Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-25, 18:23   #2671
AimiA
SPAMER
Nieopłacona reklama

GG do AimiA Send a message via Skype™ to AimiA
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
Cieszę się, że mogłam pomóc

A jaki z jakiej firmy kupiłaś? 75E nie jest za małe? bo to 75E jest na 96/99 (pol/bryt) w biuście, a Ty pisałaś że masz ponad 100 jeśli jest dobrze dopasowane to pewnie szybko z niego wyrośniesz ale i tak będzie lepsze niż 85B

z miary wychodzi ponad 100 ale jak pisałam nie byłam pewna tego pomiaru bo mam biust celujący sutkami na boki a nie wprost i dużo mi cm z mojego obwodu wychodziło z naprężenia miary a nie "po skórze"
a mierzyłam wszystko co mi dali i koniec końców sama nie wiem co kupiłam, później lookne
AimiA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 18:36   #2672
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AimiA Pokaż wiadomość
z miary wychodzi ponad 100 ale jak pisałam nie byłam pewna tego pomiaru bo mam biust celujący sutkami na boki a nie wprost i dużo mi cm z mojego obwodu wychodziło z naprężenia miary a nie "po skórze"
a mierzyłam wszystko co mi dali i koniec końców sama nie wiem co kupiłam, później lookne
z naprężenia mary wychodzi mniej a nie więcej, więc nie rozumiem, poza tym w biuście należy mierzyć się luźno, tylko pod biustem ciasno
a mierzyłaś się w pochyleniu czyli tzw zwisie? (omijamy brodawki)
105 a 96/99 to 2/4 rozmiary różnicy to dość dużo chyba że ten stanik jest baaardzo dużomiseczkowy albo się źle mierzyłaś, a ile wyszło jak mierzyli Cię w Yoshi?
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 18:37   #2673
mamzaawansowanegodowna
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość
Przy 88cm w pochyleniu 60D będzie za małe. A czy mogłabyś zmierzyć się pod biustem ale nie ciasno, tylko normalnie (tzn miarka całkowicie bez luzu obejmuje ciało, ale bez ściskania). "Na oko" zaproponowałabym brytyjskie 60E/F, polskie 60G, ale chciałabym jeszcze zobaczyć co by wyszło według effuniakowej metody.
Bez mocnego ściskania wychodzi 68-69. A to normalne, że w zwisie mam o tyle więcej? Do starości baardzo daleko, do dzieci również...

Edytowane przez mamzaawansowanegodowna
Czas edycji: 2009-06-25 o 18:45
mamzaawansowanegodowna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 18:47   #2674
hihi
Zakorzenienie

Dostalam moje flamenco milenowe i zostawiam, bo nie dosc, ze sliczny, to rozmiar trafiony w 10 Ciutkę odstaaje koronka na gorze, ale... mam na nią sposob
Stary 2009-06-25, 18:57   #2675
mamzaawansowanegodowna
Przyczajenie

To gratuluję udanego zakupu. Ja z Mileny mam Lemon Sorbet, ale albo źle go nakładam, albo to taki krój. Wydaje mi się, że nakładam go zbyt nisko, dlatego w miseczce zostawała wolna przestrzeń, nałożyłam go wyżej, dalej to samo i zaczął mocno spłaszczać. Spróbowałam nałożyć jeszcze wyżej to nachodzi mi na pierś. Porażka :/
mamzaawansowanegodowna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 19:12   #2676
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamzaawansowanegodowna Pokaż wiadomość
To gratuluję udanego zakupu. Ja z Mileny mam Lemon Sorbet, ale albo źle go nakładam, albo to taki krój. Wydaje mi się, że nakładam go zbyt nisko, dlatego w miseczce zostawała wolna przestrzeń, nałożyłam go wyżej, dalej to samo i zaczął mocno spłaszczać. Spróbowałam nałożyć jeszcze wyżej to nachodzi mi na pierś. Porażka :/
Podobno sorbet to trudny model?

Mi tak sie podoba flamenco, ze zastanawiam sie czy zamiast polowac w ciemno na jasną arabelkę, to nie kupic magnolii, ktora jest jasna wersja flamenco

Bo w arabelce boje sie pustych misek
Stary 2009-06-25, 20:11   #2677
SabinaD
Raczkowanie

Question Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II

Witam mam pytanko odnosnie ciasniejszego obwodu w biustnonoszu , czy py takim obwodzie nie bolaWas plecy , kark bo ja odzczywam czasami takie dolegliwosci a kiedy slsyzalam ze takie bole moga byc spowodowane zbyt ciasnym biustnoszem
SabinaD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 20:21   #2678
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SabinaD Pokaż wiadomość
Witam mam pytanko odnosnie ciasniejszego obwodu w biustnonoszu , czy py takim obwodzie nie bolaWas plecy , kark bo ja odzczywam czasami takie dolegliwosci a kiedy slsyzalam ze takie bole moga byc spowodowane zbyt ciasnym biustnoszem
Wiesz co .. na samym początku trochę tak miałam ale nie wiem czy do końca było to spowodowane stanikiem czy tym że w nowym biustonoszu zaczęłam się prostowac w każdym razie przeszło i teraz mi bardzo wygodnie
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 20:25   #2679
marta..
Raczkowanie

prosze o porade expertek dopiero sie nawracam na dobre staniki i planuje moj pierwszy zakup tylko czy dobrze wyliczylam rozmiar?
ciasno pod biustem: 76cm
luzno: 79cm
w biuscie: 90cm
"w zwisie" 92 cm

wyliczylam 70D (32D UK)

kupujecie staniki na E-bayu, bo przegladalam ofert i wlasciwie za ok. 60-80 zl mozna juz nabyc Freye..
A co polecacie na poczatek?
marta.. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 20:33   #2680
megan_77
Rozeznanie

Witajcie! Dawno się nie odzywałam, jak zwylke z braku czasu
Staram się podczytywać Was na bierząco.

Cały czas noszę Freye Rio 65F i jest dobra, niestety już wyrosłam z Panache Confetti rozmiar 65FF 0 małomiseczkowy i fiszbiny były dla mnie za szeokie - powędrował na allegro.
Marzy mi się Effuniak, ale taki netralny tzn. interesuje mnie biały lub cielisty, a;e takich na razie nie ma i nie wiadomo kiedy będzie

Bardzo mi się podoba Panache - Masquerade Isis i mam pytanie czy to model małomiseczkowy, czy standardowy?
Potrzebuję na lato do jasnych bluzek - czy te drobne hafty odznaczają się pod białą bluzką??
Jak z fiszbinami czy są bardzo szerokie??
Może ktoś ma i wie - to proszę o odpowiedź.

Dla przypomnienia moje wymiary: 72 pod biustem, biust w tzw. zwisie ok.94.
megan_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 20:52   #2681
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta.. Pokaż wiadomość
prosze o porade expertek dopiero sie nawracam na dobre staniki i planuje moj pierwszy zakup tylko czy dobrze wyliczylam rozmiar?
ciasno pod biustem: 76cm
luzno: 79cm
w biuscie: 90cm
"w zwisie" 92 cm

wyliczylam 70D (32D UK)

kupujecie staniki na E-bayu, bo przegladalam ofert i wlasciwie za ok. 60-80 zl mozna juz nabyc Freye..
A co polecacie na poczatek?
90-92 jest na granicy D i DD http://spreadsheets.google.com/pub?k...aEKk9Hw&gid=31 może lepiej weź brytyjskie 32DD polskie 70E, w pierwszym dobrym lepiej mieć trochę luzu na migrację

dziewczyny polecają na pierwszy dobry stanik Curvy Kate do jest dość tania ok100zł, ale Freya chyba też może być, mój pierwszy to właśnie Freya Arabella z ebaya
Stary 2009-06-25, 21:00   #2682
Julkakulkaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SabinaD Pokaż wiadomość

Póki co siedzę od pół godziny w nowym biustonoszu i oprócz tego że nawet przez wacik wbija się w mostek to jest ok

Matra - dziewczyny na początek polecają modele z Curvy Kate (wiecie że na początku jak pisałyście CK myślałam że chodzi Wam o Calvina Kleina ?

Przymierzyłam CK Princeskę 65DD na 71/86 i:
- miski dobre, minimalnie przyduże, bardziej lewa pierś (mniejsza). Stwierdziłam że zostawię bo czekam na migrację, a mniejszy rozmiar byłby za mały na większą pierś;
- jest ładny, mimo że czerwony
- gniecie mostek Włożyłam wacik. Minie?
- czy to że tył obwodu nachodzi 1,5 cm na łopatki, ale tylko kawałek tak na szerokość, tam gdzie jest połączenie z ramiączkami jest ok czy obwód jest za duży? Dodam że dałam radę zapiąć się na najciaśniejszą haftkę;
- Wasze biusty są jakieś bardziej okrągłe w stanikach, też chcę taki

Jak sądzicie, jest dobrze?
Nie wkleję fotek bo zgubiłam gdzieś kabelek do aparatu...
Julkakulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 21:20   #2683
simeri
Wtajemniczenie

ja nosiłam moją Arabelkę z wacikiem jakieś 2-3 dni i już było dobrze jeśli nadal będzie Cię gnieść spróbuj odgiąć trochę fiszbiny.
Stary 2009-06-25, 21:45   #2684
syyluusiiaa
Rozeznanie

Mam pytanko jak ja pod biustem mam 72 a kolezanka ma 75 to znaczy ze ona jest grubsza czy poprostu ma wiekszy biust?????????
syyluusiiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 21:55   #2685
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syyluusiiaa Pokaż wiadomość
Mam pytanko jak ja pod biustem mam 72 a kolezanka ma 75 to znaczy ze ona jest grubsza czy poprostu ma wiekszy biust?????????
Może ma inną budowę ciała... Poza tym 3 cm to niewiele przecież i skąd takie porównywanie się?
Stary 2009-06-25, 22:08   #2686
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
w co ma obwód pod biustem do wielkości biustu? zapytaj o obwód biustu i odejmij od obwodu pod, wtedy możecie sobie porównywać biusty

nie znaczy, że jest grubsza tylko ma szersze żebra, jeśli ciasno się mierzyłyście, to osoba z mniejszą miarą może być grubsza
Stary 2009-06-25, 22:10   #2687
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Czy to, że w jednej książce jest czcionka 12, a w drugiej 10, to oznacza, że ta pierwsza ma więcej stron, czy, że jest w twardej oprawie?

Powyższe pytanie jest bardzo podobnej treści

Twoja koleżanka może mieć zarówno większy, jak i mniejszy biust.
Może też być grubsza lub chudsza od Ciebie.

Liczba centymetrów pod biustem nie ma bezpośredniego przełożenia ani na wielkość biustu, ani na tuszę.

Edytowane przez agta85
Czas edycji: 2009-06-25 o 22:11 Powód: bo pomyliłam liczbę z ilością :]
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 22:19   #2688
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Julkakulkaa Pokaż wiadomość
I Ty masz małe piersi??? To dziwne, bo ja mam 71/86 i mój chłopak twierdzi że są ładne, w sam raz, a moje koleżanki że mam duży biust Duży to lekka przesada, ale jest akurat
Więc nie wymyślaj, bo Twój biust wcale nie jest mały (pewnie jak tak mówisz smutno robi się dziewczynom z jeszcze mniejszym biustem) tylko szoruj po porządny stanik dobry na migrację

Ja zamówiłam 30DD Curvy Kate,wieczorem ją przymierzę i jak będzie dobra to myślę że dla Ciebie też będzie ok Tylko dlaczego przysłali mi czerwoną skoro zamawiałam czarną ?
Np. mi
Ja tu kolezanke pocieszam i co?? Ona calkiem okazaly biust, dwa razy wiekszy od mojego. Szlag mnie trafia jak czytam cos takiego
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 22:42   #2689
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Dostalam moje flamenco milenowe i zostawiam, bo nie dosc, ze sliczny, to rozmiar trafiony w 10 Ciutkę odstaaje koronka na gorze, ale... mam na nią sposob
masz szczęście do problematycznych modeli

Cytat:
Napisane przez mamzaawansowanegodowna Pokaż wiadomość
twój opis sugerowałby za małą miskę, ale bez zdjęcia trudno coś doradzić.

Cytat:
Napisane przez megan_77 Pokaż wiadomość
Witajcie! Dawno się nie odzywałam, jak zwylke z braku czasu
Staram się podczytywać Was na bierząco.

Cały czas noszę Freye Rio 65F i jest dobra, niestety już wyrosłam z Panache Confetti rozmiar 65FF 0 małomiseczkowy i fiszbiny były dla mnie za szeokie - powędrował na allegro.
Marzy mi się Effuniak, ale taki netralny tzn. interesuje mnie biały lub cielisty, a;e takich na razie nie ma i nie wiadomo kiedy będzie

Bardzo mi się podoba Panache - Masquerade Isis i mam pytanie czy to model małomiseczkowy, czy standardowy?
Potrzebuję na lato do jasnych bluzek - czy te drobne hafty odznaczają się pod białą bluzką??
Jak z fiszbinami czy są bardzo szerokie??
Może ktoś ma i wie - to proszę o odpowiedź.

Dla przypomnienia moje wymiary: 72 pod biustem, biust w tzw. zwisie ok.94.
Isis nie mam, ale podejrzewam, że jest taka jak inne maskaradki - czyli standardowa. A cieliste i białe effuniaki mają być w następnej po najbliższej dostawie w tej najbliższej mają być czerwienie (a i możliwe, że straplessy będą).

Cytat:
może inaczej się zmierzyła a co ma obwód do biustu nie wiem (ale pewnie producenci rozmiarów typu I,II,III, 32/70, 34/75 wiedzą).

Cytat:
Napisane przez Julkakulkaa Pokaż wiadomość
Póki co siedzę od pół godziny w nowym biustonoszu i oprócz tego że nawet przez wacik wbija się w mostek to jest ok

Matra - dziewczyny na początek polecają modele z Curvy Kate (wiecie że na początku jak pisałyście CK myślałam że chodzi Wam o Calvina Kleina ?

Przymierzyłam CK Princeskę 65DD na 71/86 i:
- miski dobre, minimalnie przyduże, bardziej lewa pierś (mniejsza). Stwierdziłam że zostawię bo czekam na migrację, a mniejszy rozmiar byłby za mały na większą pierś;
- jest ładny, mimo że czerwony
- gniecie mostek Włożyłam wacik. Minie?
- czy to że tył obwodu nachodzi 1,5 cm na łopatki, ale tylko kawałek tak na szerokość, tam gdzie jest połączenie z ramiączkami jest ok czy obwód jest za duży? Dodam że dałam radę zapiąć się na najciaśniejszą haftkę;
- Wasze biusty są jakieś bardziej okrągłe w stanikach, też chcę taki

Jak sądzicie, jest dobrze?
Nie wkleję fotek bo zgubiłam gdzieś kabelek do aparatu...
CK no w sumie też jakbym nie wiedziała to bym poszukała portii u Kleina
jeśli mniejszy byłby za mały na większą pierś to znaczy że rozmiar dobry. Fiszbiny w ciągu ok. 2 tygodni powinny się dopasować (możesz spróbować je trochę poodginać). ten tył obwodu nie powinien nachodzić - bardzo możesz go odciągnąć od ciała?
Stary 2009-06-25, 22:51   #2690
Julkakulkaa
Rozeznanie

jeśli mniejszy byłby za mały na większą pierś to znaczy że rozmiar dobry. Fiszbiny w ciągu ok. 2 tygodni powinny się dopasować (możesz spróbować je trochę poodginać). ten tył obwodu nie powinien nachodzić - bardzo możesz go odciągnąć od ciała?[/QUOTE]

Jakieś 5cm, ale zauważyłam że dzieje się to tylko z jednej strony - może dlatego że mam krzywy kręgosłup, odchylony na środku w lewo?
Julkakulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 22:57   #2691
megan_77
Rozeznanie

Kochana Luziko! dziękuję Ci za odpowiedź!

To poczekam do soboty, może coś ciekawego będzie w Szufladzie
megan_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 00:07   #2692
bemolka
Zakorzenienie

weszłam sobie na strone triumpha i na moje wymiary 74/86 ich przelicznik pokazuje mi rozmiar 75A , a przy 85 w biuście 75 AA

yyyy
bemolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 00:10   #2693
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bemolka Pokaż wiadomość
weszłam sobie na strone triumpha i na moje wymiary 74/86 ich przelicznik pokazuje mi rozmiar 75A , a przy 85 w biuście 75 AA

yyyy
ale chyba wiesz już że to bzdura?
Stary 2009-06-26, 00:11   #2694
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bemolka Pokaż wiadomość

yyyy
Mi wyszło 60 >G albo 65>G w sumie bez różnicy.
Stary 2009-06-26, 00:14   #2695
bemolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
ale chyba wiesz już że to bzdura?
całe szczęście już tak

aha, reakcja mojego TŻ na mój pierwszy miękki stanik w rozmiarze 65D zamiast grubego pushupa75B - " a co Ty sie tak wypinasz do przodu"? jak sobie usiadłam na przeciwko
bemolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 00:42   #2696
syyluusiiaa
Rozeznanie

Bo w końcu ja nie wiem jak szukać tych rozmiarów... patrząc teraz na moje biustonosze na każdej metce od niego mam wpisane 34/75
obliczałam na Bra-fitter i wyszło mi 65D więc jak ja mam szukać biustonoszy??? mam kupować takie na których na metce napisane jest 65D??? czy jak???
Stary 2009-06-26, 01:04   #2697
nelyen
Zadomowienie

Cytat:
Bo w końcu ja nie wiem jak szukać tych rozmiarów... patrząc teraz na moje biustonosze na każdej metce od niego mam wpisane 34/75
obliczałam na Bra-fitter i wyszło mi 65D więc jak ja mam szukać biustonoszy??? mam kupować takie na których na metce napisane jest 65D??? czy jak???
tak, własnie takie. idź do dobrego sklepu stacjonarnego, o ile masz taki w pobliżu - sprawdź na pierwszej stronie wątku albo napisz z jakiego miasta jesteś, to Ci powiemy, gdzie warto iść. albo kupuj przez net

34/75 to beznadziejna bazarowa "numeracja" to oznacza, że obwód Twojego stanika naciąga się nie mniej jak do 75cm, a w praktyce na pewno więcej. o misce nic nie wiadomo. czyli to takie 75x gdzie x oznacza to, co się producentowi przypadkiem do obwodu przyszyło

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy

Edytowane przez nelyen
Czas edycji: 2009-06-26 o 01:10
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 01:32   #2698
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
tak! masz kupować takie które mają na metce 65D albo 30DD (chyba już kilka osób kilka razy Ci to napisało )

niestety na bazarku takich nie znajdziesz, widocznie Chinki mają wszystkie jednakowe biusty

Edytowane przez simeri
Czas edycji: 2009-06-26 o 01:37
Stary 2009-06-26, 02:48   #2699
syyluusiiaa
Rozeznanie

Heheh dobre z tymi Chinkami A więc teraz będe szukała z taka metka 65D lub 30DD, a i jestem z Elbląga
Stary 2009-06-26, 03:00   #2700
cholernarejestracja
Copyraptor

Babeczki, bo będę się niebawem mierzyła w tym uroczo brzmiącym zwisie, to jak mam się obmierzyć bez brodawek? Nad nimi, pod nimi?
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości