|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty?
Cytat:
Przy okazji napiszę, że bardzo sobie chwalę dopasowaną Portię CK Aż mi mama pozazdrościła i w weekend jej też zamówiłam. Boję się, że jak dostanie to będzie narzekała na ciasny obwód... Ale ja też miałam bardzo ciasny ale po tygodniu już zapinam na środkową haftkę ![]() Orientujecie się kiedy pojawi się nowy towar? Bo chciałabym zamówić sobie jakiś bez ramiączek, żeby mieć do sukienek - pewnie będzie to Porcelain Superbra firmy Panache, bo chyba nawet innego wyboru nie mam Jeszcze chciałabym coś do bluzek z dekoltem (żeby miał przeczepiane ramiączka), możecie mi coś polecić? Myślę nad wypróbowanie Infermo. Choć narazie nie wiem czy nie poczekać, zobaczyć czy rozmiar mi się zmieni od dopasowanego biustonosza...Gdzieś na wątku ktoś niedawno podał stronę polską freyi http://www.freya.com.pl/ - są na niej przecudne stroje kąpielowe, czy można takie znalezc w polskim sklepie internetowym? Bo ja nigdzie nie widziałam
Edytowane przez czesterka Czas edycji: 2009-01-20 o 18:42 |
|
|
|
|
#1382 |
|
Konto usunięte
|
Eleanor 28G (zielona) i Rio 30FF (czarna) należą do mnie
. Byłam dzisiaj w 6 zmyśle w Katowicach, przymierzyłam chyba z 10 modeli staników i nabyłam te dwa. Pomiędzy poszczególnymi kolorami modeli Freya są czasem spore różnice w rozmiarze (chociaż fabryczny rozmiar niby identyczny). Rio białe i cieliste wychodzą w misce i obwodzie nieco większe. Cieszę się, że nie zamówiłam przez net, bo odsyłanie i kombinowanie z rozmiarem kosztowałyby mnie sporo kasy. Obsługa jak zwykle przemiła, do tego spory rabat (bo już tam kupowałam). Trwa wyprzedaż kilku modeli, ale zostały już tylko niektóre rozmiary (najczęściej malutkie). Poczekam do marca i znowu się tam przejadę, bo mają być jakieś nowości. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2009-01-20 o 19:13 |
|
|
|
#1383 |
|
Wtajemniczenie
|
Imp, bardzo ładnie leży Twój M&S. Co to za rozmiar? Mogłabyś mi podać jego rozstaw fiszbin? Czy są szerokie czy wąskie?
|
|
|
|
#1384 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
w 30G fiszbiny ok 17cm |
|
|
|
|
#1385 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo bardzo mi sie spodobał ten staniczek ![]() a polka na zdjeciu wygladala super, ale jednak doszlam do wniosku, ze to nie stanik dla mnie, ja jednak wole miekkie koronki na fiszbinie . W takich czuje sie najlepiej ![]() Cytat:
boski tez taki chcialam, ale w takim modelu to moje piersi wygladaja jakbym byla mama karmiącą Cytat:
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
MisQa podpowiedz mi jako posiadaczka 2 CK
Po fotkach wydaje mi się, że Emilka lepiej zbiera do środka i robi ładniej jabłuszka, to tak jest w rzeczywistości czy akurat na fotce tak wyszło? Moje 2 malenstwa wymagają małego naprostowania na środek i zgarnięcia z boków więc chyba zamówię tą emilkę na spróbowanie.
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a portia bardziej rodziela piersi, ma inna górę, bardziej zabudowana....przy podskokach najlepiej widac, ze wlasnie portia mocniej trzyma, a w emilce jabłuszka podskakuja
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmieniłam parę m-cy temu tabletki antykoncepcyjne i miska mi skoczyła - z jednej strony, cieszy mnie to ale jest lekki bałagan w szafie, tym bardziej, że jestem w trakcie redukcji i nie wiadomo, co będzie za 2 miesiące...Oceniam go bardzo dobrze, cycki trwają niezmiennie na miejscu nawet przy ostrych sprintach, ale ja mam mały rozmiar, może te negatywne opinie dotyczą większych biustów. EDIT: Dziewczyny, ale Wy macie piękne biusty ![]() Ja też taki kcem
WERSJA MIDI Edytowane przez Midi Czas edycji: 2009-01-20 o 21:04 Powód: piękne biusty, a jakże |
|
|
|
|
#1389 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;10575979]rozstaw ok 15, całość ok 32 ... to rozmiar 30F , ale mam też w domu identyczny 30G (m&S nie ma FF) ale tamten jest za duży ... ten mógłby być minimalnie wiekszy, ale generalnie ten model jest dużomiseczkowy, a fiszbiny nie są jakieś bardzo szerokie, ja bym wolała troche szersze
w 30G fiszbiny ok 17cm[/quote] Jak dla mnie 15 cm. to za dużo . Szkoda- chociaż pewnie w rozmiarze E byłyby trochę węższe.
|
|
|
|
#1390 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1391 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ...ja czekam na ten mój Harmony..ledwo zamówiłam , a do oferty wróciła czarna Emily w moim rozmiarze
Edytowane przez zorza83 Czas edycji: 2009-01-20 o 22:01 |
||
|
|
|
#1392 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;10578797]a jakie E ? bo między rozmiarami wyszło 2cm różnicy .. to bardzo dużo :|[/quote]
30 E. No właśnie ciekawe ile ma ten rozmiar... |
|
|
|
#1393 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1394 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba chodliwy mój rozmiar , bo dzisiaj już nie ma czarnej Emilki 28F , ale ten Harmony tez bardzo mi się podoba,mam nadzieję tylko,że mostek nie jest wysoki, bo ja mam dosyć blisko siebie piersi osadzone..a Emilkę jeszcze sobie kupię
Edytowane przez zorza83 Czas edycji: 2009-01-21 o 12:05 |
|
|
|
|
#1395 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Super że masz okazje pomierzyć, sama sie przekonasz ze 65 z odpowiednią miską wcale nie będzie gorsze Popytaj też Pania z BigBra o rozciągliwośc, czasem lepiej na początku pochodzić z przedłużka, później obwód sie dostosuje, jest to lepsze wyjście niż podszywanie obwodu.Cóz za polityka sklepu ..aż sie wierzyć nie chce że wymiana była możliwa tylko na inną miske z tego samego modelu.. co za różnica gdybyś wymieniła na cokolwiek innego w tej samej cenie lub z dopłatą.. szook
"Bo miłość nie polega na tym, by stać nieruchomo jak pustynia, ani hulać po świecie jak wiatr, ani patrzeć na wszystko z daleka (..)" --Paulo Coleho-- Edytowane przez motyleczek Czas edycji: 2009-01-21 o 13:46 |
|
|
|
|
#1396 |
|
Zadomowienie
|
Witam serdecznie
Mam wymiary 70/89 (obwod w biuście tak plus minus, jak nabiorę powierza mam 90 jak stoję normalnie 88). Planuję zakup Emilki CK w rozmiarze 65e, lub Princess Mileny, ale nie wiem w co celowac, czy 65F, CZY 65G , czy może 60FF?Mam wysoko osadzone i kragłe jędnrne piersi, dlatego mam wrażenie że mnie wiekszość staników przy głębszym wdechu bułkuje . Podoba mi się też Flamenco Mileny, ale one są podobno bardzo ścisłe i małomiseczkowe, więc nie wiem jaki rozmiar musiałbym brać, a przy moim "kulkowym" biuście obawiam się że górna krawędz takiego stanika jak np. Portia może mi tak jakby przecinać biust. (Poza tym, zdjęcia Flamenco na stronie a takie "real" różnią sie od siebie na niekorzyśc ralnych). No i nie wiem już co ciagle wacham się przezd internetowym zakupem z obawą, że źle trafię, albo kupię stanik, któy po tygodniu okaże się za mały w misce
|
|
#1397 |
|
Raczkowanie
|
Witaj aliś
![]() Na pierwszy dobrany z Twoich typów poleciłabym Ci raczej Emilke, z czego zamówić dwa rozmiarki zbliżone i porównać. Milena IMO jest troszke nieustabilizowana' a lepiej sie nie zrazić przy pierwszym zakupie ![]() Wychodzi Ci 65E, więc celowałabym w ten oraz w F, porównasz z każdej strony i będzie bardziej przejżyście. Szczególnie jeśli ma wsytapić migracja, warto wybrać ciut większy , a nie na styk. Poczytaj jednak wnikliwie o Emily na lobby na producenckim, z Twoimi wymiarami dużo dziewczyn jest na l.malobiuściastych, więc tam też warto zajrzeć Nie znam tego modelu, jesli jest bardzo rozciagliwy, mając 70 pod moze lepiej byloby celowac w obwód 60?No i może doradzą jeszcze dziewczyny co mają Emilke
|
#1398 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do polskiej rozmiarówki to ja bym celowała w 65G. Niestety nie wypowiem się co do konkretnych modeli Mileny, bo ich nie znam (miałam tylko Lemon Sorbet, ale on jakiś niekompatybilny jest). |
|
|
|
|
#1399 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za podpowiedzi, więc myślę, że może wzięłabym ,bo jej cena nia jest jeszcze taka dobijająca)w rozmiarze 30(65)f (jest na 91,5 w biuście) i na próbę w 28(65)g (teżjest na 91,5) i może jakiś przedłużazc do tego. Bo co do zdań na temat jej rozciągliwości, to sa podzielone. I jeśli jednen z nich nie bedzie mi pasował, to mogę bez problemu zwrócić go do np. Dopasowanej (bo tam zapewne bym kupiła). Mam jeszcze jedno pytanie, któe z miseczek będzie mi łatwiej wypełnić" te o mniejszym czy więszkym obwodzie w tym przypadku.
Na allegro znalazł kilka ciekawych cenowo ofert staniczków m&s i Freya, jakieś Panache, ale jeszcze nic nie czytałam na ich temat więc muszę sie dokształcić ;-)
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
Mam na dopasowanej status :realizacja. To chyba oznacza że jutro wyślą
|
#1401 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
)
|
||
|
|
|
#1402 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), nie wiem dokładnie jak ten biust zmierzyć, wiem, że na wysokości sutków, ale nie wiem co oznacza słowo "luźno" i do kompletu jednak Milenke Princess, bo ładna. Chciałam celoweać w 65F, ale poczytałam co nieco i okazuje się, że jest nawet rozciągliwa, więc wezmę 60g. Mam nadzieje, że jakaś mi spasuje. A propo zmierzyłam swojego Konrad 70d i okazuje się, że naciąga się od 66 do max do 78 cm, dlatego postanowiłam z moim 70 celować w 60.
|
|
|
#1403 |
|
BAN stały
|
Witajcie
Ostanio stwerdzilam ze musze sobie kupic dobry bisutonosz rozmarem i chyba mi sie to udalo... MOj rozmar to 85G....i pochwale sie wam moimi cudami.... Ogolnie to w moim przyoadku okropnie ciezko kupic biustonosz a to dlatego ze niedosc ze mam duza miseczke to jeszcze prawa piers jest wieksza od lewej.... Pozdraiwam
|
|
|
|
#1404 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
`Mój wymiankowy Zapraszam. ODPISUJCIE U MNIE !https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=287610 `Jeśli któraś z was ma ksiązke TORI SPELLING - "STORI TELLING" bardzo prosze wejdż w watek poniżej ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=288532 |
|
|
|
|
#1405 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1406 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przykro mi ale zdecydowanie Ci się nie udało fiszbiny w obu stanikach leża na piersiach a nie na mostku, brązowy wyrażnie bułkuje, biały pewnie też by zrobił bułki jakbyś odpowiednio wyregulowała ramiączka. No i czy przypadkiem obwód w białym nie podjeżdża?? (Ale to akurat moze być kwestia ustawienia sie do zdjęcia, wiec moge się mylić) Fiszbina w brazowym nie celuje w srodek pachy - za wąska na pewno 85?? wygladasz za szczupło na 85... Najlepiej podaj nam swoje wymiary to spróbujemy dobrać rozmiar a te do wymiany
65/84 = 28(60)E w końcu mam dobrze dobrany stanik https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=294725 Edytowane przez Aska87 Czas edycji: 2009-01-21 o 19:14 |
|
|
|
|
#1407 |
|
Winter is coming
|
Oj, źle dobrane, oba. Za małe i za luźne, drugi niekompatybilny, przez to robią ci jednopierś. Fiszbiny powinny dotykać mostka, a u ciebie leżą na piersiach! Miski są za małe w tangu(to tango two tone, nie?) o jakieś 2-3 rozmiary. Dziewczyny tu wklejały zdjęcia dobrze dobranych staników- zobacz, jak powinny leżeć. I twoim rozmiarem nie jest na pewno 85 i na pewno nie G.
|
|
|
|
#1408 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj przyszły dwa staniczki Casablanca biała 32D i Millie half cup nude 30DD. I co o nich sądzicie? mogłybyście ocenić doświadczonym okiem?
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
Zmienili mi na "wstrzymane" a za późno żeby to wyjaśnić
mam nadzieję że nic poważnego.
|
#1410 |
|
Rozeznanie
|
Aska87, moze bylabys tak uprzejma i pomogla mi dobrac stanik?
moje wymiary to 72/83. Szukam stanika typu push up z wyjmowanymi wkladkami bo wyrownuje sobie asymetrie. Szukajac pod tym katem np. na dopasowanej wybor jest dosc okrojony. Jedyny, ktory mi sie podoba to ten: http://www.dopasowana.pl/product-pol...my-Milena.html ale nie jest napisane czy wkladki sa wyjmowane, czy nie
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:35.

Aż mi mama pozazdrościła i w weekend jej też zamówiłam. Boję się, że jak dostanie to będzie narzekała na ciasny obwód... Ale ja też miałam bardzo ciasny ale po tygodniu już zapinam na środkową haftkę 

tez taki chcialam, ale w takim modelu to moje piersi wygladaja jakbym byla mama karmiącą 

, ale ten Harmony tez bardzo mi się podoba,mam nadzieję tylko,że mostek nie jest wysoki, bo ja mam dosyć blisko siebie piersi osadzone..a Emilkę jeszcze sobie kupię
, czy może 60FF?
. Podoba mi się też Flamenco Mileny, ale one są podobno bardzo ścisłe i małomiseczkowe, więc nie wiem jaki rozmiar musiałbym brać, a przy moim "kulkowym" biuście obawiam się że górna krawędz takiego stanika jak np. Portia może mi tak jakby przecinać biust. (Poza tym, zdjęcia Flamenco na stronie a takie "real" różnią sie od siebie na niekorzyśc ralnych). No i nie wiem już co ciagle wacham się przezd internetowym zakupem z obawą, że źle trafię, albo kupię stanik, któy po tygodniu okaże się za mały w misce
Nie należy mylić prawdy z opinią większości...