|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Zachowania, które bulwersują Was w perfumeriach.
Cytat:
![]() tak a propos. zamówiłam w karczmie (raczej drogiej) frytki i zestaw gotowanych warzyw. Zestaw może niezbyt wykwintny, ale nic sensownego bez mięsiwa nie mieli....zestaw warzyw składał sie z brokułów i kalafiora..z jednego końca talerza warzywa były prawie surowe...zas z drugiego były po prostu zepsute....śmierdziały i miały kwaśny smak.....że się śpieszyliśmy awantury nie było, ale przy płaceniu wspomniałam pani delikatnie ze warywa są nieświeże, a ona do mnie oburzona (!!!): -no wie pani co!!!! ale dlaczego nieświeże!!? ta reakcja wydawała mi sie tak abstrakcyjnie debilna ze zaczęłam sie śmiać...kelnerka pyta sie mnie dlaczego mam nieświeże warzywa na talerzu... ![]() druga historia-juz tu kiedyś była, ale w temacie macchiato: ja: -poprosze makiato kelnerka z wyższością i satysfakcją -mówi się maczinato!!!
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-07-03 o 20:53 |
|
|
|
|
|
#2882 |
|
in love with life
|
No comment po prostu.
|
|
#2883 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jestem na tym punkcie paranoicznie wręcz wyczulona. Żeby nie kupić wymacanego przez innych, tysiąc razy otwieranego kosmetyku, zawsze proszę, żeby ekspedientka wyjmując wybrany przeze mnie kosmetyk z szuflady nie brała pierwszego z rzędu, tylko albo z tyłu, albo ze środka. Chociaż kedyś też się nacięłam i przyszłam do domu z masakrycznie "wypaluchowanymi" cieniami Clinique (stalowo srebrny design kasetek Clinique bardzo wiernie oddaje wszelkie próby grzebania w nich/macania/oglądania). Nie wiem dlaczego na tych wszystkich kursach nie mówi się konsultantkom co oznacza symbol otwartego słoiczka na opakowaniu tzn. że towar zachowuje swoje wszystkie właściwości przez określony czas od momentu pierwszego otwarcia (kiedy do kasetki z kosmetykiem wdaje się powietrze i bakterie z paluchów). Wszystkie kosmetyki powinny być fabrycznie foliowane. To jednak zminimalizowałoby możliwości sprzedaży w regularnej cenie de facto niepełnowartościowych produktów. Masakra. Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2009-07-03 o 21:27 Powód: literówki |
|
|
|
|
|
#2884 |
|
Zadomowienie
|
Ja kupiłam kiedyś używany błyszczyk :/ Całe szczęście, że rzecz miała miejsce w Rossmannie, a kosmetyk był firmy Miss Sporty, a nie od Diora.
Co co historii z maczinato - śmiechopłacz mnie bierze. |
|
|
|
|
#2885 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() Jednak ja dla własnego dobrego samopoczucia lubię dobrze wymawiać nazwy, zarówno w restauracji jak i w drogerii, wtedy problemu po prostu nie ma.
|
|
|
|
#2886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba się w perfumeriach dobrze prezentuję bo zawsze - a rzadko wydaję powyżej 100 zł - dostaję po kilka fajnych próbek.
|
|
|
|
|
|
#2888 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2889 |
|
|
Umarłam! Skąd oni biorą te konsultantki?!
|
|
|
#2890 | |
|
in love with life
|
Cytat:
|
|
|
#2891 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
bylam kilka dni temu w sephorze, celem zakupu wyprzedawanej linii zapachow vanilla+costam. zadzwonilam, zapytalam czy jest wybrany przeze mnie zapoach? jest. ok, jutro po niego przyjade.
jutro - przyjezdzam stoja 4 babeczki, gadaja, maluja paznokcie itp - fakt, klientow innych poza mna nie bylo, mloda godzina, jakos 11 - 12. podchodze do polki, patrze - inne zapachy z tej serii sa, ale tego 'mojego' nie ma. no nic - mysle - pewnie mi odlozyly ![]() patrze w kierunku babeczek - zero reakcji na mnie. podchodze, staje w sumie kolo nich - zero reakcji. mowie: ja: 'przepraszam' [ruszyla sie jedna] 'tak?' ja: szukam sephora vanille caramel... baba: tam stoja [machniecie lapa] ja: no wlasnie nie stoja... baba z wielka laska podchodzi i mi pokazuje ja: nie nie ma, sa inne ale vanille caramel nie ma... baba schyla sie z wieeeelka laska, patrzy: no nie ma ja: ale wczoraj dzwonilam i pytalam o nie, moze sa odlozone... baba: z laska zajrzala do szuflady W SZUFLADZIE CHYBA Z 10SZTUK - ZADNE NIE WYSTAWIONE ja: ok, to wezme jedne. a ile one kosztuja baba: 79,90 ja: ale jest promocja... baba podeszla z laska do kasy, klika klika: Oooo 29,90! ja: no, zgadza sie. baba: [do kolezanek] DZIEWCZYNY!!! PRZECENIONE SA !!! ja stoje przy kasie i czekam na obsluge. skasowala mnie laskawie, dostalam probke KREMU GLEBOKO PRZECIWZMARSZCZKOWEGO - mam 20 lat, wygladam na 18. NIGDY WIECEJ MOJA NOGA NIE POSTANIE W SEPHORZE AUCHAN SWADZIM!!!!
Edytowane przez Agniesia666 Czas edycji: 2009-07-09 o 13:49 |
|
|
|
|
#2892 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio robiłam przegląd toruńskich drogerii i perfumerii.
Rossman i Natura na starowce- niekomfortowo mi tam, nie lubie oglądac kosmetykow mając ciągle za plecami ochroniarza, rozumiem że taka ich praca, ale nie czuję się wtedy swobodnie. Douglas w Galerii Copernicus- rewelacja, przemiłe panie, zwłaszcza jedna- widac, ze tez pasjonatka zapachów, kompetentna, chętnie prezentuje perfumy, nie oszczedza testerów ![]() Polecam Nature w Piotrze i Pawle- też bardzo sympatyczne panie, zakupy tam są przyjemnością. A w SP zostaje zawsze pozostawiona sama sobie- nie ma typowego ''czy moge w czymś pomóc'', ale nie ma też ochroniarzy chodzących krok w krok. Można sobie spokojnie testowac
|
|
|
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie najbardziej denerwuje, gdy babeczka w perfumerii zachowuje sie tak, jakby wszystkie rozumy zjadla (zreszta, to nie tylko w perfumerii). Mialam wlasnie w piatek takie zdarzenie. Bylam w jednej z perfumerii - marionnaud - tylko po to, by sprawdzic na kartoniku kto jest dystrybutorem perfum Issey Miyake. Zapytalam czy maja perfumy L`eau D`Issey, na co Pani pobiegla do polki i dostalam odpowiedz: prosze nadgarstek. Odpowiedzialam, ze znam zapach tylko chce zobaczyc buteleczke. Kolejne pytanie: a po co? moja odpowiedz: z ciekawosci, jak wyglada. Na co Pani: "kupila Pani podrobke na allegro? Dlaczego Pani u nas nie kupuje? pewnie taniej bylo". Wiec ja nadal grzecznie, ze chce zobaczyc oryginalna buteleczke i kartonik. Juz dla swietego spokoju dalam nadgarstek do popsikania. I wtedy Pani zaczela mnie z pogarda w glosie uswiadamiac, ze na allegro to 100 % podrobek, ze ona osobiscie to nic nie kupuje na allegro, ze teraz to nic nie zrobie, moja strata itp
Myslalam, ze jej zatkam buzie reka, albo co gorszego zrobie, by w spokoju dane z kartonika spisac. Zapytalam zatem: czy ja Pania pytam gdzie Pani zakupy robi? No i Pani sie obrazila na mnie
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#2894 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze powiedziane!
|
|
|
|
#2895 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
To ja sie pochwale co mnie spotkalo wczoraj w The Body Shop. Poszłam sobie specjalnie aby poszukac bezalkoholowej i ladnie pachnącej mgiełki. Tak, żeby na plażę była. No i szukam, szukam wkoncu znalazlam jedna waniliowa, ale z alkoholem. Więc pytam się pani, czy maja jakies tego typu, tylko, zeby nie mialy w skladzie alkoholu. Na co ona z pełna wiedzy miną odpowiada: -ale ona nie ma w skladzie alkoholu prosze pani. na co ja: no ale z tego co ja widze to alkohol tu jest, w dodatku na pierwszym miejscu skladowym. a pani: -a to pewnie tylko tak napisali bo tak naprawde to nie ma |
|
|
|
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niiiieeee noooo poprostu nie moge tego nie skomentować śmiechem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() :ha haha:
|
|
|
#2897 |
|
Zadomowienie
|
W zeszłym tyg. ( bodajże czwartek) byłam w Douglasie. Kupiłam balsam do ciała za ok 20zł podchodząc do kasy słysze pytanie:
-Czy ma pani naszą karte? -nie-odpowidam Pani zchyliła głowe i "stukała coś w kase _ A czy jako niepełnoletnia moge ją założyć?-zapytałam Pani chwila ciszy następnie dziwny uśmiech. -Tak moze pani.-odpowiedziła Dała mi ankiete do wypełnienia i powiedizła że w ciagu 1-2 tyg karta do mnie dotrze. Ogolnie była sympatyczna( gdy wybierałam basam chciał pomóc ) Tylko nie wiem jak odebrac ten jej dziwny uśmieszek....A bym zapomniała! Pani zanim dała mi formularz do wypełnienia zapytała się czy często robie zakupy w Douglasie. Czy miała prawo się o to zapytać? Co ją moze to interesować jak często robie zakupy w Douglasie? Bała się, że na marne pójdzie ta karta? |
|
|
|
|
#2898 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie ![]() nie wiem czy mogła czy niemogła Cię zapytac o częstotliwość zakupów,grzecznosć mówi,że nie powinna skuteczność jej aktywności w pracy mogła wymusić takie pytanie
|
|
|
#2900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No fajnie Pani wie lepiej, co tam producent do srodka buteleczki nalal
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po za tym, widać że boli ich ucieczka biznesu do perfumerii netowych i allegro...A we wrocławskich perfumeriach pustki...Ostatnio bywszy (wiem że niepoprawnie, ale lubię ) w Marionnaud w Magnolii myślałam że padnę ze śmiechu - 30 ml L'Instant 269 zł....Gdybym nie widziała ich w perfumerii w Irl za 30 eur to może i by mi ktoś wmówił, że to MUSI tyle kosztować...
|
|
|
|
|
|
#2902 |
|
|
Hahaha!!!
![]() Ja bym pewnie najpierw zamilkła na dwie długie sekundy, a potem wybuchnęła niepohamowanym śmiechem.
|
|
|
#2903 |
|
BAN stały
|
Wczoraj miałam kolejna świetna sytuacje. Poszłam do Sephory zeby kupic jeszcze Czekoladowa i Karelowa Wanilie. Znalazłam jeszcze odzywke do paznokci wiec biore. A pani na kasie:
-Ale wie Pani, ze to jest do paznokci? a ja:
|
|
|
|
|
#2904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez danaida Czas edycji: 2011-09-20 o 23:02 |
|
|
|
|
|
#2905 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Przy ostatnich zakupach w Sephorze parę dni temu kiedy kupowałam 4 rzeczy gdybym nie poprosiła to nic bym nie dostała - chyba po raz pierwszy od kiedy tam kupuję Był okres dużych przecen i schodziło im sporo towaru a w sklepie kłębiły się tłumy.Jak chcę próbkę to proszę Nie odpowiada mi ta, którą dostałam - wymieniam, informując przy tym że kolor podkładu numer 3 będzie dla mnie zdecydowanie za ciemny Kiedy wręcza mi się numer 2 jakiejś innej firmy również za nią dziękuję i proszę o coś z pielęgnacji
|
|
|
#2906 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2907 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
1 próbkę dostaje bardzo rzadko np. kiedy wpadam po jeden sephorowy lakier do pazurków
|
||
|
|
|
|
#2908 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na obsługę raczej nie narzekam (pojedyncze nieciekawe przypadki), ale szczerze się zdziwiłam, jak przeczytałam że można dostać 5+ próbek .Często chodzę z przyjaciółką - ona sporo kasy zostawia w perfumeriach (ja jednak przerzuciłam się na Allegro ) - i ona też dostaje po 1 próbkę perfum + próbkę podkładu (czasem tylko podkładu :/).I dlatego ostatnio coraz częściej zagląda do Douglasa, bo tam ją obsypują chętnie próbkami
|
|
|
#2909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to z Douglasem mam zupełnie inne doświadczenia 2-3 razy kupowałam duże pojemności perfum i nikt mnie nie obsypał próbkami .Ale może ma na to wpływ nie wypełniona karta przynależności do klubu. Jakos zawsze w pospiechu tam kupowalam i... chyba ja w koncu wypelnie.
Edytowane przez danaida Czas edycji: 2009-07-14 o 13:16 |
|
|
|
|
|
#2910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.

, gmyrają szczoteczka w srodku jakby chcialy galke loda nabrac, potem mowia, ze jak mam ochote to moge wyprobowac.....Oczywiscie potem odkladaja na miejsce
. Potem sie dziwic, ze cos jest popsute jak to kupimy

Dobrze powiedziane!

Był okres dużych przecen i schodziło im sporo towaru a w sklepie kłębiły się tłumy.
.