Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty? - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-20, 18:40   #1381
czesterka
Zakorzenienie

GG do czesterka
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty?

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które zamawiały z dopasowanej, napiszcie mi proszę ile czasu czekałyście od zamówienia do dostawy?
Jak pisałam wcześniej za tydzień wyjeżdżam na 3 tygodnie więc zastanawiam się czy dojdzie do tego czasu. Towar mają oznaczony jako 24h.
W weekend zamawiałam, dziś dostałam maila, że wysłali. Ostatnio też jakoś trwało 4 dni chyba.

Przy okazji napiszę, że bardzo sobie chwalę dopasowaną Portię CK Aż mi mama pozazdrościła i w weekend jej też zamówiłam. Boję się, że jak dostanie to będzie narzekała na ciasny obwód... Ale ja też miałam bardzo ciasny ale po tygodniu już zapinam na środkową haftkę

Orientujecie się kiedy pojawi się nowy towar? Bo chciałabym zamówić sobie jakiś bez ramiączek, żeby mieć do sukienek - pewnie będzie to Porcelain Superbra firmy Panache, bo chyba nawet innego wyboru nie mam Jeszcze chciałabym coś do bluzek z dekoltem (żeby miał przeczepiane ramiączka), możecie mi coś polecić? Myślę nad wypróbowanie Infermo. Choć narazie nie wiem czy nie poczekać, zobaczyć czy rozmiar mi się zmieni od dopasowanego biustonosza...

Gdzieś na wątku ktoś niedawno podał stronę polską freyi http://www.freya.com.pl/ - są na niej przecudne stroje kąpielowe, czy można takie znalezc w polskim sklepie internetowym? Bo ja nigdzie nie widziałam
arkusz

Edytowane przez czesterka
Czas edycji: 2009-01-20 o 18:42
czesterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 19:11   #1382
201803290936
Konto usunięte

Eleanor 28G (zielona) i Rio 30FF (czarna) należą do mnie . Byłam dzisiaj w 6 zmyśle w Katowicach, przymierzyłam chyba z 10 modeli staników i nabyłam te dwa.

Pomiędzy poszczególnymi kolorami modeli Freya są czasem spore różnice w rozmiarze (chociaż fabryczny rozmiar niby identyczny). Rio białe i cieliste wychodzą w misce i obwodzie nieco większe. Cieszę się, że nie zamówiłam przez net, bo odsyłanie i kombinowanie z rozmiarem kosztowałyby mnie sporo kasy.

Obsługa jak zwykle przemiła, do tego spory rabat (bo już tam kupowałam). Trwa wyprzedaż kilku modeli, ale zostały już tylko niektóre rozmiary (najczęściej malutkie). Poczekam do marca i znowu się tam przejadę, bo mają być jakieś nowości.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2009-01-20 o 19:13
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 19:26   #1383
MalaArielka
Wtajemniczenie

Imp, bardzo ładnie leży Twój M&S. Co to za rozmiar? Mogłabyś mi podać jego rozstaw fiszbin? Czy są szerokie czy wąskie?
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 19:59   #1384
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Pokaż wiadomość
Imp, bardzo ładnie leży Twój M&S. Co to za rozmiar? Mogłabyś mi podać jego rozstaw fiszbin? Czy są szerokie czy wąskie?
rozstaw ok 15, całość ok 32 ... to rozmiar 30F , ale mam też w domu identyczny 30G (m&S nie ma FF) ale tamten jest za duży ... ten mógłby być minimalnie wiekszy, ale generalnie ten model jest dużomiseczkowy, a fiszbiny nie są jakieś bardzo szerokie, ja bym wolała troche szersze

w 30G fiszbiny ok 17cm
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 20:06   #1385
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość
MisQa, Portia i Emily leżą bardzo ładnie. Na chwilę obecną miski są trochę za duże, ale pewnie w ciągu kilku tygodni to się zmieni i będą obcisłe. Co do Emily, jeśli teraz na ostatniej hafce nie jest mocno ścisła, to ja bym chyba wymieniła na ciaśniejszy obwód.

