|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Cytat:
Ja chodzę do dr Gulanowskiej - ma gabinet na J.Sawy i pracuje w szpitalu na Kraśnickich
|
|
#1562 |
|
Zadomowienie
|
hej mam pytanie czy moze ktoras z Was boli... pepek? mnie od czasu do czasu pobolewa tam w srodku takie glupie i dziwne uczucie hmmm,musze poczytac czy to normalne
boli mnie tez w dole brzucha i tez dziwny bol,cos jak gazy jakbym miala tam gazy ale ponizej w brzuchu i to przewaznie wieczorem,na noc i dopiero jak sie poloze to mi przechodzi i rano juz jest ok hmmmm![]() Serdel moglabys dopisac moj termin 26.09.2009 dziekuje
Edytowane przez klaudiaaa86 Czas edycji: 2009-03-07 o 15:17 |
|
|
|
#1563 |
|
Zakorzenienie
|
Przy okazji sprawdzania moich wyników, znalazłam fajną stronkę - http://badaniamedyczne.fm.interia.pl/
|
#1564 |
|
Zadomowienie
|
hej ja mam to samo mnie też boli pępek i brzuch w dole ale to chyba normalne. Ja słyszałam że to wszystko jest związane z tym że macica się powiększa i może uciskać na inne organy
|
|
|
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się rozpisałyście
Trochę tu przykrych wiadomości się pojawiło Aż mnie strach obleciał... Dlatego mało osób wie o ciąży i zakupy dla maluszka odkładam na III trymestr.Któraś z Was pytała, co z tuńczykiem w czasie ciąży. Wczoraj natknęłam się na informację, że kobiety w ciąży powinny unikać ryb, które mają tendencję do gromadzenia rtęci, a do takich rybek należy właśnie tuńczyk. ![]() Napoje gazowane - a jak się do tego ma woda wysokozmineralizowana, którą kobiety w ciąży powinny pić, a jest nasycona CO2? Byłam dziś w C&A i oglądałam spodnie ciążowe. Po pierwsze ceny koszmarne - jak za markowe jeansy Po drugie brzydkie jak noc. Chyba po prostu poszukam fajnych spodni w lumpeksie i zaniosę do krawcowej, by mi zrobiła wstawki "ciążowe". Wyjdzie mi to 3 razy taniej.
|
#1566 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej dziewczyny
od jakiegoś czasu jestem świadomą mamusią... chociaż bez świadomego zajścia... taka wpadka za to baaardzo miłaTakże pokręcę się tu czasem, jeżeli pozwolicie |
|
|
|
#1567 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My powiedzieliśmy nawet teściom i rodzicom dopiero wczoraj i na razie nikomu więcej Cytat:
Muszę już jakieś kupić, bo od tego mojego obżarstwa ciasno mi w moich jeansach, a materiałowe, które mam są za małe ![]() Cytat:
Byłaś już u lekarza czy sama wyliczyłaś sobie termin ?
|
|
#1568 |
|
Wtajemniczenie
|
miss.hot, byłam w czawartek, słyszałam już bicie serduszka i mam pierwsze zdjęcie do kolekcji
A wy już kupujecie spodnie ciążowe? Kurcze a ja myślałam że to mnie tak "wysadziło" ale podobno przy drugiej ciąży szybciej... chociaż nie spodziewałam się że już w 5 tygodniu![]() ale ja mam koszmarne mdłości od rana do nocy (na szczęście tylko mi niedobrze, bez vomitów ) i paskudne wzdęcia
|
|
|
|
#1569 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1570 |
|
Raczkowanie
|
ja dzis tez wybrałam sie na zakupy i kupiłam sobie spodnie, teraz juz nic nie bedzie mnie uciskać
ii sie troszke zdziwiłam, gdy poprosiłam o najmniejszy rozmiar, dostałam spodnie które wygladały ze sa na szeroki tyłek, a sie okazało ze jednak sa ok. Chyba nie tylko w brzuszku mi przybyło
|
|
|
|
#1571 |
|
Raczkowanie
|
Cześc Dziewczyny.
Witam i pozdrawiam wszystkie Jesienne Mamusie. Jestem przyszłą Październikową Mamusią, mam termin na 30 października 2009 roku ![]() Buziaki |
|
|
|
#1572 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
witaj w naszym gornie a ja znowu nie moge spac tylko tym razem z powodu przeziebienia kurcze mam nadzieje ze do jutra mi przejdzie- od wczoraj pije herbatke z cytrynka i miodem oraz mleko z miodem.
|
|
|
|
|
#1573 |
|
Raczkowanie
|
witam nowe mamusie
|
|
|
|
#1574 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
).Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś Dzień Kobiet, za dwa miesiące z hakiem Dzień Matki, a my w przyszłym roku już oficjalnie będziemy mogły obchodzić to drugie święto. Jakoś to do mnie jeszcze nie trafia
|
#1576 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1577 | |
|
Zakorzenienie
|
Wpadam na chwilkę, najlepsze życzonka z okazji Dnia Kobiet, u nas dziś słonecznie i ślicznie, my już po długim spacerku w naszym przecudnym parku!
Cytat:
. i muszę przyznać, że pomogło mi na mdłości, faktycznie. od wczoraj wogóle czuję się lepiej troszke...nie wiem czy się cieszyć czy martwić..jutro usg...zwariuję z tego czekania...
|
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
Nikuś, nie przejmuj się tak. Każda kobieta różnie przechodzi ciążę i na przykład brak jakiś dolegliwości wcale nie oznacza, że coś złego się dzieje z dzieciątkiem. Głowa do góry! Ja też nie "narzekam" na mdłości i tylko się z tego cieszę.
|
#1579 |
|
Raczkowanie
|
Melduje się
Wszystkiego Najlepszego dziewczynki
Móc zawsze i wszędzie już polegać na sobie.. Edytowane przez dramaturgia prostactwa Czas edycji: 2009-03-08 o 15:32 Powód: brak 1 wyrazu |
|
|
|
#1580 |
|
Raczkowanie
|
Nikus ja od 10 tygodnia nie mam zadnych dolegliwosci ciazowych a maluszek ma sie dobrze
Oto i on w wieku 13tyg i 3 dni, obecnie ma 14tyd i 1 dzien.Nikus czekam na fotke Twojego okruszka ![]() Wszystkiego najlepszegoz okazji Dnia Kobiet dziewczynki |
|
|
|
#1581 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie!
Jestem nowa, nazywam się Kaśka. Jestem w 11 tyg ciąży. Termin przypada mi na 24 września. Od samego początku były jakieś komplikacje, ale narazie jest wszystko dobrze. Składam wszystkim kobietkom na forum najserdeczniejsze życzonka
|
|
|
|
#1582 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1583 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
witam!
ponadrabiałam zaleglości no i wszystkiego najlepszego paniom zycze witam wszsytkie mamy ktore do nas dołączyły Cytat:
po prostu na tym sie dobrze kasę robi ja autobusami i tramwajami Cytat:
Cytat:
no to nadal trzymam kciuki za powrót Salamandro Cytat:
a mysmy w piatek oglądali nasze maleństwo, rośnie jak na drożdzach , już mamy tydzień wcześniej porod, a w piatek było 52 mm, a i NT w porządku a maleńswto słodko spało i jak pani doktor chciała zeby się obrociło, by pomierzyć i pukala do niego to w końsu staneło na głowie i Malin byliśmy dzielni i nie chcielismy wiedzieć jaka plec
|
|
|
#1584 |
|
Rozeznanie
|
Usg mam dopiero 17 marca i juz sie doczekac nie moge kiedy zobacze, jak malenstwo urosło. 17 lutego miało 2,5 cm. I mam nadzieje, ze sie zadomowie tutaj!
|
|
|
|
#1585 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1586 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mam po niej zgagi ani innych sensacji żołądkowych. Cytat:
Witam nowe mamusie i wszystkiego najlepszego dla Was wszystkich. Uznajmy, że to goździk ![]() Weszliśmy dziś do sklepu z artykułami dziecięcymi: były śpioszki w myszki i miały na stopkach naszyte noski i wąsiki.... wymiękłam całkiem. |
||
|
|
|
#1587 |
|
Rozeznanie
|
To ciesze się bardzo
i już czytam poprzednie wiadomości, troche ich jest, ale mam czas
|
|
|
|
#1588 |
|
Raczkowanie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=317928
jesienne mamy? co to konkurencja ma byc czy jak? jakos tak dziwnie sie poczulam jak to zobaczylam :/ |
|
|
|
#1589 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o wzdęcia - to istny koszmar - wieczorami mam tak wielllki brzuch że aż czuje jak mi skóre naciąga! Macie jakieś dobre sposoby na wzdęcia? ![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
masz termin na 24 ja jestem w 12 tygodniu a mam termin na 27 hmmmmCytat:
Ja pije Żywca niegazowanego - ale nie mogę się zmusić do picia większych ilości ... chyba by mnie rozsadziło...ehhh ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
Ja pije Żywca niegazowanego - ale nie mogę się zmusić do picia większych ilości ... chyba by mnie rozsadziło...ehhh ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2009-03-08 o 19:15 |
||||||
|
|
|
#1590 |
|
Zadomowienie
|
biedroneczkaolga mi sie zacznie 12 tydzien i termin mam na 26, a 11 tydzien to tak pewnie poczatek pazdz wyjdzie,data moze sie przesunac pozniej
![]() a mnie ciagle brzuch boli, wieczorem najbardziej jak nie moge zasnac, zawsze zasypialam na brzuchu a teraz sie nie da, na lewym boku zle na prawym gorzej,ciagnie mnie niesamowicie wiosna sie zbliza i trza dresik jakis kupic bo w jeansach ciezko )a mdli mnie co chwila a jak probowalam zwymiotowac to nie idzie i tak sie mecze....
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.

Ja wczoraj byłam pierwszy raz u doktora Grzechnika, przyjmuje na Chodzki, super lekarz i super cennik ma :P Tłumaczy wszystko, doradzi generalnie jestem zadowolona. I rodzić bede u niego na Jaczewskiego.
boli mnie tez w dole brzucha i tez dziwny bol,cos jak gazy jakbym miala tam gazy ale ponizej w brzuchu i to przewaznie wieczorem,na noc i dopiero jak sie poloze to mi przechodzi i rano juz jest ok hmmmm

Together forever
Trochę tu przykrych wiadomości się pojawiło
Aż mnie strach obleciał... Dlatego mało osób wie o ciąży i zakupy dla maluszka odkładam na III trymestr.
za to baaardzo miła

ale podobno przy drugiej ciąży szybciej... chociaż nie spodziewałam się że już w 5 tygodniu