Mamusie marcowo-kwietniowe 2010 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-27, 18:33   #181
magda3456
Raczkowanie

GG do magda3456
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Ja zaczełam 5ty od owulacji a 7 ty od pierwszego dnia miesiączki
Podobno to od owulacji jest prawidlowe, ale roznie z tym bywa...dowiesz sie jak pojdziesz na wizyte...
Ja dzis bylam w pracy po urlopie, a jutro musze powiedziec szefa o ciazy bo mam taka kolezanke ktora moze im powiedziec, ale lepiej zebym to ja im powiedziala!
Ja mam pociag na kwasne ogorki, kapusta...tez zero mdlosci itd. Nawet nie jestem zmeczona
Ja też musze jutro powiedziec szefowej o ciąży a tak sie boje też bym wolała żeby ktoś inny jej powiedzial ale niestety wypada samej powiedziec
magda3456 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 20:33   #182
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez zosia21 Pokaż wiadomość
jeszcze was zadręcze jednym pytaniem dziewczyny
otóż, dostałam skierowanie na badania od mojej ginekolog, tak myślałam sobie, że pojadę jutro je zrobić, i tak się zastanawiam bo na pewno wybiorę innego lekarza do prowadzenia mojej ciąży, tylko na pierwszą wizytę u niego muszę czekać do 2 tych. Jak to będzie z wynikami badań czy jeszcze raz on mnie skieruje, żeby mieć wyniki, czy będę musiała je wziąć od poprzedniej lekarki? Bo powiedziała mi, że następnego dnia po badaniu automatycznie przyjdą te wyniki do jej gabinetu, więc nie mam możliwości aby samej wybrać (przechwycić) i zanieść do innego lekarza???
Najlepiej zdrob badania przed wizyta i wyniki zabierz dla siebie, bo to ty decydujesz co z nimi zrobic, a to skierowanie pozwala ci robic darmowe wyniki, bo ja musze płacic za wszyskie.

Cytat:
Napisane przez magda3456 Pokaż wiadomość
Ja też musze jutro powiedziec szefowej o ciąży a tak sie boje też bym wolała żeby ktoś inny jej powiedzial ale niestety wypada samej powiedziec
Damy rade, ja sie nie boje, jestem trzecia w ciagu 2,5 ale kazda pokolei chodzi na wolne
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 21:17   #183
magda3456
Raczkowanie

GG do magda3456

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Damy rade, ja sie nie boje, jestem trzecia w ciagu 2,5 ale kazda pokolei chodzi na wolne
A ja 3 w ciągu roku z 4 osobowej brygady (po 2 na jeden sklep)zostanie tylko jedna a reszta same nowe. Miesiac temu przyjeła nową a teraz nastepną a to nie idzie sie tak szybko nauczyć wszystkich książek autorów gdzie co leży nie wspominająć o komputerze bo nie mamy kasy fiskalnej tylko komputer na którym jest troche roboty
Stary 2009-07-27, 21:33   #184
Isis23
Zakorzenienie

a ja myslę czy mówic szefostwu.... jestem aktualnie na stażu,jeszcze do połowy października i boje się ze jak im powiem teraz to umowy pewnie nie podpiszą potem ...
znaczy powiedzieć im powiem... tylko sie zastanawiam kiedy

i moje wypocinki fotograficzne

mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010

Isis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 21:47   #185
magda3456
Raczkowanie

GG do magda3456

Wklejam wam moje dzieciątko Niestety widac sam pęcherzyk
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg usg.jpg (24,3 KB, 64 załadowań)

Edytowane przez magda3456
Czas edycji: 2009-07-27 o 21:54
Stary 2009-07-28, 08:57   #186
karna33
Przyczajenie

GG do karna33

Cytat:
Napisane przez magda3456 Pokaż wiadomość
Wklejam wam moje dzieciątko Niestety widac sam pęcherzyk
Piękna fasolka. Ja moją zobacze dopiero w sobote.

Wszystkie piszecie o tych bólach podbrzusza, zaczynam się martwić czy u mnie wszystko jest OK , do dnia dzisiejszego nie miałam żadnych bóli.
Do soboty chyba oszaleje
karna33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 09:16   #187
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Madzia.. śliczny pecherzyk poczekaj spokojnie.. nastepne zdjecie bedzie juz z raczkami i nóżkami!!!

karna... ty sie nie stresuj nie wsyztskie maja te bóle

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 09:46   #188
mezatka07
Zakorzenienie

witajcie dziewczyny
wczoraj bylam na usg (6t 4dz od @@), widzialam juz nie sam pecherzyk, ale i babelka w srodku z bijacym serduszkiem ginka dala mi nawet posluchac bicia jego serduszka........niesamow ite uczucie
zmienil mi sie tez tp na 17.03.10

co do boli jak na okres to mnie podbrzusze nie boli, ale czasem tak raczej dziwnie "kreci" jak na okres wlasnie, bola mnie za to jajniki albo ich okolice a najgorzej jak szybko wstane albo kicham czy kaszle
Stary 2009-07-28, 10:30   #189
madziwnia
Zakorzenienie

męzatka !! super!! Wszytsko dobrze!
Ależ ci zazdroszcze tego widoku

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2009-07-28, 11:03   #190
asienka240
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mezatka07 Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny
wczoraj bylam na usg (6t 4dz od @@), widzialam juz nie sam pecherzyk, ale i babelka w srodku z bijacym serduszkiem ginka dala mi nawet posluchac bicia jego serduszka........niesamow ite uczucie

co do boli jak na okres to mnie podbrzusze nie boli, ale czasem tak raczej dziwnie "kreci" jak na okres wlasnie, bola mnie za to jajniki albo ich okolice a najgorzej jak szybko wstane albo kicham czy kaszle

ja tez teraz czesto kicham ... :p wszyscy na okolo sie ze mnie smieja bo to najczesciej jak wspominam o fasolce... rodzice sie smieja ze maly do mnie mowi heh ja ide do lekarza jutro, pierwszy raz do nowego bo zmieniam

a wlasnie wrocilam z urzedu i z kosciola
bylam spisywac z moim kochnym protokol przedmalzenski teraz odpoczynek
Stary 2009-07-28, 14:34   #191
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Witam ponownie
madziwnia bardzo fajny miałaś pomysł z tym oznajmieniem o ciąży bardzo chcialam zrobic podobnie ale po zrobieniu testu byłam taka szczęśliwa,że nie wytrzymałam ani minutki i od razu się przyznałam
evitka21 co do tych pobolewań w podbrzuszu to ja też tak mam,czasami przeszywa mnie taki skurcz wzdłuż macicy,też mam nadzieję,że to nic złego...
Wróciłam własnie wczoraj z tego wyjazdu i musze Wam powiedziec ze troche żałuję,że wyjechalismy od razu jak zajechałam dostałam plamienia i tak sie wystraszyłam że pobiegłam tam do gina zeby zapytac sie co robic,czy wracac do Łodzi i wogóle,na co on mnie tak nastraszył!po zwykłym badaniu ginekologicznym stwierdził,że skoro sa plamienia to pewnie ciąża obumarła,przepłakałam przez niego cały dzień ale nadal biore duphaston i dostałam zastrzyk z progesteronem,powiedziała ,że mam niewracac bo to jeszcze gorzej tylko dużo odpoczywac,wiec tak robiłam.Jestem już w domu i narazie jest wszystko dobrze,plamienia ustały,czasami jest mi niedobrze ale ogólnie jestem pozytywnej myśli.W czwartek idę do mojej gin i już nie mogę się doczekac,modlę się żeby było wszystko w porządku.

Unholyone mam nadzieję że Twoje życzenia się spełnią...

Magda gratuluje pęcherzyka ja też już widziałam
mezatka 07 bardzo sie cieszę ja w czwartek mam kolejne usg teraz juz powinno bic serduszko mam nadzieje ze go uslyszymy

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2009-07-28 o 14:42
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 15:40   #192
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Witajcie, ja poinformowalam swoich szefow o tym ze jestem w ciazy, postawilam sprawe jasno, zobaczy jak to bedzie sie ukladac itd. Jestem dobrej mysli...
Mam to za soba, teraz bede sie cieszyc w pelni okresem ciazy
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 19:40   #193
zebra666
Zakorzenienie

WitamWas serdecznie! Coraz więcej widzę mamuś na kolejne miesiące Życzę Wam wszytskiego dobrego i oby Wasze ciąże przebiegały książkowo Pozdrawiam mamusia styczniowo lutowa 2010
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 19:58   #194
magda3456
Raczkowanie

GG do magda3456

Powiedziałam dziś szefowej nawet tak zle nie zareagowała powiedziała że to czuła i tylko ma prosbe zebym została do 15 wrzesnia a tak tez planowałam takze wszystko wyszło dobrze. Aha i ja teraz też często kicham
Stary 2009-07-29, 10:00   #195
P0P70
Zakorzenienie

Myślałam że kicham bo jestem być może lekko przeziębiona ale z Waszych opisów wynika że to coś normalnego. Dodakowo mam cały czas lekko podwyższoną temperaturę ale gin powiedział że to też normalne. A z dodatkowych objawów to mogę powiedzieć, że stałam się baaaardzo nerwowa. Najgorzej jest w pracy. I to mnie trochę przeraża.

I zmieniając temat.
Tydzień temu otrzymałam wyniki badań w tym toksoplazmoza. Okazało się że nie mam i nigdy jej nie miałam. Oczywiście to że jej nie mam jest OK. ale trochę zdziwiłam się że jej nigdy nie miałam. Zawsze miałam zwierzęta z którymi spałam i jadłam z jednego ”widelca” czy jednej „miski”. Były to psy i koty. A tutaj takie zaskoczenie. I teraz muszę się pilnować. A mam kota, który cała czas sypia w moim łużku i bez którego nie porafię zasnąć.
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 10:53   #196
magda3456
Raczkowanie

GG do magda3456

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Myślałam że kicham bo jestem być może lekko przeziębiona ale z Waszych opisów wynika że to coś normalnego. Dodakowo mam cały czas lekko podwyższoną temperaturę ale gin powiedział że to też normalne. A z dodatkowych objawów to mogę powiedzieć, że stałam się baaaardzo nerwowa. Najgorzej jest w pracy. I to mnie trochę przeraża.

I zmieniając temat.
Tydzień temu otrzymałam wyniki badań w tym toksoplazmoza. Okazało się że nie mam i nigdy jej nie miałam. Oczywiście to że jej nie mam jest OK. ale trochę zdziwiłam się że jej nigdy nie miałam. Zawsze miałam zwierzęta z którymi spałam i jadłam z jednego ”widelca” czy jednej „miski”. Były to psy i koty. A tutaj takie zaskoczenie. I teraz muszę się pilnować. A mam kota, który cała czas sypia w moim łużku i bez którego nie porafię zasnąć.
Ja mam to samo tez dzinnie kicham z 10 razy i tez jestem nerwowa i to strasznie. A co do kotów to też mam dwa w domu i przed ciążą też robiłam sobie badanie na toxo i też nie przechodziłam nigdy tej choroby. Moje koty też spią ze mną ale kuwete od 2 miesięcy sprząta mój szanowny tz
Stary 2009-07-29, 11:34   #197
agnieszka09
Wtajemniczenie

czesc kochane.chcialabym sie przylac do Waszego juz co raz bardziej licznego grona
ja dowiedzialam sie o ciazy w ta niedziele.zrobilam 3 tesciorki wszystkie pozytywne.mieszkam w uk i jak na razie nie mam zadnych szans na pojscie do gin.ale za pare tygodni chce umowic sie i pojsc prywatnie.ja mam pytanie do dziewczyn mieszkajacych w uk,czy moze wiedza jak liczy sie tu ciaze od pierwszego dnia ostarniej @ czy od dnia zaplodnienia.
jaj na razie to cierpie raczej na bezsennosc co jest troche uciazliwe,bo nie spie pol nocy.
mam nadzieje,ze wszystko z fasoleczka w porzadku

pozdrawiam i milego dzionka zycze
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 11:51   #198
zosia21
Raczkowanie

ja też kicham na okrągło ale chyba przekształca się to u mnie w przeziębienie, w nocy zużyłam pół paczki chusteczek, a teraz w dzień mam kontynuacje
chciałam się was jeszcze zapytać czy bolą was nogi? ja w niektóre dni mam takie ciężkie, że wlokę je za sobą, np. dzisiaj jakby tone ważyły, są takie ociężałe

jeszcze muszę się wyżalić, zrobiłam prywatnie badania, chociaż miałam skierowanie, wyniki już mam przy sobie, dzwonię aby umówić się do lekarza, którego chcę na prowadzenie mojej ciąży i co słyszą najbliższy termin 5 październik
przede mną dwa bardzo długie miesiące, ale jestem zła i mam taki fatalny dzień dzisiaj

http://s1.suwaczek.com/201003254980.png
zosia21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 12:15   #199
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

witam nowe mamusie
zosia21 jestem w szoku z tym lekarzem,napewno nie czekaj aż tak długo,to aż 3 m-ce a w tym czasie powinny byc robione różne badania miedzy innymi badana jest przeziernośc maluszka a to jest bardzo ważne.Skoro zależy Ci na tym lekarzu to czekaj na wizytę ale w trakcie może odwiedzaj innego lekarza?życzę powodzenia
Stary 2009-07-29, 12:35   #200
karna33
Przyczajenie

GG do karna33

Cytat:
ja też kicham na okrągło ale chyba przekształca się to u mnie w przeziębienie, w nocy zużyłam pół paczki chusteczek, a teraz w dzień mam kontynuacje
chciałam się was jeszcze zapytać czy bolą was nogi? ja w niektóre dni mam takie ciężkie, że wlokę je za sobą, np. dzisiaj jakby tone ważyły, są takie ociężałe

jeszcze muszę się wyżalić, zrobiłam prywatnie badania, chociaż miałam skierowanie, wyniki już mam przy sobie, dzwonię aby umówić się do lekarza, którego chcę na prowadzenie mojej ciąży i co słyszą najbliższy termin 5 październik
przede mną dwa bardzo długie miesiące, ale jestem zła i mam taki fatalny dzień dzisiaj

Co do bolących nóg, to ja miałam na samym początku, wtedy jeszcze podejrzewałam ze mogę być w ciąży. Rozmawiałam o tym z masażystą i powiedział że na 99,9 będzie dzidziuś, a te bolące nogi to sprawka hormonów
Ból był niesamowity - wrażenie jak by mi je ktoś pompował i miały zaraz pęknąć.

Co do lekarza to też jestem zdania że nie powinnaś tyle czekać.
Stary 2009-07-29, 14:48   #201
asienka240
Rozeznanie

Cytat:

bron cie panie boze przed takimi pomyslami... idz do innego lekarza a potem sie najwyzej przenies do tego do ktorego chcesz isc...
Stary 2009-07-29, 16:05   #202
zosia21
Raczkowanie

dziękuję za troske, taki mam właśnie plan, te 2 miesiące jeszcze przemęczę u tej gin, a badania które ona mi zleca robię prywatnie aby później mieć ksera
nie zostawiłabym maluszka bez opieki na tak długo

mogę jeszcze raz ponarzekać? czuję się tak fatalnie, nogami i rękoma ledwo ruszam, na dodatek tak mnie w plecach łamie, a jutro delegacja-na szczęście ostatnia i tylko tym się pocieszam

Stary 2009-07-29, 16:43   #203
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
czesc kochane.chcialabym sie przylac do Waszego juz co raz bardziej licznego grona
ja dowiedzialam sie o ciazy w ta niedziele.zrobilam 3 tesciorki wszystkie pozytywne.mieszkam w uk i jak na razie nie mam zadnych szans na pojscie do gin.ale za pare tygodni chce umowic sie i pojsc prywatnie.ja mam pytanie do dziewczyn mieszkajacych w uk,czy moze wiedza jak liczy sie tu ciaze od pierwszego dnia ostarniej @ czy od dnia zaplodnienia.
jaj na razie to cierpie raczej na bezsennosc co jest troche uciazliwe,bo nie spie pol nocy.
mam nadzieje,ze wszystko z fasoleczka w porzadku

pozdrawiam i milego dzionka zycze
jej witam koleja mamuske!!!!
Cytat:
ja też kicham na okrągło ale chyba przekształca się to u mnie w przeziębienie,

z tym kichaniem to ja myślałam że alergia sie nasiliła.. i byc moze tak jest ale skoro wy tez kichacie.. tylko ja nad ranem tak od 4 rano i kilkanascie chusteczek na arz.. mam alergie na kurz i roztocza.. wiec u mnie całoroczne problemy z katarem..

Zosia!!! Bron cie Panie boże!! Marsz do lekarza.. wizyta musi byc co miesiac.. dobrze ci inne mamusie podpowiadaja idź do innego!

Wiecie co mam skierowanie juz od dawna na 19 sierpnia hcyba do neurologa bo mam problemy z odcinkiem szyjnym przez co mam błoe i zawroty głowy.. niestety rezonansu juz mi w ciazy nie rozbi ale moze zleci jakies cwiczenia bo mam tez skrzywienie kręgosłupa.. brzuch z przodu tyłke z tyłu vczyli typowa pozycja kobiety w ciazy.. i włąsnie sie boje co to bedzie jak naparwde mi brzuch urosnie... Bo moj kregosłup moze tego nie wytrzymac...
Jeszcze cos.. mam żylaki.. a operowac chieli dopieor po ciazy.. macie taki probmelm może? jakies tabsy dostajecie?

Pola ur. 3 czerwca 2014!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-29, 21:40   #204
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

ja też właśnie mam problem z kręgosłupem,miałam rok temu wypadek i od tej pory mam spore dolegliwości a słyszałam że w ciąży się to bardzo nasila :/
po za tym mam co raz więcej objawów,od wczoraj mam straszne nudności,narazie bez wymiotów,okropne uczucie lae sie ciesze bo chociaz mam pewnosc ze ciąża się rozwija i tamten lekarz sie mylił
Stary 2009-07-29, 22:23   #205
dogisia
Raczkowanie

Witam was w koncu i ja do was dolaczam jak narazie czuje sie dobrze poza wzdeciami i takim dziwnym plamieniem na brazowa ktore mnie martwi wizyte u gina mam w piatek mialam juz we wtorek w zeszlym tygodniu i widoczy byl tylko pecherzyk mam nadzieje ze teraz uslysze serduszko z moim obliczen wynika ze termin mam na 15.03 ale oczywiscie wszystko moze sie zmieenic

tez sie zastanawiam kiedy powiedziec w pracy o ciazy ale poczekam az serduszko bedzie bilo i wszystko bedzie ok pracyje w szkole i mysle ze jeszcze w sierpniu musialam bym powiedziec co wy na to czy ktoras z mam jest moze tez nauczycielka

Cytat:
Napisane przez mezatka07 Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny

te bule jajnikow to nie jajniki mi gin powidzial ze to sa bule wiazadel macicy ktora sie rozradta i przy kichaniu czy obracaniu z boku na bok moze kluc takz e to nic zlego raczej dobrego bo oznacxza ze nasza fasolcia zdrowo rosnie

Edytowane przez dogisia
Czas edycji: 2009-07-29 o 22:25
dogisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 08:10   #206
zosia21
Raczkowanie

madziwnia-chyba nie czytałaś mojego ostatniego post
kolejną wizytę mam w śr, czyli 2 tyg od ostatniej,

wy dziewczyny macie dylemat, czy powiedzieć już w pracy, czy jeszcze nie. Ja musiałam z pracy zrezygnować, od sierpnia jestem bezrobotna , umowa właśnie kończy mi się w lipcu, a miałam taką pracę, która nie służy ciężarnym. Chyba się zanudze teraz w domu

Stary 2009-07-30, 08:16   #207
madziwnia
Zakorzenienie

Zosia ja tez sama zrezygoinwałam z pracy na poczatku lipca zarejstrowałąm sie na zasiłek bede brała teraz pierwszy raz.. ale szukam kogos kto mnie zarejstruje.... zeby mniec kase i zeby miec macierzyński za 2 msc zapłące sobie sama zus i na zwolnienie

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2009-07-30, 14:18   #208
asienka240
Rozeznanie

dziewczyny? wiecie moze do ktorego tygodnia ciazy trzeba miec zaswiadczenie zeby sie starac o becikowe?
Stary 2009-07-30, 14:23   #209
karna33
Przyczajenie

GG do karna33

Cytat:
Napisane przez asienka240 Pokaż wiadomość
dziewczyny? wiecie moze do ktorego tygodnia ciazy trzeba miec zaswiadczenie zeby sie starac o becikowe?

jedynie matki, które co najmniej od 10 tygodnia ciąży pozostawały pod opieką lekarską, nabędą od przyszłego roku prawo do becikowego.

http://praca.gazetaprawna.pl/artykul...h_zdrowie.html
Stary 2009-07-30, 14:25   #210
domi7ks
Zakorzenienie

asienka240 ja co prawda z Mamus listopadowo-grudniowych, ale moge napisac, że trzeba mieć karte ciąży załozoną do 10ego tygodnia
Pozdrawiam serdecznie Ciebie (pamietam Cie z "Planujemy..") i gratuluje Toie i pozostałym Mamusiom

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości