mamusie wrześniowo - październikowe 2009! - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-20, 16:55   #2581
Shine01
Raczkowanie

Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

slyszalysmy ;p
ale mi jakos oliwka nie wchodzi, fuuuj takie to tluste...
na szczescie juz od 4 miesiaca bedzie mozna kupic jakis normalny krem dla kobiet w ciazy ;]
Shine01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-20, 17:03   #2582
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gabza21 Pokaż wiadomość
Mam pytanko, czy słyszałyście żeby w swoj brzuszek wcierac oliwke dla dzieci. mnie mama dziś powiedziała, że tak się robi żeby nie było rozstępów potem. Narazie smaruje i sprawde poźniej:P
Nie słyszałam o czymś takim, nie mniej jednak smaruje, ale sama nie wiem czemu coś w tym pewnie jest, w końcu skóra nawilżona jest bardziej elastyczna
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-20, 17:10   #2583
gabza21
Raczkowanie

GG do gabza21

Mnie ostatnio męczą wzdęcia nie wiem czemu, ale to mnie dobija. Czy można bra espumisan albo cos takiego?
Stary 2009-03-20, 18:13   #2584
sweetpinky
Zakorzenienie

Hej
ja niestety od paru dni czuję się fatalnie
kręgosłup mi już siada a to dopiero koniec 3 miesiąca.
Was też boli? czy to poprostu odzywa się moja choroba kręgosłupa?
normalnie nie wiem co ze sobą począć, chodzić nie, siedzieć nie i nawet za długo leżeć nie. Kurde co robić

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-20, 18:46   #2585
Orzeszek.1
Zadomowienie

Arrow Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość
Ja byłam zszywana bez znieczulenia, ale nic nie czułam, bo byłam zaoferowana dzieciątkiem.

Orzeszek a który to szpital??

Ja sie smaruje oliwką w żelu Jonson's baby, znaczy mój TŻ smaruje mi brzuszek codziennie wieczorem.
Rodziłam w Szpitalu Bródnowskim i najprawdopodobniej znów będę tam rodzić A pacjentki odsyłają ponoć ze Szpitala na Żelaznej i na Karowej. Ale to nie jest oczywiście regułą.

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
Hej
normalnie nie wiem co ze sobą począć, chodzić nie, siedzieć nie i nawet za długo leżeć nie. Kurde co robić
Ja też niestety mam problemy z kręgosłupem, a raczej z krzyżem i wciaąż z kością ogonową, ale raczej do końca ciąży to się nie zmieni.

Cytat:
Mnie ostatnio męczą wzdęcia nie wiem czemu, ale to mnie dobija. Czy można bra espumisan albo cos takiego?
Wzdęcia, niestety wiem coś na ten temat - DRAMAT POPROSTU! Ale czy coś możńa na to brać, to tego niestety nie wiem
Stary 2009-03-20, 19:29   #2586
angkorcz
Raczkowanie

Cytat:
Mam pytanko, czy słyszałyście żeby w swoj brzuszek wcierac oliwke dla dzieci. mnie mama dziś powiedziała, że tak się robi żeby nie było rozstępów potem. Narazie smaruje i sprawde poźniej:P

tez o tym slyszalam i sie tego stosuje uzywam oliwki dla dzieci od 9 tyg a co do wzdec koszmar tez tak mam

22maj na swiecie pojawil sie NIKODEM

angkorcz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-20, 20:17   #2587
19martusia86
Zadomowienie

Ja też się marnie poczułam. Po 18 trochę się zdrzemnęłam i teraz mi lepiej chyba się przeżarłam winogronu...
Stary 2009-03-20, 20:24   #2588
klaudiaaa86
Zadomowienie

Martusia ja tez zdycham przez winogrona,zjadlam cala kisc, dzisiaj i wczoraj i mnie muli cos w brzuchuu Tz jeszcze zamowil pizze wiec wepchnelam 1 slajs w siebie i teraz mi zle...

