|
|
#871 |
|
BAN stały
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Czesc wszystkie przyszle mamusie.Ja mam na imie tomek i jestem mężem Magdy(Bibu77).Jesli pozwolicie to bede wpadal czasem do Was ,jak bede potrzebowal porady.Chodzi mi o to,ze nie kazde zachowania kobiety w ciąży sa dla faceta zrozumiale.Jesli wiec pozwolicie i bedziecie mogly czasem slużyc jakąs porada to bylbym wdzieczny.Oczywiscie jak bede wpadal to sie przedstawie ,ze to ja.Pozdrawiam
|
|
|
|
#872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#873 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i wierzę, że będzie dobrze.Cytat:
szczerze to do tej pory miałam dobre zdanie o pracodawcach, po prostu nie spotkałam się z takim traktowaniem. W sumie z jednej strony faktycznie miał podstawę do tego zwolnienia, ale porządny pracodawca na pewno by tak nie postąpił, chamstwo i tyle.Mi chodziło o sytuację, że jak nie ma się podstawy to kobiety w ciąży zwolnić nie można. Cytat:
chociaż mój mąż podchodzi do tego na spokojnie i na szczęście nie bierze wszystkiego do siebie
Edytowane przez precious_81 Czas edycji: 2009-02-26 o 08:48 |
|||
|
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w sumie nie mam jeszcze "zachowań kobiety w ciąży", a może nie wiem, jakie one są
|
#875 |
|
Raczkowanie
|
O ludzie, czuje sie dzis fatalnie!! te mdlosci mnie wykoncza!!
Tak sie nie da normalnie funkcjonowac. Ja juz chce II trymestr!!!! Orzeszek.1 Taki szantaz to poprostu chamstwo!!! brak słów ja88 Trzymamy kciuki
|
|
|
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#877 |
|
Raczkowanie
|
Niby przechodzi troche jak sie je, ale jak tu jeść jak każdy kęs rośnie w ustach!!! Nie moge przelknac nawet wafla ryżowego :O
|
|
|
|
#878 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie rozmawiałam z koleżanką z pracy.
Finansowo w firmir coraz gorzej. Już 4 osoby zwolnione... pierwsze koty za płoty... |
|
|
|
#879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#880 |
|
Raczkowanie
|
u mnie najgorzej jest wieczorami- niby mdli ale wymiotowac sie nie chce, jest poprostu tak "niedobrze". narazie pomagaja mi wafle ryzowe- jednak w takim stanie jem jednego wafla pol godziny. ide spac wczesnie by sie nie meczyc, jednak przez to ze jest mi niedobrze dlugo nie moge zasnac
|
|
|
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic to, musimy się przemęczyć te parę tygodni. a potem pewnie będzie lepiej
|
|
|
#882 |
|
Rozeznanie
|
hej
jak czytam o Waszych mdłościach to aż przechodzą mi ciarki ..... ja jeszcze czegoś takiego nie mam ( mam cichą nadzieję, że mieć nie będę ) jak na razie tylko więcej i zdrowiej jem . Dużo jogurtów, warzywka (nawet marchewkę obraną do pracy biorę ) oliwa z oliwek ![]() Od kilku dni pobolewa mnie podbrzusze ale w nocy....to jest taki leciutki bol , o wiele łagodniejszy niż przy @ ale za to dłuższy....+ takie dziwne skurcze w kroku ;/ a dzisiaj rano jak szłam do pracy pod górkę, szybko się zmęczyłam i zaczął mnie pobolewać lewy jajnik ale też inaczej jak przy @ . Miałam wrażenie , że mam tam jakąś piłeczkę szybko przeszło i teraz znowu ok.......dziwne . Co o tym sądzicie?
|
|
|
|
#883 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale sprobuj sie zmusic- tak jak ja- myslalam ze nie przelkne i zwymiotuje ale jem bardzo powoli i doslownie po okruszku. i jak zjadalam calego jest mi troszke lepiej. zmuszam sie bo wiem lepiej jest zjesc niz nie zjesc |
|
|
|
|
#884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam wielką książkę o ciąży gdzie cały rozdział poświęcony jest temu, co jeść i jak jeść, czego unikać, gdzie najwięcej protein itp itd. wogóle fajna książka! mąż kupił mi też pamiętnik ciąży ze zdjęciami Anne Geddes, prześliczny! myslę że takie pobolewania podbrzusza są normlane, w końcu macica rośnie...mi też czasem pobolewa, czasem nawet dość mocno, aż się boję. niestety z doświadczenia wiem, że we wczesnej ciąży naniebezpieczniejsze są nie bóle podbrzusza a bóle krzyża, gdyż są odpowiednikami skurczów porodowych...tak sięzaczęło moje poronienie w listopadzie...
|
|
|
#885 |
|
Rozeznanie
|
dzięki za odpowiedź
a jak wygląda taki pamiętnik ciąży? Są tylko zdjęcia czy coś jeszcze? Ja na razie kupiłam sobie zwykły zeszyt A4 i chcę w nim pisać właśnie taki pamiętnik..tylko jeszcze nie zaczęłam.....hm może mi nie pasuje jego oprawa ? ![]() a jaka to książka? autorzy ? wydawnictwo...?
|
|
|
|
#886 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() boje sie ze nie dostarczam dziecku podstawowych witamin
|
|
|
|
|
#887 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a Wy bierzecie jakieś już witaminy dla kobiet w ciąży? Ja narazie tylko FOLIK i tak pewnie jeszcze z tydzień, a potem pewnie ginek przepisze mi jakieś witaminki.
|
#888 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja przyjmuje feminatal 800- zawiera kwas foliowy, metafoline, witaminy i jod- polecony przez mojego gina |
|
|
|
|
#889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
))
|
|
#890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze przed ciążą brałam (od października) Feminatal 800, zostało mi go jeszcze na tydzień. Na "potem" kupiłam już Feminatal400+DHA polecany od 13 tygodnia. |
|
|
|
|
#891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja też biorę folik 3 razy dziennie i raz dziennie Feminatal 800 a po 12 tygodniu mam łykać Feminatal 400
♥ Edytowane przez sweetpinky Czas edycji: 2009-02-26 o 10:56 |
||
|
|
|
#892 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamusie
ja88 na pewno wszytstko będzie dobrze, trzymam mocno kciuki ![]() Orzeszek.1 a ja myślałam że mój szef jest najgorszy... Ja też na razie biorę tylko folik i nie wiem czy będę brać jakieś witaminki bo moja ginka jest jakoś tak sceptycznie nastawiona do tabletek twierdzi że wystarczy odpowiednia dieta. Tylko jak tu się zdrowo odżywiać jak mnie od większości rzeczy odrzuca. Jedyne co moge jeść to twarożek wiejski z pomidorem i szczypiorkiem i zupy. Są to jedyne produkty od których mnie nie mdli. Najgorzej jest u mnie z piciem. Masakra jakaś. Nic mi nie smakuje. Rano wyciskam sobie sok ze świezego grejpfruta i pomarańczy a przez resztę dnia próbuje wcisnąć w siebie szklanke wody i w zasadzie to tyle . Teoretyczne za 2 tygodnie (to już będzie II trymestr) powinnam zacząć normalnie funkcjonować ![]() http://babystrology.com/tickers/baby...22&babycount=1 Edytowane przez margolcia1006 Czas edycji: 2009-02-26 o 11:02 |
|
|
|
#893 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
lekarz ci tak zalecil?---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#894 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
edit: i ja mam ten zwylky folik bez recepty gdzie jest mala dawka
♥ Edytowane przez sweetpinky Czas edycji: 2009-02-26 o 11:07 |
||
|
|
|
#895 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie czemu tak dużo tego foliku??
Ja biorę codziennie Folik i raz na jakiś czas łyknę sobie Prenatal Classic. Moja gin też nie poleca witaminek bo mówi, że później dzieci rodzą się po 5 kg, ale z racji tego że teraz nie ma tak dużo witaminek w owocach i warzywach więc postanowiłam właśnie co jakieś 3-4 dni łyknąć witaminkę. Kłucie brzucha jest normalnym zjawiskiem - od czasu do czasu też mnie kłuje, ale zaraz przechodzi
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
Kwas foliowy biorę prawie od trzech lat, gdy zaczęłam przyjmować tabsy. W listopadzie, jak powiedziałam ginekologowi, co robić, gdy się planuje staranka, to ten poradził mi brać co trzeci dzień jakieś witaminki dla kobiet. Kupiłam wtedy Falvit. W poniedziałek gin powiedział, że nadal mam brać 0,4 kwasu foliowego i dalej co trzeci dzień witaminki. Jod mi nie jest potrzebny, bo mieszkam prawie nad morzem
Co do jedzenia, to gin powiedział, że organizm sam mi podpowie, co jest potrzebne - słynne zachcianki Jem nabiał, jabłka, banany, piję sok pomarańczowy. Nie służy mi jedzenie mocno smażone.
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie też dlatego tak dużo biorę bo mam skłonności do anemii a folik jest potrzebny, od zawsze mam niedobór żelaza. Jak kiedyś miałam bardzo dużą anemię to oprócz żelaza w zastrzykach łykałam też kwas foliowy.
U mnie występują też częste biegunki więc też wypłukuje szybko wszelki witaminy.
|
#898 |
|
Raczkowanie
|
kurcze zauwazylam ze cera mi sie pogarsza
wysoczyly mi pryszcze na brodzie cholera a tak pieknie bylo, nawet maz wczesniej zauwazyl ze cera mi sie wygladzila. kurcze ![]()
|
|
|
|
#899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od ponad tygodnia zauważyłam poprawę wyglądu skóry (gorzej z włosami, ale pewnie to przez czapkę)
|
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
ja też ładniejszą cerę, a włosy mi się szybciej przetłuszczają a czapki nie noszę
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.

czeka mnie wizyta u gienka, aby sprawdzil czy są jakies w koncu zarysy zarodka i echa... tak sie boje...

i wierzę, że będzie dobrze.
szczerze to do tej pory miałam dobre zdanie o pracodawcach, po prostu nie spotkałam się z takim traktowaniem. W sumie z jednej strony faktycznie miał podstawę do tego zwolnienia, ale porządny pracodawca na pewno by tak nie postąpił, chamstwo i tyle.
chociaż mój mąż podchodzi do tego na spokojnie i na szczęście nie bierze wszystkiego do siebie 

szybko przeszło i teraz znowu ok.......dziwne . Co o tym sądzicie?
twierdzi że wystarczy odpowiednia dieta. Tylko jak tu się zdrowo odżywiać jak mnie od większości rzeczy odrzuca. Jedyne co moge jeść to twarożek wiejski z pomidorem i szczypiorkiem i zupy. Są to jedyne produkty od których mnie nie mdli. Najgorzej jest u mnie z piciem. Masakra jakaś. Nic mi nie smakuje. Rano wyciskam sobie sok ze świezego grejpfruta i pomarańczy a przez resztę dnia próbuje wcisnąć w siebie szklanke wody i w zasadzie to tyle