mamusie wrześniowo - październikowe 2009! - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-13, 20:27   #2131
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Niestety nie znalazłam wózków podobnych do Implasta ale tańszych. Na innym wątku wizażanka poleciła mi trochę tańszy wózek, ale jednak różni się od Implasta www.babysmile.pl - model Axel ma fajną godolę i stelaż - właśnie takie jak w implaście są delikatne a nie takie masywne jak w neiktórych wózkach, ale ma trochę małe te przednie kółka , a model V-Max ma straszną kolorystykę. A zastanawiałaś się nad x-landerem? On też ma fajną gondolkę, tylko jak dla mnei spacerówka wygląda dziwnie no i jest bez fotelika, można dokupić maxi-cos.
Poszukam ich jeszcze w sklepie i porównam z implastem jak wyglądają na żywo. Jednak już każdy będę porównywać do implasta
x-lander to też jeden z moich typów. Podobają mi się też wózki Atlantic, ale trochę grymaszę nad innym rozstawem przednich kół w stosunku do tylnych.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 20:28   #2132
Mortyshia
Raczkowanie

GG do Mortyshia

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
Uwaga Uwaga!!!!
Właśnie wróciłam z USG genetycznego wykonanego u specjalisty z usg
Dzidziol jest zdrowiutki że hej!!! ma 6 cm a to odpowiada 12t 6 d!!!
Koszć nosowa i udowa w normie , przezierność 1,5mm czyli jak najbardziej prawidłowo!!!!

I Uwaga znamy Płeć - TO CHŁOPAK!!!!
brawo my nie chcieliśmy wiedzieć czy chłopiec czy dziewczynka, tylko czy wszystko jest dobrze i było teraz jest zdrowy silny rozrabiak
Mortyshia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 20:39   #2133
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Uwaga Uwaga!!!!
Koszć nosowa i udowa w normie , przezierność 1,5mm czyli jak najbardziej prawidłowo!!!!

Gratulacje
Stary 2009-03-13, 20:41   #2134
Shine01
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość
Już mi lżej ... łzy pomogły troszkę. Ukoiły serduszko. No i znowu mi niedobrze, nie miałam czasu mysleć o sobie ... zachowuje się jak wariatka. Jak tylko mi niedobrze, to od razu zaczynam gadac do brzucha, rozmawiam z nim, głaskam i wogóle.

Nika narobiłaś mi strasznego smaka na pastę jajeczną, ogromnego ... ale dziś już za późno. Napewno jutro zrobię
nie jestes wariatka, ja tak mam jak sie pokloce z moim

Cytat:
Uwaga Uwaga!!!!

gratulacje
a ro USG genetyczne to jest to co sie robi zawsze w 12 tygodniu czy co?
i ile kosztuje?
Shine01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 21:03   #2135
Tysiak7
Wtajemniczenie

Biedroneczkaolga super gratuluje zdrowego chlopaka to ty możesz juz myslec nad imieniem
W i N -córeczki mamusi
Tysiak7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 21:16   #2136
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shine01 Pokaż wiadomość
nie jestes wariatka, ja tak mam jak sie pokloce z moim

gratulacje
a ro USG genetyczne to jest to co sie robi zawsze w 12 tygodniu czy co?
i ile kosztuje?
usg robi się od 12 do 14 tc - usg karczkowe ( genetyczne) potem robi się połówkowe tak w 22 tc
Stary 2009-03-13, 21:28   #2137
aaaaniusia
Raczkowanie

biedroneczkaolga jak fajnie ze juz znasz płeć, tez bym chciała, moze niedługo...
Cytat:
Niestety nie znalazłam wózków podobnych do Implasta ale tańszych. Na innym wątku wizażanka poleciła mi trochę tańszy wózek, ale jednak różni się od Implasta www.babysmile.pl - model Axel ma fajną godolę i stelaż - właśnie takie jak w implaście są delikatne a nie takie masywne jak w neiktórych wózkach, ale ma trochę małe te przednie kółka , a model V-Max ma straszną kolorystykę. A zastanawiałaś się nad x-landerem? On też ma fajną gondolkę, tylko jak dla mnei spacerówka wygląda dziwnie no i jest bez fotelika, można dokupić maxi-cos.
Poszukam ich jeszcze w sklepie i porównam z implastem jak wyglądają na żywo. Jednak już każdy będę porównywać do implasta
My jeszcze nad wózkiem tak dokładnie sie nie zastanawialismy, ale w Implascie zakochalam sie od pierwszego spojrzenia jakis rok temu. Jak dla mnie to idealny wózek i bardzo bym go chciała, (szczególnie ten w kwiatuszki), no ale jeszcze przyjdzie czas na rozgladanie sie, no i zobaczymy ile bedziemy mogli przeznaczyc pieniazków na zakup takiego autka
aaaaniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 21:36   #2138
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
usg robi się od 12 do 14 tc - usg karczkowe ( genetyczne) potem robi się połówkowe tak w 22 tc
kosztowałao nas to 120 zł i dostaliśmy 3 zdjęcia 2 w 3d i jedno w 2d plus płyta z filmez z całego USG
Stary 2009-03-13, 21:45   #2139
Shine01
Raczkowanie

czyli ze jak ja bede miala w 12 tygodniu moje pierwsze USG i tam beda wszystko mierzyc to jest to genetyczne co wy macie tak?
tez chcialam zrobic USG 3d, ale myslalam ze moze dopiero kolo tego 20tygodnia, a nie 12.
Shine01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 21:56   #2140
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez klaudiaaa86 Pokaż wiadomość
a ja czekam na pizze, juz godzine i zaraz zwariujeee,pizza niam niammmmm

od ktorego tygodnia robi sie Usg przez brzuch??
Ja miałam przez brzuch robione 2 dni temu a to był dokładnie 12 tydzień i 1 dzień i wszystko było super widać.

Biedroneczkaolga - gratulacje!!!! Nie widziałam że w 12 tygodniu można już rozpoznać płeć? Czy to usg robiłaś na jakimś "wypasionym" aparacie czy na normalnym usg?

Edytowane przez margolcia1006
Czas edycji: 2009-03-13 o 22:03
margolcia1006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 22:00   #2141
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

A ja muszę czekać do czwartku... Eh... Już się mylę, w którym tygodniu jestem W dodatku chciałabym, żeby gin zobaczył moje wyniki badań. Mam strasznie wysoki poziom żelaza
Stary 2009-03-13, 22:46   #2142
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
A ja muszę czekać do czwartku... Eh... Już się mylę, w którym tygodniu jestem W dodatku chciałabym, żeby gin zobaczył moje wyniki badań. Mam strasznie wysoki poziom żelaza
zazwyczaj kobiety w ciąży cierpią na niedobór żelaza Może się Malin za zdrowo odżywiasz?
Stary 2009-03-14, 08:29   #2143
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
Słyszałyście może o BIELIŹNIE CHRONIĄCEJ PRZED PROMIENIOWANIEM MONITORÓW ITP????? http://www.anita.com/pl/pl/148,1,0,0...picu%2Fegul%2F Jestem pod OGROMNYM WRAŻENIEM pomysłowości ludzkiej :-D
Cytat:
(...)
Jak zobaczyłam tą aukcję http://allegro.pl/item577757056_kask..._no_shock.html
to myślałam, że to przesada, ale jednak Twój "produkt" ją przebił
Tak sie zastanawiałam że najlepiej to dziecku jeszcze założyć ochraniacze na łokcie, kolana albo po prostu zamknąć w jakiejś klatce. No ale przecież jak dziecko ma kask to mamusia może spokojnie poczytać gazetkę a nei patrzeć co dziecko robi
Normalnie .... chyba nawet różowego słonia w kropki dałoby się sprzedać.

Cytat:
Uwaga Uwaga!!!!
Kość nosowa i udowa w normie , przezierność 1,5mm czyli jak najbardziej prawidłowo!!!!

Graaaatuluję!!!!!!!
Pomiary zupelnie jak u nas: tez było 6 cm, i przezierność 1,5

Ja też chcę znać płeć!!! Mam nadzieje, że pod koniec marca nasz kosmita pochwali się co ma między nóżkami.
Mam przeczucie na chłopaka... ale dziewczyny z pracy wróżą dziewczynkę. Dowiedziałam się wczoraj, że była to w tym tygodniu w pracy mocno dyskutowana kwestia.

Cytat:
(...) a ro USG genetyczne to jest to co sie robi zawsze w 12 tygodniu czy co?
i ile kosztuje?
Od 11-14 tc. Nic dodatkowo za nie nie płaciłam - w cenie wizyty (ta kosztuje 100), ale to zdaje się zależy od lekarza.

Po 3 miesiącach lęku I- trymestrowego wreszcie wyszłam wczoraj do ludzi
Poszliśmy z mężem i z moimi znajomymi z pracy na bilarda. Trening w podróży poślubnej się przydał. Wreszcie ograłam koleżankę, z którą nigdy wcześniej nie udało mi się wygrać. Później trafiliśmy na imprezę z muzyką z lat 80&90... ale zostałam tylko godzinkę, bo po północy zrobiło się tłoczno i troszkę się bałam... sama nie wiem czego. Nie ważne - to był boooski wieczór. ODŻYŁAM!

Edytowane przez Foka29
Czas edycji: 2009-03-14 o 08:30
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 08:56   #2144
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
Normalnie .... chyba nawet różowego słonia w kropki dałoby się sprzedać.

Graaaatuluję!!!!!!!
Pomiary zupelnie jak u nas: tez było 6 cm, i przezierność 1,5

Ja też chcę znać płeć!!! Mam nadzieje, że pod koniec marca nasz kosmita pochwali się co ma między nóżkami.
Mam przeczucie na chłopaka... ale dziewczyny z pracy wróżą dziewczynkę. Dowiedziałam się wczoraj, że była to w tym tygodniu w pracy mocno dyskutowana kwestia.

Od 11-14 tc. Nic dodatkowo za nie nie płaciłam - w cenie wizyty (ta kosztuje 100), ale to zdaje się zależy od lekarza.

Poszliśmy z mężem i z moimi znajomymi z pracy na bilarda. Trening w podróży poślubnej się przydał. Wreszcie ograłam koleżankę, z którą nigdy wcześniej nie udało mi się wygrać. Później trafiliśmy na imprezę z muzyką z lat 80&90... ale zostałam tylko godzinkę, bo po północy zrobiło się tłoczno i troszkę się bałam... sama nie wiem czego. Nie ważne - to był boooski wieczór. ODŻYŁAM!
W którym tygodniu można iść na usg tak żeby już bez problemu można było odgadnąć płeć? Słyszałam, że najlepiej 20 tydzień ale ja też jestem strasznie niecierpliwa i już bym chciała znać płeć .

Ehhhh my też przed ciążą robiliśmy sobie z mężem takie piątkowe wypady do pubu na piwko i koniecznie musiały być miejscówki przy barze jejku ale mi się tęskni za tymi "piątkami". Teraz unikamy takich miejsc ze względu na dym papierosowy A póżniej jak się dzidzia urodzi to też pewnie będzie trudno....
Stary 2009-03-14, 08:59   #2145
sweetpinky
Zakorzenienie

Hej
częstuję leciutką kawusią

zawsze jak mam okazję dłużej pospać to śnią mi się koszmary i głupoty, dziś zdrada męża tak mi się śni co prawie 2 tyg jak musi rano być w pracy, bo jak śpimy do końca razem to nic mi się takiego nie śni, chyba mi go poprostu brakuje

Foka ja Cię doskonale rozumiem co do dyskotek itp też tak mam.
Dlatego bo niedawno oglądałam program na Discovery, że lepiej w ciąży unikać głośnych miejsc bo to niedobre dla dziecka, że dla niego jest to za silny hałas, przy okazji tam jest zawsze smród papierosowy.

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 09:15   #2146
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Uwaga Uwaga!!!!
Kość nosowa i udowa w normie , przezierność 1,5mm czyli jak najbardziej prawidłowo!!!!

Wow gratulacje

Cytat:
Super - zawsze to jakaś odskocznia od dnia codziennego

Rozmawiacie tu już o łóżeczkach, wózkach i tym podobnym - ja o niczym kompletnie jeszcze nie myślę, ani nie robię żadnych list Póki co nie mam jakoś do tego głowy

Jakiś skumulowany leń mnie dopadł ostatnio

Chociaż dziś wstałam pełna zapału i już mam plan dnia: sprzątanie, pranie, obiadek, prasowanie, pisanie mgr - oczywiście wszystko przeplatane chwilami odpoczynku

I tak się zastanawiam nad jedną rzeczą - jak interpretować to np że jakieś badanie robi się miedzy 12-14 tygodniem - tylko wg OM czy wg USG ?
Np. zastanawiamy się z małżem nad testem PAPP'A i tam jest właśnie, że robi się go między 11-13,14 tyg.
Chyba na następnej wizycie muszę dopytać o wszystko lekarki, bo na tej pierwszej za dużo ekscytacji było

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 09:17   #2147
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Uwaga Uwaga!!!!

Gratulacje fajnie ze znasz juz płeć..........ja jeszcze nie wiem mam nadzieje ze na nastepnej wizycie bedzie juz widac, jak znowu dzidziol sie nie obróci!!

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 09:18   #2148
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Wow gratulacje

Super - zawsze to jakaś odskocznia od dnia codziennego

Rozmawiacie tu już o łóżeczkach, wózkach i tym podobnym - ja o niczym kompletnie jeszcze nie myślę, ani nie robię żadnych list Póki co nie mam jakoś do tego głowy

Jakiś skumulowany leń mnie dopadł ostatnio

Chociaż dziś wstałam pełna zapału i już mam plan dnia: sprzątanie, pranie, obiadek, prasowanie, pisanie mgr - oczywiście wszystko przeplatane chwilami odpoczynku

I tak się zastanawiam nad jedną rzeczą - jak interpretować to np że jakieś badanie robi się miedzy 12-14 tygodniem - tylko wg OM czy wg USG ?
Np. zastanawiamy się z małżem nad testem PAPP'A i tam jest właśnie, że robi się go między 11-13,14 tyg.
Chyba na następnej wizycie muszę dopytać o wszystko lekarki, bo na tej pierwszej za dużo ekscytacji było
ja też tak mam, już myslałam, że jestem tu jedyna, a jednak nie
oglądać oglądałam różne rzeczy ale nic poza tym

edit: zapomniałam zapytać Biedronko a Ty od początku chciałaś chłopca? spełniło się? czy myślałaś, że będzie inaczej?
jejku jak ja chcę dziewczynkę pewnie dłużej trzeba czekać by się dowiedzieć, ze to babeczka?

Edytowane przez sweetpinky
Czas edycji: 2009-03-14 o 09:20
Stary 2009-03-14, 09:25   #2149
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
czyli ze jak ja bede miala w 12 tygodniu moje pierwsze USG i tam beda wszystko mierzyc to jest to genetyczne co wy macie tak?
tez chcialam zrobic USG 3d, ale myslalam ze moze dopiero kolo tego 20tygodnia, a nie 12.
3d zrobił nam przy okazji robienia 2d sprzęt naprawdę wypasiony i usg robione przez brzuch
Stary 2009-03-14, 09:27   #2150
sweetpinky
Zakorzenienie

a czy to prawda, że jak ma się więcej tłuszczyku na brzuchu to później można zrobić USG przez brzuch? bo jeśli tak to ja trochę poczekam

Stary 2009-03-14, 09:29   #2151
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
a czy to prawda, że jak ma się więcej tłuszczyku na brzuchu to później można zrobić USG przez brzuch? bo jeśli tak to ja trochę poczekam
pierwsze słysze o czyms takim
ja od poczatku ciazy mam robione usg tylko przez brzuch..........i swietnie wszystko bylo widac juz w 6tc!!

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 09:37   #2152
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
ja też tak mam, już myslałam, że jestem tu jedyna, a jednak nie
oglądać oglądałam różne rzeczy ale nic poza tym

edit: zapomniałam zapytać Biedronko a Ty od początku chciałaś chłopca? spełniło się? czy myślałaś, że będzie inaczej?
jejku jak ja chcę dziewczynkę pewnie dłużej trzeba czekać by się dowiedzieć, ze to babeczka?
Ja myślałam o dziewczynce ale domyślałam się że bedzie chłopak.... ale za to mój mąż chodzi dumny jak paw

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
to byś musiała mnieć naprawdę dużo tłuszczyku- ja mam ae 3 fałdki ;-)
Stary 2009-03-14, 09:38   #2153
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
pierwsze słysze o czyms takim
ja od poczatku ciazy mam robione usg tylko przez brzuch..........i swietnie wszystko bylo widac juz w 6tc!!
aha czyli to tylko plotki to dobrze
Cytat:
Ja myślałam o dziewczynce ale domyślałam się że bedzie chłopak.... ale za to mój mąż chodzi dumny jak paw
domyslam się mój też by był
zazdroszczę Ci, że już wiesz

Stary 2009-03-14, 09:39   #2154
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
W którym tygodniu można iść na usg tak żeby już bez problemu można było odgadnąć płeć? Słyszałam, że najlepiej 20 tydzień ale ja też jestem strasznie niecierpliwa i już bym chciała znać płeć .

Ehhhh my też przed ciążą robiliśmy sobie z mężem takie piątkowe wypady do pubu na piwko i koniecznie musiały być miejscówki przy barze jejku ale mi się tęskni za tymi "piątkami". Teraz unikamy takich miejsc ze względu na dym papierosowy A póżniej jak się dzidzia urodzi to też pewnie będzie trudno....
Można sprawdzać płeć już chyba od 11 czy 12 tc, pod warunkiem, że akurat maluszek ma ochotę się pokazać, bo to wcale niełatwo wyłapać.

My nie wychodziliśmy często, ale raz w miesiącu wypad na bilarda z moimi znajomymi był obowiązkowy (przynajmniej dla mnie, mąż szedł albo nie, zależy jak mu się zachciało).
Nigdy nie byłam jakąś wielką fanką dyskotek, ale jak poszliśmy poszukać miejsca żeby gdzieś usiąść i przechodziliśmy obok klubu reklamującego się muzyką 80-90 i leciało akurat "Night in Roxberry", to zgodnie orzekliśmy, że potrzebny nam powrót do przeszłości.

Cytat:
Hej
częstuję leciutką kawusią

zawsze jak mam okazję dłużej pospać to śnią mi się koszmary i głupoty, dziś zdrada męża tak mi się śni co prawie 2 tyg jak musi rano być w pracy, bo jak śpimy do końca razem to nic mi się takiego nie śni, chyba mi go poprostu brakuje

Foka ja Cię doskonale rozumiem co do dyskotek itp też tak mam.
Dlatego bo niedawno oglądałam program na Discovery, że lepiej w ciąży unikać głośnych miejsc bo to niedobre dla dziecka, że dla niego jest to za silny hałas, przy okazji tam jest zawsze smród papierosowy.
No właśnie. Godzina i miałam dość, bo zaczęłam się zastanawiać, ze maluszkowi może nie być zbyt przyjemnie. Co prawda nie słyszy jeszcze, ale pewnie może odbierać drgania wywołane przez falę akustyczną... zwłaszcza basy.
No i smród- fakt. Ale może uda mi sie jeszcze raz czy dwa wyjść w najbliżyszych 2-3 miesiącach, a potem to już bedzie dłuuugo, dłuuugo nic. Najpierw zrobię się duża, a potem nie będzie z kim malucha zostawić, bo babcie daleko.
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 09:42   #2155
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

BiedroneczkaOlga gratuluję

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 09:44   #2156
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Można sprawdzać płeć już chyba od 11 czy 12 tc, pod warunkiem, że akurat maluszek ma ochotę się pokazać, bo to wcale niełatwo wyłapać.

My nie wychodziliśmy często, ale raz w miesiącu wypad na bilarda z moimi znajomymi był obowiązkowy (przynajmniej dla mnie, mąż szedł albo nie, zależy jak mu się zachciało).
Nigdy nie byłam jakąś wielką fanką dyskotek, ale jak poszliśmy poszukać miejsca żeby gdzieś usiąść i przechodziliśmy obok klubu reklamującego się muzyką 80-90 i leciało akurat "Night in Roxberry", to zgodnie orzekliśmy, że potrzebny nam powrót do przeszłości.

No właśnie. Godzina i miałam dość, bo zaczęłam się zastanawiać, ze maluszkowi może nie być zbyt przyjemnie. Co prawda nie słyszy jeszcze, ale pewnie może odbierać drgania wywołane przez falę akustyczną... zwłaszcza basy.
No i smród- fakt. Ale może uda mi sie jeszcze raz czy dwa wyjść w najbliżyszych 2-3 miesiącach, a potem to już bedzie dłuuugo, dłuuugo nic. Najpierw zrobię się duża, a potem nie będzie z kim malucha zostawić, bo babcie daleko.
ja już się czuję niekomfortowo bo niektóre rzeczy już mnie cisną a o spodniach już nie wspomnę, dziś lub jutro idę na łowy bo normalnie nie mam co na tyłek włożyć, bo bluzki to mam, dobrze, że jest ta mod na luźne i tuniki

Stary 2009-03-14, 09:48   #2157
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

zdjęcia z wczorajszego USG
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu12.jpg (24,2 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu123.jpg (24,5 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu1234.jpg (26,9 KB, 39 załadowań)
Stary 2009-03-14, 10:00   #2158
nimitz
Raczkowanie

Cytat:
Jaka słodycz!!!
I znasz już płeć!!!!! Zazdroszcze!!!! Ja mam wizyte w czwartek, ale pewnie jeszcze nic nie bedzie widac.

A nad wozkami, łóżeczkami czy innnymi zakupami jeszcze sie nie zastanawiam (no chyba ze widze jakies slodkie ciuszki w sklepie to juz bym chciala kupowac ), ale lada dzien przyjdzie na to pora. Bede wtedy korzystac z waszych sugestii
Stary 2009-03-14, 10:15   #2159
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
zazwyczaj kobiety w ciąży cierpią na niedobór żelaza Może się Malin za zdrowo odżywiasz?
Teściowa mnie wczoraj pocieszała, że po pierwsze, lepiej, że mam za dużo niż za mało, po drugie czasem badania nie są idealne. Pewnie będę musiała je powtórzyć. Ale to lekarz musi stwierdzić. Chociaż pewnie do czasu mojej wizyty teściowa już się w szpitalu wypyta ginekologów, co to może oznaczać.

Cytat:
I bardzo fajnie. Odstresowana mama to spokojne dziecko

Cytat:
ja już się czuję niekomfortowo bo niektóre rzeczy już mnie cisną a o spodniach już nie wspomnę, dziś lub jutro idę na łowy bo normalnie nie mam co na tyłek włożyć, bo bluzki to mam, dobrze, że jest ta mod na luźne i tuniki
Ja tak samo. Najczęściej chodzę teraz w spónicach, bo w nich jest nieco więcej luzu niż w spodniach, ale i tak rajstopy nieco cisną w brzuch Najlepiej by było mieć kilka dłuższych tunik, kupić do tego legginsy ciążowe i luz

Cytat:
ale kosmos
Stary 2009-03-14, 10:21   #2160
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie mogę ale super i jestem pod wrażeniem jak on zobaczył, że to chlopak
Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Teściowa mnie wczoraj pocieszała, że po pierwsze, lepiej, że mam za dużo niż za mało, po drugie czasem badania nie są idealne. Pewnie będę musiała je powtórzyć. Ale to lekarz musi stwierdzić. Chociaż pewnie do czasu mojej wizyty teściowa już się w szpitalu wypyta ginekologów, co to może oznaczać.

I bardzo fajnie. Odstresowana mama to spokojne dziecko

Ja tak samo. Najczęściej chodzę teraz w spónicach, bo w nich jest nieco więcej luzu niż w spodniach, ale i tak rajstopy nieco cisną w brzuch Najlepiej by było mieć kilka dłuższych tunik, kupić do tego legginsy ciążowe i luz

ale kosmos
ja właśnie parę dni temu kupiłam leginsy, rozm. 40 bym miała luz i żeby mi starczyły na długo
i muszę kupić buty jakieś na wiosnę ale na płaskim bo już dokuczają mi obcasy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości