|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Trzy najpiekniejsze zapachy Lutens.
Cytat:
Majac go na skorze czulam sie mega kobieco,jakby stapial sie ze skora i wtorzyl delikatna mgielke.Ma tez pewna lekkosc,nie dusi i nie przytlacza ale sprawia ze ciezko mi bylo oderwac nos od nadgarstka![]() Uzyty w bardzo malej ilosci trwal na skorze w dyskretny sposob ![]() Mialam kilka probek i tak sobie mysle,ze mala pojemnosc moglabym spokojnie miec,tak ok.20ml byloby w sam raz.
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Z piżmem mam bardzo pozytywne skojarzenia Pewna kobieta i piżmo. Szukam takiego piżma od dawna, jak dotąd bezskutecznie, niestety. A wiem, że takie właśnie zagrałoby z moją skórą przepiękną, zupełnie wyjątkową symfonię. Może to jest dobry trop? Biorąc pod uwagę moje uwielbienie dla Lutków - jest duża szansa
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi sie,ze to moze byc tym,czego poszukujesz
![]() Zdaj koniecznie relacje
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
Znalazłam mini video;
http://www.parfums-serge-lutens.de/v...os/videos.html |
|
|
|
|
#96 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Khy, tak go kochasz, a on Ci nawet raz bukietu róż i flaszki dobrego wina nie przysłał, ach ci faceci
|
|
|
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
Z inspiracji powstał Rousse;
http://www.youtube.com/watch?v=pEh_lpl9ouY Moje trzy ulubione Lutensy; Daim Blond Douce Amere Cedre być może się to zmieni,nie znam wszystkich,a paru nie mam ochoty poznać
|
|
|
|
|
#98 |
|
Rozeznanie
|
I ja dołączę z moją triadą lutensowską:
1. Gris Clair 2. Un Bois Oriental 3. Clair de Musc chociaż wiele kompozycji jeszcze przede mną i lista może ulec zmianom. |
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dwa pierwsze miejsca sie nie zmieniły: Cedre wygrywa, tuż za nim Douce Amere. No i dalej mam problem. Mam wrażenie, że Daim Blond wypchnął z trzeciego miejsca Miel de Bois, które obecnie zajmuje 4 miejsce exequo z Un Bois Vanille. Ale już przy podium czai się Clair de Musc i chyba Fleurs de Citronner...
|
|
|
|
|
#100 |
|
Piers do przodu
|
Mała korekta:
1. niezmiennie Fleurs d'Oranger 2. Chene 3. Miel de Bois a po kolejnych zakupach znów może się zmienić
|
|
#101 |
|
Konto usunięte
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;8157880]1. Chergui
2. Bois de Violette 3.Ambre Sultan / Bois Oriental[/quote] ![]() Nic się nie zmieniło. Ciekawa tylko jestem Santal de Mysore, Daim Blond i Czarnego Serża, bo tych jeszcze nie znam. |
|
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gris Clair Ambre Sultan Chergui
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
po dzisiejszych testach upewniłam się, że :
Gris Clair .... potem przepaść..... Borneo - gdyby nie było Neonatury Bois Oriental lub Bois Violette - gdybym była młodsza - ale one też mają swoje odpowiedniki DV i FdB
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie podobnie, ale jednak na pierwszej pozycji Five O'clock...
Druga i trzecia tak samo Ambre Sultan i Chergui
|
|
|
|
|
#106 |
|
BAN stały
|
Nie miałam jeszcze okazji poznać wszystkich lutków, ale jak na razie faworytami (a w zasadzie jedynymi, które przypadły mi do gustu) są:
Un Bois Vanille Douce Amere Five o'clock Edit: No i jeszcze Czarny Serż przecie! Edytowane przez melkmeisje Czas edycji: 2009-03-21 o 22:55 |
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Louve
Cedre Serge noire clair de Musc ....są cztery...ale wszystkie piękne
|
|
|
|
|
#108 |
|
grozi wypollizowaniem
|
Przetestowałam tak z połowę dostępnych Lutków i tak naprawdę to podoba mi się jeden:
Five O'clock zapomniałam o Serżynce! też jest ok
|
|
|
#109 |
|
Zadomowienie
|
1. Daim Blond
2. Chypre Rouge 3. Cedre 4. Louve ************* Kurcze, wydało się. Nie umiem liczyć do trzech
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
1. Cedre
2. Chergui 3. Do wyboru: Douce Amere, Fleurs du Citronnier, Daim Blond, Miel de Bois, Clair de Musc, Santal Blanc. Ale dwa pierwsze to moje absolutne hity
|
|
#111 |
|
BAN stały
|
Kocham Daim Blond
i dalej to już na prawdę nie wiem co po nich... może Un Bois Vanille, bo słodkie Ambre Sultan też bardzo lubie....
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wielka milosc -Clair De Musc i Sa majeste la Rose wciaz intrygujacy -Ambre Sultan i.......czasami lubie wrocic do Arabie,Datura Noir-Cedre przestal mi lezec,cos dziwnego pojawialo sie skorze...
|
|
|
#113 |
|
Rozeznanie
|
ja wam powiem ze nie cenie tak wysoko Lutensa i jakbym mial wybrac 3 mialbym problem, mimo ze przewachalem tylko z 10 zapachow jego to ani jeden nie podszedl mi do gustu jak nie osrane pieluchy (Muscs Koublaï Khän), no moze procz Vetiver Oriental to chyba jedyny ktory moglbym nosic ale Vetiverki na mnie dobrze leza (procz Vetiver Dance Tauer'a tak zachwalany przez Luce Turin i Tanie Sanchez w swojej ksiazce o perfumach)
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#115 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() 1. Clair de Musc - piękne, mięciutkie, puchate i otulające piżmo. Być może będzie z tego flaszka 2. Fleur d'Oranger 3. Rahat Loukoum
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
|
#116 |
|
Zadomowienie
|
Ambre Sultan - nie wiem, czy najpiękniejszy, ale bardzo mi bliski. W AS czuję "jak u siebie", choć w zamyśle jest zapachem Bliskiego Wschodu.
Miel de Bois - nie wiem, czy najpiękniejszy, ale dla mnie najciekawszy - nie czuje w nim gęstego miodu, a raczej miodową, jeszcze nie całkiem zastygłą galaretkę, do której wpadły aromatyczne kawałki cedru. Douce Amere - nie wiem, czy najpięknieszy, ale dla mnie najbardziej kobiecy -kobiecością miękką, uroczą, czarowną.
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
1. Ambre Sultan
2. Santal de Mysore 3. Serge Noire i Arabie (a na ławce rezerwych Borneo i Chergui) |
|
|
|
|
#118 |
|
Raczkowanie
|
Gris Clair - za pierwszym razem skojarzyl mi sie z lawendowa trutka na mole, potem wyczulam go przez sen, chyba na pizamie bo nie mialam zapachu na sobie od kilku dni - wtedy mnie oczarowal i odurzyl. Mysle ze niedlugo zaczelabym sie nim narkotyzowac, gdyby nie to ze moja probeczka wlasnie sie konczy. Zapach ten jest bardzo cielesny i niesamowity gdy pozwoli mu sie rozwinac na rece, z drugiej strony nie jest on "ladny", moze dlatego udalo mu sie mnie zauroczyc
![]() Chergui - kiedys tak, teraz nie chce wyjsc poza faze ziol. moze jeszcze zaskoczy? Ambre Sultan - jak moglam zapomniec, odkrylam go wlasnie po raz drugi, niestety nadal z tej samej 1ml probki wiec sie nim nie naciesze Edytowane przez la gata Czas edycji: 2009-03-22 o 22:12 Powód: Ambre Sultan |
|
|
|
|
#119 |
|
never say no to panda
|
1. Five O'Clock
2. Daim Blond 3. Cedre / Ambre Sultan / Arabie / Serge Noir - nie mogłam się zdecydować
|
|
|
#120 |
|
Zadomowienie
|
1. Chene - big
2. Rousse - również big 3. Five o 'clock - trochę mniejsze ![]() Edit: Tyle fanek Ambre Sultan. Musi na Was pachnieć pięknie, zazdroszczę. Na mnie to "wymiotopędny" miks curry i Labdanum Donny Karan. To nie może być dobre połączenie.
Jak ptak patrzę w dół na góry Patrzę w dół na góry Edytowane przez BeYourself Czas edycji: 2009-03-24 o 01:03 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:48.

Majac go na skorze czulam sie mega kobieco,jakby stapial sie ze skora i wtorzyl delikatna mgielke.Ma tez pewna lekkosc,nie dusi i nie przytlacza ale sprawia ze ciezko mi bylo oderwac nos od nadgarstka

Biorąc pod uwagę moje uwielbienie dla Lutków - jest duża szansa