|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ile kosztuje aborcja?
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Tak jak napisałam wyżej są odpowiednie strony, gdzie odpowiednio przygotowane osoby zajmują się tym tematem i udzielają rzetelnych odpowiedzi, jak również pomocy. [np. serwis women on web] Edytowane przez amistad.k.m.s Czas edycji: 2009-04-15 o 16:58 |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
kiedys sie dowiadywalam z ciekawosci,
w Lodzi okolo 5 tysiecy zlotych (mowie o normalnym lekarzu, nie jakims niedouczonym niewiadomokim) w Austrii okolo 2-3 tysiecy euro, tez w normalnym miejscu. PS> Fajnie by bylo gdyby sie tu nikt nie wypowiadal o swoim pogladzie na aborcje, tylko po prostu wpisal cene, jak wie.... od pogladow sa inne bogate watki na temat aborcji... PS. Jak ja sie wypowiedzialam negatywnie o paleniu na ktoryms watku, to te same osoby, ktore tutaj porownaly cene aborcji do ceny kokainy, tam na mnie grzmialy zbulwersowane. A tak poza tematem, to chyba lepiej zeby zainteresowana dziewczyna odtrzymala "zaufane" adresy od innych dziewczyn, ktore juz to zrobily, niz szla do jakiegos podejrzanego cyrulika z gazety, ktory medycyny sie uczyl z internetu .... to tyle jesli o mnie chodzi
Edytowane przez Malaika85 Czas edycji: 2009-04-15 o 16:58 |
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze nie nalezy o tym pisac. I ja sie z tym nie zgadzam. Jak najbardziej nalezy o tym pisać, mówić. Tak samo o narkotykach. Nalezy o nich mówić, uswiadamiać ludziom jak działają. Bo nie mówienie o czyms co jest nielegalne tylko dlatego, ze jest nielegalne to wlasnie takie udawanie, ze problem nie istnieje. Hej, to jest nielegalne wiec nie ma o czym mówić. Naprawde nie widzisz dziury w takim rozumowaniu? A cena? czlowiek ciekawski jest. A młodzi ludzie np. wiedzą, ze ich na nią nie stać w razie czego. Nie rozumiem, czemu tak tą cene demonizujecie... |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Wtajemniczenie
|
nie no to jest piękne..
![]() kupie sobie po drodze do domu piwo, bo za jakieś 2 godz będzie ze 30 stron strzelania piorunami a w tym wszystkim święte dziewice i strażnik teksasu kontra mordercy, prostytutki i wyjęta spod prawa degrengolada społeczna................ ......................... ....... lektura będzie mówiąc krótko zajefakebista ![]() zadyma jak na meczu legia kontra widzew ![]() [[[ ..bo nikt nie może mieć jakiejś swojej ideologii, pochwalić się nią i zostać w pokoju ]]]
|
|
#35 | ||
|
Zadomowienie
|
Tak.
Cytat:
Cytat:
Kojejna ktora nie czytala moich postow, wskaz mi fragment mojej wypowiedzic gdzie napisalam ze czegos nie ma ! Powtarzam po raz ostatnio: nigdzie nie napisalam ze aborcja czy inne przestepstwo nie wystepuje , napisalam ze jest nie zgodne z prawem! Naprawde czystajcie ze zrozumieniem i nie odpowiedajacie na cos czego nie pisalam. |
||
|
|
|
|
#36 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Udawanie,ze nie ma problemu jest najgorsza rzecza.... Pozatym ja uwazam,ze wszystko jest dla ludzi niezaleznie czy jest to legalne czy tez nie,kazdy dokonuje wlasnych wyborow,jak ktos chce wciagnac biala kreske ,to i bez pytan czy opini innych znajdze sposob,aby ja wciagnac.... ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
Gdyby prawo obchodzilo dilerow ,to by nie handlowali narkotykami... Pisalas,za aborcja jest nielegalna i nie moze jej byc po zakazuje tego prawo ... owszem zakazuje ,ale aborcja jest mimo zakazow,byla i zawsze bedzie,nie chodzilo mi ,ani jak mi sie wydaje ,kolezance gdzies tam wyzej ,ze powiedzialas iz tego NIE MA .... powiedzials,ze nie moze byc ...a my Ci tlumaczymy ,ze mimo to i tak jest i bedzie... powinnas sama zaczac czytac ze zrozumieniem ![]() i nie denerwuj sie tak bo zlosc pieknosci szkodzi
|
|
|
#37 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Denerwuje mnie to ze odnosisz sie do czegos czego nie pisalam . |
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widocznie uznał, że nie ma się czym chwalić ![]()
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
[quote=rimlora;11895415]Tak.
I tak nie wierzę Dziewczyny, nie dogadacie się )Kariera85 - Twój post otworzył mi oczy miłego czytania.
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdybys czytala wiedziala bys ze napisalm rowniez , ze sa osoby ktore wykonuja aborcje ale lamia prawo, bo ono tego zabrania.Wiec nie lumacz mi ze cos jest , bo ja to wiem ,ja tylko pisze ze jest to nie zgodne z prawem polskim .. a o moja urode sie nie martw ![]() Ok koncze dyskusje w tym watku , bo nie ma ona sensu. Ja pisze ze aboracja jest nielegalna i wedlug prawa nie mozna je wykonywac ,a osoby ktore sie jej podejmuja lamia prawo , wy natomiast piszecie mi ze aborcja byla , jest i bedzie czyli to naprawde nie ma sensu . Zycze wiec milej dyskusji ale juz bezemnie pozdrawiam ![]() ![]() :
Edytowane przez rimlora Czas edycji: 2009-04-15 o 17:40 Powód: dopisalam cos |
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym bardziej, że aborcja to bardzo delikatny temat i z uzależnieniem nie ma nic wspólnego. Dlatego moim zdaniem o szczegółach powinno się rozmawiać w odpowiednio przeznaczonych miejscach, bo rzetelność w tym wypadku jest na wagę złota. Edytowane przez amistad.k.m.s Czas edycji: 2009-04-15 o 17:57 |
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wspominajac juz o tym, ze porownywanie papierosow do kokainy jest bez sensu
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Przyczajenie
|
Bo? Nikotyna i kokaina to alkoloidy, używki i na dodatek nalezą obydwie do stymulantów. Tylko dlatego, że jedna jest legalna? Hipokryzja.
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#47 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tobie się nie podoba, jasne, to normalne że masz inne zdanie, ale przecież Ciebie nikt do aborcji nie zmusza, więc nie widzę powodu wciskania nosa w nieswoje sprawy i zabraniania tego innym !! a co do antykoncepcji, to jak nie wiesz to już Ci piszę, że nie ma 100 % zabezpieczenia... ja zaszłam w ciążę na antykoncepcji właśnie Cytat:
Właśnie o to chodzi że można ten zabieg wykonać, wielu lekarzy się tego podejmuję... I czemu nie mamy prawa się tym interesować ? 'interesowanie się' aborcją też jest karalne ??
Edytowane przez kolciag Czas edycji: 2009-04-15 o 18:28 |
||
|
|
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
najsmieszniejsze jest to, ze watek jest o cenie aborcji, a ostatnie kilkanascie watkow nie zawiera nawet jednej cyferki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kocham to forum! ![]() "nie no to jest piękne.. ![]() kupie sobie po drodze do domu piwo, bo za jakieś 2 godz będzie ze 30 stron strzelania piorunami a w tym wszystkim święte dziewice i strażnik teksasu kontra mordercy, prostytutki i wyjęta spod prawa degrengolada społeczna................ ......................... ....... lektura będzie mówiąc krótko zajefakebista ![]() zadyma jak na meczu legia kontra widzew "![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dokladnie z ust mi to wyjelas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PS> Zeby nie bylo offu, czy ktos sie orientuje w cenach aborcji w UK?
|
|
|
#49 |
|
Przyczajenie
|
Jaworzno- 1200 zł (przy czym cena z mniej więcej 2005 roku).
Znajomi mojego ex tam usuwali. Nie rozumiem tego pospolitego ruszenia- jest pytanie, jest odpowiedź. Po co od razu na siebie najeżdżać, oceniać się i wieszać psy na każdym kto udzielił odpowiedzi podając cenę? |
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
W Czechach kosztuje 700 zł i jest legalna, w Niemczech jest drożej ale też legalnie.
Jest też Holenderska organizacja "kobiety na falach" która organizuje legalną aborcję dla kobiet zamieszkujących w krajach gdzie jest ona zakazana. W Polsce jest duża rozpiętość, za tabletki zapłaci się mniej za zabieg więcej, zależy też od stanu zdrowia i zaawansowania ciąży. Jak lekarz widzi że kobieta jest zdesperowana to 4 tys. i więcej weźmie. Dla osób pracujących tam i ubezpieczonych (również polek) jest darmowa, a dla nieubezpieczonych wychodzi po przeliczeniu dość drogo, najtańsze są obecnie Czechy.
asia Edytowane przez asiulkaa Czas edycji: 2009-04-15 o 18:49 |
|
|
|
|
#51 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Plod to oddzielny organizm. Jak juz pisalem - o sobie decyduj ile wlezie; ale plod Toba nie jest. Chyba sie Tobie wolnosc pomylila z anarchia.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
|
|
|
|
#52 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Żeby nie było OT : gdzieś czytałam, że ceny zaczynają się nawet od 500zł. Oczywiście, nie popieram aborcji. Uważam jednak, że skoro matka chce dziecko uśmiercić, usunąć - to nie nadaje się na matkę. A teraz czekam na lincz |
||
|
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
Ja słyszałam, że w okolicach 3 tyś.
Ale najlepiej zapytać lekarza, bo to w końcu wszystko od niego zależy. A ludzie jak zwykle muszą dodać swoje 5 groszy, nie mogą przeżyć bez tego. Chyba dziewczyna nie pytała, co wy o tym sądzicie, nie? |
|
|
|
|
#54 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poza tym, co Ty jako mezczyna mozesz wiedziec o ciazy, rodzeniu dzieci?
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Ta dozwolona jest bezpłatna, to chyba oczywiste? jak również oczywiste wydaje się, że nie o tę dozwoloną chodziło autorce wątku...
|
|
#56 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwszy raz w zyciu zgadzam sie z tym panem, a postow jego kojarze niemalo ![]() Tak to faktycznie takie zasciankowe i zacofane, ze nie zabija sie wlasnych dzieci Cytat:
Ten argument mnie zawsze najbardziej rozwala, i z podziwu wyjsc nie moge ze ktos wypisuje cos takiego. Rob sobie co chcesz ze SWOIM ciale a nie z cialem SWOJEGO DZIECKA. Jezeli dziecko w brzuchu nie jest twoim zdaniem osobnym organizmem, lecz cialem swojej matki, to rozumiem ze z biegiem czasu ta sytuacja sie nie zmienia (bo niby dlaczego, poza brzuchem dalej jestem dzieckiem swojej matki) i uwazasz sie za wlasnosc swojej rodzicielki? I gdyby chciala cie teraz zabic to nie mialabys nic przeciwko, tak samo jak nie masz nic przeciwko zabijaniu dzieci ktore sa jeszcze w brzuchu? I NIE, nie jest to indywidualna sprawa kazdej kobiety, co robi ze SWOIM DZIECKIEM, i nic mi do tego. Bo moze sobie odciac reke, noge, ucho - jak tak koniecznie chce zrobic cos ze SWOIM cialem - prosze bardzo niech robi. Ale dziecko w jej brzuchu to NIE JEST JEJ ORGAN WEWNETRZNY, ktory moze wyciac jak ma ochote. Tak samo nie jest sprawa mojego sasiada ze katuje zone a mnie nie wolno sie wtracac bo to jego zycie. Ten swiat naprawde musi zmierzac do zaglady, nie widze innej mozliwosci - jesli ludzie uwazaja ze NIE zabijanie dziecka (i co kurna z tego ze jest jeszcze w brzuchu a nie chodzi po swiecie?) jest zacofane i zasciankowe, to co bedzie za 100, 200 lat? I ja nie twierdze, ze nigdy w zyciu nie zabilabym swojego dziecka, bo nigdy nie wiemy jak bysmy sie zachowali w tak ekstremalnej sytuacji, dopoki sie w niej faktycznie nie znajdziemy. Tak samo jak nie moge powiedziec ze nie zabije swojego przyjaciela - moge np. dostac choroby psychicznej no i zabije Po prostu NIE MOGE TEGO WIEDZIEC. ALE to nie zmienia faktu ze to jest okrutne morderstwo, zabicie czlowieka, czyn odrazajacy gdzie naprawde zadziwia ze jest to tak powszechne, i uwazane za 'duzo lepsze' od zabicie doroslego czlowieka. Wiec gdybym to kiedys zrobila, gdybym byla w tak strasznym stanie psychicznym ze nie moglabym sobie poradzic z sytuacja w ktorej sie znalazlam i jakims cudem bym aborcji dokonala, to nie zmieniloby to faktu czym ona tak naprawde jest - i jestem absolutnie pewna ze odcisneloby to taki slad na mojej psychice ze nie zapomnialabym o tym do konca zycia, sniloby mi sie to po nocach, a pewnie w rezultacie nie poradzilabym sobie z tym i sama ukrocila swoje zycie.
mój wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1167361 Edytowane przez magd00sinek Czas edycji: 2009-04-15 o 19:47 |
||
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
bzdury to niestety Ty wypisujesz, radzę postudiować biologię... tylko tyle, początkowo płód to kilka komóreczek, nic więcej, zupełnie zależnych i połączonych z kobietą, stanowią jej część, dopiero po czasie płód staje się 'istotą'... ale ciągle zależną i połączoną z kobietą
Edytowane przez kolciag Czas edycji: 2009-04-15 o 19:50 |
|
|
|
|
#58 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
?Cytat:
Wyraznie powiedziane - oddzielny organizm. Odpowiem Tobie, gdy powiesz ile dzieci juz urodzilas. Cytat:
![]() Cytat:
Jest wyraznie stwierdzone, ze zarodek/plod to oddzielny ogranizm. Zaleznosc to zaden argument. Noworodek i male dziecko jest calkowicie zalezne od rodzicow, no i?
||||||
|
|
|
|
#59 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co w żadnym wypadku nie jest namawianiem do niej ![]() Poza tym wątek zdaje się miał traktować zgoła o czymś innym? |
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jatka
strach się bać[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;11898835]Ależ nikt nie napisał, że aborcja jest legalna - napisały dziewczyny prawdę, że aborcja, mimo nielegalności, była jest i będzie Co w żadnym wypadku nie jest namawianiem do niej ![]() Poza tym wątek zdaje się miał traktować zgoła o czymś innym?[/quote] Miał być o czym innym, ale niektórzy lubią się kłócić tak dla sportu, żeby nie wyjść z wprawy, albo mają problemy z czytaniem ze zrozumieniem, a najpewniej to i to. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

]]]

,ze powiedzialas iz tego NIE MA .... powiedzials,ze nie moze byc ...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Chyba sie Tobie wolnosc pomylila z anarchia.