|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 5 :)
Witam
![]() Ach... walentynki mogłyby trwać dla mnie jeszcze z jakiś tydzień ![]() ![]() Jak tylko dziecię szło spać ![]() Orpócz tego wczoraj... tadam tadam... odkryłam PIERWSZY ZĄBEK A co najważniejsze poszło niemalże bezboleśnie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;10995479]anita, mam taki sam ale czerwony Kupiłam w 2006 3w1 za 1200zł nowy. Teraz wózek uzytkuje Maks a Jasio jeździ Bebe Confortem. Volant 3 oceniam duzo lepiej! Zwrotny, wygodny. Niestraszne wysokie krawęzniki, zaspy i piasek na palży Spacerówki 4kołowej nie poprowadzę jedną ręką Na moim pierwszym watku grudzien stycz.06/07 jest mama, ktora nadal Volanta 3 uzytkuje i jest zadowolona a dziecko ma 2latka.[/quote] Potwierdzam No ale darowanemu koniowi...
|
||
|
|
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 5 :)
no właśnie ddzisiaj skojarzyłam że w biszkoptach jest jajko, wiec od jutra biszkoptów nie daję a zacznę podawać kaszkę mannę by sprawdzić ten gluten... bo dzisiaj znów wypieki i ranka przy oczku
![]() Cestia widzę żeWalentynki miałaś ciekawe ![]() ja zmykam spać bom z deka niewyspana przez mego wyjca
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
no ale jak sa brudne to chyba nie
najpierw trza sie pozbyc tych roznych paskudztw z wierzchu ) wiec i zamrazalnik malusi - zmieszcze tam 2 cycki z kurczaka i parowki ![]() z pozytywka chyba zrobie tak jak radzi NibyNic - wyszoruje gabka Cestia - gratuluje zabka ![]() dobra - ja spadam zjesc kolacje. dzis mamy salatke sledziowa w sosie tatarskim mniam
|
|
|
|
#2434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ech, ale pocieszę Cię może jak powiem że dziecko którym się opiekowałam miało alergię na mleko, jajko, kilka owoców, gluten... serce mi się krajało jak widziałam co ona je, i nagle... przeszło jak ręką odjął ![]() A walentynki... oj tak, ciekawe ![]() Aaaa no i oczywiście zapomniałam ![]() Majka, Natalka, Nastka i Lili... boskie EDIT Cytat:
Ale drżę jak sobie pomyślę, co może mi teraz z sutkiem zrobić, bo już wcześniej bolało
Edytowane przez Cestia Czas edycji: 2009-02-15 o 21:54 |
||
|
|
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
tłoszkę Pitera
z przed chwili
|
#2436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ach Piotruś
Pamiętamy dobre czasy i złe czasy, zapominając, że większość nie jest ani dobra, ani zła. Po prostu jest. Edytowane przez NibyNic Czas edycji: 2009-02-15 o 21:59 |
|
|
|
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
cudo chłopak
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
Piter jest słodki
tylko czemu on jeszcze nie śpi
|
|
|
|
#2439 |
|
Zakorzenienie
|
Anisia - Piter jak zwykle przeuroczy...jakie pozy przybiera specjalnie do zdjecia haha
fryz wymiata!!Cestia - ja dlatego chcialabym mala nauczyc juz butli bo sie boje tego gryzienia jak zeby sie pojawia...a ona ma w nosie nauke dzis tz sie udalo wmusic jej herbatke bo od 3 tygodni udawala, ze nie umie pic z butelki...
|
|
|
|
#2440 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Maks miał tez troche skaze bialkową, kaszki robie mu na bebilonie pepti-podaje łyzeczką. A gluten wydaje mi sie na tyle silnym alergenem ze nie mam zamiaru wprowadzac go juz - jak nakazują nowe wytyczne. Cestia, ja sobie chwalę koła. Na podjazdach podnosze przednie koło ciut do góry albo tyłem wciągam. Piter rozkoszny! Edytowane przez 1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 Czas edycji: 2009-02-15 o 22:09 |
|
|
|
|
#2441 | |
|
Zakorzenienie
|
Mała Anisia
CudeńkoCytat:
Tak czy tak przeszło jej nawet mimo tych incydentów. A co do Piotrów... też zawsze miałam słabość No i teraz mam... swojego osobistego Ach
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2442 |
|
kobieta za ladą
|
boszzzzzzzzzzzzzzzzzz jak mi sie nie kce nic robić
![]() Piotruś suuuuuperśny no i właśnie czemu nie śpi?? ![]() byli dzis u nas znajomi tż z pracy nawet miło było ale ja sie o 15 spać położyłam jak amła drzemkę miała i wstałam zamulona cuś czy wasze dzidzioe też tak cały czas"gadają" czy z mojej taka kwiatkowska rośnie??
