|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV
Cytat:
Nie wiem kto im podpisze umowe w ciemno, a jak sobie krzykna 250?? Ja mam w umowie, ze cena moze wzrosnąć o 10%.
|
|
|
|
|
|
#4292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale to juz trzeba wczesnie załatwiać zwłaszcza gdy ma się konkretny lokal na myśli.
|
|
|
#4293 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moze przy negocjowaniu umowy da sie dogadac co do zapisu max kwoty do jakiej cena moze wzrosnac!!Ladyinred a ty gdzie robisz swoje wesele?
|
|
|
|
|
|
#4294 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Salaterki z sałatkami bardzo małe - porcja może na 2 osoby, a postawione na dziesięć. Poza tym ciepłe dania (te podawane później) mało konkretne - jakieś zupy. Tylko otoczenie było ok i nie śmierdziało a wesele było w maju.
|
|
|
#4295 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#4296 |
|
Rozeznanie
|
Fajny lokal, my z tż często na jedzonko do nich przychodziliśmy nim do warszawy się wyprowadziliśmy
zawsze smacznie i miła obsługa A na ile osób tam można zrobić w tej sali?
|
|
#4297 |
|
Raczkowanie
|
weszlam sobie na ich strone
bardzo ladnie to wyglada na necie, a ile sobie zycza od osoby na 2010?? No i napisz cos wiecej o tym lokalu, jesli mozesz bo ja sie wlasnie intensywnie rozgladam za lokalami i chcialabym jak najszybciej podjac decyzje- a wybor niby duzy, a jednak ciezko mi cos wybrac tak zebym byla przekonana na 100%...
Edytowane przez AniaBosen Czas edycji: 2009-02-16 o 13:27 |
|
|
|
|
#4298 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My mamy cene wyjściową 130 zł od osoby (poprawin nie robimy) i może wzrosnąć o 10%. To czy wzrośnie zalezy tez czy będziemy chcieli pokrowce na krzesła (wtedy ok 4 zł sie dopłaca za pranie i prasowanie). jakis czas temu wizazanka pisała tu, ze miała tam wesele w ubiegłym roku i cena wcale nie wzrosła, wiec licze ze i u mnie nie wzrosnie za duzo Jeżeli chodzi o sale, to moim zdaniem jest śliczna, elegancka, nie trzeba robic dekoracji żadnej (zajmuje sie tym właścicielka i jest to tylko upiecie tiulu nad młodymi i dekoracja stołu). Menu to 5 dan goracych, czyli standardowo i gratis owoce. Jeżeli przegladałaś stronę, to ta zielona sala to jest sala na której sie tańczy. Jest ona oddzielona od sali jadalnej kolumnami. Właścicielka jest bardzo miła i można się z nią dogadac Mi się bardzo podoba, że minimalna liczba gosci wynosi 80 osób, a maksymalna 130, wiec dość duży przedział i nie trzeba się martwic ze trzeba bedzie płacić za puste miejsca Co do jedzenia, to Wizazanka była bardzo zadowolona, ja byłam tam w wakacje na kolacji i smakowało nam bardzo Jedynie kelnerka była niezbyt miła.
|
|
|
|
|
|
#4299 |
|
Raczkowanie
|
oooooo no to moze sie wybiore w sobote zobaczyc
![]() bo na zdjeciach naprawde ladnie to wyglada!! tylko ja jestem z lublina i ciekawe jaka jest odleglosc do tej restauracji ...
|
|
|
|
|
#4300 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ladyinred -ja swego czasu też byłam bardzo zainteresowana tym lokalem-zresztą za Twoja namową ale moze u ciebie AniaBosen odpadnie tochę gości i było by w sam raz
|
|
|
|
|
|
#4301 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Joasiu cieszę się, że Wam jedzonko smakowało Wesela są tam organizowane na innej sali, niż restauracja, wchodzi się z boku, po lewej stronie. Można też przejsc przez restaurację oczywiście. AA i jezeli będziemy mieli powyżej 100 osób, to restauracja bedzie zamknieta dla gości z zewnątrz Niby i tak sala jest oddzielona, ale w ogródku przynajmniej nikt obcy się nie bedzie plątał![]() Hmm Maciejko sama juz nie wiem jak to z tą maksymalną liczbą gosci jest, sale rezerwowalam rok temu a u nas bedzie ok 100 wiec jakos ta maksymalna liczba mi wyleciala z glowy, ale wydaje mi sie ze ze 130 hmm. W kazdym razie nie bede powiekszac mojej listy
Edytowane przez ladyinred85 Czas edycji: 2009-02-16 o 13:50 |
|
|
|
|
|
#4302 |
|
Raczkowanie
|
bardzo mozliwe ze troche odpadnie, ale jezeli gorna granica to 112 to jednak troche za malo, bo wiadomo ze jezeli lokal podaje liczbe max to juz najczesciej jest przy tych max tlok, ale i tak pojade zobaczyc, a co:P
![]()
|
|
|
|
|
#4303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4304 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
my pojechaliśmy tam w niedzielę po południu,a że ktoś akurat organizował chrzciny to kelnerka nie pozwoliła nam zajrzeć na salę-proponuję zadzwonić do wlascicielki i umówić się na konkretny termin-wtedy na pewno poświęci wam chwilkę i objerzycie wszystko na spokojnie inaczej możeice krążyć tak jak my.a do Świdnika jest bliziutko,także bez obaw
|
|
|
|
|
|
#4305 |
|
Przyczajenie
|
Witam Lubelskie Panny Młode!
Nigdy nie udzielałam się na tym forum, ale bardzo często zaglądałam przed własnym ślubem i znalazłam mnóstwo informacji, dla mnie tym bardziej przydatnych, że "organizowałam" wszystko będąc za granicą. Postanowiłam podzielić się moimi wrażeniami - mam nadzieję, że okażą się pomocne dziewczynom, które mają przed sobą swój Wielki Dzień. ![]() Przyjęcie weselne odbyło się nad Zalewem - lokal Graf Marina. Polecam z czystym sumieniem, właściciel jest bardzo miły i kontaktowy, bez problemów można się dogadać. Do ostaniej chwili zmienialiśmy ilość osób; jedzenie bardzo dobre i naprawdę było go sporo. Uważam, że cenowo było również całkiem atrakcyjnie. Ciasta były zamawiane w Nasutowie - również polecam. Jeżeli już jestem przy lokalu to od razu załatwię kwestię dekoracji. Zleciliśmy to firmie, która mieści się przy ul. Głębokiej i sala była ubrana tak, jak sobie to wyobrażałam .Fryzjer to tak jak chyba w większości wypadków Fryzjer u Ani. Na ślub czesała mnie właścicielka i oczywiście było prześlicznie. Później jeszcze kilka razy czesałam się tam przed weselami znajomych i zawsze było pięknie - polecam z całą odpowiedzialnością. Aha, dodam jeszcze, że chyba nie bardzo jest sens robić próbne, przynajmniej jeżeli macie czesać się u p. Ani. Makijaż miał być robiony w Sephorze, ale po próbnym byłam załamana i skończyło się tak, że pomalowałam się sama. Osobiście niestety nie mogę polecić p.Magdy, zupełnie się nie zrozumiałyśmy, chciałam bardzo delikatny makijaż, a gdy zobaczyłam się w lustrze po, to prawie się nie poznałam. Oczywiście jest to moje subiektywne zdanie, tak czy tak w przypadku makijażu bardzo dobrze się stało, że umówiłam się na próbny, bo w dniu ślubu napewno nie wystąpiłabym w takiej tapecie na buzi. Paznokcie robiła mi właścicielka Sanny i tu akurat byłam bardzo zadowolona. Bukiety, butonierki oraz kwiaty na samochód były zamawiane w kwiaciarni Gabiela i wszystko było ok. Odnośnie obrączek dołączam się do wielu głosów chwalących Pana, który ma zakład na Narutowicza pomiędzy salonem Orange a wypożyczalnią sukien ślubnych Anna Maria. Robił nam obrączki z powierzonego złota, wyszły bardzo ładne i to niskim kosztem. Życzę wszystkim Pannom Młodym miłych przygotowań, sama wracam do tego okresu z nutką nostalgii... ![]() Pozdrawiam cieplutko
Edytowane przez EnemyofGod Czas edycji: 2009-02-16 o 14:04 |
|
|
|
|
#4306 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a nie wiecie może czy w Lublinie jest jakaś wypożyczalnia garniturów? Szukałam w necie ale nic nie udało mi się znaleźc
|
|
#4307 |
|
Rozeznanie
|
EnemyofGod spadłaś mi jak gwiazdka z nieba... licze bardzo na Twoją pomoc i wskazówki. Rozumiem, że Ty jesteś już po...?? ja mam właśnie wesele w Graf Marinie w tym roku i strasznie sie denerwuje jak to będzie, do twj pory nie zauważyłam aby któraś z Wizażanek miała tam wesele, więc liczę na Ciebie
. Powiedz proszę czy jedzenia było sporo, ile płaciliście od osoby?? i ogólnie o współpracy z właścicielem. Z góry serdecznie dziękuje
|
|
|
|
|
#4308 |
|
Zadomowienie
|
Dobrze ,że my podpisaliśmy umowę na konkretną cenę bez możliwości wzrostu...
Dziś śniło mi się, że do ślubu zostały mi dwa tygodnie, a ja nie mam fryzjera Zaczynają się koszmary przedślubne No właśnie dziewczyny, gdzie wy idziecie do fryzjera? Mam jeszcze pytanie do dziewczyn warszawskich Czy myślałyście już o tym czy chcecie sie osiedlić na stałe w Wawce? czy planujecie powrót do Lbna? a moze jeszcze do innego miasta? Ja mam z tym straszny dylemat... Bo z jednej strony nie podoba mi się Warszawa, kończe tu w tym roku studia i w zasadzie będzie nas tu trzymać tylko praca TŻ. Z drugiej strony myślimy by kiedyś wybudować dom a tu raczej nie ma na to szans (chyba, że ze 30km od Waw a to odpada). Nawet kupienie mieszkania to horror... spłacać kredyt do starości za jakąś klitkę. Inne miasto... to wchodził w grę Kraków ale mój TŻ nie jest zupełnie przekonany do tego miasta. No a dziewczyny mieszkające w Lublinie.. wy myślicie coś o zmianie miasta?
|
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiec jak chcesz opuscić wawe to mozemy się zamienić
Edytowane przez froggie Czas edycji: 2009-02-16 o 14:46 Powód: ort |
|
|
|
|
|
#4310 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie sądzę że wrócimy do Lublina, w tż zawodzie nie ma firmy która mogłaby go zatrudnić....może na jakiś czas za granicę jeśli tżtowi się trafi jakiś roczny czy dwuletni wart wyjazdu kontrakt....ewentualnie jeszcze w grę by wchodził Sopot/Poznań/Wrocław z pracą tżta w Polsce, ja wszędzie coś tam bym znalazła ale już wolę Warszawę bo bliżej Lublina
|
|
|
#4311 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie Wawa ma ten plus, że blisko do Lublina. No i dlatego też jeszcze myślałam o Krakowie, bo też jest jeszcze dość blisko. Bo Wrocław czy Poznań to już trochę za daleko. Stwierdziliśmy na razie ze przez rok postaramy się poodkładać pieniądze i potem coś ustalimy. Ale ciężko coś zdecydować bo wszystko ma swoje plusy i minusy. A w końcu trzeba będzie gdzieś osiąść na poważnie. Rodzinę założyć
|
|
|
#4312 |
|
Raczkowanie
|
Ja wlasnie rozwazam Krakow, moj TŻ ma tam prace stala, ale z tego, co slyszalam to jednak z ta praca np. dla mnie to ciezko- duzo studentow i konkurecja duza, a z mieszkaniami to juz tragedia- stancje sa bardzo drogie, poczatkowo szukalam kawalerki, ale bardzo szybko zmienilam to na szukanie pokoju w mieszkaniu studenckim;]na kupienie mieszkania to trzeba miec kase taka jak w wawie, albo i wieksza....no tylko tylko, ze krakow jest piekny, a zycie codzienne kosztuje bardzo podobnie jak u nas..
Edytowane przez AniaBosen Czas edycji: 2009-02-17 o 07:57 |
|
|
|
|
#4313 |
|
Raczkowanie
|
Edytowane przez AniaBosen Czas edycji: 2009-02-16 o 15:21 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4314 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak ustaliliśmy z narzeczonym i jakoś przyzwyczaiłam się do tej daty, polubiłam ją ale zdaję sobie sprawę, że termin może się przesunąć... Liczę na to, że jednak nie
|
|
|
|
|
|
#4315 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny byłam w pantofelku dziś...
hmm ja się nie nadaje do szpilek nie cierpię ![]() wiem, że na obcasie lepiej się wygląda, ja w sukni i na obcasie wyglądam lepiej... ale nie mogę, nie lubię, w życiu nie miałam szpilek! zawsze ten obcas był jakiś stabilniejszy ![]() ![]() 99zł zwykłe ładne szmaciaki ślubne 160zł growikara ładniejsze szmaciaki max.200zł skórzane ślubne buty ale jeszcze z tym moim kopytem rozm.40 ![]() najlepiej byłoby mi na obcasie 3cm, ale boję się o suknię ze będzie traciła na tym... znowu na obcasie 5cm to ja mogę stracić władze w nogach w połowie wesela ![]() ogólnie jestem dziś na nie
|
|
#4316 |
|
Rozeznanie
|
Witam w klubie
Na samą myśl o powrocie wpadam w fatalny humor. Ale chyba niestety to właśnie mnie czeka przynajmniej na jakiś czas. Według mnie Lublin tylko udaje "duże" miasto a tak naprawdę nie różni się niczym od zabitej dechami prowincji. Żeby na przykład przez tyle lat nic się nie ruszyło w sprawie lotniska, ech szkoda gadac.Przy okazji jeszcze raz ponowie pytanie bo desperacko szukam: czy w Lublinie jest może jakaś wypożyczalnia garniturów? Pewnie nie mam na co liczyc
|
|
#4317 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4318 | |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno warto, ale i bez przesady;p JAk moja sasiadka wychodziła za mąz nie widziałam jej w dniu slubu, a potem jak oglądałam foty to jej nie p[onzłam
Wizazystka tak ją zmieniła, że nie zdziwiłabym sie jakby goście wchodząc na .slub pomysleli, że to nie ten;p TAkże wszystko w granicach rozsadku![]() Hehe, dobre A takl serio, dziewczyny może macie jakis znajomych, co mają fajne fury i zgodziliby sie wynając na jakies kilka godzin za niezbyt duze pieniadze (200-300zł)? U nas w rodzinie nikt nie ma takiego auta;/ A za wynajęcie samochodu płacić 600zł i więcej to dla nas za dużo... Najchętniej nas interesuje Audi (tzn mojego Tzta jako cżłonka i maniaka Lubelskiego Klubub audi ;p) Albo jakiegoś Vw-gena...Czekam na prv na wieści Oczywioście nie musi być to jakas fura za miliony chodzi, żeby był ładny, zadbany samochodzik![]() Cytat:
i tak, zamiast roku na przygotowania do slubbu zostały nam 9 miesięcy... I fajnie, bo juz nie moge się doczekac, a do sierpnia bym muisała tyle czekać....Tylko jak ja sobie poradze z letnią sesją![]()
|
|
|
|
|
|
#4319 |
|
Zakorzenienie
|
witaj w klubie.
z tym ze ja jak tak dalej pojdzie uciekne z wlasnego slubu
|
|
#4320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale i tak np moja fryzjerka by miała urlop i co to by było :P klops ![]() I tak drugą moją datą był 5 września bo to urodzinki mojego TŻ ;p Właśnie ja też sie boje o moją prace licencjacką bo teraz sie nie mogę zmusić bo myśle o ślubie :p a co będzie w czerwu :p Ja tak jak was czytam że już nie długo macie swoje ślubu to mój wydaje mi sie tak odległlyyyyy że chciałabym go przyśpieszyć ![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.

Nie wiem kto im podpisze umowe w ciemno, a jak sobie krzykna 250?? Ja mam w umowie, ze cena moze wzrosnąć o 10%.

flejksy
, zapachow z oczyszczalni sie nie boje
Salaterki z sałatkami bardzo małe - porcja może na 2 osoby, a postawione na dziesięć. Poza tym ciepłe dania (te podawane później) mało konkretne - jakieś zupy. Tylko otoczenie było ok

za jakąś klitkę.
Szczęśliwa Żonka

ale i tak np moja fryzjerka by miała urlop i co to by było :P klops