Polka mi się bardzo podoba, ale u Ciebie ma za duże miski. Ten model ma długie ramiączka i myślę, że jakby miska była mniejsza i ramiączka na maksa podciągniętę, to leżałby ładnie, ale chyba tobie za bardzo ten krój nie podpasował.
no wlasnie chce zamienic na mniejszy obwod bo bardzo mi sie spodobał ten staniczek
a polka na zdjeciu wygladala super, ale jednak doszlam do wniosku, ze to nie stanik dla mnie, ja jednak wole miekkie koronki na fiszbinie . W takich czuje sie najlepiej

Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
ojej, ze ci sie chcialo szukac

antosie mam 65DD, bo ona nie ma zadnej "tasiemki" czy innego wykonczenia na gorze, sahara juz ma... a sama miseczka sie pewie ciut naddaje, obszyta tasiemką - nie, dlatego sahare mam 65E, zaraz wrzuce fotke, niestety przez rozmiar - jest nieco glebsza
aragona mierzylam 65D i byl za maly, ten z fotki to 65DD i jst za duzy, ale za kazdym razem mialam duzy stopien miedzy piersia a stanikiem (jest bardzo gruby, a koronka wykonczeniowa jest pod kątem wszyta zeby calosc byla na polokraglo, wiec nie docisnie sie miski bardziej do piersi, bo koronka bedzie sie juz wpijac)

aha co do tej tasiemki, w saharze czasami drapie, rzadko bardzo, w polce doprowadzala mnie do szalu, czy minuet ma, nie pamietam

na 3 foto wyszla bulka, ale normalnie jej nie mam, ciezko mi sie robi zdjecia, bo mam bardzo ciezki aparat, costam widac

boski tez taki chcialam, ale w takim modelu to moje piersi wygladaja jakbym byla mama karmiącą

Cytat:
Dziewczyny, które zamawiały z dopasowanej, napiszcie mi proszę ile czasu czekałyście od zamówienia do dostawy?
Jak pisałam wcześniej za tydzień wyjeżdżam na 3 tygodnie więc zastanawiam się czy dojdzie do tego czasu. Towar mają oznaczony jako 24h.
3 dni , wliczajac sobote i niedziele

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 20:15   #1386
xal
Zakorzenienie

MisQa podpowiedz mi jako posiadaczka 2 CK Po fotkach wydaje mi się, że Emilka lepiej zbiera do środka i robi ładniej jabłuszka, to tak jest w rzeczywistości czy akurat na fotce tak wyszło? Moje 2 malenstwa wymagają małego naprostowania na środek i zgarnięcia z boków więc chyba zamówię tą emilkę na spróbowanie.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 20:26   #1387
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
MisQa podpowiedz mi jako posiadaczka 2 CK Po fotkach wydaje mi się, że Emilka lepiej zbiera do środka i robi ładniej jabłuszka, to tak jest w rzeczywistości czy akurat na fotce tak wyszło? Moje 2 malenstwa wymagają małego naprostowania na środek i zgarnięcia z boków więc chyba zamówię tą emilkę na spróbowanie.
tak, emilka robi wlasnie takie jabłuszka a portia bardziej rodziela piersi, ma inna górę, bardziej zabudowana....
przy podskokach najlepiej widac, ze wlasnie portia mocniej trzyma, a w emilce jabłuszka podskakuja

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 21:00   #1388
Midi
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za odpowiedź. A jaki masz model absorbera? Mogłabyś może wkleić jego zdjęcie?
Ja też poczytałam opinie na lobby o modelu który wklejałam, od których dostałam mętliku w głowie (są bardo skrajne, dla jednych jest bardzo ścisły, dla innych nie, jednym dobrze trzyma biust, innym nie). Zamówiłam go, rozmiar ten co zwykle (28G). Jak będzie zły, to zwrócę, albo wymienię. Ale mam nadzieję, że jednak będzie dobry.
Mam STYLE B517 - jak wejdziesz tu http://www.shockabsorber.co.uk/home/...portlevel4.htm to to jest ten ostatni z 3 na dole po lewej, z zapięceim na 2 haftki. Kupowałam okazyjnie na Allegro nowy za bardzo małą kasę, więc capnęłam, jaki był - 32DD, chociaż teraz myślę, że 32E by by było lepsze Zmieniłam parę m-cy temu tabletki antykoncepcyjne i miska mi skoczyła - z jednej strony, cieszy mnie to ale jest lekki bałagan w szafie, tym bardziej, że jestem w trakcie redukcji i nie wiadomo, co będzie za 2 miesiące...
Oceniam go bardzo dobrze, cycki trwają niezmiennie na miejscu nawet przy ostrych sprintach, ale ja mam mały rozmiar, może te negatywne opinie dotyczą większych biustów.

EDIT: Dziewczyny, ale Wy macie piękne biusty
Ja też taki kcem

Edytowane przez Midi
Czas edycji: 2009-01-20 o 21:04 Powód: piękne biusty, a jakże
Midi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 21:48   #1389
MalaArielka
Wtajemniczenie

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;10575979]rozstaw ok 15, całość ok 32 ... to rozmiar 30F , ale mam też w domu identyczny 30G (m&S nie ma FF) ale tamten jest za duży ... ten mógłby być minimalnie wiekszy, ale generalnie ten model jest dużomiseczkowy, a fiszbiny nie są jakieś bardzo szerokie, ja bym wolała troche szersze

w 30G fiszbiny ok 17cm[/quote]
Jak dla mnie 15 cm. to za dużo . Szkoda- chociaż pewnie w rozmiarze E byłyby trochę węższe.
Stary 2009-01-20, 21:54   #1390
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Pokaż wiadomość
Jak dla mnie 15 cm. to za dużo . Szkoda- chociaż pewnie w rozmiarze E byłyby trochę węższe.
a jakie E ? bo między rozmiarami wyszło 2cm różnicy .. to bardzo dużo :|
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 21:57   #1391
zorza83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
sahara i antoska sa scisliwe, ale coquette moglam juz sobie zawiazac na supel, aragona zawiazalabym pewnie po tygodniu noszenia
nie ma reguly :/
czyli jednak trzeba mierzyć ..

Cytat:
napisze do mercado kiedy beda mieli nowe maskaradki, to pojade zaraz pomierzyc, zeby mi nie wykupili i zdam relacje
koniecznie!

...ja czekam na ten mój Harmony..ledwo zamówiłam , a do oferty wróciła czarna Emily w moim rozmiarze .

Edytowane przez zorza83
Czas edycji: 2009-01-20 o 22:01
zorza83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 22:40   #1392
MalaArielka
Wtajemniczenie

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;10578797]a jakie E ? bo między rozmiarami wyszło 2cm różnicy .. to bardzo dużo :|[/quote]
30 E. No właśnie ciekawe ile ma ten rozmiar...
Stary 2009-01-21, 10:48   #1393
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Midi Pokaż wiadomość
Mam STYLE B517 - jak wejdziesz tu http://www.shockabsorber.co.uk/home/...portlevel4.htm to to jest ten ostatni z 3 na dole po lewej, z zapięceim na 2 haftki. Kupowałam okazyjnie na Allegro nowy za bardzo małą kasę, więc capnęłam, jaki był - 32DD, chociaż teraz myślę, że 32E by by było lepsze Zmieniłam parę m-cy temu tabletki antykoncepcyjne i miska mi skoczyła - z jednej strony, cieszy mnie to ale jest lekki bałagan w szafie, tym bardziej, że jestem w trakcie redukcji i nie wiadomo, co będzie za 2 miesiące...
Oceniam go bardzo dobrze, cycki trwają niezmiennie na miejscu nawet przy ostrych sprintach, ale ja mam mały rozmiar, może te negatywne opinie dotyczą większych biustów.

EDIT: Dziewczyny, ale Wy macie piękne biusty
Ja też taki kcem
Dzięki za odpowiedź. Ja zamówiłam model B4490, czyli ten czarny z białą obwódką na samej górze. Jest on robiony do miski HH, więc mam nadzieję, że moje 28G utrzyma w ryzach.

Cytat:
...ja czekam na ten mój Harmony..ledwo zamówiłam , a do oferty wróciła czarna Emily w moim rozmiarze .
zorza83 , jeśli Harmony jeszcze nie wysłane, to zawsze możesz napisać maila z prośbą o zamianę zamówienia.
Stary 2009-01-21, 12:00   #1394
zorza83
Raczkowanie

Cytat:
zorza83 , jeśli Harmony jeszcze nie wysłane, to zawsze możesz napisać maila z prośbą o zamianę zamówienia.

chyba chodliwy mój rozmiar , bo dzisiaj już nie ma czarnej Emilki 28F, ale ten Harmony tez bardzo mi się podoba,mam nadzieję tylko,że mostek nie jest wysoki, bo ja mam dosyć blisko siebie piersi osadzone..a Emilkę jeszcze sobie kupię

Edytowane przez zorza83
Czas edycji: 2009-01-21 o 12:05
zorza83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 13:45   #1395
motyleczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sara_m7 Pokaż wiadomość
W takim razie już nie mierze 70, tylko 65 lub 60 - choć mam na sobie 70 i powiem szczerze ze ciężko mi oddychać,a w moim przypadku tj sprawa ważna A tak w ogóle to umówiłam sie z panią Z BigBra na mierzenie staników, ciekawe co z tego wyniknie- czy bedzie mi wcisac dobre i bede zadowolna czy moze takie które sie nie sprzedaja Zobaczymy w piatek.

A tak wogóle- wymieniałam biusonosz tamten na mniejsza miseczke, bo zwrotów nie przyjmowali, a wymiane tylko na innna miseczke a nie na fasown - coz przemecze sie kilka mc-y.
Nie dziwie się że Cie cisnie 70tka jak jest miska za mała
Super że masz okazje pomierzyć, sama sie przekonasz ze 65 z odpowiednią miską wcale nie będzie gorsze Popytaj też Pania z BigBra o rozciągliwośc, czasem lepiej na początku pochodzić z przedłużka, później obwód sie dostosuje, jest to lepsze wyjście niż podszywanie obwodu.

Cóz za polityka sklepu ..aż sie wierzyć nie chce że wymiana była możliwa tylko na inną miske z tego samego modelu.. co za różnica gdybyś wymieniła na cokolwiek innego w tej samej cenie lub z dopłatą.. szook

Edytowane przez motyleczek
Czas edycji: 2009-01-21 o 13:46
motyleczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 14:17   #1396
aliś
Zadomowienie

Witam serdecznie Ja również zaczęłam mieć dosyć za mały staników. Zawsze nosiłam 75b/70c, ale okazyway sie za małe i za szerokie, bułkowały mi koło pach i ledwo co zasłaniały sutki. Ostatnio udało mie się kupic stanik Konrad w rozmiarze 70d i już było lepiej. Obwód był dosyć ścisły, ale po 2 tyg sporo się poluzował. Miseczka, na moje oko mogłaby byc większa, bo jeśli zapnę się w nim na ostanią, zacisnę takie wiązania z przodu, by maksymalnie pociasnic obwód i powygarniam piersi, to chcą mi wyskoczyć. Dlatego od tygodnia studiuje ten i stary wątek, oraz wszelkiego rodzaju biuściaste.pl itp.
Mam wymiary 70/89 (obwod w biuście tak plus minus, jak nabiorę powierza mam 90 jak stoję normalnie 88). Planuję zakup Emilki CK w rozmiarze 65e, lub Princess Mileny, ale nie wiem w co celowac, czy 65F, CZY 65G , czy może 60FF?
Mam wysoko osadzone i kragłe jędnrne piersi, dlatego mam wrażenie że mnie wiekszość staników przy głębszym wdechu bułkuje. Podoba mi się też Flamenco Mileny, ale one są podobno bardzo ścisłe i małomiseczkowe, więc nie wiem jaki rozmiar musiałbym brać, a przy moim "kulkowym" biuście obawiam się że górna krawędz takiego stanika jak np. Portia może mi tak jakby przecinać biust. (Poza tym, zdjęcia Flamenco na stronie a takie "real" różnią sie od siebie na niekorzyśc ralnych). No i nie wiem już co ciagle wacham się przezd internetowym zakupem z obawą, że źle trafię, albo kupię stanik, któy po tygodniu okaże się za mały w misce

aliś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 16:36   #1397
motyleczek
Raczkowanie

Witaj aliś

Na pierwszy dobrany z Twoich typów poleciłabym Ci raczej Emilke, z czego zamówić dwa rozmiarki zbliżone i porównać. Milena IMO jest troszke nieustabilizowana' a lepiej sie nie zrazić przy pierwszym zakupie
Wychodzi Ci 65E, więc celowałabym w ten oraz w F, porównasz z każdej strony i będzie bardziej przejżyście. Szczególnie jeśli ma wsytapić migracja, warto wybrać ciut większy , a nie na styk.

Poczytaj jednak wnikliwie o Emily na lobby na producenckim, z Twoimi wymiarami dużo dziewczyn jest na l.malobiuściastych, więc tam też warto zajrzeć Nie znam tego modelu, jesli jest bardzo rozciagliwy, mając 70 pod moze lepiej byloby celowac w obwód 60?
No i może doradzą jeszcze dziewczyny co mają Emilke

motyleczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 16:38   #1398
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aliś Pokaż wiadomość
Witam serdecznie Ja również zaczęłam mieć dosyć za mały staników. Zawsze nosiłam 75b/70c, ale okazyway sie za małe i za szerokie, bułkowały mi koło pach i ledwo co zasłaniały sutki. Ostatnio udało mie się kupic stanik Konrad w rozmiarze 70d i już było lepiej. Obwód był dosyć ścisły, ale po 2 tyg sporo się poluzował. Miseczka, na moje oko mogłaby byc większa, bo jeśli zapnę się w nim na ostanią, zacisnę takie wiązania z przodu, by maksymalnie pociasnic obwód i powygarniam piersi, to chcą mi wyskoczyć. Dlatego od tygodnia studiuje ten i stary wątek, oraz wszelkiego rodzaju biuściaste.pl itp.
Mam wymiary 70/89 (obwod w biuście tak plus minus, jak nabiorę powierza mam 90 jak stoję normalnie 88). Planuję zakup Emilki CK w rozmiarze 65e, lub Princess Mileny, ale nie wiem w co celowac, czy 65F, CZY 65G , czy może 60FF?
Mam wysoko osadzone i kragłe jędnrne piersi, dlatego mam wrażenie że mnie wiekszość staników przy głębszym wdechu bułkuje. Podoba mi się też Flamenco Mileny, ale one są podobno bardzo ścisłe i małomiseczkowe, więc nie wiem jaki rozmiar musiałbym brać, a przy moim "kulkowym" biuście obawiam się że górna krawędz takiego stanika jak np. Portia może mi tak jakby przecinać biust. (Poza tym, zdjęcia Flamenco na stronie a takie "real" różnią sie od siebie na niekorzyśc ralnych). No i nie wiem już co ciagle wacham się przezd internetowym zakupem z obawą, że źle trafię, albo kupię stanik, któy po tygodniu okaże się za mały w misce
Fajnie, że zainteresowałaś się tematem stanikowym. Jeśli chodzi o staniki CurvyKate, to bardziej polecałabym Emilkę, bo Portia przez swoją tasiemkę ma tendencję do bułkowania. Rozmiar 65E jest na 89cm w biuście, jeśli nie chcesz za szybko z niego wyrosnąć, to może lepiej zamówić 65F (po zmianie rozmiaru z twoich 70/89 cm pewnie w krótkim czasie zrobi się 68/91). A najlepiej zamówić oba, porównać i wybrać lepszy (ale zostawić sobie trochę luzu w misce)
Co do polskiej rozmiarówki to ja bym celowała w 65G. Niestety nie wypowiem się co do konkretnych modeli Mileny, bo ich nie znam (miałam tylko Lemon Sorbet, ale on jakiś niekompatybilny jest).
Stary 2009-01-21, 17:06   #1399
aliś
Zadomowienie

Dziękuję za podpowiedzi, więc myślę, że może wzięłabym ,bo jej cena nia jest jeszcze taka dobijająca)w rozmiarze 30(65)f (jest na 91,5 w biuście) i na próbę w 28(65)g (teżjest na 91,5) i może jakiś przedłużazc do tego. Bo co do zdań na temat jej rozciągliwości, to sa podzielone. I jeśli jednen z nich nie bedzie mi pasował, to mogę bez problemu zwrócić go do np. Dopasowanej (bo tam zapewne bym kupiła). Mam jeszcze jedno pytanie, któe z miseczek będzie mi łatwiej wypełnić" te o mniejszym czy więszkym obwodzie w tym przypadku.
Na allegro znalazł kilka ciekawych cenowo ofert staniczków m&s i Freya, jakieś Panache, ale jeszcze nic nie czytałam na ich temat więc muszę sie dokształcić ;-)

Stary 2009-01-21, 17:13   #1400
xal
Zakorzenienie

Mam na dopasowanej status :realizacja. To chyba oznacza że jutro wyślą

Stary 2009-01-21, 17:24   #1401
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aliś Pokaż wiadomość
Dziękuję za podpowiedzi, więc myślę, że może wzięłabym ,bo jej cena nia jest jeszcze taka dobijająca)w rozmiarze 30(65)f (jest na 91,5 w biuście) i na próbę w 28(65)g (teżjest na 91,5) i może jakiś przedłużazc do tego. Bo co do zdań na temat jej rozciągliwości, to sa podzielone. I jeśli jednen z nich nie bedzie mi pasował, to mogę bez problemu zwrócić go do np. Dopasowanej (bo tam zapewne bym kupiła). Mam jeszcze jedno pytanie, któe z miseczek będzie mi łatwiej wypełnić" te o mniejszym czy więszkym obwodzie w tym przypadku.
Na allegro znalazł kilka ciekawych cenowo ofert staniczków m&s i Freya, jakieś Panache, ale jeszcze nic nie czytałam na ich temat więc muszę sie dokształcić ;-)
w 28G Emily będzie miała o 5cm głębszą miskę (czyli trochę większą) niż w 30F. Może lepiej 28FF i 30F zamówić? Właśnie dużo jest skrajnych opinii na temat rozmiarów emily i portii, aż za dużo (może po prostu jakaś niestabilna jest rozmiarówka). Ja miałam/mierzyłam 2 Princessy, 2 portie, 2 emilki. CurvyKate od miski FF ma zapięcie na 3 hafki i to zapięcie jest bardziej rozciągliwe niż 2-hafkowe. Czarna Portia 28G była na mnie dobra, a różowa Emily 28G za duża w miskach i szersza.

Cytat:
Mam nadzieję, że pojutrze będzie już u Ciebie. Ja jestem strasznie niecierpliwa jeśli chodzi o czekanie na staniki. Aktualnie czekam na dwa: shock absorbera (pobrali mi już kasę z karty, więc liczę , że w poniedziałek dojdzie) i porcelaina (zamówienie od 5 stycznia cały czas w trakcie realizacji - nie mają mojego rozmiaru na magazynie i muszę czekać... mam nadzieję że nie w nieskończoność )
Stary 2009-01-21, 18:19   #1402
aliś
Zadomowienie

Cytat:
w 28G Emily będzie miała o 5cm głębszą miskę (czyli trochę większą) niż w 30F. Może lepiej 28FF i 30F zamówić? Właśnie dużo jest skrajnych opinii na temat rozmiarów emily i portii, aż za dużo (może po prostu jakaś niestabilna jest rozmiarówka). Ja miałam/mierzyłam 2 Princessy, 2 portie, 2 emilki. CurvyKate od miski FF ma zapięcie na 3 hafki i to zapięcie jest bardziej rozciągliwe niż 2-hafkowe. Czarna Portia 28G była na mnie dobra, a różowa Emily 28G za duża w miskach i szersza.
Tez tak pomyślałąm dlatego zamówie chyba 28ff czarną emily (chciałam brązową ale wykupili), nie wiem dokładnie jak ten biust zmierzyć, wiem, że na wysokości sutków, ale nie wiem co oznacza słowo "luźno" i do kompletu jednak Milenke Princess, bo ładna. Chciałam celoweać w 65F, ale poczytałam co nieco i okazuje się, że jest nawet rozciągliwa, więc wezmę 60g. Mam nadzieje, że jakaś mi spasuje.
A propo zmierzyłam swojego Konrad 70d i okazuje się, że naciąga się od 66 do max do 78 cm, dlatego postanowiłam z moim 70 celować w 60.

Stary 2009-01-21, 18:45   #1403
Motylicaja
BAN stały

GG do Motylicaja

Witajcie Ostanio stwerdzilam ze musze sobie kupic dobry bisutonosz rozmarem i chyba mi sie to udalo... MOj rozmar to 85G....i pochwale sie wam moimi cudami.... Ogolnie to w moim przyoadku okropnie ciezko kupic biustonosz a to dlatego ze niedosc ze mam duza miseczke to jeszcze prawa piers jest wieksza od lewej.... Pozdraiwam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1210177.jpg (19,8 KB, 148 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1210179.jpg (19,0 KB, 122 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1210171.jpg (14,8 KB, 118 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1210173.jpg (16,8 KB, 128 załadowań)
Motylicaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 18:49   #1404
rybenka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Motylicaja Pokaż wiadomość
Witajcie Ostanio stwerdzilam ze musze sobie kupic dobry bisutonosz rozmarem i chyba mi sie to udalo... MOj rozmar to 85G....i pochwale sie wam moimi cudami.... Ogolnie to w moim przyoadku okropnie ciezko kupic biustonosz a to dlatego ze niedosc ze mam duza miseczke to jeszcze prawa piers jest wieksza od lewej.... Pozdraiwam
w brazowym widze buly, a ten bialy jakos chyba niekompatybilny nie dotyka mostka pirsie zlewaja sie w jedna calosc zamiast byc oddzielnie po za tym przy pachach wydaje sie luznawy,

`Jeśli któraś z was ma ksiązke TORI SPELLING - "STORI TELLING" bardzo prosze wejdż w watek poniżej !

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=288532
rybenka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 19:01   #1405
Konto usunięte

Cytat:
a z jakiego rozmiaru przesiadka ? jakie masz wymiary ? szczerze to powiedziałąbym że te dwa są jeszcze za małe
Stary 2009-01-21, 19:09   #1406
Aska87
Raczkowanie

Cytat:

przykro mi ale zdecydowanie Ci się nie udało
fiszbiny w obu stanikach leża na piersiach a nie na mostku, brązowy wyrażnie bułkuje, biały pewnie też by zrobił bułki jakbyś odpowiednio wyregulowała ramiączka. No i czy przypadkiem obwód w białym nie podjeżdża?? (Ale to akurat moze być kwestia ustawienia sie do zdjęcia, wiec moge się mylić)
Fiszbina w brazowym nie celuje w srodek pachy - za wąska
na pewno 85?? wygladasz za szczupło na 85...

Najlepiej podaj nam swoje wymiary to spróbujemy dobrać rozmiar a te do wymiany

Edytowane przez Aska87
Czas edycji: 2009-01-21 o 19:14
Aska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 19:12   #1407
velika
Winter is coming

Oj, źle dobrane, oba. Za małe i za luźne, drugi niekompatybilny, przez to robią ci jednopierś. Fiszbiny powinny dotykać mostka, a u ciebie leżą na piersiach! Miski są za małe w tangu(to tango two tone, nie?) o jakieś 2-3 rozmiary. Dziewczyny tu wklejały zdjęcia dobrze dobranych staników- zobacz, jak powinny leżeć. I twoim rozmiarem nie jest na pewno 85 i na pewno nie G.
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 19:28   #1408
majka_mw
Rozeznanie

Dzisiaj przyszły dwa staniczki Casablanca biała 32D i Millie half cup nude 30DD. I co o nich sądzicie? mogłybyście ocenić doświadczonym okiem?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg casablanca bok.jpg (32,6 KB, 91 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg casablanca przód.jpg (33,8 KB, 142 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg millie half cup bok1.jpg (36,6 KB, 102 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg millie half cup przód.jpg (33,0 KB, 141 załadowań)

majka_mw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 19:33   #1409
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Zmienili mi na "wstrzymane" a za późno żeby to wyjaśnić mam nadzieję że nic poważnego.

Stary 2009-01-21, 19:34   #1410
chocolate_brown
Rozeznanie

Aska87, moze bylabys tak uprzejma i pomogla mi dobrac stanik? moje wymiary to 72/83. Szukam stanika typu push up z wyjmowanymi wkladkami bo wyrownuje sobie asymetrie. Szukajac pod tym katem np. na dopasowanej wybor jest dosc okrojony. Jedyny, ktory mi sie podoba to ten:
http://www.dopasowana.pl/product-pol...my-Milena.html
ale nie jest napisane czy wkladki sa wyjmowane, czy nie

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości