|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Dzień dobry
![]() Cytat:
już ja to czuję, że co szkoła to będzie inna dieta ![]() Cytat:
![]() No to dziwna sprawa z tą naszą służbą zdrowia ![]() cudowne ozdrowienia czy co ![]() a tylko żądają podwyżek ![]() Cytat:
![]() Ja też nie lubię niewiadomych i chciałam obejrzeć porodówkę, wiem przynajmniej jak wygląda, jakie są pokoje, gdzie toalety i ogólnie czego sie spodziewać. Czekamy na zdjęcia Cytat:
![]() Nam zostało kupienie wanienki i fotelika i tych nieszczęsnych podkładów o których ciągle zapominam ![]() i jeszcze dokupię może po 2 sztuki ubranek z rozmiaru 56, bo ginka wczoraj stwierdziła, że młody będzie nieduży ![]() nie powiem ucieszyłam się z lekka ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
)No blisko, coraz bliżej ![]() no to macie szczęście, że Was tak przepuszczają, mnie tylko lustrują z góry do dołu i nic ale ja to już w a czemu źle się czujesz? z przepracowania? masz już to L4 czy chodzisz dalej do pracy
|
|
|
#752 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
witajcie
a ja nie wiem czy pojedziemy nad morze bo maly chyba bedzie chory to, ze wszyscy kaszlemy i smarkamy to pomijam ale maly mial dzis 37,6 niby czuje sie dobrze no ale jak bedzie miec temp to siedzimy w domu i po majowce do lekarza ehhCytat:
![]() ale mam nadzieje, ze bedziesz czula sie dobrze i nie bedziesz musiala jechac juz do szpitala a w razie czego to moze pojedz gdzie indziej ![]() ![]() ![]() *![]() Cytat:
ale TZ prowadzil i tez mowi, ze mu nie za niskoCytat:
|
|
|
#753 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękujemy Cytat:
![]() ![]() Co się dzieje że tak źle się czujesz? Cytat:
![]() Fajnie że już tak mało Wam zostało do kupienia...aż zazdroszczę ![]() Ja mam dosłownie kilka ciuszkow na 56...i nic raczej nie dokupie, bo mój gin twierdzi że Mała będzie duża...najwyżej jak będzie inaczej to szybko dokupię dodatkowe ubranka ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
Zeby się czasami nie rozłożył po majówce![]() Ja mam 170 cm...i jakoś mi się dziwnie jeździło ![]() hihihihi jak zobaczyłam szczotkę to pomyślałam o Tobie, bo pamiętam że też taką kupiłaś...ale jest tak słodka że nie mogłam sobie odmówić
|
|
#754 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to jeszcze raz udanego wypoczynku życzę Cytat:
Cytat:
Cytat:
... wie któras moze jaki skrót ma hemoglogina??? Zdjeca zaraz wkleję, bo jak zwykle baterie mi padły w sparacie - bo nagrywałam dzisaij mojego szkraba jak się tłucze w krzuszku ![]() No i musze jakoś do niego mówić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
... i jeszcze te utrzymujące się objawy .... ??? ... i do karty ciąży nawet nie zaglądnęli??? Strasznie to po... mhnnn nooo!Trzymaj się!!! Cytat:
Mam nadzieje, że gardełko chociaz troche mniej boli! Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#755 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Czekamy na więcej ![]() Cytat:
Cytat:
. Co się dzieje? Co to znaczy "bardzo źle się czuję"? Cytat:
![]() Fajnie, że Ci się nasze zakupy podobają .A miałaś USG ostatnio? Ile Mateusz waży? Cytat:
|
|
|
#756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A dzisaij mój TZ wrócił od rodziców i mówi, ze jego mama mu pokazała ciuszki dla małego - i tyle ich ma że szok! Zbiera sobie na odwiedzinki ... a ja o tym nic nie wiem I potem ja nakupie ciuszków, ona mi przyniesie koloejną paczkę i chyba będę Dawidka co 3 godziny przebierać, zeby zdążył w tym wszystkim poleżeć
|
||
|
|
|
#757 | ||
|
Zakorzenienie
|
na Polnej
![]() a zdradz gdzie ten sklepik z motherhood Cytat:
To własnie paranoja z ty stanem, zaprzeczenie samememu sobie, niby dobrze i do domu ale jak tak bedzie to szybko do gina Cytat:
Mi tez podoba sie mutsy a dlatego ze szkoda nam siana na nowke zdecydowalam sie na uzywany.Ceny oscyluja ok.1500 przedwczoraj pojechalam z Tz tuz przed zamknieciem do Auchan doslownie po 2 rzeczy do weza ogrodowego. Patrze "kasa dla kobiet w widocznej ciazy" a tam 2 blondyny z ogromnym wozkiem.To zmieszanie, ich reakcje, odracanie wzroku...bezcenne Obok byla kasa samoobslugowa wiec sobie tam skaswalismy, ale gdyby to byl normalny dzien i tez mialabym pelen wozek bylby...halas dla zasady ![]() Co sie dzieje? jak sie czujesz? co ci dolega? cisnienie 122/73 puls 100 nie jest zle
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#758 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
aaa i zapomnialam Wam powiedziec, ze TZ uraczyl mnie wczoraj kwiatkami
pytam sie z jakiej okazji a on, ze z takiej, ze slicznie wygladam ![]() Cytat:
a co do szczotki, jest fajna ja w ogole mam faze na kubusia puchatka ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- a co do wozkow tako - to ja widzialam juz wczesniej, ze na ebayu maja takie rozne, ktorych u nas nie ma na allegro na przyklad http://cgi.ebay.pl/TAKO-JUMPER-Kombi...3A1%7C294%3A50 http://cgi.ebay.pl/TAKO-JUMPER-Kombi...3A1%7C294%3A50 http://cgi.ebay.pl/TAKO-JUMPER-Kombi...3A1%7C294%3A50 http://cgi.ebay.pl/TAKO-JUMPER-Kombi...3A1%7C294%3A50 http://cgi.ebay.pl/TAKO-JUMPER-Kombi...3A1%7C294%3A50 http://cgi.ebay.pl/TAKO-JUMPER-Kombi...3A2%7C294%3A50 http://cgi.ebay.pl/TAKO-JUMPER-Kombi...3A2%7C294%3A50 http://cgi.ebay.pl/TAKO-JUMPER-Kombi...3A2%7C294%3A50 ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- ale jumper x jest u nas normalnie: http://www.allegro.pl/item621453411_...ka_gratis.html ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- haaaaaaaa patrzcie co znalazlam - tez tako - gondola ala klasyczna a stelaze w kolorze wozka czegos takiego jeszcze nie widzialamhttp://www.allegro.pl/item621341591_...lik_wys_0.html
|
|
|
#759 |
|
Zadomowienie
|
Svinecka fiu fiu ale romantyk
|
|
#760 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- tak mu się spodobało niby nic mi nie jest, nogi mi nie puchną, ale jestem taka zmęczona i jest mi cały czas słabo i mam zawroty głowy mój synuś kochany wpycha mi nóżki pod żebra i jest mi jakoś duszno - trudno mi nawet zrobić sobie kanapkę, co mnie wkurza niemiłosiernie, tętno mam cały czas powyżej 90; dobrze, ze choć ciśnienie w normie nie jestem na zwolnieniu - pracuję póki co (tzn. do poniedziałku mam wolne) ja nie chciałam chodzić do szkoły rodzenia sama - ważniejsze dla mnie było, zeby TZ się poczuł tatusiem Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
niby wydaje mi się, ze nie urosły, ale jutro będzie chwila prawdy... mam nadzieję, ze po ciąży nie wytną mi całej piersi ![]() i że jakaś laktacja będzie... Cytat:
|
|
|
#761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeby się nie pogorszyło! Cytat:
Mam nadzieję, że małemu przejdzie ta gorączka!!! ![]() a co do wózków to ja już dostaje świra powoli nic już nie wiem ![]() no więc, ze bez zdjecia się nie liczy toi wklejam moje wczorajsze zakupy i prezenty które dostaliśmy w SR to tylko próbki /oprócz husteczek Gohnsons/ ale moło z ich strony
Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2009-05-01 o 12:17 |
||
|
|
|
#762 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdjęć nie odpuścimy , Twój maluch aż tak szaleje? Ja nie wiem, czy udałoby mi się coś takiego zarejestrować . I pewnie zostanie Dawidkiem , ale to ładnie jest ![]() No niestety gardło się chyba dopiero rozkręca .Cytat:
![]() Cytat:
. Ale ciśnienie dzisiaj rzeczywiście nie jest złe, oby tak dalej
|
|
|
#763 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hurtownia jest właśnie przy Polnej...wjazd jest od Kraszewskiego...ceny nie powalają, ale mają praktycznie wszystko w jednym miejscu...sporo można wybrać... Właśnie znalazłam stronkę tej hurtowni ![]() http://www.swiatdziecka.pl/index.html Co do wózka to ja się właśnie tak samo zastanawiam nad takim używanym...sporo tego w necie i w super stanie Myślę że na taki się zdecydujemy Teraz tylko czekać na ten "idealny"![]() Cytat:
![]() Ja też wariuję na punkcie Puchatka ![]() Ten Tako to chyba az za bardzo przesłodzony ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
A z SN bardzo miła...próbki to fajna rzecz, można sprawdzić czy nie zaszkodzą Maluszkowi i wtedy zakupić normalne opakowania tych które nam najbardziej odpowiadają
|
|
#764 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Heloł mamusie
Ja juz od 8 na nogach ale TŻ okupował komputer, siłą go nie mogłam odgonic Teraz pojechał do rodziców na wieś więc mam chwilkę na Wizaż. ![]() Zaczełam tez sprzatać łazienkę, narazie tylko kibelek wyszorowałam... reszta pozniej Cytat:
A jesli chodzi o wózek to może ten Vulcano na zdjeciach nie wygląda super ale na żywo jest świetny. Od razu wpadł mi w oko. Te koła piankowe też mi sie nie spodobały ale facet powiedział, że na miejscu wymienia na pompowane. Kolorek też był ładny, taki szaro-seledynowy W nastepnym tyg. wybierzemy sie jeszcze do hurtowni, tam jest wiekszy wybór wózków więc może jeszcze coś innego mi sie spodoba. Ten X-lander tez mi sie podoba ale jakoś lepiej prowadzi sie ten Vulcano Cytat:
Cytat:
Ale bardzo dobrze, że byłas w szpitalu A ja sie dzisiaj czujesz??? Szalejesz Miramejku Zakupki śliczne ![]() Cytat:
Wszystko mi sie podoba. Czekam na resztę fotek ![]() Ja wczoraj tez kupiłam 10 pieluch tetrowych i chyba na początek wystarczy. Cytat:
Z jednej strony to fajnie, że dziadkowie coś kupują dla wnuczka. Ale mogli by wczesniej o tym powiedzieć bo potem nazbiera sie tyle rzeczy, że mały napewno wszyskiego nie zdarzy założyc. Muszę podpytać czy przypadkiem u nas dziadkowie nie robią jakiejś wyprawki ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
|
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzcie jakie fajne
![]() http://www.allegro.pl/show_item.php?item=616057165 I pytanie :Co kupujecie do noska? Gruszkę czy aspirator? Podobno lekarze nie zalecają gruszek i sama nie wiem... Tu jest np. taki aspirator: http://www.allegro.pl/item622546801_...ntow_2008.html
|
#766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się, czy będę umiała używać takiej gruszki...pewnie w tym momencie przyda się Babcia
|
#768 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz ze one są niezawodne! Cytat:
![]() A maluch szlaleje jak by był na dyskotece ... wrzuciłabym filmik jakby się dało ![]() Cytat:
a mój TŻ mnie dzisaij zmartwił, bo jak był mały to miała skazę białkową i straszne rany pod kolenami - ciągle strupy! ... i jeszcze ma uczulenie na koty ... ehhh oby mały po nim tego nie odziedziczył! ![]() Cytat:
... i jeszcze małż mi mówi, że cos rózowego tam widział |
||||
|
|
|
#769 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
co do gruszki/aspiratora sama się zastanawiam - a co sądzą doświadczone Mamusie ?Wózeczki, które kupiłyście, są b. fajne, podobają mi się. Co do Bebetto Vulcano to sama sie nad nim zastanawiałam - bo i duża gondola, i super waga (12 kg), ale poniewaz nie miałam możliwości obejrzenia go, to kupiłam Mikado. Rozważałam też wózki firm Tako, Jedo (fajny design, ale mała gondola) i Tutek, ale ta ostatnia firma ma bardzo złe notowania zarówno u klientów, jak i sprzedawców - jak sie coś popsuje (a zdarza się), strasznie ciężko sie z nimi dogadać. |
|
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
A tu reszta wczorajszych zakupów
:1. Czapeczka 2 & 3. Butelka (jedną już Aventu mam...więc starczy zwłaszcza że chce karmic piersią )4. Nożyczki 5 & 6. Smoczek z pudełeczkiem c.d.n....
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-05-01 o 13:04 |
|
|
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
1 & 2. kaftanik
3 & 4. kaftanik To specjalnie do szpitala...mają fajne rękawki które można zawinąć i robią się wtedy niedrapki ![]() 5. skarpetki 6. niedrapki i skarpetki 7. opaska...Babcia się uparła ![]() 8. 3 body...w końcu coś niebieskiego
|
#772 | |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko świetne. Bardzo podoba mi sie ten komplet wyprawkowy... hmm też by się Kubusiowi przydał
muszę poszukać takich. Co do próbek to mam tez ten mały sudokrem, chusteczki nawilżające, próbkę Bepanten i szasztkę płunu Lovela (dostałam w aptece). Cytat:
Zaszalałaś Ja tez muszę kupić butelke i nożyczki
|
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-05-01 o 13:13 |
|
|
|
|
#774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój brat ostatnio był ze mną w Pepco a z racji tej, że komplenie nie wie co takiemu maluchowi kupić to kazał mi coś kupić a on zapłaci I zaznaczył, żebym pamietałam, że to od chrzesnego
|
|
|
#775 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzięki
no więc HGB - 7,1 mmol/L ... norma 7,5 - 10,00 - czyli nie za dobrze ![]() i jeszcze RBC i HCT tez poniżej normy ![]() a w moczu jakieś liczne szczawiany wapnia Dobrze, że w pon do ginki Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() uciekam na słoneczko - chociaż wiarty wiją jak chol.... ale słońce świeci
|
|||
|
|
|
#776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
Z tą skazą białkową nie jest za ciekawie. Mojej dobrej znajomej synek ma skazę, biedaczek ciągle w krostkach, strupach. Nie wszystko może jeść...teraz wyszło, że ma alergię na inne pokarmy. Jezdzą z nim po lekarzach ale niewiele da sie zrobić. Miejmy nadziej, że z tego wyrośnie. Ojciec dziecka też miał w dzieciństwie skazę.
|
|
#778 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie mne najbardziej cieszą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Równie wspaniałe! ![]() Patrząc na wasze zakupy wpadam znowu w panikę, że nic nie mam
|
|
#779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie HCT też troszkę spadło a RBC w normie
|
|
|
#780 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Okaże się w praktyce, jak to u mnie z tą "wiedzą rdzeniową" ![]() Cytat:
. Sporo tych próbek dostaliście ![]() Cytat:
. Czekam z niecierpliwością na fotki Twoich zakupów ![]() Cieszę się, że nasze Ci się podobają ![]() Cytat:
Cytat:
.A ja nie wiem, czy ja albo Małż mieliśmy skazę białkową , muszę przeprowadzić rozeznanie i oby nie.Różowego mówisz? ![]() Jedo ma małą gondolę? Chyba standardową - 80 cm? A może to zależy od modelu?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.

.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

zeby się nie pogorszyło!