|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: jak zaczac jesc?
Cytat:
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
współczuję Ci. chyba jednak napiszesz tu za parę miesiecy po pobycie w szpitalu.
|
|
|
#33 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nienawidzę go! kiedy w to wchodziłam życie było inne, myślałam że mogę siebie zaakceptować;]myślałam.. teraz widzę że nigdy mi się to nie uda.. jeszcze może do tego jedzenia;/ bym się zmusiła? ale jak ja mam świadomość co się będzie działo z moi cialem9cielskim) to się przerażam.. pójdzie w brzuch nogi.. całe ciało.. chwilami dość, ale nie pozwala mi odejść, tak to odbieram, ona rządzi
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#35 |
|
Nie depcze krokusów
|
dzemdzemona - im mniej jesz, tym bardziej brzuch puchnie po zjedzeniu czegokolwiek. Zwłaszcza jeśli pierwszy posiłek masz o 16 i składa się z ciasta pierogowego.
Dlaczego nie możesz siebie zaakceptować?
|
|
|
#36 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no tak jakoś wszystko jest we mnie nie tak! nie tak jak bym chciała, ehh chodząca<jeszcze;/> sprzeczność wszystkiego
|
|
|
|
#37 |
|
Nie depcze krokusów
|
a nie pasuje Ci coś w Twoim charakterze, sytuacji życiowej czy wyglądzie?
|
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
takie pytania mnie zabijają.. czuję się jak jakaś marsjanka;/ ehh bo mi nic nie pasuje;/ nie lubię o tym gadać zresztą nie jestem pierwsza ani ostatnia.. która ma na pewno takie paranoje.. charakter;/ walka z wszystkimi o wszystko, sytuacja życiowa;/ jedna wielka kropa, ..
|
|
|
#39 |
|
Nie depcze krokusów
|
po to właśnie jesteśmy, żeby o tym porozmawiać
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie
my jestesmy po to, żeby porozmawiać a taki psycholog na przykład jest po to, by porozmawiać i pomóc.
|
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
ok dziewczyny ja rozumiem ze 50 kical to malo le ja sie strasznie boje .... to moze 100kcal tygodniowo co ?? bardzo was prosze wspierajcie mnie i dobrze radzcie ... wiem ze jestescie madrzejsze bo ja patrze na to wszytsko troche inaczej przez te ciagle wyrzuty sumienia ... kiedy rani wstaje mam taki fajny plaski brzuszek niesety zaraz po osillu sie powieksza ... dlaczego ?? ;/ wogole czestko czuje sie jak balon ...;/ i jak usiade to mam taka oponke z brzuszka ;( jak to zmienic ?? dziewczyny pomocy ..nie chce przytyc!!! wiec co sadzicie o 100kcal wiecej co tydzien ?
Edytowane przez Majeczka993xy Czas edycji: 2009-02-25 o 19:16 |
|
|
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
#43 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chcesz coś zmienić + nie chcesz przytyć? skąd ja to znam ![]() niestety, to jest nierealne, więc Cie nie pociesze. brzuch powiększa się z tego samego powodu o którym pisała Malla - wzdęcia, i to wcale nie znaczy że przytyłaś. i powtarzam tu za wszystkimi: psycholog, psycholog, psycholog. ..psycholog, psycholog.. czemu tak się go boicie? jak mi czasem przepada jedna wizyta, przychodze na 2 tydzień to gadam i gadam, wygadać sie nie moge XD
|
|
|
|
#44 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak wchodze na dietetyke to jedyna mc. dla mnie to krzywe zwierciadło
|
|
|
|
#45 |
|
Nie depcze krokusów
|
dzemdzemona - jak nie zaczniesz rozgryzać tego, co masz w głowie, to będzie coraz gorzej
Bo to wszystko tam siedzi...Majeczka - czy w tym tygodniu już zwiększałaś ilość posiłków? Jak wyglądały Twoje ostatnie dni pod tym względem? Bo my tu gadu-gadu, a nie wiemy co tak naprawdę się dzieje w Twoim jadłospisie.
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zmieniają się, nie tylko tak mówią. i Ty tez bys mogla sie zmienic gdybys chciała... ![]() Majeczka, startuj od 1200 kcal nie męcz organizmu! 1200 i dopiero dodawaj! przeciez sie wykonczysz, kochana...
|
|
|
|
#47 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chodzenie do psychologa wcale z miejsca nie oznacza tycia, ani żadnej ogromnej rewolucji. skoro twierdzisz że nie lubisz w sobie wszystkiego to nie koniecznie musisz z psychologiem pracować nad problemami z jedzeniem. a jeśli nie chcesz niczego zmieniać i jest Ci dobrze z samą sobą, to po co szukać pomocy?
Edytowane przez aoii Czas edycji: 2009-02-25 o 20:21 |
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Malla właśnie to zauwazyłam! chcę waszego rozumowania choć trochę.. bo nie potrafie opisać, jak to mocno trzyma, mam zakodowane swoje,
|
|
|
|
#49 |
|
Nie depcze krokusów
|
Zacznij od zdefiniowania tego, co chcesz zmienić i dlaczego. A potem pomyślimy wspólnie jak
|
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
od tego jak zaczeła sie moja historia z odchudzaniem(znaczy ona trwała od zawsze kiedy weszłam w taki wiek jak zaczełam zwracać na siebie uwagę), to widzę,że zmienic chce wszystko i co dzień coś dochodzi. Nie czuć się na chwile jak pulpecik;], tocząca się kulka, ale jak komuś to powiem to 'osz co ty gadasz, musisz zacząć.. musisz zmienić..tak nie można' wczoraj stwierdzenie przez mami,że jest mi zimno ciągle bo mój org. nie przyjmuje wogóle kalorii;/ też było bardzo obiecujące .. eh wszytko jest spuchnięte takie jakieś , a oni gadają ze wprost przeciwnie.. ale chyba to już mnie tylko motywuje.
![]() Edytowane przez 123dzemdzemona22 Czas edycji: 2009-02-26 o 07:46 |
|
|
|
|
#51 |
|
Przyczajenie
|
moze na poczatku jedz rzeczy ktore maja mala objetosc przyzwyczajaj zoladek powoli do innych konsystencji i to wielkosci porcji...
|
|
|
|
|
#52 |
|
Nie depcze krokusów
|
dzemdzemona - chcesz zmienić tylko wagę i wygląd?
|
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
sam już nie wiem.. napewno w priorytetach, a to jest tylko? i już nie mieć tych głupich myśli..
|
|
|
#54 |
|
Nie depcze krokusów
|
Kiedy wpadłaś na to, by robić to w ten sposób?
|
|
|
#55 |
|
Zadomowienie
|
od I Kl w ogólniKU.. a od tych wakacji znajomi zwracają na mnie 'baczną uwagę' co jast "bardzo fajne" .. ludzie nic nie pojmują
|
|
|
#56 |
|
Nie depcze krokusów
|
A wcześniej nie uważałaś się za taką... hmm... niedoskonałą?
|
|
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
szczerze?! to trwa od kiedy pamiętam.. od cZasu kiedy poszłam do LOJ ,wchodziłam w to coraz bardziej , upewniałam sie w tym co mi brakuje i ciagle nie moge 'tego' zrealizować.. zresztą nigdy nie panowałam nad emocjami
|
|
|
#58 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W miarę szybko sie jednak opamiętałam i postanowiłam jak najszybciej wrócić do tego swojego 1000ca. Mimo strachu, że przytyję, zaczęłam zwiększać liczbę kalorii codziennie o 50 aż do 1000ca. Potem, jak doszłam do tej ilości, 50 kcal dodawałam sobie już co tydzień. Obecnie jestem na 1200. Nie przytyłam nic a nic. A schudłam jeszcze od tamtego czasu, lecz TYLKO 1 kg. Uważam, tak jak dziewczyny, że powinnaś jak najszybciej zacząć jeść conajmniej ten 1000. Faktycznie spróbuj zwiększać codziennie liczbę kcal choćby o te 20, 30 jeśli nie chcesz o 50. Nie katuj się jednak tak długo taką małą ilością kalorii. |
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
obecnie jadam 750kcal dodaje 100 na tydzien od niedzieli bedzie 850 !
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zadomowienie
|
nienawidzę siebie.. kompletnie
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:15.

Kurcze, czemu moj organizm, chociaz glupi wie ze to dla jego dobra tak mnie odrzuca od jedzenia? A to takie pyszne kanapeczki sa

jak wchodze na dietetyke to jedyna mc. dla mnie to krzywe zwierciadło
spojrz na to z innej strony