Misja w Zambii - część III - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-14, 10:49   #3721
Seona
Zakorzenienie

Dot.: Misja w Zambii - część III

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

Po jakim czasie dostałyście fotki dzieci...?? ciekawa jestem, ja od czerwca 2008 mam chłopca 10 letniego, nazywa się Patrick N awizażu siedzę juz hoho a dopiero teraz dzieki Seonie znalazłam Was tutaj

Jakie śliczne te wasze dzieciaczki
Hwj, podaj numer kartoteki Dziecka i nazwisko Dziecka. Może Ava ma zdjęcie?
Cytat:
Napisane przez _MAMA_ Pokaż wiadomość
no dobrze juz dobrze
skoro chcecie zostać,
Ale forum na stronie Daniela i Pyziulki jest suuuuper, ale chyba nam (tym co lubią siedzieć na Wizażu),chodzi o to że tutaj faaajnie się rozmawia i jakiś taki klimat jest

A forum na stronie to kopalnia wiedzy i informacji, szybko krótko i na temat i odpowiedzi na wszystkie pytania dla "nowych" rodziców Ile kosztuje paczka, gdzie wysyłać, informacje o Zambii itp.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 11:02   #3722
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Hwj, podaj numer kartoteki Dziecka i nazwisko Dziecka. Może Ava ma zdjęcie?
Ale forum na stronie Daniela i Pyziulki jest suuuuper, ale chyba nam (tym co lubią siedzieć na Wizażu),chodzi o to że tutaj faaajnie się rozmawia i jakiś taki klimat jest

A forum na stronie to kopalnia wiedzy i informacji, szybko krótko i na temat i odpowiedzi na wszystkie pytania dla "nowych" rodziców Ile kosztuje paczka, gdzie wysyłać, informacje o Zambii itp.
ooo witaj Seona Patrick Katengwe nr 454

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 11:09   #3723
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

Cytat:

Alez to nie tylko kopalnia wiedzy! Zapraszam do kategorii "o wszystkim i o niczym" W dziale Off Topic jest juz marudnik (do narzekania) i szczęściarz (do pochwalenia się co dobrego nam się przydarzyło) Jest dział "o nas" gdzie mozna pogadac o tym co lubimy, gdzie mieszkamy itp... Cały dział jest TYLKO I WYŁĄCZNIE DO POGADUSZEK Tylko czeka na chetnych Czekam na sugestie co jeszze poprawić - jestesmy otwarci na wszytkie propozycje
Pyziulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 14:02   #3724
alicjazopola
Raczkowanie

GG do alicjazopola

cyt.

Juz w poniedziałek dostałam list od siostry z formularzami i listami, ale rozumiecie że nie było czasu za to macie kolejny prezent podaje nr co otrzymałam :

listy + potwierdzenie otrzymania paczki od:

523,334,267,44,20,63,290a ,426,517,483,424,108,123, - niektórzy maja po 2 potwierdzenia paczki

i formularze od :

329,345b,466,420,87,536,2 97,394,473a,53,407,428,45 4,381,68,440,415,486

i to by było na tyle

po Nowym roku będę miała jeszcze listy , które dałam koleżance do zeskanowania, rodzice dostaną najpierw mailem skan potem od Joli oryginał

- kiedy możemy spodziewać się tych wiadomości w naszych skrzynkach .

Gosiu,o ile jest to jeszcze możliwe to proszę o kalendarz szt.1

Edytowane przez alicjazopola
Czas edycji: 2009-01-14 o 14:14
alicjazopola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 14:17   #3725
Dla ciebie J.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _MAMA_ Pokaż wiadomość
ja tez kupię kalendarz

a moze nie wystawiać na all?
po co płacic prowizje i za wystawienie aukcji?

wysłałabym pieniązki za kalendarz i wysyłkę osobie która zajmie sie drukiem a ona opłaci druk, znaczki a reszta jednym przelewem na konto s.Józefy! - taka moja propozycja

Juz w poniedziałek dostałam list od siostry z formularzami i listami, ale rozumiecie że nie było czasu
za to macie kolejny prezent podaje nr co otrzymałam :

listy + potwierdzenie otrzymania paczki od:

523,334,267,44,20,63,290a ,426,517,483,424,108,123, - niektórzy maja po 2 potwierdzenia paczki

i formularze od :

329,345b,466,420,87,536,2 97,394,473a,53,407,428,45 4,381,68,440,415,486

i to by było na tyle

po Nowym roku będę miała jeszcze listy , które dałam koleżance do zeskanowania, rodzice dostaną najpierw mailem skan potem od Joli oryginał

- kiedy możemy spodziewać się tych wiadomości w naszych skrzynkach .

Gosiu, o ile jest to jeszcze możliwe to proszę o kalendarz szt.1
Alicjo na końcu jest taki znaczek [ /quote w kwadratowym nawiasie] i jak to usuniesz,albo cokolwiek z tych znaczków, to twoja wiadomość wygląda tak jak wyglada a nie ma cytowanej części w ramce.
Jeśli chodzi o listy to ja już wszystko wysłałam .
Bo nie wiem czy o to pytałaś? ale jaki masz nr adopcji?

A jeśli chodzi o nowe forum to NAPEWNO bardzo mądra i przydatna sprawa.
Chodzi mi o to że tutaj każdy mógł napisać o wszystkim i dobre i złe wiadomosci i wymagało to tylko przeczytania kilku stron żeby nadrobić,
a tam każdy temat ma swój dział,a ja juz tyle czasu to nie mam
Tutaj wiedziałam wszystko po chwili,no może było bardziej osobiście ,ciepło itp.
Ach napisałabym więcej ale nie chcę wywołac burzy.
Zrobicie jak chcecie...ale ...

www.adopcjaserca.pl

Edytowane przez Dla ciebie J.
Czas edycji: 2009-01-14 o 14:21
Dla ciebie J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 14:20   #3726
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

moze mi ktos w skrocie napisac o co chodzi z kalendarzem?

nie farbuję od 20.12.2012
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 14:41   #3727
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

Cytat:
Napisane przez Dla ciebie J. Pokaż wiadomość

A jeśli chodzi o nowe forum to NAPEWNO bardzo mądra i przydatna sprawa.
Chodzi mi o to że tutaj każdy mógł napisać o wszystkim i dobre i złe wiadomosci i wymagało to tylko przeczytania kilku stron żeby nadrobić,
a tam każdy temat ma swój dział,a ja juz tyle czasu to nie mam

Tutaj wiedziałam wszystko po chwili,no może było bardziej osobiście ,ciepło itp.
Na nowym forum jest opcja "zobacz nowe posty" i po jej kliknięciu wyświetlą Ci sie tylko posty, które zostały napisane od Twojej ostatniej wizyty W ten sposób zaoszczędzasz czas szukać tego co Ciebie interesuje

Nie powinnam pewnie dopytywać o to co jeszcze byś chciała napisać, ale myślę ze cokolwiek by to nei było, to burzy nei wywoła
Stary 2009-01-14, 14:44   #3728
alicjazopola
Raczkowanie

GG do alicjazopola

Bardzo spieszę się - więc przepraszam za błędy - mój nr 483 - żadnych informacji nie dostałam.
Proszę bardzo o sprawdzenie co i jak. Czy mogę poprosić o wysłanie jeszcze raz do mnie tych informacji od małej - bardzo o to proszę.

Edytowane przez alicjazopola
Czas edycji: 2009-01-14 o 18:59
alicjazopola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 15:01   #3729
Karotka87
Raczkowanie

Witam!

Dawno mnie nie było, ale już nadrobiłam czytanie i jestem z siebie dumna
Dla wszystkich spóźnione życzenia wszystkiego dobrego w nowym roku !!!

Chciałam podziękować Avie za zdjęcie mojej małej Alice, które się pojawiło na forum(tej w za dużych adidaskach )

Chciałam się również dołączyć do prośby Alicji, ja także byłam wypisana w numerach dzieci od których są listy i także nic nie dostałam. Numer kartoteki małej to 426 Alice Mwansa.

Z góry dziękuję i pozdrawiam
Karotka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 15:20   #3730
Judi21_84
Zakorzenienie

Avo zobaczy czy nie masz gdzieś zdjęcia mojego Patricka Katengwe nr 454.... ciekawa jestem jak wygląda....
z góry dziekuję

Chciałabym nadrobić to forum na wizażu ale sama jestem mama 6 miesiecznego bobasa i średnio mam póki co czas....

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 15:22   #3731
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dla ciebie J. Pokaż wiadomość
Jola napisz, bo moze chodzi nam o to samo? I Cię poprę i może inni też Cię poprą

Cytat:
Napisane przez jaroszania Pokaż wiadomość
moze mi ktos w skrocie napisac o co chodzi z kalendarzem?
można się do Gosi zapisywać na kalendarze 2009 z naszymi Dziećmi.

Ślub
Pati
Lili
Stary 2009-01-14, 15:47   #3732
Dla ciebie J.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alicjazopola Pokaż wiadomość
mój nr 483 - żadnych informacji nie dostałam.
Proszę bardzo o sprawdzenie co i jak. Czy mogę poprosić o wysłanie jeszcze raz do mnie tych informacji od małej - bardzo o to proszę.
Ja mam tylko list i trzy potwierdzenia na paczki z 09.08 i dwie z 26.09.
Jesli tego nie masz to mogę ci skan wysłać bo kopię pocztą to trochę bez sensu,szkoda pieniędzy,to samo mozesz wydrukować sobie w domku.
Ja wysyłam oryginały bo fajnie jest mieć taki list.Jeśli do Ciebie nie dotarł to miejmy nadzieję że wróci do mnie.

Cytat:
Napisane przez Karotka87 Pokaż wiadomość

Chciałam się również dołączyć do prośby Alicji, ja także byłam wypisana w numerach dzieci od których są listy i także nic nie dostałam. Numer kartoteki małej to 426 Alice Mwansa.
Niestety nic nie mam

www.adopcjaserca.pl

Stary 2009-01-14, 15:53   #3733
Mikrejsza
Rozeznanie

Cytat:
Jola napisz, bo moze chodzi nam o to samo? I Cię poprę i może inni też Cię poprą
.
to ja już poprę bo pewnie mam te same obawy
tu to wszystko idzie razem, pisze się o wszystkim i to tak trochę jakbyśmy rozmawiali-może dla nowych Rodziców, szukających konkretnych informacji to trochę niewygodne-choc i tak zawsze odpowiadamy na wszystkie pytania, no i czasem ciężko znaleźc coś z przeszłości, ale za to sama forma wątku jest bardzo naturalna, tak trochę żyje własnym życiem
forum informacyjne jak najbardziej powinno byc,ale nie jako jedyne, tylko takie właśnie do sprawnego i szybkiego szukania informacji. Nie wiem dlaczego ale mam takie wrażenie, że tam wiele osób nie będzie korzystac z działu "inne" bo czasem łatwiej wtrącic jakąś rzecz tutaj, między inne rozmowy niż zakładac dla niej osobnny temat, łatwiej tu poprosic o modlitwę czy wsparcie, pochwalic się maleństwem itp wydaje mi się, że tam to się rozmyje. Zresztą widac było jak to wyglądało poprzednim razem-w dziale rozmów na inne tematu niż misja rozmowy szybko się urywały.
no to się namarudziłam
Mikrejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 16:09   #3734
blla
Raczkowanie

Dla Ciebie J. dzisiaj doszedł list od Jeremiasza - a w zasadzie napisany tak jak poprzednio przez p. Mubanga Mulenga. Wielkie dzięki!!!!!
A skoro do Piotrkowa z Łodzi dopiero teraz doszedł więc inni rodzice na pewno swoje listy dostaną.
Jestem bardzo zaskoczona ponieważ dostałam rozpiskę - dokładnie co do sztuki, co znajdowało się w paczce którą Jeremiaszowi wysłaliśmy. Szczerze - ja nawet nie pamiętałam ile czego wysłałam - a tu taka rozpiska z podpisem Dziecka. Jestem w SZOKU - przyznam nie liczyłam na coś takiego.
blla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 16:21   #3735
Karotka87
Raczkowanie

Dla Ciebie J. dzięki za odpowiedź.

Co do forum to uważam, że to powinno zostać!
Tam będą wszystkie informacje dla nowych mamusiów i tatusiów , a także wszystko posegregowane, zawsze będzie można zajrzeć, pooglądać zdjęcia dzieci, posprawdzać ceny, dopisać się do paczkocholików.
Tu będzie można swobodnie rozmawiać i nie mieć wyrzutów sumienia, że czasem zmieniamy (ale tylko odrobinę!) temat.

A propos zmieniania tematu, to nie długo chciałabym zostać mamą i mam pytanko czy jakaś mama poleci mi fajną literaturę na temat ciąży?? Pytam bo wiem, że dużo u nas mam przyszłych i obecnych
Stary 2009-01-14, 16:39   #3736
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mikrejsza Pokaż wiadomość
tu to wszystko idzie razem, pisze się o wszystkim i to tak trochę jakbyśmy rozmawiali
Widzisz Jola, już Cię popieramy Ja się z Mikrejszą zgadzam w całej rozciągłości

Cytat:
Co do forum to uważam, że to powinno zostać!
Tam będą wszystkie informacje dla nowych mamusiów i tatusiów , a także wszystko posegregowane, zawsze będzie można zajrzeć, pooglądać zdjęcia dzieci, posprawdzać ceny, dopisać się do paczkocholików.

A propos zmieniania tematu, to nie długo chciałabym zostać mamą i mam pytanko czy jakaś mama poleci mi fajną literaturę na temat ciąży?? Pytam bo wiem, że dużo u nas mam przyszłych i obecnych
Widzisz, kolejna Cię popiera

Karotka zaraz Ci wkleję faaaajne książki o macierzyństwie, które sobie kupiłam, ale chwilowo mąż mnie wygania sprzed kompa Zażywaj kwas foliowy!!!!

Ślub
Pati
Lili
Stary 2009-01-14, 16:49   #3737
Dla ciebie J.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mikrejsza Pokaż wiadomość
tu to wszystko idzie razem, pisze się o wszystkim i to tak trochę jakbyśmy rozmawiali-może dla nowych Rodziców, szukających konkretnych informacji to trochę niewygodne-choc i tak zawsze odpowiadamy na wszystkie pytania, no i czasem ciężko znaleźc coś z przeszłości, ale za to sama forma wątku jest bardzo naturalna, tak trochę żyje własnym życiem
forum informacyjne jak najbardziej powinno byc,ale nie jako jedyne, tylko takie właśnie do sprawnego i szybkiego szukania informacji. Nie wiem dlaczego ale mam takie wrażenie, że tam wiele osób nie będzie korzystac z działu "inne" bo czasem łatwiej wtrącic jakąś rzecz tutaj, między inne rozmowy niż zakładac dla niej osobnny temat, łatwiej tu poprosic o modlitwę czy wsparcie, pochwalic się maleństwem itp wydaje mi się, że tam to się rozmyje. Zresztą widac było jak to wyglądało poprzednim razem-w dziale rozmów na inne tematu niż misja rozmowy szybko się urywały.
no to się namarudziłam
o właśnie o cos takiego mi chodziło tylko ja nie umiem tak pięknie pisać.
Wydawało mi się,ze tylko ja taka sentymentalna jestem i nie chciałam już nic mówić.
Bo ja tutaj żyłam jak w "rodzinie"gdzie każdy pisał o swoich kłopotach i radościach,gdzie żyło się tymi troskami i radosciami w ciągu tygodnie.
Jadąc na spotkanie ja wszystkich znałam i nie potrzeba nic więcej.
A tam to trochę tak bezoosobowo mi się wydaje...ale to tylko moje zdanie...
Przepraszam jeśli kogoś uraziłam...
mówiłam że nie powinnam nic mówić.

Cytat:
Dla Ciebie J. dzięki za odpowiedź.

Z dobrych żródeł wiem,ze jeszcze coś dla Was się szykuje.
Dla Ciebie i Ali,ale to wymaga trochę czasu,bo narazie nie ma opcji żeby poczta do kogoś przyszła tylko ktoś musi na pocztę wędrować a na to czasami czasu brak.
Prawda ....Aga...

www.adopcjaserca.pl

Stary 2009-01-14, 17:01   #3738
blla
Raczkowanie

To ja też dodam swoje - jestem za tym forum - choć oczywiście tamto uważam za prawdziwą skarbnicę wiedzy
Ja też poproszę o te książki - też robię intensywne starania aby zostać mamą
Stary 2009-01-14, 17:04   #3739
blla
Raczkowanie

Aha Karotka ja polecam Prenatal Classic
Stary 2009-01-14, 17:26   #3740
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez blla Pokaż wiadomość
To ja też dodam swoje - jestem za tym forum - choć oczywiście tamto uważam za prawdziwą skarbnicę wiedzy
Ja też poproszę o te książki - też robię intensywne starania aby zostać mamą
Myślałam, że tylko ja jestem taka sentymentalna jak Dla Ciebie J. i uwielbiam to forum, ale jednak nie jesteśmy same

Idę z odsieczą i polecam faaajne książki Zaczęłam się dokształć i męża też, bo zostało mi do porodu 5 miesięcy a ja w lesie Ale wierzę w swój instynkt macierzyński
Pierwsza książka: Macierzyństwo
Druga książka: Ciąża i poród

A później tylko ubranka, grzechotki, zabawki, paczki do Zambii i popadnę w słodki paczkocholizm

A co Dziewczyny do Was też bocian leci?

