|
|
#2581 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
Dokładnie z serii Ziajka
i nazywa się mniej więcej tak, jak napisałam: Masło ujędrniające dla kobiet po porodzie. Nie powiem, żebym miała super gładki tyłeczek, bo widać (no, pod światło ), ale zostałam mniej więcej na etapie sprzed tabsów z tym cellulitem. Poza tym skóra jest taka milutka po tym i rzeczywiście ujędrnia (to a'propos obwisłej skóry - u mnie na udach, długo tańczyłam, a obecnie nie uprawiam żadnego sportu).Jutro chyba idę do kosmetyczki w tej sprawie, jak mi coś konkretnego poradzi, to napiszę
|
|
#2582 |
|
Rozeznanie
|
hej
dzisiaj skończyłam kurację antytradzikową tetralysalem. Biorę już szóste opakowanie yasminelle, teraz jestem przy szóstej tabletce z nowego blistra i mam pytanko. Czy jestem w pełni zabezpieczona po siedmiu dniach czy dopiero od nowego, siódmego opakowania??
|
|
|
|
#2583 |
|
BAN stały
|
jestes zabezpieczona jeśli bierzesz regularnie
|
|
|
|
#2584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2585 |
|
Przyczajenie
|
/tresc postu usunieta przez moderatora/
Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2009-05-07 o 15:21 Powód: złamanie regulaminu |
|
|
|
#2586 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
Ale już nie ważne
|
|
|
|
|
#2587 |
|
Raczkowanie
|
tez tak macie ze boli was glowa podczas okresu? oO boli mnie wlasnie podczas krwawienia, a dzisiaj na maturze mi to zbyt nie sprzyjalo, tym bardziej ze wzielam ibuprom i nic nie pomoglo ;/
|
|
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
O tak, mnie strasznie boli.
|
|
#2589 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepszym lekiem jest drzemka. Poza tym, jak tylko zaczyna mnie ćmić, biorę jeden z trzech leków: Cataflam, Coffeecorn (oba na migrenę) lub Ketonal Forte (przeciwbólowy). Jednak wszystkie są na receptę. No i staram się, jak tylko potrafię, ignorować ten ból. Od kilku lat mam tendencję do migreny, więc staram się to wypracować w sobie
|
|
#2592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Takich objawów nie zauważyłam.. ![]() Natomiast gdzieś tak raz, dwa dziennie bolą mnie jajniki i z tyłu w krzyżu ![]() I jeszcze jedno. Jestem przy końcu 2 opakowania 4 tabletki mi zostały i jestem załamana. Moja cera jest poprostu tragiczna. Wszedzie zaczeły mi pryszcze wychodzic od jakiegoś czasu, wczesniej nie miałam z tym problemu. Teraz jest poprostu pryszcz na pryszczu Myslicie że jest jakaś szansa że to minie po 3 opakowaniu ? Czy któraś z was też taki problem miała ? ![]() Bo jak nie minie to chyba bede musiała zrezygnować z hormonów
Biotin Challenge - 27/60 Kwas Foliowy - 27/120 Active Woman (Multivitamina) - 27/? Edytowane przez LifUnia Czas edycji: 2009-05-07 o 11:34 |
|
|
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2594 |
|
BAN stały
|
N4Ti mozesz miec problemy z krażeniem i nawet o tym nie wiedziec ze coś takiego masz a biorac tabletki na ulotce jest napisane przy jakich chorobach nie mozna ich brac i np. zakrzepica itd wiec może jesli jest to bardzo uciązlie i zgłośsie do lekarza nawet rodzinnego poradz sie.
|
|
|
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
ale nigdy wczesniej nei mialam problemów z sercem czy krążeniem... nie wiem co jest grane, wczoraj w nocy bylo mi tak zle ze juz sie bałam ze to moze być zawał...
|
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli to się będzie powtarzać jak najszybciej leć do ginekologa, takich objawów nie można lekceważyć
|
|
|
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
jezu!
miec takie objawy i siedziec na wizazu, zamiast chocby do rodzinnego pojsc lec dziewczyno do lekarza, zebys sobie nie zaszkodzila.
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
mama w nocy zmierzyła mi cisnienie, miałam niskie, tetno słabe.. rano wstałam i czułam sie dobrze... ciekawe czy dzis wieczorem też mnie złapie..
jesli tak to pojde do lekarza jak najszybciej
|
#2599 |
|
BAN stały
|
no jasne idz bo tablekti anty powoduja duzo skutków ubocznych niestety a pewne dolegliwości nawet przez całe życie mogą się nie uaktywniac dopiero przy lekach niektórych jak np. tabsach anty , więc radze się skonsultowac z lekarzem, a wrazie ponownego niskiego ciśnienia wypić sobie kawę lub łyka wina na poprawienie krążenia mim to i tak do lekarza trzeab isc.
|
|
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
Idź, N4TI, idź, bo z krążeniem to nie przelewki. Ja się dziwię, że mnie jeszcze nie dopadło. Tzn. mam podobne objawy (o mniejszym nasileniu), ale miałam je jeszcze przed tabletkami.
No, a co z tą cerą? Bo, niestety, mam podobny problem :-/
|
|
#2601 |
|
BAN stały
|
ja juz yasminelle nie biorę miesiac idze drgi ale jak je brałam cera Niestety nie poprawiła się ani troche wrecz przeciwnie syf na syfie ale jakos od odstawienia mniej ich wyskakuje czekam dalej....
|
|
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam sie z dziewczynami.Najlepiej jak najszybciej idz do lekarza.Moze po prostu te tabletki Ci nie sluza...
|
|
|
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy juz tu ktos pytal (probowalam przeszukac watek, nic nie znalazlo): WIE KTOS MOZE O TANIEJ APTECE W KRAKOWIE GDZIE KUPIE TE PIGULKI ?
tylko nie mowcie mi o aptece na kurdwanowie nie bede stala godzine w kolejce zeby 5zl zaoszczedzic![]() Wiem, ze na dworcu pkp od strony wschodniej byla kiedys tania apteka...ale czy nadal jest tam tanio to nie wiem ![]() Poradzicie cos? |
|
|
|
#2604 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam takie pytanie.
Od ponad pół roku biorę yasminelle zawsze okres dostawałam w czwartek, ani razu nie zdarzyło się tak, żebym dostała w inny dzien. Dzis jest piatek i dalej nie mam.. Czy okres może sie przesunąć na inny dzien mimo ze do tej pory mialam prawie jak w zegarku?
|
#2605 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2606 |
|
Raczkowanie
|
Tak dziennie o 22 z zegarkiem w ręku. Pierwsze tabletkę z nowego opakowania muszę wsiąść dopiero w poniedziałek ale martwi mnie to ze okres nie pojawił się w czwartek tak jak zawsze.
|
#2607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak się nie pojawi nie trzeba od razu lecieć do gina, a przynajmniej ulotka uspokaja tak: Cytat:
![]() ale krwawienie oczywiście nie zawsze musi pojawić się tego samego dnia, mimo iż było regularne przez jakiś czas może się przesunąć - więc trzeba czekać spokojnie póki co
|
||
|
|
|
#2608 |
|
BAN stały
|
a ty z rusi bo z leninem masz cos wspólnego
poza tym musi sie pojawić stąd sama nazwa krwawienie z odstawienia mimo wszytsko jak się nie pojawi a powinno poszła bym do lekarza. |
|
|
|
#2609 |
|
Raczkowanie
|
7 dzień przerwy i krwawienia brak, tzn. coś tam jest ale w niczym to nie przypomina krwawień z poprzednich miesięcy.
Ani się nie leje, ani koloru odpowiedniego to nie ma... Ehh pocieszam się, że te moje "plamienia" to jednak okres, tylko wzięcie 2 opak. pod rząd narobiło zamieszania w organiźmie i sprawa wygląda jak wygląda. Jutro zaczynam 11 blister. Dodatkowo w poniedziałek dzwonie do gina i umawiam się na wizytę. Zobaczymy co ona na to wszystko powie Już sobie przysięgłam, że nigdy więcej nie połączę opakowań. Choćby nie wiem co, nigdy w życiu!!
|
#2610 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ja tam kupuje.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

), ale zostałam mniej więcej na etapie sprzed tabsów z tym cellulitem. Poza tym skóra jest taka milutka po tym i rzeczywiście ujędrnia (to a'propos obwisłej skóry - u mnie na udach, długo tańczyłam, a obecnie nie uprawiam żadnego sportu).

miec takie objawy i siedziec na wizazu, zamiast chocby do rodzinnego pojsc
lec dziewczyno do lekarza, zebys sobie nie zaszkodzila.

tylko nie mowcie mi o aptece na kurdwanowie