Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby '09 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-06, 21:14   #2131
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby

mój synek jak wyprostuje nóżki to się ledwo w wanience mieści
kropelki Sab Simplex są super u mojego małego b.szybko działały.

boszenko
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 21:17   #2132
poiglot91
Zakorzenienie

Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby

Pytanie do dziewczyn ktore maja synow..

czy wasze dzieciaczki maja juz dwa jaderka?martwie sie troszke poniewaz u mnie jest jeden woreczek i wyplynela chyba tylko jedna kuleczka...tzn te jajeczko to normalne czy powinny byc juz dwa..?:conf used:
Stary 2009-08-06, 21:53   #2133
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość

czy wasze dzieciaczki maja juz dwa jaderka?martwie sie troszke poniewaz u mnie jest jeden woreczek i wyplynela chyba tylko jedna kuleczka...tzn te jajeczko to normalne czy powinny byc juz dwa..?:conf used:
jakie ma włoski śliczne Twój bobasek
Byłam u pediatry i ona wyczuła juz 2jajeczka, a ja powiem szczerze myslałam ze ani jednego nie ma, ze woreczek jest pusty
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 22:23   #2134
ania4891
Zadomowienie

Ja tek bez czytania. Zaczełam wprowadzac do diety nowe produkty (po miesiacach "glodowania") i dostalam takiej niestrawnosci, ze 3 dni biegunka, wymioty, dreszcze Moj zoladek to teraz nie jest przyzwyczajony nawet do zwyklego jablka
Ale doszlam juz do siebie
Stary 2009-08-06, 23:01   #2135
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
Witam ponownie, na imię mam Iwona od21.05.09jestem mamą, mój syn ma na imię Iwo. Za 2m-ce tj 3.10nasz wielki dzień, mama będzie ślubowała, a Iwo będzie miał chrzest
Pochwalę sie moim serduszkiem Synek na fotce miał równe2m-ce.

Czytam wątek i aż mi przykro, że wcześniej tu nie trafiłam..
A żałuj, żałuj, że nie trafiłaś wcześniej Bo warto nas czytać... wiele sobie na wzajem pomogłyśmy
Iwo- cudne imię, zawsze mi się ono bardzo podobało, ale u mojego Tż-ta chyba by nie przeszło. Imię zaczęło mi się podobać odkąd zaczął lecieć "Zbuntowany anioł" i Fakundo jakis tam grał postać Iwa
Fajny był ten Iwo

No a mamusi gratuluję i trzymamy kciuki za ślub
Oby cała ceremonia wyszła po waszej myśli.
Śliczna mamusia z Ciebie

bondynkapoznan jak się na leżąco w wanience Ci już nie mieści, to proponuję zakup tej wanienki, którą dzisiaj pokazywałam. Jest naprawdę świetna. Tylko w necie nie opłaca się jej kupować. W sklepach są o połowę tańsze. Widziałam nawet za 49 zł, a w necie koło stówki
Stary 2009-08-07, 00:14   #2136
pakusia86
Zakorzenienie

a ja mam problemy z Kuba.... dzisiaj po raz pierwszy mial kolke!!!! myslalam ze zwariuje.... a wszystko przez kleik ryzowy!!!! radzilam sie wszystkich co na ta kupiche poradzic i wszyscy "kleik ryzowy!" i ... glupia bylam ze posluchalam... ale nawet znajoma pediatra mi tak radzila!!!

caly dzien marudny a od 17-21 meczyl sie z kolka... brzuszek twardy i wrzasku co niemiara!!!

i poszlam po rozum do glowy i wracam narazie do sma gold, bo mial twardawe kupki (no te trojfazowe co Igus Asi) ale byl spokoj z brzusiem i kolek nie mial wogole... i zobaczymy jakie zacznie robic.... jesli beda okej to znaczy ze zmiana mleczka na aptamil tak zle na niego zadzialala

trzymajcie kciuki bo w poniedzialek wyjazd i chce zeby nie mial zadnych problemow juz z brzusiem ani kupciami

Cytat:

u nas sa dwa....

nie masz sie co martwic narazie, ale lepiej sie udac do lekarza jesli wyczuwasz tylko jedno... oto co kiedys znalazlam:

Spóźnione jądro

Niekiedy rodzice nie mogą dopatrzyć się u swego nowo narodzonego synka jednego lub nawet obu jąder. Na szczęście wyjaśnienie na ogół jest proste.

W życiu płodowym jądra rozwijają się w jamie brzusznej. Dopiero dwa miesiące przed porodem zaczynają się przesuwać w dół ku mosznie. Donoszony maluch zazwyczaj ma wszystko na miejscu, ale u 3 proc. chłopców urodzonych o czasie (i u 20 proc. wcześniaków) w mosznie wciąż nie ma jednego lub obu jąder. Lekarze nazywają to zjawisko niezstąpieniem jąder lub wnętrostwem.

Jeśli u niemowlęcia nie można wyczuć jądra, trzeba iść do lekarza, który zbada mosznę i ewentualnie zrobi USG brzucha. Jądro zapewne tam się ukryło i wkrótce (w pierwszym roku życia) zstąpi na swoje miejsce.

Jeśli jednak w drugim roku życia chłopiec ma wciąż niezstąpione jądro (zdarza się to zaledwie jednemu na sto maluchów z wrodzonym wnętrostwem), konieczna jest interwencja lekarska. Tak długotrwałe przebywanie w jamie brzusznej, gdzie temperatura jest o stopień, dwa wyższa niż w mosznie, mogłoby bowiem spowodować uszkodzenie jądra.

Zwykle przeprowadza się kurację hormonalną. Jeżeli jednak lekarz stwierdzi, że na drodze zstępowania jądra znajduje się jakaś przeszkoda (np. przepuklina), niezbędna jest operacja. Polega ona na zlikwidowaniu przepukliny, sprowadzeniu jądra do moszny i odpowiednim umocowaniu go tam. Po zabiegu konieczna jest regularna kontrola.

Edytowane przez pakusia86
Czas edycji: 2009-08-07 o 00:16
pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 00:22   #2137
poiglot91
Zakorzenienie

iwciag oj dziekuje ci slicznie

pakusia jak bylismy u lekarza miesiac temu macal i mowil ze jest ok.. nie wiem moze jeszcze jutro niech zbada
czy sa dwa czy nie..
ja tam czuje jedna taka kuleczke duza
az sie boje nie chce zeby mial prlblemy

drugie pytanie:
Czy jak myjecie waszych synkow to sciagacie ta skorke z ptaszkow.. kurde ja tego robic nie moge a trzeba;/

sorka ze ja tak dzis caly czas o ptaszkach i jajeczkach ale jakos mnie to niepokoji:P
Stary 2009-08-07, 00:33   #2138
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
pakusia jak bylismy u lekarza miesiac temu macal i mowil ze jest ok.. nie wiem moze jeszcze jutro niech zbada
czy sa dwa czy nie..

drugie pytanie:
Czy jak myjecie waszych synkow to sciagacie ta skorke z ptaszkow.. kurde ja tego robic nie moge a trzeba;/

sorka ze ja tak dzis caly czas o ptaszkach i jajeczkach ale jakos mnie to niepokoji:P
kochana, jajeczka caly czas wędrują do brzusia i spowrotem.... ja wiem jak Kuba ma... jak jest mu chlodno to jajeczka mu sie chowaja do brzusia a jak sie ociepli to sie pojawiaja.... jesli lekarz go badal i powiedzial ze jest OK to znaczy ze tak jest

powiem Ci jeszcze ze Kuba ma jedno jajeczko wieksze a drugie mniejsze, ktore ciezej wyczuc, ale jest i powinno mu sie to do roku czy 2 unormowac

ja nie sciagam skorki i pytalam sie lekarza i powiedzial ze nie wolno w tym wieku!!! dopiero po roku nalezy delikatnie sciagac skorke jesli sama nie zacznie odchodzic... najlepiej po kapieli....

kochana to link dla Ciebie :
klopoty malych mezczyzn
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...5,3885221.html

i nic sie nie martw juz i nie mysl tyle o siusiakach!!! a jak juz to idz do tz

Edytowane przez pakusia86
Czas edycji: 2009-08-07 o 00:34
Stary 2009-08-07, 06:53   #2139
maugoszatka
Wtajemniczenie

cinusiowa-ja uwielbiam bawarke i rzadko pijam od kad podejrzewam uczulenie Heli na laktoze ale chyba do niej wroce

boszenko-jeszcze jedno! ile trzymałaś ten sok jabłkowy w lodówce co go się podaje małej po łyżeczce??? Kupowałaś codziennie nowy? I jakiej firmy?

Ja daje Heli od wczoraj Lakcid na problemy z brzuszkiem, pije go ze smakiem w przeciwienstwie do BOBOTICU,który wypluwa
A ja piję Nutramigen,bo ponoć korzystnie wpływa jak przeniknie do mleka Jest to ohydne w smaku i pije z zatkanym nosem.

maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 06:59   #2140
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Maugoszatka Nutramigen ochyda jak mój mały pije a ja to poczuje to mi sie na wymioty zbieraLakcid mojemu małemu nie pomógł My pijemy DICOFLOR 30
Stary 2009-08-07, 08:21   #2141
iwciag
Wtajemniczenie

Kurde mamusie mam problem od jakiegoś czasu mój młody nie chce spać w dzień, jeśli już to są to kilkominutowe drzemki:/ trochę lepiej jest na spacerku, ale bez porównania do tego co było kiedyś. Rozumiem, że już jest starszy więc i czas czuwania się wydłużył, ale żeby aż tak! Są dni, że on w ogóle nie śpi, a wiadomo, że sen u maluszka-to ważna sprawa. Pewnie w wątku gdzieś już problem był poruszany-ale dużo tego-a Iwo nie ma dziś ochoty na samotne leżonko, więc nie mam czasu przeglądać wszystkiego
Może macie jakieś sprawdzone sposoby na sen maluszka, chociaż wiem, że trudno mówić o jakich kolwiek sposobach na dzieciaczki

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2009-08-07 o 08:37
Stary 2009-08-07, 09:14   #2142
kuroikaze
Wtajemniczenie

Cinusiowa dobrze ze przynajmniej plesniawki przechodza... a probowalas suszarka do wlosow ogrzewac brzuszek Ninki? szkoda ze nie ma jednej skutecznej metody ktora dziala na wszystkie maluszki...z piersiami tez niedobrze skoro to taki duzy bol Nince na szczescie powinno przejsc po 3 miesiacu a to juz niedlugo
piszecie o kapieli, ja Natana juz nie kapie w wanience, bo on strasznie szaleje w wodzie a w wanience obijal bardzo nozki wiec kapie go w duzej wannie i leje sporo wody (do malej tez sporo lalam)

Pakusia o rany biedactwo przed wyjazdem tyle problemow Was spotkalo dobrze ze wiesz od czego ten bol brzuszka a jak sie czujesz?

Poiglot ja widze dwa ale jak lekarz mowil ze ok to napewno tak jest
a co do napletka... polozna kazala nam bardzo delikatnie odsuwac, troszeczke zeby tylko brudek wyszedl.

Iwciag witaj ale ladnie wygladacie a Ty jak mlodziutko ile masz lat?
a co do spania... moj Natan tez ma dni ze prawie nie spi. i wydaje mi sie ze nie ma na to rady...

Maugoszatka Nutramigen o mamo moje dziecie pije bebilot pepi a jest ochydne, nutramigen ponoc jeszcze gorszy, jestes dla mnie jak bohaterka
a co ciekawego w domu tworzysz na kompie?

Ania wspolczuje... organizm sie odzwyczail... ja juz tez sie boje tego co bedzie jak zaczne znowu jesc nabial...

TZ powiedzial mi wczoraj cos bardzo przykrego nie ze zlosci, tylko dlatego bo stweirdzil ze tak czuje i co ma na to poradzic... a ja myslalam nad tym pol nocy, boli mnie to bardzo , szczegolnie ze to dotyka tez Natanka i tak sie zastanawiam wiec po co byl ten nasz slub i wogole to wszystko

N. ♥
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 09:33   #2143
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kuroikaze Pokaż wiadomość
Cinusiowa dobrze ze przynajmniej plesniawki przechodza... a probowalas suszarka do wlosow ogrzewac brzuszek Ninki? szkoda ze nie ma jednej skutecznej metody ktora dziala na wszystkie maluszki...z piersiami tez niedobrze skoro to taki duzy bol Nince na szczescie powinno przejsc po 3 miesiacu a to juz niedlugo
piszecie o kapieli, ja Natana juz nie kapie w wanience, bo on strasznie szaleje w wodzie a w wanience obijal bardzo nozki wiec kapie go w duzej wannie i leje sporo wody (do malej tez sporo lalam)

Pakusia o rany biedactwo przed wyjazdem tyle problemow Was spotkalo dobrze ze wiesz od czego ten bol brzuszka a jak sie czujesz?

Poiglot ja widze dwa ale jak lekarz mowil ze ok to napewno tak jest
a co do napletka... polozna kazala nam bardzo delikatnie odsuwac, troszeczke zeby tylko brudek wyszedl.

Iwciag witaj ale ladnie wygladacie a Ty jak mlodziutko ile masz lat?
a co do spania... moj Natan tez ma dni ze prawie nie spi. i wydaje mi sie ze nie ma na to rady...

Maugoszatka Nutramigen o mamo moje dziecie pije bebilot pepi a jest ochydne, nutramigen ponoc jeszcze gorszy, jestes dla mnie jak bohaterka
a co ciekawego w domu tworzysz na kompie?

Ania wspolczuje... organizm sie odzwyczail... ja juz tez sie boje tego co bedzie jak zaczne znowu jesc nabial...

TZ powiedzial mi wczoraj cos bardzo przykrego nie ze zlosci, tylko dlatego bo stweirdzil ze tak czuje i co ma na to poradzic... a ja myslalam nad tym pol nocy, boli mnie to bardzo , szczegolnie ze to dotyka tez Natanka i tak sie zastanawiam wiec po co byl ten nasz slub i wogole to wszystko
dziekujemymłodo wyglądam bo jestem młodamam 26lat

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

nie chce uogólniać ale ci faceci to... czasem tylko udusić:/

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2009-08-07 o 10:20
Stary 2009-08-07, 11:00   #2144
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuroikaze Pokaż wiadomość

czuje sie juz lepiej... gardlo nie boli, katar przechodzi... tylko ten kaszel... no ale mam nadzieje ze swinstwo szybko zniknie....

ojej... ale ten tz twoj nie dobry!!! ale tacy sa faceci... jestes pewna ze powiedzial "to" bo tak czuuje a nie tak w przyplywie zlosci??? bo faceci wiadmo ... najpierw mowia pozniej mysla... a jak mysla to nic nie mowia
mam nadzieje ze sie wszystko miedzy Wami wyjasni

Stary 2009-08-07, 11:03   #2145
michaela
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Ja od samego początku podaję herbatkę Krugera koperkową i ani razu nie miała wzdęć, zaparć, kolek itp. Sama też ją piję. Purkamy obie Mała ją uwielbia, pije ze smakiem. A np. koperkowych Hippa nie chciała wziąć do buzi.
Bo się zastanawiam co ja takiego zjadłam, że dziecko mi calutki dzień śpi!!! Może ze 3 godz. w ciągu dnia tylko nie spała Szykuję się nieprzespana noc, bo będzie się chciała bawić, nosić, grzechotać itp.

Jeszcze jej nie kąpałam bo śpi od 18.
Śliczności!!!
Ja zastanawiam się nad bujaczkiem, ale ceny mnie przerażają, tak jak i nosidełek. A jak później nie będzie chciała w nich siedzieć?
Ja lezaczek pozyczylam i maly od poczatku Maxiowi sie podobal a ten na fotkach to dostalismy tez niechcialam kupowac bo to sporo kasy kosztuje i kolezanki powiedzialy ze ich dzieciaki niechcialy w tym lezec wiec to zalezy od dziecka.Nosidelko tez dostalam i lezy w szafie raz go tam wlozylam i plakal oraz sie balam ze mi wypadnie jakies to dlamnie malo stabilne bylo:/

Cytat:
iwciag oj dziekuje ci slicznie

czy sa dwa czy nie..

drugie pytanie:

Mi polozna mowila by skorke zostawic w spokoju a moja przyjaciolka ze mam lekko odciagac bo ona tego nierobila i jeden syn dostal zapalenie bo brud mu sie tam zbieral i obaj jej synowie w wieku ok 5-6lat byli w szpitalu na usuwaniu tej skorki co bylo dla tych dzieciakow niemilym przezyciem wiec ja bede delikatnie sciagac po kapieli

Cytat:
Kurde mamusie mam problem od jakiegoś czasu mój młody nie chce spać w dzień, jeśli już to są to kilkominutowe drzemki:/ trochę lepiej jest na spacerku, ale bez porównania do tego co było kiedyś. Rozumiem, że już jest starszy więc i czas czuwania się wydłużył, ale żeby aż tak! Są dni, że on w ogóle nie śpi, a wiadomo, że sen u maluszka-to ważna sprawa. Pewnie w wątku gdzieś już problem był poruszany-ale dużo tego-a Iwo nie ma dziś ochoty na samotne leżonko, więc nie mam czasu przeglądać wszystkiego
Może macie jakieś sprawdzone sposoby na sen maluszka, chociaż wiem, że trudno mówić o jakich kolwiek sposobach na dzieciaczki
Witaj moj Maxiu tez w ciagu dnia bardzo malo spi przewaznie zasypia na cycku(niestety ) i spi moze z 15min .Na spacerku pospi ale jak tylko wjade do domku to krzyk

Bede musiala zalozyc ochraniac w lozeczku bo maly sie zaczol strasznie wiercic i spal dzis wszerz majac nozki prawie miedzy szczebelkami .Unas okropne upaly wiec siedzimy w domku i moze popoludniu na spacerek pojdziemy
michaela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 11:12   #2146
kuroikaze
Wtajemniczenie

Pakusiu to dobrze ze juz lepiej! do wyjazdu mam nadzieje calkiem Ci przejdzie
tak powiedzial to bo tak czuje... zlosci nie bylo bo rozmawialismy na spokojnie...

N. ♥
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 11:21   #2147
Bercia2000
Zadomowienie

Hej mamuśki

Dawno się nie odzywałam bo jakoś czasu brak
Antoś jak nie śpi to tylko u mamusi na rączkach mam nadzieje ze szybko mu to minie

15 sierpnia będą chrzciny mojego łobuziaka więc dużo przygotowań
ubranko dla niego juz mam ale reszta rodzinki jeszcze nie obkupiona i biegam po tych sklepach a tu jak na złosć nic fajnego nie ma

Poza tym w tym tygodniu bylismy na szczepieniu i mój maluszek waży 5.5kg wydaje mi sie ze bardzo mało pytałam nawet lekarza a on stwierdził że waga jest prawidłowa tylko synek jest bardzo długi dlatego wyglada na drobniutkiego.Od wczoraj dostaje sok jabłkowy robiony przezemnie a za 2 tyg mam wprowadzić mu zubki ryżowe mozę przytyje wiecej
Ale męcza mnie te docinki ze strony innych ludzi że on taki drobniutki przed chwila wróciłam ze spaceru na którym śąsiadka doradzała mi żebym go zaczęła dokarmiać a ja nie chce przestawiac go na butle skoro wagowo jest ok przez takie gadanie czuje sie jak wyrodna matka
Sprawdziłąm ile ważył starszy syn w jego wieku i był tylko 200g cieższy wieć juz sie nie przejmuje widocznie moje chłopaki takie długie i drobne są

Mam powazniejszy problem 18 sierpnia mój starszy synek idzie do szpitala będzie mail operacje na przepukline nie wiem jak to przeżyje. Myśle nd kupieniem mleka dla małego jakie polecacie bo chce być przy synku w szpitalu zreszytą nie wim jak to będzie jak Antos nie będzie pił mleka z butli to musze zostac w domu a Tż będzie w szpitalu wieć widzice troszke mam teraz na głowie impreza starszy syn daltego wybaczcie ze nie odpisuje każdej z osobna

POZDRAWIAM WAS GORACO MAMUSKI I WASZE MALUSZKI TEZ

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 11:33   #2148
sashka20
Rozeznanie

Dzien doberek mamuski

Nareszcie mam chwile wolnego uff...Moge nadrobic zaleglosci
Moj Kubusio dal mi wczoraj do wiwatu Mial kolke Znow... Od 16 do 18 byl ryk.... Boze, jak on sie meczyl Dzis ma straszne gazy, oj cos czuje ze bedzie powtorka z rozrywki....

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki jestem załamana po wczorajszej wizycie Mamy skierowanie na rehabilitację z podejrzeniem kręczu szyjnego i asymetrii Właśnie dzwoniłam i jesteśmy umówieni na piątek na pierwszy zabieg fizjoterapeutyczny, dobrze że chociaż od razu Tak się boję że moje Mysiątko będzie miało problemy On się ciągle wygina na jedną stronę, i ta nieszczęsna główka...Powinniśmy już to pewnie rehabilitować odpowiednio wcześniej a ja głupia czekałam chociaż nie podobało mi się to już od jakiegoś czasu. Mam nadzieję że te zabiegi coś pomogą, i pokażą nam co robić w domu I żeby jeszcze tego było mało to wyglada na to że malutki ma niedobór witaminy D Fakt faktem ostatnio dawałam mu ją sporadycznie...no i ma miękką potylicę. Mamy teraz dawać regularnie a za 10 dni przyjść do kontroli. Same nieszczęścia Załatwiliśmy na szczęście szczepienia, malutki tak płakał...dostał po wkłuciu w obie nóżki...Na szczęście dał się szybko uspokoić ale cały dzień i wieczór był marudny. Wieczorem miał prawie 38 stopni, dałam mu nurofen i temperatura spadła. Teraz ma 37,2 i nie wiem czy to też nie za dużo Jesteśmy po pomiarach, Aleks waży 5240 g i mierzy 59 cm, echhh liczyłam że już przekroczy 60...No cóż, gigantem to on nie będzie, przynajmniej jeśli chodzi o wzrost
Gosik kochana nie zalamuj sie Zobaczysz Aleks przedzie ta rehabilitacje i bedzie wszystko dobrze
Temperaturka po szczepieniu moze sie utrzymywac nawet do trzech dni Tak mi mowila lekarka Kubusia.
To nie jestes mowione, ze Aleks bedzie niski Moj brat ma kolege co jeszcze rok temu mial 160, a teraz to jest chlop jak sosna

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Czesc kochane

A na zdjeciach Filuś jak zasypia i jest bardzo grzeczniusi a na drugim jak sie bawi ;*
Sliczniusi ten twoj Filipcio

Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość
My jestesmy w Polsce, Aleks musial zobaczyc swoj kraj Duzo z nim spaceruje bo mam kogo odwiedzac a on caly czas spi na spacerkach
A to moje szczescie jutro bedzie mial 7 tygodni
Witaj w Polsce
Sliczny syncio

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
Szczepienia zaliczone ja nawet nie wiedziałam, że mój synek ma takie donośne głosisko profilaktycznie godzinę przed szczepieniem dałam mu czopek Viburcol, ale nóżka dzisiaj go bardziej bolała niż ostatnio i płacz był i to niezły pomogła mu dopiero wieczorna kąpiel, zjadł butlę i po godzinie brykania i gaworzenia zasnął. A i synek waży już 5100 g i pani pediatra powiedziała, że ładnie przybiera na wadze. Ogólnie po chrzcinach mamy pozwolenie na wprowadzanie nowych produktów. Zaczynamy od połowy łyżeczki soku z marchewki, zwiększając codziennie porcje o kolejne pół łyżeczki i jak dojdziemy do 4,5 łyżeczek to na takiej samej zasadzie wprowadzamy soczek z jabłuszka, a następnie przechodzimy do zupki jarzynowej i 2 razy w tygodniu możemy podawać małemu mleko z łyżeczką kaszy mannej

Jeżeli chodzi o Tz'tów to ja swojego raczej nie mogę narzekać. Robi przy nim wszystko: nakarmi, przewinie siuśki, zabawi, ponosi na rękach, ulula do snu. Nie wykąpie go (ale za to przygotuje wodę w wanience i jak wkładam małego to ochlapuje go wodą, ewentualnie coś mi poda), nie ubierze (nie odróżnia co to śpioszek, kaftanik itp.) i nie przewinie kupki Ostatnio mam nawet wrażenie, że Dawid bardziej woli być z tatą niż ze mną
Ad.1.Oj... strasznie boje sie szczepienia... Idziemy w ten wtorek
Ladnie wazy twoj Dawidek
Ad.2. Ja mam tez takie wrazenie, ze Kubus woli tzta. Wiele bylo takich sytuacji, ze mi Kubusio ryczal, a Tz go wzial na raczki i juz buzia uchachana

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
Dziekuje kochane za kciuki czuje sie juz znacznie lepiej, ale pojawil sie silny katar, ale kaszle coraz mniej... z suchego juz mam mokry kasel i gardlo mnie nie boli...

troszke sie najadlam strachu wczoraj... zrobil Kuba taka kupiche ze wylala mu sie na plecki, strasznie wodnista byla i teraz czekamy z niecierpliwoscia na nastepna, jak nastepna taka bedzie to podamy mu kleik ryzowy... nie wiem czy to jakis wirus go dopadl czy co, ale nie podobala mi sie ta kupcia, nie wyglada to na biegunke .... ale zrobil taka kupiche rano o 6 a pozniej o 19 moze to przez zmiane mleka?? no nie wiem....

pozatym wczoraj o 22 zostawilam go samego w pokoju, wlaczylam nianie elektroniczna i mowie niech spi spokojnie... wchodze o 24 (czas karmienia) a Kuba caly blady (mozliwe ze od swiatla mi sie wydawalo bo mam zielona lapke nocna) patrze czy oddycha i nie zauwazam.... no to przybilzam ucho do ustek jego... NIC!!! serce mi wali jak oszalale... wzielam go i lekko potrzaslam za ramionka .... NIC!!! dalej sie nie rusza.... ja juz cala zlana potem, oczy we lzach bo pomyslalam o najgorszym i tak potrzasalam nim kilka razy a on nic!!!! myslalam ze zwariuje....

wkoncu wzielam go na recei zaczlam klepac po pleckach mocno go kolyszac.... nie czulam zeby oddychal.... wkoncu otwarl oczka, popatrzyl na mnie spod byka i poszedl dalej spac.... polozylam go, siadlam na lozku i zaczelam ryczec....

tak sie wystraszylam ze sie mu cos stalo, ze ryczalam jak bobr nawet nie wiedzialam co mam robic, gdyby on umarl czy cos to ja bym umarla razem z nim....
na koniec powiedzialam mu ze jesli jeszcze raz mi tak zrobi to go wyszczelam po tym malym dupsku, bo cisnienie mi tak skoczylo ze o malo do szpitala nie pojechalam
Ad.1. Pakusiu wracaj szybciutko do zdrowka
Ad.2. Mysle, ze te kupki to od zmiany mleka. Moj maly tez tak mial.
Ad.3. Boze... wspolczuje tego co musialas przezyc, to straszne
Kubusiowi to sie jeszcze nie zdazylo, ale mojej sasiadki coreczka miala bezdechy, pierwszy bezdech to miala w osmej dobie zycia Do trzeciego miesiaca to monitor oddechu wyl praktycznie co noc
Pakusiu jezeli to sie powtorzy ( mam ogromna nadzieje, ze nie) to pojdzcie z malym do lekarza i kupcie sobie taki monitor

Cytat:
dziewzyny zrobilam test i negatywny ufff hehe
bardzo sie ciesze bo juz sama sobie wkrecilam:P

ja okresu jeszcze nie mialam
Poiglot ja robie tesciora w niedziele. Mam cykora jak niewiem co

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Muszę iść do lekarza bo jestem ciekawa ile mały już waży jak miał 6 tyg ważył 5280 teraz chyba 6kg przekroczył i jest strasznie długi ubranka na 68 nosi ale są min luźne.
Kubusio tez sie wydluza, ma juz 65 cm
Sliczny ten twoj synek

Cytat:
Napisane przez michaela Pokaż wiadomość
Czesc mamuski
Jestem od dwoch tygodni chora i niemoge sie doleczyc przez to maly dostal katarek i bardzo sie meczyl na szczescie lekarz powiedzial ze to tylko lekkie przeziebienie.Niestety jak tz jest w pracy to sama zajmuje sie malym i mam nadzieje ze niezarazi sie jeszcze bardziej .
Pozatym czuje sie ciagle slaba i zmeczona, waga mi juz spadla do tej sprzed ciazy(z tego sie akurat ciesze ) zrobilam wiec badania krwi no i mam anemie mimo ze pije zelazo odzywiam sie odpowiednio to maly wysysa zemnie wszystkie witaminki do tego mam jakies wartosci watrobowe podwyzszone wiec za tydzien mam usg brzucha
Jesli chodzi o przytulanki to na poczatku czuje bol potem jest super a juz po wszystkim troszke krwawie i chyba sie wybiore kolejny raz do ginki bo troszke mnie to martwi.
Ja przykrywam w nocy maluszka kocykiem ubranym w poszewke a ze maly lubi kopac to wkladam konce kocyka miedzy materac a szczebelki i wiem ze niezakryje sobie buzi,czasem udaje mu sie tylko nozki wyciagnac na kocyk

Fajnie sie oglada wasze dzieciaczki wszystkie sa przecudnewiec tez sie pochwale
Umnie sprawdzil sie w 100% bujaczek Maxiu uwielbia w nim spac,siedziec(a ja moge gotowac i zjesc spokojnie) a najlepiej to robi mu sie w nim kupaki(ok 3 razy dziennie z tym naszczescie niemamy problemu) Zalaczam foteczki na tej pierwszej wlasnie robi kupeczke hihi
Ad.1. Wspolczuje chorobska Wracja do zdrowka!
Ad.2. Sama mialam anemie zaraz po porodzie, ale szybciutko z niej wyszlam. Dbaj o siebie, bo z anemia nie ma zartow
Ad.3. Maxiu przesliczny

Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość
Dziewczyny na poczekalni na mamusiach listopadowo-grudniowych jedna z mam urodziła Patryczka w 23-24 tygodniu. Maluszek walczy o życie Dziewczyny wysyłajmy pozytywne fluidy, żeby chłopczyk miał dużo siły i wygrał tą walkę!
Boszenko czytalam Boze... co ta dziewczyna musi przechodzic, nie wyobrazam sobie tego.... Wczoraj caly czas o tym maluszku myslalam, najwazniejsze ze zyje i walczy.

Boszenko moj Kubusio tez cos schudl Ale wyraznie widac ze strasznie sie wydluzyl, chodzi mi wzrost. Juz nie ma takiego duzego brzusia
Moze to normalne??? Martwie sie.

Cytat:
Witam ponownie, na imię mam Iwona od21.05.09jestem mamą, mój syn ma na imię Iwo. Za 2m-ce tj 3.10nasz wielki dzień, mama będzie ślubowała, a Iwo będzie miał chrzest
Pochwalę sie moim serduszkiemSynek na fotce miał równe2m-ce.

Czytam wątek i aż mi przykro, że wcześniej tu nie trafiłam..
Witaj w naszym gronie
Slicznie wygladacie

Poiglot dobrze pytanie odnosnie tych jaderek Ja nawet niewiem czy moj Kubusio ma jaderka w mosznie Musze sprawdzic.
Jezeli chodzi o ten napletek... to przy kapieli delikatnie odsuwam skorke, ze dokaldnie umyc siusiaka.

Kuroikaze ach... Ci te Tzci... Moj nic lepszy jak czasem cos wlanie to tylko rozstrzelac chama Nie smutaj sie kochna
Towj Natanek tez pije bebilon pepti??? Moj pije... zastawiam sie jak on to mleko moze picPrzeciez to smierdzi jak pasza dla kurczakow i ohydnie smakuje...

Kubus juz jest z nami
ur. 30.04.2009

68kg................jest 52kg
sashka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 11:39   #2149
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Sashka
Bercia mój mały pil Nan 1 i bardzo mu smakowało.

mój Olivek spał od 20-5:30 i wypił o 5:30 -200ml mleka zawsze pije 130ml
Stary 2009-08-07, 11:50   #2150
Małgosia:)
Wtajemniczenie

CZeść laseczki

Podpowiedzcie, co jeszcze oprócz BioGaia, Laktcid, rumianku jest dobre na kupki... Mój mały już bez rurki ni robi a ja jeszcze się łudzę i szukam innych sposobów.,

Kazano go dużo dopajać, więc dopajam. Pediatra twierdzi że muszę mu pomagać rurką póki nie zacznę wprowadzać nowych produktów, po których powinien sam robić. Tym bardziej że tż miał to samo jako niemowlak....

Ja nadal zwiększam produkcję mleka.... piję inkę, herbatkę na laktację, odciągam... wydaje mi się że mleczka mam w sam raz A małego już od 2 tyg nie dokarmiałam.
A nawet czasem udaje mi się odrobinę zamrozić.

Dziś go ważyłam - waży 5800, a w poniedziałek skończył 2 m-ce. Czyli od najniższej wagi przytył 3 kilo
Co oznacza że moje mleczko jest super i przybiera.

A i pochwalę się ma już 60 cm, a urodził się mając 53

Pogadaliśmy z tż dzisiaj i wprowadzamy plan oszczędzania Bo chcemy mieć na koncie kasę, żeby móc spokojnie w przyszłym roku nad morze jechać z Antosiem. Zresztą trzeba mieć też kasę na "czarną godzinę". Dzisiaj postanowiliśmy już nie marnować jedzenia i kupować tyle ile faktycznie zjemy.... bo ja łasuch jestem straszny i zawsze kupuję tyle... bo na wszystko mam ochotę, a potem się psuje...
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 12:01   #2151
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Małgosiu brawo za oszczędzanie a Lakcid jest chyba na rozwolnienie?
Stary 2009-08-07, 12:08   #2152
poiglot91
Zakorzenienie

kochane a tak be czytania potem nadrobie poniewaz dopiero wrocilismy ze szczepien.. dwa w nozkeza 4 tygodnie 3..
dostalam paracetamol.. truskawkowy:P tzn o smaku truskawki.. pisze ze od 3 miesiaca zycia.. a k... truskawkowy?ja juz nie kapuje boje sie mu dac;/;/
Stary 2009-08-07, 12:58   #2153
sashka20
Rozeznanie

U nas normalnie Sahara z tropikami. Zar sie z nieba leje.... Kubus nie lubi upalow, strasznie mi dzis marudzi Na spacer to dopiero pojde poznym popoludniem Fak...

Cytat:
a ja mam problemy z Kuba.... dzisiaj po raz pierwszy mial kolke!!!! myslalam ze zwariuje.... a wszystko przez kleik ryzowy!!!! radzilam sie wszystkich co na ta kupiche poradzic i wszyscy "kleik ryzowy!" i . glupia bylam ze posluchalam... ale nawet znajoma pediatra mi tak radzila!!!

caly dzien marudny a od 17-21 meczyl sie z kolka... brzuszek twardy i wrzasku co niemiara!!!

trzymajcie kciuki bo w poniedzialek wyjazd i chce zeby nie mial zadnych problemow juz z brzusiem ani kupciami
.
Ojej.. Biedny KubusMam nadzieje, ze ta kolka to byl jednorazowy przypadek
Trzymam mocno kciuki

Cytat:
Napisane przez maugoszatka Pokaż wiadomość
A ja piję Nutramigen,bo ponoć korzystnie wpływa jak przeniknie do mleka Jest to ohydne w smaku i pije z zatkanym nosem.
Pijesz Nutramigen???? Tak mozna???

Cytat:
Tez mialam problem ze snem Kubusia w dzien Znalazlam sposob, Dostaje herbatke, potem siup do kolyski-fotelika i go bujam. Albo biore go na raczki i go sobie klade i go lulam. Zasypia po 10 minutach.

Cytat:
czuje sie juz lepiej... gardlo nie boli, katar przechodzi... tylko ten kaszel... no ale mam nadzieje ze swinstwo szybko zniknie....
To dobrze, ze juz lepiej sie czujesz

Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki

15 sierpnia będą chrzciny mojego łobuziaka więc dużo przygotowań
ubranko dla niego juz mam ale reszta rodzinki jeszcze nie obkupiona i biegam po tych sklepach a tu jak na złosć nic fajnego nie ma

Poza tym w tym tygodniu bylismy na szczepieniu i mój maluszek waży 5.5kg wydaje mi sie ze bardzo mało pytałam nawet lekarza a on stwierdził że waga jest prawidłowa tylko synek jest bardzo długi dlatego wyglada na drobniutkiego.Od wczoraj dostaje sok jabłkowy robiony przezemnie a za 2 tyg mam wprowadzić mu zubki ryżowe mozę przytyje wiecej
Ale męcza mnie te docinki ze strony innych ludzi że on taki drobniutki przed chwila wróciłam ze spaceru na którym śąsiadka doradzała mi żebym go zaczęła dokarmiać a ja nie chce przestawiac go na butle skoro wagowo jest ok przez takie gadanie czuje sie jak wyrodna matka
Sprawdziłąm ile ważył starszy syn w jego wieku i był tylko 200g cieższy wieć juz sie nie przejmuje widocznie moje chłopaki takie długie i drobne są

Mam powazniejszy problem 18 sierpnia mój starszy synek idzie do szpitala będzie mail operacje na przepukline nie wiem jak to przeżyje. Myśle nd kupieniem mleka dla małego jakie polecacie bo chce być przy synku w szpitalu zreszytą nie wim jak to będzie jak Antos nie będzie pił mleka z butli to musze zostac w domu a Tż będzie w szpitalu wieć widzice troszke mam teraz na głowie impreza starszy syn daltego wybaczcie ze nie odpisuje każdej z osobna

Ad.1. Bercia nie martw sie waga Antosia, widocznie taka jego uroda
Ad.2. Ojej... bardzo mi przykro z powodu tej operacji starszego synka Trzymaj sie kochana.
Ad.3. Ja na poczatku dawalam Kubusiowi zwyklego NANa 1, moja kolezanka chwali tez bebiko 1.
Pozdrawiam

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość

mój Olivek spał od 20-5:30 i wypił o 5:30 -200ml mleka zawsze pije 130ml
To ladnie twoj maly wypil.
Moj maly tez pobil dzis w nad ranem rekord Tak wypija 150-160ml. A dzis niedosc, ze wypil to 150 to dalej ryczal jak wol, Nic innego szlam dorobic 90 ml. Myslalam ze tego nie wyzlapa, a tu ciezki szok wszystko wypil, czyli 240 ml

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
CZeść laseczki

Podpowiedzcie, co jeszcze oprócz BioGaia, Laktcid, rumianku jest dobre na kupki... Mój mały już bez rurki ni robi a ja jeszcze się łudzę i szukam innych sposobów.,

Kazano go dużo dopajać, więc dopajam. Pediatra twierdzi że muszę mu pomagać rurką póki nie zacznę wprowadzać nowych produktów, po których powinien sam robić. Tym bardziej że tż miał to samo jako niemowlak....

Ja nadal zwiększam produkcję mleka.... piję inkę, herbatkę na laktację, odciągam... wydaje mi się że mleczka mam w sam raz A małego już od 2 tyg nie dokarmiałam.
A nawet czasem udaje mi się odrobinę zamrozić.
Dziś go ważyłam - waży 5800, a w poniedziałek skończył 2 m-ce. Czyli od najniższej wagi przytył 3 kilo
Co oznacza że moje mleczko jest super i przybiera.
Ad.1. Ojej wspolczuje tych probelmow z kupkami u Antosia Kubusiowi pomagala na kupke herbatka koperkowa i rumiankowa, i espumisan.
Ad.2. Trzymam kciuki za dalsza produkcje mleczka
Ad.3. Ladnie twoj Antosio wazy

Cytat:
kochane a tak be czytania potem nadrobie poniewaz dopiero wrocilismy ze szczepien.. dwa w nozke za 4 tygodnie 3..
dostalam paracetamol.. truskawkowy:P tzn o smaku truskawki.. pisze ze od 3 miesiaca zycia.. a k... truskawkowy?ja juz nie kapuje boje sie mu dac;/;/
Ojej biedny BryanekSpokojnie go daj Napewno mu nic nie bedzie.

Kubus juz jest z nami
ur. 30.04.2009

68kg................jest 52kg
sashka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 13:07   #2154
poiglot91
Zakorzenienie

Jak myslicie dac ten paracetamol???
boje sie...
malemu przejechala igla po nodze i troche krwi lecialo i ma bliznebiedactwo

Bryan spal od 22:30 do 8:00 !!!

pakusia dziekuje za informacjejestes kochana

sashka moj synek tez wiesz co roozbierz go na golaska i poloz i niech sobie tak lezy jesli masz otwarte okna to przykryj tylko pieluszka tetrowa..pampersa tez mozesz natroszke zdjecale kontrolowac zeby ci nienapaskudzil maluszek hehe
Stary 2009-08-07, 14:25   #2155
Kathi75
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mialam tak z synem i to od urodzenia Moje dziecko spalo 4 razy w dzien po 20 do 30 minut po 3 miechach skrocilo sie to do 2 razy Na szczescie teraz jak zasnie raz to na 2 godziny
Moze taki urok twojego synka a jak spi w nocy??
Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość

Kciuki zacisniete , bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
CZeść laseczki

...
Laktoza i tylko laktoza wystarczy plaska lyzeczka na 50 ml wody 3 razy dziennie i po 2 dniach bedzie kupa jak nic a do rurki jak ci sie dziecko przyzwyczai to nie odzwyczaisz tak szybko
Dopiero po wprowadzeniu stalych pokarmow moga sie pojawic zatwardzenia- mowie to z doswiadczenia

Ja sie ukrywam bo
-Max mial tego wira we wtorek
-We srode miala Gabi a wczoraj pawiowalam ja
-dzis dochodze do siebie
-do tego denny nastroj tzw ogolny

Ja mialam wczoraj miec spirale hormonalna zakladana ale w zwiazku z tym ze pawie byly odwolalam i mam miec w poniedzialek ale chyba zdecyduje sie na zloto miedziowa bez hormonow
Poczytalam dzisiaj na ten temat i wlosy mi sie zjezyly na glowie jakie efekty uboczne od hormonalnej spiralki moga byc
Wole zwykla zdecydowanie

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 16:00   #2156
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej Jesteśmy po pierwszym spotkaniu w poradni rehabilitacji ruchowej, kolejne spotkanie dopiero za miesiąc Aleks na szczęście nie ma kręcza ale niestety jest wyraźna asymetria i obniżone napięcie mięśniowe Mamy ćwiczyć metodą Vojty, co miesiąc przychodzić do kontroli przynajmniej do czasu jak zacznie chodzić Wszystko byłoby pięknie, rehabilitant pokazywał jak z nim ćwiczyć ale co z tego jak ja już mało co pamiętam Przydałoby mi się parę spotkań pod rząd a nie tak...mama ze mną była ale ona to już nic nie zakodowała mogłam wziąć lepiej TŻ...I tym sposobem mamy ćwiczyć tylko że może się okazać że będę robić wszystko błędnie Nawet już nie pamiętam dobrze jak mam go prawidłowo trzymać na rękach oczywiście karmię też źle...Ech, potrzebna mi prywatna sesja, muszę kogoś znaleźć bo szkoda mi tego miesiąca na próby i błędy

Pakusia, ja bym kupiła od razu monitor oddechu, ale skoro do tej pory wytrzymaliście to może faktycznie już się obejdzie

Boszenka, ojej nie czytałam o Patryczku, zaraz tam wejdę Biedne maleństwo

Michaela, kuruj się a malutki śliczny

Iwciag, witaj Śliczna z Ciebie mamusia, a synuś przystojniaczek

Cinusiowa, stosujemy kropelki od kilku dni, na razie różnicy nie widzę ale skoro trzeba cierpliwości to czekamy Nooo a wody do wanienki lejemy sporo Mam nadzieję że te kłucia Ci przejdą

Poiglot, pewnie z jąderkami małego faktycznie jest ok, w przeciwnym wypadku lekarz już by to zauważył U bratanka TŻ wykryto niezstąpione jąderko jakieś dwa tygodnie po urodzeniu, teraz mały ma już rok i 3 miesiące a w grudniu czeka go zabieg, niestety samo nie zeszło. Ja staram się podczas kąpieli odciągać trochę skórkę ale mało co widzę i boję się że uszkodzę

Kuroikaze, mam nadzieję że wyjaśnicie sobie wszystko i TŻ jednak przemyśli swoje słowa

Bercia, trzymam kciuki za operację synka a malutki waży mniej więcej tyle co mój Aleks, bardzo piękna waga

Sashka, oj biedny Kubuś Oby dziś było lepiej...No ja mam nadzieję że będzie dobrze, musi być dobrze Trzymam kciuki za wynik testu

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 16:37   #2157
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Hej Jesteśmy po pierwszym spotkaniu w poradni rehabilitacji ruchowej, kolejne spotkanie dopiero za miesiąc Aleks na szczęście nie ma kręcza ale niestety jest wyraźna asymetria i obniżone napięcie mięśniowe Mamy ćwiczyć metodą Vojty, co miesiąc przychodzić do kontroli przynajmniej do czasu jak zacznie chodzić Wszystko byłoby pięknie, rehabilitant pokazywał jak z nim ćwiczyć ale co z tego jak ja już mało co pamiętam Przydałoby mi się parę spotkań pod rząd a nie tak...mama ze mną była ale ona to już nic nie zakodowała mogłam wziąć lepiej TŻ...I tym sposobem mamy ćwiczyć tylko że może się okazać że będę robić wszystko błędnie Nawet już nie pamiętam dobrze jak mam go prawidłowo trzymać na rękach oczywiście karmię też źle...Ech, potrzebna mi prywatna sesja, muszę kogoś znaleźć bo szkoda mi tego miesiąca na próby i błędy

Pakusia, ja bym kupiła od razu monitor oddechu, ale skoro do tej pory wytrzymaliście to może faktycznie już się obejdzie

Boszenka, ojej nie czytałam o Patryczku, zaraz tam wejdę Biedne maleństwo

Michaela, kuruj się a malutki śliczny

Iwciag, witaj Śliczna z Ciebie mamusia, a synuś przystojniaczek

Cinusiowa, stosujemy kropelki od kilku dni, na razie różnicy nie widzę ale skoro trzeba cierpliwości to czekamy Nooo a wody do wanienki lejemy sporo Mam nadzieję że te kłucia Ci przejdą

Poiglot, pewnie z jąderkami małego faktycznie jest ok, w przeciwnym wypadku lekarz już by to zauważył U bratanka TŻ wykryto niezstąpione jąderko jakieś dwa tygodnie po urodzeniu, teraz mały ma już rok i 3 miesiące a w grudniu czeka go zabieg, niestety samo nie zeszło. Ja staram się podczas kąpieli odciągać trochę skórkę ale mało co widzę i boję się że uszkodzę

Kuroikaze, mam nadzieję że wyjaśnicie sobie wszystko i TŻ jednak przemyśli swoje słowa

Bercia, trzymam kciuki za operację synka a malutki waży mniej więcej tyle co mój Aleks, bardzo piękna waga

Sashka, oj biedny Kubuś Oby dziś było lepiej...No ja mam nadzieję że będzie dobrze, musi być dobrze Trzymam kciuki za wynik testu
a powiedz jak dopatrzyłaś się asymetrii??pewnie już pisalaś tutaj,ale jak byś była łaskawa powtórz proszę wydaje mi się, że Iwo delikatnie przechyla główkę na lewą stronę! Nie wiem cz sobie tego nie wmówiłam, ale lepiej chuchać na zimne
Stary 2009-08-07, 16:58   #2158
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Mam pytanie do mam karmiących piersią... Jecie żółty ser???
Stary 2009-08-07, 17:00   #2159
poiglot91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mam karmiących piersią... Jecie żółty ser???
pewniei zolty i bialy

gosik pocieszylas mnie
Stary 2009-08-07, 17:21   #2160
esti1984
Wtajemniczenie

witam mamuśki

widzę że różne ciekawe tematy się przewijają

iwciag
witaj oo widzę że jesteśmy w podobnym wieku ja w tym roku skończę 25

gosik to super że z Aleksem nie jest tak źle. Ale masz racje chyba lepiej żeby na spokojnie Ci ktoś pokazał jak ćwiczyć. Więc chyba pozostaje prywatnie

aniu współczuję ale najważniejsze że już dobrze się czujesz

pakusia
jeju biedny Kubuś
cieszę się że lepiej się czujesz

iwciag
a może Iwo nie chce spać w domku bo coś go rozprasza? Ja czasami jak widzę że Nikola bardzo zmęczona a nie może zasnąć bo woli się porozglądać nakładam na oczka jedną warstwę pieluchy tetrowej (tylko żeby noska nie przykryć) i oczy od razu zamyka i w 3 minuty śpi

piszecie o kąpielach
ja Nikolę od początku kąpię w brodziku (mam wysoki brodzik bo 52cm) i kładę jej taką podpórkę pod plecy materiałową odkąd odpadł pępuszek to wody leję prawie do pach dodam jeszcze że uwielbia kąpiele

kuroikaze
baaardzo Ci współczuję... to straszne że faceci tak potrafią walnąć coś prosto z mostu i pewnie później w ogóle o tym nie myślą a kobieta myśli i często nie może zapomnieć. Mam nadzieję że to nie zaważy na Waszej rodzince

Bercia
trzymam kciuki za syneczka

Sashka
fajnie że się odezwałaś...my też mamy szczepienie we wtorek

Małgosiu
mam nadzieję że szybko przestaną Antosia męczyć kupki nooo a waży całkiem sporo chyba jak na 2 miesiące....ciekawe ile moja waży
fajnie że takie ustalenia zrobiliście

poiglot
a dlaczego chcesz mu dawać paracetamol? zapobiegawczo? czy ma temp po szczepieniu? wcześniej pytałaś gdzie trzymać syrop....ja od zawsze trzymam w szafce
gratuluję Bryankowi że tak ładnie spał
jak to bliznę ma?

KAthi
wpadaj kochana częściej My Ci nastrój poprawimy

cinusiowa ja jem chyba wszystko

dziewczyny
a moja Nikola śpi tak:

8.00 pobudka zje pogada, pośmieje się
9.30 -10.30 spanie
10.30 budzę ją żeby o 12.00 poszła spać razem z Julką
10.30 spacer
12.00 -15.00 spanie (obie dziewczyny śpią) a ja mam wolne
15.00 bawimy się z dziewczynami
17.00 spanie
19.00 kąpiel
19.30 - 22.30 spanie
22.30- jedzonko i spanie do 8.00

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

pakusia a jak będziecie w PL to jedziecie nad morze?

My za tydzień w sobotę jedziemy nad morze
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości