ile kosztuje aborcja? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-15, 16:54   #31
amistad.k.m.s
Zakorzenienie

Dot.: ile kosztuje aborcja?

Cytat:
Napisane przez awia Pokaż wiadomość
teoretyzując na temat cen? bez przesady. nikt nikogo do niczego nie namawia, a co do propagowania, to w watkach o aborcji chyba bardziej mozna sie doszukac wsrod przeciwników zakazu niż tutaj.
Podanie ceny to już kolejny krok, wystarczy jeszcze prośba o adres do sprawdzonego lekarza

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Tak jak napisałam wyżej są odpowiednie strony, gdzie odpowiednio przygotowane osoby zajmują się tym tematem i udzielają rzetelnych odpowiedzi, jak również pomocy. [np. serwis women on web]

Edytowane przez amistad.k.m.s
Czas edycji: 2009-04-15 o 16:58
amistad.k.m.s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 16:55   #32
Malaika85
Zadomowienie

kiedys sie dowiadywalam z ciekawosci,
w Lodzi okolo 5 tysiecy zlotych (mowie o normalnym lekarzu, nie jakims niedouczonym niewiadomokim)
w Austrii okolo 2-3 tysiecy euro, tez w normalnym miejscu.

PS> Fajnie by bylo gdyby sie tu nikt nie wypowiadal o swoim pogladzie na aborcje, tylko po prostu wpisal cene, jak wie....
od pogladow sa inne bogate watki na temat aborcji...

PS. Jak ja sie wypowiedzialam negatywnie o paleniu na ktoryms watku, to te same osoby, ktore tutaj porownaly cene aborcji do ceny kokainy, tam na mnie grzmialy zbulwersowane.

A tak poza tematem, to chyba lepiej zeby zainteresowana dziewczyna odtrzymala "zaufane" adresy od innych dziewczyn, ktore juz to zrobily, niz szla do jakiegos podejrzanego cyrulika z gazety, ktory medycyny sie uczyl z internetu ....

to tyle jesli o mnie chodzi

Edytowane przez Malaika85
Czas edycji: 2009-04-15 o 16:58
Malaika85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 16:57   #33
awia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rimlora Pokaż wiadomość
Pokaz mi prosze zdanie gdzie napisalam ze aborcji nie ma, ze nie istnieje?
Mnie nie interesue temat wychowania seksualnego, a po za tym ja nie mam zielonego pojecia gdzie Ty wyczytujesz w moich postach ze czegos nie ma , ja pisze caly czas ze jest to nielegalne, nie ze tego nie ma !
Nie odnosisz sie do moich postow i zastanawiam sie czy Ty wogole przeczytalas co a pisze?
Zgadzam sie powienno sie wiedziec jak sie zabezpieczac, i czym groza niezabezpieczone stosunki, jak wyglada aborcja oraz to ze jest nielegalna ,ale cena ?po co komus cena jak to jest nielegalne , nie zabezpieczylas sie ponos tego konsekwencje!
Oczywiscie ze przeczytalam. Ty wyszlas z zalozenia, ze skoro nielegalne to nie wolno o tym pisac.
Ze nie nalezy o tym pisac. I ja sie z tym nie zgadzam.

Jak najbardziej nalezy o tym pisać, mówić.
Tak samo o narkotykach. Nalezy o nich mówić, uswiadamiać ludziom jak działają. Bo nie mówienie o czyms co jest nielegalne tylko dlatego, ze jest nielegalne to wlasnie takie udawanie, ze problem nie istnieje. Hej, to jest nielegalne wiec nie ma o czym mówić.
Naprawde nie widzisz dziury w takim rozumowaniu?

A cena? czlowiek ciekawski jest. A młodzi ludzie np. wiedzą, ze ich na nią nie stać w razie czego.
Nie rozumiem, czemu tak tą cene demonizujecie...
awia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 17:01   #34
kariera85
Wtajemniczenie

GG do kariera85

nie no to jest piękne..

kupie sobie po drodze do domu piwo, bo za jakieś 2 godz będzie ze 30 stron strzelania piorunami a w tym wszystkim święte dziewice i strażnik teksasu kontra mordercy, prostytutki i wyjęta spod prawa degrengolada społeczna................ ......................... .......

lektura będzie mówiąc krótko zajefakebista
zadyma jak na meczu legia kontra widzew

[[[ ..bo nikt nie może mieć jakiejś swojej ideologii, pochwalić się nią i zostać w pokoju ]]]
Starring: Cudowna Dieta Mniej Żreć
kariera85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 17:05   #35
rimlora
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blebleble22 Pokaż wiadomość
A czy Ciebie interesuje tylko to co dobre i legalne?
Tak.

Cytat:
Napisane przez blebleble22 Pokaż wiadomość
Czy to znaczy, że jeśli zmieni się polskie prawo i aborcja będzie legalna to Twoje zdanie na ten temat też się zmieni? Bo tak to brzmi...
Trudno odpowiedziec na pytanie , jak prawo sie zmieni to Ci odpowiem , ale podejzewam , ze moj stosunek sie zmieni do tego tematu.

Cytat:
Napisane przez Romanaccia Pokaż wiadomość
Nie moze,ale jest i bedzie ...
No i co ,ze prawo tego zabrania ? ,nie badz naiwna ,myslisz,ze kogos to obchodzi ? ,zawsze beda kobiety,ktore beda chcialy dokonac aborcji i lekarze,ktorzy to chetnie zrobia przedewszystkim dlatego,ze z tego sa grube pieniadze,a prawo to mozesz byc pewna ,ze im zwisa i powiewa...
Prawo zabrania wielu rzeczy i co ? ludzie nie lamia tego prawa ?,
Handel narkotykami tez jest u nas karalny, no i coz z tego ? ,no chyba Ci sie nie wydaje,ze nikt nie handluje ? i nikt nie cpa....
prawo prawem ,ale takie rzeczy zawsze byly sa i beda ....
Jak chcesz kupic kokaine to ja kupisz ,prawo tego zabrania ,a i owszem .... ,ale i tak ja mozesz kupic ....
aborcja jest nielegalna,ale ciagle jej dokonuja ....
Co z tego? proste - lamiesz prawo.Oczywiscie ze prawo obchodzi ludzi, np gdzyby tak nie bylo , mordercy lazili by wolnosci i mordowali dalej.
Kojejna ktora nie czytala moich postow, wskaz mi fragment mojej wypowiedzic gdzie napisalam ze czegos nie ma !
Powtarzam po raz ostatnio: nigdzie nie napisalam ze aborcja czy inne przestepstwo nie wystepuje , napisalam ze jest nie zgodne z prawem!
Naprawde czystajcie ze zrozumieniem i nie odpowiedajacie na cos czego nie pisalam.
rimlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 17:14   #36
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez awia;11895276[B
]... Bo nie mówienie o czyms co jest nielegalne tylko dlatego, ze jest nielegalne to wlasnie takie udawanie, ze problem nie istnieje.[/B] Hej, to jest nielegalne wiec nie ma o czym mówić.

A cena? czlowiek ciekawski jest. A młodzi ludzie np. wiedzą, ze ich na nią nie stać w razie czego.
Zgadzam sie ,Czasem ludzie wola uwadac,ze czegos nie widza nawet jak im sie to pod nos podstawi,najlepiej jest zamknac oczy i myslec,ze tego nie ma...
Udawanie,ze nie ma problemu jest najgorsza rzecza....

Pozatym ja uwazam,ze wszystko jest dla ludzi niezaleznie czy jest to legalne czy tez nie,kazdy dokonuje wlasnych wyborow,jak ktos chce wciagnac biala kreske ,to i bez pytan czy opini innych znajdze sposob,aby ja wciagnac....

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Tak.

Trudno odpowiedziec na pytanie , jak prawo sie zmieni to Ci odpowiem , ale podejzewam , ze moj stosunek sie zmieni do tego tematu.

Co z tego? proste - lamiesz prawo.Oczywiscie ze prawo obchodzi ludzi, np gdzyby tak nie bylo , mordercy lazili by wolnosci i mordowali dalej.
Kojejna ktora nie czytala moich postow, wskaz mi fragment mojej wypowiedzic gdzie napisalam ze czegos nie ma !
Powtarzam po raz ostatnio: nigdzie nie napisalam ze aborcja czy inne przestepstwo nie wystepuje , napisalam ze jest nie zgodne z prawem!
Naprawde czystajcie ze zrozumieniem i nie odpowiedajacie na cos czego nie pisalam.
Gdyby prawo obchodzilo lekarzy dokonujacych aborcji,to by tego nie robili .... oni maja z tego kupe kasy...
Gdyby prawo obchodzilo dilerow ,to by nie handlowali narkotykami...

Pisalas,za aborcja jest nielegalna i nie moze jej byc po zakazuje tego prawo ...
owszem zakazuje ,ale aborcja jest mimo zakazow,byla i zawsze bedzie,nie chodzilo mi ,ani jak mi sie wydaje ,kolezance gdzies tam wyzej ,ze powiedzialas iz tego NIE MA .... powiedzials,ze nie moze byc ...
a my Ci tlumaczymy ,ze mimo to i tak jest i bedzie...

powinnas sama zaczac czytac ze zrozumieniem
i nie denerwuj sie tak bo zlosc pieknosci szkodzi
Stary 2009-04-15, 17:20   #37
Ciarra
Raczkowanie

Cytat:
Nie, lepsze jest udawanie ze czegoś nie ma
Jak sie o czymś nie mówi, to to przeciez nie istnieje...

Na tej samej zasadzie ciemnota w Polsce sprzeciwia sie lekcjom z wychowania seksualnego. Bo jeszcze komus (czytaj dzieciom) wpadnie do głowy seks uprawiać, a jak sie o tym nie mówi, to przeciez seks wsrod nieletnich nie istnieje.
To jest dopiero paranoja. I bzdura totalna.
Powinno sie wiedzieć. Wszystko. Jak sie zabezpieczać, czym groza niezabezpieczone stosunki, jak wyglada aborcja, jakie moga byc powiklania i ile to kosztuje.Ale nie przez koscioł czy prolifowskie organizacje tylko niezależne i obiektywne źródło. Aborcja tez powinna być tematem edukacji. Po to, by nikt nie traktował jej jako formy antykoncepcji.

Ale jak widac chocby w tym wątku, niektórzy ciągle wiedzą lepiej.

Co do tematu - słyszałam ze w granicach 1500-2000 zlotych do 3 miesiaca.
do 6 tygodnia bodajze 700-1000 zastrzyk. nie wiem na ile są to potwierdzone informacje.
na pewno cos na ten temat jest na stronie Federy.
dobrze napisane, we mnie tez sie krew burzy jak slysze takie opinie...ja jestem za aborcja i za eutanazja i podobno to wolny kraj, dlatego kosciol nie powinien narzucac wszystkim swojego widzimisie...morderstwo jest ewidentnie zle, natomiast w tym wypadku zdania sa podzielone, a racjonalnie myslac, odrzucajac wiare aborcja nie jest niczym zlym

Ciarra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 17:22   #38
rimlora
Zadomowienie

Cytat:
Oczywiscie ze przeczytalam. Ty wyszlas z zalozenia, ze skoro nielegalne to nie wolno o tym pisac.
Ze nie nalezy o tym pisac. I ja sie z tym nie zgadzam.

Tak samo o narkotykach. Nalezy o nich mówić, uswiadamiać ludziom jak działają. Bo nie mówienie o czyms co jest nielegalne tylko dlatego, ze jest nielegalne to wlasnie takie udawanie, ze problem nie istnieje. Hej, to jest nielegalne wiec nie ma o czym mówić.

Ja watpie ze czytalas , nie powiedzialam nigdzie ze jak cos jest nielegalnego nie wolno o tym pisac, ze problem nie istnieje.Napisalam tylko o cenie(uwarzam ze te pytanie jest na poziomie : chce zabisc sasiadke , ile kosztuje platny morderca), jesli chodzi o temat aborcji to nie wiedze problemu.
Denerwuje mnie to ze odnosisz sie do czegos czego nie pisalam .
Stary 2009-04-15, 17:25   #39
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amistad.k.m.s Pokaż wiadomość
Aborcja w Polsce jest nielegalna [są wyjątki] więc tego typu wątki są [co najmniej] nie na miejscu [obija się o propagowanie i namawianie do czynu zabronionego]. Moim zdaniem wątek do zamknięcia.

Są specjalne strony, gdzie można dowiedzieć się "co, gdzie i za ile", a nawet uzyskać pomoc.
Zgadzam się z Amistad.

Widocznie uznał, że nie ma się czym chwalić
Cytat:
Napisane przez Valentino Pokaż wiadomość
to widze,że ceny różnie się wachają..
wiele razy pytałam się TŻta ile to kosztuje,ale to dla niego drażliwy temat (kiedyś ze swoją eks musieli zrobić aborcje) i udawał,że nie słyszał pytania,dlatego pisze tutaj

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 17:25   #40
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
uwarzam ze te pytanie jest na poziomie : chce zabisc sasiadke , ile kosztuje platny morderca.
Wszystko jest dla ludzi ...
Stary 2009-04-15, 17:28   #41
blebleble22
Rozeznanie

[quote=rimlora;11895415]Tak.

I tak nie wierzę

Dziewczyny, nie dogadacie się (tak, wiem, odkryłam Amerykę właśnie )

Kariera85 - Twój post otworzył mi oczy miłego czytania.
blebleble22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 17:31   #42
rimlora
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Romanaccia Pokaż wiadomość
Gdyby prawo obchodzilo lekarzy dokonujacych aborcji,to by tego nie robili .... oni maja z tego kupe kasy...
Gdyby prawo obchodzilo dilerow ,to by nie handlowali narkotykami...

Pisalas,za aborcja jest nielegalna i nie moze jej byc po zakazuje tego prawo ...
owszem zakazuje ,ale aborcja jest mimo zakazow,byla i zawsze bedzie,nie chodzilo mi ,ani jak mi sie wydaje ,kolezance gdzies tam wyzej ,ze powiedzialas iz tego NIE MA .... powiedzials,ze nie moze byc ...
a my Ci tlumaczymy ,ze mimo to i tak jest i bedzie...

powinnas sama zaczac czytac ze zrozumieniem
i nie denerwuj sie tak bo zlosc pieknosci szkodzi
cytuj cale moje zdania a nie pojedyncze slowka bo calosc traci sens.
Gdybys czytala wiedziala bys ze napisalm rowniez , ze sa osoby ktore wykonuja aborcje ale lamia prawo, bo ono tego zabrania.Wiec nie lumacz mi ze cos jest , bo ja to wiem ,ja tylko pisze ze jest to nie zgodne z prawem polskim ..
a o moja urode sie nie martw

Ok koncze dyskusje w tym watku , bo nie ma ona sensu. Ja pisze ze aboracja jest nielegalna i wedlug prawa nie mozna je wykonywac ,a osoby ktore sie jej podejmuja lamia prawo , wy natomiast piszecie mi ze aborcja byla , jest i bedzie czyli to naprawde nie ma sensu . Zycze wiec milej dyskusji ale juz bezemnie pozdrawiam :

Edytowane przez rimlora
Czas edycji: 2009-04-15 o 17:40 Powód: dopisalam cos
Stary 2009-04-15, 17:33   #43
amistad.k.m.s
Zakorzenienie

Cytat:
Tak samo o narkotykach. Nalezy o nich mówić, uswiadamiać ludziom jak działają. Bo nie mówienie o czyms co jest nielegalne tylko dlatego, ze jest nielegalne to wlasnie takie udawanie, ze problem nie istnieje.
Czym innym jest uświadamianie [mówienie o działaniu tych substancji, skutkach], a czym innym są szczegóły [jak przygotować dany narkotyk do spożycia].
Tym bardziej, że aborcja to bardzo delikatny temat i z uzależnieniem nie ma nic wspólnego. Dlatego moim zdaniem o szczegółach powinno się rozmawiać w odpowiednio przeznaczonych miejscach, bo rzetelność w tym wypadku jest na wagę złota.

Edytowane przez amistad.k.m.s
Czas edycji: 2009-04-15 o 17:57
amistad.k.m.s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 17:47   #44
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malaika85 Pokaż wiadomość
PS. Jak ja sie wypowiedzialam negatywnie o paleniu na ktoryms watku, to te same osoby, ktore tutaj porownaly cene aborcji do ceny kokainy, tam na mnie grzmialy zbulwersowane.
Jako ze ja napisalem to porownanie do kokainy, bylabys laskawie wskazac gdzie grzmialem zbulwersowany, a jako ze czegos takiego nie znajdziesz, to prosze od razu o odwolanie tego klamstwa

Nie wspominajac juz o tym, ze porownywanie papierosow do kokainy jest bez sensu

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 18:06   #45
gamulak
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Jako ze ja napisalem to porownanie do kokainy, bylabys laskawie wskazac gdzie grzmialem zbulwersowany, a jako ze czegos takiego nie znajdziesz, to prosze od razu o odwolanie tego klamstwa

Nie wspominajac juz o tym, ze porownywanie papierosow do kokainy jest bez sensu
Bo? Nikotyna i kokaina to alkoloidy, używki i na dodatek nalezą obydwie do stymulantów. Tylko dlatego, że jedna jest legalna? Hipokryzja.
gamulak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 18:12   #46
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pisze ze aboracja jest nielegalna i wedlug prawa nie mozna je wykonywac ,a osoby ktore sie jej podejmuja lamia prawo , wy natomiast piszecie mi ze aborcja byla , jest i bedzie czyli to naprawde nie ma sensu . Zycze wiec milej dyskusji ale juz bezemnie pozdrawiam :
No nie ma,ale taka jest rzeczywistosc i nie ma sie co sprzeczac...
Stary 2009-04-15, 18:20   #47
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Cytat:
Czekam na tematy - ile kosztuje kokaina w Polsce, ile kosztuje wynajecie kogos do pobicia itd.

Wow, czyli miara nowoczesnosci jest pozwalanie na zabijanie plodow tylko dlatego, ze komus sie nie chcialo antykoncepcji stosowac?
miarą nowoczesności jest to, że człowiek powinien mieć prawo decydować o sobie... a płód to część mnie, nie jest to odrębny człowiek...

Tobie się nie podoba, jasne, to normalne że masz inne zdanie, ale przecież Ciebie nikt do aborcji nie zmusza, więc nie widzę powodu wciskania nosa w nieswoje sprawy i zabraniania tego innym !!

a co do antykoncepcji, to jak nie wiesz to już Ci piszę, że nie ma 100 % zabezpieczenia... ja zaszłam w ciążę na antykoncepcji właśnie

Cytat:
Napisane przez Ciarra Pokaż wiadomość
dobrze napisane, we mnie tez sie krew burzy jak slysze takie opinie...ja jestem za aborcja i za eutanazja i podobno to wolny kraj, dlatego kosciol nie powinien narzucac wszystkim swojego widzimisie...morderstwo jest ewidentnie zle, natomiast w tym wypadku zdania sa podzielone, a racjonalnie myslac, odrzucajac wiare aborcja nie jest niczym zlym
popieram... niby wolny kraj, ale wiele rzeczy jest narzuconych, często poprzez działania kościoła... to w takim razie osoby wierzące niech mają zakazaną aborcję, ale ja, jako ateistka, czemu nie mam mieć do niej prawa. Też jestem za eutanazją, zwłaszcza jak ktoś sam o nią błaga !! !!

Cytat:
Po pierwsze moje oburzenie nie jest swiete. Dlaczego kogos ineteresuje cos co jest nielegalne! Czego i tak wykonac nie moze.
Właśnie o to chodzi że można ten zabieg wykonać, wielu lekarzy się tego podejmuję... I czemu nie mamy prawa się tym interesować ? 'interesowanie się' aborcją też jest karalne ??

Edytowane przez kolciag
Czas edycji: 2009-04-15 o 18:28
kolciag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 18:21   #48
Malaika85
Zadomowienie

najsmieszniejsze jest to, ze watek jest o cenie aborcji, a ostatnie kilkanascie watkow nie zawiera nawet jednej cyferki

kocham to forum!

"nie no to jest piękne..

kupie sobie po drodze do domu piwo, bo za jakieś 2 godz będzie ze 30 stron strzelania piorunami a w tym wszystkim święte dziewice i strażnik teksasu kontra mordercy, prostytutki i wyjęta spod prawa degrengolada społeczna................ ......................... .......

lektura będzie mówiąc krótko zajefakebista
zadyma jak na meczu legia kontra widzew "

dokladnie z ust mi to wyjelas

PS> Zeby nie bylo offu, czy ktos sie orientuje w cenach aborcji w UK?
Stary 2009-04-15, 18:33   #49
dorotek86
Przyczajenie

Jaworzno- 1200 zł (przy czym cena z mniej więcej 2005 roku).
Znajomi mojego ex tam usuwali.

Nie rozumiem tego pospolitego ruszenia- jest pytanie, jest odpowiedź. Po co od razu na siebie najeżdżać, oceniać się i wieszać psy na każdym kto udzielił odpowiedzi podając cenę?
dorotek86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 18:41   #50
asiulkaa
Zakorzenienie

W Czechach kosztuje 700 zł i jest legalna, w Niemczech jest drożej ale też legalnie.
Jest też Holenderska organizacja "kobiety na falach" która organizuje legalną aborcję dla kobiet zamieszkujących w krajach gdzie jest ona zakazana.
W Polsce jest duża rozpiętość, za tabletki zapłaci się mniej za zabieg więcej, zależy też od stanu zdrowia i zaawansowania ciąży. Jak lekarz widzi że kobieta jest zdesperowana to 4 tys. i więcej weźmie.

Cytat:
Napisane przez Malaika85 Pokaż wiadomość
PS> Zeby nie bylo offu, czy ktos sie orientuje w cenach aborcji w UK?
Dla osób pracujących tam i ubezpieczonych (również polek) jest darmowa, a dla nieubezpieczonych wychodzi po przeliczeniu dość drogo, najtańsze są obecnie Czechy.

Edytowane przez asiulkaa
Czas edycji: 2009-04-15 o 18:49
asiulkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 19:07   #51
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gamulak Pokaż wiadomość
Bo? Nikotyna i kokaina to alkoloidy, używki i na dodatek nalezą obydwie do stymulantów. Tylko dlatego, że jedna jest legalna? Hipokryzja.
Nie, dlatego ze papierosy nie sa srodkiem odurzajacym, nie wywoluja stanow euforycznych, halucynacji, psychozy. Nie zadna hipokryzja, tylko uzasadniona merytorycznie decyzja.

Cytat:
Napisane przez kolciag Pokaż wiadomość
miarą nowoczesności jest to, że człowiek powinien mieć prawo decydować o sobie... a płód to część mnie, nie jest to odrębny człowiek...
Bzdura Plod to oddzielny organizm. Jak juz pisalem - o sobie decyduj ile wlezie; ale plod Toba nie jest.

Cytat:
popieram... niby wolny kraj, ale wiele rzeczy jest narzuconych,
Chyba sie Tobie wolnosc pomylila z anarchia.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2009-04-15, 19:14   #52
Selene2203
Rozeznanie

Cytat:
Czekam na tematy - ile kosztuje kokaina w Polsce, ile kosztuje wynajecie kogos do pobicia itd.

Wow, czyli miara nowoczesnosci jest pozwalanie na zabijanie plodow tylko dlatego, ze komus sie nie chcialo antykoncepcji stosowac?
A najbardziej nie chciało jej się stosować np. ofiarom gwałtów... No bezczele leniwe, jak oni tak mogą??

Cytat:
Jezeli cos jest nielegalne to tego ma nie byc!Wedlug polskiego prawa aborcja w Polsce jest zakazana wiec nie mozna jej wykonywac!!
A to , ze osoby nieodpowiedzialne, lekkomyslne lamia prawo to jest inna sprawa.Ok sa osoby ktore sie poddawaja aborcji , ale one lamia prawo polskie.
I nie wmawiaj mi ze bzdura jast pisanie ze czegos nie mozna wykonywac, skoro prawo tego zabrania.
Nie bez powodu tak jest. Gdyby to bylo super i dobre zapewne nikt by tego nie zakazywal.
Więc skoro coś jest zakazane, to klapki na oczy, uszy i co tam jeszcze, cenzura absolutna?

Żeby nie było OT : gdzieś czytałam, że ceny zaczynają się nawet od 500zł.

Oczywiście, nie popieram aborcji. Uważam jednak, że skoro matka chce dziecko uśmiercić, usunąć - to nie nadaje się na matkę.

A teraz czekam na lincz

Żyję w przekonaniu, że...

"Everybody lies"

Dr House

Selene2203 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 19:19   #53
Hypnotist
Raczkowanie

GG do Hypnotist

Ja słyszałam, że w okolicach 3 tyś.
Ale najlepiej zapytać lekarza, bo to w końcu wszystko od niego zależy.

A ludzie jak zwykle muszą dodać swoje 5 groszy, nie mogą przeżyć bez tego.
Chyba dziewczyna nie pytała, co wy o tym sądzicie, nie?
Stary 2009-04-15, 19:21   #54
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Cytat:
Cytat:
zgadzam sie.
serio barkuje jeszcze tutaj pytania : ile koszutje wynajecie platnego mordercy....
Aborcja jest nielegalna !!
Cytat:
Jezeli cos jest nielegalne to tego ma nie byc!Wedlug polskiego prawa aborcja w Polsce jest zakazana wiec nie mozna jej wykonywac!!
A to , ze osoby nieodpowiedzialne, lekkomyslne lamia prawo to jest inna sprawa.Ok sa osoby ktore sie poddawaja aborcji , ale one lamia prawo polskie.
Ciekawe od kiedy aborcja jest nielegalana w Polsce. Jest legalna , dozwolona w kilku przypadkach. Poza tym nie porownuj wynajmowania platnego mordercy do aborcji, bo zabójstwo jest zawsze karalne (nawet nieumyslene) a aborcja w kilku przypadkach jest dozwolona.
Cytat:
Bzdura Plod to oddzielny organizm. Jak juz pisalem - o sobie decyduj ile wlezie; ale plod Toba nie jest.
Od kiedy to płód oddzielny organizm? Oddzilny to jest po porodzie. Wczesniej nie jest w stanie zyc poza organizmem matki, wiec jest jakby jej częścią.
Poza tym, co Ty jako mezczyna mozesz wiedziec o ciazy, rodzeniu dzieci?

http://www.angtest.pl
Testy z angielskiego!

http://wojnowski.net.pl
Blog o Wordpresie
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 19:24   #55
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hawa Pokaż wiadomość
Ciekawe od kiedy aborcja jest nielegalana w Polsce. Jest legalna , dozwolona w kilku przypadkach. Poza tym nie porownuj wynajmowania platnego mordercy do aborcji, bo zabójstwo jest zawsze karalne (nawet nieumyslene) a aborcja w kilku przypadkach jest dozwolona.
Ta dozwolona jest bezpłatna, to chyba oczywiste? jak również oczywiste wydaje się, że nie o tę dozwoloną chodziło autorce wątku...

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 19:36   #56
magd00sinek
Zakorzenienie

Cytat:

Pierwszy raz w zyciu zgadzam sie z tym panem, a postow jego kojarze niemalo

Tak to faktycznie takie zasciankowe i zacofane, ze nie zabija sie wlasnych dzieci

Cytat:
Napisane przez Trah Pokaż wiadomość
nie, miarą nowoczesności, jest robienie ze swoim ciałem tego czego się chce.
i nie uogólniaj.

Ten argument mnie zawsze najbardziej rozwala, i z podziwu wyjsc nie moge ze ktos wypisuje cos takiego. Rob sobie co chcesz ze SWOIM ciale a nie z cialem SWOJEGO DZIECKA. Jezeli dziecko w brzuchu nie jest twoim zdaniem osobnym organizmem, lecz cialem swojej matki, to rozumiem ze z biegiem czasu ta sytuacja sie nie zmienia (bo niby dlaczego, poza brzuchem dalej jestem dzieckiem swojej matki) i uwazasz sie za wlasnosc swojej rodzicielki? I gdyby chciala cie teraz zabic to nie mialabys nic przeciwko, tak samo jak nie masz nic przeciwko zabijaniu dzieci ktore sa jeszcze w brzuchu?

I NIE, nie jest to indywidualna sprawa kazdej kobiety, co robi ze SWOIM DZIECKIEM, i nic mi do tego. Bo moze sobie odciac reke, noge, ucho - jak tak koniecznie chce zrobic cos ze SWOIM cialem - prosze bardzo niech robi. Ale dziecko w jej brzuchu to NIE JEST JEJ ORGAN WEWNETRZNY, ktory moze wyciac jak ma ochote. Tak samo nie jest sprawa mojego sasiada ze katuje zone a mnie nie wolno sie wtracac bo to jego zycie.

Ten swiat naprawde musi zmierzac do zaglady, nie widze innej mozliwosci - jesli ludzie uwazaja ze NIE zabijanie dziecka (i co kurna z tego ze jest jeszcze w brzuchu a nie chodzi po swiecie?) jest zacofane i zasciankowe, to co bedzie za 100, 200 lat?

I ja nie twierdze, ze nigdy w zyciu nie zabilabym swojego dziecka, bo nigdy nie wiemy jak bysmy sie zachowali w tak ekstremalnej sytuacji, dopoki sie w niej faktycznie nie znajdziemy. Tak samo jak nie moge powiedziec ze nie zabije swojego przyjaciela - moge np. dostac choroby psychicznej no i zabije Po prostu NIE MOGE TEGO WIEDZIEC. ALE to nie zmienia faktu ze to jest okrutne morderstwo, zabicie czlowieka, czyn odrazajacy gdzie naprawde zadziwia ze jest to tak powszechne, i uwazane za 'duzo lepsze' od zabicie doroslego czlowieka. Wiec gdybym to kiedys zrobila, gdybym byla w tak strasznym stanie psychicznym ze nie moglabym sobie poradzic z sytuacja w ktorej sie znalazlam i jakims cudem bym aborcji dokonala, to nie zmieniloby to faktu czym ona tak naprawde jest - i jestem absolutnie pewna ze odcisneloby to taki slad na mojej psychice ze nie zapomnialabym o tym do konca zycia, sniloby mi sie to po nocach, a pewnie w rezultacie nie poradzilabym sobie z tym i sama ukrocila swoje zycie.

Edytowane przez magd00sinek
Czas edycji: 2009-04-15 o 19:47
magd00sinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 19:48   #57
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Cytat:
Bzdura Plod to oddzielny organizm. Jak juz pisalem - o sobie decyduj ile wlezie; ale plod Toba nie jest
bzdury to niestety Ty wypisujesz, radzę postudiować biologię... tylko tyle, początkowo płód to kilka komóreczek, nic więcej, zupełnie zależnych i połączonych z kobietą, stanowią jej część, dopiero po czasie płód staje się 'istotą'... ale ciągle zależną i połączoną z kobietą

Edytowane przez kolciag
Czas edycji: 2009-04-15 o 19:50
kolciag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 19:59   #58
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selene2203 Pokaż wiadomość
A najbardziej nie chciało jej się stosować np. ofiarom gwałtów... No bezczele leniwe, jak oni tak mogą??
Co Ty za bzdury wypisujesz w ogole, przeciez aborcja w przypadku ciazy po gwalcie jest dozwolona. Najpierw radosna tworczosc o tym jak Polska jest zacofana, a pozniej podanie przykladu gdy aborcja jest dozwolona. To nawet smieszne nie jest.

Cytat:
Przeciez wiadomo ze nie chodzi o dozwolone przypadki - wtedy jest darmowa

Cytat:
Od kiedy to płód oddzielny organizm? Oddzilny to jest po porodzie. Wczesniej nie jest w stanie zyc poza organizmem matki, wiec jest jakby jej częścią.
Plod to oddzielny ogranizm, a nie czesc ciala kobiety, co to w ogole za herezje wypisujecie ?

Cytat:
zarodek, embrion, zool. organizm ludzki lub zwierzęcy rozwijający się z zapłodnionego jaja (u niektórych zwierząt niższych z niezapłodnionego), w okresie do wyklucia się z jaja lub porodu.
http://encyklopedia.pwn.pl/haslo.php?id=4000432

Wyraznie powiedziane - oddzielny organizm.

Cytat:
Poza tym, co Ty jako mezczyna mozesz wiedziec o ciazy, rodzeniu dzieci?
Odpowiem Tobie, gdy powiesz ile dzieci juz urodzilas.

Cytat:
Napisane przez magd00sinek Pokaż wiadomość
Pierwszy raz w zyciu zgadzam sie z tym panem, a postow jego kojarze niemalo
Debiut innymi slowy

Cytat:
bzdury to niestety Ty wypisujesz, radzę postudiować biologię... tylko tyle, początkowo płód to kilka komóreczek, nic więcej, zupełnie zależnych i połączonych z kobietą, stanowią jej część, dopiero po czasie płód staje się 'istotą'... ale ciągle zależną i połączoną z kobietą
Piszesz rzeczy tak fundamentalnie mijajace sie z faktami i jeszcze masz czelnosc kogos odsylac do nauki biologii -

Jest wyraznie stwierdzone, ze zarodek/plod to oddzielny ogranizm.

Zaleznosc to zaden argument. Noworodek i male dziecko jest calkowicie zalezne od rodzicow, no i?

Stary 2009-04-15, 20:13   #59
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Ja pisze ze aboracja jest nielegalna i wedlug prawa nie mozna je wykonywac ,a osoby ktore sie jej podejmuja lamia prawo , wy natomiast piszecie mi ze aborcja byla , jest i bedzie czyli to naprawde nie ma sensu . Zycze wiec milej dyskusji ale juz bezemnie pozdrawiam :
Ależ nikt nie napisał, że aborcja jest legalna - napisały dziewczyny prawdę, że aborcja, mimo nielegalności, była jest i będzie Co w żadnym wypadku nie jest namawianiem do niej

Poza tym wątek zdaje się miał traktować zgoła o czymś innym?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 20:21   #60
Marbella85
Zakorzenienie

Ale jatka strach się bać

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;11898835]Ależ nikt nie napisał, że aborcja jest legalna - napisały dziewczyny prawdę, że aborcja, mimo nielegalności, była jest i będzie Co w żadnym wypadku nie jest namawianiem do niej

Poza tym wątek zdaje się miał traktować zgoła o czymś innym?[/quote]

Miał być o czym innym, ale niektórzy lubią się kłócić tak dla sportu, żeby nie wyjść z wprawy, albo mają problemy z czytaniem ze zrozumieniem, a najpewniej to i to.
Marbella85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości