|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Dot.: Zachowania, które bulwersują Was w perfumeriach.
Na moim przykładzie z Sephor i Douglasów mogę powiedzieć, że bez względu ile wydam, to średnio dostaję 3-4 próbki łącznie. Dlatego, jak Pani mi już próbki włoży do torby to ja wtedy mówię, żeby mi jeszcze zrobiła odlewkę tego czy tamtego i tym sposobem mam więcej
|
|
#2912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2913 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Cytat:
|
|
|
#2914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też uważam, że to nie wymuszenie
|
|
|
|
|
|
#2915 | ||
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
|
|
|
#2916 |
|
Zadomowienie
|
Heh, ja dziś poprostu zostałam porażona 'wiedzą' konsultantek w Sephorze
![]() Przyszłam sobie kulturalnie zakupić Wanilię z Czekoladą, i stwierdziłam, ze przy okazji poproszę babeczkę, aby zrobiła mi próbkę Magnetism. Idziemy obydwie do półeczki, w sumie to pokazałam jej o co mi chodzi, bo jakimś dziwnie niezdecydowanym wzrokiem omiotła wszystkie buteleczki Ale nevermind, idziemy do kasy, a że kolejka się już za mną zrobiła, to poprosiła koleżankę żeby mi zrobiła ta próbeczkę. I ta druga babeczka do niej: "A co to za zapach ?? " Ja w tym momencie zaczęłam się bardziej przysłuchiwać No to tamta jej mówi że Escada, a tamta "No dobrze, a jak się nazywa", no i dostała odpowiedź, że "Magnetism, ale przez s " Przychodzę teraz do domu i patrze się na próbeczkę, a tam jest napisane "Escada HIPNOTISM"![]() OK, ja rozumiem, że one moga nie znać wszytskich nut zapachowych każdego zapachu z osobna, no ale na Boga, po flakonach to juz chyba jednak powinny je rozpoznawać, żeby takich głupot nie odwalać
|
|
|
|
|
#2917 |
|
Wtajemniczenie
|
agus86
Ja nie wiem jak to jest w Sephorach, ale chyba część konsultantek jest tylko od kosmetyków i one na perfumach zupełnie się nie znają (przekręcają nazwy, mylą nuty, no nic nie wiedzą ogólnie ). Też mi się zdarzyła kiedyś śmiesznie podpisana próbka, prosiłam o Jose Sorry za offtop ale jakaś promocja z tymi Waniliowymi perfumami w Sephorze jest? Wszyscy na wizażu wykupują
Edytowane przez Velvet Acid Kitty Czas edycji: 2009-07-14 o 19:24 |
|
|
|
|
#2918 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
velvet acid kitty: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=164325&page=23 przydatny watek
|
|
#2919 |
|
po prostu Em :)
|
Dzwonię dziś do Sephory, żeby zapytać czy są perfumy wanilia mango. Pani po drugiej stronie telefonu podchodzi do półki i czyta mi jakie zostały: coś tam, coś tam, nie, mango nie ma.. a jednak jest, o, tu jest napisane wanilia monoi, to będzie to.
|
|
|
#2920 |
|
Zadomowienie
|
Poszłam do Sephory po prezent dla mamy. Miła pani podchodzi pyta w czym pomóc, ile mama ma lat. Mówię, że 45, na co pani ekspedientka odpowiada z miną starej mądrej Indianki, że w ''tym wieku'' to już tylko Chanel no 5
|
|
|
|
|
#2921 | |
|
To ja :)
|
Cytat:
![]() A po 50 to juz tylko (ostatnie) namaszczenie olejkiem od ksiedza...
|
|
|
#2922 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I jeszcze kierowanie sie stereotypami, że Chanel No 5 przypada tylko starszej kobiecie jest przykre. |
|
|
|
|
|
#2923 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#2924 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
ten zapach to klasyka, a klasyka moze pachniec i dziewcze mlode, jesli ma ochote, o.a rym byl niezamierzony
|
||
|
|
|
|
#2925 | |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
Po przeanalizowaniu moich ostatnich wizyt w Sephorze i Douglasie muszę stwierdzić, że nie jest jednak u mnie tak źle. W Douglasie kupowałam jedynie tusz Lancome Hypnose, chciałam jeszcze zestaw miniatur 3 kroków Clinique na wyjazd, ale nie było, więc konsultantka z własnej inicjatywy zaproponowała, że zrobi mi próbki do słoiczków, nalała sporo, więc się chwali. Do tego dorzuciła jeszcze próbkę zapachu, ale nie pamiętam już jakiego. Moje pierwsze zakupy w Sephorze, kupiłam jedynie bazę pod cienie, perfumetkę z zieloną herbatą i tusz, wszystko Sephorowe, więc żaden szał. Dostałam wtedy próbkę L Lolity (moja miłość Ostatnio też nie poszalałam, bo kupowałam jedynie dwie wody waniliowe Sephory i dostałam 3 próbki zapachów i próbkę podkładu Clinique Superfit. Jedynie raz spotkałam pana z ochrony, który wyraźnie nadawał się na szpiega. Niemal czułam jego oddech na moim ramieniu. Wkurzyłam się i wyszłam z perfumerii nie kupując nic.
|
|
|
|
|
|
#2926 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No , nie mogę uwierzyć w aż takie chamstwo ![]() Pani zapewne się znała, więc idę wylać parę litrów perfum do kibla. Na jakies 45 IQ, jak sądzę. Sorry, nigdy nie bywam złośliwa, ale nawet jeśli sprzedawca myśli coś takiego, to nie powinien tego mówić - inaczej - można być chamem, ale jak się tego na dodatek nie umie ukryć, to już się jest idiotą. |
|
|
|
|
|
#2927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
|
#2928 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#2929 |
|
To ja :)
|
Zgadza sie -oklaski!!
Juz puscilam w swiat dalej
|
|
#2930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Młodziutka, dwadzieścia z hakiem... |
|
|
|
|
|
#2931 |
|
Raczkowanie
|
Witam serdecznie!
Wczytałam się w dawno subskrybowany, ale "nieużywany" przeze mnie wątek i mnie zmroziło co do Chanel nr 5, nie żebym je kochała, ale klasyfikowanie zapachów po wieku, to co najmniej brak profesjonalizmu, żeby nie powiedzieć" półgłowkowe zachowanie ![]() Wracając do bulwersujących zachowań... Swego czasu robiłam namiętnie zakupy w Sephorze w Auchanie Sosnowiec i nie powiem, nawet kiedyś dostałam dużą, baaardzo porządną torbę Biothermu z przezroczystym plastikowym dnem, porządna tkanina , nie jakiś drelich, do mniejszych i większych zakupów próbek mnóstwo, tak zapachów, jak i kremów (górnopółkowców). Z ekstra próbkami bez zakupów także nie było problemu, ochroniarz nie był szpiegiem. Ale to było daaaaawno i chyba nieprawda... Ostanio jest mi nie po drodze do tejże Sephory, więc przerzuciłam się na Sephorę w Silesii Katowice. Na kilkanaście wizyt, tylko jedna była super, kiedy przyszłam po konkretny krem pod oczy, którego wcześniej nie używałam, a na który byłam zdecydowana, a konsultantka zaproponowała mi sama przed zakupem jego próbkę (sisley), do tego kilka innych próbek (Guerlain), miło, kulturalnie, sama robiła próbki ![]() Podczas gdy - reszta wizyt - tragedia Ale szczytem tupetu jest jak dla mnie próba MAZANIA mi ręki, czy innej części mojego jestestwa, czytaj: brudzenia, kosmetykiem, który mi pokazuje konsultantka, na siłę. Parę razy mi się to zdarzyło. Czy Panie nie rozumieją, że jeśli próbować podkład, to po pierwsze nie na dłoni, po drugie próbką, a po trzecie jak można próbować kogoś paprać kosmetykiem "na siłę"? Przecież jak będę chciała, sama się popapram na ręce cieniem, szminką, pudrem, czymkolwiek
Wymiana/nie interesuje mnie nic poza kosmetykami https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=502574 Edytowane przez an00 Czas edycji: 2009-08-06 o 20:37 |
|
|
|
|
#2932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ) też
|
|
|
|
|
|
#2933 |
|
Raczkowanie
|
Bez urazy dla Małgorzat i Opola
![]() Nie wiem, może tylko ja jestem tak sfrustrowana Sephorą w Silesii. Próbowałam się przerzucić na Douglasa, ale jakoś... dziwnie tam jest ![]() Jakieś sugestie, gdzie można w Katowicach/Sosnowcu znaleźć normalną w 90% Sephorę? (10% to ochroniarze:P ) Zwłaszcza zależy mi na kwesti NIEPAPRANIA.
|
|
#2934 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No nieeee... Ja też a propos sławnych wanilii. Podchodzę do ekspedientki z zapytaniem gdzie umieszczono te cenne promocyjne butelki, ta od razu prowadzi do właściwej półki, razem kucamy, przyglądamy się butelkom, wąchamy, komentujemy co nam się podoba a co nie. Jesteśmy też, mam wrażenie, w podobnej sytuacji co do wiedzy n/t promocji, dlaczego taka cena, ile promo jeszcze potrwa, czy będą nowe dostawy itd. Żadna z nas tego nie wie Czuję się jak w obecności dobrej koleżanki, z którą można pobuszować po asortymencie, a nie konsultantki Ona chyba też, bo coraz bardziej się zapędza, łazimy od półki do półki, pokazuje mi różne nowości i promocje, opowiada co sama kupiła i wypróbowała, a punktem kulminacyjnym tego "wspólnego shoppingu" było jej spontaniczne zawołanie w moim kierunku na widok jakiegoś wyjątkowo korzystnego upustu: "Ej, a tu masz świetne cienie za... złotych". W sumie było miło i swojsko, jednak z profesjonalną obsługą ma to niewiele wspólnego
|
|
|
|
#2935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocław. Sephora w Galerii Dominikańskiej. Chodzę od półeczki do półeczki, psikam sobie na blotterki różniaste zapachy, no i podchodzi do mnie miła pani z pytaniem " W czym mogę pomóc?"
. Na to ja, że chętnie skorzystam z pani pomocy i że szukam ciekawych drzewnych zapachów. No to pani zaczyna psikać. Jeden psik - J'ose damski. Mówie, że to nie to. Drugi psik - Guess by Marciano Troszkę już mi się cierpliwość kończyła, więc mówię, że potrzebuję czegoś w stylu Kashminy tylko ciut słodszego. Na to pani odpowiada, że jak już tak drąże temat to ona mi nie może pomóc, a pokazala mi najbardziej popularne ostatnio zapachy.
|
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A cóż to był za specyfik (a raczej czego odpowiednik?) - uchyl rabka tajemnicy!
|
|
|
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio chciałam kupić dla Tż Cartier'a w Douglasie. Problem polegał na tym, iż Tż nie pamiętał czy mają to być Eau de Cartier EDT, czy Eau de Cartier Concentree
Stał tester Eau de Cartier EDT więc grzecznie mówię, że Tż nie pamięta dokładnie które to były perfumy, i chciałabym, żeby zrobiła mi próbkę, i czego się dowiedziałam? Próbek nie robią ![]()
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Ale nevermind, idziemy do kasy, a że kolejka się już za mną zrobiła, to poprosiła koleżankę żeby mi zrobiła ta próbeczkę. I ta druga babeczka do niej: "A co to za zapach ?? " Ja w tym momencie zaczęłam się bardziej przysłuchiwać
No to tamta jej mówi że Escada, a tamta "No dobrze, a jak się nazywa", no i dostała odpowiedź, że "Magnetism, ale przez s "

No nieeee...