|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
mój synek jak wyprostuje nóżki to się ledwo w wanience mieści
![]() kropelki Sab Simplex są super u mojego małego b.szybko działały. boszenko |
|
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
Pytanie do dziewczyn ktore maja synow..
czy wasze dzieciaczki maja juz dwa jaderka?martwie sie troszke poniewaz u mnie jest jeden woreczek i wyplynela chyba tylko jedna kuleczka...tzn te jajeczko to normalne czy powinny byc juz dwa..? ![]() ![]() :conf used:
|
#2133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Byłam u pediatry i ona wyczuła juz 2jajeczka, a ja powiem szczerze myslałam ze ani jednego nie ma, ze woreczek jest pusty |
|
|
|
|
#2134 |
|
Zadomowienie
|
Ja tek bez czytania. Zaczełam wprowadzac do diety nowe produkty (po miesiacach "glodowania") i dostalam takiej niestrawnosci, ze 3 dni biegunka, wymioty, dreszcze
Moj zoladek to teraz nie jest przyzwyczajony nawet do zwyklego jablka ![]() Ale doszlam juz do siebie
|
|
|
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo warto nas czytać... wiele sobie na wzajem pomogłyśmyIwo- cudne imię, zawsze mi się ono bardzo podobało, ale u mojego Tż-ta chyba by nie przeszło. Imię zaczęło mi się podobać odkąd zaczął lecieć "Zbuntowany anioł" i Fakundo jakis tam grał postać Iwa Fajny był ten Iwo No a mamusi gratuluję i trzymamy kciuki za ślub ![]() Oby cała ceremonia wyszła po waszej myśli. Śliczna mamusia z Ciebie ![]() bondynkapoznan jak się na leżąco w wanience Ci już nie mieści, to proponuję zakup tej wanienki, którą dzisiaj pokazywałam. Jest naprawdę świetna. Tylko w necie nie opłaca się jej kupować. W sklepach są o połowę tańsze. Widziałam nawet za 49 zł, a w necie koło stówki
|
|
|
|
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam problemy z Kuba.... dzisiaj po raz pierwszy mial kolke!!!! myslalam ze zwariuje.... a wszystko przez kleik ryzowy!!!! radzilam sie wszystkich co na ta kupiche poradzic i wszyscy "kleik ryzowy!" i
caly dzien marudny a od 17-21 meczyl sie z kolka... brzuszek twardy i wrzasku co niemiara!!! i poszlam po rozum do glowy i wracam narazie do sma gold, bo mial twardawe kupki (no te trojfazowe co Igus Asi) ale byl spokoj z brzusiem i kolek nie mial wogole... i zobaczymy jakie zacznie robic.... jesli beda okej to znaczy ze zmiana mleczka na aptamil tak zle na niego zadzialala trzymajcie kciuki bo w poniedzialek wyjazd i chce zeby nie mial zadnych problemow juz z brzusiem ani kupciami Cytat:
nie masz sie co martwic narazie, ale lepiej sie udac do lekarza jesli wyczuwasz tylko jedno... oto co kiedys znalazlam: Spóźnione jądro Niekiedy rodzice nie mogą dopatrzyć się u swego nowo narodzonego synka jednego lub nawet obu jąder. Na szczęście wyjaśnienie na ogół jest proste. W życiu płodowym jądra rozwijają się w jamie brzusznej. Dopiero dwa miesiące przed porodem zaczynają się przesuwać w dół ku mosznie. Donoszony maluch zazwyczaj ma wszystko na miejscu, ale u 3 proc. chłopców urodzonych o czasie (i u 20 proc. wcześniaków) w mosznie wciąż nie ma jednego lub obu jąder. Lekarze nazywają to zjawisko niezstąpieniem jąder lub wnętrostwem. Jeśli u niemowlęcia nie można wyczuć jądra, trzeba iść do lekarza, który zbada mosznę i ewentualnie zrobi USG brzucha. Jądro zapewne tam się ukryło i wkrótce (w pierwszym roku życia) zstąpi na swoje miejsce. Jeśli jednak w drugim roku życia chłopiec ma wciąż niezstąpione jądro (zdarza się to zaledwie jednemu na sto maluchów z wrodzonym wnętrostwem), konieczna jest interwencja lekarska. Tak długotrwałe przebywanie w jamie brzusznej, gdzie temperatura jest o stopień, dwa wyższa niż w mosznie, mogłoby bowiem spowodować uszkodzenie jądra. Zwykle przeprowadza się kurację hormonalną. Jeżeli jednak lekarz stwierdzi, że na drodze zstępowania jądra znajduje się jakaś przeszkoda (np. przepuklina), niezbędna jest operacja. Polega ona na zlikwidowaniu przepukliny, sprowadzeniu jądra do moszny i odpowiednim umocowaniu go tam. Po zabiegu konieczna jest regularna kontrola.
*****— Alen Baxton Edytowane przez pakusia86 Czas edycji: 2009-08-07 o 00:16 |
|
|
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
iwciag oj dziekuje ci slicznie
![]() pakusia jak bylismy u lekarza miesiac temu macal i mowil ze jest ok.. nie wiem moze jeszcze jutro niech zbada czy sa dwa czy nie.. ja tam czuje jedna taka kuleczke duza az sie boje nie chce zeby mial prlblemy drugie pytanie: Czy jak myjecie waszych synkow to sciagacie ta skorke z ptaszkow.. kurde ja tego robic nie moge a trzeba;/ sorka ze ja tak dzis caly czas o ptaszkach i jajeczkach ale jakos mnie to niepokoji:P
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem Ci jeszcze ze Kuba ma jedno jajeczko wieksze a drugie mniejsze, ktore ciezej wyczuc, ale jest i powinno mu sie to do roku czy 2 unormowac ![]() ja nie sciagam skorki i pytalam sie lekarza i powiedzial ze nie wolno w tym wieku!!! dopiero po roku nalezy delikatnie sciagac skorke jesli sama nie zacznie odchodzic... najlepiej po kapieli.... kochana to link dla Ciebie : klopoty malych mezczyzn http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...5,3885221.html i nic sie nie martw juz i nie mysl tyle o siusiakach!!! a jak juz to idz do tz
*****— Alen Baxton Edytowane przez pakusia86 Czas edycji: 2009-08-07 o 00:34 |
|
|
|
|
#2139 |
|
Wtajemniczenie
|
cinusiowa-ja uwielbiam bawarke i rzadko pijam od kad podejrzewam uczulenie Heli na laktoze
ale chyba do niej wroceboszenko-jeszcze jedno! ile trzymałaś ten sok jabłkowy w lodówce co go się podaje małej po łyżeczce??? Kupowałaś codziennie nowy? I jakiej firmy? Ja daje Heli od wczoraj Lakcid na problemy z brzuszkiem, pije go ze smakiem w przeciwienstwie do BOBOTICU,który wypluwa A ja piję Nutramigen,bo ponoć korzystnie wpływa jak przeniknie do mleka Jest to ohydne w smaku i pije z zatkanym nosem.
|
|
|
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
Maugoszatka Nutramigen
ochyda jak mój mały pije a ja to poczuje to mi sie na wymioty zbiera Lakcid mojemu małemu nie pomógł My pijemy DICOFLOR 30
|
|
|
|
#2141 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde mamusie mam problem od jakiegoś czasu mój młody nie chce spać w dzień, jeśli już to są to kilkominutowe drzemki:/ trochę lepiej jest na spacerku, ale bez porównania do tego co było kiedyś. Rozumiem, że już jest starszy więc i czas czuwania się wydłużył, ale żeby aż tak! Są dni, że on w ogóle nie śpi, a wiadomo, że sen u maluszka-to ważna sprawa. Pewnie w wątku gdzieś już problem był poruszany-ale dużo tego-a Iwo nie ma dziś ochoty na samotne leżonko, więc nie mam czasu przeglądać wszystkiego
![]() Może macie jakieś sprawdzone sposoby na sen maluszka, chociaż wiem, że trudno mówić o jakich kolwiek sposobach na dzieciaczki
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-08-07 o 08:37 |
|
|
|
#2142 |
|
Wtajemniczenie
|
Cinusiowa dobrze ze przynajmniej plesniawki przechodza... a probowalas suszarka do wlosow ogrzewac brzuszek Ninki? szkoda ze nie ma jednej skutecznej metody ktora dziala na wszystkie maluszki...z piersiami tez niedobrze skoro to taki duzy bol
piszecie o kapieli, ja Natana juz nie kapie w wanience, bo on strasznie szaleje w wodzie a w wanience obijal bardzo nozki wiec kapie go w duzej wannie i leje sporo wody (do malej tez sporo lalam) Pakusia o rany biedactwo przed wyjazdem tyle problemow Was spotkalo Poiglot ja widze dwa a co do napletka... polozna kazala nam bardzo delikatnie odsuwac, troszeczke zeby tylko brudek wyszedl. Iwciag witaj a Ty jak mlodziutko ile masz lat? a co do spania... moj Natan tez ma dni ze prawie nie spi. i wydaje mi sie ze nie ma na to rady... Maugoszatka Nutramigen o mamo moje dziecie pije bebilot pepi a jest ochydne, nutramigen ponoc jeszcze gorszy, jestes dla mnie jak bohaterka ![]() a co ciekawego w domu tworzysz na kompie? Ania wspolczuje... organizm sie odzwyczail... ja juz tez sie boje tego co bedzie jak zaczne znowu jesc nabial... TZ powiedzial mi wczoraj cos bardzo przykrego nie ze zlosci, tylko dlatego bo stweirdzil ze tak czuje i co ma na to poradzic... a ja myslalam nad tym pol nocy, boli mnie to bardzo , szczegolnie ze to dotyka tez Natanka i tak sie zastanawiam wiec po co byl ten nasz slub i wogole to wszystko
|
#2143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
młodo wyglądam bo jestem młoda mam 26lat---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- nie chce uogólniać ale ci faceci to... czasem tylko udusić:/ Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-08-07 o 10:20 |
|
|
|
|
#2144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojej... ale ten tz twoj nie dobry!!! ale tacy sa faceci... jestes pewna ze powiedzial "to" bo tak czuuje a nie tak w przyplywie zlosci??? bo faceci wiadmo ... najpierw mowia pozniej mysla... a jak mysla to nic nie mowia mam nadzieje ze sie wszystko miedzy Wami wyjasni
|
|
#2145 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tez niechcialam kupowac bo to sporo kasy kosztuje i kolezanki powiedzialy ze ich dzieciaki niechcialy w tym lezec wiec to zalezy od dziecka.Nosidelko tez dostalam i lezy w szafie raz go tam wlozylam i plakal oraz sie balam ze mi wypadnie jakies to dlamnie malo stabilne bylo:/Cytat:
i obaj jej synowie w wieku ok 5-6lat byli w szpitalu na usuwaniu tej skorki co bylo dla tych dzieciakow niemilym przezyciem wiec ja bede delikatnie sciagac po kapieliCytat:
moj Maxiu tez w ciagu dnia bardzo malo spi przewaznie zasypia na cycku(niestety ) i spi moze z 15min .Na spacerku pospi ale jak tylko wjade do domku to krzyk![]() Bede musiala zalozyc ochraniac w lozeczku bo maly sie zaczol strasznie wiercic i spal dzis wszerz majac nozki prawie miedzy szczebelkami .Unas okropne upaly wiec siedzimy w domku i moze popoludniu na spacerek pojdziemy |
|||
|
|
|
#2146 |
|
Wtajemniczenie
|
Pakusiu to dobrze ze juz lepiej!
![]() tak powiedzial to bo tak czuje... zlosci nie bylo bo rozmawialismy na spokojnie...
|
#2147 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
Dawno się nie odzywałam bo jakoś czasu brak Antoś jak nie śpi to tylko u mamusi na rączkach ![]() 15 sierpnia będą chrzciny mojego łobuziaka więc dużo przygotowań ubranko dla niego juz mam ale reszta rodzinki jeszcze nie obkupiona i biegam po tych sklepach a tu jak na złosć nic fajnego nie ma ![]() Poza tym w tym tygodniu bylismy na szczepieniu i mój maluszek waży 5.5kg wydaje mi sie ze bardzo mało pytałam nawet lekarza a on stwierdził że waga jest prawidłowa tylko synek jest bardzo długi dlatego wyglada na drobniutkiego.Od wczoraj dostaje sok jabłkowy robiony przezemnie a za 2 tyg mam wprowadzić mu zubki ryżowe mozę przytyje wiecej ![]() Ale męcza mnie te docinki ze strony innych ludzi że on taki drobniutki przed chwila wróciłam ze spaceru na którym śąsiadka doradzała mi żebym go zaczęła dokarmiać a ja nie chce przestawiac go na butle skoro wagowo jest ok przez takie gadanie czuje sie jak wyrodna matka Sprawdziłąm ile ważył starszy syn w jego wieku i był tylko 200g cieższy wieć juz sie nie przejmuje widocznie moje chłopaki takie długie i drobne są ![]() Mam powazniejszy problem 18 sierpnia mój starszy synek idzie do szpitala będzie mail operacje na przepukline ![]() ![]() nie wiem jak to przeżyje. Myśle nd kupieniem mleka dla małego jakie polecacie bo chce być przy synku w szpitalu zreszytą nie wim jak to będzie jak Antos nie będzie pił mleka z butli to musze zostac w domu a Tż będzie w szpitalu wieć widzice troszke mam teraz na głowie impreza starszy syn daltego wybaczcie ze nie odpisuje każdej z osobnaPOZDRAWIAM WAS GORACO MAMUSKI I WASZE MALUSZKI TEZ
|
|
#2148 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Dzien doberek mamuski
Nareszcie mam chwile wolnego uff...Moge nadrobic zaleglosci Moj Kubusio dal mi wczoraj do wiwatu Mial kolke Znow... Od 16 do 18 byl ryk.... Boze, jak on sie meczyl Dzis ma straszne gazy, oj cos czuje ze bedzie powtorka z rozrywki....Cytat:
Temperaturka po szczepieniu moze sie utrzymywac nawet do trzech dni To nie jestes mowione, ze Aleks bedzie niski ![]() Cytat:
Cytat:
Sliczny syncio Cytat:
Idziemy w ten wtorek Ladnie wazy twoj Dawidek Ad.2. Ja mam tez takie wrazenie, ze Kubus woli tzta. Wiele bylo takich sytuacji, ze mi Kubusio ryczal, a Tz go wzial na raczki i juz buzia uchachana ![]() Cytat:
Ad.2. Mysle, ze te kupki to od zmiany mleka. Moj maly tez tak mial. Ad.3. Boze... wspolczuje tego co musialas przezyc, to straszne Kubusiowi to sie jeszcze nie zdazylo, ale mojej sasiadki coreczka miala bezdechy, pierwszy bezdech to miala w osmej dobie zycia Do trzeciego miesiaca to monitor oddechu wyl praktycznie co noc Pakusiu jezeli to sie powtorzy ( mam ogromna nadzieje, ze nie) to pojdzcie z malym do lekarza i kupcie sobie taki monitor Cytat:
![]() Cytat:
Sliczny ten twoj synek Cytat:
Ad.2. Sama mialam anemie zaraz po porodzie, ale szybciutko z niej wyszlam. Dbaj o siebie, bo z anemia nie ma zartow Ad.3. Maxiu przesliczny Cytat:
Boze... co ta dziewczyna musi przechodzic, nie wyobrazam sobie tego.... Wczoraj caly czas o tym maluszku myslalam, najwazniejsze ze zyje i walczy.Boszenko moj Kubusio tez cos schudl Ale wyraznie widac ze strasznie sie wydluzyl, chodzi mi wzrost. Juz nie ma takiego duzego brzusiaMoze to normalne??? Martwie sie. Cytat:
Slicznie wygladacie Poiglot dobrze pytanie odnosnie tych jaderek Musze sprawdzic. Jezeli chodzi o ten napletek... to przy kapieli delikatnie odsuwam skorke, ze dokaldnie umyc siusiaka. Kuroikaze ach... Ci te Tzci... Moj nic lepszy jak czasem cos wlanie to tylko rozstrzelac chama Nie smutaj sie kochnaTowj Natanek tez pije bebilon pepti??? Moj pije... zastawiam sie jak on to mleko moze pic Przeciez to smierdzi jak pasza dla kurczakow i ohydnie smakuje...
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
Sashka
Bercia mój mały pil Nan 1 i bardzo mu smakowało. mój Olivek spał od 20-5:30 i wypił o 5:30 -200ml mleka zawsze pije 130ml
|
|
|
|
#2150 |
|
Wtajemniczenie
|
CZeść laseczki
![]() Podpowiedzcie, co jeszcze oprócz BioGaia, Laktcid, rumianku jest dobre na kupki... Mój mały już bez rurki ni robi a ja jeszcze się łudzę i szukam innych sposobów., Kazano go dużo dopajać, więc dopajam. Pediatra twierdzi że muszę mu pomagać rurką póki nie zacznę wprowadzać nowych produktów, po których powinien sam robić. Tym bardziej że tż miał to samo jako niemowlak.... Ja nadal zwiększam produkcję mleka.... piję inkę, herbatkę na laktację, odciągam... wydaje mi się że mleczka mam w sam raz A nawet czasem udaje mi się odrobinę zamrozić. Dziś go ważyłam - waży 5800, a w poniedziałek skończył 2 m-ce. Czyli od najniższej wagi przytył 3 kilo Co oznacza że moje mleczko jest super i przybiera. A i pochwalę się ma już 60 cm, a urodził się mając 53 Pogadaliśmy z tż dzisiaj i wprowadzamy plan oszczędzania Bo chcemy mieć na koncie kasę, żeby móc spokojnie w przyszłym roku nad morze jechać z Antosiem. Zresztą trzeba mieć też kasę na "czarną godzinę". Dzisiaj postanowiliśmy już nie marnować jedzenia i kupować tyle ile faktycznie zjemy.... bo ja łasuch jestem straszny i zawsze kupuję tyle... bo na wszystko mam ochotę, a potem się psuje...
|
|
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosiu brawo za oszczędzanie a Lakcid jest chyba na rozwolnienie?
|
|
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
kochane a tak be czytania potem nadrobie poniewaz dopiero wrocilismy ze szczepien.. dwa w nozke
za 4 tygodnie 3..dostalam paracetamol.. truskawkowy:P tzn o smaku truskawki.. pisze ze od 3 miesiaca zycia.. a k... truskawkowy?ja juz nie kapuje boje sie mu dac;/;/
|
#2153 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
U nas normalnie Sahara z tropikami. Zar sie z nieba leje.... Kubus nie lubi upalow, strasznie mi dzis marudzi
Na spacer to dopiero pojde poznym popoludniem Fak...Cytat:
Trzymam mocno kciuki ![]() Cytat:
Tak mozna???Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ad.2. Ojej... bardzo mi przykro z powodu tej operacji starszego synka Ad.3. Ja na poczatku dawalam Kubusiowi zwyklego NANa 1, moja kolezanka chwali tez bebiko 1. Pozdrawiam Cytat:
Moj maly tez pobil dzis w nad ranem rekord Tak wypija 150-160ml. A dzis niedosc, ze wypil to 150 to dalej ryczal jak wol, Nic innego szlam dorobic 90 ml. Myslalam ze tego nie wyzlapa, a tu ciezki szok wszystko wypil, czyli 240 ml![]() Cytat:
Ad.2. Trzymam kciuki za dalsza produkcje mleczka Ad.3. Ladnie twoj Antosio wazy Cytat:
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
Jak myslicie dac ten paracetamol???
boje sie... malemu przejechala igla po nodze i troche krwi lecialo i ma blizne biedactwoBryan spal od 22:30 do 8:00 !!! ![]() pakusia dziekuje za informacje jestes kochana ![]() sashka moj synek tez wiesz co roozbierz go na golaska i poloz i niech sobie tak lezy jesli masz otwarte okna to przykryj tylko pieluszka tetrowa.. ale kontrolowac zeby ci nienapaskudzil maluszek hehe
|
#2155 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze taki urok twojego synka a jak spi w nocy?? Cytat:
Cytat:
Dopiero po wprowadzeniu stalych pokarmow moga sie pojawic zatwardzenia- mowie to z doswiadczenia Ja sie ukrywam bo -Max mial tego wira we wtorek -We srode miala Gabi a wczoraj pawiowalam ja -dzis dochodze do siebie -do tego denny nastroj tzw ogolny Ja mialam wczoraj miec spirale hormonalna zakladana ale w zwiazku z tym ze pawie byly odwolalam i mam miec w poniedzialek ale chyba zdecyduje sie na zloto miedziowa bez hormonow Poczytalam dzisiaj na ten temat i wlosy mi sie zjezyly na glowie jakie efekty uboczne od hormonalnej spiralki moga byc Wole zwykla zdecydowanie |
|||
|
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Jesteśmy po pierwszym spotkaniu w poradni rehabilitacji ruchowej, kolejne spotkanie dopiero za miesiąc Aleks na szczęście nie ma kręcza ale niestety jest wyraźna asymetria i obniżone napięcie mięśniowe Mamy ćwiczyć metodą Vojty, co miesiąc przychodzić do kontroli przynajmniej do czasu jak zacznie chodzić Wszystko byłoby pięknie, rehabilitant pokazywał jak z nim ćwiczyć ale co z tego jak ja już mało co pamiętam mogłam wziąć lepiej TŻ...I tym sposobem mamy ćwiczyć tylko że może się okazać że będę robić wszystko błędnie Nawet już nie pamiętam dobrze jak mam go prawidłowo trzymać na rękach ![]() Pakusia, ja bym kupiła od razu monitor oddechu, ale skoro do tej pory wytrzymaliście to może faktycznie już się obejdzie ![]() Boszenka, ojej nie czytałam o Patryczku, zaraz tam wejdę Biedne maleństwo ![]() Michaela, kuruj się Iwciag, witaj Cinusiowa, stosujemy kropelki od kilku dni, na razie różnicy nie widzę ale skoro trzeba cierpliwości to czekamy Mam nadzieję że te kłucia Ci przejdą Poiglot, pewnie z jąderkami małego faktycznie jest ok, w przeciwnym wypadku lekarz już by to zauważył ![]() Kuroikaze, Bercia, trzymam kciuki za operację synka ![]() Sashka, |
|
|
|
#2157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wydaje mi się, że Iwo delikatnie przechyla główkę na lewą stronę! Nie wiem cz sobie tego nie wmówiłam, ale lepiej chuchać na zimne
|
|
|
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie
gosik pocieszylas mnie ![]()
|
#2160 |
|
Wtajemniczenie
|
witam mamuśki
![]() widzę że różne ciekawe tematy się przewijają iwciag witaj ja w tym roku skończę 25![]() gosik to super że z Aleksem nie jest tak źle. Ale masz racje chyba lepiej żeby na spokojnie Ci ktoś pokazał jak ćwiczyć. Więc chyba pozostaje prywatnie aniu współczuję ale najważniejsze że już dobrze się czujesz pakusia jeju biedny Kubuś cieszę się że lepiej się czujesz iwciag a może Iwo nie chce spać w domku bo coś go rozprasza? Ja czasami jak widzę że Nikola bardzo zmęczona a nie może zasnąć bo woli się porozglądać nakładam na oczka jedną warstwę pieluchy tetrowej (tylko żeby noska nie przykryć) i oczy od razu zamyka i w 3 minuty śpi piszecie o kąpielach ja Nikolę od początku kąpię w brodziku (mam wysoki brodzik bo 52cm) i kładę jej taką podpórkę pod plecy materiałową odkąd odpadł pępuszek to wody leję prawie do pach kuroikaze baaardzo Ci współczuję... to straszne że faceci tak potrafią walnąć coś prosto z mostu i pewnie później w ogóle o tym nie myślą a kobieta myśli i często nie może zapomnieć. Mam nadzieję że to nie zaważy na Waszej rodzince Bercia trzymam kciuki za syneczka Sashka fajnie że się odezwałaś...my też mamy szczepienie we wtorek ![]() Małgosiu mam nadzieję że szybko przestaną Antosia męczyć kupki fajnie że takie ustalenia zrobiliście poiglot a dlaczego chcesz mu dawać paracetamol? zapobiegawczo? czy ma temp po szczepieniu? wcześniej pytałaś gdzie trzymać syrop....ja od zawsze trzymam w szafce gratuluję Bryankowi że tak ładnie spał jak to bliznę ma? ![]() KAthi wpadaj kochana częściej My Ci nastrój poprawimy cinusiowa ja jem chyba wszystko ![]() dziewczyny a moja Nikola śpi tak: 8.00 pobudka zje pogada, pośmieje się 9.30 -10.30 spanie 10.30 budzę ją żeby o 12.00 poszła spać razem z Julką ![]() 10.30 spacer 12.00 -15.00 spanie (obie dziewczyny śpią) a ja mam wolne ![]() 15.00 bawimy się z dziewczynami 17.00 spanie 19.00 kąpiel 19.30 - 22.30 spanie 22.30- jedzonko i spanie do 8.00 ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- pakusia a jak będziecie w PL to jedziecie nad morze? My za tydzień w sobotę jedziemy nad morze |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.

:conf used:

Moj zoladek to teraz nie jest przyzwyczajony nawet do zwyklego jablka

bo w poniedzialek wyjazd i chce zeby nie mial zadnych problemow juz z brzusiem ani kupciami 

Lakcid mojemu małemu nie pomógł My pijemy DICOFLOR 30

Szykuję się nieprzespana noc, bo będzie się chciała bawić, nosić, grzechotać itp. 
SYNEK
Nie smutaj sie kochna
Bo chcemy mieć na koncie kasę, żeby móc spokojnie w przyszłym roku nad morze jechać z Antosiem. Zresztą trzeba mieć też kasę na "czarną godzinę". Dzisiaj postanowiliśmy już nie marnować jedzenia i kupować tyle ile faktycznie zjemy.... bo ja łasuch jestem straszny i zawsze kupuję tyle... bo na wszystko mam ochotę, a potem się psuje...