Myslalam ze mdlosci minely skoro od tygodnia ponad nie mialam a dzis znow mnie naciagalo, tylko nie wiem czy cos zjadlam niedobrego czy to tak juz bedzie buuu

hehe shine o staniku ja pisalam, po domu nie nosze ale jak wychodze to trza bo ZIMA ZIMA i wszyscy beda widziec ze mi chlodno w lecie to luzz bede parodiowac bez,chyba ze bede miec wielkie zwisy to ni

ja sie juz ladnie okapalam i pozwolilam sobie usiasc na kompa poki Tz poszedl na piwko a wlasnie rosna Wam wlosy przy pepku albo ta slynna linia czy to za predko? Ja tylko zauwazylam zylki na cycuchach i nic poza tym

co do wzdec i gazow to ZNAM TEN BOL ! matko swietaa

http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
03.12.2009r. - Together forever
klaudiaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-20, 20:26   #2589
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Ja wcieram od samego początku oliwkę, i jak narazie to wszystko ok. Kręgosłup też daje mi w kość, szczególnie jak jestem na uczelni i długo siedzę, albo leżę w niewygodnej pozycji ... Wzdęcia mam czasami, ale coraz rzadziej, codziennie jem activie i po niej czuje się lekko i beż żadnych problemów.
A na kino się zgodził

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-20, 20:42   #2590
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
cześć dziewczynki

Ja wczoraj byłam u lekarza na wizycie i wszystko ok, dostałam skierowanie na morfologie i mocz.

Mam pytanie czy będziecie robić USG 3d?? Bo ja chciałabym zrobić, tylko troche dużo kosztuje 250 zł.

a ja od jakiegoś czasu mam ochote na pomarańcze
Super, że wszystko dobrze
Ja wybieram się na usg 4d w 20 tc - akurat będzie połówkowe, chyba też coś ok. 200 zł.

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
co do USG 3d to tutaj jest jedna organizacja, ma swoje lokale w różnych miatsach i oni robią usg 3d/4d . Cena jest z tego co pamiętam od 60 do 100eu i mówiąc szczerze to nie wiem czy się zdecydujemy. bardzo mnie kusi taka możliwość widziałam fotki i filmiki na stronie www i faktycznie jest to pamiątka sliczna bo dostaje się zdjęcia i filmik. sama nie wiem jeszcze.
ja idę zielone jabłuszko zjeść
Pamiątka świetna, ale dla mnie główny argument za tym badaniem to, że dokonuje sie wtedy dokładną obserwację dziecka, pomiary, wykluczenie wad, jakieś przepływy itp.

[quote=bea83;11538657]Na siedzenię w samym body by było mu za zimno ... ja używałam i do tej pory używam body jako koszulek i na to jak był malutki zakładałam śpioszki a później bluzeczkę i spodenki Tylko w lato jak było bardzo gorąco to czasami siedział przed domem na kocyku w samych bodziakach
O dzięki, to już mi się rozjaśniło
A dzisiaj kupiłam pierwszy ciuszek dla naszego Bejbika taki uniwersalny i dla dziewczynki i dla chłopczyka. Pewnie gdybym znała płeć to kupiłabym o wiele więcej, bo były prześliczne, ale już typowo "płciowe" i wiedziałam na którą płeć sie zdecydować

Cytat:
Napisane przez bea83 Pokaż wiadomość
Wszystkie się chyba już wypowiadały na temat porodów rodzinnych to może i ja coś powiem : ja akurat nie miałam w pierwszej ciąży porodu rodzinnego i teraz też nie będę miała a to dlatego że ja nie chcę - jakoś nie przemawia za mną to żeby mój mąż patrzał jak się męczę i wolę sama przez to przejść. Takie mam do tego podejście i nic na siłę nie za mierzam robić
Ja też uważam, że nie ma co sie zmuszać. W końcu zarówno rodząca jak i partner mają czuć się wtedy dobrze i komfortowo, więc wybierają formę jaka im odpowiada.

