|
|
#181 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
Cytat:
|
|
|
|
|
#182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
||
|
|
|
#183 |
|
Raczkowanie
|
A ja 3 w ciągu roku z 4 osobowej brygady (po 2 na jeden sklep)zostanie tylko jedna a reszta same nowe. Miesiac temu przyjeła nową a teraz nastepną a to nie idzie sie tak szybko nauczyć wszystkich książek autorów gdzie co leży nie wspominająć o komputerze bo nie mamy kasy fiskalnej tylko komputer na którym jest troche roboty
|
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
a ja myslę czy mówic szefostwu.... jestem aktualnie na stażu,jeszcze do połowy października i boje się ze jak im powiem teraz to umowy pewnie nie podpiszą potem ...
![]() znaczy powiedzieć im powiem... tylko sie zastanawiam kiedy
|
#185 |
|
Raczkowanie
|
Wklejam wam moje dzieciątko
Niestety widac sam pęcherzyk
Edytowane przez magda3456 Czas edycji: 2009-07-27 o 21:54 |
|
|
|
#186 |
|
Przyczajenie
|
Piękna fasolka.
Ja moją zobacze dopiero w sobote.Wszystkie piszecie o tych bólach podbrzusza, zaczynam się martwić czy u mnie wszystko jest OK , do dnia dzisiejszego nie miałam żadnych bóli. Do soboty chyba oszaleje
|
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia.. śliczny pecherzyk poczekaj spokojnie.. nastepne zdjecie bedzie juz z raczkami i nóżkami!!!
karna... ty sie nie stresuj nie wsyztskie maja te bóle
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie dziewczyny
wczoraj bylam na usg (6t 4dz od @@), widzialam juz nie sam pecherzyk, ale i babelka w srodku z bijacym serduszkiem zmienil mi sie tez tp na 17.03.10 ![]() co do boli jak na okres to mnie podbrzusze nie boli, ale czasem tak raczej dziwnie "kreci" jak na okres wlasnie, bola mnie za to jajniki albo ich okolice a najgorzej jak szybko wstane albo kicham czy kaszle
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
męzatka !! super!! Wszytsko dobrze!
Ależ ci zazdroszcze tego widoku
|
|
#190 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tez teraz czesto kicham ... :p wszyscy na okolo sie ze mnie smieja bo to najczesciej jak wspominam o fasolce... rodzice sie smieja ze maly do mnie mowi heh ja ide do lekarza jutro, pierwszy raz do nowego bo zmieniam a wlasnie wrocilam z urzedu i z kosciola ![]() bylam spisywac z moim kochnym protokol przedmalzenski teraz odpoczynek ![]() ![]()
|
|
#191 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam ponownie
![]() madziwnia bardzo fajny miałaś pomysł z tym oznajmieniem o ciąży bardzo chcialam zrobic podobnie ale po zrobieniu testu byłam taka szczęśliwa,że nie wytrzymałam ani minutki i od razu się przyznałam ![]() evitka21 co do tych pobolewań w podbrzuszu to ja też tak mam,czasami przeszywa mnie taki skurcz wzdłuż macicy,też mam nadzieję,że to nic złego... Wróciłam własnie wczoraj z tego wyjazdu i musze Wam powiedziec ze troche żałuję,że wyjechalismy od razu jak zajechałam dostałam plamienia i tak sie wystraszyłam że pobiegłam tam do gina zeby zapytac sie co robic,czy wracac do Łodzi i wogóle,na co on mnie tak nastraszył!po zwykłym badaniu ginekologicznym stwierdził,że skoro sa plamienia to pewnie ciąża obumarła,przepłakałam przez niego cały dzień ale nadal biore duphaston i dostałam zastrzyk z progesteronem,powiedziała ,że mam niewracac bo to jeszcze gorzej tylko dużo odpoczywac,wiec tak robiłam.Jestem już w domu i narazie jest wszystko dobrze,plamienia ustały,czasami jest mi niedobrze ale ogólnie jestem pozytywnej myśli.W czwartek idę do mojej gin i już nie mogę się doczekac,modlę się żeby było wszystko w porządku. Unholyone mam nadzieję że Twoje życzenia się spełnią... ![]() Magda gratuluje pęcherzyka ja też już widziałam ![]() mezatka 07 bardzo sie cieszę ja w czwartek mam kolejne usg teraz juz powinno bic serduszko mam nadzieje ze go uslyszymy
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2009-07-28 o 14:42 |
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie, ja poinformowalam swoich szefow o tym ze jestem w ciazy, postawilam sprawe jasno, zobaczy jak to bedzie sie ukladac itd. Jestem dobrej mysli...
Mam to za soba, teraz bede sie cieszyc w pelni okresem ciazy
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
WitamWas serdecznie! Coraz więcej widzę mamuś na kolejne miesiące
Życzę Wam wszytskiego dobrego i oby Wasze ciąże przebiegały książkowo Pozdrawiam mamusia styczniowo lutowa 2010
|
|
|
|
#194 |
|
Raczkowanie
|
Powiedziałam dziś szefowej nawet tak zle nie zareagowała powiedziała że to czuła i tylko ma prosbe zebym została do 15 wrzesnia a tak tez planowałam takze wszystko wyszło dobrze. Aha i ja teraz też często kicham
|
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam że kicham bo jestem być może lekko przeziębiona ale z Waszych opisów wynika że to coś normalnego. Dodakowo mam cały czas lekko podwyższoną temperaturę ale gin powiedział że to też normalne. A z dodatkowych objawów to mogę powiedzieć, że stałam się baaaardzo nerwowa. Najgorzej jest w pracy.
I zmieniając temat. Tydzień temu otrzymałam wyniki badań w tym toksoplazmoza. Okazało się że nie mam i nigdy jej nie miałam. Oczywiście to że jej nie mam jest OK. ale trochę zdziwiłam się że jej nigdy nie miałam. Zawsze miałam zwierzęta z którymi spałam i jadłam z jednego ”widelca” czy jednej „miski”. Były to psy i koty. A tutaj takie zaskoczenie. I teraz muszę się pilnować. |
|
|
|
#196 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#197 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc kochane.chcialabym sie przylac do Waszego juz co raz bardziej licznego grona
ja dowiedzialam sie o ciazy w ta niedziele ![]() ![]() .zrobilam 3 tesciorki wszystkie pozytywne.mieszkam w uk i jak na razie nie mam zadnych szans na pojscie do gin.ale za pare tygodni chce umowic sie i pojsc prywatnie.ja mam pytanie do dziewczyn mieszkajacych w uk,czy moze wiedza jak liczy sie tu ciaze od pierwszego dnia ostarniej @ czy od dnia zaplodnienia.jaj na razie to cierpie raczej na bezsennosc co jest troche uciazliwe,bo nie spie pol nocy. mam nadzieje,ze wszystko z fasoleczka w porzadku pozdrawiam i milego dzionka zycze |
|
|
|
#198 |
|
Raczkowanie
|
ja też kicham na okrągło ale chyba przekształca się to u mnie w przeziębienie, w nocy zużyłam pół paczki chusteczek, a teraz w dzień mam kontynuacje
chciałam się was jeszcze zapytać czy bolą was nogi? ja w niektóre dni mam takie ciężkie, że wlokę je za sobą, np. dzisiaj jakby tone ważyły, są takie ociężałe jeszcze muszę się wyżalić, zrobiłam prywatnie badania, chociaż miałam skierowanie, wyniki już mam przy sobie, dzwonię aby umówić się do lekarza, którego chcę na prowadzenie mojej ciąży i co słyszą najbliższy termin 5 październik ![]() przede mną dwa bardzo długie miesiące, ale jestem zła i mam taki fatalny dzień dzisiaj
|
#199 |
|
Wtajemniczenie
|
witam nowe mamusie
![]() zosia21 jestem w szoku z tym lekarzem,napewno nie czekaj aż tak długo,to aż 3 m-ce a w tym czasie powinny byc robione różne badania miedzy innymi badana jest przeziernośc maluszka a to jest bardzo ważne.Skoro zależy Ci na tym lekarzu to czekaj na wizytę ale w trakcie może odwiedzaj innego lekarza?życzę powodzenia
|
|
|
|
#200 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Co do bolących nóg, to ja miałam na samym początku, wtedy jeszcze podejrzewałam ze mogę być w ciąży. Rozmawiałam o tym z masażystą i powiedział że na 99,9 będzie dzidziuś, a te bolące nogi to sprawka hormonów ![]() Ból był niesamowity - wrażenie jak by mi je ktoś pompował i miały zaraz pęknąć. Co do lekarza to też jestem zdania że nie powinnaś tyle czekać.
|
|
|
|
|
#201 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bron cie panie boze przed takimi pomyslami... idz do innego lekarza a potem sie najwyzej przenies do tego do ktorego chcesz isc...
|
|
#202 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję za troske, taki mam właśnie plan, te 2 miesiące jeszcze przemęczę u tej gin, a badania które ona mi zleca robię prywatnie aby później mieć ksera
nie zostawiłabym maluszka bez opieki na tak długo mogę jeszcze raz ponarzekać? czuję się tak fatalnie, nogami i rękoma ledwo ruszam, na dodatek tak mnie w plecach łamie, a jutro delegacja-na szczęście ostatnia i tylko tym się pocieszam
|
#203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zosia!!! Bron cie Panie boże!! Marsz do lekarza.. wizyta musi byc co miesiac.. dobrze ci inne mamusie podpowiadaja idź do innego! Wiecie co mam skierowanie juz od dawna na 19 sierpnia hcyba do neurologa bo mam problemy z odcinkiem szyjnym przez co mam błoe i zawroty głowy.. niestety rezonansu juz mi w ciazy nie rozbi ale moze zleci jakies cwiczenia bo mam tez skrzywienie kręgosłupa.. brzuch z przodu tyłke z tyłu vczyli typowa pozycja kobiety w ciazy.. i włąsnie sie boje co to bedzie jak naparwde mi brzuch urosnie... Bo moj kregosłup moze tego nie wytrzymac... Jeszcze cos.. mam żylaki.. a operowac chieli dopieor po ciazy.. macie taki probmelm może? jakies tabsy dostajecie?
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#204 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też właśnie mam problem z kręgosłupem,miałam rok temu wypadek i od tej pory mam spore dolegliwości a słyszałam że w ciąży się to bardzo nasila :/
po za tym mam co raz więcej objawów,od wczoraj mam straszne nudności,narazie bez wymiotów,okropne uczucie lae sie ciesze bo chociaz mam pewnosc ze ciąża się rozwija i tamten lekarz sie mylił
|
|
|
|
#205 | |
|
Raczkowanie
|
Witam was w koncu i ja do was dolaczam jak narazie czuje sie dobrze poza wzdeciami i takim dziwnym plamieniem na brazowa ktore mnie martwi wizyte u gina mam w piatek mialam juz we wtorek w zeszlym tygodniu i widoczy byl tylko pecherzyk mam nadzieje ze teraz uslysze serduszko z moim obliczen wynika ze termin mam na 15.03 ale oczywiscie wszystko moze sie zmieenic
tez sie zastanawiam kiedy powiedziec w pracy o ciazy ale poczekam az serduszko bedzie bilo i wszystko bedzie ok pracyje w szkole i mysle ze jeszcze w sierpniu musialam bym powiedziec co wy na to czy ktoras z mam jest moze tez nauczycielka Cytat:
Edytowane przez dogisia Czas edycji: 2009-07-29 o 22:25 |
|
|
|
|
#206 |
|
Raczkowanie
|
madziwnia-chyba nie czytałaś mojego ostatniego post
kolejną wizytę mam w śr, czyli 2 tyg od ostatniej, wy dziewczyny macie dylemat, czy powiedzieć już w pracy, czy jeszcze nie. Ja musiałam z pracy zrezygnować, od sierpnia jestem bezrobotna , umowa właśnie kończy mi się w lipcu, a miałam taką pracę, która nie służy ciężarnym. Chyba się zanudze teraz w domu
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Zosia ja tez sama zrezygoinwałam z pracy na poczatku lipca zarejstrowałąm sie na zasiłek bede brała teraz pierwszy raz.. ale szukam kogos kto mnie zarejstruje.... zeby mniec kase i zeby miec macierzyński za 2 msc zapłące sobie sama zus i na zwolnienie
|
|
#208 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny? wiecie moze do ktorego tygodnia ciazy trzeba miec zaswiadczenie zeby sie starac o becikowe?
|
#209 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
jedynie matki, które co najmniej od 10 tygodnia ciąży pozostawały pod opieką lekarską, nabędą od przyszłego roku prawo do becikowego. http://praca.gazetaprawna.pl/artykul...h_zdrowie.html |
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
asienka240 ja co prawda z Mamus listopadowo-grudniowych, ale moge napisac, że trzeba mieć karte ciąży załozoną do 10ego tygodnia
Pozdrawiam serdecznie Ciebie (pamietam Cie z "Planujemy..") i gratuluje Toie i pozostałym Mamusiom |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:51.

Ja moją zobacze dopiero w sobote.

i Kubus

Pozdrawiam mamusia styczniowo lutowa 2010