|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
| Pokaż wyniki sondy: Do którego miasta możesz przyjechać na Wymiatający zlot planowany na 11 lipca 2009 ? | |||
| Gdańsk |
|
10 | 32,26% |
| Kraków |
|
15 | 48,39% |
| Warszawa |
|
6 | 19,35% |
| Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: CzarnaZuzia wymiata! - czyli miejsce na offtopy dla pachnących- część III
Magdulenko - udanego wypoczynku
![]() Powitać Prezeskę Mirro kuruj się ![]() Rogutko witaj |
|
|
|
#1022 |
|
rude jest piękne:)
|
Magdulenko udanego wyjazdu
Mirro to my dzis obydwie z bolem glowy sie zmagamy Irenko Witaj Ragutko
|
#1023 |
|
Zakorzenienie
|
Tomku
jam juz wykurowana. prawie tylko ta glowa. ale jak to mawial moj tata, dobrze ze boli, przynajmniej wiadomo ze "jest" ![]() EDIT: ooo, i Zuzik ma dzis globusa Edytowane przez mirra77 Czas edycji: 2009-06-05 o 23:08 |
|
|
|
#1024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1026 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mnie oddaj, mnie! |
||
|
|
|
#1027 | |
|
|
Cytat:
|
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
Tulipanko, naści
![]() ![]() Zapomniałam się Wam pochwalić, że mam termofor. Różowy. Gumowy ![]() I nie zawaham się go użyć
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Wam
![]() Lepszy humor mam Po pracy wzielam Wegola i pojechalam na wies. Wypucowalam auto, pokijaszkowalam po lesie. Pozniej odwiedzilam mame i Emi, ona taka slodka jest, ze przy niej nie sposob byc nie-w-humorze ![]() Teresko- wyslalam pake z tej mojej wsi. Przynajmniej tam kolejki nie bylo. Przepraszam, ze teraz dopiero, ale mnie szlag jasny trafial, jak wchodzilam na wroclawskie poczty Zobaczylam Mariole i Antosia- pieknie razem wygladacie. To Wasze wspolne zdjecie jest rozczulajace Mariolu Doroto- ales mi smaka na malosolne zrobila. Jeszcze nie robilam w tym roku. A tartom mowie nie. Co mam robic, jak moge nie robic (to motto jest lepsze, nie to nasze wczesniejsze ) Chociaz truskawkowa kiedys robilam, wyszla pyszna, w odroznieniu od tej wielkanocnej, cytrynowej, modnej ![]() Koto, sto lat! ![]() Cos jeszcze chcialam, ale po drodze zapomnialam. |
|
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra drogie Panie,
ja już chyba idę spać. dobranoc
|
|
#1031 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Nie wiem,kiedy znowu dorwę się do neta i nie nadrobię na razie zaległości ,więc komu trzeba to gratuluję,komu trzeba składam życzenia,wszystkim macham
Marioli tylko napisze osobno,że synek śliczny i duży ![]() Bez internetu czuję się dziwnie,normalnie odcięta od świata ![]() Aha,widzę nowe osoby-powitać ![]() Znikam znowu,może niedługo mi naprawią laptop.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby Edytowane przez winter76 Czas edycji: 2009-06-05 o 23:41 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1032 | |
|
Zakorzenienie
|
<dyg>
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1033 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Takula, aż strach zapytać, jaką Joasia postawiła nam diagnozę . W każdym razie, ja tam pytać nie będę , z resztą ja się już przyznałam do zaników pamięci ;-))![]() ![]() ![]() Dobranoc |
|
|
|
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;12635511]
![]() Takula, aż strach zapytać, jaką Joasia postawiła nam diagnozę . W każdym razie, ja tam pytać nie będę , z resztą ja się już przyznałam do zaników pamięci ;-))![]() ![]() ![]() [/quote] Diagnozę już macie. Co macie nie mieć ![]() Wariatki jesteście i tyle
|
#1035 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
Kochani!
Wszystkim bardzo dziękuję ![]() ![]() Pewnie Was jeszcze kiedyś pomęczę jakimiś fotkami ![]() Wybaczcie, że podziękowania takie zbiorowe, ale nie chcę, aby zeżarło mi cytaty i ktoś poczuł się pominięty. Mój 1650 gramowy little fighter radzi sobie naprawdę nieźle i mam nadzieję, że tak pozostanie. ---------- Nie mogę spać, bo tydzień temu w piątek urodził się Antoś i koszmar wspomnień powraca
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry.
Mariola, ten Twoj Antek, to jest lobuz. Ja tam widze na zdjeciach, ze on sie usmiecha pod nosem. To tak jakby sobie myslal - ok. wy tu sie mna pozajmujcie troche, a ja swoje musze odespac. Zuch chlopak. W Gdansku slonce, wiec jakby co Magdulenko, dawaj czym predzej nad Baltyk, moze zalapiesz sie na troche slonca, bo generalnie, to my tu mamy srodek zimy. Chcialabym Wam szczerze polecic pierwsza plyte Kuby Badacha. "Tribute tu Andrzej Zaucha. Obecny" - tytul wiadomo, co bedzie. Obawialam sie innych, niz pierwotnie aranzy, itepe, bo w uszach wciaz siedzi melodyjny, mocny glos Andrzeja Zauchy, ale poniewaz od dawna juz czekalam na "samodzielna" plyte Badacha, to wierzylam znajac jego warsztat, ze plyta nie bedzie profanacja. I nie mylilam sie. Pieknie wymalowane glosem obrazy. Naprawde. Najbardziej ulubilam sobie ostatni na plycie "Siodmy rok" oraz "Leniwy diabel" (przy ktorym to diable skikalam ze synem moim )Ja wiem, ze bedzie trudno pokonac bariere odcisnietego mocno pierwowzoru, ale tez jakos mam przekonanie, ze Zaucha bylby usmiechniety sluchajac tej plyty. Wybaczcie, jesli przynudzam muzyczna opowiestka, ale tak pomyslalam, ze podziele sie z Wami tym co sprawilo mi radosc. ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- I witam Ragutke |
|
|
|
#1038 |
|
|
Dobry
pierwszy raz od paru dni za oknem slonce ,az sie czlowiek usmiecha na taki widok. Dorotko dzieki za rekomendacje plyty ,az polecialam posluchac Zauchy ![]() Skladaczku dziekuje i nie masz za co przepraszac
Obojetnego na niedole zwierzat i ludzka niedola nie wzruszy....prof Żabiński Twój klik pomaga ![]() nie ponosze odpowiedzialnosci za reklamy umieszczone przez WIZAZ w moich postach i PW Edytowane przez czarnazuzia1 Czas edycji: 2009-06-06 o 09:46 |
|
|
|
#1039 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dziękuje za miłe powitanie
.Zgadam sie z Dorotą - płyta jest świetna i tez na nia czekałam pełna obaw bo nie chciałam sie rozczarować. Świetnie sobie Kuba Badach poradził - słuchać , słuchać i sie zachwycać ( przynajmniej ja ).A ze swej strony podzile sie wzruszeniem jakie mnie spotkałao i zdziwiło jednocześnie. W tym ygodniu na imieninowym damskim śniadanku koleżanka pokazała nam zakupiona wcześniej książkę. Spojżałam kątem oka bo z książek dla dzieci to ja już dawnio wyrosłam ( a właściwie moje dzieci) ale książeczka zaczęła krążyć i tak patrzę a każda przeglądająca jakoś dziwną minę ma po jej lekturze. Jak trafiła w moje ręce przekartkowałam zaciekawiona szatą graficzną ale to tekst mnie rozłożył na obie uczuciowe łopatki. Gula w gardle i mokre oczy. Z całej siły polecam tę książeczkę niepozorną - dla mam córek obowiązkowo ! TO TA Zaraz przy okazji zakupowego sobotniego poranka wpadnę do księgarni i kupię to małe cudo. A potem juz sie nie moge doczekać aż moje prawie 17 -tce ją dam w prezencie .
|
|
#1040 |
|
Zakorzenienie
|
Panowie też mówią dobranoc
Witajcie Miłego dnia. |
|
|
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
witam i ja.
przepiekne słoneczko dzisiaj. dziś bedzie pierwsza noc w naszym nowym domku miłego dnia zycze |
|
|
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
Mariolu, Antonio wzruszajacy
, widac ze szczesliwy. Wlosy i oczy ma po Tobie, ale usta i nosek po Tacie![]() Ragutko- witaj ![]() Magdulenko- udanego, slonecznego urlopu! Wracaj wypoczeta Joasiaku- a czy temu chomiczku( ) nie jest aby zimno? Pisalas, ze masz w domu lodowato, a to takie cieplolubne stworzenia. Moze probowal sie bidak rozgrzac, dlatego pomykal, jak swir
|
|
|
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Weekendowe Zuzczki
![]() Na wylocie jestem bo dzis dzien ciezki, te balkony co sie mialy zmiescic miescic sie nie chca Przydalby sie dekolt z tarasem... Pospiesznie zatem Marioli i Antosiowi ( apropos, moja kota w paszporcie swym ma Antek Nierusz )moc slonca i sil na kolejne dni. Kattowej Sance gratuluacje meteorowe, ja Ci mowie, wymieszaj wszystkie trzy ![]() Dorotko, dziekuje za rekomendacje plyty, siegne na pewno, sentyment do Zauchy mam wielki. Irenko Winterku ( zdrowia jeszcze dla Winterowego Zywiola ) Tarta moja pokrotce ( bo truskawki mi zgnily i poki co spod jeno powstal czekajacy na zdrowa reszte ) jest na podstawie ksiazki Kuchnia Francuska R.Blanc Na podkladzie tym robie wszystkie tarty, zmniejszajac tylko proporcje cukru, do cytrynowej wiadomow wiecej, do marcepanowej mniej, do gruszkowej takze. Cukier polecam dodawac wedle wlasnych upodoban co do wyslodzenia ciasta. Ja wole mniej. 120 gr masla ( zawsze robie ma masle ) 75 gr cukru ( uzywam pudru ) 3 zoltka 250 gr maki 2 lyzki wody ( opcjonalnie ) Uwaga wszystkie skladniki maja miec temperature pokojowa Etap pierwszy W misce ucieram maslo z cukrem, jedno po drugim dokladam dwa zoltka, ucieram dalej. Nastepnie dodaje make i ucieram opuszkami palcow, tak ze calosc przypomina kruszonke ![]() Dodaje wode i formuje kule z ciasta. Zagniatam na oproszonej maka powierzchni, az skladniki dobrze sie polacza. Dzialam energicznie ( najlepiej meska reka ) idealnie byloby uzyc na to mniej niz minute. Gdy bedziemy wyrabiac dluzej ciasto straci swoja kruchosc. Zawijamy w folie i na 30 minut do lodowki ( nie bedzie pozniej takie sprezyste ) Rozwalkowujemy placek grubosci 3 cm ( pamietamy o mace ) Wrzucamy ( na walku najprosciej ) na forme. Z resztek formujemy kulke i dociskamy nia ciasto, tak by dokladnie przylegalo. Nakluwamy widelcem i uwaga, wazne, zeby sie nie zbieglo w pieczeniu ( i praniu ) wstawiam je znow na 30 min do lodowki.Piekarnik na 160stopni na ciasto wykladam folie aluminiowa wypelniona fasola ( ciezki kaliber ) Fasole mam juz stara, przeznaczona tylko do tego uzytku. Pieke 15 minut, wyjmuje fasole i nastepne 15 min. Pozostale zoltko smaruje na powierzchni ciasta i wrzucam je jeszcze na minutke w czeluscie goracego pieca ( nie przemoknie od farszu ) i tyle. Wierzchem byc moze przeroznie mozna klasc same truskawki z polowa galaretki mozna pod truskawki nalozyc serek ( jakikolwiek ) mozna isc na kaloryczny zywiol i uzyc bitej smietany ![]() co kto lubi i co ma... Smacznego ![]() ide po truskawki i na poszukiwanie sukni z wiekszym balkonem milego dzionka dobre duszki i tradycyjnie, wypic z pamieci kulawej ( plaegajacy na dopisku ) Nie przywitalam sie ja z Ragutka, co niniejszym czynie i nie dalam blogoslawienstwa wypoczynkowego dla Magdulenki ( jeszcze by nie pojechali )
Edytowane przez Nasturcja-Pospolita Czas edycji: 2009-06-06 o 10:34 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1044 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Ja też się wzruszyłam na widok Antosia Słodkie, kruche maleństwo. Gratuluję Mariolu!Agaa13 zazdroszczę Ale tak pozytywnie.Ja się obudziłam z potwornym bólem głowy. Wszystko przez dzień wczorajszym, w którym przez przypadek dowiedziałam się, że w pracy ktoś wykopał pode mną ogromny dół. Tak się tym zdenerwowałam, że aż czuję fizycznie do dziś. Mam nadzieję, że udało mi się skutecznie przeciwdziałać. Niewiele rzeczy mnie tak wyprowadza z równowagi jak knucie za plecami pod przykrywką przyjaźni. |
|
|
|
#1045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z wszystkimi sie witam i dziekuje za zyczenia urlopowe Mam nadzieje, ze pogoda dopisze, ale wlasciwie to niewazne - tak bardzo stesknilam sie za Baltykiem ![]() I ostatni juz raz macham na pozegnanie |
|
|
|
|
#1046 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Witaj, Ragutko! Cytat:
Zaczynam się bać!![]() Cytat:
Mariolu - Antonio wygląda na silnego chłopaka, całusy dla Ciebie i dla Niego.
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1048 |
|
Zakorzenienie
|
Ragutko, Magdulenko, udanego wypoczynku ![]() Cos niemrawa jestem, glowa mi od rana peka i jak tu urlop zaczynac
|
|
|
|
#1049 |
|
Zakorzenienie
|
Contax, to urlop będzie udany - czego serdecznie życzę Chciałoby się odpocząć, poleniuchować, a tu... http://www.youtube.com/watch?v=6T0hzPwwkoU
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z kolei dziś dzień zaczęłam od allegrzanych zakupów- nabyłam 4 czerwca Szczepkowskiej. Cieszę na ksiażkę, cenię i bardzo lubię autorkę i w ogóle. ![]() Nasturcjo, robisz kruche ciasto dokładnie tak jak ja. Francuskiego natomiast sie boję- nigdy nie zrobiam. Tak samo drożdżowego- wydaje mi się nieosiagalnym dla mnie szczytem możliwości. A inne jakoś robię, to w sumie dziwne. Dzisiaj nie będzie dnia szmatowego- uznałam, że będąc sama nie nabrudziłam, a zresztą jakby nawet to te śmieci i kurz jakieś takie bardziej swoje- swojsze. Bedą za to filmy, maseczka witaminowa na twarz, lody, dobry obiadek, nieróbstwo. Edytowane przez Kota Czas edycji: 2009-06-06 o 11:04 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:52.

tylko ta glowa. ale jak to mawial moj tata, dobrze ze boli, przynajmniej wiadomo ze "jest" 

Zaczynam się bać!