Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-07, 13:04   #1201
tenebris
Zakorzenienie

GG do tenebris
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II

W MILENIE jest jednak także możliwość "zapisywania się" na listę oczekujących. Jak się zbierze 8 osób - zaczną szycie danego rozmiaru!

Można się zapisywać na szycie następujących modeli:
CABARET
ROMANTICA
ANNA
ANNABELLE
ELLIE

I jeszcze jedna wiadomość z MILENY:

Cytat:
Witam,

Myślę, że również Romantica może być uszyta w rozm. 60B.
Toffino, zwłaszcza push-up nie jest na razie w planach, aby go doszywać w jakimkolwiek rozmiarze.
Bardzo mi przykro.

Pozdrawiam serdecznie
Karolina Milczarek
MILENA

tenebris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-07, 13:25   #1202
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez erolek Pokaż wiadomość
A mi wpadły w oko staniki firmy Konrad. Są śliczne i takie seksowne. Cena też mi odpowiada, tylko muszę najpierw gdzieś w stacjonarnym sklepie przymierzyć. Jak z ich rozmiarówką i jakością?
Raczej kiepska rozmiarówka. Co prawda mają parę rozmiarów w obwodzie 65, ale raczej nie są one dostępne w sklepach stacjonarnych, mimo że są produkowane.
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-07, 13:42   #1203
cocoa_butter
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Tylko ja się nastawiłam na 60tki i nie wiem czy nie poczekać na takowy. Bo jak się dobrze ścisnę to 62 jak nic....
Podawałam swoje wymiary lużno i ściśle pod i doradzono mi 60 w szufladzie u Ewy.
Ja też czekam na 60-tki! Powiedz mi, w jaki rozmiar będziesz celować? Bo w sumie mam prawie identyczne wymiary i niby 60g wychodzi, ale na balkonetce jest jeden effuniak 60g z tego co pamiętam i wydaje mi się, ze moje pirsi się tam nie pomieszczą:P
cocoa_butter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-07, 13:58   #1204
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cocoa_butter Pokaż wiadomość
Ja też czekam na 60-tki! Powiedz mi, w jaki rozmiar będziesz celować? Bo w sumie mam prawie identyczne wymiary i niby 60g wychodzi, ale na balkonetce jest jeden effuniak 60g z tego co pamiętam i wydaje mi się, ze moje pirsi się tam nie pomieszczą:P
Chyba wezmę 60G jak będzie za duży, to wymienię na 60FF.
60g jest z half cupów na Balkonetce, ale babajaga Plunge ma w rozmiarze 65E, a ten 60G, więc może ten model jest małomiseczkowy.

No i w zwisie mam jakieś 91,5 - 92.

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Jagoda90 Pokaż wiadomość
ja mam też takie pytanie ale nie bijcie
co sądzicie o przerabianiu- skracaniu staników ? czy to ma sens? nie każdego stać na stanik nawet za 60 zł, a jeśli dobierze się dobrze miseczkę , a skróci obwód to może też byłby ok ?
Tylko przy podszywaniu obwodu trzeba pamiętać, że miseczka troszkę się zmniejszy.
Ja sobie umyśliłam, że podszyję obwód w moim pięknym stroju kąpielowym, przecież w miskach dobry (oczywiście 75B). Ale jak go ubrałam, to zwątpiłam, buła na bule.
Chyba mi jednak piersi urosły.

Ale jakbym miała jakiś stanik z dobrą miseczką, to na pewno bym go przerobiła. A te dobrze dobrane też podszywam, bo wszystko na mnie za luźne.
Stary 2009-06-07, 13:59   #1205
cocoa_butter
Raczkowanie

Cytat:
Chyba wezmę 60G jak będzie za duży, to wymienię na 60FF.
60g jest z half cupów na Balkonetce, ale babajaga Plunge ma w rozmiarze 65E, a ten 60G, więc może ten model jest małomiseczkowy.

No i w zwisie mam jakieś 91,5 - 92.
No być może, też sie czaję na 60g i na taki rozmiar zagłosowałam ze chce
Zobaczymy kiedy będzie dostępny i jak będzie wyglądał Póki co czekam na Cleo Robyn, której spodziewam się jutro.
cocoa_butter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-07, 14:33   #1206
*Catherrine*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ja to chyba jakaś inna jestem,w ogóle nie podobają mi się te staniki effuniaka
Ale cały czas zaglądam na stronę, może z czasem znajdę coś dla siebie.
Mi też się wcale nie podobaja te effuniaki i dziwię się co dziewczyny w nich widzą.. No ale o gustach się nie dyskutuje

Odpowie mi któraś mądrzejsza ode mnie wizażanka czy jeśli tabelkowo wychodzi mi 65F (72/90) i wezmę milenę (flamenco, magnolia) 65F + przedłużkę (bo inaczej się nie dopnę) to będzie dobrze?
Stary 2009-06-07, 15:02   #1207
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Catherrine* Pokaż wiadomość
Mi też się wcale nie podobaja te effuniaki i dziwię się co dziewczyny w nich widzą.. No ale o gustach się nie dyskutuje

Odpowie mi któraś mądrzejsza ode mnie wizażanka czy jeśli tabelkowo wychodzi mi 65F (72/90) i wezmę milenę (flamenco, magnolia) 65F + przedłużkę (bo inaczej się nie dopnę) to będzie dobrze?
Mi bardziej od wygladu podoba się to co robią z piersiami.
Ale prototypami halfcupów jestem oczarowana!
Stary 2009-06-07, 15:13   #1208
vielleicht
Raczkowanie

GG do vielleicht

Cytat:
Czy jeśli tabelkowo wychodzi mi 65F (72/90) i wezmę milenę (flamenco, magnolia) 65F + przedłużkę (bo inaczej się nie dopnę) to będzie dobrze?
Też mam 90 w biuście i magnolia 65G jest na mnie dobra. Zdjęcia wrzuciłam gdzieś wcześniej.
Cytat:
Zgadzam się są przepiękne!
Stary 2009-06-07, 15:34   #1209
tenebris
Zakorzenienie

GG do tenebris

To prawda że Romantica z Mileny ma większe miseczki niż by wypadało?

tenebris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-07, 15:46   #1210
*Catherrine*
Zakorzenienie

Cytat:
Mi bardziej od wygladu podoba się to co robią z piersiami.
które to halfcupy?
Nom tak, wygląd nie jest najważniejszy skoro "to co robią" jest takie superaśne

edit: wg rozmiarówki effuniaka wychodzi mi 75B ehm..

Cytat:
Napisane przez vielleicht Pokaż wiadomość
Też mam 90 w biuście i magnolia 65G jest na mnie dobra. Zdjęcia wrzuciłam gdzieś wcześniej.
Widziałam, podziwiałam Twoją magnolię Tylko że Ty masz mniej pod biustem i to inaczej wychodzi.. I nie wiem jaki zamówic...

Edytowane przez *Catherrine*
Czas edycji: 2009-06-07 o 15:48
*Catherrine* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-07, 16:44   #1211
kukimonster
BAN stały

*Catherrine* Ja nie radzę Ci brać 65 z flamenco, one chybą są podobne do sylvestrine, te obwody są ciasne i naprawdę się wiele nie rozciągają. Chyba, że chcesz chodzić ciągle z przedłużką...
A z effuniaka to ci wychodzi raczej 70DD... Tymbardziej, że chcesz bardzo scisły... tylko tu należy mierzyć się w zwisie a sprawdzałas na pomiar w wyproście...
kukimonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-07, 16:46   #1212
vielleicht
Raczkowanie

GG do vielleicht

Cytat:
Które to halfcupy? (...) Widziałam, podziwiałam Twoją magnolię Tylko że Ty masz mniej pod biustem i to inaczej wychodzi.. I nie wiem jaki zamówic...
Agta85 wrzuciła link do jednego z halfcupów Effuniak: http://balkonetka.pl/katalog/bra/eff...alfcup-butters
Co do mojej magnolii to dziękować Jeśli mogę spytać: dlaczego unikasz 70-tki? Myślę, że noszenie z przedłużką w jakiś sposób mija się z celem. Jeżeli jest Twój rozmiar (jest z flamenco) to warto wziąć. Magnolię widzę tylko w 65F. Możesz kupić, najwyżej wymienisz moim zdaniem może mieć za wąskie fiszbiny. Ja na Twoim miejscu wzięłabym 70E, ale to oczywiście Twoja decyzja

Edytowane przez vielleicht
Czas edycji: 2009-06-07 o 16:48
vielleicht jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-07, 18:38   #1213
IzaS
Raczkowanie

Lightbulb Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II

agta85 - teraz będę zadawała pytania tutaj
To od początku. Najpierw rozmiary:
miseczka B
W biuście: 82
Pod biustem: 73
Mam małe piersi i dodatkowo szeroko rozstawione. Chciałabym nosić push-upy, żeby piersi trochę 'urosły' optycznie. Niestety, mam problem z dobraniem, bo przy miseczce B robią mi się 'buły'.
Co do biustonoszy, wydaje mi się, że są dobrane dobrze - nie są za luźne, nie za ciasne, z miseczkami jest tak samo i nie mam tych 'buł'. Noszę 32/70 , czyli 70 B.
Dobrze czy źle?
IzaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-07, 18:47   #1214
agta85
Wtajemniczenie

IzaS, niestety teraz nie mam już czasu, aby Ci odpowiedzieć. Mam nadzieję, że ktoś inny odpowie. A jak nie to odpowiem najpóźniej jutro rano.
Stary 2009-06-07, 18:56   #1215
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:
half cupy są ładniejsze, ale niestety na razie niedostępne
a to co w nich widzimy to: małe zabudowanie (w tym ramiączka normalne a nie 2cm), wygoda, śliczny kształt jakie robią

Cytat:
Napisane przez IzaS Pokaż wiadomość
miseczka B
Mam małe piersi i dodatkowo szeroko rozstawione. Chciałabym nosić push-upy, żeby piersi trochę 'urosły' optycznie. Niestety, mam problem z dobraniem, bo przy miseczce B robią mi się 'buły'.
Co do biustonoszy, wydaje mi się, że są dobrane dobrze - nie są za luźne, nie za ciasne, z miseczkami jest tak samo i nie mam tych 'buł'. Noszę 32/70 , czyli 70 B.
Dobrze czy źle?
po pierwsze te bazarkowe staniki nie mają miseczek , więc stwierdzanie że nosi się 32/70 = 70B jest trochę dziwne :P

polecam na początek okolice 65C /65D możliwe że D będzie trochę za duże ale będziesz miała gdzie migrować i niebawem powinien się zapełnić
co do biustonoszy to równie dobrze mogą sprawdzać się miękkie i lepiej na nich określić czy są dobre czy nie , ale jeżeli bardzo chcesz to możesz spróbować usztywnianych, ale myślę, że możesz spokojnie darować sobie "poduszeczki" przy dobrze dobranym staniku zresztą... czy nie jest miło wiedzieć, że to co masz pod bluzką to twój biust a nie gąbka?
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-07, 18:56   #1216
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
miseczka B
Dobrze czy źle?
przy takich wymiarach powinnaś celować w obwody 65, zmierz się jeszcze w pozycji pochylonej pod kątem 90 stopni
push-upy deformują biust, przy dobrze dobranym miękkim staniku efekt jest nawet lepszy

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-07, 18:58   #1217
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
miseczka B
Dobrze czy źle?
To może ja spróbuję...
Stanik wydaje ci się dobry, bo nie miałaś lepszego.
Przy wymiarach 73 pod biustem myślę, że najlepsze byłoby 65, które odpowiednio dobrze będzie trzymało Twój biust.
A więc w brytyjskim rozmiarze to 65C lub 65D, ja bym się bardziej skłaniała do 65D, bo 1. stanik powinien być troszkę luźniejszy. Po pewnym czasie noszenia takiego biustonosza, starannym zakładaniu go piersi się powiększą/wypełnią. Czasem nei ma to przełożenia na cm, ale na wygląd jak najbardziej.

Z polskich rozmiarów to będzie 65C.

Pisałaś gdzieś, że masz mały biust i że chcesz push upy. Ale po co? Możesz uwierzyć nam na słowo, że w dobrze dobranym biustonoszu nawet miękkim (!) Twój biust będzie większy niż w 70B.
Stary 2009-06-07, 19:07   #1218
IzaS
Raczkowanie

mam problem z wyliczeniem... co to znaczy odejmujemy obwód biustonosza???
tzn że mam wziąć swój jakikolwiek biustonosz i odjąć jego obwód?
Stary 2009-06-07, 19:13   #1219
vielleicht
Raczkowanie

GG do vielleicht

http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html
Wystarczy, że wpiszesz swoje wymiary. Zresztą dziewczyny już podpowiedziały Ci rozmiar.
Obwód biustonosza to liczba przy rozmiarze (np. 65 przy 65D), ale nie do końca rozumiem Twoje pytanie.
Stary 2009-06-07, 21:11   #1220
IzaS
Raczkowanie

wyszło mi polskie 65 B
Stary 2009-06-07, 22:28   #1221
vielleicht
Raczkowanie

GG do vielleicht

Cytat:
A więc w brytyjskim rozmiarze to 65C lub 65D, ja bym się bardziej skłaniała do 65D, bo 1. stanik powinien być troszkę luźniejszy. Po pewnym czasie noszenia takiego biustonosza, starannym zakładaniu go piersi się powiększą/wypełnią. Czasem nei ma to przełożenia na cm, ale na wygląd jak najbardziej.
Z polskich rozmiarów to będzie 65C.
Czytaj uważnie, bo każdemu staramy się pomóc, ale Tobie już trzy dziewczyny podpowiadały. Odpowiedni na początek będzie rozmiar 65C polski lub 65D brytyjski, ponieważ biust może Ci się powiększyć przez dobrze dobrany biustonosz (jak napisały już Antii89 i imp18). Różne modele staników mają różne rozmiarówki, niektóre mają np. mniejsze/większe miski niż standardowe, niektóre rozciągliwy/ściśliwy obwód, dlatego jeżeli się zdecydujesz na jakiś model lub będziesz miała jeszcze jakieś pytania, na pewno podpowiemy.
Stary 2009-06-07, 22:39   #1222
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
wyszło mi polskie 65 B
Nie wiem, czemu kalkulator źle pokazuje. Tabelkowo polskie 65C jest na 82cm, a przy 83cm jest już nawet 65D.
Stary 2009-06-07, 22:50   #1223
Antii89
Zakorzenienie

Dziewczyny jak dostać zniżkę na ebras jako uzytkowniczka Lobby? Bo słyszałam, że coś takiego istnieje...

Hihi wyszukiwarka nie gryzie. Jednak znalazłam.

Edytowane przez Antii89
Czas edycji: 2009-06-07 o 22:54
Antii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-07, 23:08   #1224
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Hihi wyszukiwarka nie gryzie. Jednak znalazłam.
to możesz się tutaj pochwalić

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-07, 23:11   #1225
*Catherrine*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kukimonster Pokaż wiadomość
*Catherrine* Ja nie radzę Ci brać 65 z flamenco, one chybą są podobne do sylvestrine, te obwody są ciasne i naprawdę się wiele nie rozciągają. Chyba, że chcesz chodzić ciągle z przedłużką...
A z effuniaka to ci wychodzi raczej 70DD... Tymbardziej, że chcesz bardzo scisły... tylko tu należy mierzyć się w zwisie a sprawdzałas na pomiar w wyproście...
Ja mam tak 89-90 w pochyleniu.

Cytat:
Napisane przez vielleicht Pokaż wiadomość
Agta85 wrzuciła link do jednego z halfcupów Effuniak: http://balkonetka.pl/katalog/bra/eff...alfcup-butters
Co do mojej magnolii to dziękować Jeśli mogę spytać: dlaczego unikasz 70-tki? Myślę, że noszenie z przedłużką w jakiś sposób mija się z celem. Jeżeli jest Twój rozmiar (jest z flamenco) to warto wziąć. Magnolię widzę tylko w 65F. Możesz kupić, najwyżej wymienisz moim zdaniem może mieć za wąskie fiszbiny. Ja na Twoim miejscu wzięłabym 70E, ale to oczywiście Twoja decyzja
Nie unikam 70, po prostu nie chcę żeby sie szybko rozciągnął, bo to się też mija z celem kupienie dobrze dobranego stanika, który za chwilę będzie taki jakie miałam dotychczas.. Ale skoro mówicie że one są bardzo ścisłe i mało się rozciągają to rzeczywiście lepiej wziąc 70tkę. I prawdopodobnie E tak? To dlatego że rozmiar mniejsza miseczka przy większym obwodzie?

edit: a te halfcupy effuniaka to zupełnie co innego - śliczne

Edytowane przez *Catherrine*
Czas edycji: 2009-06-07 o 23:13
*Catherrine* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 01:23   #1226
IzaS
Raczkowanie

Talking Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II

Cytat:
Napisane przez agta85 Pokaż wiadomość
Nie wiem, czemu kalkulator źle pokazuje. Tabelkowo polskie 65C jest na 82cm, a przy 83cm jest już nawet 65D.
65C to mi wyszło, jak zamiast 73 pod biustem wpisałam 70

---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ----------

Pomyłka. Bo zamiast 82 wpisałam 83 dlatego wyszło C. poprawiłam i liczyłam z 70 pod biustem i wychodzi 65 B. no ja nie wiem. najlepiej jak pójdę do sklepu i przymierzę to wam powiem kto lepiej doradza wy czy kalkulator :P
Stary 2009-06-08, 07:52   #1227
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
najlepiej jak pójdę do sklepu i przymierzę to wam powiem kto lepiej doradza wy czy kalkulator :P
Gdyby to było takie proste...
Ten zakres rozmiarowy jest niestety dostępny w bardzo niewielu sklepach.
Stary 2009-06-08, 10:12   #1228
kilianna
Zakorzenienie

Przybywam z wielką prośbą o rozwiązanie problemu

Jakiś czas temu kupiłam w Milenie stanik, rozm 65F i początkowo leżał super, obwód się jednak rozciągnął, teraz już nie leży tak, jak trzeba. Teraz chciałabym znowu coś u nich zamówić (wpadła mi w oko biała bardotka), ale nie wiem, czy brać 65F, czy nie zejść może na 60, tylko czy to aby nie byłaby przesada? Mam pod biustem 73, ta 60 może być trochę dusząca, jak uważacie? Aha i jakbym jednak brała 60tkę, to wtedy rozmiar miseczki to będzie G? Nie wiem jak to wpisać na kalkulatorze, bo tam mi wychodzi 65F, który jednak po czasie, tak jak pisałam, rozciągnął się i jest za luźny.
Dziękuję z góry za pomoc
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 10:16   #1229
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
Przybywam z wielką prośbą o rozwiązanie problemu

Jakiś czas temu kupiłam w Milenie stanik, rozm 65F i początkowo leżał super, obwód się jednak rozciągnął, teraz już nie leży tak, jak trzeba. Teraz chciałabym znowu coś u nich zamówić (wpadła mi w oko biała bardotka), ale nie wiem, czy brać 65F, czy nie zejść może na 60, tylko czy to aby nie byłaby przesada? Mam pod biustem 73, ta 60 może być trochę dusząca, jak uważacie? Aha i jakbym jednak brała 60tkę, to wtedy rozmiar miseczki to będzie G? Nie wiem jak to wpisać na kalkulatorze, bo tam mi wychodzi 65F, który jednak po czasie, tak jak pisałam, rozciągnął się i jest za luźny.
Dziękuję z góry za pomoc
generalnie te nowe modele są bardzo ciasne, ale stare chyba nie więc musisz patrzec co bierzesz bo w niektórych 65 byś się nie dopięła
nie wiem czy takie schodzenie ma sens bo może być faktycznie ciasny, ale jeżeli faktycznie chcesz to chyba 60H .. najlepiej zaniż swój obwód pod biustem w kalkulatorze
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 10:37   #1230
kilianna
Zakorzenienie

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12663342]generalnie te nowe modele są bardzo ciasne, ale stare chyba nie więc musisz patrzec co bierzesz bo w niektórych 65 byś się nie dopięła
nie wiem czy takie schodzenie ma sens bo może być faktycznie ciasny, ale jeżeli faktycznie chcesz to chyba 60H .. najlepiej zaniż swój obwód pod biustem w kalkulatorze [/quote]
dziękuję za odp
własnie tego się obawiam, że będzie przesadnie za ciasny ten obwód. A wpadła mi w oko bardotka, byłaby idealna do sukni z gołymi ramionami na ślub, tylko się obawiam, że ten obwód po czasie się rozciągnie, ale skoro te nowe modele tak się nie rozciągają, to może faktycznie nie ma co przesadzać z tym schodzeniem w dół
A rozciągnął mi sie tak strasznie baroque

Może ktoś ma bardotkę z załącznika i może coś powiedzieć na temat obwodu?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bardotka.jpg (10,4 KB, 23 załadowań)
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości