|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
Jestem jestem..
więc pierwszy raz w życiu widziałą fasolinkę i to cos co znikało i pojawiało sie - BIJĄCE SERDUSZKO! A podczas USG wypatrywałąm czy przypadkiem drugiej fasolki nie ma hihihi Następna wizyta za 3 tygodnie 31 sierpnia akurat przed samym wyjazdem.. narazie nie mam przeciwskazan do wyjazdu na dwa tygodnie w polske i wesela ;p;p Mam badania porobic.. i do konca ciązy bede brałą jakies tabsy bo mam dośc spora nadżerkę. Ale po powrocie od gina.. dowiedziałam sie że jednemu znajomemu urodziło sie martwe dziecko.. w środe miała wizyte i lekarz nic nie stweirdził że niby ok a zrobili cesarke chyba wczoraj i 0 punktów dostało odrazu.. masakra!! ja myslę że to wina lekarza! Nawet w głowie mi się nie mięsci1 Ale to nie jest tak że do póki nie urodzisz to nie ma co sie cieszyć! G.. prawda.. a co jak urodzisz to tez moze coś sie stac.. za dzioen dwa tydzien miesiac rok czy 10 lat!!! całe życie człowiek sie bedzie martwił o dziecko..
|
|
#392 |
|
Przyczajenie
|
Witam !
Milczałam na forum bo sieć mi padła akurat na całe 2 dni tylkooliwka słuchaj u mnie w firmie to składałam podanie do szefa a on przekazywał do księgowości i baka co się zajmuje naliczaniem pensji mi ti przeliczła i wypłaciła. Mysia1234 moja pierwsza pociecha ma bardzon popularne teraz imiona: Julia Wiktoria - to wszystko przez mojego nmężusia, który się strasznie uparł i o innych imionach nie chciał słyszec. Powiedzieliśmy rodzine są w szoku |
|
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka, dogisia, toxo oczywiście zrobiłam- wyniki mam jutro po południu. Szczerze mówiąc bardzo bym się zdziwiła gdyby był pozytywny, czyli że byłam/jestem chora. Od listopada, kiedy to zrobiłam to badanie po raz pierwszy i wyszło, że nie miałam styczności z nią uważam na kontakty z kotami i wszystkie warzywno-owocowo-mięsne historie, więc teraz nie powinnam tego nigdzie załapać. Jutro będzie wszystko jasne, chociaż muszę się przyznać, że się denerwuję.
![]() A poranek faktycznie miałam rewelacyjny- może komuś chociaż humor poprawił, bo takiego nie miał My wczoraj powiedzieliśmy moim nie-teściom (moi rodzice jeszcze nie wiedzą). Nie-teściowie prawie mnie udusili |
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
mrowak fajnie!! Widzisz tylko pozazdrościć tesciów!1 ciesz sie a kiedy rodzicom powiecie??
a ten twoj opis to myslałąm że jakis kawał czy cos
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
madziwnia, ale który opis, bo ja przez tą ciążę to niekumata się też zrobiłam
![]() Moim rodzicom właśnie nie wiem jak będzie lepiej powiedzieć, bo tak: obecnie są u nich na wakacjach dzieci mojego brata, który odbiera je za dwa tygodnie. Pomyślałam, że fajnie byłoby się spotkać z nimi w szystkimi i wtedy im powiedzieć, ale z drugiej strony nie-teściowie już wiedzą, no i sama nie wiem teraz ![]() A nie-teściów mam naprawdę genialnych! Tacy normalni, spokojni i strasznie fajni ludzie. Jak w dzień teściowiej spontanicznie do niej zadzwoniłam z życzeniami to podobno wspomina to do dziś, bo tak jej się miło zrobiło. A wczoraj nie-teść takiego mi całusa w czoło strzelił, że myślałam, że mi się do mózgu przebije |
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, byłam dzisiaj na usg
Ech....Z dzidzią wkraczamy w 12 tydzień. Na początku badania maluch odepchnął się nóżkami od ściany macicy i pokazał mi, jaki jest już silny (chociaż od czubka głowy do pupy ma niewiele ponad 4 cm), później machał rączkami ![]() Ma malutkie i chudziutkie paluszki, bardzo w normie przezierność karkową, malutką kość nosową i pięknie bijące serduszko ![]() Aż z chęcią nie wychodziłabym z gabinetu. Raptem te mdłości i inne atrakcje stały się takie nieważne. Cudownie ![]() Pozdrawiam Wam mocno
|
|
|
|
#397 |
|
Raczkowanie
|
Megi ja mam wizyte na 20-stego i juz sie doczekac nie moge jak zobacze brykajace malenstwo
Pewnie cudowne uczucie Dobranoc
|
#398 |
|
Rozeznanie
|
Najważniejsze jest wpsarcie rodziców. A tu już teraz zapowiada sie że dzidzia będzie oczkiem w głowie teściów.
|
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
Megi, Moje gratulację
I muszę przyznać że bardzo zazdroszczę Ci. Jako pierwsza masz to już za sobą. Ja termin mam dwa dni po Tobie ale badania będę miała dopiero 21 i bardzo się ich boję. Czy lekarz skierował Cię jeszcze na inne badania prenatalne? Np. krew czy inwazyjne? |
|
|
|
#400 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny.....dzis dopadly mnie kosmiczne mdlosci....jeszcze w kibelku nie wyladowalam dzieki gumie do zucia ale chyba nie wytrzymam i zaraz pobiegne...
Co do imion moj Tz wymyslil dla chlopca Teodor po jego ukochanym dziadku a dla dziewczynki Jagoda |
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
mrowak... z kalendarza cięzarówki
![]() Megi jej super wieści!! chyba jestes najdłużej w ciązy z nas.. Super strasznie zazdroszcze widoków maleństwa ![]() ita wiem co to znaczy.. strasznie wsspółczuje
Edytowane przez madziwnia Czas edycji: 2009-08-11 o 09:24 |
|
|
|
#402 |
|
Rozeznanie
|
ita83 i Katalin witam na wątku
![]() dzień doberek laseczki ![]() wstałam dzis z ogromnym usmiechem na twarzy, naladowana energia po czubki palców;D
|
#403 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny ale wam zazdroszczę, że na USG możecie sobie maluszka pooglądać, bo ja co najwyżej tył monitora
liczę na to, że od października to się zmienimdłości mnie dopadają ale takie malutkie dopiero wieczorem jak kładę się spać, w dzień cisza, no oprócz tego, że na nic nie mam siły jak sobie nawet pomyślę, że mam coś zrobić to już czuje się słabo 0 wymiotów. U mnie w rodzinie nikt się nawet nie domyśla, że będzie jednego lokatora więcej na wiosnę. Chociaż szwagier mnie zaskoczył, bo w żartach kilka dni temu stwierdził, że może ja w ciąży jestem, ale mnie zatkało wtedy. Skąd takie podejrzenia ![]() ![]() ale cieszę się bo jestem już zdrowa w niedzielę byłam u babci i mierzyłam ciśnienie 95/61- ale słabo się czułam, a jak jest z waszym? chociaż jak byłam w przychodni kilka dni wcześniej to miałam 127/74
|
#404 |
|
Konto usunięte
|
Oczywiście byłam wczoraj u lekarza, ciąży jeszcze nie widzi , mam przyjść 24.08. Moja lekarka nie robi USG wcześniej niż w 3 mc, a tu czytam , że prawie każda z Was miała.
Termin 06.04.2010 Mam zrobić badania, byłam prywatnie i pewnie sporo za nie zapłacę.. trudno.Dostałam dużo zaleceń, nie wskazana zmiana klimatu ,basen, unikać nabiału, soków,chyba , że robione ze świeżych owoców , ogólnie mam mętlik w głowie.
|
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
Madziwnia, z kalendarza ciężarówki było z życia mego wzięte żywcem
Gdybym miała dziś dopisać kolejną kartkę to wyglądałaby tak: - 4.00 rano oczy -dziękujemy, już nie śpimy![]() - 4.00-5.00 "właśnie że zasnę!" "a właśnie że zasnę!" "ZASNĘĘĘĘĘ!!!" - 8.00 o, jakiż poranek desczowy (ale to mnie akurat cieszy w sumie, bo upały znoszę wyjątkowo niefajnie w tym roku) - od wczorajszego wieczora do teraz boli mnie głowa i waham się czy sięgnąć po Apap (chyba będę musiała, bo muszę trochę popracować jeszcze) - wstałam po 9-tej Tyle na dziś. Aha! Słuchajcie, polecam fajną książkę "Ciężarówką przez 9 miesięcy" To nie jest zwykła kolejna książka o ciąży- napisana jest nieco z przymrużeniem oka, ale zawiera jednocześnie wszystkie ważne informacje. Innymi słowy lekko i fajnie się ją czyta, a zarazem jest lżejsza. Oto cytat: "Chociaż rady zawarte w większości poradników dla ciężarnych są zwykle bezcenne, to ich lektura jest równie przyjemna jak mieszanie cementu rękami." ![]() Polecam. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#406 |
|
Wtajemniczenie
|
Katalin - dziwna ta Twoja gin hmmmmm mnie od razu na usg wzieto w celu okreslenia dokladnego wieku ciazy...zmierzenia jej itd....
Nio ale widocznie kazdy lekarz jest inny Mrowak- mnie moja kropka budzi codziennie o 5 rano a potem o 6:30 za cholere nie chce mi dac wstac z lozka bo by jeszcze chciala pospac....... |
|
|
|
#407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też głowa nawala odkilku dni bleeeee
|
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
To co, Apap
![]() Ja mam wizytę u gina w ten piątek, to będzie końcówka 8 tygodnia więc nie wiem ile uda się podejrzeć. Widzę, że nie jestem jedyna, która o nieprzyzwoitych porach w nocy rzuca się po łóżku "Zasnę, zasnę, zasnę, a właśnie, że zasnę!" Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2009-08-11 o 11:47 |
|
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - ja śpię, jak niemowlę
Hihi... Kładę się o 21szej i z bólem wstaję przed 6 do pracy.Przeszłam jak do tej pory milion badań głównie krwi - zlecał je prywatny lekarz, więc nieco zaszalał sobie (spróbuję przytoczyć): morfologia, b. ogólne moczu, WR, HBs, TOXOplazmoza, CMV (cytomegalia), glukoza, TSH... no - to chyba na tyle - jednak nieco mniej niż milion ![]() Grupy krwi nie robiłam, bo jestem honorowym dawcą krwi, więc to jest już pewne. Niestety ja mam RH-, a TZ RH+ . Lekarz powiedział, że w takim przypadku 3 razy sobie zbadamy poziom przeciwciał. Dostałam też już skierowanie na próbę glukozową - trzeba będzie pić glukozę - fuj... Dalej mam mdłości - jednak mniejsze, słabsze, mniej zapachów drażni. A brzuszek... hmmm.... już 2 dziewczyny mi powiedziały, że taki miały w 5 miesiącu, a ja kończę trzeci. Bosko to wygląda, z dumą paraduję z brzucholem, ale... nie mieszcze się już w żadne spodnie, bielizna mnie uciska, ciężko siedzi się, jak się pochylam do przodu. Jejku - ja naprawdę jestem w ciąży!!!! P0P70 - lekarz zlecił tylko badania krwi, mówił mi o różnych parametrach oceny malucha prócz przezierności karkowej - istotne jest to, czy mały ma kość nosową, jak bije serce, później np. powiększony pęcherz maluszka może świadczyć o jakiś wadach. Mówił też, że zlecają więcej badań po 30stce - więc nie bój się - zadbają o to, żeby sprawdzić wszystko u Ciebie, tzn. u Was ![]() To się rozpisałam nieco - skutek tego wczorajszego usg i podkoków malucha - dalej uśmiecham się jak świrnięta. Buziaczki
Edytowane przez megi-megi Czas edycji: 2009-08-11 o 12:53 |
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
Megi, co dokładnie powiedział CI lekarz na wiadomość, że masz Rh- a TZ Rh+? Bo u mnie też tak jest. Kiedy masz robić ten poziom przeciwciał? I czy coś jeszcze w związku z tym mówił? Ja idę dopiero w piątek na wizytę, więc może się czegoś dowiem.
|
|
|
|
#411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie jest inaczej bo bylo zatrudnionych ponizej 5 osob a wtedy zus bezposrednio wypłaca za chorobowe a nie pracodawcamadziwnia bardzo sie ciesze,ze wszystko ok ![]() megi super,ze juz masz to za sobą ja nie moge sie wlasnie doczekac tego badania z przeziernoscia obecnie jest to dla mnie najwazniejsze musze jeszcze poczekac 2 tyg. ![]() asienka a skąd masz taki boski nastrój od rana czyzby.......... ![]() mrowak ale sie usmialam z tych Twoich tesciow szczegolnie z tego całusa ja tez mam podobnie,najchetniej to juz by cos kupowali ale narazie nie pozwalam.Co do tej ksiazki to super ze napisalyscie,mozecie podac jeszcze jakies fajne tytuly uwielbiam czytac,wlasnie jutro sie wybieram do biblioteki ![]() Dzisiaj cos z moja pamiecia jest nie tak szykowalam sie na wizyte do lekarza na 14.45 zostalo mi 10 min do wyjscia i cos mnie podkusilo zeby sprawdzic tą godzineI znalazlam sposob na moje nudnosci odkrylam ze najbardziej pomaga mi cieple kakao Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2009-08-11 o 14:34 |
|
|
|
|
#412 |
|
Wtajemniczenie
|
ja od dzis przeszlam na dania z owocow - kropek sie zbuntowal i nic innego nie chce przyjmowac.....
mam nadzieje ze to nie grozi jakas anemia |
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
Mam swoje wyniki toxo: IgM 0,03; IgG 2,0 czyli na mój mały rozumek wychodzi, że nie chorowałam i nie choruję. Czy mam sprawny rozumek?
|
|
|
|
#414 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#415 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
takze wydaje mi sie ze bedzie Ci kazala to powtorzyc mam nadzieje,ze sie mylę....Znajoma tak mi tak narobiła ochoty na leczo,że musialam leciec do sklepu i wlasnie sie za nie biore,mam nadzieje ze wyjdzie pyszne
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2009-08-11 o 19:28 |
|
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie dzisiaj ciulowo czuję... chyba w pracy się przemęczyłam czy cos, cos zrobiłam nie tak ... brzuch mnie pobolewa i lekkie krwawienie jest
do lekarza sie umówiłam ale zapisała mnie dopiero na wtorek.... jakos bede musiała przetrzymac...na dodatek jeszcze tz mnie zdenerwował na sam koniec dnia, pozegnalismy sie praktycznie wcale (cos tam nie chciałam mu powiedzieć, a on mi mówi ze jak nie chcem z nim gadac to tam mam przystanek a on sobie pójdzie do domu... no to ja mu mówię: ide on: no to idz... no to sie uniosłam duma i poszłam... heh. głupota ale humor się popsuł).... a teraz zmykam sie połozyc i odpocząc......
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - nie mogłam się oprzeć
![]() A badanie na przeciwciała anty Rh robi się w 16 tyg., później w 28 i ostatnie w 36tygodniu. |
|
|
|
#418 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
isis23 nie martw sie wszystko bedzie dobrze,a jesli zaczynaja sie plamienia to napewno sie nie przemęczaj,leż jak najwięcej i oczywiscie sie nie denerwuj ja wrocilam od lekarza narazie jest wszystko ok,2.09 mam usg genetyczne i test papp-a a 3.09 wizyte u mojej gin,mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze
|
|
|
|
|
#420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oliwka, przepisuję z wyników: IgM 0,03 - wartości prawidłowe: <0,55 ujemny; >0,65 dodatni (więc rozumiem, że ujemny=nie chorowałam) IgG 2,0 - wartości prawidłowe: < 4 IU/ml ujemny; >8 IU/ml dodatni.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.

Ech....

liczę na to, że od października to się zmieni
0 wymiotów. U mnie w rodzinie nikt się nawet nie domyśla, że będzie jednego lokatora więcej na wiosnę. Chociaż szwagier mnie zaskoczył, bo w żartach kilka dni temu stwierdził, że może ja w ciąży jestem, ale mnie zatkało wtedy. Skąd takie podejrzenia
-dziękujemy, już nie śpimy