|
|
#181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Aborcja czy urodzenie dziecka?....
Cytat:
100 lat temu homoseksualizm był takim samym złem jak pedofilia dzisiaj, przyszły czasy, że nawet dostają nagrody, poczytaj sobie o tym że w niektórych kręgach homoseksualnych działa się na rzecz zalegalizowania pedofilii, może teraz to się wydaje dla wielu z was śmieszne, ale jest już wiele takich ruchów, za x dziesiąt lat i oni znajdą swoje miejsce tak jak homoseksualiści, to znaczy że mamy to tolerować, bo rozwinięte kraje to robią?? Mamy każdą głupotę przejmować? |
|
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Ukrycior Niestety tak jest
![]() Ostatnio nawet byłą propozycja wprowadzenia możliwości zakupu pigułek anty, przy kasie w hipermarecie ![]() Dodam,że wiele Angielek wierzy,że podskoki po kontakcie seksualnym zapobiegnie ciąży. Na aborcję u nieletniej nie musi wyrażać zgody rodzic, który często o zabiegu nie wie nic. Trochę OTpując. Na sali poporodowej lezałam z brytyjką, u której dziecka wykryto THC. Dziewczyna paliła marihuanę będąc w ciąży. Gdy zjawiły służby społeczne, usiłowała im wytłumaczyć, że paliła, bo musiała się wyluzować, bo stres przecież szkodzi dziecku.
|
|
#183 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cieszę się,że są takie osoby jak Ty,z takim podejściem,z takim zdaniem i żałuję,że potrzeba takiego wątku,żeby móc poczytać opinie takie jak Twoja. Może gdyby pisano je częściej,zmieniło by się podejście ludzi do adopcji? Mam nadzieję,że tak się stanie. Bo to dalej chyba niestety "ciemnogród' w tej kwestii. Życzę Ci wszystkiego najlepszego |
|
|
|
|
#184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Po co pytasz skoro masz już wyrobione zdanie? |
|
|
|
|
#185 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
nie brakuje mi argumentow. wyrazilam swoje poglady i spotkalam sie z atakiem kilku osob. autorka watku prosila o rozne opinie a nie o bojkot a tu przeprowadza sie bojkot tych ktore sa za aborcja, ktore twierdza ze zarodek i plod to nie dzicko. a to sankcjonuje medycyna. medycyna to rozgranicza. tu jest prowadzona nagonka i bojkot oraz atak w bardzo ostrych slowach. i wylania sie z tej calej dyskusji jakby osad : lepiej urodzic niz oddac do adopcji. a jak tego nie zrobi to bedzie zwykla morderczynia |
|
|
|
|
#186 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jestes w 7 tc wiec serce twojego dziecka tez juz bije... chcesz je zabic??? bo masz inne plany na przyszlosc??? masz ambicje.... a myslisz ze ja nie mam ambicji?? ze kobiety ktore sie spodziewaja dziecka sa kompletnie pozabawione ambicji?? i dziecko im we wszystkim przeszkadza??? jestes w grubym bledzie... kiedy pojmiesz ze nosisz pod sercem zywa istote??? owoc twojej milosci ??? rozumiem gdybys wpadla z przypadkowym facetem... rozumialabym ze rozwazasz aborcje... ale w wyniku milosci poczeliscie dziecko a teraz chcesz je ZABIC???? nie jestes wcale taka mloda do bycia matka... jestes dorosla, wiec postaraj sie myslec jak dorosla osoba, a nie jak dziecko ktore cos przeskrobalo i strara sie zrzucic wine na kogos innego
|
|
#187 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Homoseksualne są też niektóre zwierzęta, ale nie o tym. Jeśli tolerancję dla ludzi o innej orientacji seksualnej nazywasz głupotą, którą nasz kraj ma przejąć to gratulacje dla ciebie.
|
|
#188 |
|
Raczkowanie
|
Czy Ty umiesz czytać ze zrozumieniem? Zacytowałam Twój tekst o tym, że dziewczyna była nic nie warta, bo facet ją zostawił, kiedy była w ciąży, więc nie odwracaj kota ogonem.
|
|
|
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#191 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#192 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#193 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pedofilia będzie następna... istny Armageddon... żeby inteligentni ludzie łykali tak te wszystkie spiskowe teorie dziejów....ehhh
|
|
#194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Sarenko. Ja wiem: przechodzenie na czerwonym jest tak samo nielegalne jak aborcja. I każdy, kto przechodzi na czerwonym powinien liczyć się ze skutkami (także prawnymi) swojej decyzji. Np. takimi, że może go przejechać samochód. Nie chcesz nazywać 7 tyg. zarodka dzieckiem? Ok. Ale mówimy o życiu. Chyba temu nie zaprzeczysz?
|
|
|
|
#196 |
|
Raczkowanie
|
Czytam, czytam. Ale mnie ta antymasońska propaganda raczej bawi niż wzrusza. Ja niestety nie to skrzydło polityczno-światopoglądowe.
|
#197 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale czy druga strona, broniaca tez jest fair? Ty jedna jedyna, rozumiesz ze jezeli tfu, tfu, zajde w ciaze to bede musiala usunac... zastanawiam sie jakie bym otrzymala odpowiedzi gdybym zalozyla watek "Jestem chora, zaszlam w ciaze, usunelam bo dziecko bylo rowniez chore, wiem ze niedalibysmy sobie rady zajmowac sie tak chorym dzieckiem, dlatego lekarz zaproponowal aborcje. Zrobilam to. Psychologa niestety mam do kitu..." Przykro mi, ale ja widze gromy spadajace na mnie za to ze sie "bzykalam", ze jestem nieodpowiedzialna, i gdybym miala jakiekolwiek ludzkie odruchy bylabym w stanie zajac sie chorym dzieckiem mimo swojej choroby, a no i jeszcze watek ze skoro jestem chora i usunelam chory plod, to mnie rodzice tez powinni usunac. Ale tak naprawde czy ktos by mnie rozumial? Nie. Tak samo jak my nie mozemy zrozumiec lekkosci z jaka podchodza do aborcji Ci co pisza "ja bym usunela". Kazdy ma swoj wlasny kodeks moralny, swoj wlasny kodeks wartosci. Owszem, w przypadku aborcji dochodzi do tego rowniez kodeks karny, ale to nie Ty wraz z lekarzem bedziesz dostawac paczki z zewnatrz. Nie wazne co zrobimy, ona i tak nie zmieni decyzji. Zaden z postow nie zmieni jej podejscia. Moze rzuci troche swiatla, ale nie widze aby nawet 1500 postow zmienil nastawienie osoby/osob majacych w glowie kiepskie polaczenia miedzy neuronami i mala ilosc szarej istoty. Zawsze dyskusje o aborcji na forum koncza sie wycieczkami ad personam, klotniami, ostrzezeniami, banami i zamknieciem watku. Dlaczego jeszcze te wszystkie wizazanki ktore szanuje, lubie, podziwiam mimo ze maja odmienne zdanie od mojego nt. aborcji, nie nauczyly sie ze te dyskusje nigdy nigdzie nie zaprowadza? Dlaczego ludzie w ogole sie nie nauczyli ze nie tylko na tym forum te dyskusje prowadza do klotni? Z moich obliczen wynika, ze na chwile obecna 5,9 wizazanki dostanie ostrzezenie, 2-3 bana, a watek zostanie zamkniety okolo 12-15 strony.
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2009-01-11 o 19:19 |
|||
|
|
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja jednak uważam, że warto rozmawiać. Trudno, najwyżej wątek prędzej czy później okaże się pyskówką i zostanie zamkniety. Ale jak patrzę na niektóre mity (chociażby w tym wątku) to mi ręce opadają. Takie stereotypy, takie mity, takie tabu. Warto rozmawiać, by to zmieniać. |
|
|
|
|
#199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
szpiegu istnieje zasadnicza różnica między decyzją o aborcji ze względu na własną wygodę, a ze względu na przyczyny zdrowotne.
I dla mnie jest to różnica zasadnicza.
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więcej na ten temat pisać nie będę! |
|
|
|
|
#202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak to było? Nie oceniajcie innych bo sami zostaniecie ocenieni?
|
|
#203 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak ja kocham takie wątki
Autorko wątku jesteś osobą pełnoletnią (co nie znaczy, że dorosłą i odpowiedzialną) i możesz decydować o swoim życiu. Jeśli chcesz możesz złamać prawo (za co i tak nic ci nie grozi, polskie ustawodawstwo nie karze kobiet usuwających, tylko lekarzy) i usunąć, zresztą bardzo łatwo dokonać aborcję w Polsce wystarczy poczytać ogłoszenia w gazecie, jeśli chcesz utrzymaj ciążę. Wybuchnęła tu wielka afera, najlepiej ten wątek zamknąć. Autorko nie wiem czego oczekujesz, ale nikt za ciebie tej decyzji nie podejmie - skoro masz 18 lat to zadecyduj sama. Porozmawiaj z chłopakiem, z rodziną. Przemyśl to ! Nie rób czegokolwiek pochopnie. ps: naprawdę niektóre dziewczyny w wątku podchodzą do tego zbyt emocjonalnie, w sumie się nie dziwię, ale świata i tak nie uleczycie. |
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
A co z mężczyzną ?
|
|
#205 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
no jasne ze trzeba sie liczyc ze skutkami prawnymi. ale myslisz ze ...ktorys z lekarzy boi sie dokonac aborcji? ze ktos sie o tym dowie myslisz? ze jakas kobieta powie? ze jakas kobieta doniesie na swojego lekarza? podziemie aborcyjne kwitnie jak swierze buleczki. czysty zysk. lekarze z tych pieniazkow sie nie rozliczaja do budzetu panstwa wplywa mniej pieniazkow. a jakby zalegalizowac....wszystki m by to ułatwilo zycie. tak, nie chce zarodka ani plodu nazywac dzieckiem. wy mowicie o zyciu tutaj . mysle ze bardziej przedmiotowe byloby zastanowic sie jednak nad jakoscia zycia dziecka kiedy sie urodzi. niezbyt sytuacja w domu, ojciec rygorystyczny, laska ambitna, chce sie poswiecic sobie, jest mloda z dzieckiem bedzie jej ciezko. czy udzwignie taki ciezar? czy udzwignie ciezar po aborcji? co bedzie dla niej lepsze? sama musi zdecydowac. ja wiem tylko ze nie ma sensu uzywac mocnych slow i odwolywac sie do zabijania nazywania kogos morderca itp. straszyc trauma.. |
|
|
|
|
#206 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z Twojej wypowiedzi wnoszę, że raczej w jednych szeregach nie stoimy, bo wiem, jakie ja jestem. Wcale nie uważam i nie napisałam że moher. Więc nie szufladkuj mnie jako tą szufladkującą ![]() Koniec offtopa.
|
|
#207 |
|
Raczkowanie
|
Napisałaś w pewnym momencie że oboje jesteście odpowiedzialni...To teraz wypadałoby przeniesć tą odpowiedzialność na Wasze maleństwo..Ja byłam w podobnej sytuacji,urodziłam dziecko mając 17 lat.Przyznaję że miałam podobne myśli co ty..Ale skoro się kochacie z partnerem ,masz w nim wsparcie,to te nie narodzone dzieciątko powinniście traktowac jako owoc waszej wspaniałej miłości.Pomyśl sobie o wyrzutach sumienia jakie byś miała za każdym razem widząc małe dziecko.Pomysl o tym,nie rób nic pochopnie.Życzę Ci(Wam)z całego serca aby wszystko ułożyło się jak najlepiej..pozdrawiam
|
|
|
|
#208 |
|
Raczkowanie
|
Kilka faktów (tych najbardziej istotnych) żeby nie było niedomówień:
1 tydzień: Zarodek wędruje jajowodem do macicy 2 tydzień: -zagnieżdżenie zarodka w błonie śluzowej macicy -ok 13 dnia zaczynają się różnicować przyszłe komórki nerwowe -pod koniec 2 tyg "fasolka" ma ok 2 mm średnicy 3 tydzień: -różnicuje się część głowowa i ogonowa - powstają naczynia krwionośne i pierwotne (pojedyncze,cewowe,rozdwo jone na obu końcach) serce - powstaje cewka nerwowa oraz struna grzbietowa 4 tydzień: - powastają zawiązki kończyn - w pęcherzyku żółtkowym zaczynają zachodzić procesy krwiotwórcze - ok 21 dnia zaczyna bić serce -na głowie pojawiają się zawiązki oczu i uszu - powstają zawiązki organów wewnętrznych - żołądka, wątroby, trzustki, tchawicy i płuc - różnicują się elementy mięśni tułowia, tkanki łącznej skóry właściwej oraz elementy szkieletowe - powstają pierwsze pęcherzyki mózgowe - zarodek osiąga wielkość 5 tydzień: - głowa się powiększa, zawiązuje się twarz, tworzą się soczewki oczne i pęcherzyki uszne - na zawiązkach kończyn widoczne są dłonie i stopy -powstają zawiązki gruczołów płciowych i zewnętrznych narządów płciowych - doskonali się budowa mózgu, serca, szkieletu i mięśni - wielkość 6mm 6 tydzień: -głowa jest największą częścią ciała, powstaje przewód nosowo-łzowy i zaczątki jamy ustnej i szczęk, pojawiają się pierwsze oznaki kostnienia płaskich kości czaszki -na dłoniach i stopach widoczne są palce początkowo spięte błoną - 1,5 cm wielkości 7 tydzień: - widoczne rysy twarzy, ucho zewnętrzne, powieki, nozdrza, język, zawiązki zębów mlecznych -palce oddzielają się od siebie - zarodek wykonuje pierwsze ruchy mięśni szkieletowych - ma 3 cm i waży ok 2g -budowa wszystkich organów została w zasadzie zakończona - dalej następuje ich wzrost i doskonalenie Aborcja zawsze będzie budzić kontrowersje, moim zdaniem, jest to poniekąd wygodnictwo przyszłej "matki", która nie chce liczyć się z konsekwencjami swojego postępowania (nie chcę tego nazwać błędem). Z biologicznego punktu widzenia, za tydzień nie będzie to już zarodek, tylko PŁÓD, następną fazą jest noworodek.... Ale z punktu widzenia religii jest to już maleńki człowieczek, ma duszę, rośnie pod sercem matki, ma pojawić się na tym świecie. Jeśli autorka jest wierząca, to zdaje sobie sprawę, że aborcja z punktu widzenia religii jest zabójstwem i to takim najgorszym - bo dokonanym na niewinnym maleństwie, które nie może samo zdecydować czy chce przyjść na ten świat. Widziałam kidyś film o aborcji... żałuję że go widziałam, sceny były okropnie drwastyczne,jedyne co to utwierdził mnie w moim przekonaniu, że aborcja jest zła. Dziecko w łonie matki czuje ból, czytałam o tym wiele, lekarze opowiadali, jak w trakcie aborcji zaobserwowali ruchy obronne płodu, maleństwo uciekało przed narzędziami chirurgicznymi jak tylko mogło. Aborcja to nie jest tylko "wyciągnięcie dzidziusia", to rozrywanie i wyciąganie go po kawałeczku - rączka nóżka, główka... Współczuję kobietą które poddają się aborcji i to zobaczą. Decyzja należy tylko i wyłącznie do autorki postu. Zrobi to co uważa za stosowne. Jeśli zdecyduje się na zabieg - musi liczyć się z tym, żę do końca życia będzie miała wyrzuty sumienia, będzie zastanawiała się jakby wyglądało jej dziecko. Oby mogła mieć później dzieci, bo zdarza się że niektóre kobiety są później niepłodne. Cholera, gdybym była w podobnej sytuacji, nie wiem jak bym to przeżyła, ale nie potrafiłabym usunąć ciąży. Nie miałabym odwagi. Dla mnie powstanie nowego życia to cud, w moim otoczeniu są pary które nie mogą mieć dzieci i strasznie cierpią, dlaczego odbierać życie maluszkowi, który w takiej rodzinie mógłby być najszczęśliwszy??? Ale to tylko moje zdanie, a powyższe fakty, zamieściłam specjalnie, niech oddziałuje na wyobraźnię, nie usuwamy kawałka mięska, ale mały bezbronny organizm |
|
|
|
#209 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to juz jest powod dla ktorego zastanawialabym sie nad aborcja, nie tylko nad mozliwym kretynizmem czy mongolizmem, czy Bog jeden wie co jeszcze, bo co raz wiecej gruczolow sie sypie. Zastanawia mnie ktore uczucie byloby gorsze? Poronienie, urodzenie martwego dziecka, czy moze aborcja? To tylko taka filozoficzna rozkminka... Oczywiscie ze o adopcji warto rozmawiac, tego nie zaprzeczam... Ale o aborcji na jakimkolwiek forum? Nie, chyba ze uda sie to zrobic w bardzo kulturalny sposob, w co watpie. I nie bronie Ci o adopcji dyskutowac, ba! Wyjasnij mojemu TZ ze dzieci z domow dziecka nie sa spaczone... Cytat:
Tak czy siak, chodzi o to, ze Ci co sa przeciwko, nigdy nie przekonaja tych co sa za... Ani na odwrot. Zawsze to prowadzi do klotni. Tak samo jak tematy religijne.
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2009-01-11 o 19:39 |
||||
|
|
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:25.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)