|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 10 kg do zrzucenie, zdrowe odżywianie i bieganie
ja ćwicze aerobic 45 minut dziennie. dorwalam taka plytke z TINY czy z czegos takiego i ćwicze sama w domu. tak jest najlepiej
mój chłopak tylko czasami sie smieje bo zamiast ciężarków których nie posiadam ćwiczę z dwoma kuflami od piwa. Ale te ćwiczenia są bardzo skuteczne. dzięki nim schudłam 1,5 kg w ciągu tygodnia, oczywiście w połączeniu z lekka dieta i herbatka z L-karnityną.
|
|
#32 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja po prostu tańcze. ;D tez wyrabiam sobie ruchy bioder,a przyjemności jeszcze więcej. ![]() polecam.!
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie nowe osoby
![]() Ja dzisiaj rano na śniadanie zjadłam musli z wodą, później jabłko i trochę czereśni. Zaraz jem obiad-pomidorowa. Na kolację...jeszcze nie wiem, bo brat mi wasę zjadł Ja się chyba przez niego kiedyś zdenerwuje, zawsze mi zje jakieś dietetyczne rzeczy, a później się broni "no bo mi smakuje"![]() Dziewczyny czy któraś z Was je musli z wodą? Ja od kilku dni, nawet jakoś przejdzie, ale lepsze z mleczkiem... Tylko że staram się ostatnio nie mieszać białek z węglowodanami i sobię muszę radzić Tylko nie wiem czy dobrze zrozumiałam, że produktów zbożowych nie można jeść z białkami...
|
|
#34 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba dobrze,bo ja też tak zrozumiałam. ![]() witaj w Klubie Sióstr Chudych Jak Patyk Braci. ![]()
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Musli z wodą? nigdy tak nie robiłam. ja do jogurtu naturalnego dodaję 4 suszone śliwki, łyżkę suszonej żurawiny, łyżkę błonnika, siemienia i otrębów. Może być?
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
|
http://magicsport.pl/film/cwiczenie,...e,ud,F198.html
Nie wiem, czy komuś się przyda, ale wrzucam link. ![]() Aerobik kojarzy mi się z podnoszeniem ocen z WF-u w podstawówce Jakieś dwa miesiące przed wakacjami chodziłam na pilates. Początkowo męczarnia straszna. Przy kazdym ćwiczeniu brzuch wciągnięty, wyprostowane kolana, odpowiednia pozycja... Masakra! Ale instruktorka bardzo miła. Mobilizowała całą grupę do czynnego uczestniczenia i nie "obijania się". Aerobic-latino -> To było coś genialnego! Wspaniała instruktorka i przyjemne spalanie tkanki tłuszczowej. Ruch połączony z nauką kroków latino... Co do grup żywieniowych... Bardzo często to naginam. Np jak jestem u kogoś na obiedzie to z grzeczności nie powiem mu "wiesz, sorry, ale nie zjem tych ziemniaków". Najpierw jem sałatkę z mięchem, a dopiero na sam koniec wyproszoną wcześniej mniejszą porcję ziemniaczków Nie przejmujcie się takimi sprawami. W końcu jedzenie jest dla nas, a nie my dla jedzenia! Tylko trzeba zachowywać umiar... Oj, niestety
Edytowane przez dibirella Czas edycji: 2009-07-21 o 17:12 |
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
To ja też się przyłączę
![]() Moja stara waga pokazuje teraz 70 kg ( ) i też chce zrzucić z 10 kg... Mam 19 lat i ok. 170cm. Moją największą zmorą są słodycze i wieczorne jedzenie... Przez cały dzień umiem trzymać dietę, a pod wieczór zaczynam wymiękać Muszę to zmienić. No nic, to powodzenia dziewczyny
|
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
ja niestety muszę przyspieszyc z odchudzaniem i czas mnie goni....
schudnięcie 5 kg zajęło mi pół roku a teraz czas na oste przyspieszenie. Do końca sierpnia musi być na wadze 65 kg, to jest mój cel minimum. Oczywiście im mniej tym lepiej Dzis odwiedzają mnie znajomi i odawiam się, że będa siedziec długo i nic z mojego bieganka nie wyjdzie..... ;/ ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Musli z mlekiem nie wolno jesc jesli chodzi o dietke niełączenia, ale np z kefirkiem czy maslanką jak najbardziej. Ja sobie sama mieszam zboża i inne paście, jest smaczniej i zdrowiej. Do jogurtu naturalnego albo kefiru daje (podobnie jak dzindzej) jakies owoce suszone , otręby, zarodki przenne, siemie lniane i czasami jak sie skuszę platki owsiana i morszczyna Pyszne ale ocowe to podstawa dla lekkiego osłodzenia najlepsze są morele suszone albo śliwki
|
|
#39 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Jeśli pozwolicie to i ja się przyłączę.Mam 22 lata,169cm wzrostu i 75 kg wagi .Czyli 15kg do zrzucenia,ale na początek wystarczy mi 10kg(zwłaszcza jeśli to co zostanie to będą mięśnie a nie tłuszczyk).Muszę dodać,że to moja największa waga w życiu,parę lat temu doszłam do 73kg ale później w jedno lato ćwiczyłam po parę godzin dziennie i 10kg zrzuciłam.Ale studia mnie wykończyły,mało czasu na ćwiczenia,słodycze,niedos ypianie i mam za swoje.Teraz jakoś nie miałam mobilizacji mimo,że już nawet moi rodzice zaczynają się o mnie martwić bo przez tą wagę zaczynam mieć problemy ze zdrowiem .Byłam w domku parę dni to jeździłam z siostrą po kilkanaście km rowerkiem,ale teraz na razie nie mam jak.Może jutro znowu przejadę się do domu.Albo przywiozę rower tu gdzie jestem,ale tu nie mam z kim jeździć a sama nie lubię. Na razie marsze,ćwiczenia w domu,głównie na brzuszek i uda. Coś pokombinuje też z tym rowerem,tak żeby choćby 3-4 razy w tygodniu kilkanaście km przejechać. No i zamierzam mniej jeść,a jak już to produkty bogate w błonnik. I oczywiście zero słodyczy. Taki jest mój plan,mam nadzieję że z Wami mi się uda,bo już sama na siebie patrzeć nie mogę. Ps.Biegać nie lubię i nie mogę za bardzo,bo potem mnie kolana bolą a już zwłaszcza przy takiej wadze.
|
|
#40 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Raczkowanie
|
jestem beznadziejna. :/
witaj Flames, witaj katty86 ![]() katty86 ja polecam pływanie,jeśli nie chcesz obciążać stawów. i rowerek oczywiście. życzę powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
to też.
|
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
Mogę się również przyłączyć?
Udzielałam się już w wielu wątkach 'odchudzających' na forum, ale zawsze po jakimś czasie rezygnowałam.. ;/ teraz od mniej więcej czerwca staram się nie jeść śmieci i ćwiczę na siłowni, biegam, dużo jeżdżę na rowerze. No ale waga stała w miejscu bo hmm za dużo jadłam na noc co z tego że niby zdrowo.. Rzadko jakieś grzechy mi się zdarzały :P a teraz chyba potrzebuję małego wsparcia, żeby to jakoś poukładać.. Tak więc waga ok 76kg/170cm. Cel na razie: zejść ponizej 70kg. Co do rozstępów.. Na udach i łydkach masakra Chociaż te nowe na łydkach stały się jakby płytsze dzięki codziennym masażom i balsamom liczę że się ich jeszcze trochę pozbędę.
|
|
#43 |
|
Przyczajenie
|
hej Dziewczyny
to i jak sie dolaczam, zaczelam na innym watku wczoraj ale juz wczoraj ponioslam porazke, dzis tez nie najlepiej wiec tak naprawde zaczynam od jutra sport i zdrowa dieta pozdrawiam!! UDA NAM SIE!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Neffik witamy
![]() ach,rozstępy,ta kobieca zmora. ja nie mogę sie pozbyć na tyłku i piersiach. :/ no ale trudno,już prawie je zaakceptowałam. wsparcie na pewno od nas uzyskasz. przynajmniej ode mnie. ![]() ale przykładu ze mnie nie bierz.. -.- bo u mnie oceniając silną wolę od 1-10 dałabym jej -50.! : / : /
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
dibirella mi się link przydał. ;d mam właśnie największy problem z wewnętrzną partią ud.. takie tłuszczaki z moim ud że masakra.
Edytowane przez magdzialena Czas edycji: 2009-07-21 o 20:37 |
|
|
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
poszyjewchmurach dzięki
|
|
#47 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no ale cóż. może kiedyś nauczę się uaktywnić moją silną wolę. w każdym razie będę próbować,napewno nie będę sie poddawać.! co to to nie.
|
|
|
#48 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tyle,że teraz to nawet stroju nie mam,więc musiałabym kupić a nie chce mi się.Zastanowię się,wybiorę się tam chyba i zobaczę jak to wygląda po remoncie.Podobno teraz jest tam fajnie.Znalazłam,że jest tam teraz mała siłownia m.in. z kilkoma rowerkami.Czy rower stacjonarny działa na organizm tak samo dobrze jak zwykły?
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Aquarobik to naprwdę fajna sprawa. W zimę na to chodziła.
Ja niedawno wróciłam z przejażdżki rowerowej. Dziś przejechałam jakieś 17kim. Teraz jest lato więc wolę to niż chodzenie na siłownie. A na kolację zjadłam sałatę z rzodkiewką, pomidorem i ogórkiem i wszystko polałam jogurtem naturalnym. A dlaczego nie można łączyć musli z mlekiem? To się również tyczy płatków śniadaniowych?
|
|
#50 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a jeśli chodzi o rozstępy to też głownie na piersiach ale z tym już nic się nie da zrobić za bardzo...Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#51 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym z górkami jest tak,że w jedną stronę bardziej się człowiek zmęczy to w drugą należy mu się lżejsza jazda Też niestety mam rozstępy(na piersiach,udach i w paru innych miejscach),ale o dziwo najbardziej przeszkadzają mi te na piersiach choć są widoczne tylko pod słońce i to tylko na dole.Pozostałe są większe,a w ogóle mnie nie ruszają.Jakiś taki dziwak ze mnie.Od jakiegoś czasu staram się piersi w miarę regularnie smarować aby nie było gorzej,ale ostatnio jakoś to zaniedbałam trochę.Idę się posmarować.Dziś sobie poćwiczyłam nawet,połaziłam aż padałam.Najgorzej u mnie z dietą niestety.Ja lubię jeść,u mnie w domu dużo się je,ale wszyscy to spalają a tylko ja się tuczę .Ale myślę,że jak zacznę porządnie ćwiczyć i odbudują mi się mięśnie brzucha to i żołądek się skurczy i będzie łatwiej. Ps.Pomysł z tańcem mi się podoba.Kiedyś jak mieszkałam sama to też czasem sobie troszkę tańczyłam,ale teraz mieszkam z chłopakiem i będzie mi z lekka głupio.Choć to fajne ćwiczenie a jednocześnie męczące.
Edytowane przez katty86 Czas edycji: 2009-07-21 o 23:06 |
|
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
No i nie poćwiczyłam wczoraj.... znajomi przyszli i sie zasiedzieli, ale za to diete trzymałam.
Ja tez mieszkam z chłopakiem i troche dziwnie sie gapi i nabija sie jak robie tą rozgrzewke przed bieganiem. czasami uda mi sie namówic go na wspolne bieganie ale to sporadyczne przypadki.... niestety Rozstepy to tez moja zmora własnie na piersiach, na szczescie nei widoczne na codzien, gorzej jest z cellulitem, przyczepił sie do mnie neisamowicie, nigdy nie bylo go tyle ile teraz... mino tego ze juz troche schudłam :/ ![]() Zna ktos jakies skuteczne sposoby walki z celulitem?? ![]() Ja kupilam ostatnio super drogi balsam przeznaczony tylko do uzytku w salonach kosmetycznych, wlasnie na cellulit i nic nie pomaga!!! Wyrzucone pieniądze!!
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
ja dzisiaj zjadłam troche fasolki szparagowej niestety... ale poza wczorajszym kawałkiem karkówki z grilla o 23 to żadnych grzeszków na sumieniu nie mam
ja tez mam cellulit na nogach i rozstępy na piersiach, ale ja tym sie za bardzo nie przejmuję. Już zaakceptowałam je... Tylko swojego rozmiaru XXL nie toleruje. Muszę schudnąc do rozmiaru co najmniej M ale na to daję sobie jeszcze dwa lata Panna młoda musi ladnie wyglądać w sukni ślubnej
|
|
#54 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na początku właściwie. i tam pisze,że nie powinno się łączyć białek z węglowodanami z konkretnych powodów.---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
po prostu jest to bardziej przyjemne,szczególnie w lecie,bo cały czas masz nawiew powietrza,jest Ci świeżo i chłodno. ![]() taniec zarąbista sprawa.!
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie..... ja biore ślub we wrześniu
i nie chce wygladac jak baleron w prześcieradle
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was ! Przyłączam się do tego wątku.OK? Ważę 70kg przy 157cm wzrostu. Ty;e zostało po ciąży i karmieniu smyka. Muszę się pozbyć 10kg. Jestem na diecie niełączenia. Dziś zaczynam biegać. Na śniadanko była sałatka grecka. Teraz będzie jabłuszko i spacer z małym obejrzeć sukienki w które się zmieszczę niedługo!
Pozdrawiam . Moja zmora - jedzenie wieczór jak mały pójdzie spać!Chyba całe moje zmęczenie wtedy zajadam!:-(
|
|
|
|
|
#57 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
sirpa - jaki baleron? Już przecież schudłaś, to do września będzie jeszcze lepiej ![]() ![]() kurcze, tak gorąco dzisiaj że nie chce mi się ćwiczyć... na śniadanie zjadłam 2kromki chleba razowego i sałatke pomidorową... wiecie z czym mam jeszcze problem jeśli chodzi o diete niełączenia - z piciem 30minut przed lub po posiłku;p bo ja zawsze musze popić od razu, straszna jestem |
||
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie również jest strasznie gorąco, ale ćwiczyłam 1h
. Na śniadanko zjadłam swoje musli z jogurtem oraz owoce. Te owoce chyba mnie gubią. jem ich strasznie dużo . Nie wiem czy powinnam, bo zawierają dużo cukru.
|
|
#59 |
|
Rozeznanie
|
mnie z kolei gubi piwko
za bardzo je lubię i nie mogę się powstrzymać podczas spotkania ze znajomymi kiedy wszyscy je popijają a przecież nie przestanę się z ludźmi spotykać muszę popracować nad silną wolą
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam to szczęście, że piwa nie znoszę
.
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

mój chłopak tylko czasami sie smieje bo zamiast ciężarków których nie posiadam ćwiczę z dwoma kuflami od piwa. Ale te ćwiczenia są bardzo skuteczne. dzięki nim schudłam 1,5 kg w ciągu tygodnia, oczywiście w połączeniu z lekka dieta i herbatka z L-karnityną.

jak już ćwiczyć to ćwiczyć...

) i też chce zrzucić z 10 kg... Mam 19 lat i ok. 170cm. Moją największą zmorą są słodycze i wieczorne jedzenie... Przez cały dzień umiem trzymać dietę, a pod wieczór zaczynam wymiękać
Muszę to zmienić. 

a teraz czas na oste przyspieszenie. Do końca sierpnia musi być na wadze 65 kg, to jest mój cel minimum.

co z tego że niby zdrowo.. Rzadko jakieś grzechy mi się zdarzały :P a teraz chyba potrzebuję małego wsparcia, żeby to jakoś poukładać.. Tak więc waga ok 76kg/170cm. Cel na razie: zejść ponizej 70kg.
ale z tym już nic się nie da zrobić za bardzo...