysto jest i nei kradna!Jakby ktoras byla ciekawa polece chetnie biuro i hotel!
karoliinka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-07, 14:14   #2092
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Dziewczyny czy do Giselle trzeba sie umawiac na przymiarkę? W zasadzie czy gdziekolwiek teraz trzeba się umawiać prócz Cymbeline? Mam zamiar jutro ruszyć na podbój salonów w Lublinie
Stary 2009-01-07, 14:35   #2093
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Ja narazie nie moge planowac pozdrozy poslubnej!Jesli pojde do pracy na wiosne to nikt nie da mi urlopu!i tak to wyglada!;-(ale myslelismyz TŻ zeby juz teraz sobei zamowic cos bo potem te last minute wcale nei s aatrakcyjne!Moi znajomi tak w tym roku szukali od poniedzialku po weselu i wcale rewelacji nie bylo!
Jesli chodzi o Tunezje to fajnie-bylamw tym roku wiec mozna powiedziec ze my mielismy podroz przedslubna ...cieplo....mozna wypoczac, ale jest pieknie tylko w hotelu i na jego terenie-poza tym brud i bieda,ale warto zobaczyc jak zyja ludzie w krajach arabskich!Warto pozwiedzac ,pojezdzic taksowkami do roznych miast i zawsze sie targowac ja torebke stargowalam z 80 do 20 "dinarow"!Warto jets tez jechac z polecenia ze czysto jest i nei kradna!Jakby ktoras byla ciekawa polece chetnie biuro i hotel!
Ja na szczęście mam kolegę, którego żona pracuje w biurze głównym jednego z większych biur podróży w Polsce więc będziemy mieć wszystko sprawdzone i polecone a i nawet jak byśmy chcieli to takie last minute jakieś atrakcyjne i fajne może nam zaklepać i przetrzymać do tygodnia. Albo mieć na oku, że coś planują i dać cynk....
My byliśmy w tym roku na Krecie (własnie z tego biura podrózy, ale o żonie kolegi dowiedziałam sie po zapłaceniu ale jeszcze przed wyjazdem więc mieliśmy zdjęcia i jej opis bo akurat w tym hotelu spędziła tydzień)
Stary 2009-01-07, 14:52   #2094
negila
Rozeznanie

Cytat:
Jeżeli chodzi o tą kurtynę za Młodymi to faktycznie można oddzielić materiał od światełek, ale na kolumnach już się nie da

Ja jak przejeżdżam koło OBI to mam ochotę zawinąć jedną taką kurtynę wiszącą przy wejściu

Czyli u Pietrzyka jak sobie licze to wychodzi 400zł, ale robią ściankę 4 x 3 - idealna Ja nie płacę dużo za salę, więc te 400zł mogłabym poświęcić. Poza tym na zakupie wódki oszczędziliśmy jakieś 300-400zł.

Ciekawe jak to wygląda cenowo u innych.
Wysłałam zapytanie oprócz Pietrzyka do Salonbalon oraz Studio dekoracji na Głębokiej.

Super opis, dzięki
A ja bym na kolumnach już się nie bawiła z materiałem, bo bez niego też ładnie wygląda, ale to moje zdanie.
Ty byś zwinęła z obi a ja z plazy tym bardziej że juz niedługo sami je będą zdejmować

Stary 2009-01-07, 14:54   #2095
oshinek
Wtajemniczenie

A więc co do ceny ze Studia Dekoracji to oto oferta jaką dostałam na maila:
Witam!
przesyłam ogólny cennik dekoracji sali (do ustalenia kosztu dekoracji
sumuje się ceny wybranych elementów):
- materiał za Parą Młodą
* 50 zł / element
- materiały pozostałe:
* 3-4 zł / mb materiału
- podświetlenie:
* wąż (dł. 6 m) - 20 zł
* kurtyna świetlna - 30-40 zł

Z pozdrowieniami,

Studio Dekoracji,
ul. Głęboka 10 lok. 38
Lublin
tel. 081 441 28 79
Cytat:
Potwierdzam jeżeli ktoś nie należy do cierpliwych osób to nie polecam wybierać się do mediny na zakupy - my w pewnym momencie mieliśmy dosyć wysłuchiwania "My friend, my friend!!!I have the best price for you"
Aczkolwiek w negocjacjach handlowych udało nam się wykupić w którymś sklepiku pamiątki dla 4 osób za 2 półlitrówki Smirnoffa. Wódka u nich to jak woda na pustyni - na wagę złota

Są też mniej fajni Sprzedawcy - gdy u jednego z nich nie chcieliśmy nic kupić mówiąc że za drogo, powiedział, że nas Polaków nie stać na Tunezję i nie powinniśmy tu przyjeżdżać - wywiązła się nieprzyjemna wymiana zdań, wyzywanie nas Polaków, że mieszkamy jak to określił Pan "underground" - w lepiankach pod ziemią

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy do Giselle trzeba sie umawiac na przymiarkę? W zasadzie czy gdziekolwiek teraz trzeba się umawiać prócz Cymbeline? Mam zamiar jutro ruszyć na podbój salonów w Lublinie
Nie trzeba się umawiać do Giselle. Sama dzwoniłam żeby się umówić, ale Pani powiedziała że nie ma potrzeby.

Cytat:
Ja na szczęście mam kolegę, którego żona pracuje w biurze głównym jednego z większych biur podróży w Polsce więc będziemy mieć wszystko sprawdzone i polecone a i nawet jak byśmy chcieli to takie last minute jakieś atrakcyjne i fajne może nam zaklepać i przetrzymać do tygodnia. Albo mieć na oku, że coś planują i dać cynk....
My byliśmy w tym roku na Krecie (własnie z tego biura podrózy, ale o żonie kolegi dowiedziałam sie po zapłaceniu ale jeszcze przed wyjazdem więc mieliśmy zdjęcia i jej opis bo akurat w tym hotelu spędziła tydzień)
Dobrze mieć takich znajomych

Cytat:
A ja bym na kolumnach już się nie bawiła z materiałem, bo bez niego też ładnie wygląda, ale to moje zdanie.
Tylko, że przy tych kolumnach będą siedzieć ludzie, nie chciałabym, żeby ich te światełka dotykały, a materiał to zawsze jakaś izolacja, poza tym wydaje mi się, że jakoś tak cieplej to wszystko wtedy wygląda.

Edytowane przez oshinek
Czas edycji: 2009-01-07 o 15:00
Stary 2009-01-07, 15:02   #2096
marzedowna
Raczkowanie

Dziewczyny mam dla Was dwie dobre rady odnośnie dekoracji.
Po pierwsze poważnie się zastanówcie czy chcecie to robić same! Ja zdecydowałam się na takie rozwiązanie ale z perspektywy czasu wiem ze lepiej było oddać to profesjonalistom! Nie chodzi tu o jakość wykonania ale o czas, którego przed ślubem zawsze jest mało! Zresztą ja uważałam, ze nikt tego nie zrobi tak jak ja chcę i jak ja sobie to wyobrażam, no i może tak by było, ale mnóstwo czasu i pieniędzy pochłonęły te moje fantazje!

A p drugie to najpierw zapytajcie się właściciela sali czy będzie można zrobic taka dekorację, tzn czy i jak można ja zamocować itd..., bo niestety nie wszyscy właściciele lokali wyrażają zgodę na duże zmiany, tym bardziej jeśli cos, gdzieś trzeba przymocować. Mam złe doświadczenia z niektórymi lubelskimi lokalami, więc jakby co piszcie na priva!
marzedowna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-07, 15:08   #2097
oshinek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marzedowna Pokaż wiadomość
A p drugie to najpierw zapytajcie się właściciela sali czy będzie można zrobic taka dekorację, tzn czy i jak można ja zamocować itd..., bo niestety nie wszyscy właściciele lokali wyrażają zgodę na duże zmiany, tym bardziej jeśli cos, gdzieś trzeba przymocować. Mam złe doświadczenia z niektórymi lubelskimi lokalami, więc jakby co piszcie na priva!

Właśnie to jest ta druga rzecz, która mnie martwi
Pani kierowniczka nie należy do zbyt elastycznych osób jeżeli chodzi o pójście na rękę - taki minus tej mojej sali.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-07, 15:20   #2098
negila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marzedowna Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam dla Was dwie dobre rady odnośnie dekoracji.
Po pierwsze poważnie się zastanówcie czy chcecie to robić same! Ja zdecydowałam się na takie rozwiązanie ale z perspektywy czasu wiem ze lepiej było oddać to profesjonalistom! Nie chodzi tu o jakość wykonania ale o czas, którego przed ślubem zawsze jest mało! Zresztą ja uważałam, ze nikt tego nie zrobi tak jak ja chcę i jak ja sobie to wyobrażam, no i może tak by było, ale mnóstwo czasu i pieniędzy pochłonęły te moje fantazje!

Ja właśnie o tym wcześniej pisałam. Samoróbka wcale nie musi wynieść o wiele taniej a pochłania dużo czasu i nerwów.
A z montażem to też różnie bywa bo np za stołem taka dekoracja stoi na stelażu, gorzej z kolumnami tylko że jest dużo rozwiązań mocowania dekoracji i niekoniecznie taka ekipa wchodząc na salę musi ją zdeformować.
No i to fakt że nie wszyscy właściciele chcą o tym słyszeć i nie wszyscy sobie też zdaja sprawę że nasze pomysły bądź drobne zmiany tylko na dobre coś wnoszą do lokalu.

Stary 2009-01-07, 15:25   #2099
marzedowna
Raczkowanie

Cytat:
Ja właśnie o tym wcześniej pisałam. Samoróbka wcale nie musi wynieść o wiele taniej a pochłania dużo czasu i nerwów.
A z montażem to też różnie bywa bo np za stołem taka dekoracja stoi na stelażu, gorzej z kolumnami tylko że jest dużo rozwiązań mocowania dekoracji i niekoniecznie taka ekipa wchodząc na salę musi ją zdeformować.
No i to fakt że nie wszyscy właściciele chcą o tym słyszeć i nie wszyscy sobie też zdaja sprawę że nasze pomysły bądź drobne zmiany tylko na dobre coś wnoszą do lokalu.
nam poszczęściło sie o tyle za w ostatniej chwili właścicielka wyręczyła nas w paru kwestiach, no i do tego rodzina sporo pomogła. Najgorsze było jednak to ze cały czas musiałam o czymś pamiętać, coś robić albo do kogoś dzwonić.
marzedowna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-07, 17:46   #2100
szpilkamala
Przyczajenie

panny jakie macie konceppcje na pierwszy taniec, jaka nutka?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości