|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Przejscie z pasemek do blondu
Mam problem z ktorym borykam sie od jakiegos czasu i zadna fryzjerka nie jest w stanie jednoznacznie mi odpowiedziec na moje pytanie. Niegdys przefarbowalam swoje naturalne wlosy na kolor czarny po jakims czasie zdecydowalam sie na pasemka blond, robie je co jakis czas by uzyskac jak najjasniejszy odcien.Teraz chcialam juz skonczyc z pasemkami i przemalowac cale wlosy na blond ale bardzo sie obawiam czy jest szansa na uzyskanie calkowitego blondu na moich wlosach.Z pewnoscia sama farba nie pomoze potrzebny bedzie jeszcze rozjasnoacz ale po nalozeniu go na cale wlosy nie chce myslec o ich pozniejszym stanie.Prosze o jakas porade
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Przejscie z pasemek do blondu
ja wlasnie teraz jestem w trakcie poszukiwania odpowiedniego blondu dla siebie. przez ponad 3 lata mialam wlosy farbowane czernia granatu.fryzjerzy odmowili jednorazowego sciagniecia koloru, proponowali pasemka, ale ja jestem niecierpliwa, wiec sama rozjasnilam wlosy 4 m-ce temu i wcale tego nie zaluje. jesli chodzi o ciebie to nie wiem, skoro mialas juz rozjasniane pasemka to nie wiem czy rozjasnienie calych wlosow nie zniszczy ci ich. to wszystko zalezy od tego jak mocne masz wlosy.
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
nad moca moich wlosow nie trzeba duzo dyskutowac, sa strasznie slabe, suche, matowe i szorstkie, ogolnie strasznie zniszczone zabiegami chemicznymi dlatego lek przed przejsciem na blond jest tym wiekszy. Mozesz powiedziec cos wiecej o tym jak rozjasnialas swoje wlosy? czy najpierw uzywalas rozjasniacza, interesuje mnie przebieg tej calej operacji
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez tak cudowalam jak bylam mlodsza, czarne blond, i znowu czarne i znowu blond. Dzisiaj odradzam tego typu zabiegi. nawet najpiekniejszy kolor nie sprawi ze wlosy bedą ladnie wyglądaly, skoro bedą zniszczione, slabe i takie ogolnie zdechle. Ja swoje wlosy niegdys tak wykonczylam ze zaczely strasznie wypadac.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
a wiec : kupilam rozjasniacz joanny (wiem, wiem co pomyslisz ze pewnie jeden z gorszych, ale tak bylo) i wieczorkiem nalozylam go na moje kudelki.na polowie wlosow wyszla mi marchewka (spodziewalam sie tego efektu) a na drugiej polowie nic sie nie stalo. rano wyslalam mojego TŻ do sklepu po drugi rozjasniacz i jeszcze raz potraktowalam wlosy rozjasniaczem a na trzeci dzien dalam na wlosy ciemny blond i tak o to teraz nie jestem juz czarna tylko ciemna blondynka
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
a co do wygladu moich wlosow po tych zabiegach : o dziwo prawie wcale sie nie zniszczyly, tylko troszke sie kocowki przesuszyly, ale podcielam wlosy o 2 cm i wszystko jest ok
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje Wam bardzo za porady
wiem ze musze liczyc sie z tym ze moje wlosy beda wygladly potwornie po takiej prrzemianie i ze uzyskam "marchewkowy efekt" dlatego chyba rezygnnuje
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.