|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Cytat:
![]() heh przyjechał pan farmer ze świeżymi jajkami i serem...robię pastęz jajek szczypiorka i szynki...mniam
|
|
|
#2102 |
|
Raczkowanie
|
ja usg miałam w niecałym 6 tc, potem 7, no i 11 tc. Pierwsze trwało moze 3 minuty, tylko by sprawdzic czy jest dzidzia i czy serducho bije, drugie moze z 10 minut (juz u nowego lekarza) by sprawdzic czy wszystko ok i dlaczego plamie. No i w 11 genetycze, które wydawało sie ze trwało krótko, ale po wyswietlanej godzinie na zdjeciach usg zauwazyłam ze trwało prawie 30 minut, no tylko ze dzidzia nie chciał sie przekrecic. Oczywiscie od jednej z siostr dostałam repremende, zebym tak czesto na usg sie nie zgadzała, bo to szkodliwe i blabla bla (ona miała tylko kilka, bo ich unikała jak mogła), druga siostra miała na kazdej wizycie, raz w miesiacu i by,ło ok. Ja mam nadzieje ze na nastepnej wizycie tez bede miała usg, chocby tylko po to by sprawdzic czy serdusio bije i czy wszystko ok. W dodatku mam bardzo zaufanego lekarza i wiem ze gdyby to było szkodliwe to by mi poprostu tego usg nie robił.
|
|
|
|
#2103 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
MA 2 LATA. Paskudny wiek )) Sikać woli do majtek, bo do nocnika za daleko, jedzenie to tylko rozdrobnione, bo niechce jej się gryźć (a z kotletem radzi sobie bardzo dobrze), wybredento takie że łolaabooogaa!!!!! To drugi dzień jedzenia niezmiksowanych rzeczy i takie oto rezultaty- TOTALNA HISTERIA. Mamuśki bardzej doświadczone - radźcie bo ja już wymiękam ![]() ![]() Jaaaa wiem, że to forum o przyszłych mamuśkach, aleee nieznaczy że nie macie i dla mojego "przypadku" rad Ja wieeem, że nic na siłę i że złość tylko pogarsza sprawę, ale..czasem już mi ręce opadają....Proza życia..ktoś by powiedział...---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
ACH ACH, NO I MASZ NAS!!!! MAMUŚKI CHĘTNIE SŁUŻĄCE POMOCĄ!
|
|
#2104 |
|
Rozeznanie
|
Ja wiem, że dzidzia, że to wielkie szczęście. Ale płaczę od rana, bo nie moge sobie poradzić z samotnością ...
|
#2105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i jest od twojej 3 dni starsza walczylam z nia od 14 i w koncu odpuscialam mam w d... jak znam zycie padnie bo nie wytrzyma o 19 i o 0.00 bedzie wyspana Ja mam koffana Were naprawde je, wola siać w dzien ale....przez te 2 lata jeszcze jej sie nocy nie udalo przespac. Można miedzy bajki wlozyc poradniki, artykuly, rady madrej niani itd. Jak to nalezy powiedziec "jednemu Bóg dal jedneu zabrał
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-03-13 o 15:54 |
|
|
|
|
#2106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fasoleczk4 jeszcze nie wiesz co Ci los przyniesie w przyszłości. PATRZ Z NADZIEJĄ W PRZYSZŁOŚĆ I CIESZ SIĘ KAŻDYM DNIEM...Bosh.. gadam jak ksiądz ![]() ![]() ![]()
|
|
#2107 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
chociaz wirtualnie
|
||
|
|
|
#2108 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki ![]() Idę sobie popłakać w łóziu ...
|
#2110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo to jest czas keidy dziecko zdało sobie sprawę, że nie jest już jednym z mamą - i jest w dziecku wewnętrzny konflikt: chcę być ciągle z mamą ale nie chcę być ciągle z mamą bo jestem osobną istotką.myślę, że musisz być po prostu konsekwenta. czyli reczy, które sądziecku zakazane, są zakazane i tyle jak jest pora jedzenia to jest pora jedzenia . zyczę powodzenia ![]() Cytat:
mam nadzieję, że jutro będzie lepiej- Maluszek wynagrodzi ci kiedyś wszystko i te łzy i troski..
|
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dziś straszny dzień, weszłam tylko do domu i się popłakałam i najlepsze bo nie wiem dlaczego, ogólnie mi smutno a nie mam powodu
![]() Fasolko trzymaj się, bądź dzielna Pisałyście o miziankach ja lubię tak jak wcześniej tylko, że teraz unikamy niektórych pozycji, nic mnie nie boli i jest przyjemnie
|
#2112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
#2113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pinky to hormony kochanie...ja wczoraj beczałam okropnie też nie wiem czemu... PS: rety jak fajnie, że już weekend ! i nie mam uczelni w ten weekend jeszcze więc całe dwa dni dla nas- mąż i ja i kruszynka! jestem szczęśliwa! ![]() zeżarłam dwie kanapki z pastą jajeczną i mogłam zjeść jeszcze ze trzy...
|
|
|
#2114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś nie mogłam się powstrzymać i zjadłam SERDELKA Z OGÓRECZKIEM KISZONYM, mniam!!! A właśnie, gdzież Serdel? Nie widuję jej tu ostatnio
|
|
#2115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
grrrryy...to ja już zjadłam 5 tych małych opakowań Mamby normalnie rzuciłam się na nie jak głupia
|
|
#2116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
aaaah te ciążowe zachcianki ![]() najlepsze jest to, że mnie cały czas mdli ale chce mi się też jeść...no i spać... a tu jakiś obiad trzeba....
|
|
|
#2117 |
|
Zadomowienie
|
Robienie obiadu to akurat mordęga nawet dla mnie - mimo, że mój zołądek nie świruje aż tak bardzo. Jak się tego wszystkiego nawącham, to jedzenie już później absolutnie nie wchodzi w grę.
|
|
|
|
#2118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Właśnie się relaksuję, mała śpi a ja..WIESZAM PRANIE!!!!
Gabrysia Edytowane przez Orzeszek.1 Czas edycji: 2009-03-13 o 16:45 |
|
|
|
|
#2119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja bym gołabki zjadła....albo kartacza...( wie ktoś co to kartacz? regionalna potrawa sulwaszczyzny..pycha....)godzina 18 a mąż nadal w pracy...zaraz się tak wkurzę, że sam będzie sobie ten obiad robił....mdli mnie, spać mi się chcę i jestem rozdrażniona wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrr i chce mi się gołąbka.... buuuuuuuuuuu dlaczego ja nie mieszkam w Polsce???
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-03-13 o 17:56 |
||
|
|
|
#2120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A to tam u Ciebie gołabków brak???? hihi Mi najbardziej smakują takie jak robi moja maaamaaaa, ooo taaaa....
|
|
#2121 |
|
Rozeznanie
|
Już mi lżej ... łzy pomogły troszkę. Ukoiły serduszko. No i znowu mi niedobrze, nie miałam czasu mysleć o sobie ... zachowuje się jak wariatka. Jak tylko mi niedobrze, to od razu zaczynam gadac do brzucha, rozmawiam z nim, głaskam i wogóle.
Nika narobiłaś mi strasznego smaka na pastę jajeczną, ogromnego ... ale dziś już za późno. Napewno jutro zrobię
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki,
Nadrabiam zaległości w czytaniu - a raptem od wczoraj mnie nie było na forum, a tu 5 stron ![]() Jestem strasznie zmęczona przez ostatnie dni, w pracy dużo roboty, więc w domu praktyczne tylko leżę, czasem jakąś książkę poczytam Idę czytać dalej, jeszcze 3 strony do końca ![]()
|
#2123 |
|
Zadomowienie
|
a ja czekam na pizze, juz godzine i zaraz zwariujeee,pizza niam niammmmm
![]() od ktorego tygodnia robi sie Usg przez brzuch??
|
|
#2124 |
|
Zadomowienie
|
Hm, pizza, dobra rzecz!! USG przez brzuch robi się od początku II trym, czyli tak gdzieś 13-14 tc już można przez brzuch
|
#2125 |
|
Raczkowanie
|
a ja dzis tez płakałam i złapałam wielkiego doła. Wszystko przez meza, bo gdy wrócił z pracy to powiedział ze od nastepnego tygodnia bedzie w pracy po godzinach siedział, i tak do konca marca(czyli od 8 do 19 lub 20). W sumie powinnam sie cieszyc bo beda dodatkowe pieniazki, ale jest mi smutno, bo wiem jaki on wtedy jest padniety i sie najnormalniej o niego martwie. I ze akurat jak sie dołowoałam to smarzyłam serniczki na obiad i o nich zapomniałam i sie spaliły, ale dzielny maz zjadł i powiedział ze smaczne
![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- co do usg przez brzuch to ja je miałam juz w 11 tc |
|
|
|
#2126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2127 |
|
Zadomowienie
|
Słyszałyście może o BIELIŹNIE CHRONIĄCEJ PRZED PROMIENIOWANIEM MONITORÓW ITP????? http://www.anita.com/pl/pl/148,1,0,0...picu%2Fegul%2F Jestem pod OGROMNYM WRAŻENIEM pomysłowości ludzkiej :-D
|
#2128 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, a model V-Max ma straszną kolorystykę. A zastanawiałaś się nad x-landerem? On też ma fajną gondolkę, tylko jak dla mnei spacerówka wygląda dziwnie no i jest bez fotelika, można dokupić maxi-cos.Poszukam ich jeszcze w sklepie i porównam z implastem jak wyglądają na żywo. Jednak już każdy będę porównywać do implasta ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Materac gryczano kokosowy jest chyba najbardziej popularny. Nie pamiętam na którym wątku wizażowym dziewczyny pisały, że zdarza się, iż one pleśnieją - nie wiem ile w tym prawy. Koleżanka, która miała właśnie taki materac dla swojego dziecka ostatnio dowiedziałą sie od ortopedy, że jednak jest on za twardy. Ostatnio w gazecie polecano wysokoelastyczną piankę - taką która jest twarda i się nie zapada, ale jednocześnie dopasowuje do ciała dziecka. Z wyborem materaca mam chyba jeszcze większy problem niż z wyborem wózka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To pewnie chwilowe - teraz płaczesz za kilka minut będziesz sie cieszyć ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
![]() Jak zobaczyłam tą aukcję http://allegro.pl/item577757056_kask..._no_shock.html to myślałam, że to przesada, ale jednak Twój "produkt" ją przebił ![]() Tak sie zastanawiałam że najlepiej to dziecku jeszcze założyć ochraniacze na łokcie, kolana albo po prostu zamknąć w jakiejś klatce. No ale przecież jak dziecko ma kask to mamusia może spokojnie poczytać gazetkę a nei patrzeć co dziecko robi
|
|||||||
|
|
|
#2129 |
|
Raczkowanie
|
U nas dziś dzień rozhisteryzowania, mała zawzięła się dziś i nie chciała jeść obiadu, oj cóż ja wyprawiałam żeby zjadła....ech, zjadła parę kęsów i tyle. No to położyłam ją, bo był czas drzemki, a ta że nie chce spać...walczyłyśmy tak około 2 godzin, właśnie zasnęła..ufff. Zauważyłam, że próbuje mnie terroryzować krzykiem i płaczem...ale nie ze mną te numery hihi..matule czasem muszą być harde by nie dać wejść dziecku sobie na głowę... To była taka moja drobna dygresja
[/quote]takie cyrki z jedzeniem znam moja Siostrzenica parę dobrych lat temu a nawet prawie paręnaście na wszystkie sposoby się ja karmiło a i tak kombinowała jak koń pod górę by nie jeść ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Tak sie zastanawiałam że najlepiej to dziecku jeszcze założyć ochraniacze na łokcie, kolana albo po prostu zamknąć w jakiejś klatce. No ale przecież jak dziecko ma kask to mamusia może spokojnie poczytać gazetkę a nei patrzeć co dziecko robi [/quote] oj tak hmm czasem mojemu Szkrabowi już bym założyła jakieś ochraniacze , kask i te sprawy a najlepiej jeszcze na jakieś szelki że by się nie szarpał za bardzo
|
|
|
|
#2130 |
|
Zadomowienie
|
Uwaga Uwaga!!!!
Właśnie wróciłam z USG genetycznego wykonanego u specjalisty z usg Dzidziol jest zdrowiutki że hej!!! Kość nosowa i udowa w normie , przezierność 1,5mm czyli jak najbardziej prawidłowo!!!! I Uwaga znamy Płeć - TO CHŁOPAK!!!!
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2009-03-13 o 21:34 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

i jest od twojej 3 dni starsza
walczylam z nia od 14 i w koncu odpuscialam mam w d... jak znam zycie padnie bo nie wytrzyma o 19 i o 0.00 bedzie wyspana
Ja mam koffana Were naprawde je, wola siać w dzien ale....przez te 2 lata jeszcze jej sie nocy nie udalo przespac. Można miedzy bajki wlozyc poradniki, artykuly, rady madrej niani itd. Jak to nalezy powiedziec "jednemu Bóg dal jedneu zabrał
chociaz wirtualnie

normalnie rzuciłam się na nie jak głupia
Together forever