|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
Cytat:
Glupi pomysl? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Czyli pol lyzeczki gotujesz w wodzie na rzadko i dodajesz do mleka? A jak Dawidek zjada np 200ml mleka to dodajesz jedna lyzeczke? Trzymaj kciuki bardzo mocno bo jak nam sie Julka rozzlosci na zdjeciach to w kosciele jej nie opanujemy ![]() Boszenko - a stosowalas Bobodent? Jak mojej szwagierce wyrzynaly sie osemki to smarowala <- podobno niesamowita ulga. |
||||
|
|
|
#2342 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
to miłego wieczorku życzę
![]() Cytat:
ad. 2 może dlatego, że Dawid jest wcześniakiem i żeby nie obciążać jego żołądka jeszcze tej kaszki nie dodawaliśmy, zaczniemy wprowadzać wszystko po chrzcinach, czyli od następnego poniedziałku Dawid i 200 ml a tak ogólnie to najpierw zrobiłabym mu butlę 100 ml z kaszką, a potem ewentualnie dorobiła jeszcze mleka ad. 3 to trzymam mocno mocno mocno a Ty potrzymaj trochę za nas
|
|
#2343 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
swoją drogą, to była córka organisty i jako jedyna z czwórki dzieci płakała i marudziła ![]() Carolajna, witaj ![]() blondynkapoznan - trzymamy kciuki ![]() malutka, ania - dacie radę - i dzieciaczki też dadzą radę, zobaczycie ![]() powoli odstawiamy Gosi ortezę, Mała jest kochana, polubiła matę, dziś leżała na niej ponad godzinę i w ogóle nas nie potrzebowała ![]() byłam w pracy, bo mocno za mną tęsknili szefowie dopytują się kiedy wracam, a ja nie chcę :/ teoretycznie wracam w listopadzie - chyba że mąż znajdzie pracę za 4k do ręki ![]() u mnie @ też jeszcze nie było - i nie narzekam ![]() a, ja ciemieniuchę wyczesywałam szczoteczką do zębów ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- a, i zapomniałam - wczoraj była u nas koleżanka, która robiła nam zdjęcia ślubne - żeby zrobić małą sesję z Gosią i z nami. i co moje dziecko? nie uśmiechnęło się przez 2 godziny - nie pomógł żaden ze sposobów na uśmiech! po dwóch godzinach zdjęć Gosia zasnęła na moich kolanach obudziła się po godzinie i do końca dnia śmiała się do wszystkich i do wszystkiego! (a koleżanki oczywiście już dawno nie było )
|
|
|
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dziewczynki zrobilam wczoraj test ciazowy i NEGATYWNY hihihih wczesniej byloby mi smutno a teraz sie ciesze ale okresu dalej ani widu ani slychu spoznia sie 8 dni....tylko ze ja jeszcze sciagam pokarm bo mimo tabletek na zahamowanie laktacji mleczko dalej mam, niewiele ale jest. Wiec pewnie dlatego u mnie to wszystko takie rozregulowane Odnosnie Filipka, jestem zaskoczona postepami synka.... Jak nie chcial podnosic glowki na brzuszku, denerwowal sie, tak od wczoraj tak wysoko unosi sie, ze jestem zszokowana i bardzo dumna z Filusia ![]() Na zdjeciach widac jak golasek przed kapiela wznosi sie ponad chmury ![]() Aha jestesmy dzis po pierwszej lyzeczce soczku z jabluszka, Filemonek zadowolony z nowego smaczku ![]() A w sobote idziemy z tz na weselicho mojej psiapsioly oczywiscie musialam kupic sobie sukienke bo w stare nie wchodze w biuscieno i oczywiscie bielizne wyszczuplajaca hehe Fionka Filipek tez nosi juz 68, a czasem mniejsze 74 ![]() Niektorzy mowia ze wyglada na polroczne dziecko ee poprostu taki chlopczyk duzy ale nie jakis olbrzym przeciez![]() Zdjecia sliczne ![]() malutka gratuluje poczynan Dawidka jesli chodzi o przekrecanie sie z brzuszka na plecki jak bardzo cieszy, gdy patrzy sie jak te nasze maluszki robia postepy, prawda?![]() Jesli chodzi o pieluszke tetrowa, to Filip uwielbia sie wtulac w nia jak usypia ![]() superzabula piekne zdjecia slicznie Jasio cwiczy a jak pieknie sie usmiecha aniolek na ostatnim zdjeciuodnosnie pracy, tez po macierzynskim musze wracac ![]() I bede musiala malego zostawiac tesciowej ![]() gosik nie wiem co Ci powiedziec malpko jedna powiem ze bardzo sie ciesze ze maly jest zdrowy, ja wiedzialam ze nic mu nie jest, lekka asymetria chyba wiekszosc dzieciaczkow ja ma i moj tez ale wystarczy chyba pobudzanie zabaweczkami zeby skoordynowac te ruchy np glowki. Bo widzisz, ja juz etz zaczelam wymyslac mojemu, jak przekrecal glowke tylko w jedna strone, ale wystraczyla karuzela nad lozeczkiem i chyba dzieki niej cwiczy miesnie i teraz w obie strony ladnie rusza glowka ![]() Odnosnie ogladania tv. Moj jak niechcacy cos zobaczy w tv to wzroku nie moze oderwac, a jak mu sie oczy zasloni, to w placz maly cwaniaczekboszenko moze w tym okresie marudzenia wkladaj Blanusie do nosidelka? ![]() Carolajna witaj Moj maly mial ciemieniuszke na brwiach i to przez dluzszy czas taka malutka ale ciagle smarowalam oliwa z oliwek i wycieralam gazikiem az wkoncu udalo sie zwalczyc calkiemDzieciaczki masz cudowne ![]() Bercia zycze udanej imprezy (chrztu) ![]() aniu zycze udanego chrztu a Juleczka bedzie na pewno grzeczniutka w koscioku ![]() saska buziaczki dla Kubusia z okazji 15 tygodni ![]() poiglot Brajanek jest niesamowity z ta czuprynka hihih moj poiglocik kochany ![]() ![]() rumiankowa ja tez okolo listopada musze wracac do pracki buu
