|
|
#2071 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV
Dopadl mnie stres -dzis moj TŻ trafil do mnie akurat na ten moment, kiedy rozmyslalam ,ile to jeszcze rzeczy do zalatwienia a czas leci!;-( Oberwalo mu sie za to ze to ja nie mam jeszcze sukienki!;-)ale przyjal to ze smiechem!jak zwykle!Slub w czerwcu a ja nie mam sukienki,fryzjera,derkora torki itp.-jest tylko od roku juz kosciol,sala i orkiestra -no i wygrane auto do slubu!;-)podtrzymajcie mnie na duchu kolezanki narzeczone!;-)
|
|
|
|
|
#2072 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cóż za zbieżność, wczoraj miałam to samo - ale przez telefon, gdyż mieszkamy 200 km od siebie. (śmiechem jednak nie zareagował a raczej złością) Zaczęło mi sie powoli wydawać, że mało jest czasu (11 lipca). My równiez mamy salę, godzinę w kościele, orkiestrę, fotografa, kamerzystę - i tyle! Dla niego nie ma tematu, na dobrą sprawę to jeszcze nigdy chyba pierwszy nie zaczął rozmów na tematy organizacyjne z weselem. Zawsze ja poruszam te sprawy, a on reaguje jakby te tematy go nudziły. A przecież to ON wyszedł pierwszy z inicjatywą - ślub. AAAAAAAha mamy jeszcze (od 2 dni) upatrzoną szkołę tańca, gdyż mój TŻ tańczyć nie umie (jego wesele jest pierwszym w rodzinie). Nie mówię, że ja jestem mistrzynią parkietu - też mi się przyda (kurs jest indywidualny, pani zajmuje się tylko nami, opłata 65 zł za nas oboje za godzinę).
|
|
|
|
|
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2074 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A problem oczywiście jest ze znajomymi, kogo? No i kogo z osobą towarzyszącą? ![]() ![]() A bukiet mi się podoba, właśnie przez ten kolor - kwestia gustu . Froggie ja też się teraz zastanawiam nad czymś podobnym, bo jest to bukiet który mi się spodobał bardzo. Zapisałam go sobie w ulubionych ![]() ja mam takie pytanko, bo my zaczynamy się zastanawiać gdzie, więc może coś ciekawego zaproponujecie: Planujecie jechać w podróż poślubną? jak tak to gdzie? Od razu po ślubie czy w innym terminie?
|
|
|
#2075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...91#post8780491 opisałam w skrócie swoje weselne wrażenia, jest też słów kilka o bukiecie i innych rzeczach
Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-01-07 o 09:34 |
||
|
|
|
|
#2076 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko wcześniej na pewno nie zabierzemy się za poszukiwania z prostego powodu- brak kasy...jesteśmy na etapie szukania mieszkania i chcemy jeszcze je kupić przed ślubem A gdzie....jakieś Wyspy Kanaryjskie, Tunezja, Lazurowe Wybrzeże, Majorka lub Ibiza...tam ja bym chciała
|
|
|
#2077 |
|
Wtajemniczenie
|
My z moim TŻ jedziemy zwyczajnie do Zakopanego, żeby pooddychać świeżym powietrzem, pospacerować, chyba tego właśnie potrzebuję, a że mój mężczyzna kocha góry więc nie ma sprzeciwu, a chyba nie mam za specjalnej ochoty jechać gdzieś daleko, nie ma to jak piękna Polska
do tego na obecny stan jestem bezrobotna i nie widzę kolorowo najbliższej przyszłości, a na góry raczej będzie nas stać. Co do światełek bardzo podoba mi się ten pomysł, może go zgapię...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2078 |
|
Przyczajenie
|
Gdzie warto wybrać się z zamiarem zakupu sukni? Może doradzicie?
|
|
|
|
|
#2079 |
|
Rozeznanie
|
Sporo salonów jest w okolicy szkoły Vetterów ul. Bernardyńska przechodząca w Zamojską, na Narutowicza są dwa bądź trzy, dwa są na Głebokiej obok siebie, trochę jest w takich pawilonach między Lubartowską a Wodopojną...Jeden jest w galerii Orkana. a i zapomniałam o dwóch czy trzech naprzeciwko dawnej gali
08.08.2009 za 4 dni ![]() namiary na sale, zespoły, itp https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=9732 daty ślubów https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=392 Edytowane przez Joasia*** Czas edycji: 2009-01-07 o 11:09 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#2080 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Róż chyba 25 i wcale nie był ciężki A świadkowa miała jedną długą różę ecrue.Najlepiej znaleźć sobie coś w necie i zanieść do kwiaciarni. Ja tak zrobiłam i miałam taki jak sobie wybrałam i wymarzyłam ![]() Zazdroszczę Wam, że jesteście jeszcze przed. Ten Dzień jest super i jedyny w życiu. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2081 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2082 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dokładnie takimi światełkami jakie są używane jest teraz przystrojona plaza. Ostatnio na allegro wypatrzyłam taka kurtynę ze światełek (55zl) 2,2 m na 1.8 m czyli całkiem spora, tylko nie wiem czy to były te światełka LED. Do tego jeszcze materiał i nie wiem czy tak strasznie taniej wyjdzie robienie samemu. Mój TZ powiedzial że sie tym zajmie, bo to poodbno jest bardzo proste, ale na wszelki wypadek to wolalabym sie ubezpieczyc, wiec jak już ci odpiszą z tych firm dekoratorskich to daj znać, bardzo cie prosze .Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A tak wygląda ta kurtyna z allegro Edytowane przez negila Czas edycji: 2009-01-07 o 12:27 |
|||||
|
|
|
|
#2083 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
, więc już nie za wesoło. Ja się boję, że zwykłe światełka choinkowe mogą przepalić materiał, dlatego zastanawiam się nad czymś innym.No własnie, a jak się okaże że kosztuje to niewiele mniej niż zlecenie firmie + stres czy będzie dobrze wyglądać + czas , bo ja myślę, że to nie jest takie proste (zwłaszcza myślę tu o kolumnach), że rach ciach i po sprawie.Jak tylko mi odpiszą dam znać, a jak nie odpiszą to będę dzwonić i ich męczyć ![]() To chyba są zwykłe światełka. Girlandy LED wyglądają tak: http://www.pulares.com/sklep/girland...ny-led,34.html
|
|
|
#2084 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
aż blednę na samą myśl, że tak dużo do zrobienia a czas tak szybko leci
|
|
|
#2085 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nic jak się okaże że to wcale nie jest takie drogie to też wolę wynająć firmę i ni etracić czasu i nerwów. ![]() EDit: zadzwoniłam do pietrzyka i tak dekoracja za stołem ok 200 zł (4 m szerokości i 3 m wysokości) umieszczane na stelażu przyjeżdżają i montują. A kolumna 50 zł. Edytowane przez negila Czas edycji: 2009-01-07 o 12:45 |
|
|
|
|
|
#2086 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mirra piękne obrączki Cytat:
jest dośc prosta w wykonaniu , potrzeba prześcieradło białe pod spód, ze dwie lub trzy sztuki lampek choinkowych , agrafki, firana (koniecznie mleczna ewentualnie ecru ) no zasłona na góre kolor wg uznania. Dalej własna fantazja w upięciu tego Też zamierzam to robić lecz sama no może z pomocą starszej Nie przepala materiału napewno A i jeszcze jeśli na górze nie ma do czego upiąc tej zasłony z firaną to trzeba taką deseczke długa na około 2,3 metry to juz zalezy a szerokosć do 5cm i do tego przypinać np pinezkami, szpilkami, takerem. Lamki do prześcieradła pod spodem są przyczepione grafkami do materiału , szpilki nie trzymają, przyszywać za dużo roboty, a agrafki załatwiają sprawe. Joasia*** też zamierzam coś znaleźć last minute i też na wrzesień ale na końcówke już jak ochłoniemy po weselu ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2009-01-07 o 12:51 Powód: kosmetyczne poprawki :) |
||||
|
|
|
|
#2087 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jak przejeżdżam koło OBI to mam ochotę zawinąć jedną taką kurtynę wiszącą przy wejściu ![]() Czyli u Pietrzyka jak sobie licze to wychodzi 400zł, ale robią ściankę 4 x 3 - idealna Ciekawe jak to wygląda cenowo u innych. Wysłałam zapytanie oprócz Pietrzyka do Salonbalon oraz Studio dekoracji na Głębokiej. Cytat:
|
|
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
Może sie zajme profesjonalnie robieniem czegoś takiego
hihi
|
|
|
#2089 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja gdzieś widziałam przepiękne światełka zdobiące obrusy, kurcze to po zgaszeniu światła wyglądało tak romantycznie, ale pewnie było to na jakimś filmie i znając życie nie stać mnie na to, ale wizja ciekawa
jak już będziecie rozglądały się za fryzurami ślubnymi to ja też poproszę
Moje słoneczko Filipek! 2010 Moje słoneczko Dominik! 2015 Moje słoneczko w drodze? zrobię na różowo może wywołam dziewczynkę ![]() Edytowane przez rybcia2309 Czas edycji: 2009-01-07 o 13:54 |
|
|
|
|
#2090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2091 |
|
Raczkowanie
|
Ja narazie nie moge planowac pozdrozy poslubnej!Jesli pojde do pracy na wiosne to nikt nie da mi urlopu!i tak to wyglada!;-(ale myslelismyz TŻ zeby juz teraz sobei zamowic cos bo potem te last minute wcale nei s aatrakcyjne!Moi znajomi tak w tym roku szukali od poniedzialku po weselu i wcale rewelacji nie bylo!
Jesli chodzi o Tunezje to fajnie-bylamw tym roku wiec mozna powiedziec ze my mielismy podroz przedslubna ...cieplo....mozna wypoczac, ale jest pieknie tylko w hotelu i na jego terenie-poza tym brud i bieda,ale warto zobaczyc jak zyja ludzie w krajach arabskich!Warto pozwiedzac ,pojezdzic taksowkami do roznych miast i zawsze sie targowac ja torebke stargowalam z 80 do 20 "dinarow"!Warto jets tez jechac z polecenia ze czysto jest i nei kradna!Jakby ktoras byla ciekawa polece chetnie biuro i hotel! |
|
|
|
|
#2092 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy do Giselle trzeba sie umawiac na przymiarkę? W zasadzie czy gdziekolwiek teraz trzeba się umawiać prócz Cymbeline?
Mam zamiar jutro ruszyć na podbój salonów w Lublinie
|
|
#2093 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My byliśmy w tym roku na Krecie (własnie z tego biura podrózy, ale o żonie kolegi dowiedziałam sie po zapłaceniu ale jeszcze przed wyjazdem więc mieliśmy zdjęcia i jej opis bo akurat w tym hotelu spędziła tydzień)
|
|
|
#2094 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ty byś zwinęła z obi a ja z plazy tym bardziej że juz niedługo sami je będą zdejmować
|
|
|
|
|
|
#2095 | |||
|
Wtajemniczenie
|
A więc co do ceny ze Studia Dekoracji to oto oferta jaką dostałam na maila:
Witam! przesyłam ogólny cennik dekoracji sali (do ustalenia kosztu dekoracji sumuje się ceny wybranych elementów): - materiał za Parą Młodą * 50 zł / element - materiały pozostałe: * 3-4 zł / mb materiału - podświetlenie: * wąż (dł. 6 m) - 20 zł * kurtyna świetlna - 30-40 zł Z pozdrowieniami, Studio Dekoracji, ul. Głęboka 10 lok. 38 Lublin tel. 081 441 28 79 Cytat:
![]() Aczkolwiek w negocjacjach handlowych udało nam się wykupić w którymś sklepiku pamiątki dla 4 osób za 2 półlitrówki Smirnoffa. Wódka u nich to jak woda na pustyni - na wagę złota![]() Są też mniej fajni Sprzedawcy - gdy u jednego z nich nie chcieliśmy nic kupić mówiąc że za drogo, powiedział, że nas Polaków nie stać na Tunezję i nie powinniśmy tu przyjeżdżać - wywiązła się nieprzyjemna wymiana zdań, wyzywanie nas Polaków, że mieszkamy jak to określił Pan "underground" - w lepiankach pod ziemią ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Tylko, że przy tych kolumnach będą siedzieć ludzie, nie chciałabym, żeby ich te światełka dotykały, a materiał to zawsze jakaś izolacja, poza tym wydaje mi się, że jakoś tak cieplej to wszystko wtedy wygląda.
Nie palę http://www.suwaczek.pl/cache/d98bd85f35.png Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka ![]() Edytowane przez oshinek Czas edycji: 2009-01-07 o 15:00 |
|||
|
|
|
|
#2096 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam dla Was dwie dobre rady odnośnie dekoracji.
Po pierwsze poważnie się zastanówcie czy chcecie to robić same! Ja zdecydowałam się na takie rozwiązanie ale z perspektywy czasu wiem ze lepiej było oddać to profesjonalistom! Nie chodzi tu o jakość wykonania ale o czas, którego przed ślubem zawsze jest mało! Zresztą ja uważałam, ze nikt tego nie zrobi tak jak ja chcę i jak ja sobie to wyobrażam, no i może tak by było, ale mnóstwo czasu i pieniędzy pochłonęły te moje fantazje! A p drugie to najpierw zapytajcie się właściciela sali czy będzie można zrobic taka dekorację, tzn czy i jak można ja zamocować itd..., bo niestety nie wszyscy właściciele lokali wyrażają zgodę na duże zmiany, tym bardziej jeśli cos, gdzieś trzeba przymocować. Mam złe doświadczenia z niektórymi lubelskimi lokalami, więc jakby co piszcie na priva! |
|
|
|
|
#2097 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie to jest ta druga rzecz, która mnie martwi ![]() Pani kierowniczka nie należy do zbyt elastycznych osób jeżeli chodzi o pójście na rękę - taki minus tej mojej sali.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2098 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A z montażem to też różnie bywa bo np za stołem taka dekoracja stoi na stelażu, gorzej z kolumnami tylko że jest dużo rozwiązań mocowania dekoracji i niekoniecznie taka ekipa wchodząc na salę musi ją zdeformować. No i to fakt że nie wszyscy właściciele chcą o tym słyszeć i nie wszyscy sobie też zdaja sprawę że nasze pomysły bądź drobne zmiany tylko na dobre coś wnoszą do lokalu. |
|
|
|
|
|
#2099 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2100 |
|
Przyczajenie
|
panny jakie macie konceppcje na pierwszy taniec, jaka nutka?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.

(kurs jest indywidualny, pani zajmuje się tylko nami, opłata 65 zł za nas oboje za godzinę).
ale śledziłam was regularnie
. Jestem dumna, bo w końcu zamówiliśmy OBRĄCZKI
ale max 130 osob
No i kogo z osobą towarzyszącą?
.

za 4 dni

, więc już nie za wesoło. Ja się boję, że zwykłe światełka choinkowe mogą przepalić materiał, dlatego zastanawiam się nad czymś innym.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)