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
Piotrek wlasnie zamiast spac to sie smial do rozpuku (fotki w niebieskim pajacu) ze chwycilismy aparat i zaczelismy pstrykac foty...
a te wczesniejsze foty sa z innych dni
|
#2444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;10996637]Cestia, ja sobie chwalę koła. Na podjazdach podnosze przednie koło ciut do góry albo tyłem wciągam.[/quote] Jak nie mam wyjścia to też tak robię te schody trzeba zobaczyć żeby uwierzyć |
|
|
|
|
#2445 |
|
Wtajemniczenie
|
oo minianisia
![]() hipnotyzujace oczyska |
|
|
|
#2446 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim
Cytat:
podobnie jak niektóre z Was próbowałam różnych smoczków aventowskich i TT i nic. troszke lepiej idzie jedzenie łyżeczką , ale podawanie w ten sposób napojów to już przesada przecież choć jak na razie tylko to działa sprawnie. Dudi jechałam dokładnie e7 -al krakowską. jak będę jechać w piatek to na pewno pomacham. |
|
|
|
|
#2447 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Maks czasem mnie szczypnie tymi kasowniczkami, ale nie poddaję się z butelki daje tylko picie. On tez średnio opanował butlę, smoczek uspokajacz absolutnie nie dla niego
|
|
|
|
|
#2448 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a może spróbujcie smoczków LOVI, one są bardziej miękkie, może będą pasowały waszym dzieciom.
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
Piotrek rozbrajajacy
![]() Elu jaki juz duzy Twoj synus ![]() Moj dopiero padl, cozagladalam do pokoju to siadal i bawil sie smoczkiem. W koncu padl.. z d.. do grory i twarza do materacu...w obawie ze sie udusi przekrecilam go
|
|
|
|
#2450 |
|
Raczkowanie
|
[quote=Cestia;10996727]No to moje gratulacje skoro się TŻtowi udało
![]() no ja miałam pewne nadzieje zwiazane z niekapkiem a tu widzę, że niekoniecznie zadziała
|
|
|
|
#2451 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Lachony, wrrrrrrrrr właśnie skasowałam se wypoconego posta
Piter wymiata! Dudi, zazdroszczę Ci tego gaworzenia Julci, moja głuży jeszcze, to etap przed gaworzeniem, zna tylko samogłoskę Aaaaaaaaaaaa i różnych tonacji do niej używa . Nie słyszałam spółgłosek typu gugu, gaga, itd choć czytałam że w tym wieku dziecko to już zna. Czekam aż mi zaśpiewa "Radio GaGa" ![]() Za to turla się w te i nazad niesamowicie, wynagradza mi ociąganie się w innych sprawach, bo wiem, że nie wszystkie dzieci się przewrócą z brzuszka na plecki spowrotem, a moja robi to z wdziękiem i od niechcenia, przemieszczając się przy tym niebezpiecznie. Co do wózków, to ja waham się między Sprintem a tym Fuzzion. Oba co prawda ciężkie, ale Fuzzion cięższy (10 kg, Sprint 8,5). Kłóci mi się to z ideą lekkiej spacerówki, ale z drugiej strony skoro ma posłużyć do końca już, to chyba powinna być solidniejsza. Oba mają dół, czyli ten stelaż z kołami od tego samego producenta, przypatrzyłam się na foty - identyko. Laski chwalą Fuzziona za urodę, szczególnie żółty - myślę o nim intensywnie ![]() A tu opinie o nim, mało można znaleźć, bo to chyba jakaś nowość i mało kto go ma http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...546548&v=2&s=0 Tak myślę o tym, co powiedziała Mała o tej rączce, pewnie to prawda, ale se myślę, nawet jakbym miała rzadko jej używać (tzn pozycji z dzieckiem do mnie twarzą) to warto mieć taką opcję chociażby gdyby słońce dziecko raziło. Czasem widzę jak mamy ciągną wózki za sobą, gdy słońce świeci nie tak, jak powinno i nie uśmiecha mi się to. Kurrde, gdyby była jakas parasolka z większymi kołami, tak do 4 kg i do 350 zł z przykrywką na nóżki i folią oraz odpinaną budką, ale na tyle głęboką żęby zimą zasłaniała oraz rączką łączoną, a nie rogami, to bym wzięła ![]() Zna któraś taki? ![]() Sprint lub Fuzzion cudne, pewnie któregoś z nich wezmę, tylko ten ciężar.... A ja na 4 piętrze bez windy. Teraz dymamy ze spacerówką z głębokiego, jest ok, tylko 18,5 kg (!!!) i do Matiza ledwo wejdzie (póki co jeszcze 2 lata w tym aucie będzie się musiał wózek mieścić). W matizie wykręcone siedzisko pasażera z przodu żeby wszedł wózek |
|
|
|
#2452 |
|
Wtajemniczenie
|
zamiast winka doczekalam sie piwa
jak przed ciaza tylko to uznawalam i pilam codziennei jedno tak teraz siakos mi nei idzie, i zmulilo mnie ze juz przynudzam szkotowi, oglada jakis film i ja cigle go pytam o jakies bzdury by sie przestal gapic w tv , to stwierdzilam ze ide bobasy obudzic![]() chyba bedzie wiecej ze mnei pozytku jak pojde walnac sie do wyra
|
|
|
|
#2453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba sobie podaruję i będę podawać kubek niekapek do skutku ![]() Cytat:
Czyli że łaskawie pije łyczek/dwa ![]() No nic, wypróbowałam i silikon i kauczuk... teraz wiem że moje dziecko po prostu się uparło na cyca i już... no i musi się nauczyć pić z kubka, nie ma to tamto Edytowane przez Cestia Czas edycji: 2009-02-15 o 22:33 |
||
|
|
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
![]() No tak, bez sensu kupywac nowe butle i smoki, aż może łaskawie dzicko z któregoś smoka zacznie chętnie pic. W sumie i tak trzeba przyzwyczajac do kubka, a niby im wczesniej zrezygnuje się z butli tym lepiej TAk mi się chce spac, że już nie wiem co piszę i ciągle nie te literki wklepuję, ide już spac, dobranoc
|
#2455 |
|
Wtajemniczenie
|
Wlasnie pomyslalam sobie o Poulette bo chyba ma jutro rozmowe o prace
|
|
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
NibyNic, no ja właśnie tak myślę... w końcu zalecają oduczać dzieciaki butli od 6 miesiąca... więc nie będę przyzwyczajać do butli żeby potem przestawiać ją na kubek.
Cytat:
Eeee no to trzeba kciuki trzymać... będziemy mieć spotkanie wątkowe w Genewie
|
|
|
|
|
#2457 |
|
Rozeznanie
|
No ja właśnie też o niej myślałam. Pewnie nie wchodzi tu bo już w podróży. Jak podeszła do tego z luzem to pewnie będzie wszystko git. Grunt to mieć dystans.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2458 |
|
Rozeznanie
|
Nic, uciekam. Dobranoc!
|
|
|
|
#2459 |
|
Zakorzenienie
|
no witam
jak w końcu nadrobiłam to wszystkie uciekają Piotruś jak zawsze śliczniutki a ten jego uśmiech i błysk w oku ![]() Lili też słodziutka a te usteczka i w ogóle buzioczek jak talala Mała moi synowie gryźli tylko przy karmieniu dopuki nie mieli ząbkąw a jak już pierwszy wyszedł to gryzienie się skńczyło podejrzewam że dlatego gryzą bo ich dziąsełka swędzą I mam cichą nadzieję że Karolek też przestanie gryź jak mu ząbki wyjdą bo on lubi tak gryź jak się już napije zaciska dziąsełka i ciągnie ile sił ma i powtarza tak długo aż zareaguję i do tego jeszcze się uśmiecha jestem jakaś padnięta chyba się dziś wcześniej położę byłam dziś na imprezie urodzinowej u taty A Karolek był bardzo grzeczny A jutro to tez napewno dzień w biegu będzie Idę z Krystiankiem do okulisty a pod wieczór idziemy do znajomych tam jest dzidziol z początku września |
|
|
|
#2460 |
|
kobieta za ladą
|
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...26714&v=2&s=0p
przepisy jakbyście pomysłu nie miały.........
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.

)
a pod wieczór ma wypieki na policzkach, od jutra nie będę dawała mu biszkoptów i zobaczymy czy zacznie to znikać
No ale darowanemu koniowi...

najpierw trza sie pozbyc tych roznych paskudztw z wierzchu