|
|
#121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)
Chicco trio tour 4
bardzo mi sie podoba nie jest ciezki i jednym "kopnieciem" mozna go zlozyc i rozlozyc :P i wypiac gondole albo fotelik mozna z niego tez tylko jednym kliknieciem trafilismy na allegro na promocje i zakupilismy za 1500 zl
|
#122 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do dolegliwości mi tez okropnie dokucza rwa kulszowa- ale problemy z kregosłupem zaczęły mi sie po ostatniej ciąży wiec troche sie obawiam co bedzie teraz bo juz w cierpie okrutnie |
|
|
|
|
#123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ta rwa kulszowa mi dokucza ale az tak ciezko nie jest.. wytrzymuje jakos bardziej dokuczaja mi rozstepy na boczkach na brzuchu na szczescie nie mam.. ale wstydze sie jechac na jaki kolwiek basen
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
No, Agusia, nareszcie się odezwałaś.
Madziu, moja ósemka też ma za mało miejsca, chyba dlatego tak boli. Cytat:
Zupełnie nie wiem, jak się do tego zabrać, trochę mnie to przeraża ![]() A ja przepraszam, że marudzę, ale nastrój mam do Chyba się zestresowałam tymi zębami, bo mnie trochę brzuch pobolewa. Wzięłam nospę i leżę, a w domu jak po wybuchu bombki, w lodówce pustki, obiad nie zrobiony i Rufus znowu się łasi, więc chce wyjść. A ja nie mam siły ![]() Na szczęście Mały się rusza, co mnie trochę uspokaja.
|
|
#125 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
Cytat:
tak samo sprawa wygląda ze spacerówką ![]() Cytat:
mi tez dokucza krocze póki co nie ale jeszcze mam czas ![]() u mnie pada a muszę się udać na jakieś zakupy bo w lodówce pustki i nie mam pomysłu co zrobic na obiad nic mi się nie chcę
|
|
#126 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
![]() A wózek kupimy chyba dopiero w listopadzie mam upatrzony coneco toledo turkusowy.musimy tylko nosidełko kupić osobno ale to wcześniej jak wózek
|
#127 |
|
Zadomowienie
|
Jak juz jestesmy przy zakupach to mam pytanie czy któras z Was mysli o zakupie monitora oddechu?? Ja przy Kubie nie miałam tego urządzenia ale przyznam ze przez to spałam dość nerwowo, a do tego śmierć maluszka u nas w rodzinie - własnie przez bezdech w nocy- jeszcze bardziej mnie przekonywuje, że warto zainwestować w takie urządzenie...
|
|
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze nie widziałam głębokiego wózka, w którym gondola byłaby tyłem.
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje wam dziewczyny za trzymanie kciukow, bo udalo sie
Jakis czas temu znalazlam kurs fitoterapii (ziola itp), zeby jakos wzmocnic moja wiedze hobbystyczna. Ogolnie byly to dwa kursy, jeden dla osob bez wyksztalcenia medycznego, drugi dla osob z takim wyksztalceniem Uewentualnie farmacja, rozne terapi itd). Jak wyslalam zameldowanie na kurs bez med. wkszt. to odpisano mi, ze niestety nie ma juz miejsc . Ale powiedziano mi, ze skoro mam wyksztalcenie chemiczne, to mozna to ze spokojem podpiac pod zawod odnoszacy sie do medycyny i ze moga mnie wpisac na ten drugi kurs, gdzie byly jeszcze miejsca. I to mi pasuje zdecydowanie bardziej, bo ten walsnie kurs bedzie skupiony bardziej na farmaceutycznym wplywie ziolek niz na botanice ![]() Tak wiec od marca 2010 zaczynam jednoroczny kurs. Juppi
|
#130 |
|
Raczkowanie
|
Witam mamusie środowo
![]() Widzę, że temat wózkowy rozgorzał na całego. Ja mam upatrzony Polak V-Max, ale muszę zobaczyć go na żywo zanim zdecyduje się na zakup. A kupować nie wiem kiedy będziemy, chyba dopiero w listopadzie. Brombusia współczuje z tą 8, mi na szczęście wszystkie wyrosły przed ciążą, ale ta jedna zaczyna się psuć i chce ją wyrwać, ale chce poczekać z tym do końca ciąży. Inny ząb mnie za to pobolewał (plomba mi wypadła), ale jak mam iść do dentysty to jestem chora My dzisiaj zaczynamy 6 miesiąc
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jeszcze nie postanowiłam nic w tej sprawie, mam kompleks Scarlet O'Hary - wszystko odkładam na później ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- No to super Gratulacje ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- I dla Ciebie gratulacje Ravenne
|
|
#132 |
|
Zadomowienie
|
mamrotka u mnie duuuużo słonka wiec jak masz ochotę to zapraszam na soczek- w cieniu drzew- bo inaczej nie idzie wytrzymać
|
|
|
|
#133 |
|
Zadomowienie
|
Brombusia ratuj
Dzwoniłam do lekarza w sprawie USG im powiedział że to anatomiczne to się robi do 24 tc Aż się zaraz poryczę. I to które można pooglądać to kosztuje 100 zł a co mi z oglądania. Ja chce wiedzieć czy wszystko ok. Daj mi namiar na ten gabinet w CHorzowie. Ty masz dokładnie który tydzień ciąży teraz??
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie 24 tc i 1 d czyli jestem w 25 tygodniu.
Już piszę na priva.
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc mamusie
Agusia nareszcie sie odezwalas,to w sumie mozna powiedziec ze ja tez juz mam III trymestr bo idziemy jednakowo yupiiiii ale to zlecialo,wlasnie spojrzalam w familie,pl i mi sie III trymestr zacznie dopiero za 10 dni wg tego programu.........to ja juz sama nie wiem jak to liczyc Brombus wspolczuje bolu zeba ja na szczescie ostatnio sie wybralam i zrobila mi tylko jednego zaleglego zabka i juz mam wszystki zdrowe,kontrola za 3 mce i mam nadzieje ze zaden mi nie poleci A Karenina miala chyba miec jakis egzamin o ile dobrze pamietam i miala sie uczyc Ciekawe jak nasza Dudziakowa i Gissh sie czuja Kropciu slicznie wygladasz z brzuszkiem Katekate a ja robie anatomiczne 3 sierpnia i bedzie to moj akurat skonczony 27 tydzien i bedzie sie zaczynal 28,mi lekarka napisala datu od do i kazala sie zapisac w tym terminie a dala mi date do 05 sierpnia Rav gratuluje 6 mca Malinko ja tez wlasnie sie zastanawialam nad monitorem ja straszna panikara jestem i wiem ze jakbym go nie miala to bede chodzic i stac przy lozeczku i sluchac czy moje dzidzi napewno oddycha ....no coz tak mam
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg Edytowane przez kachula27 Czas edycji: 2009-07-22 o 13:05 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje rozpoczecia kolejnego tygodnia ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- A nie wiecie co tam u dudziakowej ????
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie ja tez jestem ciekawa co u Dudziakowej,Tarasia ma jej nr telefonu wiec jak bedzie na watku to pewnie nam powie czy Dudziakowa sie odzywala
|
|
#138 |
|
Rozeznanie
|
gucia gratuluję kursu
![]() Ten monitor oddechu też mam w planach kupić. Tylko jeszcze się nie rozglądałam i nie wiem ile może kosztować. My jeszcze nie mamy nic dla Maluszka, ale nie spieszy mi się bo wolę zaczekać. Jesteśmy w 19 tygodniu, więc mamy jeszcze czas. Pokłóciłam sie strasznie z TŻ i to naprawdę poważnie. Boje się.Od słowa do słowa i wyszło coś strasznego. Nie rozumiemy się w pewnych kwestiach. Dobija mnie to. Mam teraz tyle problemów, taki mętlik w głowie, nie jestem w stanie nic sobie poukładać. Jestem strasznie rozbita
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cała ta sytuacja jest już wystarczająco trudna dla Ciebie i pewnie z tego powodu wybuchają niepotrzebne konflikty. Nie martw się na zapas, na pewno się wszystko ułoży. Co do Dudziakowej to rzeczywiście już się kilka dni nie odzywa, no cóż będziemy nękać Tarasię, żeby się z nią skontaktowała. Dziewczyny, zapisałam się do szkoły rodzenia Na koniec września Tylko dlaczego w tym kraju za wszystko trzeba płacić
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie nawet Was nie nadrabiam, bo wpadlam na chwile do domu z tata cos zjesc i dalej jedziemy na mieszkanie. Musze byc, bo tato mnie wysyla do sklepu a poza tym bedzie mieszal kolory i jestem potrzebna. No i sam by sie zanudzil
A jestem juz tak padnieta, weszlam pod prysznic, siadlam pod wiatrakiem, nie moge tego gorąca![]() Sexy Body |
|
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewcia bedzie dobrze,pogodzicie sie porozmawiacie i bedzie wszystko dobrze
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brombusia a nie ma u was darmowej szkoly rodzenia przy szpitalu?ja jestem zapisana od sierpnia razem z siastra idziemy do szkoly rodzenia przy szpitalu wojewodzkie(jedymym zreszta w naszym miescie) i sz.r. jeszt darmowa Tylko martwi mnie to ze tz nie bedzie ze mna chodzil bo zajecia sa z rana a on pracuje,tak samo siostry tz nie bedzie z nia chodzil wiec bedziemy dwie sierotki ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
Domi no to sie oszczedzaj kochana i powolutku na te 3 pietro prosze wchodzic Ja juz u siebie zauwazylam ze nia mam tyle energii co jeszcze jakis czas temu,juz jak gdzies ide to widze po sobie ze zwolnilam tempo a brzuszek ciagle rosnie i bedzie jeszcze ciezej ale to co dam rade ![]() ![]() ![]()
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że chociaż zajęcia po południu są. Leżałam sobie na kanapie, Rufus do mnie przylazł i położył się obok, grzbietem dotykał mojego brzucha i jak Mały zaczął kopać, to Rufek się wystraszył Mały już mu pokazuje, kto tu rządzi
|
|
#146 |
|
Zadomowienie
|
Kachula ja kozystam z tej stronki : http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...9,4039742.html mnie sie bardzo podoba
![]() Hm.. tez sie zastanawiam co u Dudziakowej bo tak dwno juz nie czuytalam co uniej .. sexy body nie martw sie ! zobaczysz nie dlugo wam zlosc przejdzie i bedziecie znow usmiechnieci ) bynajmniej u mnie tak jest zawsze ;p Ja tez bym sie zapisala do szkoly rodzenia ale nie mam zielonego pojecia czy w mojej okolicy jest taka :| wiecie moze gdzie mam podzwonic zeby sie dowiedziec?? Buziaki *
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a glupio mi było zostawiac ze wszystkim tz chociaz i tak na wiele mi nie pozwalał co do pomocy... ale to było straszne Potem codzienne eskapady do sklepów, wybieranie, szukanie ... Ale za to teraz jest super i fajnie sie mieszka na nowym mieszkanku ![]() Nasze wysiłki zostały wynagrodzone... ![]() Tak bedzie i u Was, bądź silną Rambo, jak Brombusia wczoraj u dentysty ![]() A gzdie masz zamair rodzić? W swoim miescie? Szpital w Trzebnicy ma bardzo dobre opinie tak na marginesie... Popytaj tam, a jak nie najlepiej wyszukiwarka " szkoła rodzenia+miasto"
|
|
|
#148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wlasnie znalazlam jakas babke co prowadzi szkole rodzenia napisalam do niej zobaczymy a czy wy dziewczyny macie zamar isc wczesniej do szpitala zobaczyc poogladac sale np ? bo slyszalam ze niektore przyszle mamy chodza i ogladaja sale w ktorej najprawdopodobniej beda rodzic itd..
|
|
#149 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Brzuchatki za wsparcie, na Was zawsze można liczyć
Też chcę się zapisać do szkoły rodzenia. W szpitalu, który biorę pod uwagę jest opcja spotkań 2 razy w tygodniu po 2 godziny - razem jest 5 spotkań (wykłady+zajęcia praktyczne). Koszt to 350 zł. A jakie są ceny u Was? Dziewczyny co byście zrobiły: Mogę rodzić albo w szpitalu, gdzie mój gin jest ordynatorem na położnictwie i mogę mieć tam "załatwioną" dobrą położną, albo w innym, gdzie znajoma jest przełożoną położnych i chętnie mi pomoże ![]() Nie wiem co mam robić. A zmieniać lekarza na jakiegoś z tego drugiego szpitala nie chcę.
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aga no u mnie jest wlasnie w szkole rodzenia ogladanie sali porodowej bo to w tym szpitalu co wlasnie bede rodzic jest sz.r Ostatnio jednak sie zastanawialam gdzie chce rodzic.....szpital w miom miescie mam zaledwie 3 minutki piechotka od domu ale chodze do ginki ktora przyjmuje w szpitalu w innym miescie i tam ma dyzur tylko raz w tygodniu,poza tym w tym szpitalu co ginka pracuje nie ma az tak dobrego sprzetu dla noworodkow....poza tym te duzyry raz w tyg....jak znam swoje szczescie to napewno na nia nie trafie akurat....wiec chyba jednak wybiore szpital przy samym domu i bede miala blisko i rodzina nie bedzie musiala dojezdzac do mnie 30 km no i jak sie zacznie porod to bede mogla w domu dluzej pobyc.....
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:55.

bardzo mi sie podoba nie jest ciezki i jednym "kopnieciem" mozna go zlozyc i rozlozyc :P i wypiac gondole albo fotelik mozna z niego tez tylko jednym kliknieciem 

**
bo juz w cierpie okrutnie
bardziej dokuczaja mi rozstepy na boczkach
na brzuchu na szczescie nie mam.. ale wstydze sie jechac na jaki kolwiek basen 

i to naprawdę poważnie. Boje się.
A jestem juz tak padnieta, weszlam pod prysznic, siadlam pod wiatrakiem, nie moge tego gorąca