|
|
#1291 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
Cytat:
Cytat:
![]() Ze swojej strony polecam: - nozyczki do paznokci Canpola, - Balneum Baby Krem na szorstka skore, - pampersy - chusteczki nawilzane Nivea Soft and Care- bardzo delikatne i przyjemnie pachna, - butelki i smoczki z Aventu, - body, pajacyki, rampersy, - Tormentalum na odparzenia (jest to tormentiol bez kwasu borowego), - Nivea na kazda pogode (na zime), - gryzaczki wypelnione woda- bardzo pomocne podczas zabkowania, - krzeselko do karmienia odradzam: - oliwki, - sudocrem - malutka wanienke z wezykiem do wylewania wody - |
||
|
|
|
#1293 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
kellys, jaki masz ten łuk???
|
|
#1295 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
pomimo mocnego zakręcenia. Mam wrażenie też, że zaczęły przeciekać po jakimś okresie użytkowania, na początku tak nie było. Może coś się wyrobiło. Na szczęście już ich do herbatki nie używam, przeszliśmy na bidonik.
|
|
#1296 |
|
Zadomowienie
|
mi tez aventy przeciekają (bardzo żadko) ale tylko wtedy gdy źle zakręcę, po prostu sprawdzam czy się wylewa i jak tak to zakręcam jeszcze raz i jest w porządku. Zdarza się chyba troszkę częściej niż w przypadku innych butelek ponieważ aventy nie mają dziurki odpowietrzającej w smoczku tylko mają 6 rowków przylegających do krawedzi butelki dlatego trzeba je dobrze zakręcać- jak zresztą wszystko
|
#1297 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapomnialam dodac, ze polecam taz spiworek do spania.
Z odciagaczy mam dwa- najpierw zakupilam Mini Electric z Medeli i bylam/ jestem zadowolona. Niestety cos sie zepsulo i nie chce wogole ciagnac. Musialam szybcioutko zakupic drugi. Karmie butelka swoim mlekiem, wiec nie bylo czasu na poszukiwanie gdzie taniej ew. zakupy na allegro. Kupilam Aventu ISIS i w sumie jak juz sie nauczylam go obslugiwac to sciaganie nie jest takie dlugie i namachawac sie wajcha nie trzeba. Jedyne co mnie denerwuje to to ze jak bardzo zassie piers to taki plastikowy dinks wypada i trzeba rozkrecic caly laktator zeby go wlozyc z powrotem ![]() Mnie niekapek z Aventu przecieka (moze dlatego ze zalozylam zwyklego smoczka). Z butelkami nie mam takiego problemu |
|
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
karuzelke mam taka :
http://www.toys.ie/Shop_View_Large.a...de=E09803&pfix= a łuk taki: http://www.toys.ie/Shop_View_Large.a...de=E07777&pfix= jest super, mozna go zaczepic gdzie sie chce.. np. ja daje go malemu nawet do łózeczka
|
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
skylie, moze zużyła się ta mała gumowa część? ja tak miałam
|
|
#1300 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszytsko wyglada ok. Juz sprawdzalam na 1000 sposobow
Niestety mam drugi laktator i jakos mi sie trudno zebrac
|
|
|
|
#1301 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tam jest jakaś gumowa część w nakrętce? Chyba coś przeoczyłam ...Zaraz obejrzę... |
|
|
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
tam jest taka gumowa "membrana". Maluteńka część w tym co się przykłada do piersi. Takie coś: http://www.allegro.pl/item672678834_...ric_wa_wa.html
|
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam reczny z aventu i tez mi tez jak zassie za bardzo to ten dinks sie przekreca i musze wszystko rozkrecac ![]() miałam w zestawie 3 dodatkowe dinksy no i wymieniałam ale jakos nie widze róznicy.... ![]() Po prostu staram sie czesciej odczepic laktator od piersi zeby nie zasysało za bardzo i juz mi sie nie przekreca ta gumka ![]() |
|
|
|
|
#1304 |
|
Zadomowienie
|
jak komuś wypada z laktatora aventa zaworek (biała "gwiazdka") to polecam dokupienie innego zaworka avent takiego lejka. Kiedys one były tylko w elektrycznych laktatorach avent (przerabianych na ręczne) a teraz juz sa we wszystkich nowych avent isis.
Załączam link z zaworkiem, w sklepach o ile mi wiadomo to jest klopot z kupieniem samego zaworka bo teraz się dużo pozmienialo w avencie i jest cos takiego jak "zestaw naprawczy" i sprzedawcy przewaznie nie chca go dzielić na części bo jak ktoś chce kupić cos do laktatora to przeważnie jest to zaworek i nie ma co zrobic z resztą (korpusem, membraną,....) a avent nie sprzedaje teraz samych zaworków (info od przedstawicielki avent) http://allegro.pl/item671116064_sagi...sis_zawor.html
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie sprawdziły się:
-ręczny laktator Medela-absolutny hit, odciągałam mleko dosłownie jednym palcem w 10-20 minut. Świetnie radził sobie nawet ze sporymi zastojami w piersiach ![]() -przewijak na łóżeczko -butelki Lovi te z dynamicznym smoczkiem (wg mnie o wiele lepsze od Aventu) -woda dla maluszków Mama i Ja (nie muszę przegotowywać, szybciutko do podgrzewacza i gotowe) -oczywiście Frida do noska -pieluchy Huggies Premium, lepsze od Pampersów i wszystkich innych -krem do pupci z Hippa (zero odparzeń) -duże ręczniczki z kapturem z Ikei (mam kilka z innych firm i strasznie się z nich sypie, a te są bez zażutu) -karuzelka Fisher price z miśkami (mała bardzo ją polubiła) -no i wózek się sprawdza w 100% jestem bardzo zadowolona i ze spacerówki i z gondolki (Nurse Dakar) - z ciuszków śpiochy/pajace rozpinane na całej długości (gdy niunia była mniejsza), teraz hitem są bodziaki
|
#1306 |
|
Zadomowienie
|
...tak z ciekawosci zapytam: jaka masz gondole do dakara ? duplo (łamie się w fotelik 0-13) czy zwykłą
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
A jeśli chodzi jeszcze o zabawki to dla takich dzieci 12 + polecam:
piramidę - takie nakładane kółka od największego do najmniejszego (moja córcia bardzo lubi się tym bawić, choć oczywiście nie za długo ), takie zabawki na kijku do prowadzania np. kaczuszka czy motylek (my mamy zająca) oraz kolejkę MULA z Ikei (choć to na razie jej jeszcze tak bardzo nie wciąga, ale też się zainteresuje ). Zabawki nie są drogie, a naprawdę fajne
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jestem z niej bardzo zadowolona...szczególnie z regulowanego oparcia w gondolce
|
|
#1309 |
|
Zadomowienie
|
Pytałam bo w sumie gondola duplo cieszy się u mnie dość duzym powodzeniem, ale ostatnio miałam klienta, który po pierwszym spacerze jednak stwierdził, że lepsza byłaby capazzo + fotelik osobno no i mu wymieniłam (mówił że duplo jest za płytka) ale i tak wiecej sprzedaje duplo chyba dlatego, że taniej wychodzi. Dzięki za odpowiedź
|
#1310 |
|
Zadomowienie
|
Polecam:
Pampersy r. 1 i 2, bo te wypróbowałam, pieluchy z Lidla Toujours r. 3 (dalej jeszcze nie zaszliśmy) tanie i dobre, kosmetyki Hipp, przewijak nakładany na łóżeczko, pajacyki rozpinane na całej długości, rampersy, body kopertowe - szczególnie dla noworodka, dla niemowlaka mogą być przez głowę, gryzaki wodne, grzechotki, pieluchy tetrowe w roli śliniaka i czegoś co jest zawsze pod ręką by wytrzeć to i owo, co wypłynie z buźki, obcinacz do paznokci Canpol, sól fizjologiczna w ampułkach do noska, Odradzam: ubranka zapinane na plecach lub zakładane przez głowę dla noworodka - mało wygodne w zakładaniu, tzw. czapeczki kąpielowe - moje dziecię chyba by szału dostało gdybym mu je zakładała po kąpieli; nie wykorzystałam ani jednej rożek - mnie się nie przydał, wygodniej było mi karmić bez, a poza tym moje dziecię jakoś od samego początku nie lubiło być ciasno owinięte - ostatecznie wykorzystywałam jako kołderkę do przykrycia.
|
|
#1311 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie tez do pasji doprowadza jak musze caly laktator rozkrecac podczas odciagania A z tym odczepianiem to zauwazylam, ze wtedy leci mniej mleka. W sumie jest to nielogiczne, ale tak juz mam. Staram sie jak najdluzej trzymac zaciagnieta piers. Jakos wtedy lepiej leci mleko niz jak odczepiam i zasysam Cytat:
![]() Teraz juz nie bede dokupowac zaworku, bo mi pomalutku laktacja zanika ![]() Cytat:
![]() Fride- stosujemy na zatkany nosek, ale przy katarze zdecydowanie lepszy "katarek" montowany do odkurzacza- duzo szybciej i skuteczniej wyciaga wydzieline z noska przez co nie umeczy sie tak dziecka. Woda- Zywiec Zdroj Tez polecam. Mozna nia tez oczka przemywac U nas sprawdzil sie jeszcze 70% spirytus do przemywania pepka. Polecam rowniez zabawki firmy Lamaze. Moje dziecko jest nimi zafascynowane- mamy zfyrafe, pawia i pajaka. Poza tym zwykla pilke plazowa (taka dmuchana)- kupilam chyba za 3,50 Ostatnio kupilam kilka body na ramiaczkach. Ku mojemu zaskoczeniu otwor na glowe jest tak maly i nierozciagliwy (napow i guziczkow brak), ze nie ma szans "przepchniecia" przez niego glowy malucha Przepraszam, ze tak na raty, ale pisze jak mi sie cos przeypomni
Edytowane przez skylie Czas edycji: 2009-07-03 o 00:00 |
|||
|
|
|
#1312 |
|
Raczkowanie
|
Uffff..
Dziewczyny jesteście niezastąpione Przeczytanie wątku od początku do końca zajęło mi dwa dni i pół nocy Warto było. Mam listę najpotrzebniejszych rzeczy (na podstawie Waszych doświadczeń), ale jeszcze sporo czasu na zakupy. Właśnie wkraczam w 6 miesiąc ciąży. Będę śledzic Wasz wątek, bo jeszcze wiele rzeczy jest dla mnie tajemnicą. Pozdrawiam serdecznie
|
#1313 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Strasznie Wam współczuję, bo bardzo dużo czasu spędziłam na odciąganiu pokarmu - strasznie wkurzało mnie to machanie rączką - z czasem to cała ręka bolała...jednak...mimo wszystko muszę powiedzieć, że mój laktator był 100% sprawny, działał bez zarzutu - szlag by mnie trafił chyba gdybym musiała coś jeszcze rozkrecać, coś przestawiać, czegoś szukać albo w jakiś specjalny sposób "to" robić, a nie tak j ak mi się akurat chce (np w nocy to chyba jakiś koszmar) . Jesteś bardzo dzielne PS. Miałąm ręczny laktator z TT, nie żałuję, że nie miałam elektrycznego. |
|
|
|
|
#1314 |
|
Zadomowienie
|
Jak miałaś TT to mi napisz czy ci sie membrana nie blokowała od tej strony co jest rączka a właściwie pod nią (wolniej opada z tej strony) ? Bo ja który bym do ręki nie wzięła z TT to się przycina ta membrana, widocznie wszystkie tak maja tylko nie wiem czy podczas odciągania tez sie tak przycina.
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
ja mam TT i nic nigdy sie sie przycinało
|
|
|
|
#1316 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Śliczne są te zabaweczki kellysss! Dzięki za pomysł http://www.tinylove.com/toy.aspx?toyId=224 W sumie podobny do twojego łuku, ale ma jeszcze pozytywki, na których mi tez zależało. Edytowane przez kotikaa Czas edycji: 2009-07-04 o 17:49 |
|
|
|
|
#1317 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nic mi się nie blokowało, super chodziło. Odciągałam pokarm w różnym tempie - zdarzało się i bardzo szybko (jak na mój gust) i powoli...Membrana się nie zacinała |
|
|
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mialam laktator Tommee Tippee i sprawdzal sie.
|
|
|
|
#1319 |
|
Raczkowanie
|
Pytałam wczoraj koleżanki, która właśnie teraz używa laktatora z Tomme Tippee - również działa bez zarzutu, nic się nie zacina.
Narzekała natomiast na pokrętło przy podgrzewaczu (też TT). |
|
|
|
#1320 |
|
Zadomowienie
|
to ja nie wiem czy mi sie same walone sztuki trafiają? Nie wiecie czasem czy da się umiescic na wizazu w formie linku taki 3 sekundowy filmik? to bym wam pokazała o co mi chodzi
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

) pałąk (łuk) Tiny Love - taki do fotelika, wózka, łóżeczka. Ja miałam łuk tropikalny z tej firmy i córci bardzo się podobały wiszące zabaweczki 

..ostatnio w niedzielę zalałam koszyk wózka... herbatką...

...

W sumie jest to nielogiczne, ale tak juz mam. Staram sie jak najdluzej trzymac zaciagnieta piers. Jakos wtedy lepiej leci mleko niz jak odczepiam i zasysam