|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Króliczek Miniaturka IV
oj współczuje zabiegów z ząbkami
![]() linenie lada chwila powinno się skończyc. mi dzisiaj Zamsz puścił mega sika pod ciśnieniem na łóżko. widziałam jak się wypina, podleciałam szybko, ale nie zdążyłam.... prałam dzisiaj obicie łóżka 3 osobowego.w wannie obicie grube jak diabli, ciężkie jak ja.... ![]() 7 poty wylałam. to obicie chyba 3 dni będzie schło.... jakoś około 20 je prałam i jeszcze z niego kapie wywaliłabym na balkon, ale zapowiadają grad i ulewy, wole nie ryzykowac
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
biedaczek ten Filipek , choc dobrze, ze na Ciebie trafił Ismenkusiu .
no u nas popadalo i to solidnie, w koncu i od razu chlodniej, juz wczoraj fajnie jak wyszlysmy z kolezanka z kawiarni, to aż mi zimno bylo ![]() dzis na dziadka urodziny sie wybieramy i tak znow zleci do wieczora
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#1293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze mu koniecznie diete zmienic, teraz dostaje mieszanke co w sklepie jadł ( dostał jako wyprawke )plus mieszam mu to z normalnym granulatem. Powoli zielenina, dwa listki babki albo mlecza dziennie. Dzis w nocy biegał wolno po domu i nic nie napsocił Anka, to Ci Zamszowy zrobił prezent na dzien matki ![]() moja kolezanka jedzie do łikeły ![]() takie pudełka na suszki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00100467 myslicie, ze sie sprawdza ? Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2009-05-27 o 12:02 |
|
|
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
powinny byc dobre, bo to tektura, przewiewne
, ja mam takie w maki, w szafie na dole postawilam , na jakies tam rozne, to szale, to staniki ![]() i nie zapomnij o tej rolce z tasma klejaca na siersc
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
na szuszki takie pudełko jak znalazł.
ja na ikełe wczoraj plułam jadem, bo to moje obicie na łóżko nie ma zamka błyskawicznego, przez co nie mieści się do pralki. w swoim życiu 3 razy to prałam i jeśli kiedykolwiek zdarzy się poślizg, to obicie wyrzucę, i niestety, będe musiała kupic to z wszytym zamkiem... szkoda tylko że kosztuje ono 300 PLN
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
ja kiedys chcialam zdjac obicie z kanapy, ladnie wyprac, bo zamek jest, to sie okazalo, ze cos przyszyli do zamka jeszcze i jak zaczelam odpruwac, to w koncu przerwalam, bo bym sobie narobila, rozprulabym cale chyba. Ale i tak najgorsze sa boki, bo szoruje i nic...
|
|
|
#1297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak bede miała te pudełka to zaczne suszyc
|
||
|
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
a jeszcze chodniczki
![]() kolezanka chciala dac torebke do wszycia zamka i jak jej powiedzial 60 zl, to stwierdzila, ze woli nowa
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie kupując łóżko myślałam o tym, żeby było na zamek błyskawiczny.
wiadomo, że z czasem od siedzenia, od jedzenia no i od królików robi się po prostu brudne. kupiłam obicie kremowe, tańsze od innych z tej serii, no i w DOMU okazało że nie ma zamka. kumpela ma identyczne łóżko i obicie, pewnego razu w pralni chemicznej odmówili prania "bo to jest za duże" no i o zgrozo, krawcowa odmówiła wszycia zamka "bo materiał za gruby" (pewnie znalazłabym krawcową, która by się tego podjęła, ale nawet nie chce wiedziec ile to kosztuje )gdybym wiedziała od razu wzięła bym droższe, na zamek, ale nigdzie nie było napisane co i jak ![]() Groszku, boki łóżka na upartego można by Vanishem spróbowac odświeżyc. ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20153266 Ismenka, co do dywaników, polecam ten. prałam go już z kilka razy (w pralce !!! za to odradzam te : http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90124138 ten niebieski farbuje wszystko na buraczkowy kolor, no i po praniu cały się pruje. jak królik to sobie obczai, od razu cały zje. te dywaniki to katastrofa. z tańszych, polecam tylko to: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30052399
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2009-05-27 o 12:24 |
|
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
te boki to oparcia te boczne, to i psy glowy klada i my , niby przykrywamy narzuta, ale juz mamy te kanapke na pewno ponad 10 lat....
pamietam jak mamie kupowalismy taka mala kanapke, matko, taki mial wymiar, ze do windy nie weszla i na 4 pietro trzeb abylo wnosic, bo normalnie ociupek byla za szeroka, potem, jak zabieralismy, to jak nowa, nawet z tekturami, ale Sonia zaraz jej w pare dni obgryzla caly bok, potem sara na niej spala i po remoncie tylko kawalek jest jako poslanie dla Sary, a reszta wyrzucona
|
|
|
#1301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i robia Filip wazy 2,5 kg wyglada na 4 kg, na pewno u mnie schudnie, bo nie bedzie dostawał kalorycznej mieszanki.![]() Zadowolona jestem z przyciecia zabków u Filipka , je ładnie sianko i zieleninke, tylko tak dziwnie podrzuca je w czasie jedzenia. moja wet mowiła , ze nie ma nic gorszego niz rwanie zebów u królika ( ona jest chirurgiem) i sie tego nie podejmie. dzis bedziemy z nia rozmawiac na ten temat, czy operacja jest konieczna w przypadku tego królika. No i chemy go wykastrowac na swój koszt ![]() Sporo dziewczyn sie nie odzywa Gajqa nie pisze co u listonosza
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2009-05-28 o 09:07 |
|
|
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
no juz tak slabo na watku
![]() a ja dzis okropnie sie czuje, w nocy jakos sie zaczelo i boje sie, zeby to nie grypa czasem albo cos od kleszczy
|
|
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj Filip wskoczył do kominka i był cały w sadzy jak kominiarz
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2009-05-28 o 13:58 |
|
|
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
nie ja nie mialam, ale tak mysle, ze moze przy wyrywaniu z psa
, choc robie to zawsze przez papier i myje od razu rece i dezynfekuje....mam nadzieje, ze tylko sie nakrecam i bedzie ok
|
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
no czuje sie lepiej, dziekuje
, jeszcze cos jakby z gardlem, tylko na chwile zajrzalam ![]() nikt juz nie zaglada, po 1 poscie, gora 2 na dzien, co sie dzieje? ja tez nie lubie kawy bez mleka, a najbardziej to lubie latte machiatto ![]() a co tam u kroliczkow slychac ?
|
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
Filip ma zabki do rwania,po niedzieli wysle zdjecie rtg do wet która sie takimi przypadkami zajmuje i ona zadecyduje czy robimy operacje. Nasza wet mowiła, ze on ma ropnie w pysiu
czy to te grozne ropnie
|
|
|
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
ojej, ropnie to w ogole sa groźne, bo juz jakas bakteria niestety w organiźmie
![]() ja tez musze Maksa umowic na zdjecie kamienia,bo mi sie wydaje, ze jak bede zwlekac, to moze byc tylko gorzej i jak wczoraj naczytalam jakie moga byc tego konsekwencje, to jednak nie ma co czekac
|
|
|
#1309 |
|
Raczkowanie
|
a mojego kroliczka pies zabil ;/ ciocia przyszla z psem, ten zaczal tarmosic klatka az krolunio wypadl i go zgniotl
![]() :/
|
|
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te ropnie to raczej mu sie zrobiły od ranienia dziaseł przez przerosniete zeby. szkoda, ze nie potrafie mu tam sama do pysia zagladnac bo bym sprawdziła czy sie troche goi.dzis bede suszyc buraczki w takiej specialnej suszarce do warzyw |
|
|
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
przeciez ja Cie nie winię, no cos Ty, niedosc, ze uratowalas go, to wiadomo, ze my bysmy nie dopuscily, a niestety ropnie tez czesto tworza sie po cichu i juz poźno widac, ze to od nich cos tam nie tak i nie mamy czesto wplywu na choroby naszych krolasków
![]() tez chce Maksiowi zajrzec do pysia, to mu sie wtedy robi taki maly i sciskoszczeku dostaje, a u kroliczka to w ogole ciezko. milego weekendu dla wszystkich i tych podczytujacych tez ![]() w Poznaniu podobno tak leje, ze rzeki na drogach, a u nas dzis nawet ladnie, powiewa, ale tak moze byc, bo akurat cieplo.
|
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rzeka była przystanek dalej ,ale to było 2 lata temu. autobusy po połowe w wodzie były
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2009-05-29 o 14:31 |
|
|
|
|
#1313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1314 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny ratujcie
![]() skończył mi sie granulat dla mojego uchola (nie wiem jak to sie stało bo zawsze mam zapas) a tu jak na złośc sklep zamknięty co mu dac aby "wytrwał" do poniedziałku ![]() dziś wsypałam mu ostatnia porcje granulatu ,dałam mlecz,sianko ma ale boje się że to za mało ![]() pomóżcie |
|
|
|
#1315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maja mała zawartosc tłuszczu i duzo włókna. odradzam granulat np. Vitapolu bo króliczek moze miec od niego kłopoty z brzuszkiem i inne problemy.Mozesz mu urozmaicic zielenine |
|
|
|
|
#1316 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() miałam zepsuty komputer od wtorku i spodziewałam się tu zastać kilka stron do nadrobienia, a tu niecałe dwie ![]() Ismenkusia świetne te pudełka, nie wiedziałam że są takie w Ikei. Kupiłaś je? |
|
|
|
|
#1317 |
|
Rozeznanie
|
dzieki dziewczyny
mój duo nietknie za to własnie wcina ten z Vitapolu z warzyw to tylko marchewka i to 1 na tydzień - bo ma wrażliwy żoładek on jest bardzo wybredny własnie dołożyłam mu sianka |
|
|
|
#1318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witam was wszystkie ![]() Jak to przeczytałam to stwierdziłam że musze sie odezwać bo LISTONOSZ mnie rozbawił ![]() ![]() A więc u listonosza (Tupki ) jest ok... szaleje ten mały kurdupelek jak trzeba pies nie może od niej odpocząć bo co on sie położy to ona leci do niego i tak wkółko łażą heh Kupuje jej teraz Cuni Duo .. zamówiłam w zoologicznym i mi pani sprowadza co jakiś czas Tupce na szczęście to smakuje ;-) teraz rozglądam sie za poidłem większym bo te co mam jest za małe a kupiłam na planeta zoo większe ale kapie z niego (ciśnieniowe) i pisalam do tej pani z tej strony ale powiedziala ze sporo oosob sie skarży na kapanie ich wiec nie wiem co ja jeszcze moge zrobić...kupie kulkowe jak znajde jakies duże bo Tupka strasznie dużo pije :p U mnie za to wielkie zmiany... już nie jestem z K... Bogu dzięki że zmądrzałam w pore... okazał sie takim dupkiem... to takie dziwne że ludzi sie poznaje jacy są naprawde w takich sytuacjach nawet nie bede pisać co mi pisał na gg bo to nic miłego ;-)Za to ja wróciłam do mojego dawnego chłopaka ... czekał na mnie tyle lat a ja chyba znow coś do niego poczułam rozdzieliła nas odległość bo on pojechał za granice i nie wyszło bo byłam troche za młoda żeby do niego tam jechać...ale teraz już to możliwe ![]() jestem szczęśliwa z podjętych decyzji i niczego nie żałuje póki co... Nie pisałam tu tak długo , bo forum coś sie pochrzaniło... w domu mi sie ciągle zacinało i jakieś dziwne było.. od kiedy te pierdołki podorabiali to coraz gorzej... ale sciagnelam Opere i juz jest ciut lepiej ![]() Jeśli któraś z was ma ciśnieniowe poidło to niech da znać czy też kapie albo kapało czy nie? bo ja to nie wiem co z nim robić...wyrzucić czy co .. |
|
|
|
|
#1319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze podjęłas dobre decyzje i bedziesz z nich zadowolona to gdzie dokladnie wyjezdzasz bo nie napisalas? wklej zdjęcie Tupki II
|
|
#1320 |
|
Wtajemniczenie
|
wyjeżdżam do Niemiec a konkretnie do Frankfurtu... mam nadzieje że wszystko bedzie dobrze...
![]() zdjęcie Tupki wstawie przy okazji .. urosła sporo hehe i rozrabiaka z niej sie zrobiła ;] |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.

musze mu koniecznie diete zmienic, teraz dostaje mieszanke co w sklepie jadł ( dostał jako wyprawke
, ja mam takie w maki, w szafie na dole postawilam , na jakies tam rozne, to szale, to staniki

wyglada na 4 kg, na pewno u mnie schudnie, bo nie bedzie dostawał kalorycznej mieszanki.