|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Cytat:
|
|
#2132 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
my nie chcieliśmy wiedzieć czy chłopiec czy dziewczynka, tylko czy wszystko jest dobrze i było teraz jest zdrowy silny rozrabiak
|
|
|
|
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2134 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ro USG genetyczne to jest to co sie robi zawsze w 12 tygodniu czy co? i ile kosztuje? |
||
|
|
|
#2135 |
|
Wtajemniczenie
|
Biedroneczkaolga super
![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
|
|
|
|
#2136 |
|
Zadomowienie
|
usg robi się od 12 do 14 tc - usg karczkowe ( genetyczne) potem robi się połówkowe tak w 22 tc
|
#2137 | |
|
Raczkowanie
|
biedroneczkaolga jak fajnie ze juz znasz płeć, tez bym chciała, moze niedługo...
Cytat:
|
|
|
|
|
#2138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2139 |
|
Raczkowanie
|
czyli ze jak ja bede miala w 12 tygodniu moje pierwsze USG i tam beda wszystko mierzyc to jest to genetyczne co wy macie tak?
tez chcialam zrobic USG 3d, ale myslalam ze moze dopiero kolo tego 20tygodnia, a nie 12. |
|
|
|
#2140 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Biedroneczkaolga - gratulacje!!!! Nie widziałam że w 12 tygodniu można już rozpoznać płeć? Czy to usg robiłaś na jakimś "wypasionym" aparacie czy na normalnym usg? Edytowane przez margolcia1006 Czas edycji: 2009-03-13 o 22:03 |
|
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
A ja muszę czekać do czwartku... Eh... Już się mylę, w którym tygodniu jestem
W dodatku chciałabym, żeby gin zobaczył moje wyniki badań. Mam strasznie wysoki poziom żelaza
|
#2142 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2143 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pomiary zupelnie jak u nas: tez było 6 cm, i przezierność 1,5 Ja też chcę znać płeć!!! Mam nadzieje, że pod koniec marca nasz kosmita pochwali się co ma między nóżkami. Mam przeczucie na chłopaka... ale dziewczyny z pracy wróżą dziewczynkę. Dowiedziałam się wczoraj, że była to w tym tygodniu w pracy mocno dyskutowana kwestia. ![]() Cytat:
Po 3 miesiącach lęku I- trymestrowego wreszcie wyszłam wczoraj do ludzi Poszliśmy z mężem i z moimi znajomymi z pracy na bilarda. Trening w podróży poślubnej się przydał. Wreszcie ograłam koleżankę, z którą nigdy wcześniej nie udało mi się wygrać. Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2009-03-14 o 08:30 |
||||
|
|
|
#2144 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Ehhhh my też przed ciążą robiliśmy sobie z mężem takie piątkowe wypady do pubu na piwko i koniecznie musiały być miejscówki przy barze jejku ale mi się tęskni za tymi "piątkami". Teraz unikamy takich miejsc ze względu na dym papierosowy A póżniej jak się dzidzia urodzi to też pewnie będzie trudno....
|
|
|
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
częstuję leciutką kawusią ![]() zawsze jak mam okazję dłużej pospać to śnią mi się koszmary i głupoty, dziś zdrada męża tak mi się śni co prawie 2 tyg jak musi rano być w pracy, bo jak śpimy do końca razem to nic mi się takiego nie śni, chyba mi go poprostu brakuje ![]() Foka ja Cię doskonale rozumiem co do dyskotek itp też tak mam. Dlatego bo niedawno oglądałam program na Discovery, że lepiej w ciąży unikać głośnych miejsc bo to niedobre dla dziecka, że dla niego jest to za silny hałas, przy okazji tam jest zawsze smród papierosowy.
|
#2146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Rozmawiacie tu już o łóżeczkach, wózkach i tym podobnym - ja o niczym kompletnie jeszcze nie myślę, ani nie robię żadnych list ![]() Jakiś skumulowany leń mnie dopadł ostatnio ![]() Chociaż dziś wstałam pełna zapału i już mam plan dnia: sprzątanie, pranie, obiadek, prasowanie, pisanie mgr - oczywiście wszystko przeplatane chwilami odpoczynku ![]() I tak się zastanawiam nad jedną rzeczą - jak interpretować to np że jakieś badanie robi się miedzy 12-14 tygodniem - tylko wg OM czy wg USG ? Np. zastanawiamy się z małżem nad testem PAPP'A i tam jest właśnie, że robi się go między 11-13,14 tyg. ![]() Chyba na następnej wizycie muszę dopytać o wszystko lekarki, bo na tej pierwszej za dużo ekscytacji było
|
|
#2147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze na nastepnej wizycie bedzie juz widac, jak znowu dzidziol sie nie obróci!!
|
|
#2148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oglądać oglądałam różne rzeczy ale nic poza tym ![]() edit: zapomniałam zapytać Biedronko a Ty od początku chciałaś chłopca? spełniło się? czy myślałaś, że będzie inaczej? jejku jak ja chcę dziewczynkę pewnie dłużej trzeba czekać by się dowiedzieć, ze to babeczka?
♥ Edytowane przez sweetpinky Czas edycji: 2009-03-14 o 09:20 |
|
|
|
|
#2149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
a czy to prawda, że jak ma się więcej tłuszczyku na brzuchu to później można zrobić USG przez brzuch? bo jeśli tak to ja trochę poczekam
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja od poczatku ciazy mam robione usg tylko przez brzuch..........i swietnie wszystko bylo widac juz w 6tc!!
|
|
#2152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- to byś musiała mnieć naprawdę dużo tłuszczyku- ja mam ae 3 fałdki ;-)
|
|
#2153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dobrze ![]() Cytat:
mój też by był ![]() zazdroszczę Ci, że już wiesz
|
|
#2154 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My nie wychodziliśmy często, ale raz w miesiącu wypad na bilarda z moimi znajomymi był obowiązkowy (przynajmniej dla mnie, mąż szedł albo nie, zależy jak mu się zachciało). Nigdy nie byłam jakąś wielką fanką dyskotek, ale jak poszliśmy poszukać miejsca żeby gdzieś usiąść i przechodziliśmy obok klubu reklamującego się muzyką 80-90 i leciało akurat "Night in Roxberry", to zgodnie orzekliśmy, że potrzebny nam powrót do przeszłości. ![]() Cytat:
No i smród- fakt. Ale może uda mi sie jeszcze raz czy dwa wyjść w najbliżyszych 2-3 miesiącach, a potem to już bedzie dłuuugo, dłuuugo nic. Najpierw zrobię się duża, a potem nie będzie z kim malucha zostawić, bo babcie daleko. |
||
|
|
|
#2155 |
|
Rozeznanie
|
BiedroneczkaOlga gratuluję
|
#2156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2157 |
|
Zadomowienie
|
zdjęcia z wczorajszego USG
|
#2158 |
|
Raczkowanie
|
Jaka słodycz!!!
I znasz już płeć!!!!! Zazdroszcze!!!! Ja mam wizyte w czwartek, ale pewnie jeszcze nic nie bedzie widac. A nad wozkami, łóżeczkami czy innnymi zakupami jeszcze sie nie zastanawiam (no chyba ze widze jakies slodkie ciuszki w sklepie to juz bym chciala kupowac ), ale lada dzien przyjdzie na to pora. Bede wtedy korzystac z waszych sugestii
|
|
#2159 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Najlepiej by było mieć kilka dłuższych tunik, kupić do tego legginsy ciążowe i luz![]() ale kosmos
|
|
#2160 | |
|
Zakorzenienie
|
ja nie mogę
ale super i jestem pod wrażeniem jak on zobaczył, że to chlopak ![]() Cytat:
![]() i muszę kupić buty jakieś na wiosnę ale na płaskim bo już dokuczają mi obcasy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.

, a model V-Max ma straszną kolorystykę. A zastanawiałaś się nad x-landerem? On też ma fajną gondolkę, tylko jak dla mnei spacerówka wygląda dziwnie 

my nie chcieliśmy wiedzieć czy chłopiec czy dziewczynka, tylko czy wszystko jest dobrze i było teraz jest zdrowy silny rozrabiak

A póżniej jak się dzidzia urodzi to też pewnie będzie trudno....
mam nadzieje ze na nastepnej wizycie bedzie juz widac, jak znowu dzidziol sie nie obróci!!
pewnie dłużej trzeba czekać by się dowiedzieć, ze to babeczka?

Najlepiej by było mieć kilka dłuższych tunik, kupić do tego legginsy ciążowe i luz