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Mamuśki
![]() Mam pytanko: co wiecie o zastrzyku antykoncepcyjnym? Jak to działa, co ile się przyjmuje, czy są jakieś przeciwwskazania, jaki jest tego koszt tu u nas w Polsce itd. 24 sierpnia mam wizytę u gina i chcę, aby mi coś przepisał "antywłamaniowego", ale nie chcę za bardzo tabletek. Brałam do czasu, aż zdecydowałam się na ciążę i jak pomyślę, że znowu codziennie będę musiała pamiętać o pigułce... Spirali raczej nie mogę, bo mam zawsze obfite miesiączki, a jest to przy tej metodzie podobno przeciwwskazaniem, a poza tym nasłuchałam się jakiś dziwnych historii, że może ona wrastać itp. i zaczęłam się jej bać. Myślę więc nad zastrzykiem, ale chciałabym aby był na jakiś dłuższy okres czasu i w przyzwoitej cenie. Czy ktoś coś o nich wie?? Dzisiaj z Ninulką miałam dzień jak co dzień Do południa spałam i usiłowałam wmówić mojemu dziecku, że ono też chce spać i na szczęście dała to sobie wmówić więc troszkę sobie pospałam![]() Potem czekałam na kuriera, bo miał mi przywieźć nowy telefon (mam nowy abonament z fajną promocją i LG Cookie ). Ogólnie Nina była dzisiaj bardzo spokojna i grzeczna. Muszę też się wam pochwalić, że moja córcia od ostatniego piątku nie miała ani jednej kolki ![]() ![]() ![]() Dzisiaj mieliśmy jakiś atak telefoniczny na nasz dom, który sprzedajemy. Wszyscy na raz dzwonili i się o niego pytali I najlepsze jest to, że dostaliśmy dwie propozycje zamiany go na mieszkanie takie jakie chcemy z dopłatą Oby to było to - jedno z nic jutro idziemy wieczorkiem oglądać. Tak mnie korciło, że nie wytrzymałam i przed chwilą pojechałam tam z Tż żeby zobaczyć jaki to blok, bo mieszkanie jest na parterze. Wszystkie okna pięknie wymienione, śliczne firanki i roletki, czyli porządni ludzie. Wiem tyko, że pokoje są do odmalowania i kuchnia wymaga gruntownego remontu. I tak dostalibyśmy przy ewentualnej zamianie dopłatę więc będzie na remont Trzymajcie kciuki aby nam się podobało, a potem żeby im spodobał się nasz domEdytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2009-08-14 o 01:05 |
|
|
|
#2346 |
|
Zadomowienie
|
Aguska dobrze, ze masz z kim zostawic Filipka
Tak nie ma problemu w dzien jak trzeba to z checia z nim zostaje(mieszka blok obok) ale mowi, ze takim maluszkiem na tyle godzin to by sie troche bala bo juz stara jest(60lat) Bardzo bym chciala, zeby ona sie Malym zajmowala bo bym sie w ogole nie martwila, No zobaczymy![]() Gratuluje postepow Filipka cinusiowa trzymam kciuki za pomyslna transakcje boszenko napisz mi jak mozesz czy jestes zadowolona z tego nosidelka co kupilas, a konkretnie z jakosci i funkcjonalnosci. Z gory |
|
|
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ale się dzisiaj wyspałam! Mały obudził mi się tylko raz w nocy<wow> Całe łóżko z mleka hehe Rumiankowa córcia już pokazuje jaka z niej indywidualność ![]() Aguśka dziękuje I kurcze ja tak czekam aż mój Mały ruszy się z tym podnoszeniem główki Śliczny synuś i jaki duży!Cinusiowa gratuluje bezkolkowych dni I moooocno trzymam kciuki I ja niestety nie jestem zadowolona z LG cookie, no ale może tylko ja mam felerny jakiś ten tel;/ a i znalazłam taki artykuł na temat zastrzyku:Zastrzyk raz na trzy miesiące Może być dobrym rozwiązaniem dla zapominalskich, ale trzeba pamiętać, że ma znacznie przedłużone działanie. Dostępne na naszym rynku zastrzyki antykoncepcyjne Depo-Provera zawierają tylko jeden hormon - progestagen, który hamuje owulację i zagęszcza śluz na szyjce macicy, nie dopuszczając do zapłodnienia. Dla kogo Mogą je stosować kobiety, którym nie służą estrogeny, karmiące i te, którym odpowiada ta forma antykoncepcji, jeśli zaakceptuje ją lekarz. Jak stosować Raz na trzy miesiące w ciągu pierwszych 5 dni cyklu pielęgniarka albo lekarz robi domięśniowy zastrzyk. Gdy kobieta rodziła, a nie karmi piersią, zastrzyk robi się 5 dni po porodzie, a jeśli karmi - w 6. tygodniu od porodu. Niektóre kobiety same podają sobie lek, ale nieumiejętnie zrobiony zastrzyk jest bolesny. Korzyści
Około 40 zł za trzy miesiące
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-08-14 o 09:33 |
|
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i niby moge z nia zostawiac malego bo ona chce ale sie boje i to strasznie bo ona nie pamieta wielu rzeczy i czesto jak wychodzi z Filusiem na spacer, przynosi go rozplakanego, prawie zanoszacego sie, bo nie umie go uspokoic ale nie mam wyjscia...
|
|
#2349 |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry mamuski
my dla odmiany juz 5 noc nie spimy ani maly ani my z tz- wszystko przez ten katarek, zapisalam sie znow do pediatry coby nam cos przepisala bo skoro nie rozwinela sie z tego choroba przez 5 dni to moze to alergia jest . do tej pory nie moglam narzekac na nocki maly sie budzil dwa razy a teraz po 24 co godzina i sie zachowuje jakby mu bylo malo mojego mleczka wiec sztuczne przyrzadzilam mu dzis w nocymialam fajna nianie upatrzona z polecenia a wczoraj zadzwonilam do niej i sie okazalo ze ona w ciazy i juz nie mam niani , wiec Aguska mysle sobie ze zawsze lepiej niech malego popilnuje tesciowa niz obca kobitka i niech poobserwuje Ciebie jak usypiasz malego jak uspokajasz jakie masz sposoby na Filipka i niech robi ppodobnie, bo Ty sie biedna bedziesz stresowac co do antykoncepsji to tez sie zastanawiam jaka by tu wybrac , ja do tej pory bralam tabletki i to dlugo bo przez 7 lat to bez przerwy (sama sie sobie dziwie) ale nistety po latach okazalo sie ze zaczely mi pekac naczynka i mialam problemy z krazeniem w nogach zwlaszcza w ciazy tez myslalam o tych zastrzykach ale widze ze i one sprzyjaja zakrzepicy i co tu zrobic??a i pochwale sie moim lobuziakiem: Edytowane przez iwcia dens Czas edycji: 2009-08-14 o 10:29 |
|
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
![]() agusia o prosze jak pieknie glowke podnosi slodziaczek![]() a z ta tesciowa wspolczuje, i wspolczuje tego ze tak blisko siebie mieszkacie ja bym tego nie chciala... no i mi to narazie nie grozi hehe ![]() iwcia slodki lobuziaczek a jakiego ma kogucika na glowce hehecinusiowa gratuluje!oby juz do kona nie bylo zadnych kolek..nas naszczescie kolki ominely :rolleye s: a jem doslownie wszystko karmiac i nic![]() a ja musze sie pochwalic ze moj synek od tygodnia przesypia cale noce! !
|
#2351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe superodnosnie opieki nad malym, wiem ze lepiej miec kogos bliskiego ale czasem wolalabym opiekunke, ktora konczy prace i wychodzi a nie tak jak tesciowa siedzi mi i marudzi...sa plusy i minusy. ![]() Cytat:
![]() a odnosnie tesciowej dziekuje za wspolczucie no i sama bardzo sobie wspolczuje
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
moj maly zasypia miedzy 22-23 i budzi sie o 8
poje troche i idzie dalej spac na godzine a czasem nawet dwie oby mu juz tak zostalo i zebym nie wstawala w nocy na karmienia....
|
#2353 |
|
Rozeznanie
|
Poiglot zazdroszcze przespanych nocek, oj zazdroszcze ale moze Szymek tez do tego dorosnie w koncu jest mlodszy od Brayanka-ech ludze sie
no moj synus ma kogucika od urodzenia, i to coraz rzadszego za to Twoj Brayanek czuprynke ma fajowa i moglby sie swym owlosieniem troszku podzielic slodziak z niego---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Agusia powiedz a ile Twoj Filipek ma tygodni? i co tak raptem zaczal sie podnosic?? super wyglada jakby juz od paru ladnych tygodni sobie cwiczyl, Szymek dzis zaliczyl pierwsze w zyciu spanko na brzuszku bylam w szoku ze zasnal no a z tymi tesciowymi to juz tak jest plusy i minusy sa wiadomo ale zycze wiecej tych pierwszych
Edytowane przez iwcia dens Czas edycji: 2009-08-14 o 12:36 |
|
|
|
#2354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A tak serio, to w jakim wieku dzieci zaczynają dłużej spać w nocy lub przesypiać całe? W sumie ja i tak nie mam co narzekać, bo Nina budzi się tylko raz, a potem około 5-6 nad ranem ![]() Na pierwszej stronie naszego forum masz liste kiedy kto urodził jakie dziecko
Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2009-08-14 o 13:01 |
||
|
|
|
#2355 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć laseczki...
Przyznam szczerze - nadrobiłam tylko pobieżnie... ![]() Ostatnio nie mam na nic czasu, a jak mam już chwilkę, to wolę spędzić rodzinnie (mąż na urlopie) ![]() Synek 2 dni temu ważył dokładnie 6 kilo a ma zaledwie 2 miesiące i tydzień, czy inaczej 11 tygodni i 2 dni. Duuży jest. Ale nie jest bardzo długi, bo nosi jeszcze i 62 (te większe) i 68 (oprócz śpiochów).Byliśmy w środę na badaniu bioderek. Ma idealne. 2 dni temu zdechła mi świnka,po tygodniowej walce, karmieniu strzykawką co 2 godziny, jeżdżeniu od lecznicy do lecznicy... Niestety pewnie by żyła gdyby nie to że żaden prawie weterynarz ni chciał się podjąć spiłowania trzonowców. Jak w końcu po tygodniu znaleźliśmy lecznice, to świnka była tak wykończona że narkozy nie przeżyła. ![]() Ciężko to przeżyłam. Zresztą miałam jakiegoś dołka przez ostatnie dni, dopiero wczoraj odżyłam trochę. Dobra kochaniutkie to chyba tyle.... A chciałam się pochwalić że moja koleżanka jest w ciąży... w 8 tygodniu Cieszę się bardzo, i nawet już jej ubranka po Antosiu zaproponowałam.... Brakuje mi takiego maleństwa, bo moje dziecie jest juz przecież "duże"...
|
|
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
ZNOW NIE MAM CZASU
![]() pomagalam WCZORAJ kolezance mieszkanie znalezc hihi i znalazlam za co mijest wdzieczna a dzis cieplo wiec na spacerku i zakupach bo jutro mamy swieto wiec wszystko pozymykane i wybieramy sie w koncu na basenik do Baden z Gabisia dupki moczycMusze tez syna pilnowac bo wpada na coraz ciekawsze pomysly np wspiac sie po wannie do zlewu , usiasc w nim i nogi myc wspiac sie po slizgawce do okna i je otworzyc bo chce do ogrodka ![]() smazyc jajka na podlodze w kuchni uczyc Gabi zycia ( znowu ) Jak dzieciaki spia to sprzatanko , kawka obiadek dla siebie i syncia Musze sie wam pochwalic moja cora zasypia sama to chyba nagroda za te kolkowe noszenia hihi oczywiscie nie za kazdym razem ale jestesmy na dooobrej drodzeDo tego wazy 6 kilo i ma 60 cm dlugosci rosnie i tyje Jak sie przydarzy ze oboje beda spac napewno do kazdej z was(prawie ) cos skrobne |
|
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z 60 cm to moja się urodziła równe dwa miechy temu Swoją drogą, to ile razy byłam w przychodni, to ważyli mi ją, ale nie mierzyli i nie wiem ile teraz ma centymetrów Pewnie dużo, bo rośnie mi w oczach
Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2009-08-14 o 15:55 |
|
|
|
|
#2358 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczynki
Kurcze jeszcze takich zaległości chyba nie miałam 2 tygodnie jak nic mi się uzbieraly, i nie wiem nawet co u was tylko ostatnią stronę zdołalam przeczytac. Ja w niedziele wrocilam z wakacji u teściów (i chwała Bogu za to) bo dziecię by z nie złaziło gdyby nie moje podstepu, tu trza dac amu amu, przebrac, przewinąc uspac w woziu na spacerku itd. normalnie koszmar gadanie nic nie pomagało. Ale ogolnie byłoby fajnie gdyby sie nie wtracali, no ale co zrobic. zaliczylismy już całą rodzinką rajd Polski który przebiegał między innymi przez wieś moich tesciów, a że miejsce obserwacyjne było za bramka cmentarza to musiałam przewijac i karmic smerfika na grobie, to było śmieszne ale konieczne. Od 2 tygodni nie mam lazienki, bo mamy rozkopaną całkowicie, jedynie kibelek stoi i fachowiec nas wykiwał bo w dzien w którym mial zczac remont rozmyślił się pajac jeden. I dopiero od poniedziałku ma przyjsc inny, a ja na kapanko musze smigac do brata lub rodziców masakra. Za tydzien w sobote weselisko mojego braciszka i sukieneczka mi się szyje, bo o kupnie nie było mowy bo w każdej wygladalam jak baleron, teraz pozostaje mi kupic sobie bdodatki, buciki, torebka itd. Dziewczyny nie wiem czy mam się martwic czy co, bo wasze szkrabki juz taakie akrobacje robia a moj maluszek nie przewraca się z brzuszka na plecki ani odwrotnie i nie dźwiga tak mocno główki. Ja również nie mam @ |
|
|
|
#2359 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki
![]() Ale się stęskniłam za Wami ![]() Nie wiedziałam, że można się tak przywiązać do kogoś wirtualnie Wpadłam tylko na chwilkę przywitać się z Wami Dziś wróciliśmy z naszego wspólnego we trójkę pierwszego urlopu Byliśmy na Helu, ale oczywiście pogoda nam zbyt nie dopisała, choć z drugiwej strony cieszę się, bo przynajmniej Nisię nie męczyły upały Jutro dalej wyruszamy - tym razem do Borów Tucholskich, a w poniedziałek powrót do rzeczywistości I trzeba będzie czekać cały rok do kolejnego urlopu, ale tym razem już w góry się wybierzemy, nawet wiemy już w jakie miejsce - jeszcze dobrze z jednego urlopu nie wróciliśmy a już mamy zaplanowany następny Dziewczynki mam jeszcze pytanko - co ile jedzą Wasze dzieciaczki? Nisia je co około 2 godziny, maks 2,5 i wydaje mi się, że to dość często, szczególnie, że zjada za każdym razem całe porcje ![]() Laseczki, uciekam sie rozpakować i spakować od nowa. W poniedziałek mam nadzieję, że powróce do normalnego tryby dnia i wróce tutaj do Was ![]() Buziaczki
|
|
#2360 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Dzisiaj Dawida położyliśmy na kołdrze na podłodze, czego on nie wyczyniał uczył się raczkować i zrobiłam małemu porządek z jego ciuszkami, powywalałam z szafy rzeczy z 56 cm, bo już za małe i niedługo to samo czeka z rzeczami na 62 cm ![]() i zapraszam na nk, dodałam kilka fotek Dawida ![]() no jak mój mąż przyniesie mi na wypłatę 3 tyś. to też już mu powiedziałam, że nie wracam do pracy. Ewentualnie tylko, żeby sobie dorobić na pół etatu albo ¼ etatu Cytat:
Na zdjęciach rzeczywiście fajnie trzyma tą główkę, a jak twardo trzyma ręcznikiem, jakby chciał powiedzieć, że nawet po trupach go nie odda Cytat:
za szybką i udaną sprzedaż domuCytat:
jakiego fajnego kogucika synek ma na głowie gratuluję pierwszego spania na brzuszku Cytat:
Cytat:
Cytat:
fajnie, że sama już potrafi zasypiać i że kolki Was już nie męczą Cytat:
Edytowane przez malutka_24 Czas edycji: 2009-08-14 o 21:42 |
|||||||
|
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko dobranoc powiem i już mnie nie ma
![]() udanej i przespanej nocki mamusie, i dzieciaczki też ![]() Iwcia słodziak mały z Twojego synusia i oczyska śliczne ![]() I witam się z mamami których nie "poznałam" wcześniej ![]() Kolorowych
|
#2362 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ad. 2 fajnie, ze urlop Wam się udał ad. 3 Dawid w dzień je średnio co 2-3 godziny ok. 90-110 ml, a w nocy co 4-5 godzin też tyle samo ml
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Filipek dzis znow dostal troszke soczku z jabluszka ale obawiam sie ze jutro przerwa w podawaniu, bo biedaczek tak wczoraj i dzis prukal i marudzil po paru godzinach od podania, ze chyba musze odstawic jeszcze na jakis czas nowe produkty? Sama nie wiem czy to moze miec az taki wplyw lyzeczka soczku na jego organizm?Ale na to by wychodzilo, moze jeszcze za wczesnie? ale w sumie pojutrze skonczy 3 m-ce, wiec kiedy mam zaczynac? No ale kazde dziecko reaguje indywidualnie na nowosci, moze Filip ma wrazliwy brzuszek ![]() A co jeszcze chcialam powiedziec, ze jak patrze na niego to pragne miec duuuuzo dzieciaczkow, bo to sama radosc i niesamowite szczescie miec dzieci ![]() poiglot to ladnie dlugo spi Brajanek ![]() iwcia dens Filipek skonczy jutro 13 tygodni i wczesniej polozenie go na brzuszku w celu cwiczen, bylo dla niego wkurzajace hihi nie chcial, plakal, marudzil i jakos przed kapiela przedwczoraj go tak polozylam i patrze i sama bylam w szoku szybko za aparat i trzeba bylo uwiecznic te chwile Sama sie zastanawialam skad nagle spokoj w tej pozycji i gloweczka tak wysoko, poza tym wczesniej w tej pozycji mial glowke tylko w jedna strone ulozona i nie chcial w druga dawac, a tu teraz glowka prosciutko i sobie przeklada raz w jedna raz w druga. Mysle ze dzieki karuzelce nad lozeczkiem pocwiczyl sobie miesnie karku i stad ta poprawa, tak mi sie wydaje bo wczesniej nie mial karuzelki a moze po prostu dorosnal![]() ciniusiowa wiem ze tesciowa to babcia i kocha wnuczka no i to mnie przekonuje...ale ona nie ma wyczucia i przychodzi sobie kiedy jej sie podoba a ja tez chce miec troche intymnosci, wiem musze zacisnac zeby no bo nie mam wyjscia ![]() Małgosiu milo ze zajrzalas do nas dobrze ze z bioderkami wszystko super no i ze synek ladnie przybiera na wadze![]() Kathi super ze corcia sama zasypia, no to chyba juz dorosla jest a synek rzeczywiscie ma niezle pomysly, kochana Ty to oczka musisz miec tez z tylu hihimarika oj kochana ja tesciow mam tak blisko i tak czesto w domu ze czasem mam ochote wyc. Ja dziecko przykrywam tesciowej na spacer bo spi. A tesciowa wyjezdza z klatki, ja podgladam przez okno a ta odkrywa i mowi: "goraco Ci". Co z tego ze bylo upalnie. Maly byl tylko w bodach i spal, zawsze jak sie spi jest ciut chlodniej a malego przykrylam tylko pieluszka flanelowa. Ale nie przetlumaczysz ![]() Kochana a Ty sie nie martw tym, ze synek nie robi pewnych wygibasow, na wszystko przyjdzie czas, zobaczysz jak nagle z czyms wyskoczy tak jak moj ![]() magducha Filipek je tak mniej wiecej co 3 godz czasem co 2,5. Jesli chce wczesniej poje go herbatka, chociaz cwaniak jeden dalej dopomina sie mleczka, to staram sie go przetrzymac zabawic, no chyba ze juz bardzo glodny wczesniej to mu nie zaluje zycze udanego nastepnego wyjazdu, wypoczynek jak najbardziej wskazanymalutka Dawidek przekochany ![]() a ja tez co jakis czas robie porzadki w szafie no i jestem w szoku jak szybko ten urwisek wyrasta z ciuszkow
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-09-04 o 18:52 |
|
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
Kobity ja muszę się wygadać, bo zaraz nie wytrzymam. Byliśmy wieczorem z Tż i moim tatą oglądać mieszkanie 3 pokojowe. Właścicielka chce się zamienić na domek. Rety - mieszkanie cudne i bardzo mi się spodobało. Są dwa wielgachne pokoje oraz jeden mniejszy. Pokoje te są do odmalowania, a w jednym trzeba jedną ścianę zrobić. Łazienka bardzo ładna z jasnymi płytkami, małym okienkiem, że wystarczy wymienić kabinę prysznicową, bo wiadomo... poza tym jest zniszczona ta kabina. Kuchnia i przedpokój do remontu. W kuchni zostają jednak meble tylko, że mi za bardzo się nie podobają, bo są niebieskie, ale zawsze to coś bo są nowe. Z czasem można pomyśleć o innych. W kuchni by się przydały płytki na ścianie, bo są jakieś śmieszne panele. Kuchnia mała ale bardzo ustawna, bo nawet pod oknem idą meble, jest ustawna. Wszystkie okna wymienione, rolety, oraz nowe drzwi wejściowe również bardzo ładne, ciemne. Ogólnie kobieta bałaganiara, bo w mieszkaniu bajzel jak nie wiem co... Ale co mnie to...
Potem pojechała oglądać nasz dom. My się w jej mieszkaniu jakoś nie zachwycaliśmy i ona u nas też. Wiadomo, emocje lepiej trzymać na wodzy. Do poniedziałku i ona i my mamy się zastanowić. W sumie my z Tż jesteśmy zdecydowani na to mieszkanie. Minusem jest tylko niski parter. Ale to pikuś. Modlimy się, aby ona zechciała nasz dom Proszę, trzymajcie kciuki do poniedziałku Taki piękny pokój by miała Ninusia. Na razie by miała ten malutki (jest barrrrdzo przytulny), a z czasem by dostała jeden większy. Ja normalnie już mam wizje i widzę naszą rodzinkę tam i Ninulkę już tam biegającą z zabaweczkami Ehhh... nie wiem jak ja wytrzymam do tego poniedziałku...![]() ---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- Zapomniałam dodać, że w mieszkaniu jest kominek z płaszczem, że można nim ogrzewać mieszkanie, a poza nim jest również ogrzewanie gazowe ![]() Już widzę te wieczory gdy Ninulcia śpi, a my z Tż przy kominku
|
|
|
|
#2365 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
No i dostałam @ Myślałam, że będę miała jeszcze kilka tygodni spokoju, a tu Hubert ostatnio jest w miarę grzeczny. W ogóle dociera do mnie powoli, że on już jest naprawdę duży![]() Widzę, że na wątku jakiś ruch urlopowy – wyjazdy i powroty. Wszystkim wyjeżdżającym życzę udanego wypadu i samych miłych wrażeń! My pewnie dopiero za rok pojedziemy nad morze (już się nie mogę doczekać )Co do powrotu do pracy – nie wiem, jak to u nas będzie. Najpierw muszę się dowiedzieć, czy mam do czego wracać. Nie mam za bardzo z kim zostawić tego mojego bąbelka, bo moja mama pracuje, u teściowej nie chcę (z wielu powodów), w grę wchodzi prywatny żłobek albo niania (ale jeśli wrócę na pół etetu, a to wielce prawdopodobne, to będę zarabiać tylko i wyłącznie na opiekę nad Hubertem, a to nie ma najmniejszego sensu). Eh, urlop macierzyński powinien trwać rok.![]() Carolajna24 – witaj i myłam włoski szamponem oilatum – wszystko zeszło błyskawicznie.Rumiankowa – wzięłam sobie do serca Twoją radę odnośnie pozowania do zdjęć – „od biustu w górę” A to niedobra Gosia, skoro nie chciała współpracować z fotografem![]() Superzabula – kiedy czytam o harcach Jasia, to niestety muszę stwierdzić, że mam bardzo leniwe dziecko. Ja, jeśli ostatecznie, wrócę do pracy, to też pewnie w okolicach listopada. W sumie fajnie, że na Ciebie czekają. Ja idę zapytać w tym tygodniu, czy mam do czego wracać (sama nie wiem, co chciałabym usłyszeć ) Gosik – wiadomości rewelacyjne- ja myślę, że lekarz jednak wie, co mówi, ale oczywiście, dla własnego spokoju, możesz to skonsultować z innym (ale jeśli trafisz na takiego, który chce zarobić, to wiadomo). Hubert też odkrył niedawno TV, a jeśli o mecz idzie, to mój małż już dawno zapowiedział, że zabiera syna na Euro2012 A jak Twoja pierś? Wszystko w porządku? Fionka – pięknie wyglądaliście ![]() Bercia – Malutka – wiesz, u nas jest podobnie – tylko że to ja jestem tą dużą siostrą, a moja młodsza siostra jest „malutka” Ano i brata też mam – tylko że on chce Huberta samych głupot uczyć, a Twój to przynajmniej jakichś pożytecznych rzeczy. Co do pieluchy tetrowej, to Hubert też lubi się nią bawić, ale panikuje, jak mu, nie daj Boże, twarz zakryje (może będzie miał klaustrofobię po mamusi )Poiglot – ale Bryan ma fajną tą czuprynę. Hubert ma mało włosków, ale dosyć długie i zawsze stoi mu taki jeden czupur – jak temu chłopcu z „Klanu urwisów” Zazdroszczę przespanej nocyAguśka – gratuluję negatywnego testu Koniecznie wklej później zdjęcia w swojej nowej kreacji (i po co Tobie w ogóle jakaś bielizna wyszczuplająca )Magducha – poproszę o fotki z wypadu na Hel Co do jedzenia – karmię piersią na żądanie, więc różnie to bywa. Ania – trzymam kciuki, żeby Jula nie zrobiła afery w kościele. My trzymaliśmy juniora w foteliku samochodowym i cały czas spał. Prawie wszyscy przyszli z wózkami, także weźcie wózek i jak zajdzie taka potrzeba, to zrób rundkę po kościele Powodzenia!Cinusiowa – trzymam kciuki za Wasze mieszkanko! |
|
|
|
#2366 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam Kochane
JA pisze tą nieszczęsna pracę, którą muszę bronić we wrześniu... Byłam dzisiaj z synkiem na 8 w kościele.... i tak mi bidok na początku mszy żygnął, że zalał całą podusię, pól bodziaka i bok czapeczki. Dobrze że miałam rzeczy na zmianę, to go szybko przebrałam w dolnej kaplicy . I wróciliśmy... Przespał resztę mszy.... Dziewczynki, powiedzcie mi - ile śpią wasze dzieci w nocy i o której kąpiecie i usypiacie? Bo u mnie to cyrk istny. Kąpię zazwyczaj między 20 a 21, ale i tak zasypia ok 23... Oczywiście po kąpieli cyc i przyciemnione światło.... I jak ma cyca w buzi to przysypia, jak mu wypadnie to oczy wielkie i gaworzy.... Wczoraj to nawet światło zgasiłam, to mnie skubaniec i tak widział i się śmiał... A śpi tak od 23 do 1 (czasem 2), potem do 4, a od 4 to co godzinę się przebudza na cyca.... i tak do 6 rano, dziś wyjątkowo do 7.... Cytat:
![]() Ja też chcę drugie dziecko ![]() No zajrzałam wreszcie, bo czasu strasznie mało mam... Cytat:
Kominek - mmmmmmm... fajnie... Będzie miał którędy Mikołaj wchodzić
Edytowane przez Małgosia:) Czas edycji: 2009-08-15 o 13:07 |
||
|
|
|
#2367 |
|
Raczkowanie
|
Illbana
cinusiowa daj znać jak dowiesz się więcej o tym zastrzyku,bo jestem zainteresowana ![]() super że kolki poszły precz i trzymam kciuki za udaną wymianę mieszkania ![]() Aguśkaa83 gratulować? czy nie gratulować?.. a co mi tam! gratuluje negatywnego testu Fifi jeszcze poczeka na siostrzyczkę dziękuję za komplement i wielkie brawa dla małego "główkowego dźwigacza"Carolajna24 witaj poiglot91 nie bij każdy ma jakies kompleksy Twój Bryanek to prawdziwe cuudo ![]() superzabula tak, słyszałam..niestety moje dzieci są na 100% alergikami.. po moim tacie jestem ja.. i one.. na : marchewke, cytrusy (oprócz grejfrutów-nie wiem czemu ), orzechy, pyłki WSZYSTKICH drzew (lipa, brzoza, wiśnia , jabłoń..itd..) i na owoce tych drzew, czyli praktycznie na wszystko.. i Mati biedaczek ma strupy na pupie, udach i łydkach..a im ładniejsza pogoda (pyłki sie unoszą) tym większe ma te strupy.. masakra.. dzidzołek mi si meczy i drapie nie raz do krwi..
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
U nas wszystko okej
podroz sie udala ale czasu nie ma na nic wiec o necie nawet nie mysle... ciagle gdzies w rozjazdach, na lezakach ![]() w PL dzisiaj pogoda super!!! Kuba w samym pampersie na balkonie lezal w cieniu oczywiscie ale zadowolony byl pozniej golutki i robil fontanny na moja mame ![]() czasu na nic nie mamy, bo ciagle kogos odwiedzamy, kazdy zadowolony z Kubusia, caluja sciskaja a Kuba w 7 niebie jutro jedziemy w gory do mojej babci na caly dzien bo jeszcze go nie widziala ale czasu nie bylo...moja mama nie chce mi Kuby oddac i szczerze powiem ze strasznie odpoczywam bo ja sie bawie z siostrami albo leze na lezaczku a ona z Kuba, na krok go nie odstepuje.... tesciowa to samo wozek i jezdzi caly dzien, przyjezdza tylko na karmienie Kuby i dalej w trase wiec dziecka nie mam... tesknie juz za nim idem na grilla do dziadkoe Kamila... buziaki dla was ** i waszych pieknych pociech !!!
|
#2369 |
|
Zadomowienie
|
Jednak dziś jużź nie zdecydowaliśmy się na wyjazd do Borów, pogoda nieciekawa, nie chcę narażać Nisi na przeziębienie...
Moja córeczka dziś podjęła pierwsze próby przewracania się z plecków na brzuszek, wkurza się strasznie, że jej nie wychodzi -śmiesznie to wygląda ![]() Carolajna - witaj ![]() Oglądałam zdjęcia, które wcześniej dodałaś i stwierdzam, że cudne masz dzieciaczki Malutka - ale Dawidek jest już silny i jaki już duży - porządku w szafie rto najlepszy dowód Ja tez musze się za to zabrać, ale jakoś zawsze nie ma czasu ![]() Agulka - trzymam kciuki za eksperymenty z wprowadzaniem nowych produktów do diety Filipka odczekaj troszjkę i spróbuj jeszcze raz, na pewno się uda idze, że nie tylko moja Nunia tak często domaga się jedzonka ![]() Ja tez bym chciała miec duuuuzo dzieci, ale już nie ze swoim TŻ-tem... Ach, szkoda zresztą słow i nerwów... Cinusiowa - za mieszkanko Illbana - też uważźam, że macierzyński jest stanowczo za krótki I też niestety należe do grupy, która bbędzie musiała wrócić do pracy, kiedy się skończy - z wielu powodów, nie tylko finansowych... Niestey na żlobek nie mam co liczyć, straszny problem u nas w mieście z dostaniem się do niego, czeka nas niestety zatrudnienie niani, a wiadomo, że dobrą ciężko znaleźć...Fotki dodam z wyjazdu, musze tylko zgrać na kompa Małgosia - za pisanie pracyU nas sprawa z kapanie i nocnym spaniem wygląda tak : Kąpiemy Nisię ok. 20-21, karmie ją, kładę do łóżeczka, zasypia sama i budzi się około 6 rano Jestem bardzo zadowolona z takiego układu
|
|
#2370 |
|
Wtajemniczenie
|
Laseczki, już was kiedyś o to prosiłam ale błagam raz jeszcze o wypełnienie ankiety:
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post13747874 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

za udany i ''spokojny'' chrzest oby malenstwo wytrzymalo i bylo grzeczne
Glupi pomysl? 

Czyli pol lyzeczki gotujesz w wodzie na rzadko i dodajesz do mleka? 
jeszcze tej kaszki nie dodawaliśmy, zaczniemy wprowadzać wszystko po chrzcinach, czyli od następnego poniedziałku

ee poprostu taki chlopczyk duzy ale nie jakis olbrzym przeciez

MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK
uczył się raczkować