Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-29, 11:14   #1531
troublesome
Raczkowanie

Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II

Dziewczyny, a myślicie że antybiotyk może opóźnić okres przy anty?

troublesome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 11:20   #1532
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez troublesome Pokaż wiadomość
Wydaje mi się,że jednak może.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 11:40   #1533
squallaz
Przyczajenie

.

Edytowane przez squallaz
Czas edycji: 2009-01-30 o 23:07
squallaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 11:49   #1534
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanulka xxx Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy stosując Y mogę brać jednocześnie aplefit lub inne tabletki wspomagające odchudzanie
mozna. nie znam sie na tym dokladnie, bo nie stosowalam, ale wiem ze mozna. wejdz na dietetyke na poszczegolne watki tych srodkow, na pewno dziewczyny pytaly
aha, stosowalam miesiac therm line II - zapomnialam sobie wszystko bylo ok, poza tym ze therm line na mnie akurat nie dzialaly no i bralam rano i przed obiadem therm line, a wieczorem yasminelle - takie polaczenie jest ok.

Cytat:
moze.

ja wlasnie jestem po dwoch laczonych opakowaniach i po dlugiej grypie polaczonej z zapaleniem pluc - dzis powinnam miec juz krwawienie, a na razie pusciutko w majtkach ale nie martwie sie, bo wczoraj na usg pani ginekolog pokazala mi, ze lada dzien okres bedzie

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 12:47   #1535
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

dopadło mnie ;( dostałam antybiotyk.. to teraz 14 dni stosuje zabezpieczenie dodatkowe?
Stary 2009-01-29, 12:52   #1536
troublesome
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez N4TI Pokaż wiadomość
dopadło mnie ;( dostałam antybiotyk.. to teraz 14 dni stosuje zabezpieczenie dodatkowe?
Jeśli antybiotyk masz na 7 dni to tak

Stary 2009-01-29, 12:53   #1537
pani ćma
Zakorzenienie

jest pojawilo sie laskawie moje krwawienie z odstawienia uffffff

Ale przynosi szacunek.

Stary 2009-01-29, 12:56   #1538
troublesome
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pani ćma Pokaż wiadomość
jest pojawilo sie laskawie moje krwawienie z odstawienia uffffff
a ile Ci się opóźniło? bo ja mam ten sam problem z powodu antybiotyków i póki co cisza...

Stary 2009-01-29, 13:17   #1539
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez renua Pokaż wiadomość
Truskawkowawiosno-ja też nie mam migren codziennie, a z tego co napisałaś to moje są identyczne-to pocieszające,że nie jestem sama
powiem szczerze, ze mnie ani troche nie pociesza, ze ktos tez ma podobne problemy
Cytat:
Czyli to jednak nie ściema,że yasminelle mogą pomóc na migreny.
nie wiem skad ten pomysl, ja tego nie napisalam

co najwyzej nie powoduja czestszych atakow, no nie wiem...

Yasmin i Yasminelle maja ten sam progestagen, wiec gdyby faktycznie Yasminelle mialo dzialac przeciwmigrenowo, to nie dostalabym atakow po Yasmin

wiesz, ja nie jestem lekarzem, ale wydaje mi sie, ze im wieksza dawka estrogenu (Yasmin ma 0,03mg, Yasminelle 0,02mg) tym wieksze ryzyko migren

migrene-giganta polaczana z okopna nadwrazliwoscia zebow na wszystko dostalam juz na poczatku brania Diane 35, a te tabletki maja dawke 0,035mg estrogenu

bralam je miesiec, teraz biore Cyprest, ktory ma identyczna dawke co Diane

nie wiem, moze moj organizm po prostu sie przyzwyczaja i dlatego migreny ustapily?

wlasnie przez migreny sie wystraszylam i poprosilam o Cyprest, bo wyczytalam, ze wielu dziewczynom sluzyl bardziej niz Diane, roznica tkwi w substancjach pomocniczych jedynie.

ja jestem niezmiemskim wrazliwcem pokarmowym, po glupiej aromatyzowanej herbacie np. limonkowej prawie w 100% przypadkow dostaje ataku, z poczatku nie skojarzylam

na zapach gotowanych parowek reguje jeszcze silniej, nie mowiac juz jakbym miala przelknac, to akurat mam od dziecinstwa, nikt mi kiedys nie chcial uwierzyc, ze od parowek boli mnie glowa, ale naprawde tak jest

Cytat:
Teraz trzeba się 10 razy zastanowic żeby się nie okazało,że lekarz ma układ z firmą
Ja mojej Pani Doktor nie posądzam,ale jak się miało przejścia to lepiej dmuchac na zimne...
wiecie, nie wierze do konca w takie spiski. lekarze niby mieli przedmioty farmaceutyczne na studiach i jakas tam wiedze opanowali, ale nie ma co jej porownywac do wiedzy magistra farmacji. przyszli lekarze chyba jednak na studiach bardziej musza sie koncentrowac na samych chorobach niz lekarstwach, tak mi sie wydaje. najczesciej wiec ich wiedza o lekach zakonczyla sie na studiach, o nowinkach dowiaduja sie wlasnie od przedstawicieli firm farmaceutycznych, szkoleniach, ulotkach.

dlatego nie wydaje mi sie, zeby przepisywali nowosci hormonalne ze wzgledu na jakies uklady, moze naprawde wierza, ze takie preparaty sa nowoczesniejsze i bezpieczniejsze niz stare, dlatego zapisuja je mlodym dziewczynom, wiecie jacy ludzie potrafia byc podatni na sugestie...

ja osobiscie jestem bardzo krytyczna i sceptyczna, zadawalabym ze 100 pytan takiemu przedstawicielowi, aby dowiedziec sie dlaczego ten lek jest lepszy.

nie kazdy jest taki, lekarze to normalni ludzie, nikt nie ma obowiazku znac sie na wszystkim doskonale. na szczescie mamy prawo same sie doksztalcac i dowiadywac o konkretnych lekach

Cytat:
Pani Smith-dzięki
Wczoraj rozmawiałam z kumpelką i ma kolezankę, która bardzo dobrze tolerowała NOVYNETTE
i zaraz po odstawieniu zaszła w ciążę choc brała kilka dobrych lat...
Więc jeśli odpadnę na yasminkach i może tamte?
Zobaczymy.
nie podchodz do tego w ten sposob, na zasadzie "jej sluzylo, to wyprobuje"
widze, ze jestes wlasciwie zdecydowana, sprobuj Yasminelle, po 3 miesiacach powinnas moc powiedziec jak sie czujesz

jezeli cos bedzie nie tak, to porozmawiasz na temat zmiany.

z tego co mi wiadomo, ale to nie sa sprawdzone informacje, predzej wnioski wyciagniete na wlasna reke, osobom ze sklonnosciami do depresji, spadku libido, nerowoscia zwykle nie sluza niskodawkowe tabletki(te najnowsze na rynku), czesto lekarz zmienia im na te tansze, starsze, z wieksza dawka estrogenu i wszystko mija

Cytat:
A ty truskawkowawiosno na czym teraz jesteś?
Bo z tego co skumałam to już nie na Y?
Jak to się ma do migren i depresji?
tak jak pisalam, biore Cyprest
migreny minely, nerwowosc i stany depresyjne raczej tez, nie powiem, ze ze strefa psychiczna jest idealnie(ale mam tez powody nie zwiazane z tabletkami) ale jest o niebo lepiej niz po Y. jakbym byla innym czlowiekiem(np.Bennym Hillem )

zycze powodzenia

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2009-01-30 o 00:09 Powód: byki w dawkach
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 14:45   #1540
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
a ile Ci się opóźniło? bo ja mam ten sam problem z powodu antybiotyków i póki co cisza...
powinno sie zaczac wczoraj, 5 dnia wieczorem, a dzis od samiutkiego rana powinno trwac na calego a tymczasem dzis rano bylo pusciutko, niby nie duzo sie spoznilo, bo tylko pol dnia, ale to juz 6 dzien przerwy i zawsze bylo punktualne co do godziny (!) niemalze, dlatego sie juz martwilam

Ale przynosi szacunek.

Stary 2009-01-29, 15:04   #1541
troublesome
Raczkowanie

Cytat:
powinno sie zaczac wczoraj, 5 dnia wieczorem, a dzis od samiutkiego rana powinno trwac na calego a tymczasem dzis rano bylo pusciutko, niby nie duzo sie spoznilo, bo tylko pol dnia, ale to juz 6 dzien przerwy i zawsze bylo punktualne co do godziny (!) niemalze, dlatego sie juz martwilam
A ja się zastanawiam jak to u mnie będzie, bo jestem dopiero po 2 opakowaniu. Po pierwszym miałam w 4 dzień o 11. Dziś też mija 4 dzień przerwy, a tu nic, więc pozostaje chyba tylko czekać...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-29, 19:45   #1542
hanulka xxx
Raczkowanie

Dziewczyny byłam dzisiaj u mojego gin i powiedzialam , ze strasznie przytyłam po Y, a on sie popatrzyl i mowi tak :"prosze pani od tabletek sie nie tyje tylko od jedzenia jak sie pani odżywiała do tej pory?" no i wydało się ,że pochłaniałam tony słodyczy kazał mi trzymac ta diete ktora juz zaczelam i dostałam kolejne dwa opakowania Y, jeśli nic się nie zmieni to zobaczymy, moze byc tak ze w ogole nie bede mogla brac hormonow i powiedzial jeszcze,ze podczas brania tabletek anty powinna sie kazda kobieta bardziej pilnowac, zero fast foodow i slodyczy (albo sporadycznie jak ktos nie moze bez nich zyc ) no nic pozyjemy, zobaczymy
hanulka xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 19:48   #1543
troublesome
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny byłam dzisiaj u mojego gin i powiedzialam , ze strasznie przytyłam po Y, a on sie popatrzyl i mowi tak :"prosze pani od tabletek sie nie tyje tylko od jedzenia jak sie pani odżywiała do tej pory?" no i wydało się ,że pochłaniałam tony słodyczy kazał mi trzymac ta diete ktora juz zaczelam i dostałam kolejne dwa opakowania Y, jeśli nic się nie zmieni to zobaczymy, moze byc tak ze w ogole nie bede mogla brac hormonow i powiedzial jeszcze,ze podczas brania tabletek anty powinna sie kazda kobieta bardziej pilnowac, zero fast foodow i slodyczy (albo sporadycznie jak ktos nie moze bez nich zyc ) no nic pozyjemy, zobaczymy
Dziwne, mnie się wydawało że to woda zatrzymuje się w organiźmie

Stary 2009-01-29, 20:04   #1544
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwne, mnie się wydawało że to woda zatrzymuje się w organiźmie
sama woda nie tworzy "oponek" i boczkow, po tabletkach mozna rzeczywiscie troche spuchnac, ale przyrost masy widoczny golym okiem spowodowany jest normalnym przytyciem-przyrostem tkanki tluszczowej
Stary 2009-01-29, 20:19   #1545
troublesome
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
sama woda nie tworzy "oponek" i boczkow, po tabletkach mozna rzeczywiscie troche spuchnac, ale przyrost masy widoczny golym okiem spowodowany jest normalnym przytyciem-przyrostem tkanki tluszczowej
więc jeśli nie przytyłam tak ogólnie a jedynie poszło mi w brzuch i boczki to spokojnie to mogę zrzucić? w ogóle to dziwne, bo mam typ budowy takiej, że zawsze wszystko szło w tyłek i uda, a brzuch był płaski, a teraz po raz pierwszy zrobiła mi się oponka. więc jest nadzieja?

Stary 2009-01-29, 20:24   #1546
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
A ja się zastanawiam jak to u mnie będzie, bo jestem dopiero po 2 opakowaniu. Po pierwszym miałam w 4 dzień o 11. Dziś też mija 4 dzień przerwy, a tu nic, więc pozostaje chyba tylko czekać...
cierpliwosci

Cytat:
tak wiec obie jestesmy na diecie
a czemu ma sie okazac ze w ogole nie bedziesz mogla brac hormonow?

Cytat:
więc jeśli nie przytyłam tak ogólnie a jedynie poszło mi w brzuch i boczki to spokojnie to mogę zrzucić? w ogóle to dziwne, bo mam typ budowy takiej, że zawsze wszystko szło w tyłek i uda, a brzuch był płaski, a teraz po raz pierwszy zrobiła mi się oponka. więc jest nadzieja?
ja mam dokladnie to samo! uda zawsze mialam potezne, szerokie biodra, taka typowa ze mnie gruszka albo klepsydra, jak kto woli. ale brzuch zawsze mialam piekny i plaski! a od kiedy biore tabletki to normalnie mam wałki na brzuchu, jedna wielka opona, o boczkach juz nie wspominajac

ja bede walczyc - z waga, z apetytem i zachciankami slodyczowymi i innymi.

Ale przynosi szacunek.

Stary 2009-01-29, 20:30   #1547
troublesome
Raczkowanie

Cytat:
ja mam dokladnie to samo! uda zawsze mialam potezne, szerokie biodra, taka typowa ze mnie gruszka albo klepsydra, jak kto woli. ale brzuch zawsze mialam piekny i plaski! a od kiedy biore tabletki to normalnie mam wałki na brzuchu, jedna wielka opona, o boczkach juz nie wspominajac
No jakbym o sobie czytała a który miesiąc zażywasz? i ciągle tyjesz? i czy faktycznie dużo więcej jesz?

Stary 2009-01-29, 20:32   #1548
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
No jakbym o sobie czytała a który miesiąc zażywasz? i ciągle tyjesz? i czy faktycznie dużo więcej jesz?
pisalam juz o tym, ze nie zmienilam sposobu odzywiania sie - jem tyle co zawsze i to samo co zawsze. ruszam sie tez sporo [pisalam o tym wiecej na poprzedniej stronie]. tabletki zazywam 13 miesiecy.

juz na szczescie nie tyje - przytylam 10kg, teraz waga stoi w miejscu.

Ale przynosi szacunek.

Stary 2009-01-29, 21:27   #1549
Anershja
Raczkowanie

dziewczyny co do leków i suplementów
antybiotyki moga osłabiac działanie,owszem.

tabletki odchudzajace rowniez!!!! szczegolnie te,ktore hamuja wchłanianie tłuszczy.uwazajcie wiec na nie.
tak samo jak na dziurawca

co do tabletek,ja biore i jestem zadowolona
wczesniej brałam microgynon21(masakra) novynette(ok) mercilon(głowa mnie bolała) i teraz yasminelle.
ile płacicie za tabletki? ja ok 30 zł
Anershja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-29, 21:32   #1550
serduszkowa
Rozeznanie

ja płace 35 zł, dzisiaj skończyłam swoje drugie opakowanie i zaczynam jutro przerwe...
ech........ tylko to niskie libido
serduszkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 21:46   #1551
renua
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
powiem szczerze, ze mnie ani troche nie pociesza, ze ktos tez ma podobne problemy
nie wiem skad ten pomysl, ja tego nie napisalam

co najwyzej nie powoduja czestszych atakow, no nie wiem...

Yasmin i Yasminelle maja ten sam progestagen, wiec gdyby faktycznie Yasminelle mialo dzialac przeciwmigrenowo, to nie dostalabym atakow po Yasmin

wiesz, ja nie jestem lekarzem, ale wydaje mi sie, ze im wieksza dawka estrogenu (Yasmin ma 0,3mg, Yasminelle 0,2mg) tym wieksze ryzyko migren

migrene-giganta polaczana z okopna nadwrazliwoscia zebow na wszystko dostalam juz na poczatku brania Diane 35, a te tabletki maja dawke 0,35mg estrogenu

bralam je miesiec, teraz biore Cyprest, ktory ma identyczna dawke co Diane

nie wiem, moze moj organizm po prostu sie przyzwyczaja i dlatego migreny ustapily?

wlasnie przez migreny sie wystraszylam i poprosilam o Cyprest, bo wyczytalam, ze wielu dziewczynom sluzyl bardziej niz Diane, roznica tkwi w substancjach pomocniczych jedynie.

ja jestem niezmiemskim wrazliwcem pokarmowym, po glupiej aromatyzowanej herbacie np. limonkowej prawie w 100% przypadkow dostaje ataku, z poczatku nie skojarzylam

na zapach gotowanych parowek reguje jeszcze silniej, nie mowiac juz jakbym miala przelknac, to akurat mam od dziecinstwa, nikt mi kiedys nie chcial uwierzyc, ze od parowek boli mnie glowa, ale naprawde tak jest

wiecie, nie wierze do konca w takie spiski. lekarze niby mieli przedmioty farmaceutyczne na studiach i jakas tam wiedze opanowali, ale nie ma co jej porownywac do wiedzy magistra farmacji. przyszli lekarze chyba jednak na studiach bardziej musza sie koncentrowac na samych chorobach niz lekarstwach, tak mi sie wydaje. najczesciej wiec ich wiedza o lekach zakonczyla sie na studiach, o nowinkach dowiaduja sie wlasnie od przedstawicieli firm farmaceutycznych, szkoleniach, ulotkach.

dlatego nie wydaje mi sie, zeby przepisywali nowosci hormonalne ze wzgledu na jakies uklady, moze naprawde wierza, ze takie preparaty sa nowoczesniejsze i bezpieczniejsze niz stare, dlatego zapisuja je mlodym dziewczynom, wiecie jacy ludzie potrafia byc podatni na sugestie...

ja osobiscie jestem bardzo krytyczna i sceptyczna, zadawalabym ze 100 pytan takiemu przedstawicielowi, aby dowiedziec sie dlaczego ten lek jest lepszy.

nie kazdy jest taki, lekarze to normalni ludzie, nikt nie ma obowiazku znac sie na wszystkim doskonale. na szczescie mamy prawo same sie doksztalcac i dowiadywac o konkretnych lekach

nie podchodz do tego w ten sposob, na zasadzie "jej sluzylo, to wyprobuje"
widze, ze jestes wlasciwie zdecydowana, sprobuj Yasminelle, po 3 miesiacach powinnas moc powiedziec jak sie czujesz

jezeli cos bedzie nie tak, to porozmawiasz na temat zmiany.

z tego co mi wiadomo, ale to nie sa sprawdzone informacje, predzej wnioski wyciagniete na wlasna reke, osobom ze sklonnosciami do depresji, spadku libido, nerowoscia zwykle nie sluza niskodawkowe tabletki(te najnowsze na rynku), czesto lekarz zmienia im na te tansze, starsze, z wieksza dawka estrogenu i wszystko mija

tak jak pisalam, biore Cyprest
migreny minely, nerwowosc i stany depresyjne raczej tez, nie powiem, ze ze strefa psychiczna jest idealnie(ale mam tez powody nie zwiazane z tabletkami) ale jest o niebo lepiej niz po Y. jakbym byla innym czlowiekiem(np.Bennym Hillem )

zycze powodzenia

Ufff!

szczegółowe to było

No nie mówiłaś,że pomagają - to słowa mojej lekarki.
A skoro mówisz,że nie nasilają to wyciągnęłam taki wniosek

Co do układów z firma to wiem,że są lekarze np. dermatolodzy, którzy zapisują
tylko leki jednej firmy-nie wierzę aż w takie przypadki...
Za dużo swego czasu było przy tym szumu...
Myśle,że z hormonami sceptycyzm wskazany.
Co do reszty tego co napisałaś to masz rację-z pewnością tak jest.

Co do zawartości hormonów to tak sobie czytając to forum to doszłam właśnie do wniosku,że nie zawsze te niby "najlepsze" i "z górnej półki" są najlepsze dla każdego.
Że czasami jakaś stara "bomba hormonalna" jest dla kogoś lepsza niż Y-
w sume niby dziwne biorąc pod uwagę postęp w medycynie...
Ale już biorąc pod uwagę złożonośc człowieczego organizmu i indywidualizm
to już nie...
Coś się rozfilozofowałam...:P

A propos depresji to u mnie to przez kilka lat były stany depresyjno-lękowe.
Nałykałam się trochę prochów z uwagi na fakt,że moim podstawowym objawem
były nieustające mdłości...normalnie katastrofa,więc łykałam żeby je wyeliminowac...
Nikomu nie życzę takiego objawu...
Wiec teraz jak już jestem zdrowa to najbardziej się boję właśnie tego...
Że zacznę brac pigułki i to wróci, a że mam te doświadczenia z Yasmin
to boję się podwójnie
Gdyby nie to to już dwa miechy temu bym wystartowałą, bo ja to ogólnie
bardzo wesołe dziewcze jestem odkąd moje życie się wyprostowało
I nie chodzi tu o depresję tylko samo życie oczywiście, bo wielkie D
to tylko efekt uboczny

Ok.bo się rozgadałam

Startuję jak tylko @ dostanę

Trzymajcie kciuki
renua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 21:55   #1552
pani ćma
Zakorzenienie

ja płacę 36,61zł i nie szukam taniej. wiem, ze w jednej aptece na ul. krakowskiej sa podobno za 35zł, ale za daleko mam, zeby jechac i oszczedzic te 1,61zł
uwazam, ze 36zł to nie jest duzy wydatek, tym bardziej, ze jak bylam na wakacjach w moim miescie rodzinnym, to tam placilam 47zł! to byl dla mnie szok, we wszystkich aptekach w moim miescie tyle kosztowaly.

Ale przynosi szacunek.

Stary 2009-01-29, 21:59   #1553
Yasminelle
Raczkowanie

Ja też mam problem z dodatkowymi fałdkami. Kiedyś miałam płaski brzuszek i uda. W ogóle byłam szczupła, wręcz chuda. A teraz mimo, że na wadze nie widzę żebym przytyła, to na ciele to niestety widać Mam oponkę na brzuchu, a na udach zrobił mi się cellulit. Wszystko zwalam na tabletki, bo teraz jem zdecydowanie mniej niż kiedyś.
Wiecie jak pozbyć się zbędnego ciałka? Przez nie czuję się nieatrakcyjna.
Yasminelle jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-29, 22:18   #1554
pani_smith
Zakorzenienie

ja akuart odwrotnie. do jakiegoś 17 roku życia trenowałam pływanie i brzucho było -marzenie. potem dalej nie było ze mną źle, bo coś tam jednak z okresu treningów zostało, ale pojawił się charaktyrystyczny babski pagórek poniżej pępka
odkąd łykam pigułki - można narusować prostą krechę, która idzie od pod cyckiem do samych kolan - wszystko co wystawało, się schowało.

tak więc prawidłowości nie ma.

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 22:26   #1555
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yasminelle Pokaż wiadomość
Wiecie jak pozbyć się zbędnego ciałka? Przez nie czuję się nieatrakcyjna.
racjonalnie sie odzywiac i zdrowo! i duzo cwiczyc.
jesli to nie pomoze, pytac lekarza.
u mnie nie pomoglo ale bede probowac nadal.

Cytat:
Napisane przez pani_smith Pokaż wiadomość
odkąd łykam pigułki - można narusować prostą krechę, która idzie od pod cyckiem do samych kolan - wszystko co wystawało, się schowało.

tak więc prawidłowości nie ma.
zazdroszcze

Ale przynosi szacunek.

Stary 2009-01-29, 22:27   #1556
Magic Girl
Zadomowienie

GG do Magic Girl

Cytat:
Napisane przez serduszkowa Pokaż wiadomość
ja płace 35 zł, dzisiaj skończyłam swoje drugie opakowanie i zaczynam jutro przerwe...
ech........ tylko to niskie libido
ja tyle samo płacę, co Ty. Co do libido to mam wysokie i mam ochotę zjeść Mojego Tż :P
Stary 2009-01-30, 00:25   #1557
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:

ja bede walczyc - z waga, z apetytem i zachciankami slodyczowymi i innymi.
dziewczyny, a masujecie sie? bez zboczonych skojarzen prosze
mowie o szorowaniu pod prysznicem szorstka gabka np. Syrena problematycznych partii, potem delikatnym przetarmoszeniu ich recznikiem a na koniec typowym masowaniu rączkami(mocnym!) przy uzyciu balsamu antycellulitowego

to naprawde dziala, ale trzeba byc systematycznym, jezeli rzeczywiscie przybylo wam jednak wody, to da sie to latwiej rozmasowac

czasem ciezko sie zebrac, ale cialo naprawde robi sie ladniejsze, balsam tanszy czy drozszy, to nie ma tak naprawde wiekszego znaczenia, wazny jest dotyk. dobry masaz(wykonany prawidlowo) moze w wielu przypadkach zastepowac lekki trening miesniowy(tak przynajmniej mi na studiach mowia)

sprobowac warto, tak sobie mysle, ze ja w tym watku jestem Smerf Wazniak, niepytana zawsze sie wtracam mam nadzieje, ze nie wkurza Was to za bardzo

Cytat:
Napisane przez renua Pokaż wiadomość
No nie mówiłaś,że pomagają - to słowa mojej lekarki.
A skoro mówisz,że nie nasilają to wyciągnęłam taki wniosek
sama sie zdziwilam, akurat migren nie bylo, nawet na samym poczatku brania, gdy mialam szereg wstrenych fizycznych objawow(pisalam o tym)

Cytat:
Co do zawartości hormonów to tak sobie czytając to forum to doszłam właśnie do wniosku,że nie zawsze te niby "najlepsze" i "z górnej półki" są najlepsze dla każdego.
ja tak samo, chociaz wczesniej upieralam sie, ze skoro nowsze nie sa dla mnie, to stare tym bardziej i balam sie sprobowac...

Cytat:
Że czasami jakaś stara "bomba hormonalna" jest dla kogoś lepsza niż Y-
w sume niby dziwne biorąc pod uwagę postęp w medycynie...
Ale już biorąc pod uwagę złożonośc człowieczego organizmu i indywidualizm
to już nie...
Coś się rozfilozofowałam...:P
ooo, wlasnie, doszlam do identycznego wniosku, chociaz "bomby" juz chyba zostaly wycofane, Diane 35 az taka nie jest naprawde duze dawki hormonow pakuje sie w osoby chore, z zaburzeniami

Cytat:
A propos depresji to u mnie to przez kilka lat były stany depresyjno-lękowe.
Nałykałam się trochę prochów z uwagi na fakt,że moim podstawowym objawem
były nieustające mdłości...normalnie katastrofa,więc łykałam żeby je wyeliminowac...
Nikomu nie życzę takiego objawu...
ojej...

Cytat:
Wiec teraz jak już jestem zdrowa to najbardziej się boję właśnie tego...
Że zacznę brac pigułki i to wróci, a że mam te doświadczenia z Yasmin
to boję się podwójnie
hmm, widocznie ja nie doczytalam wczesniej, ze bralas Yasmin i z psychika bylo gorzej.

to zmienia postac rzeczy. lekarz byl sceptyczny, gdy zaproponowalam zmiane na Yasminelle, ze wzgledu na psychike, mowil, ze raczej nie bedzie lepiej, bo roznica w dawce jest malutka

a ja sie uparlam, bo balam sie, wyzsza dawka dopiero mnie zdoluje.

ten lekarz mial racje, ale sa przypadki, gdzie nie zawsze tak jest i lepiej sie skonsultowac z innym. co lekarz to opinia, jeden wciska kazdej Yasmin i Yasminelle, tylko dlatego, ze jest mloda i drobna, inny bardziej starannie dobierze do jej osoby tabletki

Cytat:
Gdyby nie to to już dwa miechy temu bym wystartowałą, bo ja to ogólnie
bardzo wesołe dziewcze jestem odkąd moje życie się wyprostowało
I nie chodzi tu o depresję tylko samo życie oczywiście, bo wielkie D
to tylko efekt uboczny

Ok.bo się rozgadałam

Startuję jak tylko @ dostanę

Trzymajcie kciuki
z calego serca zycze powodzenia i mam nadzieje, ze jednak w kwestii tabletek nie jestesmy podobne i beda Ci Yasminelle sluzyly
Stary 2009-01-30, 07:39   #1558
hanulka xxx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anershja Pokaż wiadomość
dziewczyny co do leków i suplementów
antybiotyki moga osłabiac działanie,owszem.

tabletki odchudzajace rowniez!!!! szczegolnie te,ktore hamuja wchłanianie tłuszczy.uwazajcie wiec na nie.
tak samo jak na dziurawca

co do tabletek,ja biore i jestem zadowolona
wczesniej brałam microgynon21(masakra) novynette(ok) mercilon(głowa mnie bolała) i teraz yasminelle.
ile płacicie za tabletki? ja ok 30 zł
w takim razie dam sobie spokój z tabletkami odchudzającymi , popilnuje diety, a za tabletki płace 36,00 zł i jest to najniższa cena w moim mieście

Cytat:
pewnie,że jest nadzieja

Cytat:
tak wiec obie jestesmy na diecie
a czemu ma sie okazac ze w ogole nie bedziesz mogla brac hormonow?
bo jeśli pomimo diety i ruchu nadal waga będzie szła w górę zamiast spadać to ewidentnie winne będą tabletki gin powiedział,że miał już takie przypadki wśród swoich pacjentek że wszystko jedno jakie i ile razy zmieniane były tabletki kobitka tyła bardzo i nie widzieli innego wyjścia jak odstawić tabletki.

Zaproponował mi jeszcze te krążki nuva ring, ale się zastanawiam może będzie dobrze po tych kolejnych opakowaniach Y i jakoś waga się unormuje czego wam wszystkim zyczę

Co do płaskich brzuchów to mój tez zawsze był super bombowy hihi, ale po porodzie zaczęły się schody udało mi się w końcu zrzucic zbędne kg i wszystko wróciło do stanu sprzed ciąży,ale na krótko niestety , po prostu trzeba się bardziej pilnowac jeśli chce się mieć płaski brzuch

Trzymam kciuki za nasze brzuchy i boczki, oby szybko wróciły do stanu uzywalności

Edytowane przez hanulka xxx
Czas edycji: 2009-01-30 o 07:42
hanulka xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 09:06   #1559
troublesome
Raczkowanie

i w końcu jest krwawienie czyli opóźnione o jakieś 3/4 dnia

A ja chciałam opisać swoje doświadczenia co do okresu. Wyglądało u mnie to zawsze tak, że tydzień przed byłam nie do zniesienia, nie tylko ja i mój TŻ mogli zauważyć że mam PMS ;/ Kiedy już nastał dzień miesiączki to był to równocześnie dzień wyjęty z życiorysu... Ból nie do zniesienia, nie byłam w stanie normalnie funkcjonować. A sam okres trwał czasem nawet do 7 dni. Czyli jednym słowem - MASAKRA.

A teraz? Teraz nie pamiętam czym jest PMS, ból brzucha? O tym też już zapomniałam. Sam okres jestmniej obfity i trwa do 4 dni.

Także nic tylko się cieszyć Zbawienne tabletk

Stary 2009-01-30, 10:22   #1560
serduszkowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magic Girl Pokaż wiadomość
ja tyle samo płacę, co Ty. Co do libido to mam wysokie i mam ochotę zjeść Mojego Tż :P
zazdroszcze...

czy libido może się poprawić po trzecim opakowaniu skoro już przy pierwszym jest niskie?
podzielcie się swoimi doświadczeniami dziecwzyny, bo ja żyję nadzieją, ale coraz bardziej w to wątpie....
serduszkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości