mamusie wrześniowo - październikowe 2009! - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-26, 00:13   #871
Bibu77
BAN stały

GG do Bibu77
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

Czesc wszystkie przyszle mamusie.Ja mam na imie tomek i jestem mężem Magdy(Bibu77).Jesli pozwolicie to bede wpadal czasem do Was ,jak bede potrzebowal porady.Chodzi mi o to,ze nie kazde zachowania kobiety w ciąży sa dla faceta zrozumiale.Jesli wiec pozwolicie i bedziecie mogly czasem slużyc jakąs porada to bylbym wdzieczny.Oczywiscie jak bede wpadal to sie przedstawie ,ze to ja.Pozdrawiam
Bibu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 08:32   #872
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
Okazuje się że można -jestem tego przykładem, ponieważ byłam NIE NA RĘKĘ pracodawcy, najpierw zagrożono mi zwolnieniem dyscyplinarnym - POWÓD: NIEZASTOSOWANIE SIĘ DO ZALECEŃ LEKARZA (w czasie zwolnienia lekarskiego byłam w szkole na egzaminie, a mój pracodawca w tym dniu odwiedził mnie w domu żeby sprawdzić czy faktycznie leże, jak miałam zapisane na zwolnieniu), a więc zagrożono mi zwolnienie dyscyplinarnym, zaraz po tym zaproponowano, niby dla mojego dobra żeby odejść ZA POROZUMIENIEM STRON. TAK WIĘC MOŻŃA ZWOLNIĆ KOBIETĘ W CIĄŻY.
Od tego roku kobieta w ciąży jest bardziej chroniona.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 08:43   #873
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja88 Pokaż wiadomość
To już jutro!! czeka mnie wizyta u gienka, aby sprawdzil czy są jakies w koncu zarysy zarodka i echa... tak sie boje... prosze, trzymajcie za mnie kciuki i moją kruszynkę, by wszystko bylo dobrze
Trzymam trzymam i wierzę, że będzie dobrze.

Cytat:
Okazuje się że można -jestem tego przykładem, ponieważ byłam NIE NA RĘKĘ pracodawcy, najpierw zagrożono mi zwolnieniem dyscyplinarnym - POWÓD: NIEZASTOSOWANIE SIĘ DO ZALECEŃ LEKARZA (w czasie zwolnienia lekarskiego byłam w szkole na egzaminie, a mój pracodawca w tym dniu odwiedził mnie w domu żeby sprawdzić czy faktycznie leże, jak miałam zapisane na zwolnieniu), a więc zagrożono mi zwolnienie dyscyplinarnym, zaraz po tym zaproponowano, niby dla mojego dobra żeby odejść ZA POROZUMIENIEM STRON. TAK WIĘC MOŻŃA ZWOLNIĆ KOBIETĘ W CIĄŻY.
szczerze to do tej pory miałam dobre zdanie o pracodawcach, po prostu nie spotkałam się z takim traktowaniem. W sumie z jednej strony faktycznie miał podstawę do tego zwolnienia, ale porządny pracodawca na pewno by tak nie postąpił, chamstwo i tyle.
Mi chodziło o sytuację, że jak nie ma się podstawy to kobiety w ciąży zwolnić nie można.
Cytat:
Napisane przez Bibu77 Pokaż wiadomość
Czesc wszystkie przyszle mamusie.Ja mam na imie tomek i jestem mężem Magdy(Bibu77).Jesli pozwolicie to bede wpadal czasem do Was ,jak bede potrzebowal porady.Chodzi mi o to,ze nie kazde zachowania kobiety w ciąży sa dla faceta zrozumiale.Jesli wiec pozwolicie i bedziecie mogly czasem slużyc jakąs porada to bylbym wdzieczny.Oczywiscie jak bede wpadal to sie przedstawie ,ze to ja.Pozdrawiam
Wpadaj jak będziesz miał potrzebę, ale od razu uprzedzam, że niektórych swoich zachowań w ciąży to nawet ja nie rozumium, a co dopiero mąż chociaż mój mąż podchodzi do tego na spokojnie i na szczęście nie bierze wszystkiego do siebie

Edytowane przez precious_81
Czas edycji: 2009-02-26 o 08:48
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 08:48   #874
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Ja w sumie nie mam jeszcze "zachowań kobiety w ciąży", a może nie wiem, jakie one są
Stary 2009-02-26, 09:09   #875
nimitz
Raczkowanie

O ludzie, czuje sie dzis fatalnie!! te mdlosci mnie wykoncza!!
Tak sie nie da normalnie funkcjonowac.
Ja juz chce II trymestr!!!!

Orzeszek.1 Taki szantaz to poprostu chamstwo!!! brak słów

ja88 Trzymamy kciuki
nimitz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 09:13   #876
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nimitz Pokaż wiadomość
O ludzie, czuje sie dzis fatalnie!! te mdlosci mnie wykoncza!!
Tak sie nie da normalnie funkcjonowac.
Ja juz chce II trymestr!!!!
ja też....coraz częściej łapią mnie nie tylko wieczorem ale i rano...bleeeeeee..wczoraj wieczór tak mnie mdliło, że nie mogłam zasnąć...

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 09:27   #877
nimitz
Raczkowanie

Niby przechodzi troche jak sie je, ale jak tu jeść jak każdy kęs rośnie w ustach!!! Nie moge przelknac nawet wafla ryżowego :O
nimitz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 09:30   #878
Foka29
Zadomowienie

Właśnie rozmawiałam z koleżanką z pracy.
Finansowo w firmir coraz gorzej.
Już 4 osoby zwolnione... pierwsze koty za płoty...
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 09:37   #879
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nimitz Pokaż wiadomość
Niby przechodzi troche jak sie je, ale jak tu jeść jak każdy kęs rośnie w ustach!!! Nie moge przelknac nawet wafla ryżowego :O
oj wiem coś o tym. rano jest mi troszkę lepiej, w porze lunchu nawet ok i jem normalnie. u mnie najgorsze są popołudnia i wieczory...ugotowanie i zjedzenie obiadu to dramat w trzech aktach...bleeeee

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
Właśnie rozmawiałam z koleżanką z pracy.
Finansowo w firmir coraz gorzej.
Już 4 osoby zwolnione... pierwsze koty za płoty...
ups...

Stary 2009-02-26, 09:38   #880
narzeczonaa
Raczkowanie

u mnie najgorzej jest wieczorami- niby mdli ale wymiotowac sie nie chce, jest poprostu tak "niedobrze". narazie pomagaja mi wafle ryzowe- jednak w takim stanie jem jednego wafla pol godziny. ide spac wczesnie by sie nie meczyc, jednak przez to ze jest mi niedobrze dlugo nie moge zasnac
narzeczonaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 09:43   #881
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez narzeczonaa Pokaż wiadomość
u mnie najgorzej jest wieczorami- niby mdli ale wymiotowac sie nie chce, jest poprostu tak "niedobrze". narazie pomagaja mi wafle ryzowe- jednak w takim stanie jem jednego wafla pol godziny. ide spac wczesnie by sie nie meczyc, jednak przez to ze jest mi niedobrze dlugo nie moge zasnac
o jejku, mam identycznie.... tyle, że nie jem żadnych wafli bo nic nie mogę przełknąć...
nic to, musimy się przemęczyć te parę tygodni. a potem pewnie będzie lepiej

Stary 2009-02-26, 09:45   #882
tancerkaGd
Rozeznanie

hej
jak czytam o Waszych mdłościach to aż przechodzą mi ciarki ..... ja jeszcze czegoś takiego nie mam ( mam cichą nadzieję, że mieć nie będę ) jak na razie tylko więcej i zdrowiej jem . Dużo jogurtów, warzywka (nawet marchewkę obraną do pracy biorę ) oliwa z oliwek

Od kilku dni pobolewa mnie podbrzusze ale w nocy....to jest taki leciutki bol , o wiele łagodniejszy niż przy @ ale za to dłuższy....+ takie dziwne skurcze w kroku ;/

a dzisiaj rano jak szłam do pracy pod górkę, szybko się zmęczyłam i zaczął mnie pobolewać lewy jajnik ale też inaczej jak przy @ . Miałam wrażenie , że mam tam jakąś piłeczkę szybko przeszło i teraz znowu ok.......dziwne . Co o tym sądzicie?
tancerkaGd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 09:47   #883
narzeczonaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
o jejku, mam identycznie.... tyle, że nie jem żadnych wafli bo nic nie mogę przełknąć...
nic to, musimy się przemęczyć te parę tygodni. a potem pewnie będzie lepiej

ale sprobuj sie zmusic- tak jak ja- myslalam ze nie przelkne i zwymiotuje ale jem bardzo powoli i doslownie po okruszku. i jak zjadalam calego jest mi troszke lepiej.
zmuszam sie bo wiem lepiej jest zjesc niz nie zjesc
Stary 2009-02-26, 09:51   #884
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerkaGd Pokaż wiadomość
hej
jak czytam o Waszych mdłościach to aż przechodzą mi ciarki ..... ja jeszcze czegoś takiego nie mam ( mam cichą nadzieję, że mieć nie będę ) jak na razie tylko więcej i zdrowiej jem . Dużo jogurtów, warzywka (nawet marchewkę obraną do pracy biorę ) oliwa z oliwek

Od kilku dni pobolewa mnie podbrzusze ale w nocy....to jest taki leciutki bol , o wiele łagodniejszy niż przy @ ale za to dłuższy....+ takie dziwne skurcze w kroku ;/

a dzisiaj rano jak szłam do pracy pod górkę, szybko się zmęczyłam i zaczął mnie pobolewać lewy jajnik ale też inaczej jak przy @ . Miałam wrażenie , że mam tam jakąś piłeczkę szybko przeszło i teraz znowu ok.......dziwne . Co o tym sądzicie?
ja jem zdrowiej już od momentu rozpoczęcia starań, ale teraz oczywiście szczególnie o to dbam... jogurt dwa razy dziennie, raz do picia, raz z musli, soki niesłodzone i bez konserwantów, mało smażonego ,jajka, ser ryba (jem teraz niestety mało mięsa, bo nie mogę na nie patrzeć) warzywka, owocki ( mandarynki i jabłka i bananki mniaaaaam, wczoraj robiłam robiłam sałatkę owocową!)
mam wielką książkę o ciąży gdzie cały rozdział poświęcony jest temu, co jeść i jak jeść, czego unikać, gdzie najwięcej protein itp itd. wogóle fajna książka!

mąż kupił mi też pamiętnik ciąży ze zdjęciami Anne Geddes, prześliczny!

myslę że takie pobolewania podbrzusza są normlane, w końcu macica rośnie...mi też czasem pobolewa, czasem nawet dość mocno, aż się boję. niestety z doświadczenia wiem, że we wczesnej ciąży naniebezpieczniejsze są nie bóle podbrzusza a bóle krzyża, gdyż są odpowiednikami skurczów porodowych...tak sięzaczęło moje poronienie w listopadzie...

Stary 2009-02-26, 09:55   #885
tancerkaGd
Rozeznanie

dzięki za odpowiedź

a jak wygląda taki pamiętnik ciąży? Są tylko zdjęcia czy coś jeszcze? Ja na razie kupiłam sobie zwykły zeszyt A4 i chcę w nim pisać właśnie taki pamiętnik..tylko jeszcze nie zaczęłam.....hm może mi nie pasuje jego oprawa ?

a jaka to książka? autorzy ? wydawnictwo...?

tancerkaGd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 10:00   #886
narzeczonaa
Raczkowanie

Cytat:
ja jem zdrowiej już od momentu rozpoczęcia starań, ale teraz oczywiście szczególnie o to dbam... jogurt dwa razy dziennie, raz do picia, raz z musli, soki niesłodzone i bez konserwantów, mało smażonego ,jajka, ser ryba (jem teraz niestety mało mięsa, bo nie mogę na nie patrzeć) warzywka, owocki ( mandarynki i jabłka i bananki mniaaaaam, wczoraj robiłam robiłam sałatkę owocową!)
dobrze ci ze mozesz sie tak odzywiac. ja na samym poczatku ciazy (jak sie tylko dowiedzialam) to maximum warzywek i owocow jadlam, do tego rybki itp. nawet maz sam robil mi soczki z owocow. no i wszystko przez okolo 2 tygodnie bylo cudnie az nagle przyszedl wstret do tych soczkow (na sama mysl mnie mdli), owoce jem bo musze (ale nie za duzo), warzyw jakos przelknac nie moge, rybe jem w ograniczonych ilosciach (wczoraj na obiad doslownie skubnęłam pare razy).to co wczesniej jadlam w nadmiarze teraz na to patrzec nie moge
boje sie ze nie dostarczam dziecku podstawowych witamin
Stary 2009-02-26, 10:05   #887
Orzeszek.1
Zadomowienie

Dziewczyny a Wy bierzecie jakieś już witaminy dla kobiet w ciąży? Ja narazie tylko FOLIK i tak pewnie jeszcze z tydzień, a potem pewnie ginek przepisze mi jakieś witaminki.
Stary 2009-02-26, 10:09   #888
narzeczonaa
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny a Wy bierzecie jakieś już witaminy dla kobiet w ciąży? Ja narazie tylko FOLIK i tak pewnie jeszcze z tydzień, a potem pewnie ginek przepisze mi jakieś witaminki.

ja przyjmuje feminatal 800- zawiera kwas foliowy, metafoline, witaminy i jod- polecony przez mojego gina
Stary 2009-02-26, 10:12   #889
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
ja przyjmuje feminatal 800- zawiera kwas foliowy, metafoline, witaminy i jod- polecony przez mojego gina
Wcześniej brałam FEMINATAL N, również polecany przez lekarzy ))
Stary 2009-02-26, 10:13   #890
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ja88 Pokaż wiadomość
To już jutro!! czeka mnie wizyta u gienka, aby sprawdzil czy są jakies w koncu zarysy zarodka i echa... tak sie boje... prosze, trzymajcie za mnie kciuki i moją kruszynkę, by wszystko bylo dobrze
Trzymam trzymam!!

Cytat:
Jeszcze przed ciążą brałam (od października) Feminatal 800, zostało mi go jeszcze na tydzień. Na "potem" kupiłam już Feminatal400+DHA polecany od 13 tygodnia.
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 10:55   #891
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
mam wielką książkę o ciąży gdzie cały rozdział poświęcony jest temu, co jeść i jak jeść, czego unikać, gdzie najwięcej protein itp itd. wogóle fajna książka!

mąż kupił mi też pamiętnik ciąży ze zdjęciami Anne Geddes, prześliczny!

myslę że takie pobolewania podbrzusza są normlane, w końcu macica rośnie...mi też czasem pobolewa, czasem nawet dość mocno, aż się boję. niestety z doświadczenia wiem, że we wczesnej ciąży naniebezpieczniejsze są nie bóle podbrzusza a bóle krzyża, gdyż są odpowiednikami skurczów porodowych...tak sięzaczęło moje poronienie w listopadzie...
jaka to książka?
Cytat:
Napisane przez tancerkaGd Pokaż wiadomość
dzięki za odpowiedź

a jak wygląda taki pamiętnik ciąży? Są tylko zdjęcia czy coś jeszcze? Ja na razie kupiłam sobie zwykły zeszyt A4 i chcę w nim pisać właśnie taki pamiętnik..tylko jeszcze nie zaczęłam.....hm może mi nie pasuje jego oprawa ?

a jaka to książka? autorzy ? wydawnictwo...?
też się podpinam pod pytanie c do pamiętnika
Cytat:
ja też biorę folik 3 razy dziennie i raz dziennie Feminatal 800 a po 12 tygodniu mam łykać Feminatal 400

Edytowane przez sweetpinky
Czas edycji: 2009-02-26 o 10:56
sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 10:56   #892
margolcia1006
Rozeznanie

Witam wszystkie mamusie

ja88 na pewno wszytstko będzie dobrze, trzymam mocno kciuki

Orzeszek.1 a ja myślałam że mój szef jest najgorszy...

Ja też na razie biorę tylko folik i nie wiem czy będę brać jakieś witaminki bo moja ginka jest jakoś tak sceptycznie nastawiona do tabletek twierdzi że wystarczy odpowiednia dieta. Tylko jak tu się zdrowo odżywiać jak mnie od większości rzeczy odrzuca. Jedyne co moge jeść to twarożek wiejski z pomidorem i szczypiorkiem i zupy. Są to jedyne produkty od których mnie nie mdli. Najgorzej jest u mnie z piciem. Masakra jakaś. Nic mi nie smakuje. Rano wyciskam sobie sok ze świezego grejpfruta i pomarańczy a przez resztę dnia próbuje wcisnąć w siebie szklanke wody i w zasadzie to tyle . Teoretyczne za 2 tygodnie (to już będzie II trymestr) powinnam zacząć normalnie funkcjonować no ale zobaczymy..... Moja koleżanka do 18 tygodnia żygała a zgage miała przez calutka ciążę

http://babystrology.com/tickers/baby...22&babycount=1

Edytowane przez margolcia1006
Czas edycji: 2009-02-26 o 11:02
margolcia1006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 11:02   #893
narzeczonaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość

ja też biorę folik 3 razy dziennie i raz dziennie Feminatal 800 a po 12 tygodniu mam łykać Feminatal 400
ojej ale dlaczego az tyle???nigdy nie slyszalam zeby ktos bral wiecej niz jedna tabletke albo foliku albo czegos inego, i nie slyszalam zeby brac i jedno i drugie?? lekarz ci tak zalecil?

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie

Ja też na razie biorę tylko folik i nie wiem czy będę brać jakieś witaminki bo moja ginka jest jakoś tak sceptycznie nastawiona do tabletek twierdzi że wystarczy odpowiednia dieta. Tylko jak tu się zdrowo odżywiać jak mnie od większości rzeczy odrzuca. Jedyne co moge jeść to twarożek wiejski z pomidorem i szczypiorkiem i zupy. Są to jedyne produkty od których mnie nie mdli. Najgorzej jest u mnie z piciem. Masakra jakaś. Nic mi nie smakuje. Rano wyciskam sobie sok ze świezego grejpfruta i pomarańczy a przez resztę dnia próbuje wcisnąć w siebie szklanke wody i w zasadzie to tyle . Teoretyczne za 2 tygodnie (to już będzie II trymestr) powinnam zacząć normalnie funkcjonować no ale zobaczymy..... Moja koleżanka do 18 tygodnia żygała a zgage miała przez calutka ciążę
a jezeli chodzi o plyny to u mnie to jedyne co dobrze znosze to zwykla czarna i zielona herbata. tak jak wczesniej pisalam na poczatku ciazy pilam duzo sokow- a teraz nawet lyczka ciezko mi zrobic. kupilam sobie nawet mnostwo owocowych herbatek ale niestety mdli mnie jak czuje ich zapach. maz musi wypijac taka herbate w innym pomieszczeniu bo ja nie moge tego zniesc
Stary 2009-02-26, 11:04   #894
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie

http://babystrology.com/tickers/baby...22&babycount=1
mnie to starsznie suszy, non stop piję jak na kacu normalnie

Cytat:
ojej ale dlaczego az tyle???nigdy nie slyszalam zeby ktos bral wiecej niz jedna tabletke albo foliku albo czegos inego, i nie slyszalam zeby brac i jedno i drugie?? lekarz ci tak zalecil?

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

a jezeli chodzi o plyny to u mnie to jedyne co dobrze znosze to zwykla czarna i zielona herbata. tak jak wczesniej pisalam na poczatku ciazy pilam duzo sokow- a teraz nawet lyczka ciezko mi zrobic. kupilam sobie nawet mnostwo owocowych herbatek ale niestety mdli mnie jak czuje ich zapach. maz musi wypijac taka herbate w innym pomieszczeniu bo ja nie moge tego zniesc
tak, gin mi powiedział, że kwas foliowy jako nieliczny z wit bardzo szybko sie wypłukuje i nie można go przedawkować.

edit: i ja mam ten zwylky folik bez recepty gdzie jest mala dawka

Edytowane przez sweetpinky
Czas edycji: 2009-02-26 o 11:07
Stary 2009-02-26, 11:09   #895
Vcelka
Wtajemniczenie

No właśnie czemu tak dużo tego foliku??
Ja biorę codziennie Folik i raz na jakiś czas łyknę sobie Prenatal Classic. Moja gin też nie poleca witaminek bo mówi, że później dzieci rodzą się po 5 kg, ale z racji tego że teraz nie ma tak dużo witaminek w owocach i warzywach więc postanowiłam właśnie co jakieś 3-4 dni łyknąć witaminkę.
Kłucie brzucha jest normalnym zjawiskiem - od czasu do czasu też mnie kłuje, ale zaraz przechodzi

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 11:09   #896
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Kwas foliowy biorę prawie od trzech lat, gdy zaczęłam przyjmować tabsy. W listopadzie, jak powiedziałam ginekologowi, co robić, gdy się planuje staranka, to ten poradził mi brać co trzeci dzień jakieś witaminki dla kobiet. Kupiłam wtedy Falvit. W poniedziałek gin powiedział, że nadal mam brać 0,4 kwasu foliowego i dalej co trzeci dzień witaminki. Jod mi nie jest potrzebny, bo mieszkam prawie nad morzem Co do jedzenia, to gin powiedział, że organizm sam mi podpowie, co jest potrzebne - słynne zachcianki Jem nabiał, jabłka, banany, piję sok pomarańczowy. Nie służy mi jedzenie mocno smażone.
Stary 2009-02-26, 11:14   #897
sweetpinky
Zakorzenienie

pewnie też dlatego tak dużo biorę bo mam skłonności do anemii a folik jest potrzebny, od zawsze mam niedobór żelaza. Jak kiedyś miałam bardzo dużą anemię to oprócz żelaza w zastrzykach łykałam też kwas foliowy.
U mnie występują też częste biegunki więc też wypłukuje szybko wszelki witaminy.

Stary 2009-02-26, 11:20   #898
narzeczonaa
Raczkowanie

kurcze zauwazylam ze cera mi sie pogarsza wysoczyly mi pryszcze na brodzie cholera a tak pieknie bylo, nawet maz wczesniej zauwazyl ze cera mi sie wygladzila. kurcze
Stary 2009-02-26, 11:23   #899
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
kurcze zauwazylam ze cera mi sie pogarsza wysoczyly mi pryszcze na brodzie cholera a tak pieknie bylo, nawet maz wczesniej zauwazyl ze cera mi sie wygladzila. kurcze
Nie strasz Ja od ponad tygodnia zauważyłam poprawę wyglądu skóry (gorzej z włosami, ale pewnie to przez czapkę)
Stary 2009-02-26, 11:24   #900
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Nie strasz Ja od ponad tygodnia zauważyłam poprawę wyglądu skóry (gorzej z włosami, ale pewnie to przez czapkę)
ja też ładniejszą cerę, a włosy mi się szybciej przetłuszczają a czapki nie noszę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości