Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - część 4 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-19, 20:12   #3541
Karolinak82
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Śliczna sukienusia, a buciki na pewno wygodne. Ja też tylko w takich teraz biegam

Nie wiem gdzie idziesz do lab, ale jeżeli do LuxMedu to mozesz na ich stronie sprawdzic ceny, a jak nie to chociaż będziesz miała ogólne pojęcie :
http://www.luxmed.pl/_components/cennik/price_index.php
Dziękuję za komplement

Co do cennika...to właśnie też znalazłam, ale nie wiem które to badanie...
HBS ANTYGEN 20.00 HBS - PRZECIWCIAŁA - TEST ILOŚCIOWY 45.00

i bądź tu człowieku mądry

A WR nie mogę znaleźć

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
no chyba na nieszczęście
hehehe na Wasze szczęście...
Stary 2009-05-19, 20:15   #3542
Wojtusia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Cytat:
a kiedy Ty śpisz???
ja raz tylko wstaję ... i to nie zawsze ... ale męczące to dla mnie strasznie!
to ci dobrze ... ja zawsze czesto chodziłam do wc, a teraz to juz wybitnie czesto , na szczescie moge sobie pospac do której chce najczesciej do 9 i jakoś sie wysypiam
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 20:16   #3543
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Ja już też po wizycie i innych sensacjach, ale po kolei.
Wieści dobre:
Antonio zdecydował się obrócić i wreszcie jest w położeniu podłużnym główkowym . Waży 1460 g

Wieści niepomyślne:
Ciśnienie u lekarza miałam 150/90 i 160/90 oraz w białko w moczu
Natychmiast wysłał mnie do szpitala, gdzie mieli mi zmierzyć kilka razy ciśnienie, zrobić KTG oraz pobrać krew i mocz do dalszych badań.
Ciśnienie miałam 146/96, KTG wyszło modelowe, wyniki krwi dobre, ale w moczu sporo białka.
Przyszedł mnie skonsultować, po czym poszedł do mojej szefowej i powiedział jej, że na razie muszę odpocząć.

Jutro przed południem znowu muszę iść do szpitala na kolejne pomiary ciśnienia i moczu. Bardzo prawdopodobne, że tak będę już chodzić do porodu po 2-3 razy w tygodniu, oczywiście o ile wyniki dramatycznie się nie pogorszą. No i oczywiście ma się liczyć z ewentualnym wcześniejszym porodem.

W związku z czym mąż się zabrał do składania komody dla Antosia, a ja się chyba zabiorę już za pranie ubranek.
super, ze Antonio się obrócił i tak pięknie rośnie!!!
a wyniki - mam nadzieję, że się nie pogorszą!!! trzymam moooocno żeby się polepszyło!
No i mam nadzieję, ze masz już L4
Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie Wy płodne jesteście....jak zwykle tylko okiem rzuciłam i gratuluję pomyślnych wizyt i mam nadzieję, że każda donosi dzidziusia do terminu
Przed chwilą wróciłam z budowy muszę coś wszamać bo zgłodniałam, ale pan już położył mi gres w salonie i połowie kuchni-idzie jak burza a do tego przyjechały płytki, które zamówiłam przez net i wszyscy mnie straszyli, że nie możliwe żeby były ponad 1 tys taniej niż w sklepie a tu proszę płytki jakie zamawiałam i w dodatku transport gratis
musze się od Ciebie uczyć ... bo niedługo tez mnie to czeka - a widzę, ze nieźle CI idzie!

..............
Wróciłam własnie z cukierni ...tak mnie naszło na loda, ze musiałam po niego jechać kupiłam też małżowi, ale mam nadzieję, ze nie będzie miał ochoty i mi go odda

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 20:33   #3544
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Dziękuję za komplement

Co do cennika...to właśnie też znalazłam, ale nie wiem które to badanie...
HBS ANTYGEN 20.00 HBS - PRZECIWCIAŁA - TEST ILOŚCIOWY 45.00

i bądź tu człowieku mądry

A WR nie mogę znaleźć

hehehe na Wasze szczęście...
Hbs to Antygen - badanie krwi w kierunku żółtaczki zakaźnej typu B - 20 zł

Wr to odczyn Wassermana. W powszechnych badaniach profilaktycznych kiły stosuje się głównie odczyn USR, rzadziej odczyny FTA lub VDRL. Do diagnostyki kiły wystarcza na ogół odczyn VDRL, FTA ABS i TPHA,

VDRL Próba Wassermana - może to to 15 zł w Poznaniu, a kurde w W-wie 22...
Stary 2009-05-19, 20:36   #3545
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
No własnie jeszcze chcialam rozwiac takie swoje watpliwosci...nie wiem czy tez tak macie ale ja mam wrazenie jakbym wciaz miala mokro w majtkach.Nie wiem czy tak sie poce ze swoja masa, czy popuszczam mocz i nie czuje czy co gorsza sączą mi sie wody i jestem nieswiadoma.Wiem ze sa jakies testy zeby sprawdzic czy to wody bo na starszym watku(grud-stycz) dziewczyny tez tak mialy ze nie wiedzialy co im sie saczy
Ej matki!!! jakie sa te wody?kolor, zapach cos?
No i dla naszych znawczyn tematu, czy foteliki ktore wpina sie do wozka, sa nosidelkiem i nadaja sie tez do auta-konkretnie mam na mysli mutsy potrzebuja taka baze do auta w ktora trzeba wpiac nosidło? help.
Na jednej aukcji znalazlam taka baze a inne nie maja, no i zgłupiałam.
ja mam fotelik mutsy safe 2 go i zamierzałam go wpinać w pasy, a do wózka wyciąga się pod spodem takie mocowania i wpina w stelaż wózka

a taka baza fajna sprawa, ale my nie mamy isofixu, a nie wiem czy do takiego fotelika są bazy wpinane pasami - pewnie jak za 50 razem będę się gimnastykować z fotelikiem to sie zainteresuję

Cytat:
Tak jak tu to maxi cosi
1 do systemu isofix:
http://allegro.pl/item636766201_easy...sofix_gls.html
2 bez systemu isofix:
http://allegro.pl/item630336283_baza..._fix_w_wa.html
do pasów

nie wiem jak jest w mutsy?
fajne rozwiązanie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Piszecie o tej mokrości w gatkach
Mam to samo Wkładki zmieniałm co pół godziny A majtki i tak jakieś wilgotne.
Ale wydaje mi sie, że to nie wody tylko poprostu z tego gorąca strasznie sie pocę... a dodatkowo moja tusza na to wpływa
ja też ma ostatnio mokro

byłam dziś u gina i okazało się, że mam małe rozwarcie i kazał mi nie pracować, bo "urodzę wcześniaka i będę miała konsekwencje do końca życia" nie wiem co miał na myśli, bo byłam z deka przestraszona i nie zapytałam
nie mam zwolnienia - muszę pojechać do szefa i zapytać go czy chce zwolnienie czy po prostu mam nie przychodzić...

wiem, ze dzidzia najważniejsza, ale mam tyle rzeczy do skończenia - myślałam, ze sprężę się w te 2 tygodnie i spokojnie odpocznę od czerwca, ale chyba się nie uda

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 20:38   #3546
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
oki
(...)
a kiedy Ty śpisz???
ja raz tylko wstaję ... i to nie zawsze ... ale męczące to dla mnie strasznie!
No więc czekamy na te półśpiochy
Ja chodzę do WC 5-6 razy w ciągu nocy

Cytat:
Wróciłam własnie z cukierni ...tak mnie naszło na loda, ze musiałam po niego jechać kupiłam też małżowi, ale mam nadzieję, ze nie będzie miał ochoty i mi go odda
Nie ma to, jak kochająca żona

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 20:40   #3547
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ja mam fotelik mutsy safe 2 go i zamierzałam go wpinać w pasy, a do wózka wyciąga się pod spodem takie mocowania i wpina w stelaż wózka

a taka baza fajna sprawa, ale my nie mamy isofixu, a nie wiem czy do takiego fotelika są bazy wpinane pasami - pewnie jak za 50 razem będę się gimnastykować z fotelikiem to sie zainteresuję

fajne rozwiązanie

ja też ma ostatnio mokro

byłam dziś u gina i okazało się, że mam małe rozwarcie i kazał mi nie pracować, bo "urodzę wcześniaka i będę miała konsekwencje do końca życia" nie wiem co miał na myśli, bo byłam z deka przestraszona i nie zapytałam
nie mam zwolnienia - muszę pojechać do szefa i zapytać go czy chce zwolnienie czy po prostu mam nie przychodzić...

wiem, ze dzidzia najważniejsza, ale mam tyle rzeczy do skończenia - myślałam, ze sprężę się w te 2 tygodnie i spokojnie odpocznę od czerwca, ale chyba się nie uda

O kurcze, małe rozwarcie
To kochana Ty siedź lepiej w domku i nie przemęczaj się. Jeszcze masz troszkę czasu i musisz poczekac
A sprawy ktos pozamyka i tyle. Ty i Maluch ważniejsi
Stary 2009-05-19, 20:47   #3548
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Hbs to Antygen - badanie krwi w kierunku żółtaczki zakaźnej typu B - 20 zł

Wr to odczyn Wassermana. W powszechnych badaniach profilaktycznych kiły stosuje się głównie odczyn USR, rzadziej odczyny FTA lub VDRL. Do diagnostyki kiły wystarcza na ogół odczyn VDRL, FTA ABS i TPHA,

VDRL Próba Wassermana - może to to 15 zł w Poznaniu, a kurde w W-wie 22...
Dziękuję bardzo za wytłumaczenie

Czyli Hbs tańsze wystarczy...a WR to czytałam że to próba Wassermana ale z tymi skrótami nie wiedziałam...

Ciekawe dlaczego są takie różnice w cenie...jedna firma a jakieś podziały stosuje...nieładnie

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:

Oj rozwarcie...musisz odpoczywać...koniec pracy!!! Najważniejsza jesteś Ty i Maluszek...
Mój gin ostatnio mówił że są kobiety które chodzą z rozwarciem kilka tygodni...tylko muszą się oszczędzać
Stary 2009-05-19, 20:47   #3549
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

Czyli Hbs tańsze wystarczy...a WR to czytałam że to próba Wassermana ale z tymi skrótami nie wiedziałam...

Ciekawe dlaczego są takie różnice w cenie...jedna firma a jakieś podziały stosuje...nieładnie

Niestety w Warszawie zawsze wyższe ceny, ale ja tego nie rozumiem...
Stary 2009-05-19, 20:51   #3550
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Oj rozwarcie...musisz odpoczywać...koniec pracy!!! Najważniejsza jesteś Ty i Maluszek...
Mój gin ostatnio mówił że są kobiety które chodzą z rozwarciem kilka tygodni...tylko muszą się oszczędzać
żeby choć do 38 tyg doczekać...
ale nie zapytalam czy to możliwe, czy i tak urodzę szybciej

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-05-19, 20:52   #3551
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety w Warszawie zawsze wyższe ceny, ale ja tego nie rozumiem...
We Wrocławiu w laboratorium
  1. WR - 6,00 zł
  2. HBS - 16,00 zł
Chyba Luxmed jest po prostu drogi....jutro sprawdzę w laboratorium w którym zawsze robie badania - Diagnostyka...tylko nie mogłam się do nich dodzwonić
Stary 2009-05-19, 20:52   #3552
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

H. MacLeod

.
Stary 2009-05-19, 20:53   #3553
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
żeby choć do 38 tyg doczekać...
ale nie zapytalam czy to możliwe, czy i tak urodzę szybciej
38 tydzień to już ciąża donoszona więc nie ma problemów...musisz dużo się oszczędzać i odpoczywać...to najważniejsze
Stary 2009-05-19, 21:04   #3554
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:

o mamo!!!! rozwarcie???
Koniec z pracą!!!!! ... mam nadzieję, ze jednak nic się nie wydarzy!
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
No więc czekamy na te półśpiochy
Ja chodzę do WC 5-6 razy w ciągu nocy

Nie ma to, jak kochająca żona
... i małż nie ma ochoty na loda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01871.jpg (40,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01872.jpg (40,1 KB, 5 załadowań)

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-05-19, 21:07   #3555
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
38 tydzień to już ciąża donoszona więc nie ma problemów...musisz dużo się oszczędzać i odpoczywać...to najważniejsze
no właśnie - chciałabym donosić
zaraz skończę 34 tydzień, więc jeszcze z miesiąc ...

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-05-19, 21:18   #3556
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
... i małż nie ma ochoty na loda
Fajne te półśpiochy, jak dzidź wyrośnie to się odcina te stópki i są spodenki . Kaftanik też fajny , z jakiej firmy te ciuszki?

H. MacLeod

.
Stary 2009-05-19, 21:22   #3557
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
mariolu oby wszystko było oki
Cytat:
Biedulko ale chyba nic nie wskazywało na zatrucie? Miałaś obrzeki? A cisnienie wczesniej było w normie?
Wszystko bedzie dobrze, najważniejsze to byc pod stałą kontrolą
Odpoczywaj jak najwięcej.

Kurcze aż sie przestraszyłam...musze i ja powtórzyć mocz, czy nie mam białka...
Cytat:
Ale miałaś dzien
Martwiące te wyniki, ale trzymam kciuki, zeby wszystko było dobrze
A L4 dostałaś
Cytat:
Czekałam na wiadomości od Ciebie . Przykro mi, że masz takie ciśnienie i to białko w moczu , może jak odpoczniesz to chociaż ciśnienie się poprawi? Pisz nam tutaj na bieżąco
Bardzo się cieszę, że Antoś zdrowy i fiknął koziołka
Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
Nie martw się wszystko bedzie dobrze ja i moja Martynia trzymamy mocno kciuksy
Cytat:
super, ze Antonio się obrócił i tak pięknie rośnie!!!
a wyniki - mam nadzieję, że się nie pogorszą!!! trzymam moooocno żeby się polepszyło!
No i mam nadzieję, ze masz już L4
Dziewczyny dziękuję
Ciśnienie miałam zawsze w normie. Obrzęki pojawiały się, ale znikały po odpoczynku nocnym, więc były ok. Przez ostatni tydzień jednak ciągle się utrzymywały, ale nie były jakieś straszne. Dziś miałam już spuchnięte palce u rąk, twarz i nogi od kolan po czubki palców.
Ciesz mnie to, że Antonio rośnie i zawisł mi w brzuchu jak nietoperek .

Co do L4, to , mam wolne w tym tygodniu. Gdy zapytałam lekarza o to, czy mam nadal pracować, czy da mi L4, to powiedział, że pogada z moją szefową. No i pogadał, czego skutkiem jest moje wolne w tym tygodniu. Dlaczego nie wypisał mi L4 - nie wiem, jeśli i tak planuje, że będę pod kontrolą i obserwacją w naszej dziennej klinice patologii ciąży
Martwię się okropnie, że zamiast na L4 wyślą mnie na macierzyński i będę miała 2 miesiące do , co konsekwentnie daje dwa miesiące krócej z małym Antonio w domu . A jesteśmy tu tylko ja i mój mąż i tak nie będę miała nikogo do pomocy

Jestem zła jak diabli, nie rozumiem po co takie ceregiele.
Cytat:

Kochana, nic się nie martw. Jak mus, to mus. Ważne, abyś dotrzymała do skończonego 37 tygodnia, wtedy dzidzię uznaje się już za donoszoną. Czasami trzeba przystopować, poleżeć w domu i odpocząć. Dal dobra dzidziusia
Stary 2009-05-19, 21:36   #3558
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:

Teraz dbaj o siebie najbardziej to zobaczysz że wszystko bedzie dobrze...i żadnych stresów!!! Będziemy trzymać kciuki żeby nic się za wcześnie nie działo
Stary 2009-05-19, 21:45   #3559
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny dziękuję
Ciśnienie miałam zawsze w normie. Obrzęki pojawiały się, ale znikały po odpoczynku nocnym, więc były ok. Przez ostatni tydzień jednak ciągle się utrzymywały, ale nie były jakieś straszne. Dziś miałam już spuchnięte palce u rąk, twarz i nogi od kolan po czubki palców.

Co do L4, to , mam wolne w tym tygodniu. Gdy zapytałam lekarza o to, czy mam nadal pracować, czy da mi L4, to powiedział, że pogada z moją szefową. No i pogadał, czego skutkiem jest moje wolne w tym tygodniu. Dlaczego nie wypisał mi L4 - nie wiem, jeśli i tak planuje, że będę pod kontrolą i obserwacją w naszej dziennej klinice patologii ciąży
Martwię się okropnie, że zamiast na L4 wyślą mnie na macierzyński i będę miała 2 miesiące do , co konsekwentnie daje dwa miesiące krócej z małym Antonio w domu . A jesteśmy tu tylko ja i mój mąż i tak nie będę miała nikogo do pomocy

Kurczę, współczuję z tym L4, a raczej jego brakiem , a może poproś lekarza i powiedz, że szkoda Ci macierzyńskiego?

H. MacLeod

.
Stary 2009-05-19, 21:49   #3560
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne te półśpiochy, jak dzidź wyrośnie to się odcina te stópki i są spodenki . Kaftanik też fajny , z jakiej firmy te ciuszki?
no niby są fajne, tylko, ze ja szukałam takich bezuciskowych
półśpiochy firmy "AGA" ... a kaftanik "JAŚ" z Radomia

Dobry pomysł z tymi spodenkami
Cytat:
Dziewczyny dziękuję

dziwne macie te przepisy z macierzyńskim
No i lekarz też jakiś nie teges ....

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-05-19, 21:55   #3561
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
no niby są fajne, tylko, ze ja szukałam takich bezuciskowych
półśpiochy firmy "AGA" ... a kaftanik "JAŚ" z Radomia

Dobry pomysł z tymi spodenkami
Nie znam tych firm . A pomysł na spodenki nie mój - przy tych półśpiochach, które dziś wstawiałam było tak w opisie

H. MacLeod

.
Stary 2009-05-19, 21:58   #3562
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ale jestem zmeczona - nie wiem jak ja w ogole wstane jutro
ale zostaly mi juz tylko ciuchy do wywiezienia, moje szpargaly i zabawki malego juz stoja w mieszkaniu
ale jak sobie pomysle potem o wypakowywaniu tego wszystkiego wrrr nie chce mi sie

Cytat:
Ale powera dostałaś
noooo...i chyba troche przesadzilam dzis - kregoslup tak mnie boli, ze chodzic nie moge

TZ kazal mi lezec i pojechal garnki i talerze poprzewozic a ja siedze na wizazu
Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Załącznik 2257515

Załącznik 2257516

Załącznik 2257517
Przypalilam mieso na gulasz robiac ta sesje zdjeciowa.
super brzusio i super skarpetki i ta Twoja piekna kuchnia pewnie juz to kiedys pisalam ale naprawde mi sie podoba - taka nowoczesna, my niestety mieslismy bardzo okrojone fundusze i kuchnia zbyt nowoczesnie nie wyszla, szczerze to wcale mi sie nie podoba :/

ale jak zbudujemy dom to bede miala taka jaka chce

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
WItajcie

Jestem juz po rozmowie nie bylo az tak zle....

wsumie to nie wiem jakim cudem on sie domysał tego...

bo odrazu wsumie to on mnie zapytal czy znow jestem w ciazy.....

NOO i co najwazniejsze wsumie sie ucieszyl...jak mozna tak to nazwac...

No i narazie bede mieszkac u rodzicow a z czasem moze i znim....

ale jeszcze tak oficjanie sie nie pogodzilismy....

ALe jest dobrze dziewczyny Teraz tylko musze dbac o fasolke i bedzie dobrze

BUZIAKCZZZKI
super napewno Wam sie ulozy
Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
hejka.
byłam dziś na usg i tak za bardzo nie znam się na tych wynikach a do lekarza dopiero za 1,5 tyg mam iść a ten co robił usg to nie za sympatyczny był. może wy mi pomożecie czy te wyniki są dobre;
BPD - 90 - 37 hbd
FL - 66 - 34 hbd
AC - 311 - 35 hbd
srednia 35 i 3/7 hbd
a jestem w 34 tyg wg. @
a szacunkowa masa to 2600
i tego nie rozumie dojrzałość łożyska II stopień
pomóżcie bo nie wiem czy ta rozbieżność jest normalna i ten II stopień łożyska?
z góry bardzo dziękuję
wszystko ok - ciesze sie, ze dzidzia zdrowa ale duza juz
Cytat:
No niezłe szczuplaki z Was
Kiedy ja miałam 90...
o tym samym pomyslalam ostatnio mialam 106 - teraz wole nie mierzyc
Cytat:
To ja się pochwalę nowym dziełem Babci dla Zuzi (jest już tego cała szafa, ale jakoś Babcia nie chce nam dać, bo to prezeny jak się Zuzia urodzi...a tą sukienkę wyjątkowo dostałyśmy)

No i dzisiejszy zakup...butki...bardzo wygodne...a cena taka że szok...aż myślałam czy Paniom się nie pomyliło
ohh ta babcia takie cudenka robi noo
butki tez fajne
Cytat:
wszystkie tak cichcem siedziały i ani mru mru, a teraz jak grzybki po deszczu, kazda ma mokro A myslalam ze tylko mi sie z dupki sączy

sprzedam ci mój patent,bynajmniej na moich ciemnych panelach zdaje egzamin.Do wody dolewam kapkę płynu...do płukania.Zapach pięny no i nie mam smugi a na ciemnych wciaz cos mialam i sie wkurzalam.
W jakis radach "pani domu", czy "tinie" wyczytałm

och...dziweczynki wstydzcie sie...
a jakby wam tak ktos,cos wyrzucił pod wasza nieobecnosc ?
Np. ............... kasety he he he

Eryk, Bartus- kiedys wizazowa ciocia wam zdradzi w jaki magiczny sposob giną wasze zabawki

A teraz słow kilka co na wizycie...
Maleństwo wazy juz około 1700-1800
Wyniki wszystkie mam w porzadeczku
Ginekologicznie nie bylo sie do czego doczepic
Jestem do przodu o ponad 15kg, zasmucilo mnie to, ale wyjątkowo gin nie powiedzial ze duzo tylko ze mam sie do konca tym nie sugerowac bo ta woda mi sie zatrzymuje.
Na ktg mała kopała i zagłuszała prace aparatu
Na koniec usłyszałam... jeszcze jakies 7tyg byle pani donosiła i można rodzic.
Cisnienie do zaakceptowania ale niziutkie nie było.
To tyle.
Znow sie oddalam.
Jeszcze cos mialam skrobnac i zapomnialam,ehhh
Aaaaa Karoli ze mąż mówi ze zdażają sie po stokroć bardziej marudne klientki które w efekcie i tak sa niezadowolone chocby nie wiadomo jak sie starali
1. buahahaha z dupki saczy przesadzilas
2. dzieki za patent wyprobuje napewno
3. oj zobaczysz sama jak bedziesz miala caly dom po sufity zasypany zabawkami, z czego 3/4 polamanymi, ktorych "nie mozna wyrzucac" bo synus przeciez jeszcze bedzie sie bawil - w Twoim wypadku curus
4. super, ze z dzidzia i z Toba ok
Cytat:
Ja już też po wizycie i innych sensacjach, ale po kolei.
Wieści dobre:
Antonio zdecydował się obrócić i wreszcie jest w położeniu podłużnym główkowym . Waży 1460 g

Wieści niepomyślne:
Ciśnienie u lekarza miałam 150/90 i 160/90 oraz w białko w moczu
Natychmiast wysłał mnie do szpitala, gdzie mieli mi zmierzyć kilka razy ciśnienie, zrobić KTG oraz pobrać krew i mocz do dalszych badań.
Ciśnienie miałam 146/96, KTG wyszło modelowe, wyniki krwi dobre, ale w moczu sporo białka.
Przyszedł mnie skonsultować, po czym poszedł do mojej szefowej i powiedział jej, że na razie muszę odpocząć.

Jutro przed południem znowu muszę iść do szpitala na kolejne pomiary ciśnienia i moczu. Bardzo prawdopodobne, że tak będę już chodzić do porodu po 2-3 razy w tygodniu, oczywiście o ile wyniki dramatycznie się nie pogorszą. No i oczywiście ma się liczyć z ewentualnym wcześniejszym porodem.

W związku z czym mąż się zabrał do składania komody dla Antosia, a ja się chyba zabiorę już za pranie ubranek.
oooj wspolczuje tego cisnienia i bialka
ale dobrze, ze antos zdrowy i ze obrocil sie glowka
Cytat:

oooj kochana - koniec pracy, musisz sie oszczedzac! bo baty beda
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 22:03   #3563
Miramej
Zakorzenienie

Idziemy już z Kubusiem spać, dobranoc wszystkim

H. MacLeod

.
Stary 2009-05-19, 22:04   #3564
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
a butki tez mi sie podobaja tylko moja wielka stopa pewnie by w nie nie weszła

Za 7 tyg. mówisz możesz rodzić? to który to bedzie tydzień?
15 kg to wcale nie jest duzo, ja mam juz 20 do przodu ale ginka też stwierdziła, że to woda mi sie zatrzymuje
Czuje sie jak balonik napełniony wodą... mam nadzieje, że po porodzie wszystko sie unormuje
moja tez.Własnie posiedzialampod prysznicem i pochłodziłam stópki i mąż mi je wymasował.Obolałe ale jakos przyjemniej po masazu.Dzis to jakies apogeum chyba, bardzo nieprzyjemne uczucie, az bola jakby juz nie mialy jak sie rozciągnąc.Uczucie pokrzywki czy cos w tym stylu

Dzis jestem 30tydz i 4dzien, ale te 7tyg to takie minimumgdyby cos zlego mialo sie dziac.

A wiesz moze czy jesli obrzeki nie spadna po porodzie to czy wtedy moga włączyc jakies lekki zeby to przyspieszyc,usprawnic, cokolwiek?

Gin dzis kolejny raz powtorzyl ze dawki mi nie zwiekszy, bo sie boi.Kawke mam chlapnąć, bo moczopedna.

Cytat:

1700g? ... a w którym Ty jesteś tygodniu?
30tydz i 4dzien

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
znowu wlasnie moj dzidziol ma czkawke.......
moja jeszcze nigdy nie miala
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 22:08   #3565
Malga19
BAN stały

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
To moze on chcial i postaral sie o to zebys byla w ciazy?
Najwazniejsze ze sie ucieszyl, teraz wszystko sie pomalutku ulozy
Gratuluje
HHEhh...No wiesz raczej nie chodz nie wiadomo co w jego glowie siedzi....

DZiekuje dziewczynki za zyczonka bede dbala o dzidzie i siebie...:ehe m: napewno juz zaczynam

buziaczki
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 22:34   #3566
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba Luxmed jest po prostu drogi....jutro sprawdzę w laboratorium w którym zawsze robie badania - Diagnostyka...tylko nie mogłam się do nich dodzwonić
Luxmed jest powiedzialabym najdrozszy.
Gdybym nie miala z pracy abonamentu w zyciu nie wpadłabym na pomysł zeby tam sie udac.

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
1. buahahaha z dupki saczy przesadzilas
eee no nie podejrzewałabym cie o takie male poczucie humoru.Chyba ze to taki regionalizm i nie zakumałam.

Trzymam kciuki za Antonio i twój wypoczynek.W Polsce to chyba zatrzymuja na oddziale jak jest bialko w moczu, a u ciebie wystarczy tylko kontrola?

Bola mnie te stópki uhu huuuu jak bolą,chyba pierwszy raz tak mocno

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
to rob wszystko co w twojej mocy, miesiac to sporo czasu a rozwarcie sie chyba nie cofnie, co?
Jeszcze dla ciebie srebro przypadnie i Karole wyprzedzisz
Odpusc sobie i zwolnij tempo...sa wazniejsze priorytety.

Stary 2009-05-19, 22:37   #3567
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
eee no nie podejrzewałabym cie o takie male poczucie humoru.Chyba ze to taki regionalizm i nie zakumałam.
yyy? chyba teraz to ja nie zakumalam. czego Ty nie zakumalas i o co chodzi z tym regionalizmem?
bo ja sie smialam po prostu z Twojego tekstu o saczeniu sie z dupki haha
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 22:42   #3568
katarzynka00
Zakorzenienie

zmykam, bo teraz to stopy mnie juz pieką, a własciwie srodstopie.Chyba worek z lodem sobie zażyczę
dobranoc

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
yyy? chyba teraz to ja nie zakumalam. czego Ty nie zakumalas i o co chodzi z tym regionalizmem?
bo ja sie smialam po prostu z Twojego tekstu o saczeniu sie z dupki haha
a ja mialam na mysli slowo "przesadzilas"
odebralam jakbys byla zniesmaczona albo cos w tym stylu, ze przegięłam

A z regionalizmem to mialam na mysli ze "to" własnie słowko to jest jakis slang, typu "spoko" "nara" i itp, ze tak sie poprostu mowi
namotalam ???
Wazne ze sie usmialas

Stary 2009-05-19, 22:45   #3569
eleeri
Zakorzenienie

Jestem i widzę, że dużo się tu działo
kilka stron do nadrobienia więc piszę w ratach bo mi jeszcze coś zeżre

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
WItajcie

Jestem juz po rozmowie nie bylo az tak zle....

wsumie to nie wiem jakim cudem on sie domysał tego...

bo odrazu wsumie to on mnie zapytal czy znow jestem w ciazy.....

NOO i co najwazniejsze wsumie sie ucieszyl...jak mozna tak to nazwac...

No i narazie bede mieszkac u rodzicow a z czasem moze i znim....

ale jeszcze tak oficjanie sie nie pogodzilismy....

ALe jest dobrze dziewczyny Teraz tylko musze dbac o fasolke i bedzie dobrze

BUZIAKCZZZKI
Malga wielkie grartulacje
Cieszę się razem z Tobą
Teraz musisz dbać o fasolkę i wszystko będzie super

Cytat:
Od kilku dni moje dziecko chyba powiększa sobie przestrzeń życiową , czego On tam nie wyprawia . Wczoraj i dzisiaj chyba rozprostowywał nóżki: po lewej stronie pępka widać było uwypukloną główkę a jednocześnie nad prawym biodrem wypychał chyba nóżkę .
I nieważne, o której godzinie w nocy się obudzę i idę siku - moje dziecię nie śpi, tylko się przewala
Czasem kładziemy się z Małżem na łóżku i umieramy ze śmiechu na widok tych akrobacji
He, he skąd ja to znam
Małż jest nieraz przerażony tym co widzi i jak młody traktuje mój brzuch

Cytat:
Jakbym czytała o swoim Antosiu Czego on nie wyrabia. Nawet dzisiaj rodzice zauważyli jak byliśmy w sklepie, że ciągle ktoś mi się rusza w tym brzuchu
W pewnym momencie miałam dwa rogi po dwóch stronach brzuszka
He, he
ciasnawo tym naszym dzidziom

Cytat:
dzis jakas nierozgarnieta jestem

wszystkie tak cichcem siedziały i ani mru mru, a teraz jak grzybki po deszczu, kazda ma mokro A myslalam ze tylko mi sie z dupki sączy

och...dziweczynki wstydzcie sie...
a jakby wam tak ktos,cos wyrzucił pod wasza nieobecnosc ?
Np. ............... kasety he he he

Eryk, Bartus- kiedys wizazowa ciocia wam zdradzi w jaki magiczny sposob giną wasze zabawki

A teraz słow kilka co na wizycie...
Maleństwo wazy juz około 1700-1800
Wyniki wszystkie mam w porzadeczku
Ginekologicznie nie bylo sie do czego doczepic
Jestem do przodu o ponad 15kg, zasmucilo mnie to, ale wyjątkowo gin nie powiedzial ze duzo tylko ze mam sie do konca tym nie sugerowac bo ta woda mi sie zatrzymuje.
Na ktg mała kopała i zagłuszała prace aparatu
Na koniec usłyszałam... jeszcze jakies 7tyg byle pani donosiła i można rodzic.
Cisnienie do zaakceptowania ale niziutkie nie było.
To tyle.
a ja myślałam, że tylko ja mam taki "ciężki" dzień

a przepraszam temat o mokrości był w tamtym tygodniu, dobrze pamiętam, bo w czwartek miałam wizytę u gina i miałam się spytać, bo jako jedyna nie miałaś śluzu tylko wodę
i zapomniałam spytać

kaset ruszać nie wolno

oj, chyba nie będziesz kablować na mamusie

7 tygodni mówisz,
dobrze, że wyniki dobre i wizyta przebiegłą pomyślnie

Cytat:
Nie czuję tam szczypania , za to czasem wydaje mi się, że skóra na brzuchu lada chwila mi pęknie

Dziewczyny, pamiętacie to? Historii ciąg dalszy
http://deser.pl/deser/1,83453,662388...est_ojcem.html
ja czuję szczypanie naciąganie na brzuchu też
historię pamiętamy, a jakże
patologia normalnie

Cytat:
Gdzieś czytałam, że to kłucie oznacza skracanie szyjki

Mamuski dzisiaj postanowiłam obejrzec jakiś film Uwsteczniam sie kulturalnie...
Mam ochote na horror "Nienarodzony" ale nie wiem czy straszny czy dam rade obejrzeć
Oglądała któras może??
skracanie szyjki

nawet nie strasz

ja nie pomogę, bo horrory omijam z daleka

PS
niestety musiałam usunąć część grafiki, bo nie chciało mi wysłać posta

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 22:53   #3570
UnholyOne
Ola-Unhola

Dobranoc Kochane, ja tez już lulu lecę
Do juterka.

A Ty Svinecka do łózia i odciążac kręgosłup.
Katarzynko, mi juz nogi zaczynają jeździc i popuchniete są. Także szczerze współczuję.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości