|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
slyszalysmy ;p
ale mi jakos oliwka nie wchodzi, fuuuj takie to tluste... na szczescie juz od 4 miesiaca bedzie mozna kupic jakis normalny krem dla kobiet w ciazy ;] |
|
|
|
#2582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
coś w tym pewnie jest, w końcu skóra nawilżona jest bardziej elastyczna
|
|
|
|
|
#2583 |
|
Raczkowanie
|
Mnie ostatnio męczą wzdęcia nie wiem czemu, ale to mnie dobija. Czy można bra espumisan albo cos takiego?
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ja niestety od paru dni czuję się fatalnie ![]() kręgosłup mi już siada a to dopiero koniec 3 miesiąca. Was też boli? czy to poprostu odzywa się moja choroba kręgosłupa? ![]() normalnie nie wiem co ze sobą począć, chodzić nie, siedzieć nie i nawet za długo leżeć nie. Kurde co robić
|
#2585 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A pacjentki odsyłają ponoć ze Szpitala na Żelaznej i na Karowej. Ale to nie jest oczywiście regułą.Cytat:
Wzdęcia, niestety wiem coś na ten temat - DRAMAT POPROSTU! Ale czy coś możńa na to brać, to tego niestety nie wiem
|
|
#2586 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tez o tym slyszalam i sie tego stosuje uzywam oliwki dla dzieci od 9 tyg a co do wzdec koszmar tez tak mam
|
|
|
#2587 |
|
Zadomowienie
|
Ja też się marnie poczułam. Po 18 trochę się zdrzemnęłam i teraz mi lepiej
|
|
|
|
#2588 |
|
Zadomowienie
|
Martusia ja tez zdycham przez winogrona,zjadlam cala kisc, dzisiaj i wczoraj i mnie muli cos w brzuchuu
Tz jeszcze zamowil pizze wiec wepchnelam 1 slajs w siebie i teraz mi zle... Myslalam ze mdlosci minely skoro od tygodnia ponad nie mialam a dzis znow mnie naciagalo, tylko nie wiem czy cos zjadlam niedobrego czy to tak juz bedzie buuu hehe shine o staniku ja pisalam, po domu nie nosze ale jak wychodze to trza bo ZIMA ZIMA i wszyscy beda widziec ze mi chlodno w lecie to luzz bede parodiowac bez,chyba ze bede miec wielkie zwisy to ni ja sie juz ladnie okapalam i pozwolilam sobie usiasc na kompa poki Tz poszedl na piwko a wlasnie rosna Wam wlosy przy pepku albo ta slynna linia czy to za predko? Ja tylko zauwazylam zylki na cycuchach i nic poza tym![]() co do wzdec i gazow to ZNAM TEN BOL ! matko swietaa
|
|
#2589 |
|
Rozeznanie
|
Ja wcieram od samego początku oliwkę, i jak narazie to wszystko ok. Kręgosłup też daje mi w kość, szczególnie jak jestem na uczelni i długo siedzę, albo leżę w niewygodnej pozycji ... Wzdęcia mam czasami, ale coraz rzadziej, codziennie jem activie i po niej czuje się lekko i beż żadnych problemów.
A na kino się zgodził
|
#2590 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja wybieram się na usg 4d w 20 tc - akurat będzie połówkowe, chyba też coś ok. 200 zł. Cytat:
[quote=bea83;11538657]Na siedzenię w samym body by było mu za zimno ... ja używałam i do tej pory używam body jako koszulek i na to jak był malutki zakładałam śpioszki a później bluzeczkę i spodenki Tylko w lato jak było bardzo gorąco to czasami siedział przed domem na kocyku w samych bodziakach O dzięki, to już mi się rozjaśniło ![]() A dzisiaj kupiłam pierwszy ciuszek dla naszego Bejbika taki uniwersalny i dla dziewczynki i dla chłopczyka. Pewnie gdybym znała płeć to kupiłabym o wiele więcej, bo były prześliczne, ale już typowo "płciowe" i wiedziałam na którą płeć sie zdecydować ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
jak byłam ostatnio na depilacji to chciałam się go pozbyć ale kosmetyczka powiedziała, że nie wolno.Super, a na co idziecie? |
||||||||
|
|
|
#2591 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2592 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
JEŚLI KTÓRAŚ Z WAS ZASTANAWIA SIĘ W JAKIM SZPITALU RODZIĆ BĄDŹ JAKĄ SZKOŁE RODZENIA WYBRAĆ, POLECAM STRONKĘ FUNDACJI RODZIĆ PO LUDZKU http://www.rodzicpoludzku.pl/szukaj.php Oczywiście dotyczy to rodzących w Polsce
|
|
#2594 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja się kurowałąmczosnkiem do jedzenia i do wąchania (przeczyszcza nos) i miodem. No i herbaty rozgrzewające na noc. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2595 |
|
Zadomowienie
|
[quote=DDosiek;11547419]My mamy kota persa. mam nadzieję, że nie będzie problemu z alergią. A jak ostatnio było u nas małżeństwo z półtoraroczna córką, to kot chciał ją zaatakować. A nigdy nikogo nie atakował. Nawet nigdy nie syknął i nie podrapał bez wcześniejszego kwadransowego usilnego zaczepiania go. Mąż się wystraszył. Ale mam nadzieję, że kot tak zareagował na gonitwę przez rozwrzeszczane dziecko. A nigdy dzieci nie widział. mam nadzieję, że do malucha się przyzwyczai, bo na początku dzidzia będzie tylko w łóżeczku i nie będzioe kota gonić. A potem kot sie zdąży przyzwyczaić. Taką mam nadzieję.
Tego się obawiam, że będzie dziwnie reagował. Jest bardzo spokojny i ciężko go wkurzyć, ale dziecko jak to dziecko machnie a to ręką a to nóżką i kocur może się zainteresować. |
|
|
|
#2596 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miód i malinki też stosuję Cytat:
USG 3 D to może gdzieś koło 25-30 tc, zastanawiamy się jeszcze. Droga impreza, ale podobno wbrew temu co mówią przydatna, no i bezduskusyjnie - niesamowita pamiątka. Cytat:
Kiedyś stosowałam oliwkę dla dzieci. Mam bardzo suchą skórę i naprawdę pomagało. Długo jednak nie wytrzymałam, wkurzała mnie ta tłusta warstwa na skórze. Na szczęście znalazłam balsam Garnier do bardzo suchej skóry - działa równie dobrze, a świetnie się wchłania. Teraz dodatkowo stosuję Farmaceris M przeciwko powstawaniu rozstępów. Cytat:
Biorę, bo inaczej bym chyba eksplodowała
|
||||
|
|
|
#2597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczorajszy wieczór i dzisiejsza noc określę jednym słowem - masakra ![]() Cały dzień bolała mnie głowa, a po obiedzie (pizza) delikatnie coś mnie kłuło w żołądku, a koło 21:30 już był ostry ból. Napiłam się siemienia lnianego i trochę sody, która trochę mi pomogła oczyszczając żołądek. Położyłam się spać - właściwie to na siedząco próbowałam przysypiać, bo tak mniej bolało, ale dopiero nad ranem udało mi się zdrzemnąć ![]() Nie poszłam do pracy, bo padam ze zmęczenia ![]() Mam nadzieję, że okruszek ma się dobrze ![]() Od dziś zaczynam pić codziennie miętę na lepsze trawienie Miłego dnia mamuśki
|
|
#2598 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I dobrze, że można brać Espumisan bo to naprawdę koszmar
|
|
#2599 |
|
Zadomowienie
|
A co myślicie o serii perfecta mama z firmy dax cosmetics. ceny są ogólnie przystępne tylko nie wiem nic o jakości, ktoś może stosował i coś wie.
|
|
|
|
#2600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj kupilam pismo "Geborte" i tam polecaja kosmetyki z gamy Mustela 9 months chyba sie skusze i kupie .Na razie tez uzywam oliwki dla niemowlat .Kilka stron (byc loze kilkanascie , nie licze bo nie nadazam ) pisalyscie o czyszczeniu noska bobasowi. Znalazlam u nas cos takiegohttp://www.physiologica.fr/Mouche_bebe_nl.aspx# i do tego http://www.physiologica.fr/gamme_nl.aspx do czyszczenia noska, oczu i uszow, ciekawe czy warto cos takiego kupic .Na razie uciekam, pogoda dzis przepiekna, wczoraj bylo 15stopni , dzisiaj bedzie chyba cieplej, bo juz od 8 00 slonko grzejeDlatego zaraz lecimy do ZOO z naszym maluszkiem .Pozdrawiam wszystkie dziewczyny |
|
|
|
|
#2601 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale to wina laptopa, trzeba go na stałe do jakiegoś blatu przymocować to i wstawać będzie łatwiej
|
|
|
|
|
#2602 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na mnie miód i malinki szybko zadziałały, a rutinoscorbinu mój lekarz nie zaleca. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2603 |
|
Zadomowienie
|
[quote=Foka29;11549363]Właśnie, tak mi się zdawało że Tantum Verde można, przeryłam w nocy całą apteczkę i nie znalazłam ulotki od tego -wsiąkła
Miód i malinki też stosuję Kurcze mnie to chyba szczepienie uratowało, wszyscy wkoło chorzy a ja nic Edytowane przez 19martusia86 Czas edycji: 2009-03-21 o 13:44 |
|
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny! Ja też się dołączam do zaziębionych mamusiek
Mam katar i kaszel, który powoduje u mnie odruchy wymiotne A tak się cieszyłam, że nudności się u mnie skończyły. Nie biorę nic oprócz rutinoscorbinu. Nie zaszkodzi (lekarz ogólny zalecił mi to jak byłam przeziębiona na początku ciąży), a dodatkowo wzmocni naczynia krwionośne i żyły (już mi się robią pajączki na nogach ).Kupiłam wczoraj nowy numer "M jak mama" z dodatkiem "Dziecko, zakupy i my". To już drugi numer tego pisma i jestem z niego bardzo zadowolona. Jest mnóstwo praktycznych porad, a kosmetyki, o których na przykład piszą, są z różnych przedziałów cenowych. Nic mnie tak nie wnerwia, jak opisywanie w czasopismach dla kobiet kosmetyków z wysokiej "półki" cenowej. W kwietniowym numerze jest o kupowaniu wóżka (w majowym będzie o łóżeczkach) i tylko utwierdziłam się w swoich typach wózków (znalazłam jeszcze dwa rodzaje; wkleję kiedyś tu linki do moich "typów"). Na razie jednak będziemy kupować furę dla siebie Dzisiaj oglądaliśmy samochód, który będzie w poniedziałek sprawdzany u mechanika. Jak wszystko będzie OK, to go kupimy
|
#2605 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czesc dziewczyny dawno nie pisalam bo nie mialam natchnienia ale podczytuje was codziennie i sadze ze przez neta mozna sie zarazic od tygodnia bol gardla a o katarze nie wspomne ,czyli tak jak wiekszosc dziewczyn,ale bylam u lekarza i powiedzial ze mi nic a nic nie mozna i tez domowym sposobem sie lecze,mam nadzieje ze mi szybko minie.pozdrawiam wszystkie mamuski
|
|
|
|
|
#2606 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamuśki i u mnie dzisiaj pieknie świeciło słoneczko, humor mam troszkę kiepski bo mój mąż pojechał służbowo do Niemiec i do środy będe sama, bardzo nie lubie jak wyjeżdza :/ dobrze że Wy jesteście i wizaż to czas mi szybciej zleci.
Co do smarowania brzuszków ja stosuję oliwkę zawsze na noc i krem na rozstępy zamiennie, i jak narazie nie narzekam na suchą skórę. malin30 to i ja dzisiaj kupię sobie gazetkę
|
#2607 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Przeglądałam tą gazetkę o zakupach i spisałam sobie stronki z mebelkami dla dzieci, tak mi się spodobały ![]() Czekam na typy wózków. Teraz wszystkie porównuję i wszystkim się przyglądam na ulicy Dzisiaj widziałam Baby Smile na żywo i wygląda jeszcze lepiej niż w internecie, także też go dopisałam na naszą wózkową listę.
|
|
|
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam dziś lenia, jakoś dziwnie się teraz czuję
![]() Teraz siedzę bezwiednie przed TV, małż poszedł na piwo i nudzi mi się grr nie lubię się tak czuć A "M jak Mama" też mam zamiar kupować
|
#2609 |
|
Zadomowienie
|
A ja już kupiłam gazetke faktycznie bardzo fajna i mam dzisiaj zajęcie na cały wieczór
|
#2610 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie, już jestem po wizycie u ginka. Z dzidzi wszystko w porządku, rozwija się dobrze. Ma już prawie 9 cm i znamy już płeć - DZIEEEWCZYYNKA!!!!! Tym razem intuicja mnie nie zawiodła hihi.
Na rozstępy wciąż polecam serię ELANCYL firmy GALENIC. Przytulam wszystkie zaziębione mamuśki
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:11.

coś w tym pewnie jest, w końcu skóra nawilżona jest bardziej elastyczna

"Skoro nie można się cofnąć, trzeba znaleźć najlepszy sposób, by pójść naprzód. "

w lecie to luzz bede parodiowac bez,chyba ze bede miec wielkie zwisy to ni 
Together forever
widziałam fotki i filmiki na stronie www i faktycznie jest to pamiątka sliczna bo dostaje się zdjęcia i filmik. sama nie wiem jeszcze. 

Mam katar i kaszel, który powoduje u mnie odruchy wymiotne