|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
no nie oczywiscie
kaszke robie jej max130 a i tak czasem nie zje wszystkiego, ja mam tyle dobrze ze jak moje dziecko jest pelne to wiecej nie chce jesc, niepolknie nawet jak juz w buzi jest i basta ![]() a mleka to dopija tak 100 czasem mniej czasem wiecej,
|
#4652 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Wiecie co, dziewczyny...
Mój Bobas to by chyba pękł w szwach gdyby jadł tyle co napisałyście... Ja karmiłam na razie tak: 6.00 - mleko (Bebiko2) - 150 ml 10.00 - mleko - 150 ml 14.00 - obiadek (słoiczek+pól sł. owocków) lub mojego więcej niż słoiczek 18.00 - mleko - 150 ml 22.00 - mleko Smaczny Sen - 180 ml (na śpiocha) Bebiko przewiduje dla jego wieku 180 ml na każdy posiłek a że jutro kończymy pół roku to teraz nawet 210 ml ![]() Poza tym nie dawałam żadnych kaszek bo mają duuużo więcej kalorii. Czasem podjada chrupki. No i jest całkiem grubiutki Chyba tak jak ja - mógłby żyć powietrzem a kości sterczeć nie będą...Teraz zamierzam wprowadzić jajko no i zwiększyć porcję mleka albo dodać te kleiki - bo boję się żeby mu witamin i innych budulców nie brakowało. Dziś dałam kaszkę bananową przed chwilą - ponieważ to śniadanie to może zdąży ją spalić Zobaczymy jak to wyjdzie...U nas pada od rana. Szaro, buro, smętnie... Szymon padł po godzinie egzystencji. Znów nie będzie spaceru... A w domu siedzieć cały dzień z takim Szkrabem to masakra. Ehh.... Buziaki Doczytałam, więc dopiszę: Skylie- Na przełomie kwietnia i maja przyszłego roku to ja bym już chciała rodzić... Jeśli dobrze zrozumiałam że ty też...to chyba jakieś nienormalne a na pewno niewspółczesne jesteśmy ![]() Edyta - Jako matka karmiąca możesz pracować nawet i po 12 h dziennie jeśli tylko wyrazisz na to zgodę. Ja takową podpisywałam. zresztą u mnie w pracy jest dziewczyna która tak miała i wtedy tą przysługującą jej godzinę dziennie na karmienie miała zsumowaną i wszystkie razem odliczane od całościowej liczby godzin do przepracowania w danym miesiącu (czyli n. zamiast 160 h to pracowała np. 140 h za to samo wynagrodzenie). Oczywiście możesz się na to zgodzić ale NIE MUSISZ. Niestety nie wiem jak to jest ze zwolnieniem, czy jesteś chroniona czy nie... Lady M - ja jak wprowadzałam nowe mleko to właśnie mieszałam stare z nowym - najpierw więcej starego, potem nowego - i tak przez parę dni. zresztą na opakowaniu pisze żeby tak właśnie robić. Pozdrawiam! Edytowane przez JaGaaaa Czas edycji: 2009-06-01 o 11:04 |
|
|
|
#4653 |
|
Zadomowienie
|
U nas jedzonko wyglada tak:
5.00 - cyc 7.30 - cyc 10-10.30 - 150 ml kaszki mleczno ryzowej (+ co drugi dzionek łyż kaszki mannej) 13.30-14 - cyc ok16.30-17 - owocki - najczęściej moje jabłuszko + pół słoiczka z czyms tam 19 - cyc Kiedyś nie było jedzonka o 5 rano, ale od ok 2 tyg budzi się głodna. A u nas też szaro i pochmurno, ale się nie poddajemy. Martusia ma świetny humorek, cieszy się non stop. Pozwoliłam jej dotknać kota (tylko jednym paluszkiem) i bardzo ją to rozbawiło. Kilka minut się smiała a ja z nią. Wczoraj puściłam córę z tż na basen. Tzn tym razem tż się z nią kąpał. Prawie przez całe zajęcia mała płakała, a jak nie płakała to marudziła. Nie wiem o co chodzi, a może nie poznała taty w czepku?? W każdym razie zostałam skazana na wchodzenie z łobuziarą do wody. Piszę skazana bo strasznie mnie po zajeciach ręce bolą. Xandra - skoro bedziecie odchudzać Angele - rozmiem,ze wszyscy zaczniecie sie zdrowo odżywiać, to pozwól jej od czasu do czasu na lody. A pomysł dziewczyn z kupnem używanych rolek popieram. NIe ma sensu na rok kupować nowych Edytko- nie daj się wrobić w dodatkowe godziny. Jesteś matką karmiącą i ona nie ma prawa Cię o to prosić. Ta kierowniczka to cwana bestia, zauważyła,że jesteś "robotna" i chce Cię wykorzystać. Nie daj się. Lisey - a co tam u Was? Edytowane przez Salomea1 Czas edycji: 2009-06-01 o 10:59 |
|
|
|
#4654 |
|
Raczkowanie
|
No u mnie to mniej więcej wygląda tak jak u Ciebie Jaaga, tylko na drugie śniadanko jest kaszka (tzn. kleik kukurydziany plus owocki)
No i właśnie dzisiaj dokonałam odkrycia, tzn. porównałam sobie kaloryczność kleiku i kaszki i wychodzi na to, że różnica jest 1-9 kcal , więc w sumie nie wiem czy jest sens tak dziecko chronić przed kaszkami z cukrem jak z drugiej strony one mają na pewno więcej witamin niż kleik...![]() salomea ja też do wody zawsze z Młodą wchodzę, ale ja to lubię, chociaż nie wiem jak to będzie jak jej jeszcze ze 2 kilo przybędzie ![]() a lisey to chyba niebawem wraca do siebie, to może się będzie w końcu częściej oddzywać
|
|
#4655 |
|
Zadomowienie
|
Szamanka - ja też lubie sie z nią chlapać, ale ostatnio na zajęciach jest dużo podnoszeń, a takie wyciąganie dziecka z wody prawie przez 30 min robi swoje. Dodatkowo niecka jest płyciusieńka i tzreba albo na kolanach albo w kucki sie poruszać.
A Martusia to nie za bardzo przepada za basenem. Zawsze jak wejdziemy to po kilku min robi sie śpiąca i najchętniej to by w wodzie zasneła. A to wszystko dlatego bo tam jest straaaasznie gorąco. Młoda dobrze sie bawi pod koniec zajeć, jak basen wypełania się kolorowymi piłeczkami. |
|
|
|
#4656 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie
Ja znowu byłam w weekend w szkole ale na szczęście to był mój ostatni zjazd piszecie o basenie ja też muszę wreszcie się wybrać z moim maluchem ostatnio przywiozłam małemu od siostry bardzo dużo zabawek i mam teraz spokój bo Igor zadowolony bawi się ciągle zapomniałam Was zapytać o jedną rzecz. Chcemy kupić samochód i tak poszukujemy właśnie jakiegoś vana może ktoś z Waszych znajomych chce sprzedać? bo zależy nam na tym żeby samochód był z dobrych rąk tak 2004 2005 r no i teraz napalilsimy sie na seata Alte
Przytulanki szmacianki ręcznie szyte Edytowane przez Paula Szyszka Czas edycji: 2009-06-01 o 15:44 |
|
|
|
#4657 |
|
Zadomowienie
|
Ale tu ciiiiiiicho i spokojnie.....
Szamanka ja nie daję kleiku tylko kaszkę bo mi lekarz kazał, a pozatym w kaszakch jest "mało" cukru, w mleku matki cukier tez występuje. A czy w modyfikowanym też jest?? |
|
|
|
#4658 |
|
Rozeznanie
|
aleśmy nadostawali zabawek
prawdziwy dzien dziecka![]() buziaki dla wszystkich dzidziolków |
|
|
|
#4659 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no w modyfikowanym jest laktoza z krowiego, więc niby tez cukier a tak w sumie to w czym teraz nie ma cukru
|
|
|
#4660 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
, normalna altea jechalismy na jezdzie probnej i zeby wpakowac wozek musialam wypiac te duze tylne kola zeby sie do bagola sie zmiescil i troche nam byl za maly ten bagaznika my tez dzis bylismy na basenie tyle ze odkrytym bo u nas goraco caly wekend, troche sie opalilismy i fajnie spedzilismy czas, mala wiekszoc imprezy przespala ale stopki tez pomoczyla
|
|
#4661 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamuśki
Przede wszystkim Ja dziś po pierwszym 10 godzinnym dniu pracy. I powiem Wam tyle... ![]() :m dleje: Dobrze, że jutro mam wolne, to sobie pospię do 12stej i trochę odpocznę bo mała była już po obiadku, a cyca ciągnie tak ok 20stej, więc to mi pasuje, bo zazwyczaj będę kończyła o 19.30. Nawet mnie dziś piersi nie bolały, więc nie będę musiała mleka ściągać w pracy. Chyba, że jak będę zostawała dwa dni w tygodniu do 20sej, to może wtedy będę odciągałaOgólnie jestem bardzo zadowolona z pracy, reszta pracowników coś do mnie strasznie narzekała na naszą nową kierowniczkę, ale ja robię swoje i ona to zauważa i nawet czasami pochwali ![]() Tylko najgorzej jest z moim kręgosłupem Tak strasznie mnie te plecy bolą. W pracy to jakoś nie myslę o tym, ale jak wracam do domu, to już masakra jest jakaś Jutro idę na masaż, a jak przyzwyczaje się do pracy fizycznej, to zacznę znowu na basen chodzić, bo teraz na to brak mi sił po ciężkim dniu![]() Lisey miała być w Polsce do końca maja, więc pewnie na dniach się do nas odezwie. A ciekawe co tam u Toli??? |
|
|
|
#4662 | |||
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
czasem tylko mala dostaje kaszke Bebilonu(taka z pudelka) ale ona juz z mlekiem wiec traktuje jak ekspresowa.. aha i poluje na te nowe nestle co pisala aliah ZDROWY bRZUSZEK ale nigdzie nie ma Cytat:
![]() co do basenu ja tez sie wybieram z mala ale nie moge nigdzie stroju na moje cycki kupić(75f) bo chce taki z miseczkami..a te wszystkie speedo tak splaszczaja ze wygladam jak pisanka ![]() Cytat:
aha my zaczeliśmy picie mleka (a raczej jedzenia kleiku na nim bo samego mala nie chce) od mleka nastepnego czyli od 2...mala jedynki w ogole nie pila.... ja dzis bylam w pracy pół dnia i potem u fryzjera i na zakupach(trafiłam na sklep dla dzieci z ciuszkami gdzie z okazji dnia dziecka byla wyprzedaz wszystkiego o 50%) i od 10 do 18.30 nie widzialam malej.. nawet dalam rade ale chyba jestem nadopiekuńczą mamuśką bo nie wyobrażam sobie by tak mialo być codziennie ![]() o ja ale post walnelam.. to kończe i spadam .. aha i wszystkiego najlepszego dla wszystkich naszych bobasów z okazji ich dnia!!
|
|||
|
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
czesc babeczki
ja wlansie kupilam mala tablice i rozpisalam kreda ile czego ma jesc mloda, a na dole wielkimi literami "pozbywamy sie smoka". wszystko pieknie cacy, ale jak w nocy sama nie umie znalezc sobie go to sie wybudza. dosc tego. odzywyczajamy od tego pierzynstwa a dopiero co ja przyzwyczajalalm ![]() ja nie mam kleikow ani innych wynalazkow w uk, mam kaszki na ktorych sa napisy typu "bez cukru". ale cholera wie co to np malotodeksyna. chyba musze wygooglowac moje dziecie weszlo w okres ryczenia co chwile bez powodu. albo jak wyjde z pokoju. a metoda na nia jest jedna - zaczac klikac palcami jak do wybijania rytmu. nie wiadomo czemu akurta to ja rozsmiesza ![]() no i dostalal swoja szczoteczke do zebow, az piszczy z radochy jak sobie masuje dziaselka przepraszam ze nic nie odpisuje, ale kurcze malo widze juz. padam z nog |
|
|
|
#4664 |
|
Rozeznanie
|
My dzisiaj od rana na nogach, mieliśmy wizyte u lekarki
![]() Mateuszek waży równe 8 kg, a Wojtuś 7,5. mierzą po 68 i 67,5 cm. Przechodzimy na mleko 2 sposobem Katakumby, potobno to najlepsza metoda Dostaliśmy tylko skierowanie do innego ortopedy, przez brak tych jąder kostnienia, no i morfologię musimy zrobić. Mam nadzieję, ze pozbyliśmy sie juz tej anemii i mozna bedzie odstawic zelazo.Szukam tez wlasnie basenu zeby iść z dzieciakami, ale nie wiem czy to przejdzie, ostatnio tż sie chcial z nimi wykapac to byl wielki ryk. W sumie nie wiem czemu bo raz sie juz kapali i podobalo sie ![]() budza sie smoki Ale dzisiaj spali cala noc, wyspalam sie |
|
|
|
#4665 |
|
Raczkowanie
|
Cześć laski
![]() LadyM widzę, że Wojtuś i Mateuszek rosną jak na drożdżach My dziś mieliśmy pobudkę o 4.30 i do 6.30 było miauczenie i wszelkiego typu odgłosy Sama nie wiem, ale wydaje mi się, że mała od kilku dni zrobiła się trochę marudna nad ranem- czyżby zęby![]() Pogoda za oknem trochę do ![]() Scorpionec ja te kaszki nestle widziałam w Carrefourze. Chyba i ja muszę się w jakąś zaopatrzyć. My cały czas na noc dajemy smaczny sen i nie wiem, czy nie powinnam jej zmienić Ja dziś kukam Tak strasznie bolą mnie plecy, ale nie mogę spocząć na manowce, bo zarośniemy brudem, kurzem, a zęby trzeba będzie wbić w ścianę.... Umówiłam się dziś na masaż kręgosłupa i mam nadzieję, że coś mi pomoże, bo jutro mam dużo roboty w pracy. Widzę, że auta na tapecie. My mamy astrę kombi ale w przyszłym roku bedziemy odmładzać auto i będziemy chcieli kupić jakiegoś vana- może sharana albo alhambrę
|
|
|
|
#4666 |
|
Zadomowienie
|
katakumba moj też zaczyna płakać jak coś jest nie po jego myśli hehehe i też wstarczy postukać palcami i ma radoche chłopak
scorpioniec też myśleliśmy o scenicu na początku ale boimy się o części że drogie w razie czego no i u nas do d... serwis renault jest A ja wczoraj przeżyłam szok ![]() ![]() ![]() ![]() i jeszcze do końca nie doszłam do siebie! Wczoraj się dowiedziałam że moja 28 letnia siostra wzięła ślub i oznajmili nam to godzinę po ślubie ja dowiedziałam się przez tel do rodziców pojechali od razu po ślubie który zresztą odbył się 500 m od nich a oni o niczym nie wiedzieli i teraz nie wiem czy mam się z tego śmiać czy płakać..... powiem Wam że z jednej strony jest mi cholernie przykro że nie byłam na ślubie własnej siostry a z drugiej to ich sprawa skoro tak chcieli ehhh jeszcze chyba się nie otzasnełam po tym wszytkim a jeszcze wczoerem dowiedziałam się że jest 3 miesiącu ciązy!!!!!!!!!![]() A już mieskzali ze sobą rok czasu więc nikt by krzywo nie patrzył na nich z rodziny że w ciązy przed ślubem więc nie potrafię zrozumieć tej całej szopki ..................... ale się wygadałam
|
#4667 |
|
Zadomowienie
|
Paula - ja chyba rozumiem Twoją siostrę. Nie chcieli robić całej szopki. Moja siostra też ma w planach najpierw ciążę, a potem ślub i wcale nie zdziwiłabym się, jakby zawiadomili nas któregoś pięknego dnia,że są małżeństwem. Ja chciałam mieć sukienkę, ślub, wesele, a są tacy co od tego typu imperz uciekają.
Edytko- masuj się, masuj. Te plecy to katastrofa jakaś. Ja już sie o swoje obawiam, bo dzisiaj obniżamy łóżeczko bo młoda za bardzo kombinuje. A teraz prywatne pytanko - czy masz dobrze dobrany stanik?? Bo to też jest często przyczyna bóli matek karmiących. Scorpionec - ja mam strój jednoczęściowy z wszytym miekkim stanikiem, Nawet zapina się na plecach jak stanik, ale miseczki są za małe. Niie zamierzam kupowac nowego bo i tak nie wiem czy znajdę (70K), a na basenie i tak cały czas zakrywa mnie Tusia. A jak chodzę na aerobik to mam wszystko w Najgorsze,ze na wakacje jedziemy nad morze i musze jakieś bikini zakupic, a w takim rozmiarze to ceny zaczynają sie od 250zł. Troche szkoda na jeden sezon tyle kasy wydawac. |
|
|
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Dziewczyny. Ostatnio malo sie odzywam, ale przezywam bardzo ciezkie chwile... Wczesniej nic prawie na ten temat nie pisalam - moja mama ma raka i przyjechalam ja wspomoc troche, podniesc na duchu i...
W ostatnich tygodniach to chyba tylko Olimpia utrzymuje mnie na chodzie, w jakiejkolwiek kondycji... Ucalowania dla Was i wszystkich Maluszkow! |
|
|
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
Aaliyah
|
#4670 |
|
Zadomowienie
|
Aliyah-,
za Ciebie i za Mamę. |
|
|
|
#4671 |
|
Raczkowanie
|
aaliyah Kochana trzymam kciuki za Ciebie i Mamę
pisz i żal się nam ile wlezie, czasem łatwiej osobom których nie znasz wyrzucić swoje smutki scorpionec no właśnie niby kaszki mają te dziwne składniki, ale też z drugiej strony więcej witamin, żelazo itp., więc w sumie chyba idealnego wyjścia nie ma salomea i scorpionec no toż wy macie biusty marzenie każdego chłopa , przy was moje skromne C w porywach D to dwa pryszcze paula no to niezłą wam niespodziewankę zrobiła siostra, ale ja też myślę, że to jej sprawa i należy jej decyzję uszanować, chociaż pewnie twoim rodzicom będzie ciężko lady M no chłopaki Ci rosną jak na drożdżach, fajnie że zdrowi i wszystko ok
|
|
#4672 |
|
Rozeznanie
|
WITAJCIE KOCHANE!
Pamiętacie mnie jeszcze? Nie uda mi się nadrobić tych wszystkich stron, ale będę teraz regularnie do Was zaglądać bo zalogowałam się w pracy i będę Was podczytywać ![]() Wiecie..ja nadal sama.. Ale mój luby przyjedzie na koniec miesiąca na 2 tygodnie . Córy chyba nie pozna.Co do bolących pleców - mnie też tak bolały. Myślałam, że to od noszenia małej, a to jednak @ się zbliżała.. Auto - my niestety kasy nie mamy aby mieć coś konkretnego. Mamy strauszka, który niedługo zabytkiem będzie. Może kiedyś. Tak piszecie o drugim dziecku..nie wiem czy ja jakaś inna jestem, ale jeszcze nie jestem gotowa. Może za 2 lata. Jedzonko - moja małanie zje na raz więcej niż 12oml, może też dlatego je co 3 godziny. Ale co tam, skoro tak chce i jej to odpowiada, to neich tak będzie. Niobe - a nie wiesz czy u nas można iść z maluszkiem na basen? Czy nasze to jednak takie zwykła sa? Aaliyah - dopiero teraz doczytałam. Pomodlę się za Ciebie i Twoją mamę kochana! Edytowane przez poisone Czas edycji: 2009-06-02 o 12:02 |
|
|
|
#4673 |
|
Zadomowienie
|
Poisone - pamietamy Cię jeszzce, trochę jak przez mgłę, ale coś mi świta
. Kurcze, wszystkie wracają do pracy, a ja zostaję na wychowawczym, a potem nie bede miała do czego wracać. A z kim zostawiasz córcię? Uważaj jak tz przyjedzie żeby drugi maluszek się nie pojawił ![]() Martusia wstała, czas zbierac się na spacerek. Oby sienie rozpadało. |
|
|
|
#4674 |
|
Rozeznanie
|
Moja mała jest z moją mamą, a ja pracuję już miesiąc. Gdybym miała drugie to tez bym poszła na wychowawczy, bo mama by nie dała rady dwójką się opiekować.
Tylko finansowo byśmy nie wyrobili. Gdyby była inna polityka prorodzinna w naszym kraju to bym się zdecydowała na drugie nawet już, a tak, muszę pracować.
|
|
|
|
#4675 | ||
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
zycze twojej siostrze by wszystko ulozylo sie jak najlepiej! ale moim zdaniem jesli nie chcieli "szopki" to mogli wziac skromny slub i chcociaz rodzicow zaprosic... jakby iga wyszla za maz za moimi plecami to by mi serce pęklo ja sama tez nie wyobrazam sobie zeby na moim slubie zabraklo rodzicowCytat:
musi byc dobrze po prostu musipoisone jeszcze troszke pamiętamy mialam cos jeszcze pisać ale zapomniałam moje dzieko spedzilo wczoraj dzien z moja mam i bylo anioleczkiem i spalo 3x1,5 godziny a dzis jeczy od rana i spala 30 min od 8 rano |
||
|
|
|
#4676 | |
|
Rozeznanie
|
kochana trzymam kciuki, żebyś była zdrowa. Za Twoją mamę również. Cytat:
dzisiaj sie wazylam jak bylam z dziecmi w przychodni i mam 53 kgwitamy ponownie i czekamy na wiecej postow i zdjecia
|
|
|
|
|
#4677 |
|
Wtajemniczenie
|
Aliyah- Tryzmaj sie
Jesli tylko jakos mozemy pomoc to daj znac ![]() Jagaaa- planuje zaciazyc kwiecien/ maj przyszlego roku No ale zobaczymy co z tego wyjdzie, bo ostatnio jakos ciezka atmosfera zrobila sie w domu Paula- jak sie samochod zepsuje to kazda naprawa zazwyczaj jest droga. Ja omijam mechanikow i dentystow szeroko, bo mam wrazenie ze jak sie do nich pojdzie to zazwyczaj mowia ze pol samochodu/ szczeki jest do roboty ![]() No a siostra niezly numer wyciela Ale mysle jak Scorpionec- ze chociaz najblizsza rodzine mogla zaprosic. My tez tak zrobilismy, ze najpierw zaciazylismy, a potem zalegalizowalismy nasze zycie w konkubinacie. Zrobilismy mala uroczystosc dla najblizszej rodziny i bylo ok. Byl to kompromis pomiedzy moimi oczekiwaniami, a Tz-ta. Nie mowie ze nie zaluje, ze nie mialam normalnego wesela, no ale bylo minelo. LadyM- my wybieramy sie na badanie krwii juz od 2 tyg i dojechac nie mozemy. Jutro zbiore sie rano i pojade, bo w piatek idziemy do lekarza na szczepienia, wiec dobrze byloby miec wyniki ![]() Salomea- ja tez zostaje na wychowawczym Jestem tez w takiej samej sytuacji jak Ty, bo do swojej pracy napewno nie wroce, a znalesc nowa za dobre pieniadze bedzie trudno. Tym bardziej, ze pracuje w branzy motoryzacyjnej No chyba ze sie przebranzowie ![]() Ostatnio zreszta zauwazylam, ze ogolnie coraz trudniej zdecydowac mi sie na cokolwiek bo zawsze raczej bylam "silnym charakterem". Coraz bardziej mi sie tez nic nie chce, wiec ogolnie zastanawiam sie co bedzie jak pojde jeszcze na wychowawczy.... Chyba troche brakuje mi kontaktu z innymi, pracy- zycia na wysokich obrotach i w stresie ![]() Podnosze temat plam z marchewki- czym spieracie to dziadostwo? Mam juz pol ubranek w plamach nie wspominajac o pieluszkach. Jak plama swieza to szare mydlo swietnie sobie radzi, ale jak juz przyschla to nie bardzo Probowalam tez Vanishu, prac w 90 st i nie dalo rady.Kupilam dzis tez krzeselko do karmienia Baby Design model Bambi. Jeszcze nie dojechalam do domu jak juz bylam na siebie zla ze kupilam niebieskie zamiast pomaranczowego.... Ogolnie krzeselko bardzo fajne. Ogladalam w sklepie tez Chicco Polly, ktore jest chyba nawet fajniejsze, ale tez duzo drozsze, a roznica w funkcjonalnosci obu krzeselek nie jest warta roznicy w cenie Paula dziekuje jeszcze raz za polecenie krzeseleczka ![]() Drama, LadyM- to kiedy sie spotykamy na spacerze? A dzisiaj czeka mnie jeszcze wizyta u dentysty
Edytowane przez skylie Czas edycji: 2009-06-02 o 17:04 |
|
|
|
#4678 |
|
Raczkowanie
|
aaliyah trzymaj się! Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Trzeba być dobrej myśli
Paula no nie dziwię się, że szok przeżyłaś. Szkoda, że siostra tak ważnym niem nie chciała się podzielić z bliskimi. poisone pewnie, że pamiętamy Pewnie Ci ciężko jak sama bez TŻ-ta cały czas. Ja od lipca będę pracować na cały etat. Ciekawe jak to będzie. Na pół jest spoko W sumie stwierdziłam, że kobiety, które mają dzieci i zajmują się domem powinny pracować na pół etatu (przy zachowanym wynagrodzeniu jak za cały ).Skylie ja na spacer bardzo chętnie się wybiorę, tylko niech będzie nieco lepsza pogoda niż dziś. Musimy się zgadać na PW ![]() Edyta współczuję bólu kręgosłupa. Ok zmykam, bo mój krzykacz wzywa
|
|
|
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
ohhhh alyiah dobra duszo, moze masz alergie na cos malo podejrzanego? boze nie dosc ze mama chora to jeszcze ty? bedzie dobrze jak tyle mamusiek o tobie mysli
zobaczyszszyszka, ja nie rozumiem twojej siostry. bo ja absolutnie nie chce wesela, zreszta wlasnie zastanawiamy sie z konkubentem czy nie brac cywilnego, ale jak tu wyperswadowac mojemu ocju ze wesela nie bedzie no ale tez nie wyobrazam sobie zeby ich nie bylo. nie wyobrazam sobie braku najblizszych przy takich uroczystosciach, ale to ja ![]() sluchajcie mamy zagramaniczne, ktoras juz wyrabiala akt urodzenia polski dla dziecka urodzonego w uk? kurna bo wyszla ustawa ze paszport nawet wyrabiany w konsulacie musi byc na podstawie polskiego aktu urodzenia. zreszta. zaraz napisze do konsulatu, jak sobie z nimi pomejluje to mi ulzy ![]() odzwyczajanie od smoczka jest cieeeeeezkie |
|
|
|
#4680 |
|
Rozeznanie
|
Aalyah bardzo bardzo mi Ciebie szkoda... Tyle nieszczęść na raz na jednego człowieka to o wiele za dużo... Dziel się z nami swoimi smutkami, narzekaj... Może jak zrzucisz trochę ciężaru z siebie to łatwiej będzie Ci go unieść.
Wiem że nie o współczucie chodzi a o dobre słowo. Trzeba mieć nadzieję że wszystko się ułoży. Przede wszystkim z Twoim zdrowiem ale i z mamą wównież. Będzie dobrze - tak jak mówi katakumba - tyle mamusiek będzie teraz o Tobie ciepło myśleć że inaczej być nie może! Bądź silna dla swojej córeczki. Wierzę że mimo chwil załamania (nikt nie jest z kamienia) DASZ RADĘ! Buziaki wielkie dla Ciebie I napisz do nas koniecznie w czwartek jak wyniki. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.

Chyba tak jak ja - mógłby żyć powietrzem a kości sterczeć nie będą...
Zobaczymy jak to wyjdzie...

14.12.2008

Tak strasznie mnie te plecy bolą. W pracy to jakoś nie myslę o tym, ale jak wracam do domu, to już masakra jest jakaś
Jutro idę na masaż, a jak przyzwyczaje się do pracy fizycznej, to zacznę znowu na basen chodzić, bo teraz na to brak mi sił po ciężkim dniu

Tak strasznie bolą mnie plecy, ale nie mogę spocząć na manowce, bo zarośniemy brudem, kurzem, a zęby trzeba będzie wbić w ścianę.... Umówiłam się dziś na masaż kręgosłupa i mam nadzieję, że coś mi pomoże, bo jutro mam dużo roboty w pracy.
za Ciebie i za Mamę.
musi byc dobrze po prostu musi