Wiecie co, mam nadzieję, że Siostrze naprawia internet, bo jak się Nela skontaktuje? A ma lecieć w marcu? Bilet już ma kupiony.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ksiazka.jpg (27,9 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg książka2.jpg (25,8 KB, 1 załadowań)

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2009-01-14 o 17:28 Powód: dopisek
Stary 2009-01-14, 17:47   #3741
basiaczek11
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, jeśli mogę coś polecić to " W oczekiwaniu na dziecko", "Pierwszy rok życia dziecka" i "Drugi i trzeci rok życia dziecka" autorek Heidi Murkoff, Arlene Eisenberg, Sandee Hathaway. Wychowałam na nich dwie córki a teraz krążą po ciężarnych koleżankach i świeżutkich mamusiach. Znalazlam tam odpowiedzi na "najdziwniejsze" pytania no i w najnowszych wydaniach są rozdziały dla tatusiów.
Chociaż teraz jest tyle tego na rynku, że napewno coś każda dla siebie znajdzie Fajnie tak poczytać, że się forumowa rodzinka zamierza rozrastać

Acha! Gosiu napisz co z kalendarzami? Nie chcę poganiać tylko dowiedzieć się czy deklaracje na forum wystarczą, czy napisać bezpośrednio do Ciebie?

A co do forum to ja mogę podglądać obydwa

Adopcja Serca na facebooku:

Adopcja Serca

Edytowane przez basiaczek11
Czas edycji: 2009-01-14 o 17:52 Powód: dopisek
basiaczek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 18:01   #3742
blla
Raczkowanie

Do mnie bocian już dość długo leci ale jakoś nie może dolecieć Jednak nie tracę nadziei - skoro Jeremiasza - 16 letniego chłopca z Afryki przyniósł - to z niemowlaczkiem też sobie poradzi
Seona, Basiaczek - dziękuję za lekturkę
Stary 2009-01-14, 18:05   #3743
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiaczek11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jeśli mogę coś polecić to " W oczekiwaniu na dziecko", "Pierwszy rok życia dziecka" i "Drugi i trzeci rok życia dziecka" autorek Heidi Murkoff, Arlene Eisenberg, Sandee Hathaway.
Poszukam, dzięki.

Cytat:
Do mnie bocian już dość długo leci ale jakoś nie może dolecieć Jednak nie tracę nadziei - skoro Jeremiasza - 16 letniego chłopca z Afryki przyniósł - to z niemowlaczkiem też sobie poradzi
Blla, doleci Do mnie też trochę leciał, ale doleciał w końcu

Pyziulka, a może założysz na adopcyjnym forum wątek to się ludzie powoli będą przyzwyczajać, zaglądać i tam też się jakoś rozkręci

Ślub
Pati
Lili
Stary 2009-01-14, 18:14   #3744
basiaczek11
Raczkowanie

Cytat:
Do mnie bocian już dość długo leci ale jakoś nie może dolecieć Jednak nie tracę nadziei
Znowu się wtrącę, chociaż zmieniamy temat. Z doświadczenia wiem, że im bardziej chcemy tym bardziej bocian nie przylatuje . Natura taka przekorna czy co?
Odpuść idź na żywioł i zobaczysz, jak się zdziwisz

Adopcja Serca

Stary 2009-01-14, 18:14   #3745
blla
Raczkowanie

Seonka
Stary 2009-01-14, 18:16   #3746
blla
Raczkowanie

Cytat:
Znowu się wtrącę, chociaż zmieniamy temat. Z doświadczenia wiem, że im bardziej chcemy tym bardziej bocian nie przylatuje . Natura taka przekorna czy co?
Odpuść idź na żywioł i zobaczysz, jak się zdziwisz
u mnie trochę problemów zdrowotnych - ale nie tracę nadziei
Stary 2009-01-14, 18:17   #3747
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

Cytat:
Poszukam, dzięki.

Blla, doleci Do mnie też trochę leciał, ale doleciał w końcu

Pyziulka, a może założysz na adopcyjnym forum wątek to się ludzie powoli będą przyzwyczajać, zaglądać i tam też się jakoś rozkręci
Alez same możecie tam sobie założyć taki wątek Nazwijcie go tak jak chcecie - w dziale poznajmy się lub w Off topicu To forum jest DLA WAS!!!! NIe tylko ja mam pozwolenie na zakładanie tematów
Stary 2009-01-14, 18:20   #3748
Karotka87
Raczkowanie

Dzięki bardzo dziewczyny!

Na pewno skorzystam z porad i literatury

A co do bociana to dopiero zacznę się starać (tak intensywnie) od lutego, po badaniach wszystkich itp.
Stary 2009-01-14, 18:21   #3749
basiaczek11
Raczkowanie

Cytat:
u mnie trochę problemów zdrowotnych - ale nie tracę nadziei
To ja trzymam kciuki

Adopcja Serca

Stary 2009-01-14, 18:28   #3750
blla
Raczkowanie

Cytat:
To ja trzymam kciuki

Dzięki - przydadzą się
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości