|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Placent Hair Liquid - cudowny środek na nowe włoski
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#692 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#693 |
|
Przyczajenie
|
Witam, jestem tu nowym, mam łysienie plackowate, czy placenta może na to pomóc? Wiem że zdecydowana większość z Was to Kobiety, lecz może któraś z Was ma męża, przyjaciela, etc. któremu placenta pomogła ?
Edytowane przez Bezdomny Czas edycji: 2009-03-21 o 22:21 |
|
|
|
|
#694 |
|
Raczkowanie
|
Tak więc- skończyłam 1,5 opakowania
nowych włosów za wiele nie ma, chociaż na czubku pare mi antenek odstaje:P ale zauważam znaczną poprawę włosów- nie są już takie suche i co najwazniejsze wypada mi o połowe mniej. Nie było wielkiego szału, ale zmiany zauważyłam, także ze swojej strony polecam- warto spróbować, ale bez nastawienia na nowy mega busz ![]() za jakiś czas znowu zafunduje sobie placentową kurację
|
|
#695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój TŻ ma normalną odmianę łysienia, od paru dni stosujemy placentę. Na moje oko coś chyba daje... ale na prawdziwe efekty trzeba poczekać Mam nadzieję, że chociaż troszkę pomoże
|
|
|
|
#696 |
|
Wtajemniczenie
|
witam . Chciałam was specjalistek zaptać o placentę , są rózne opakowania i rózne ceny np to :
http://allegro.pl/item581311711_plac...o_za_10zl.html kosztuje az 95 zł a niektóre są po 50 czy 37 zł . Czym one się mogą róznic ? Edytowane przez verzara Czas edycji: 2009-03-22 o 23:39 |
|
|
|
|
#697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#698 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z tego co mi wiadomo, placenta pomaga także facetom wcześniej o ile dobrze pamiętam było to wałkowane, więc zalecam lekturę |
|
|
|
|
|
#699 |
|
Raczkowanie
|
ja skonczylam opakowanie jakies poltora tyg. temu, po skonzeniu placenty wlosy wychodzą mi garściami!! nie kupie jej juz ;/
|
|
#700 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#701 |
|
Raczkowanie
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#702 |
|
po prostu Łinli
|
też tak miałam ze dwa razy podczas stosowania jakiegoś nowego środku. Na twoim miejscu nie rezygnowałabym, bo po tym powinno być lepiej
tak jak nowe zęby wypychają mleczaki, tak podobno nowe włoski wypychają stare zniszczone i dlatego często można zaobserwować wzmożone wypadanie na początku kuracji... a tu tylko zapowiada zmianę na lepsze
|
|
#703 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to co, kupić kolejne opakowanie?? boje sie, że bedzie gorzej... musze przemyslec ;p
|
|
|
#704 |
|
Przyczajenie
|
Witam
ja stosowałam placentę niemieckiej firmy WT-Methode kosztowała 95 zł i powiem wam że włosy były bardziej miękkie i mniej wypadały ale nie zauważyłam by zaczęły mi rosnąć nowe włoski ![]() Stosowałam także szampony z placenty, jeden z tej samej firmy, włosy po nim strasznie źle się rozczesywały a drugi z włoskiej firmy farmawit po nim włosy były puszyste i mięciutkie lecz niestety pojawił się mocny łupież ![]() Teraz zastanawiam się nad zakupem placenty MIL MIL może ona w końcu mi pomoże pozdrawiam
|
|
|
|
|
#705 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o wypychanie "starych" włosków przez "nowe" to nie do końca jest prawdą. Co prawda mi nie wypadały włosy, gdy zaczęłam stosować najpierw vichy dercos, a potem placente, lecz mam bardzo delikatne włosy i chciałam je zagęścić. Wyrastały mi tylko te nowe włosy, a stare jak były, tak są na swoim miejscu ( i nic się z nimi złego nie dzieje). Więc wasze wypadanie włosów ma inną przyczynę, takie jest moje zdanie.
|
|
|
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u Ciebie w sumie doszło do pobudzenia nieaktywnych mieszków włosowych i wyrosniecia z nich nowych włosków,generalnie włosy są w roznej fazie wzrostu i problem wpadania starych włosów na rzecz nowych jest zupełnie naturalną reakcją.
|
|
|
#707 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez 'Estelle' Czas edycji: 2009-04-02 o 08:50 |
|
|
|
|
|
#708 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki dobrze wiedzieć. Mi właśnie polecano placentę tej niemieckiej firmy no ale niestety nie sprawdziła się
Za niedługo rozpocznę kurację z placentą MIL MIL i zdam relacje
|
|
|
|
|
#709 |
|
Raczkowanie
|
ja wypełniłam formularz diagnostyczny tego importera niemieckiej placenty a oni wysłali mi cała procedure postepowania
![]() http://www.placenta.hg.pl/prok/indexpl.html stosuje od dwoch miesiecy, wlosy wydaja sie gestsze ale wypadaja tak samo i nowych nie widze (moze sa za slabe) tylko ze nie kupilam ich placenty (5% ekstrakt, 10 ml ampulki) ale MILL (2% ekstrakt i 6 ml ampułki) i nie koniecznie robię taki masaż jak mi zalecili.... acha i jeszcze jedno, mi powiedziano ze kuracja powinna trwać rok - a nie mam jakichś większych problemów, po prostu wypadające, zestresowane, cienkie włosy... Edytowane przez shmoopy Czas edycji: 2009-04-01 o 14:50 |
|
|
|
|
#710 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#711 |
|
Przyczajenie
|
a ja chciałam spytac o placente firmy farmavit,czy ktos mial z nia jakies doswiadczenie? szczerze mowiąc troche boje sie zamawiac na allegro,mialam juz rozne doswiadczenia,bardzo was prosze(tych, ktorzy widza korzysten efekty,wklejajcie zdjecia produktu,ktory uzywacie)
tu jest link do tej co ja obserwuje od jakiegos czasu ale jeszcze sienie zdecydowalam bo nie wiem jak ona dziala powodzenia i wytrwalosci w walce o wloski
|
|
|
|
|
#712 |
|
Raczkowanie
|
♥» ▬▬ «•*•» ▬▬▬ «•*•»▬▬ «♥
«•*•» WESOŁYCH ŚWIĄT «•*•» ♥» ▬▬ «•*•» ▬▬▬ «•*•»▬▬ «♥ Wesołych Świąt Ciepłych, pełnych radosnej nadziei Świąt Zmartwychwstania Pańskiego, a także kolorowych spotkań z budzącą się do życia przyrodą. Zdrowia, szczęścia, humoru dobrego, a przy tym wszystkim stołu bogatego. Mokrego dyngusa, smacznego jajka i niech te święta będą jak bajka. Na tę Wielkanoc życzyć Ci wypada ciepła domowego, miłości bliźniego, placka wybornego i spokoju świętego.
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też wszystkim życzę ciepłych i spokojnych świąt, bez problemów z włosami (które mnie przez wredną fryzjerkę musiały akurat dopaść
) ![]() Dziewczyny a kurację ampułkami nie chodzi mi konkretnie o Placentę (chociaż też), ale też np Radicalem, Seboradinem itd trzeba robić przez ileś dni pod rząd? Czy można po prostu po myciu głowy czyli co 3-4 dni w moim przypadku stosować ampułkę? Albo co 2 mycie na zmianę z Waxem? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#716 |
|
po prostu Łinli
|
ja też nie myję codziennie, co dwa dni i co dwa dni wcierałam i nie wydaje mi sie żeby przez to był gorszy efekt
|
|
#717 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny ja właśnie zamierzam zakupić placente na allegro kosztuje 35zł i nie wiem czy to właśnie ta bo wy tu mowicie że zapłaciłyście ok.90zł;/ a na allegro najdroższa kosztuje 40zł... Mam tak słabe i cieniutkie włosy że to dla mnie ostatni ratunek jak placenta nie pomoże to się załamie;/;/
|
|
|
|
|
#718 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
autorce wątku chodziło o placente mil mil - która jest za ok. 35/40zł. Placenta za 90 zł jest z firmy HP. Ja osobiście zużyłam 3 opakowania mil mil i jestem zadowolona z efektu teraz zaczynam wcierać vichy dercos - mam 18 ampułek, jeśli mnie nie będzie swędzieć po nich głowa to dokupię kolejne 12 (lub 18 jeśli nadal będzie promocja A co do placenty, to nie jestem pewna, gdzie, ale w każdym bądź razie gdzieś przeczytałam, że należy ją stosować przez przynajmniej rok.. więc postanowiłam, że gdy skończe kurację z vichy, znowu po około miesiącu / najwyżej 2ch miesiącach przerzucę się na placente i pociągne na niej przez rok, a przynajmniej postaram się jak najdłużej
|
|
|
|
|
|
#719 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki wielkie
a używał ktoś jeszcze tej placenty z firmy mil mil? Chciałabym wiedzieć czy u wszystkich którzy ją stosowali była poprawa...
|
|
|
|
|
#720 | |
|
po prostu Łinli
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.

tak jak nowe zęby wypychają mleczaki, tak podobno nowe włoski wypychają stare zniszczone i dlatego często można zaobserwować wzmożone wypadanie na początku kuracji... a tu tylko zapowiada zmianę na lepsze

21.06.2014r.