2009-05-21, 13:28 | #1 |
Zakorzenienie
|
Kosmetyki mineralne Everyday Minerals - część III
Zapraszam do dyskusji w trzeciej części wątku.
Link do części pierwszej TUTAJ Link do części drugiej TUTAJ Informacje o tym jak i gdzie można je kupić: 1. Zamawiać można na stronie www.everydayminerals.com. 2. Akceptowane formy płatności:
3. Przesyłka do Polski liczona jest w zależności od wielkości zamówienia (wagi). 4. Czas oczekiwania na paczkę to ok. 2 tygodnie. Firma EDM prosi jednak, by na przesyłkę poczekać do 25 dni roboczych. Dopiero po tym czasie, jeżeli nasza paczka wciąż nie doszła, piszemy maila do EDM. Szczegółowe informacje o takim mailu poniżej. Pojemności produktów:
Problemy z zamówieniem, VAT:
Najczęściej powtarzające się pytania:
Inne przydatne wskazówki:
Problemy związane z zamówieniami i wysyłką należy zgłaszać tu: thanks@everydayminerals.c om
Zestawy try me kit:
Zamówienie pełnych wymiarów: od 15.08.2009 obowiązują nowe zasady, zostały wycofane zestawy 6 oraz 12 szt. W ich miejsce pojawiła się promocja beauty perks: zamówienie 5-11 sztuk pełnowymiarowych produktów daje 25% zniżki na każdy zamówienie 12 i więcej pełnowymiarowych produktów daje 45% zniżki na każdy przykładowe ceny przy 12 i więcej sztukach ze zniżką 45%:
do tego należny doliczyć cenę przesyłki z USA która rózni się w zalezności od zawartości zamówienia. Promocja nie obejmuje przedmiotów z kategorii collections (dawne: best sellers), próbek ani zestawów Try Me Kit. Kategorie podkładów ze względu na kolor:
Kategorie podkładów ze względu na formułę (skład): Nie są to reguły, których trzeba bezwzględnie przestrzegać przy wyborze podkładu a jedynie wskazówki.
Przyzwyczajanie się skóry do kosmetyków mineralnych:
Jak nakładać podkład mineralny? Na sucho:Na mokro (spryskanie pędzla raz lub dwa):
Pranie i suszenie pędzli:
Swatch(e) - czyli zdjęcia produktów na skórze.
Przykłady znanych osób i kolorów, które mogłyby używać: Nasze zamówienia i kolekcje: post autorstwa Nanomi +uzupełniony przez rozwielitkę o nowe zasady obowiązujące od 15.08.2009.
Edytowane przez rozwielitka Czas edycji: 2009-10-26 o 21:23 |
2009-05-21, 13:31 | #2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki Everyday Minerals - część III
Jeśli zaczynasz swoją przygodę z minerałami i zainteresowałaś się everyday minerals (skrót: edm):
Zacznij od określenia stopnia jasności swojej cery. EDM uszeregowało gotowe zestawy próbek podkładów kolorystycznie:
Koszt wysyłki Try Me- Free:
W zestawach próbek występują też korektory, róże, primery, cienie. Jest to dobra opcja aby wypróbować różne proszki- jeśli potrzebujesz dodatkowego krycia spróbuj zestawu korektorów lub po wrzuceniu zdjęcia na forum i uzyskaniu porady zdecyduj się na próbkę jednego konkretnego. Zestaw Color Corrector :
Zestaw Concealer
korektory perłowe polecane są POD podkład. W praktyce stanowią piękne rozświetlacze i cienie. Zestaw Try Me Face Powders: (odpowiedni dla każdej karnacji)
Zestaw Try Me Lucent Colors: (mogą być stosowane na całą twarz lub na policzki)
pozostałe zestawy to róże oraz cienie. EDM zapowiada że będą podlegać zmianom co miesiąc. Jeśli wybrałaś już zestaw podkładów oraz zdecydowałaś się na korektory, pudry lub lucent face musisz zastanowić się nad pędzlem. W 1. poście przeczytałaś już, że dobry pędzel to podstawa. Nawet, jeśli pożegnasz się z marką EDM ich pędzle są świetnej jakości w przystępnej cenie, więc naprawdę warto- mogą służyć także do innych minerałów czy tradycyjnej kolorówki. W pierwszy zamówieniu warto wziąć po uwagę flat topa lub long handled kabuki- pierwszy zapewni większe krycie drugi jest odrobinę delikatniejszy. Możesz rozważyć opcję zamówienia oddzielnie próbek a z pędzlami dołączyć się do zamówienia zbiorowego, wtedy za 1 sztukę zamiast 10USD koszt wyniesie 5,5USD. W tym celu zostało stworzone specjalne podforum zakupowe, zanim zaczniesz pisac posty zapoznaj się z zasadami tam panującymi. Jeśli nie umiesz sama poradzić sobie z zamówieniem służymy pomocą: INSTRUKCJA OBRAZKOWA- 12 PROSTYCH KROKÓW JAK ZAMÓWIĆ PRÓBKI EDM Kategoria Your Picks- z czym to się je? jest to zupełnie nowa forma okresowych promocji. Umieszczone są w niej produkty po jednym z każdej kategorii według kryterium- naturalna ale perfekcyjna cera w domu, w czasie spotkań z bliskimi. Obecnie dostępne: cień Comfy i Eye Kabuki Brush taniej o 1 usd, Finishing Dust, róż Snuggle taniej o 3 usd, koreltor Multi-Intensive taniej o 2 usd. UWAGA! od ceny promocyjnej nadal obowiązuje rabat przy zamówieniach na 25% i 45%! swatche i opisy *Insane: 1 2 3 4 Edytowane przez rozwielitka Czas edycji: 2009-10-29 o 21:33 |
2009-05-21, 13:32 | #3 |
Zakorzenienie
|
3 część ! Super !
|
2009-05-21, 13:36 | #4 |
Zakorzenienie
|
3 część, jak to dumnie brzmi
Rozi zdążyłaś przeczytać moją odp.?
2009-05-21, 13:40 | #5 |
Zakorzenienie
|
No, najszybciej galopujący wątek na tym forum. Co do pierwszego postu oczywiście czekamy na rady i sugestie...
2009-05-21, 13:50 | #7 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, lada dzień dojdą do mnie moje pierwsze minerałowe skarby Czuję się jak nawrócona
|
2009-05-21, 14:01 | #8 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Everyday Minerals - część III
wróciłam z Bartkiem z przedszkola i myślałam, że znowu Wizaż fiksuje [ostatnio często mu się to zdarza] bo ikonki "cytuj" poznikały a tu po prostu następna część
Cytat:
pastereczko, ja wiem, że FL za ciemny, ale przynajmniej mnie nie "gasi" nawet go rozjaśniłam Ivory ale już wiem, że Buff-y jednak nie dla mnie bo poszarzają a bronzerek leci, ten potrójny Cytat:
a jak nie, to zawsze można wymienić zawartość - jestem straszny "pies" na takie gadżety Cytat:
to więcej tu takich? ja jakoś mam wrażenie że Oliwek tu najwięcej Anna Karenina tez mi się podoba ale nie wzięłam |
|||
2009-05-21, 14:12 | #9 |
po prostu Łinli
|
a ja czekam na anne karenine, zamówiłam na wspólnych i sie nie mogę doczekać jestem pewna że bedzie przepiękny
2009-05-21, 14:36 | #10 |
Zakorzenienie
|
Czy ktoś, kto czeka na paczkę od połowy kwietnie dostał może ? Bo ja ciągle nic
2009-05-21, 14:39 | #11 | |
Organizatorka
|
Cytat:
dawniej vatowali bez listow, nie wiem dlaczego sie zmienilo |
|
2009-05-21, 15:02 | #12 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny,
sledzilam juz poprzednia czesc Waszego watku i dzis postanowilam napisac tu kilka slow. Jestem poczatkujaca, jesli chodzi o mineralki, wczoraj przyszedl moj drugi sample kit do testowania, ale musze przyznac ze dopadlo mne zwatpienie Od kilku dni uzywam tylko mineralow i niestety cera pozostawia wiele do zyczenia. Mam wiecej malutkich krosteczkowatych wypryskow, zdarzyly sie tez bardziej zaognione czerwone plamki. Nie wiem czy to purging, ale na to mi wyglada Ponadto nie jestem zadowolona z efektu po mineralach. W pierwszej minucie po wykonaniu makijazu wszystko jest ok, ale z biegiem czasu im czesciej patrze w lustro, tym wiecej defektow widze. Po pierwsze strasznie uwidaczniaja sie zmarszczki pod oczami, po drugie twarz wyglada ladnie z daleka (na zdjeciach wychodzi pieknie ) ale juz z bliska, gdy przyjrze sie w dobrym dziennym swietle pod odpowiednim katem dopada mnie zalamanie. Na twarzy widac jakby placki, puder nie stapia sie ladnie ze skora, albo tylko czesciowo...no po prostu jak nieumiejetnie wykonany makijaz Zaznaczam, ze uzywam pedzli EDM. Na prawde mi przykro, bo ucieszylam sie, ze minaralki dodadza makijazowi lekkosci, naturalnosci, a tu taki klops Do tej pory uzywalam formuly intensive, od jutra mam zamiar przetestowac semi-matt. Staram sie nakladac mineralki wg wskazowek z filmikow,kolorki znalazlam chyba odpowidnie, nie wiem juz co robie zle, ale zawsze jest na koniec jakies "ale". Przepraszam za brak polskich liter i pozdrawiam serdecznie. Byc moze skusze sie i wkleje kiedys zdjecia na watku przed/po, ktory tez podgladam Edytowane przez Mijalea Czas edycji: 2009-05-21 o 15:04 |
2009-05-21, 16:04 | #13 |
Organizatorka
|
Jest lista prasowańców, które już są i się pojawią - chociaż nie wiem, czy ktoś jest zainteresowany
Podobno te prasowańce nie są ciemniejsze od swoich pierwowzorów w proszku tak jak były poporzedniki. Golden Medium, Buttered Tan, Fair Medium, Olive Medium, Light, Medium Beige Neutral, Medium Beige, Fairly Light, - released Golden Fair - released Light Olive - released Poczytałam też co nie co jakie niespodzianki dostają ludzie A więc: każdy dostaje jakąś fioletową gąbkę cienie do oczu - ktoś wspominał jakieś limitowanki : After Party , hoppity hop hop |
2009-05-21, 16:20 | #14 |
Zakorzenienie
|
trzeba bedzie sprobowac prasowanca
2009-05-21, 16:24 | #15 |
Organizatorka
|
no w końcu Light Mam nadzieję, że to Golden Light, bo chyba o niego chodzi
Tylko nie wiem, czy to dla mojej kieszeni jest powód do radosci Chyba, że okaże się, że prasowańce mi nie slużą (leci do mnie jeden już ), to przynajmniej się wyleczę z nich w koncu... BTW- kiedy Wy żeście zdążyly trzecią część wątku wyprodukować Edytowane przez cathy Czas edycji: 2009-05-21 o 16:26 |
2009-05-21, 16:52 | #16 | |
Organizatorka
|
Cytat:
A co do produkcji to jakie WY masz na myśli Powinno być MY |
|
2009-05-21, 17:06 | #17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już niech dostanę choćby i laurkę tylko niech nie wsiąknie ona całkowicie Najgorsze jest to, że nie można tak naprawdę sprawdzić gdzie jest przesyłka nierejestrowana. Dzwoniłam i nici, nie prowadzą rejestracji Ktoś tu pisał, że jak przekracza granicę to jest automatycznie wciagana w rejestr...ale w jaki ??? bo mi powiedziano w Warszawie pod tym numerem 022/548-11-98 (99), że przesyłek nierejestrowanych LJ...... nie ewidencjonują Chyba jutro zadzwonię do UC i zapytam czy czegoś mojego przypadkiem nie mają.
2009-05-21, 17:10 | #18 | |
Organizatorka
|
Cytat:
Bronzer prasowany też oczywiscie do mnie leci Te nowe opakowania rzeczywiście takie brzydkie są? Bo ja znowu odstaję od reszty, ale mnie się te poprzednie tekturki ani trochę nie podobały i marzyłam, żeby wymyślili coś innego. Tylko chyba wolałabym coś na kształt tych czarnych opakowań, ktore się tu kiedyś pojawiły.. Wy, Wy, bo ja się ostatnio sporadycznie tylko udzielam, bo zaganiana jestem jak diabli |
|
2009-05-21, 17:43 | #19 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Jeśli zamówiłabym w tym tygodniu sample kit, to kiedy mogę się go spodziewać?
Jeśli 29 wyjeżdżam, to ryzykować i liczyć, że w tydzień przyjedzie? Czy już zamówić na adres taki, gdzie będę jak wyjadę?
2009-05-21, 17:51 | #20 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
TurQ, dziękuję za odpowiedź w takim razie zamówię na adres TŻta, ważne żeby do 6 czerwca doszły w takim razie.
Zastosuję się ściśle do Waszych rad w kwestii kolorów
2009-05-21, 17:52 | #21 |
Konto usunięte
|
Do mnie próbki dochodzą w 8dni, ale i tak bym nie ryzykowała
Wet Sand i Soft Touch - Chyba bardziej zainteresuję się kategorią Lucent. |
2009-05-21, 18:09 | #22 |
po prostu Łinli
|
moje pierwsze próbki zamówiłam we wtorek, a były w czwartek następnego tygodnia, więc 9 dni co było dla mnie niemałym szokiem. Ale tylko raz sie tak zdarzyło, późniejsze zamówienia przychodziły później
2009-05-21, 18:13 | #23 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Jak dla mnie najpóźniej muszą przyjść 5-6 czerwca zamówię w tym tygodniu jeszcze i będę się modlić
2009-05-21, 18:23 | #24 |
Rozeznanie
|
mam pytanie. czy można zamówic próbki jezeli ktoś zamawia grupowo produkty i zapłacić za samą przesyłke ? bo chciałabym narazie sprawdzić. i czy zamawiał ktoś może coś z tych:
warm medium beige golden light beige light medium warm buttered tan golden fawn |
2009-05-21, 19:12 | #25 |
Zakorzenienie
|
Darmowe próbki zamawia się samemu.
2009-05-21, 19:20 | #26 |
Rozeznanie
|
a jakie sa warunki zamawiania przez tą strone ? nigdy nie zamawiałam z zagranicznych stron. domyslam się, że potrzeba jakiś dodatkowych lub innych kont gdzies ?
|
2009-05-21, 19:22 | #27 |
po prostu Łinli
|
masz wszystko wyjaśnione chociażby w PIERWSZYM POŚCIE NA TEJ STRONIE
2009-05-21, 19:30 | #28 |
Organizatorka
|
sorry, ale muszę to napisać- ręce mi właśnie opadły.. Skoro komuś nie chce się przeczytać nawet pierwszego postu NA TEJ STRONIE to ja już się poddaję..
Dziewczyny, wybaczcie OT, ale po prostu nie rozumiem.. Nie rozumiem i już. Jeszcze gdyby to była choć druga strona , ale zaczęłyśmy nową część wątku, na samej górze wszystko pięknie wyjaśnione, a tu takie pytanie... Edytowane przez cathy Czas edycji: 2009-05-21 o 19:35 |
2009-05-21, 19:41 | #29 |
Rozeznanie
|
kto pyta nie błądzi wkoncu nie? chciałam się dowiedziec jak się przelewa np. z paypala za przesyłke darmowych. nie widze zeby to było napisane. -.-
|
2009-05-21, 19:46 | #30 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, ignorować miałyśmy.
Kusi mnie ta brązująca paletka, pojawiły się już jakieś jej zdjęcia na żywo? |
Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne |
|
Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.