Misja w Zambii - część III - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-16, 13:17   #3781
blla
Raczkowanie

Dot.: Misja w Zambii - część III

Witamy Siostrę
blla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 13:25   #3782
nicola2002
Raczkowanie

GG do nicola2002

Siostro, witamy serdecznie!!
nicola2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 14:00   #3783
Nela85
Raczkowanie

Lokalizacja: Oslo, Pobierowo, Szczecin, Poznań - już sama nie wiem gdzie mieszkam ...
GG do Nela85 Send a message via Skype™ to Nela85

Ale się cieszę, że kontakt przywrócony Fantastycznie

Wklejam coś do poczytania, gdyby ktoś miał ochotę. Za strony WOŚP (zawsze ich wspieram i podziwiam za to ile dobrego robią)
Artykuł daje do myślenia. Choć my to tak naprawdę wiemy ...

Kredki dla Afryki
16-01-2009 9:43
We wtorek do Fundacji przyszedłem później niż zwykle, bo w niedzielę sami wiecie, co się działo, a zaraz potem, w poniedziałek, istotnie powodowany tylko finałową adrenaliną, zapomniałem o zmęczeniu i dotarłem na konferencję prasową. Bardzo zresztą miłą i ciekawą, bo przecież zawsze musi zawsze znaleźć się ktoś, kto dołoży ciutkę do pieca. Tym razem był to wicepremier Grzegorz Schetyna, czyli Minister Spraw Wewnętrznych.
Naprawdę wierzę w jego dobre chęci, ale co tu dużo mówić - komunikat wydał idiotyczny, a co więcej – wszystko wskazuje na typową ministerialną procedurę jego powstawania. Występuje więc faktyczny brak wiedzy na temat komentowanej sprawy, a do tego, przekazując temat łapy do łapy, urzędnicza maszyna coś tam dodaje, coś przekręca, a na końcu wychodzą koszały opały.
Otóż we wspomnianym komunikacie, krótko mówiąc, pan premier zapowiada skrupulatną kontrolę naszych wydatków, a konkretnie - dokładne prześwietlenie mechanizmu przekazywania środków finansowych polskim szpitalom. I już mamy dwa błędy. Po pierwsze - jesteśmy już od kilku lat poddawani non stop bardzo skrupulatnej kontroli MSWiA, która momentami wymyka się z granic zdrowego rozsądku. Często o tym ostatnio mówiliśmy, prosząc o interwencję chociażby Rzecznika Praw Obywatelskich. To po pierwsze. A po drugie – oczywiście nigdy, od początku naszej działalności, nikomu nie przekazywaliśmy kasy. Filozofia naszego działania oparta jest wręcz na odwrotnych poczynaniach – nie kasa trafia do szpitali, a gotowy sprzęt, po dokładnej analizie potrzeb i starannie przeprowadzonych zakupach.
Komunikat, niestety, zabrzmiał groźnie, wojowniczo i natychmiast został przez rzecznika MSWiA wyłagodzony. Nie zmienia to faktu, że pan minister musi pochylić się, albo przynajmniej powinien, nad pracą swoich urzędników, gdyż działania organizacji pozarządowych zaczynają w naszym kraju odgrywać coraz większą i istotną rolę.
No i właśnie – kredki dla Afryki. Mając w ten wtorek godzinę więcej siedzenia w wannie, zrobiłem to, co uwielbiam, czyli czytam, czytam, czytam… Mam swoją półę, na której ciągle zmieniam książki na te, które właśnie obczytuję. Kąpiel to jedyny moment, oprócz podróżowania, kiedy mogę spokojnie pochylić się nad lekturą. A ponieważ bardzo lubię wszelkiego rodzaju biografie, tym razem w rękach trzymam prawie jednocześnie dwie książki - fantastyczny wywiad, ostatni jakiego udzielił Marlon Brando, i książka o życiu bardzo znanej aktorki z lat 50-tych i 60-tych, Audrey Hepburn.
W książce o Audrey trafiam na moment, w którym aktorka zaczyna być popularna i zostaje zaproszona na spotkanie, kolację, a zarazem zbiórkę pieniędzy na walkę z rakiem. Jest rok 1952. Później ta wspaniała aktorka staje się ambasadorem UNICEF i bardzo często wyjeżdża do Afryki. Jest taka słynna fota, gdzie aktorka trzyma w ręku małe dziecko z wielkimi otwartymi oczami. Podpis pod zdjęciem - Somalia, Audrey Hepburn odwiedza tereny objęte wielkim głodem. To dziecko zmarło kilka minut później na jej rękach.
Marlon Brando bardzo konsekwentnie, z niezwykłym oddaniem, poświęcając całą swoją sławę, a także i pieniądze, walczył o prawa Indian w USA. Walczył nieprzejednanie, a kiedy dostał Oskara za Ojca Chrzestnego, po jego odbiór wysłał właśnie Indiankę. Był to człowiek, który w sposób rewelacyjny i bardzo inteligentny oddzielał szemraną, lukrowaną lub chwilową sławę od prawdziwego życia i jego problemów. Cudownie reagował na rzeczywistość, bez złudzeń i w sposób prawdziwy utrzymując dystans do własnych sukcesów.
Niestety, w obu przypadkach można powiedzieć, że suma tych działań – tak Audrey, jak i Marlona – to wielka przegrana.
Somalia dzisiaj to najdziksze, najbardziej zdemoralizowane i ogarnięte furią bandytyzmu miejsce na świecie. Indianie w Ameryce? Totalna klapa jeśli chodzi o jakiekolwiek logiczne, czyli związane z rozwojem ich społeczności życie. Wydawałoby się, że mimo tylu lat organizowania wielkich światowych zbiórek, czy to na walkę z chorobami, czy to na walkę z istniejącym systemem powodującym głód i dezorganizację życia, prawie nic nie drgnęło, nie ruszyło do przodu. Wielkie konwoje ciężarówek Boba Geldofa stały się tylko symbolem jednorazowego ruchu, akcji, która uświadomiła ludziom grozę sytuacji, ale w żaden, dosłownie żaden sposób, nie wyciągnęła tych społeczeństw z ich życiowej degrengolady.
Siedząc w tej samej wannie wziąłem do ręki jeden z magazynów kobiecych, których u mnie dostatek. I widzę uśmiechniętą, popularną aktorkę, która prosi o wsparcie wielkiej idei kupowania pomocy szkolnej dla dzieci w Afryce. Dajesz drobny pieniądz - kredki dojadą do wioski wraz z podręcznikami, zeszytami etc. I OK! I bardzo dobrze! I też ktoś musi to pod pachą przywieźć, bo te dzieciaki tego nie mają. Jednak na końcu, za radą pewnego Kenijczyka mieszkającego od wielu, wielu lat w Polsce, mogę nieśmiało zaproponować – spowodujcie, aby na miejscu zbudować fabrykę kredek, żeby w tej fabryce pracowała społeczność lokalna, żeby ta fabryka wytwarzała zyski dla społeczności lokalnej, żeby ludzie nauczyli się dawać sobie sami radę, a w efekcie aby zaczęli odpowiadać za swoje działania. Bo przywieźć w kieszeni czy torbie w cholerę kredek i sfotografować się z tymi dzieciakami, to dla mnie tylko i wyłącznie akcja dla popularnej aktorki, a nie dla dzieciaków w dalekiej Afryce. Trzeba rozróżnić, gdzie się po prostu wystawia gębę, nie wiedząc dokładnie, co z tego wyjdzie, a gdzie istotnie nurkuje się w głębokie oceany działań charytatywnych. Nie jest to łatwe, momentami bardzo stresuje, ale jeśli ma się dobry pomysł, to warto go do upadłego realizować.
Z wielką radością przyjmujemy niewiarygodne wprost wiadomości, że gdzieś tam w Polsce inkubator kupiony wiele lat temu przez Fundację pracuje po dzień dzisiejszy. Oczywiście, że nie powinien pracować, ale załoga dba, urządzenie działa i przynosi bardzo dobre efekty. I to jest konkret, który jest trwały dzięki pomysłowi i pomocy wielu, wielu ludzi. A kredka, jak to kredka – temperówka zazgrzyta po raz ostatni i znowu trzeba czekać na następny pomysł menadżera jakiejś aktorki czy aktora, który dojedzie z nowym zapasem.
Polecam wszystkim te książki, a zwłaszcza biografię Audrey, która weszła w to w sposób nieprawdopodobnie mocny, poświęcając temu całe swoje życie.
Nela85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 14:05   #3784
basiaczek11
Raczkowanie

Siostro! Bardzo się cieszę, że znowu mamy Siostrę na forum

Wszystkim trzymającym kciuki
dziękuję za wsparcie.
Mama miała stan przedzawałowy ale już jest dobrze. Wyniki w miarę ok.

Adopcja Serca na facebooku:

Adopcja Serca

basiaczek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 14:30   #3785
agamann
Raczkowanie

Witam wszystkich.Siostro cieszę się że łącznośc odzyskana.Zaległości w czytaniu nadrobione .Mikołaj rośnie jak na drożdżach ma już 3 tygodnie.Dziękuję za życzenia. Załączam zdjęcia małego
Pierwsze jest zrobione w szpitalu w 2-giej dobie życia
A kolejne zdjecia jak mały ma 10 dni. Niestety aparat i zastrajkował i nie mogę robi zdjęc.

Cytat:
Napisane przez MamaBernarda Pokaż wiadomość
W kwestii formalnej chciałam zapytać jak wygląda zorganizowanie takiej 20kg paczki, bo właśnie się do tego przykładam, mam już trochę przeróżnych rzeczy i wydaje mi się że jednak z 10 kg może ktoś się dorzucić. Opowiedzcie tylko jak to wygląda tak od kuchni, proszę.
MamoBernarda czy znajdzie się jeszcze 3kg miejsca w Twojej paczce??
Basiaczek11 dobrze że Twojej mamie jest lepiej.

Eh coś zdjęcia się nie ładują ??
Pewnie za duża wielkośc??

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1232112717

http://www.wizaz.pl/gallery/files/3/..._ma_10_dni.jpg

Edytowane przez agamann
Czas edycji: 2009-01-16 o 14:56
agamann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 15:38   #3786
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartaiMaciej Pokaż wiadomość
Po dodaniu 40 i 10 reszty z zakupów mnie wychodzi, że braknie około 2$ (dokładnie 2,07$)
oj myślę, że jak się poprzelicza tam na miejscu, może Siostra jakiś rabat dostanie czy coś, nie powinno zabraknąć! W szczególności, że zawsze wpłaca się więcej, zaokrągla do tych 3 zł za dolara itp.

Cytat:
Napisane przez nicola2002 Pokaż wiadomość
Seona, czy możesz mi powiedzieć gdzie w Rzeszowie jest ten sklep Pepco (chyba coś namieszałam w pisowni), chciałabym tam się wybrać i zrobić zakupy dla Alice i Petera, bo niedługo wybieram się właśnie do mamy i będę w Twoich okolicach
Pepco znajduje się w Rzeszowie na ulicy Okulickiego. Koło CH Rotunda (dawna Reduta).
http://www.pepco.pl/content.php?show...z%C3%B3w&id=61

Tutaj mapka http://www.zumi.pl/1707306,PEPCO_Rze...zow,firma.html

Cytat:
Napisane przez s.Józefa Pokaż wiadomość
Szczesc Boze!Kochani Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!Nareszczcie!
Lekarz wrocil z urlopu ,wylozyl sporo kasy i internet dziala!

Kochani PARTY BOZONARODZENIOWE odbylo sie juz w Nowym Roku -oprocz tradycyjnych pysznosci meska czesc naszych dzieci miala ogromne pragnienie muzyki i pragnienie to sie spelnilo,zamowilysmy wieksze radio,maly silnik diesel byl i tancom nie bylo konca.
Witamy Siostrę!!! Nareszcie Czekamy na zdjęcia z party

Cytat:
Napisane przez agamann Pokaż wiadomość
Załączam zdjęcia małego
Pierwsze jest zrobione w szpitalu w 2-giej dobie życia
A kolejne zdjecia jak mały ma 10 dni.
cud miód

Cytat:
Napisane przez SiostraKelvinaEma Pokaż wiadomość
Ja sobie pomyslalam, ze wcale nie musze prosic o pieniadze.. ale sa duze firmy, wrecz ogromne.. ktore produkuja rozne fajne rzeczy.. I gdyby tak ktos zechcial podarowac karton bandazy byloby git! Biore sie za pisanie listow. Po niedzieli wezme sobie dyzur w pracy to spokojnie bede mogla napisac, wydrukowac

Trzymajcie kciuki!
Trzymam kciuki

Może od razu podaj nr konta bo może wolą np. wpłacić pieniądze niż szykować paczkę. Poza tym czy będzie im się chciało kupować pudło i wysyłać

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 15:44   #3787
SiostraKelvinaEma
Raczkowanie

Pyziulka, MartaiMaciej.. Dokladnie myslalam o tej fabryce.. Skadinad wiem, ze wspieraja rozne akcje.. Zreszta akcje, o ktorej wspomina Nela85 (wośp) w poscie.

A tak swoja droga.. juz gdzies slyszalam o tej formie pomocy, jaka proponuje na swoim blogu J. Owsiak.. Heh, doslownie jakby miala de javiu ;P

Pamietam jak wspomnialam, ze chce zaopiekowac sie dzieckiem z Zambii.. uslyszalam, ze ok.. ale lepiej byloby stworzyc warunki do pracy, do samodzielnej pracy.. a nie podtykac pod nos cos.. na co sami ludzie mogliby zapracowac. Troche to okrutne..
Teraz z doswiadczenia zawodowego wiem, ze jest to prawda/ Ludzie otrzymujac pomoc, rozleniwiaja sie. A co gorsze ich postawa staje sie bardzo roszczeniowa. Dasz palec- beda chcieli cala reke.. Tak jest w Polsce..

A jak jest w Zambii.. Hm, tego mam nadzieje dowiedziec sie za jakis czas.

Seona no moze i tak Chociaz z drugiej strony.. wiesz i tak fajnie byloby wyslac bandaze itp.. Wiec tak czy siak siegne po produkty ich produkcji. Ale nie ma co mowic.. Pozyjemy zobaczymy- moze nic z tego nie bedzie.. (chociaz ja mam dobre przeczucia..)

Sluchajcie, ktos jakis czas temu pisal o CD z prezentacja o Zambii i naszej Adopcji..! - nie moge odnalesc tego postu, a bardzo bym chciala taka plytke.. przyznawac sie.. kto to byl

Edytowane przez SiostraKelvinaEma
Czas edycji: 2009-01-16 o 15:47
SiostraKelvinaEma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 16:19   #3788
MartaiMaciej
Raczkowanie

[quote=SiostraKelvinaEma;1 0513436]Pyziulka, MartaiMaciej.. Dokladnie myslalam o tej fabryce.. Skadinad wiem, ze wspieraja rozne akcje.. Zreszta akcje, o ktorej wspomina Nela85 (wośp) w poscie.

A tak swoja droga.. juz gdzies slyszalam o tej formie pomocy, jaka proponuje na swoim blogu J. Owsiak.. Heh, doslownie jakby miala de javiu ;P

Pamietam jak wspomnialam, ze chce zaopiekowac sie dzieckiem z Zambii.. uslyszalam, ze ok.. ale lepiej byloby stworzyc warunki do pracy, do samodzielnej pracy.. a nie podtykac pod nos cos.. na co sami ludzie mogliby zapracowac. Troche to okrutne..
Teraz z doswiadczenia zawodowego wiem, ze jest to prawda/ Ludzie otrzymujac pomoc, rozleniwiaja sie. A co gorsze ich postawa staje sie bardzo roszczeniowa. Dasz palec- beda chcieli cala reke.. Tak jest w Polsce..

A jak jest w Zambii.. Hm, tego mam nadzieje dowiedziec sie za jakis czas.

Seona no moze i tak Chociaz z drugiej strony.. wiesz i tak fajnie byloby wyslac bandaze itp.. Wiec tak czy siak siegne po produkty ich produkcji. Ale nie ma co mowic.. Pozyjemy zobaczymy- moze nic z tego nie bedzie.. (chociaz ja mam dobre przeczucia..)

Sluchajcie, ktos jakis czas temu pisal o CD z prezentacja o Zambii i naszej Adopcji..! - nie moge odnalesc tego postu, a bardzo bym chciala taka plytke.. przyznawac sie.. kto to byl [/quote

O prezentacji pisała Alicjazopola na poprzedniej stronie.

Seonka, dopłaciłam dzisiaj do materaca 20$, więc chyba będzie dobrze (napewno powyżej 60$). Ktoś wcześniej pisał, że wpłaty najlepiej zrobić przed 20.01 więc pognałam.
Ogromnie się ucieszyłam, że mamy już łączność z Siostrą
Pozdrawiam
MartaiMaciej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 17:01   #3789
dodus_90
Raczkowanie

Witaj Siostro!!! ciesze sie bardzo, ze internet powrocil i spowrotem mamy kontakt z Zambia

nie wiem u kogo sie zamawia kalendarze, ale ja tez zamawiam jeden
dodus_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 18:46   #3790
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Cytat:
Napisane przez Karotka87 Pokaż wiadomość
A propos zmieniania tematu, to nie długo chciałabym zostać mamą i mam pytanko czy jakaś mama poleci mi fajną literaturę na temat ciąży?? Pytam bo wiem, że dużo u nas mam przyszłych i obecnych
Jezyk niemowlat Tracy Hogg
poza tym polecam bardziej fora niz ksiazki a juz w ogole odradzam kupowanie gazet.
kurcze przeczytalam, ze o dzieciach a nie o ciazy. no trudna ta jest o dzieciach i na pewno sie przyda

w takim razie ja zamawiam 1kalendarz, ale nie wiem gdzie i ile ile mam za niego wplacic?

nie farbuję od 20.12.2012

Edytowane przez jaroszania
Czas edycji: 2009-01-16 o 18:48
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 20:23   #3791
alicjazopola
Raczkowanie

GG do alicjazopola

Siostro Józefo, – tak się cieszę.

Moi drodzy,

wysłałam już pierwsze płytki z prezentacją MISJA W ZAMBII – ADOPCJA SERCA do chętnych osób. Powinny dotrzeć do Was do wtorku. Następne postaram się wysłać w poniedziałek.

Edytowane przez alicjazopola
Czas edycji: 2009-01-17 o 11:42
alicjazopola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 22:16   #3792
Animator
Rozeznanie

GG do Animator

Cytat:
Napisane przez blla Pokaż wiadomość
Alicja ja też bym bardzo chciała taką prezentację - myślę że warto oprócz firm, zainteresować taką prezentacją np szkoły - sama jestem nauczycielką i chętnie pokazałabym coś takiego uczniom.

Alicja z Opola czy taka płytka otworzy się w laptopie?

Nela
Mam do Was pytanie - czy wysyłaliście dzieciakom ich zdjęcia - tzn te które dostaliśmy od Siostry. Ja mam dzięki Avie kilka wspaniałych zdjęć uśmiechniętego Jeremiasza, jego cioci i kuzynek. I tak sobie myślę że może im wysłać. Co Wy na to?
[/B]
Na pewno się ucieszy - wyślij

Cytat:
Napisane przez blla Pokaż wiadomość

Witamy Siostrę
Ja też witam

Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl
Animator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 15:37   #3793
ava80
Rozeznanie

GG do ava80 Send a message via Skype™ to ava80

Kochana Siostro - wysyłam jeszcze raz pytania i wyjaśnienia

w sprawie kalendarzy odezwie sie wkrótce Gosia - jest troche zajęta ostatnio ale cos i skrzaty szeptały że projekt już trafił do drukarni
cierpliwości - na 365 dni straciliście na razie 16ście z naszym kalendarzem - ale już jest bardzo blisko.
Czy ktos ma chwile by zebrać wszystkie nicki z ostatnich kilkunastu stron i zrobić liste chętnych na kalendarze?
dmyślam sie że na pewno je chcą:
ava80
gosiakk
seona
jaroszarnia
dodus_90

kopiujcie listę do swojego posta i zróbmy łączną
Stary 2009-01-17, 15:51   #3794
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ava80 Pokaż wiadomość
ava80
gosiakk
seona
jaroszarnia
dodus_90

kopiujcie listę do swojego posta i zróbmy łączną
+ moria44

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 17:24   #3795
basiaczek11
Raczkowanie

Cytat:
ava80
gosiakk
seona
jaroszarnia
dodus_90
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
+ moria44

W starych postach znalazłam, że zamawiali:

bzianka
mamapity
kajarabek
kasiuniaa166
pita777
Iwona g
tereska szt.2
Tesik
basiaczek11

Może potwierdźcie czy aktualne

Adopcja Serca

Edytowane przez basiaczek11
Czas edycji: 2009-01-17 o 17:27 Powód: dopisek
Stary 2009-01-17, 17:59   #3796
alicjazopola
Raczkowanie

GG do alicjazopola

Cytat:
Napisane przez basiaczek11 Pokaż wiadomość

W starych postach znalazłam, że zamawiali:

bzianka
mamapity
kajarabek
kasiuniaa166
pita777
Iwona g
tereska szt.2
Tesik
basiaczek11

Może potwierdźcie czy aktualne
+ alicjazopola

Edytowane przez alicjazopola
Czas edycji: 2009-01-17 o 18:00
alicjazopola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 18:18   #3797
Dla ciebie J.
Rozeznanie

ava80
gosiakk
seona
jaroszarnia
dodus_90
moria44
bzianka
mamapity
kajarabek
kasiuniaa166
pita777
Iwona g
tereska szt.2
Tesik
basiaczek11
alicjazopola
i ja

www.adopcjaserca.pl

Dla ciebie J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 19:31   #3798
Judi21_84
Zakorzenienie

kochane ponieważ dołączyłam niedawno, proszę powiedzcie ile taki kalendarz będzie kosztował dzieki

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 19:57   #3799
gosiakk7
Rozeznanie

Cześć wszystkim!
Trochę mnie tu nie było...tak wyszło

Kalendarz - powiem tylko tyle, że zajęła się nim Ava i jej mąż...i jak go zobaczyłam, to mi szczęka opadła...jest CUDNY

Będę go do Was wysyłać w tym tygodniu, co to się zacznie za chwile

Koszt pierwotnie miał być 30 pln, ale ostatecznie wychodzi 35 pln + 3,2 za przesyłkę.
I teraz nie wiem, czy wysyłamy pieniądze na druk i na przesyłkę na konto tu a resztę na konto Siostry, czy może np całość na jedno konto tu a ja pakując kalendarz wrzucę też dowód przelewu na konto Siostry? Podpowiedzcie...

Prośba - w tytule przelewu koniecznie napiszcie login z wizażu i tekst słowo ' kalendarz'.
Tylko nie róbcie przelewu zanim nie ustalimy, oki???

Dzięki poza tym za listę. Ja miałam swoją....ale dwie osoby pominęłam byłaby wtopa

Siostro - bardzo się cieszę, że już łączność powróciła

Markos - mieliśmy się spotkać...i nie wyszło. Postaram się Cię wyciągnąć w przyszłym tygodniu, jakoś pod koniec. Daj znać jak Ci najbardziej pasuje, oki?

Co do forum - uważam, że to na wizażu jest reklamą jak najbardziej I chyba nie powinniśmy z tego rezygnować. ALe też powinniśmy może jasno określić jakie tematy poruszamy tu a jakie na nowym, żeby się 'nie rozmieniać na drobne'. Jeśli ktoś już to zrobił, albo jesli padły inne propozycje a ja nie doczytałam, to sorki

To chyba tyle co chciałam napisać

Buziaki i miłego wieczoru!
gosiakk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 20:39   #3800
Karotka87
Raczkowanie

W sprawie kalendarza
Jeśli jeszcze można i nie jest za późno to :
ava80
gosiakk
seona
jaroszarnia
dodus_90
moria44
bzianka
mamapity
kajarabek
kasiuniaa166
pita777
Iwona g
tereska szt.2
Tesik
basiaczek11
alicjazopola
Dla Ciebie J
+ KAROTKA

Edytowane przez Karotka87
Czas edycji: 2009-01-17 o 20:41
Karotka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 21:05   #3801
BIG
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karotka87 Pokaż wiadomość
w sprawie kalendarza:d
jeśli jeszcze można i nie jest za późno to :
Ava80
gosiakk
seona
jaroszarnia
dodus_90
moria44
bzianka
mamapity
kajarabek
kasiuniaa166
pita777
iwona g
tereska szt.2
tesik
basiaczek11
alicjazopola
dla ciebie j
+ karotka:d
+ big

Edytowane przez BIG
Czas edycji: 2009-01-17 o 21:07
BIG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 21:07   #3802
Nela85
Raczkowanie

Lokalizacja: Oslo, Pobierowo, Szczecin, Poznań - już sama nie wiem gdzie mieszkam ...
GG do Nela85 Send a message via Skype™ to Nela85

I jeszcze dla mnie kalendarz, proszę !!!! Dopiszcie mnie do listy !!!
Nela85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 21:16   #3803
ava80
Rozeznanie

Ava80
gosiakk
seona
jaroszarnia
dodus_90
moria44
bzianka
mamapity
kajarabek
kasiuniaa166
pita777
iwona g
tereska szt.2
tesik
basiaczek11
alicjazopola
dla ciebie j
karotka:d
big
nela85

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-17, 22:02   #3804
MartaiMaciej
Raczkowanie

Cytat:
Ava80
gosiakk
seona
jaroszarnia
dodus_90
moria44
bzianka
mamapity
kajarabek
kasiuniaa166
pita777
iwona g
tereska szt.2
tesik
basiaczek11
alicjazopola
dla ciebie j
big
nela85
Pyziulka,
MartaiMaciej
Animator
agu_siek
Patrycja Mal 2 szt

Edytowane przez MartaiMaciej
Czas edycji: 2009-01-17 o 22:50 Powód: Wyszukane od 112 str( może kogoś pomięłam)
MartaiMaciej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 23:49   #3805
ava80
Rozeznanie

hmm..to juz 27 kalendarzy
Stary 2009-01-18, 10:09   #3806
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiakk7 Pokaż wiadomość
I teraz nie wiem, czy wysyłamy pieniądze na druk i na przesyłkę na konto tu a resztę na konto Siostry, czy może np całość na jedno konto tu a ja pakując kalendarz wrzucę też dowód przelewu na konto Siostry? Podpowiedzcie...!
Gosiu bo się pogubiłam Gdzie to znaczy TU? Na Twój prywatny nr konta to koszty za przesyłkę, a za druk i jaką resztę gdzie

Cytat:
hmm..to juz 27 kalendarzy
Może jeszcze dla Siostry chociaż 1?

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-18, 10:53   #3807
nastusia89
Przyczajenie

Ja tez bym chciała taki kalendarz

Ava80
gosiakk
seona
jaroszarnia
dodus_90
moria44
bzianka
mamapity
kajarabek
kasiuniaa166
pita777
iwona g
tereska szt.2
tesik
basiaczek11
alicjazopola
dla ciebie j
big
nela85

Pyziulka,
MartaiMaciej
Animator
agu_siek
Patrycja Mal 2 szt
nastusia 89
nastusia89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-18, 11:12   #3808
basiaczek11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiakk7 Pokaż wiadomość
Koszt pierwotnie miał być 30 pln, ale ostatecznie wychodzi 35 pln + 3,2 za przesyłkę.
I teraz nie wiem, czy wysyłamy pieniądze na druk i na przesyłkę na konto tu a resztę na konto Siostry, czy może np całość na jedno konto tu a ja pakując kalendarz wrzucę też dowód przelewu na konto Siostry? Podpowiedzcie...

Prośba - w tytule przelewu koniecznie napiszcie login z wizażu i tekst słowo ' kalendarz'.
Tylko nie róbcie przelewu zanim nie ustalimy, oki???

Gosiu! Jeśli to Ty będziesz opłacała koszty druku itp. i wysylala kalendarze, to proponuję, żeby wpłacać całość na Twoje konto a Ty prześlesz na konto siostry całą zebraną kwotę jednym przelewem - tylko napisz co o tym sądzisz?

Adopcja Serca

Edytowane przez basiaczek11
Czas edycji: 2009-01-18 o 11:15
Stary 2009-01-18, 12:25   #3809
ava80
Rozeznanie

KALENDARZ

Ava80
gosiakk
seona
jaroszarnia
dodus_90
moria44
bzianka
mamapity
kajarabek
kasiuniaa166
pita777
iwona g
tereska szt.2
tesik
basiaczek11
alicjazopola
dla ciebie j
big
nela85

Pyziulka,
MartaiMaciej
Animator
agu_siek
Patrycja Mal 2 szt
nastusia 89
siostra Jozefa

czyli 29 szt
Stary 2009-01-18, 15:26   #3810
muriellife
Przyczajenie

Cytat:
KALENDARZ

Ava80
gosiakk
seona
jaroszarnia
dodus_90
moria44
bzianka
mamapity
kajarabek
kasiuniaa166
pita777
iwona g
tereska szt.2
tesik
basiaczek11
alicjazopola
dla ciebie j
big
nela85

Pyziulka,
MartaiMaciej
Animator
agu_siek
Patrycja Mal 2 szt
nastusia 89
siostra Jozefa

czyli 29 szt

+ muriel
muriellife jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości