|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Jezeli chodzi o smierdzenie to tez mi sie tak wydaje zawsze po oddaniu moczu.Zadnych bakterii niemam ani grzyba i niewiem.Moze te przez ciaze jakas wydzielina specyficznie pachnie w zwiazku z tym jutro ide i kupuje jakies wkladki zapachowe higieniczne.Dla wszytskich smierdzacych mamusiek hehe
|
|
|
|
#2642 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe mamusie
Z tym "śmierdzeniem " coś jest bo ja też czuje czasami, a prysznic biorę codziennie, wstydziłam się zapytać ale teraz już wiem że nie jestem sama
|
#2643 |
|
Raczkowanie
|
Witam a to nasza dzidzia
|
|
|
|
#2644 |
|
Raczkowanie
|
To fotka z 12 tygodnia ja tez mam tak ze niemam na okreslone rzeczy ochoty do jedzenia tylko taka jakas nijaka jestem sama niewiem co bym zjadla i tak wciskam w siebie heheh cos co w rzeczywistosci nie o to mi chodzi hehhe
|
|
|
|
#2645 |
|
Zadomowienie
|
Dorota jak ładnie widać maleństwo, śliczna niunia albo niunio
|
#2646 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje narazie niewiem jaka plec ale juz niemoge sie doczekac 2 kwietnia bo mysle ze mi powie juz.
|
|
|
|
#2647 |
|
Zadomowienie
|
Wierze ci bo i ja już bym chciała znać płeć dziecka, mam nadzieje że to bedzie chłopiec bo u mnie w rodzinie same dziewczyny się rodzą i każdy liczy że może w końcu u mnie... malutki chłopczyk się pojawi
|
#2648 |
|
Raczkowanie
|
moje maleństwo w 7 tyg
)
|
#2649 |
|
Raczkowanie
|
heheh Aniago25 chyba jestesmy w tej samej sytuacji bo u mnie w rodzinie od strony mojego meza tez same dziewuchy i tez chca chlopaka ,osobiscie tez bym chciala chlopczyka no ale co bedzie to bedzie zeby bylo zdrowiutkie.A co jest najlepsze jak bylam w 12 tygodniu to powiedzial ze wyglada mu na dziewczynke ale na 100 % powie mi 2 kwietnia.Jak oczywiscie niepokaze pupy heheh Ale tak niektorzy mowia ze dziewczynka odbiera urode a ja narazie nic sie niezmieniam niemam pryszczy zadnych takze zobaczymy.
|
|
|
|
#2650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ale dzidziusiowo sie zrobilo
slicznosci dziewczynyCytat:
w 1 ciąży w 6 miesiącu bylam na weselu u kuzynki, wszystkie ciotki okrzyknely ze jak nic wygladam na chlopaka, chlopak chlopak za dwa dni mielismy umowiona wizyte u ginka ale wczesniej wjechalismy na market i były akurat w promocji wyprawki rozowe i niebieskie, moj sie tak nakrecil że juz chcial ze sklepu wychodzic z niebieska, uspokoilam go i mowie spoko, poczekaj za godz bedziemy na USG jak nam lekarz powie to wjedziemy do sklepu jeszcze raz ... no i powiedzial wrocilismy po rozowąMamy córe, kuzynka u ktorej byliśmy na weselu miał dwoch synów i przy obydwóch wyrzut pryszczy jak w okresie dojrzewania, nie ma regul, a kolezanka byla najlepsza 2 ciaże, objawy przy kazdej z decydowanie inne niz w pierwszej, smaki z gola rozne a obydwie córki ![]() Dzidzia to magia zapisana juz w momencie zaplodnienia szybciej bym powiedziala że ciąże sa rożne jak charaktery przyszlych ludzi niż ich pleć
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
|
|
|
|
|
#2651 |
|
Raczkowanie
|
no widzicie czyli niema reguly na to. I dobrze niema to jak lekarz powie na 100 %
|
|
|
|
#2652 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie też saameee baby, brat ma 2 córy no i ja okazuje się że też będę miała hihi
|
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
doda22 i gabza21 śliczne wasze Kruszynki
A ja miałam dziś sen, że byłam u gina i że już było widać, że to dziewczynka będzie ![]() Jeśli chodzi o płeć to nie mamy z małżem zdania co byśmy woleli - oby urodziło się zdrowe Pogoda dziś beznadziejna, padało całą noc i rano też, aż mi się nie chciało z domu wychodzić No ale do pracy już dziś mus ![]() Miłego dnia
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, cały weekend mnie nie było, więc musiałam Was nadrobić. W weekendy zwykle nie siadam do kompa, bo mąż w domu więc spędzamy max czasu razem. W ten weekend było super, byliśmy odwiedzić znajomych, potem my mieliśmy gości, do naszego miasteczka przyjechało wesołe miasteczko, generalnie cudowny weekend!
Witam nowe mamusie!! Orzeszku gratuluje córeńki!!
|
|
#2655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na obiad planuję ziemniaczki, pulpeciki i buraaczki (może mi w końcu wyjdą takie jak robi moja mama-przeeepyszne!!)
|
|
#2656 |
|
Zadomowienie
|
Jakie śliczne maleństwa tu pokazujecie.
Dzwoniłam do lekarza i biore ten cholerny antybiotyk. W tym momencie zresztą chyba mnie bardziej martwi kaszel niż leki. Cały czas boje się, że coś "mi się tam urwie" i stanie się jakaś krzywda kosmicie. Dobrze, że w pt ide do gina, to go sobie obejrzymy czy wszystko jest oki. |
|
|
|
#2657 |
|
Raczkowanie
|
witajcie trzymajcie za mnie kciuki ide dzisiaj na pierwsze usg jutro zaczynam 13 tydz (wedlug moich obliczen)a dokladniej dowiem sie dzisiaj dowiem sie rowniez czy dwoch serduszek niemam jakies mam takie dziwne przeczucie a i prawdopodobienstwo jest od mojej strony i od strony meza rowniez takze dam znac pozniej piekne malensta macie to mamy juz dziewczynke chlopczyka i moze blizniaki hehehe
Edytowane przez angkorcz Czas edycji: 2009-03-23 o 09:46 |
|
|
|
#2658 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale teraz jem owocki, banana, grejfruta, śliweczki i zielone winogronka... a na obiadek u nas filet z kurczaka z chrupiącej panierce i brokułki zapiekane w sosie pomidorowym z serkiem żółtym. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2659 |
|
Rozeznanie
|
Orzeszek gratuluję!!! To cudownie, że znasz już płeć. Wspaniale naprawdę
Ciesze się razem z tobą! Fajnie określił, ta płeć sromska :PAnnusia jeśli to ruchy, to super Też już bym chciała czuć, ale to jeszcze nie ten czas i nie ta pora ... ale poczekam!DDosiek ja też kupuję M jak mama i jestem zadowolona z tej gazety. a do tego, jak się urodza maluchy, to wątpie, abyś my miały czas pisać na forum ... aby cokolwiek pisać ![]() Doda witam nową mamusię Zdjęcie dzidzi śliczne ![]() SweetPinky mi teraz kręgosłup tak daje w kość, że leżę 10 minut i nie mogę wstać. Siedziałam wczoraj na uczelni i myślałam, że się zalamię ... niedość, że twarde te krzeselicha, to jeszcze malo miejsca i nie da się usiedzieć ... BiedroneczkaOlga rozumiem, Cię, ze chcesz aby mąż był przy Tobie. Ja też bym chciała, aby była przy mnie ta ukochana osoba ... ale mogę poprosić tylko kolegę :P chociaż wątpie, czy któryś z kolegów by się zgodził hehe ... narazie rozmawiałam z mamą i chyba ona będzie przy mnie ... bardzo mi na tym zalezy, żeby ktoś był obok mnie i trzymał za rękę ![]() Shine u mnie wszyscy mówili, że będą bliźniaki, bo to rodzinne, ale jedno :P A jak padnie na Ciebie, to myslę, że będziesz się cieszyć A waga dziecka nie zawsze zależy od genów ... ja mam nadzieję, że moje maleństwo będzie takie normalne coś ponad 3 kg. Większego chyba bym nie urodziła :PPrecious ja też chciałam cesarkę ... a teraz jestem zdecydowana na poród naturalny ... Jednak naturalnie, to naturalnie. Chociaz myślę, że jeśli będą wskazania do cesarki, to odetchnę z ulga :P Tery Suzy witam nową mamusię Czekamy na wiadomość o płci.Klaudiaaa nie martw się, ja też śmierdzę .... i to jest podobnież normalne. Owszem to denerwujące, ale chyba tak ma być. Prysznic biorę rano i na wieczór, czasami w południe. Aniago u mnie w rodzinie też rodzę się same psitki ale jakoś czuję, że będzie chłopak. Naprawdę, mam przeczucie, że będzie Tymuś ![]() U mnie wporządku ... depresja minęła. To już drugi dzień, jak nie uroniłam żadnej łezki. A wczesniej prawie dwa tygodnie non stop płaczu, juz miałam dość. Ale się uspokoiło. Ostatnio podbrzusze mnie strasznie boli...mdłości minęły prawie całkowicie, rzadko mnie dopadają. Na weekend byłam na uczelni i musze troche zaległości nadrobić i teraz przepisuje notatki i ucze się na zaliczenia U mnie śnieg sypie, takimi grochami wielkimi, chyba zima wraca ... a ja tak chciałam wiosny. No i apetyt mi wzrósl troszeczkę Jem więcej, cześciej i pewnie teraz waga pójdzie w górę Wizyte u lekarza, mam na 14 kwietnia i znów pewnie zobacze maleństwo Nie mogę się doczekać, ale wiem, że szybciutko zleci. Jutro idę do kina, rozerwe się troche, bo naprawdę dawno temu byłam w kinie ... ostatnio to tylko studia, dom, babcia, studia, dom ... Nuda dawała popalić. Ale jak zrobi się ciepło, to zacznę chodzić na jakieś spacery, może odwazę się wyjść do ludzi, przyjaciół, znajomych
|
#2660 |
|
Zadomowienie
|
Tysiak7 tak jestem z Częstochowy. Zamierzam rodzić na pck, mój lekarz tam pracuje a co za tym idzie jego pacjentki są lepiej traktowane. Mogłam się o tym przekonać kiedy szwagierka wylądowała na ginekologii-lekarz codziennie ją odwiedzał, pielęgniarki wiedziały że to jego pacjentka, więc też były bardzo miłe. Poza tym ponoć (ale jeszcze nie zgłębiałam tematu) porodówka jest wyremontowana. Ginekologia w każdym razie tak i bardzo przyjemnie się zrobiło, nie jest już tak obskurnie jak kiedyś. Moja siostra testowała szpital na Mickiewicza i Parkitce no i nie ma jakiś złych wspomnień. Bez dawania kasy lekarzom itp. tyle tylko, że na Parkitce odbierał jej poród lekarz u którego pilnowała dziecka moja ciocia, więc opiekę też miała dobrą od tej strony. Ogólnie w kwestii rodzenia w wodzie nigdzie nie ma takich możliwości.
|
|
|
|
#2661 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego od jakiegoś czasu ich unikam, mimo że w sklepach coraz więcej jest zapachowych i coraz fajniej pachną ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2662 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tak serio to fajne imię ma Twój goldenek
|
|
|
|
|
#2664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, ja tam rodzilam 1 corke i nie zamierzam isc nigdzie indziej. Częsc porodowa jest odnowiona, ja rodzilam mała wlasnie po remoncie warunki super, normalnie unijnie natomiast strona na ktorą przechodzisz po porodzie juz nie jest taka sliczna szczególnie lazienki i prysznice - obskurne Ja tez mam z tamtąd lekarza, może mamy tego samego ja chodze do Najmana na Gombrowicza przyjmuje. A na kiedy nasz termin moze razem pojdziemy sobie rodzić
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
|
|
|
|
|
#2666 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale tylko w myślach. Przed ciążą chciałam chłopca a mąż córcię. Mąż był oburzony jak lekarz powiedział, że chłopak-stwierdził że to niemożliwe a teraz już mówi ON. Lekarz mnie zresztą zaskoczył, bo ja wcale nie chciałam wiedzieć co będzie ale nie spodziewałam się że w 11 tygodniu już mi powie---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2667 |
|
Zadomowienie
|
witam
doda sliczna mala kruszynka :PJa tez mam Usg 2 kwietnia i moze sie cos dowiem.... Ja wzielam dluuga kapiel, pozniej sie pokremowalam balsamem Dove i wypsikalam i siedze i ciagle smierdze, matko kochana Tz mowil ze nic nie czuje co do wkladek to ja mam zwykle nie zapachowe, bez wkladek bylby koszmar![]() a ja mam dzis na obiad ryz, sos serowo jakis tam i schabik - tzw eskalopki, zobacze co mi z tego wyjdzie
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja do swojego brzucha mówię : Okruszku lub Kruszynko.... w sumie wydawało mi się że to chłopczyk będzie, tak przed ciążą też myślałam, dla chłopczyka wybraliśmy imionka...a teraz czasem mówię do mojego brzuszka Kruszynko i mam takie uczucie, że może jednak dziewczynka. ale jest mi kompletnie wszystko jedno - bardzo chcę mieć zdrowe dzieciątko. ale ciekawa jest
|
|
|
#2669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z terminem to fakt trudno bylo by sie spotkac, chyba ze ty z 2 tyg przechodzisz a ja sie dwa tygodnie pospiesze![]() Ogólnie szpital jest ok, polozne super, nie doceniałam ich wczesniej (falstard zaliczylam ) ale przy porodzie nie ocenione kobiety naprawde wspaniałe na urodziny buzka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:47.

Z tym "śmierdzeniem " coś jest bo ja też czuje czasami, a prysznic biorę codziennie, wstydziłam się zapytać ale teraz już wiem że nie jestem sama

"Skoro nie można się cofnąć, trzeba znaleźć najlepszy sposób, by pójść naprzód. "
slicznosci dziewczyny
w 1 ciąży w 6 miesiącu
za dwa dni mielismy umowiona wizyte u ginka ale wczesniej wjechalismy na market i były akurat w promocji
wyprawki rozowe i niebieskie, moj sie tak nakrecil że juz chcial ze sklepu wychodzic z niebieska, uspokoilam go i mowie spoko, poczekaj za godz bedziemy na USG jak nam lekarz powie to wjedziemy do sklepu jeszcze raz ... no i powiedzial wrocilismy po rozową

No ale do pracy już dziś mus 

Zdjęcie dzidzi śliczne 

Ja tez mam z tamtąd lekarza, może mamy tego samego
Tz mowil ze nic nie czuje