|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Cytat:
No to się doczekałam info. ![]() Dobrze, że u nich w porządku. Ciekawe ile Kasia będzie musiała leżec w tym szpitalu. Mam nadzieję, ze nie więcej niż standardowo. Na pewno z dnia na dzien będzie się polepszało u Małego i niedługo razem wrócą do domu. Pozdrów ją ode mnie ![]() lecę już lulu, buziaki
|
|
#4712 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Uściskaj ją od nas Tak sobie myślę, dlaczego na oddziałach patologii noworodka/wcześniaka nie ma polaroida i nie pomyślą o zrobieniu zdjęć dla mamy . U nas są i mama dostaje zdjęcie po cesarce, bo wiadomo, że nie wstanie od razu i nie pójdzie zobaczyć. No i są komórki z aparatami... (rola dla rodziny). Przecież to ważne dla mamy móc zobaczyć swoje dziecko, zawsze lepiej chociaż na zdjęciu niż wcale.
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2009-05-27 o 23:25 |
|||
|
|
|
#4713 |
|
Zadomowienie
|
Gizmiatko wracaj szybko do zdrowia i do synusia
Dziękuję za wszystkie ciepłe słowa na temat domku i mojej pracy włożonej w jego wykończenie a dziś mogę się pochwalić kolejnym sukcesem bo zamówiłam drzwi wewnętrzne i będą ok. 10 lipca ![]() A co do prawka to ja zaczęłam kurs w marcu zeszłego roku i tak się wlecze za mną cholerstwo a teraz podchodzę 3 raz do praktycznego. Zaznaczam tylko, że u nas na egzamin czeka się średnio około 1,5 -2 miesięcy
|
#4714 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nikka1221- wszystkiego najlepszego dla was, wirtualne uściski i moc fluidków sił i zdrówka.Trzymam mocno kciuki za Leosia
![]() a mi mąż kupił wołowinkę, chyba się kaja za swoje dzisiejsze lekkomyślne zachowanie ![]() Zapisałam, jutro zabiore sie za nie. Cytat:
![]() Cytat:
za fotki serdeczne merci.Bukiecik mi sie strasznie podoba, a kiecka ...chyba zrozumiesz ze nie w moim typie (niekoniecznie guscie) bo odcinana pod biustem ![]() Ja do slubu mialam wymarzona sukienke ktorej w efekcie nie miałam i kwiaty których we wrzesniu nie dostałam- glorioza, jesli ktorejs to cos wiecej mowi. Cytat:
Informujcie nas na bierzaco.Pasjonujemy sie i zywimy wiesciami naszych mam z podium. jestes niezastapiona,thx ![]() Zmykam bo głowa mnie pobolewa-cisnienie 138/62 puls 100 no i maz czeka w łozku zeby masaz raciczek moich wykonac
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#4715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uściski dla Ciebie i małego Leo Cytat:
|
|
#4716 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dzień dobry moje kochane Ja jak zwykle spać nie mogę, bo w nocy jest apogeum drętwienia moich rąk, a co za tym idzie i cholerny ból. Jejku jest co raz gorzej ![]() Mój małż ma dzisiaj urodzinki, tylko prezent nie doszedł mi na czas. Cholerna poczta
|
|
|
#4717 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobiałki
![]() Cytat:
, tak się martwiłam. Majka przekaż Gizmiatku, że myślimy ciepło o Niej o o małym Natanielku i że mocno trzymamy za nich kciuki ![]() Cytat:
![]() No właśnie dlatego, tak się zdenerwowałam, że nie mogłam spać i bolał mnie brzuch , może rano mam mocniejsze nerwy ![]() Cytat:
, a nie jem dużych porcji A czym? A czym?
|
|
|
#4718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozytywne myśli ślemy...
|
|
|
|
|
#4719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hmmm... Już ja coś wymyślę a wiem co by chciał A z tym wrażeniem cofania to też tak mam. Teraz to muszę jeść małe porcje, bo później mam cofkę. A powiedzcie mi czy kreska na brzusiu, to biegnie od pępka do fredki. Bo u mnie zaczęła się robić w dwóch kierunkach - i do fredki i do dołeczka między cycuchami
|
|
|
#4720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli nie jestem sama z obawą, że za chwilę oddam, to co zjadłam ![]() Moja też już biegnie do góry
|
|
|
#4721 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
I wszystkiego naj Witam serdecznie, to juz czwartek!! Slowo sie rzeklo, wysylam fotki pokoju. Przepraszam za ilosc
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piękny pokój ![]() Dziewczyny, w Rossmannie jest jakaś promocja, m.in. pieluszki Huggies newborn, podkładki do przewijania Baby Dream, wkładki laktacyjne Johnson. Niedużo, ale tu złotówka, tam złotówka i się uzbiera
|
|
|
#4723 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gorące uściski dla Nikki i Gizmiątka a dla maluchów Cytat:
![]() małż sie śmieje, ze opalałam Tomusia we wzorki ![]() Cytat:
kiedy mój synuś będzie taki miał ...
|
|
|
#4724 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam brzuchatki zostalam wczoraj obdarowana czekoladami od gosci z niemiec hehe......fotelika nie przywiezli -jest u tesciowej wiec sami sobie wiezmiemy......bo mieli wczoraj niemila akcje z autem- dostali gumę i musza czekac na opone z niemiec!! to przywiozl ich szfagier gdzie nie bylo juz miejsca na ten fotelik.... dziewczyny ja dzisiaj z ciekawosci weszlam na wage-myslac ze pewnie znowu o kg do przodu a tu niespodzianka!!! mam 1 kg to tylu!!!czyli znowu mam 16kg na plus! ale jak to mozliwe??przeciez jem tyle samo!!
|
|
#4725 | ||||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Nie ma to jak Bob Budowniczy w spódnicy ![]() Cytat:
![]() Co do sukienki, to z takim brzuszkiem nie ma innej opcji. Raczej w gorsecik się nie zmieściłabym ![]() Odpoczywaj sobie, zazdraszczam masażu. Mój mi ani razu jeszcze nie zrobił... Cytat:
![]() Miałam to samo z prezentem dla Małża pod choinkę. Ta pi...ona poczta... To dzisiaj zabawowo u Was będzie ![]() Życzonka dla Małża przekaż od psiapsiółki wizażowej ![]() Cytat:
![]() Mam i do góry i na dół. Cytat:
![]() Cytat:
Dzieńdoberek. Ja dzisiaj znowu jakaś nieprzytomna. Małż wczoraj późno z podwózki brata wrócił (ok. 1), obudził mnie, bo nie miał kluczy i musiałam zasypiac od nowa. Dobrze, że chociaż dzisiaj niebo bezchmurne i słoneczko świeci. Zawsze to pozytywniej nastraja
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-05-28 o 08:58 |
||||||
|
|
|
#4726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba nasza waga sie stabilizuje, ja na początku za każdym razem jak stanęłam na wadze mialam 2-3 kg do przody, a teraz 0,5 kg na miesiąc a nie odmawiam sobie niczego ![]() pewnie w 9 miesiącu (o matko dzis zaczęłam 36 tydzień ) będę tyła troche więcej, ale chyba 20 kg nie przekroczę ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
|
|
|
#4727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi od soboty poleci 32tc.....i juz coraz blizej konca
|
|
#4728 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nic tylko przybieram...tlumaczac sobie, ze to dziecko tyje, nie ja Ciesze sie, ze pokoik sie podoba, szczerze mowie, ze sprawilo nam duzo frajdy dekorowanie. Tylko jeszcze nic nie mam popranego, jakos odsuwam to w nieskonczonosc W ten weekend odbieramy wozek, juz sie nie moge doczekac
|
|
#4729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() staram się o tym nie myśleć ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- małż odwiózł dziś mój mocz do badania - mam nadzieję, ze tym razem będzie ok - wczoraj nie jadłam słodyczy ani lodów
|
|
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dobrze ze u Gizmanto wszystko ok. A teraz poratujcie mnie, co mozemy brac na przeziębienie?? na katar i ból gardła??? nie mam siły szukac, a wiem, ze kiedys był ten temat.... a czuje sie tak jakby ktos mnie młotkiem w głowe walnął.... czosnek odpada, bo do ludzi ide i nie chce pozabijać ich..... |
|
|
|
#4731 | |
|
Ola-Unhola
|
Dzisiaj mi się śniło, że kupiłam wózek.
Zachwycałam się nim, jeździłam po mieszkaniu. Ogólnie wieeeelka euforia ![]() Nagle okazało się, ze to nie jest moja wymarzona mura od maxi cosi, tyko mura od bebe confort.... No i panika, jak to się stało, przeciez ja takiego nie chciałam ze wzgledu na najmniejszą gondole wśród wózków (67cm). I kolor nagle zmienił - stał się czerwony, a ja przeciez chciałam adriatic blue (niebiesko-szary z maxi cosi). W ogóle zestresowałam się strasznie. Zaczęłam ryczec ![]() Wpadłam na pomysł wymiany, no bo przecież nie używany, to mogę z wrócic w ciągu 10 dni. Kierownikiem sklepu okazał się mój znajomy (ni stąd ni zowąd), pojechałąm do niego i po zajomości udało mi się dokonac zamiany. No juz dawno takiego koszmaru nie przeżyłam... Wydawało mi się, że wszystkie marzenia, plany się nie spełniły i byłam naprawdę załamana, na skraju szału... ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
Na gardło: płukanie wodą z solą tantum verde w psikaczu lub do ssania Katar sól fizjologiczna "parówka" z wody i majeranku maśc majerankowa pod nos krople homeopatyczne euphorbium
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Unholy mam akurat sól fizjologiczną w domu.
|
|
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
mamuski co sadzicie o kosmetykach dla dzieci Ziajka??
http://www.ziaja.pl/offer/pl/kosmety...d_1_dnia_zycia
|
|
#4734 | |
|
Ola-Unhola
|
Nie za ma co
![]() Cytat:
Ja nigdy nie stosowałam dziecięcych Miałam Ziajkę dla kobiet w ciązy i byłam ok. Miałam też kilka kosmetyków "zwykłych" typu płyn pod prysznic kozie mleko czy balsam. Byłam zadowolona
|
|
#4735 | ||
|
Zakorzenienie
|
...
domyślamy się ![]() Ale śliczny pokoik.... Cytat:
![]() I wiecie co, tak bardzo chcialam ten fotelik rozkładany na płasko, a pani w sklepie jakos mnie odwiodła.Nie majac w tym zadnego interesu bo u nich 2 rodzaje moge kupic. Tłumaczyła ze pozycja bardziej naturalna jak lezy w takim safe2go. A wy co myslicie? Cytat:
A mi nic niedretwieje tylko mnie swedzi.Wszystko i wszedzie, czy to cos znaczy czy uczulenie mogłam dostac?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#4736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe czy nie beda uczulac.....w sumie to maja i plyn do kapieli i masc na odparzenia ....warto by bylo sprobowac...a jak nie spasuje to sama moge zuzyc ten plyn....
|
#4738 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzięki za namiary na Rossmann, odwiedzę go dzisiaj. Wiem też, że w Biedronce są dzisiaj body i rampersy po 7 zeta, też odwiedzę, a co! Cytat:
Cytat:
Kolejna pani z długą krechą ![]() Cytat:
A dziękuję Hmmm... Grono dziewczyn z krechami się powiększa ![]() Cytat:
![]() Pokoik piękny ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie mówię, że są złe, no i dlaczego, ale wolę te sprawdzone. ----------------------------------------------------------------------- A i prawie popełniłam już jedną strokę do albumu Maćka. Małż się śmieje, że w takim tempie, to na jgo 18-stkę skończę
|
|
|
#4739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i sama już nie wiem Cytat:
dziecko w pierwszych miesiącach życia ma kręgosłup wygięty łukowato i w takiej pozycji powinien być podparty
|
|
|
#4740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z tym swędzeniem to bardzo? Pytam, bo moja koleżanka miała pod koniec ciąży cholestazę ciążową, ale swędzenie było nie do wytrzymania. Podobno. Mnie też czasami swędzi brzuszek, ale to pewnie skóra się rozciąga, bo widzę, że brzuszek się powiększył.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

A mamusia leży plackiem jak to po CC. Ogólnie to się mają dobrze.

. U nas są i mama dostaje zdjęcie po cesarce, bo wiadomo, że nie wstanie od razu i nie pójdzie zobaczyć. No i są komórki z aparatami... (rola dla rodziny). Przecież to ważne dla mamy móc zobaczyć swoje dziecko, zawsze lepiej chociaż na zdjęciu niż wcale. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 
, tak się martwiłam. Majka przekaż Gizmiatku, że myślimy ciepło o Niej o o małym Natanielku i że mocno trzymamy za nich kciuki