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
Widzisz, bulgoty to swoją drogą. Ale to jest zupełnie inne uczucie, tak jak pisałam - uczucie przewracającego się ciężarka w brzuchu. To uczucie pozostaje już do końca ciąży, a w ostatnich tygodniach jest wręcz uciążliwe, zwłaszcza na spacerach Też się dziwię że tak szybko już coś czuję, ale z pewnością to nie jest wyobraźnia
Cieszę się, że pierwsza z Nas już czuje ruchy, bo to znaczy, że niedługo kolej i na nas

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Ja już wróciłam poszło szybko i sprawnie, wyniki są ok, jeszcze lekarz nie zaczą mnie badać a ja już sie pytam ile widzi dzieci, on wiedział że obawiam się bliźniąt i śmieje się że jedno widzi a ja z ulgą odetchnełam widok jest świetny takiego maleńkiego dzieciątka i serduszką bijące tak szybciutko. Wreszcie czuję się spokojna kolejna wizyta 17 kwietnia i miesiąc czekania
Idę smażyć rybke na obiad bo kiszeczki mi marsza grają
Świetnie

Cytat:
Ja wcieram ale podczas kąpieli, nawilża skórę i dlatego ma zapobiec rozstępom - a czy tak będzie to się okaże

Cytat:
Hej
Ja z kręgosłupem nie miałam nigdy problemów, więc i teraz póki co nie odczuwam. Może przydałoby Ci się jakieś skierowanie na rehabilitację.

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez klaudiaaa86 Pokaż wiadomość
ja sie juz ladnie okapalam i pozwolilam sobie usiasc na kompa poki Tz poszedl na piwko a wlasnie rosna Wam wlosy przy pepku albo ta slynna linia czy to za predko? Ja tylko zauwazylam zylki na cycuchach i nic poza tym
Ja linii nie mam (ona chyba ok. 20 tc się pojawia), ale meszek wkoło pępka mam jak byłam ostatnio na depilacji to chciałam się go pozbyć ale kosmetyczka powiedziała, że nie wolno.

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość
A na kino się zgodził
Super, a na co idziecie?
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-20, 20:53   #2591
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Martusia ja tez zdycham przez winogrona,zjadlam cala kisc, dzisiaj i wczoraj i mnie muli cos w brzuchuu Tz jeszcze zamowil pizze wiec wepchnelam 1 slajs w siebie i teraz mi zle...

Myslalam ze mdlosci minely skoro od tygodnia ponad nie mialam a dzis znow mnie naciagalo, tylko nie wiem czy cos zjadlam niedobrego czy to tak juz bedzie buuu

hehe shine o staniku ja pisalam, po domu nie nosze ale jak wychodze to trza bo ZIMA ZIMA i wszyscy beda widziec ze mi chlodno w lecie to luzz bede parodiowac bez,chyba ze bede miec wielkie zwisy to ni

Żyłki na piersiach a właściwie to głównie na prawej mam, ale w sumie to nic poza tym
Stary 2009-03-20, 21:28   #2592
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
Rodziłam w Szpitalu Bródnowskim i najprawdopodobniej znów będę tam rodzić A pacjentki odsyłają ponoć ze Szpitala na Żelaznej i na Karowej. Ale to nie jest oczywiście regułą.
Ja rodziłam na Madalińskiego,a teraz prawdopodobnie będe rodzić na Inflanckiej
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-20, 21:52   #2593
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Ja rodziłam na Madalińskiego,a teraz prawdopodobnie będe rodzić na Inflanckiej
Dużo dobrego słyszałam o tym szpitalu.

JEŚLI KTÓRAŚ Z WAS ZASTANAWIA SIĘ W JAKIM SZPITALU RODZIĆ BĄDŹ JAKĄ SZKOŁE RODZENIA WYBRAĆ, POLECAM STRONKĘ FUNDACJI RODZIĆ PO LUDZKU
http://www.rodzicpoludzku.pl/szukaj.php

Oczywiście dotyczy to rodzących w Polsce
Stary 2009-03-20, 22:24   #2594
DDosiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
Takie pytanko do tych dziewczyn, które już dzieci mają. Jeśli macie zwierzaki w domu to jak one przyjęły maleństwo? Mam kota i zastanawiam się jak to będzie wyglądać.
My mamy kota persa. mam nadzieję, że nie będzie problemu z alergią. A jak ostatnio było u nas małżeństwo z półtoraroczna córką, to kot chciał ją zaatakować. A nigdy nikogo nie atakował. Nawet nigdy nie syknął i nie podrapał bez wcześniejszego kwadransowego usilnego zaczepiania go. Mąż się wystraszył. Ale mam nadzieję, że kot tak zareagował na gonitwę przez rozwrzeszczane dziecko. A nigdy dzieci nie widział. mam nadzieję, że do malucha się przyzwyczai, bo na początku dzidzia będzie tylko w łóżeczku i nie będzioe kota gonić. A potem kot sie zdąży przyzwyczaić. Taką mam nadzieję.

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
Widzę że analizujecie porody - i wydaje mi się że poród odzie to bardzo dobra rzecz tylko jak to wygląda w szpitalach czy są tacy chętni do tkich porodów - bo wydaje mi się że nie zabardzo.
Ciesze się że jesteście po kolejnych usg - i bardzo się cieszę ze z fasolkami wszystko ok.
ktoś pisał o ruchach płodu - zazdroszcze strasznie ja jutro zaczynam 15 tc i wydaje mi się że czasami też coś czuje ale nie wiem czy to jest to???

A ja siedze na zwolnieniu lekarszkim - od poniedziałku mam straszne bóle i ciągnięcia po lewej stronie tam gdzie dzidzia ma łożysko i niewiem co się dzieje pewnie kopie mnie w te rozchodzące się więzadła ;-)
Jej, ja zaczynam w niedzielę 16-ty tydzień. Jejjku, jak ten czas leci... A pamiętacie jak chciałyśmy, żeby juz był 8, 10 i kolejny tydzień? a tu za chwilę finisz. Właśnie zobaczyłam, że marcówko-kwietniówki zaczęły piątą część i mnie na przemyślenia o szybkości czzaasu naszły. Trzeba się intensywniej cieszyć z ciąży, bo zaraz się skończy.
Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
macie jakieć domowe sposoby na katar i bolące gardło?
ja się kurowałąmczosnkiem do jedzenia i do wąchania (przeczyszcza nos) i miodem. No i herbaty rozgrzewające na noc.

Cytat:
cześć dziewczynki

Ja wczoraj byłam u lekarza na wizycie i wszystko ok, dostałam skierowanie na morfologie i mocz.

Mam pytanie czy będziecie robić USG 3d?? Bo ja chciałabym zrobić, tylko troche dużo kosztuje 250 zł.

ja chcę zrobić jak będę w Bydgoszczy u rodziców. Tyle jeszcze mogę zapłacić.

Cytat:
Ja nawet przed ciążą tak robiłam. Teraz mam strasznnie suchą skórę i wcieram intensywniej, ale jakoś mało mnie nawillża. Chyba mam za mało żelaza, że mi się tak skóra przesusza.

Cytat:
Hej
ale to chyba nie od ciąży. Ciężar nie jest jeszcze aż taki. To pewnie sam kręgosłup. Sama mam dyskopatię i zastanawiam się co zrobić jak mi sie dysk wysunie. Kiedyś to mąż mi sie na plecy kładł i pod naciskiem jego 100 kg dysk się wsuwał. Teraz już sie nie położy.

Cytat:

Mi jakoś meszek wokół pępka zciemniał. Albo mam schizy wzrokowe. Ale nie linia tylko same włoski.

moje różności
moje decoupage
preferencje
serwetki na wymianę
DDosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-20, 23:37   #2595
19martusia86
Zadomowienie

[quote=DDosiek;11547419]My mamy kota persa. mam nadzieję, że nie będzie problemu z alergią. A jak ostatnio było u nas małżeństwo z półtoraroczna córką, to kot chciał ją zaatakować. A nigdy nikogo nie atakował. Nawet nigdy nie syknął i nie podrapał bez wcześniejszego kwadransowego usilnego zaczepiania go. Mąż się wystraszył. Ale mam nadzieję, że kot tak zareagował na gonitwę przez rozwrzeszczane dziecko. A nigdy dzieci nie widział. mam nadzieję, że do malucha się przyzwyczai, bo na początku dzidzia będzie tylko w łóżeczku i nie będzioe kota gonić. A potem kot sie zdąży przyzwyczaić. Taką mam nadzieję.

Tego się obawiam, że będzie dziwnie reagował. Jest bardzo spokojny i ciężko go wkurzyć, ale dziecko jak to dziecko machnie a to ręką a to nóżką i kocur może się zainteresować.
Stary 2009-03-21, 07:59   #2596
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Ja leczyłam się oscillococinum (nie wiem czy dobrze napisałam nazwę ) - to homeopatyczne granulki na przeziębienie, tantum verde na gardło do psikania i codziennie piłam szklankę wody z miodem a na noc malinki. Po trzech dniach mi przeszło przeziębienie, więc chyba podziałało.
Właśnie, tak mi się zdawało że Tantum Verde można, przeryłam w nocy całą apteczkę i nie znalazłam ulotki od tego -wsiąkła . Ze wszystkich leków na gardło i przeziębienia bedących w naszym posiadaniu( a mamy ich sporo) wygmerałam, ze całkowicie bezpieczny jest tylko Bioparox (no i Rutinoscorbin, ale ten to biore już 3 dzień). Zaraz sobie w nocy dawkę zapodałam, masakra - nie mogę mówić a to weekend i jeszcze do męża babci jedziemy bo 80 lat kończy
Miód i malinki też stosuję Jak na razie śerednio działa, ale jest pyyyszne .

Cytat:
cześć dziewczynki

Super, że wszystko ok.
USG 3 D to może gdzieś koło 25-30 tc, zastanawiamy się jeszcze.
Droga impreza, ale podobno wbrew temu co mówią przydatna, no i bezduskusyjnie - niesamowita pamiątka.

Cytat:
Tak słyszałam.
Kiedyś stosowałam oliwkę dla dzieci. Mam bardzo suchą skórę i naprawdę pomagało. Długo jednak nie wytrzymałam, wkurzała mnie ta tłusta warstwa na skórze.
Na szczęście znalazłam balsam Garnier do bardzo suchej skóry - działa równie dobrze, a świetnie się wchłania. Teraz dodatkowo stosuję Farmaceris M przeciwko powstawaniu rozstępów.

Cytat:
Tak, można brać Espumisan. Nie wchłania się w ogóle z przewodu pokarmowego.
Biorę, bo inaczej bym chyba eksplodowała
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 09:09   #2597
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Ja już wróciłam poszło szybko i sprawnie, wyniki są ok, jeszcze lekarz nie zaczą mnie badać a ja już sie pytam ile widzi dzieci, on wiedział że obawiam się bliźniąt i śmieje się że jedno widzi a ja z ulgą odetchnełam widok jest świetny takiego maleńkiego dzieciątka i serduszką bijące tak szybciutko. Wreszcie czuję się spokojna kolejna wizyta 17 kwietnia i miesiąc czekania
Idę smażyć rybke na obiad bo kiszeczki mi marsza grają
No i przynajmniej już jesteś spokojniejsza po tej wizycie

Wczorajszy wieczór i dzisiejsza noc określę jednym słowem - masakra
Cały dzień bolała mnie głowa, a po obiedzie (pizza) delikatnie coś mnie kłuło w żołądku, a koło 21:30 już był ostry ból. Napiłam się siemienia lnianego i trochę sody, która trochę mi pomogła oczyszczając żołądek.
Położyłam się spać - właściwie to na siedząco próbowałam przysypiać, bo tak mniej bolało, ale dopiero nad ranem udało mi się zdrzemnąć
Nie poszłam do pracy, bo padam ze zmęczenia
Mam nadzieję, że okruszek ma się dobrze
Od dziś zaczynam pić codziennie miętę na lepsze trawienie

Miłego dnia mamuśki

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 09:31   #2598
gabza21
Raczkowanie

GG do gabza21

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
Tak słyszałam.
Kiedyś stosowałam oliwkę dla dzieci. Mam bardzo suchą skórę i naprawdę pomagało. Długo jednak nie wytrzymałam, wkurzała mnie ta tłusta warstwa na skórze.
Na szczęście znalazłam balsam Garnier do bardzo suchej skóry - działa równie dobrze, a świetnie się wchłania. Teraz dodatkowo stosuję Farmaceris M przeciwko powstawaniu rozstępów.

Tak, można brać Espumisan. Nie wchłania się w ogóle z przewodu pokarmowego.
Biorę, bo inaczej bym chyba eksplodowała
Muszę spróbować ten balsam i Farmaceris M, bo właśnie mnie tez oliwka nie odpowiada za bardzo:/
I dobrze, że można brać Espumisan bo to naprawdę koszmar
Stary 2009-03-21, 10:56   #2599
19martusia86
Zadomowienie

A co myślicie o serii perfecta mama z firmy dax cosmetics. ceny są ogólnie przystępne tylko nie wiem nic o jakości, ktoś może stosował i coś wie.
Stary 2009-03-21, 11:11   #2600
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
A co myślicie o serii perfecta mama z firmy dax cosmetics. ceny są ogólnie przystępne tylko nie wiem nic o jakości, ktoś może stosował i coś wie.
Tez jestem ciekawa, uzywal ktos?
Wczoraj kupilam pismo "Geborte" i tam polecaja kosmetyki z gamy Mustela 9 months chyba sie skusze i kupie, ale pewnie dopiero w poniedzialek bede szukac.
Na razie tez uzywam oliwki dla niemowlat, wcieram w mokre cialo (wtedy zatrzymuje duzo wilgoci) i delikatnie osuszam recznikiem, w ten sposob nie narzekam na zbyt tluste cialo.
Kilka stron (byc loze kilkanascie, nie licze bo nie nadazam) pisalyscie o czyszczeniu noska bobasowi. Znalazlam u nas cos takiego
http://www.physiologica.fr/Mouche_bebe_nl.aspx# i do tego http://www.physiologica.fr/gamme_nl.aspx do czyszczenia noska, oczu i uszow, ciekawe czy warto cos takiego kupic.
Na razie uciekam, pogoda dzis przepiekna, wczoraj bylo 15stopni, dzisiaj bedzie chyba cieplej, bo juz od 8 00 slonko grzeje.
Dlatego zaraz lecimy do ZOO z naszym maluszkiem, kilka tygodni temu w naszym ZOO urodzila sie zyrafa i idziemy zobaczyc.
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 11:15   #2601
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
Tez jestem ciekawa, uzywal ktos?
Wczoraj kupilam pismo "Geborte" i tam polecaja kosmetyki z gamy Mustela 9 months chyba sie skusze i kupie, ale pewnie dopiero w poniedzialek bede szukac.
Na razie tez uzywam oliwki dla niemowlat, wcieram w mokre cialo (wtedy zatrzymuje duzo wilgoci) i delikatnie osuszam recznikiem, w ten sposob nie narzekam na zbyt tluste cialo.
Kilka stron (byc loze kilkanascie, nie licze bo nie nadazam) pisalyscie o czyszczeniu noska bobasowi. Znalazlam u nas cos takiego
http://www.physiologica.fr/Mouche_bebe_nl.aspx# i do tego http://www.physiologica.fr/gamme_nl.aspx do czyszczenia noska, oczu i uszow, ciekawe czy warto cos takiego kupic.
Na razie uciekam, pogoda dzis przepiekna, wczoraj bylo 15stopni, dzisiaj bedzie chyba cieplej, bo juz od 8 00 slonko grzeje.
Dlatego zaraz lecimy do ZOO z naszym maluszkiem, kilka tygodni temu w naszym ZOO urodzila sie zyrafa i idziemy zobaczyc.
Podobno mustella jest super. Ja nie używałam, ale słyszałam dobre opinie. A pogoda faktycznie super tylko ja się z łóżka wygrzebać nie mogę ale to wina laptopa, trzeba go na stałe do jakiegoś blatu przymocować to i wstawać będzie łatwiej
Stary 2009-03-21, 13:07   #2602
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DDosiek Pokaż wiadomość
Jej, ja zaczynam w niedzielę 16-ty tydzień. Jejjku, jak ten czas leci... A pamiętacie jak chciałyśmy, żeby juz był 8, 10 i kolejny tydzień? a tu za chwilę finisz. Właśnie zobaczyłam, że marcówko-kwietniówki zaczęły piątą część i mnie na przemyślenia o szybkości czzaasu naszły. Trzeba się intensywniej cieszyć z ciąży, bo zaraz się skończy.
Już niedługo będziemy obchodziły półmetek, a nim się obejrzymy będziemy pisały na wizażu z Bąblami na kolanach

Cytat:
Właśnie, tak mi się zdawało że Tantum Verde można, przeryłam w nocy całą apteczkę i nie znalazłam ulotki od tego -wsiąkła . Ze wszystkich leków na gardło i przeziębienia bedących w naszym posiadaniu( a mamy ich sporo) wygmerałam, ze całkowicie bezpieczny jest tylko Bioparox (no i Rutinoscorbin, ale ten to biore już 3 dzień). Zaraz sobie w nocy dawkę zapodałam, masakra - nie mogę mówić a to weekend i jeszcze do męża babci jedziemy bo 80 lat kończy
Widzę że jakieś zbiorowe wizażowe przeziębienie nas złapało.
Na mnie miód i malinki szybko zadziałały, a rutinoscorbinu mój lekarz nie zaleca.

Cytat:
Tak słyszałam.
Muszę spróbować tego balsamu bo moja skóra w ciąży wygląda strasznie, nawet na buzi mi się łuszczy.

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Wczorajszy wieczór i dzisiejsza noc określę jednym słowem - masakra
Cały dzień bolała mnie głowa, a po obiedzie (pizza) delikatnie coś mnie kłuło w żołądku, a koło 21:30 już był ostry ból. Napiłam się siemienia lnianego i trochę sody, która trochę mi pomogła oczyszczając żołądek.
Położyłam się spać - właściwie to na siedząco próbowałam przysypiać, bo tak mniej bolało, ale dopiero nad ranem udało mi się zdrzemnąć
Nie poszłam do pracy, bo padam ze zmęczenia
Mam nadzieję, że okruszek ma się dobrze
Od dziś zaczynam pić codziennie miętę na lepsze trawienie

Miłego dnia mamuśki

Cytat:
Ja robię dokładnie tak samo.

Cytat:
Trzeba korzystać z pięknego słonka. U nas tak samo słonecznie i cieplutko. Zmykamy do parku, później trochę po sklepach i na jakiś obiadek.
Stary 2009-03-21, 13:43   #2603
19martusia86
Zadomowienie

[quote=Foka29;11549363]Właśnie, tak mi się zdawało że Tantum Verde można, przeryłam w nocy całą apteczkę i nie znalazłam ulotki od tego -wsiąkła . Ze wszystkich leków na gardło i przeziębienia bedących w naszym posiadaniu( a mamy ich sporo) wygmerałam, ze całkowicie bezpieczny jest tylko Bioparox (no i Rutinoscorbin, ale ten to biore już 3 dzień). Zaraz sobie w nocy dawkę zapodałam, masakra - nie mogę mówić a to weekend i jeszcze do męża babci jedziemy bo 80 lat kończy

Kurcze mnie to chyba szczepienie uratowało, wszyscy wkoło chorzy a ja nic Zawsze uważałam, że szczepienie przeciw grypie to wywalanie kasy w błoto ale chyba jednak działa. Chociaż nie powiem po szczepieniu to byłam taka chora, że normalnie palcem ruszyć nie mogłam.

Edytowane przez 19martusia86
Czas edycji: 2009-03-21 o 13:44
Stary 2009-03-21, 15:55   #2604
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cześć Dziewczyny! Ja też się dołączam do zaziębionych mamusiek Mam katar i kaszel, który powoduje u mnie odruchy wymiotne A tak się cieszyłam, że nudności się u mnie skończyły. Nie biorę nic oprócz rutinoscorbinu. Nie zaszkodzi (lekarz ogólny zalecił mi to jak byłam przeziębiona na początku ciąży), a dodatkowo wzmocni naczynia krwionośne i żyły (już mi się robią pajączki na nogach ).

Kupiłam wczoraj nowy numer "M jak mama" z dodatkiem "Dziecko, zakupy i my". To już drugi numer tego pisma i jestem z niego bardzo zadowolona. Jest mnóstwo praktycznych porad, a kosmetyki, o których na przykład piszą, są z różnych przedziałów cenowych. Nic mnie tak nie wnerwia, jak opisywanie w czasopismach dla kobiet kosmetyków z wysokiej "półki" cenowej. W kwietniowym numerze jest o kupowaniu wóżka (w majowym będzie o łóżeczkach) i tylko utwierdziłam się w swoich typach wózków (znalazłam jeszcze dwa rodzaje; wkleję kiedyś tu linki do moich "typów").

Na razie jednak będziemy kupować furę dla siebie Dzisiaj oglądaliśmy samochód, który będzie w poniedziałek sprawdzany u mechanika. Jak wszystko będzie OK, to go kupimy
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 17:15   #2605
beata 76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Ja też się dołączam do zaziębionych mamusiek Mam katar i kaszel, który powoduje u mnie odruchy wymiotne A tak się cieszyłam, że nudności się u mnie skończyły. Nie biorę nic oprócz rutinoscorbinu. Nie zaszkodzi (lekarz ogólny zalecił mi to jak byłam przeziębiona na początku ciąży), a dodatkowo wzmocni naczynia krwionośne i żyły (już mi się robią pajączki na nogach ).

Kupiłam wczoraj nowy numer "M jak mama" z dodatkiem "Dziecko, zakupy i my". To już drugi numer tego pisma i jestem z niego bardzo zadowolona. Jest mnóstwo praktycznych porad, a kosmetyki, o których na przykład piszą, są z różnych przedziałów cenowych. Nic mnie tak nie wnerwia, jak opisywanie w czasopismach dla kobiet kosmetyków z wysokiej "półki" cenowej. W kwietniowym numerze jest o kupowaniu wóżka (w majowym będzie o łóżeczkach) i tylko utwierdziłam się w swoich typach wózków (znalazłam jeszcze dwa rodzaje; wkleję kiedyś tu linki do moich "typów").

Na razie jednak będziemy kupować furę dla siebie Dzisiaj oglądaliśmy samochód, który będzie w poniedziałek sprawdzany u mechanika. Jak wszystko będzie OK, to go kupimy

czesc dziewczyny dawno nie pisalam bo nie mialam natchnienia ale podczytuje was codziennie i sadze ze przez neta mozna sie zarazic od tygodnia bol gardla a o katarze nie wspomne,czyli tak jak wiekszosc dziewczyn,ale bylam u lekarza i powiedzial ze mi nic a nic nie mozna i tez domowym sposobem sie lecze,mam nadzieje ze mi szybko minie.pozdrawiam wszystkie mamuski
beata 76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 17:15   #2606
aniago25
Zadomowienie

Witam mamuśki i u mnie dzisiaj pieknie świeciło słoneczko, humor mam troszkę kiepski bo mój mąż pojechał służbowo do Niemiec i do środy będe sama, bardzo nie lubie jak wyjeżdza :/ dobrze że Wy jesteście i wizaż to czas mi szybciej zleci.
Co do smarowania brzuszków ja stosuję oliwkę zawsze na noc i krem na rozstępy zamiennie, i jak narazie nie narzekam na suchą skórę.
malin30 to i ja dzisiaj kupię sobie gazetkę
Stary 2009-03-21, 17:49   #2607
precious_81
Wtajemniczenie

dla wszystkich zakatarzonych Mamusiek zdrowotne fluidki przesyłam

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
O a ja dzisiaj byłam w Empiku i nie widziałam nowego numeru.
Przeglądałam tą gazetkę o zakupach i spisałam sobie stronki z mebelkami dla dzieci, tak mi się spodobały

Czekam na typy wózków. Teraz wszystkie porównuję i wszystkim się przyglądam na ulicy Dzisiaj widziałam Baby Smile na żywo i wygląda jeszcze lepiej niż w internecie, także też go dopisałam na naszą wózkową listę.
Stary 2009-03-21, 18:09   #2608
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

A ja mam dziś lenia, jakoś dziwnie się teraz czuję

Teraz siedzę bezwiednie przed TV, małż poszedł na piwo i nudzi mi się grr nie lubię się tak czuć

A "M jak Mama" też mam zamiar kupować

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 18:34   #2609
aniago25
Zadomowienie

A ja już kupiłam gazetke faktycznie bardzo fajna i mam dzisiaj zajęcie na cały wieczór
Stary 2009-03-21, 18:47   #2610
Orzeszek.1
Zadomowienie

Witajcie, już jestem po wizycie u ginka. Z dzidzi wszystko w porządku, rozwija się dobrze. Ma już prawie 9 cm i znamy już płeć - DZIEEEWCZYYNKA!!!!! Tym razem intuicja mnie nie zawiodła hihi.

Na rozstępy wciąż polecam serię ELANCYL firmy GALENIC.

Przytulam wszystkie zaziębione mamuśki : glasiu:

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości