|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca jako au-pair
Aerith, zmolestowałam, ale w piątek. A nie wyślę im na razie drugiego, bo pomyśla, ze jakaś nienormalna jestem
Choć tak głupio, bo liczyłam, że mi odpiszą dziś, czy wczoraj, to mogłabym wysłać im maila z żyzeniami dla dzieciaków z okazji dnia dziecka.
|
|
|
|
#2882 |
|
Organizatorka
|
masz racje skoro w piatek pisalas, to tera ztak dziwnie- chociaz zyczenia, to bardzo dobry pretekst!!
wysli jsame zyczenia i jesli sa kulturalni to odpisza i podziekuja chociaz![]() w sumie te zyczenia to nie glupi pomysl - chyba tez swoim wysle ja na to nie wpadlam...
|
#2883 |
|
Konto usunięte
|
kurcze, ale jestem zła chyba wróżka wyczytała, że chce pytać o mns bo nie spotkałam jej, taka objazdowa wróżka, którachodzi po knajpach, i kurna tyle herbat wypiłam, że potem tylko jedne miejsce było wybawieniem
![]() jutro lotem ryanairem do londynu wpost na lotnisko stansted. będe opiekować się 2 dzieci: Jasmine 5 i Crispin 3, hostka w ciązy i 19 ma cesarke, mam zajmować się tylko 2 starszych, na tydzień 80Ł. Dzieciaki wyglądają słodko zobaczymy jak jest naprawdę
|
|
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana, napisz, co można życzyć takim dzieciakom? Co? Przede wszystkim zdrowia, ale super zabawy na codzień, mnóstwa zabawek?, Matko, nie wiem!
|
|
|
|
#2885 |
|
Organizatorka
|
ja znalazlam jakies beznadziejnie krotkie zyczenia troche je przeformatuje i wysylam
nie mam sily myslec i sie wysilac, jeszcze tylko znajde jakas strone francuska z kartkami wirtualnymi i bedzie kÓl
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewwwczyny
ale mam jazdę. Słuchajcie jaka akcja, siedze z przyjaciolką i kujemy do jutrzejszego egzaminy, w tle gdzies radio sobie gra. uslyszałam tylko że coś mowili o lotnisku C. de gaulle w paryżu ( toż to tam lece w piatek!!) ale nie wiedziałam o co chodzi wiec mowie mojej przyjaciolce ze pewnie jakas katastrofa i smiejemy sie ze mnie to tez pewni spotka. za godzine w faktach mowią o tej katastrofie samolotu lecaego z Brazyliii do Paryża. zamarłam. i mowie jej, ze to znak ze mnie tez sie jakas przygoda przytrafi, jak zawsze, kiedy mam leciec. i co najgorsze moja mama o tym slyszala w tv i wchodzi do nas do pokoju i mowi, ze ze wzgledu na mojego pecha i dzisiejszą katastrofę ona kategorycznie mi zabrania leciec. heh. chyba sie przeuczyłam dzis....:P Aerith francuski dzien dziecka gdzies na wakacjach jest lipiec/sierpien. ( nie wiem, czy nie 13 albo 10 sierpnia..)
FoodSenses Jedzonko fit i absolutnie nie fit FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2009-06-01 o 21:22 |
|
|
|
#2887 |
|
Zadomowienie
|
a mi się wydaje ze francuski dzien dziecka jest jakos na 3 Króli....ale moze mi sie tylko wydaje...no,ale co by nie bylo to mozna wyslac zyczenie zaczynajac "jako, że dzisiaj w Polsce mamy Dzień Dziecka to..."
|
|
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
Roux, złego licho nie bierze
![]() Dobrze, że napisałaś, bo w Niemczech też może być inna data he he, to bym miała. A i tak nie chce mi siętego pisać. Juz za późno jak dla mnie na wymyślanie czegoś w obcym języku ![]() Niemieckie dziewczyny, które tam na dole się tak przypatrują wątkowi... Jak to jest w DE? Był dziś dzień dziecka, czy nie? Edytowane przez mychamycha Czas edycji: 2009-06-01 o 21:30 |
|
|
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwne, bo zawsze w wakacje, w miejscowosci w której jestem sa plakaty i organizowane zabawy, obchody i rózne róznosci dla dzieci i zawsze mi sie wydawało, ze to dzien dziecka hehe noo ae racja, to ze oni obchodzą kiedy indziej, nie znaczy ze NASZYM zwyczajem nie mozna im czegos milego napisac )otóż to.
|
|
#2890 | ||
|
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ale dobrze tez, ze tych kartek szukalam, bo tak to bym wyslala i by juz u nich byly ![]() ja dzis w ogole spanikowalam jak to uslyszalam, moja mama zreszta tez... i w ogole nawte sobie ustawilam na pulpicie pasek z informacjami z tvn 24 i tera zna biezaco widze najnowsze niusy ![]() Cytat:
Edytowane przez Aerith Czas edycji: 2009-06-01 o 21:35 |
||
|
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
Taa i to, że tym samolotem lecieli Polacy...
|
|
|
|
#2892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja dodatkowo sram, bo sobie przypomniałam, ze moj (ex?)TZ lata AirFrance na te swoje koncerty, i nie wiem czy przypadkiem w piatek to on tez tą linią lotniczą nie bedzie leciał... ja wiem, ze to od tego pioruna niby zalezało, ale ...mimo wszystko jestem w strachu.
|
|
#2893 |
|
Organizatorka
|
kochana roux a gdzie ten Twoj TZ jezdzi na koncerty? i czego on slucha wlasciwie?
nie, nie ja na Beauvais, bo wizzairem tym polaczeniem, ktore Ty mi wynalazlas
|
#2894 |
|
Wtajemniczenie
|
Laski, nie nadazam! Dodam, ze w Niemczech nie ma Dnia Dziecka z tego, co mi hosci mowili.
![]() A ja dzis bylam z nimi w restauracji i zjadlam wielki kawal miesa, nareszcie. Opowiedzialam im jak sie je w Polsce i nie mogli sie nadziwic.
|
|
|
|
#2895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
yh, on spiewa i gra w zespole soulowym. z tego co wiem to czesto grają w Touluse, na południu, wiec musi tam doleciec, no i troche po Paryzu i okolicach. już ja widze romantyczne zakonczenie: tego samego dnia zginiemy oboje w katastrofie lotniczej, ja jak bede leciec do Paryza, a on spiewac. yh i spotkamy sie gdzies w niebiańskich przestworzach ![]() ![]() odbija mi. Aerith, jak tam Twoja nauka do sesjii?
|
|
#2896 |
|
Organizatorka
|
aaa to ten Twoj TZ to zdolniacha i artysta jest, nie to, co moj wies tanczy i spiewa ...
roux jesli chodzi o moja nauke do sesji do zupelna stagnacja peka mi dzis glowa i nie mialam na nic sily, poza tym pogoda mnie przerasta. A jak u Ciebie?
|
#2897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wrrr zaraz sobie pojde z neta i jeszcze posiedze. yhhhhhhhhhh
|
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzisz, trzeba było od razu mówić, że głodujesz
|
|
|
|
|
#2899 |
|
Wtajemniczenie
|
No wiec...
Powiedzialam, ze w moim domu i w rodzinach, ktore znam jest sniadanie, drugie sniadanie, obiad skladajacy sie z dwoch dan, potem jakas przekaska, podwieczorek i kolacja. No u mnie sie tak jeA zaczelo sie od tego, ze host zadal pytanie, czy codziennie jem mieso w domu i jak powiedzialam, ze tak, to nie mogl sie nadziwic. ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- A Twoj TZ, Roux, to chyba lepszy numer jest, co nie? ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Mycha, w DE nie ma Dnia Dziecka. Pisze to trzeci raz przez zepsutego kompa.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2900 | ||
|
Organizatorka
|
Cytat:
to moze teraz zrozumieja, ze czasem przezywasz tam traumatyczna glodowke dziewczyny cos mi sie dzieje z wizazem, co napisze posta to mi pada:/ Cytat:
![]() oj kochan trzymamy kciuki za Ciebie jutro ! ![]() Kinia ja bym nie zniosla tyle makaronu dla mnie on za syty jest i za szybko sie nim najadam ale jak ktos lubi czemu nie. Ja wole ryz. W sumie tylko ryz, bo ziemniakow nie lubie
Edytowane przez Aerith Czas edycji: 2009-06-01 o 22:44 |
||
|
|
|
#2901 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Aerith, u mnie z wizazem wszystko ok. Edytowane przez mychamycha Czas edycji: 2009-06-01 o 22:32 |
||
|
|
|
#2902 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A makaron byl jakis zdrowszy, bo zrobiony z czegos tam. ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Mycha, to dobrze, bo czulam sie niespelniona myslac, ze to o Dniu Dziecka moze nie dojsc. ![]() Wiesz, ja sie usmialam widzac ich miny.
|
|
|
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
Kinia, dalej makaron? A pytałaś ich, czy słyszeli o czymś takim jak ziemniaki?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2904 |
|
Wtajemniczenie
|
Ziemniaki byly dwa razy. Wrzucone w mundurkach do wody.
|
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2906 |
|
Wtajemniczenie
|
U siebie nie, moglam wziac lapa i zaluje, ze tego nie zrobilam.
Tak to siedze w hotelu albo u nich. ![]() Dziekuje. xD |
|
|
|
#2907 |
|
Organizatorka
|
Kiniu, a czmeu wlasciwie nie wzielas lapka?
|
#2908 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie chcialo mi sie z nim targac.
No i uznalam, ze moge sobie miejsce przeznaczyc na jakies bardziej ciekawe rzeczy i ze bez lapa jakos przezyje.
|
|
|
|
#2909 |
|
Organizatorka
|
no w sumie tez racja... ja sie zastanawiam, czy nie wziac laptopa TZa . On ma taki malutki - nie wiem, czy wiecie teraz wyszly te asusy i acery... to jest malenstwo takie, ze masakra i leciutkie przede wszystkim... ale do swojego jestem przywiazana
|
#2910 | |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze podziwiam Cię, Kinia, bo ja bym na ciągłym makaronie nie wytrzymała. Choć bardzo lubię makaron. A moze powiedz, że jutro Ty ugotujesz obiad i zrobisz ziemniaki?
Ja bym padła, uwielbiam ziemniory. ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:07.

Choć tak głupio, bo liczyłam, że mi odpiszą dziś, czy wczoraj, to mogłabym wysłać im maila z żyzeniami dla dzieciaków z okazji dnia dziecka.

wysli jsame zyczenia i jesli sa kulturalni to odpisza i podziekuja chociaz