|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
Witam
Wygoniłam moich mężczyzn z domu na spacer, musiałam w spokoju posprzątać, bo mi się pałętają pod nogami ![]() Jutro chrzciny małego trzymajcie kciuki, żeby synek był grzeczny w kościele i goście nie zepsuli atmosfery Cytat:
ad. 2 rosną nam dzieci jak na drożdżach ![]() Cytat:
zazdroszczę tego kominku ![]() Cytat:
ad. 2 widzę, że w przyszłym roku króluje morze ad. 3 mój brat na początku jak byłam w ciąży to był strasznie zazdrosny, ale tak od połowy ciąży się zmienił, a jak Dawid się urodził to już w ogóle oszalał na jego punkcie Cytat:
żebyś szybko napisała tą pracęad. 2 my też byliśmy dzisiaj z małym w kościele, ale na godzinę 10. Mąż musiał z nim wychodzić ze 3 razy z kościoła u trochę uspokajać, bo marudził, dopiero pod koniec mszy po komunii padł jak kawka ![]() ad. 3 małego kąpiemy ok. 19:30, o 20 butla, potem do łóżeczka i albo od razu zasypia już przy butelce albo tak koło 21 i śpi do 24-1, znowu butla i spanko do 5 rano (ewentualnie gaworzenie przez pół godziny), potem pobudka ok. 8-9 Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2372 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
Malutka
za jutrzejszy dzień Małgosia - ankieta wysłana
|
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Magducha a ja sie ciesze że jestem z wami ![]() Małgosia za chwilkę ankieta będzie zrobiona ![]() A tak w ogóle dzisiaj 1 raz mój Michaś zaśmiał sie w głos! Przesłodkie to było aż się popłakałam. I dzisiaj grzeczny taki, dał nam odpocząć po tygodniu, obejrzeć w ciszy spektakl z wrocławską fontanną w roli głównej ![]() Wszystko fajnie ale muszę się pożalić że moja best friend to straszna egoistka;/ Wystawiła mnie dzisiaj i jest mi cholernie przykro ![]() Ehhh... Małgosia u nas spanie identycznie! co do godziny ![]() Ankieta wysłana
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-08-15 o 21:00 |
|
|
|
#2374 |
|
Wtajemniczenie
|
Dawidowi też parę razy się udało tak krzyknąć boskie to było
|
#2375 |
|
Zakorzenienie
|
malutka udanej imprezy
mam pyt co sie dzieje z Rozalka? My dzisiaj woziliśmy małego w spacerówce i mu się podobało cały czas spał |
|
|
|
#2376 |
|
Raczkowanie
|
Malutka - trzymam kciuki za jutrzejszy dzień
A co do brata - to mój już dorosły jest i kiedy byłam w ciąży, to sobie ze mnie żartował (kiedyś np. przyjechał, a ja akurat byłam u mamy i on do mamy z tekstem: "Byłaś na rybach?" Mama zdziwiona patrzy na niego, a on z tekstem: "Bo w salonie jakiś wieloryb siedzi" ) Ale teraz to szaleje na punkcie Huberta i już zapowiedział, że kiedyś razem na laski pójdą (to szczegół, że różnica wieku wynosi 26 lat )Małgosia - wysłałam ankietę Co do naszego wieczoru i nocy - to chyba podobnie jak u Was, tylko Hubula wcześniej zasypia. Kąpiemy się pomiędzy 19 a 20, później karmienie i kołysanka (czasami wystarczy zaśpiewać raz, czasami trzeba 5 razy ) i junior zasypia. Potem budzi się mniej więcej ok. 23 -24, 3-4, 6-7. Dla mnie ta 6.00 jest O.K., bo i tak muszę iść na poranne siku z piesą I tak jest od samego początku - raczej nie zapowiada się na noc przespaną w całości![]() Trzymam mocno kciuki za Twoje natchnienie Carolajna - gratuluję pierwszego głośnego śmiechu Michasia Hubert też już czasami śmieje się na głos, ale tylko tata potrafi go tak rozbawić (zazdrosna trochę o to jestem )Blondynkapoznan - z tego, co pamiętam, Rozalka pisała, że nie będzie miała dostępu do neta. Ja jestem ciekawa co słychać u innych dziewczyn - Doris, Kaaliny... Edytowane przez Illbana Czas edycji: 2009-08-15 o 21:15 |
|
|
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie jest tak kąpiel-karmienie ok 19-20 mały śpi do 5- rano
|
|
|
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
Rozalka nie ma dostępu do neta. Ostatnio pisałam jej eska i tak mi odpisała. Jej Staś pełen uśmiechu i zdrowy. Już się zgrali
![]() Zaraz do niej napiszę ![]() Małgosiu wysłałam Tobie wypełnioną ankietę. Chciałam też żeby Tż wypełnił ale on w każdym pytaniu widział problem, sam miał tysiąc pytań do każdego więc powiedziałam mu że damy sobie spokój bo moja cierpliwość także ma granice...
|
|
|
|
#2379 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko na 5 minut bo padam ze zmeczenia
![]() W kosciele Julka przez pierwsze pol godziny przygladala sie wszystkiemu a potem zgon - odleciala zupelnie. Obudzila sie na koncowe ogloszenia A u fotografa masakra, zaluje ze poszlam |
|
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu masakra? Czemu, co poszło źle
I taki mały mix z fontanną w tle Z moim skarbusiem...kurde ale mi schabiki wychodzą!![]() Illbana Miniałek własnie do tatusia się tak zaśmiał! wrr ![]() Malutka trzymamy z całych sił ![]() A nasze chrzciny dopiero w grudniu POdobno matka chrzestna nie moze być w ciąży?Nie wiem jak to jest, że niby krzywda się może stać któremuś z dzieciaczków!? A nasza mamusia chrzestna rodzi dopiero w listopadzie
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-08-15 o 23:48 |
|
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
Hey kochane
![]() my dzis bylismy u mojej mamy ![]() u nas ogolnie wszystko dobrze powiedzcie mi czy jesli wasze dzieci sa spiace i glodne tez robia takie szopki?mojego to trudno wtedy uspokoic tak sie denerwuje i placze tak to jest grzeczny ale wystarczy ze jest spiacy i glodny naraz i wariuje.. malutka ![]() udanych chrzcinania czyli widzisz bylo spokojnie a co fotograf tak wam schrzanil zdjecia??pakusia ale masz fajnie ze odwiedzilas rodzinke mama napewno szczesliwa ze wnusia zobaczyla no i twoje rodzenstwo jakie szczewsliwe oj super milego pobytufionka dziekuje a bic trzeba czasem jesli do glowki nic nie dociera![]() carolajna super wygladasz!! a malenstwo slodziutkie )tez mialam byc chrzesna ale ze zaszlam w ciaze z Bryankiem tak wiec chrzesna byc nie moglam podobno to zlewrozyja akurat w zabobony nie wierze ale skoro to mi odradzano to wolalam odpuscic ![]() blondynkapoznan fajnie ja tez malego w spacerowce woze tyle ze na plasko bo juz wyrosl z tamtego mi i tam mu wygodniej )
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-08-16 o 00:40 |
|
|
|
#2382 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie laseczki
Laseczki a ja jestem zdołowana bo wczoraj mój braciszek robił wieczor kawalerski i wiecie najpierw wyżerka w knajpie a poźniej impreza i ptrzyszedł z moim kuzynem który u nas nocował o 4;30 i oczywiscie wypici dośc mocno i zaczeli coś opowiadac że jakies dziewczyny się do nich doczepiały ale nic konkretnego nie szło od nich wydobyc i się strasznie wkurzyłam i poryczałam oczywiscie bo moja wyobraźnie juz sobie swój scenariusz dopisała i postanowiłam się do niego nie odzywac najchętniej bym się z tej złosci wyprowadziła ale puki co poczekam na jego tłumaczenie ![]() magducha - ale Ci zazdroszcze typowych wczasów bo tak jaj ja u teściów to nie to samo malutka - ale czytając poczynania waszych smyków to mam wrażenie że z moim jest w takim razie coś nie tak, on tylko sie obraca na boczki. Kciukaski za udany chcrzest, bedzie grzeczniutki Dwaidek zobaczysz. Carolajna - witam Cie również Aguśka - jak tak mówisz że chciałabyś miec więcej dzieci to pewnie żałujesz że test wyszedł negatywnie cinusiowa - o rany z opisu mieszkanie wydaje sie super, więc zaciskam kciukaski żeby kobita się zdecydowała, ale może nie doczytałam z racji ogromnych zaległości ale dlaczego nie chcecie mieszkac w domu? A wieczorki przy kominku z pewnością byłyby upojne Małgosia;-) - mój spał bardzo podobnie naprawdę, ale teraz jest o niebo lepiej nauczyłam go stałej pory i nie ma zmiłuj kąpiel jest po 19, później jedzonko i krasnal zasypia o 20 max 20:30 oczywiscie bywa że kilka godzinek się powscieka i budzi się tak między 3:30 a 5 ten jeden sen jest tak długi a pózniej śpi do rana tak po 1,5 czasem do 3 godzinek ale to naprawde jest różnie. Nie zazdroszczę pisania pracy. Fionka - oj nieciekwawie z ta alergią. Moje dziecie też śpi w nocy ,,na MAŁYSZA" ale tak mu najwygodniej więc nie zmieniam tego. pakusia - ojjj trza Ci było tego wyjazdu do PL .poiglot - mój urwisek od jakiegos czasu też głosnoooo alarmuje jak jest głodny i trzeba prędziutko z cyca wyskakiwac a jak jest głodny to strasznieee marudzi. |
|
|
|
#2383 |
|
Rozeznanie
|
witam laseczki przy niedzieli, korzystam z chwili poki moj urwis spi ale zapewne bedzie to prawdziwa chwila bo ostatnio przez cale dnie tylko 20-30min drzemki sobie ucina
niestetyodwiedzilismy pediatre w piatek i Szymek juz drugi raz w tym miesiacu ma antybiotyk wczesniej z powodu zak. ukl.moczowego a teraz Pani doktor dala nam bo walczylismy z tym katarem i mowi ze cos w oskrzelach juz slychac wiec przepisala go ale ja nie wiem czy slusznie skoro on nawet nie goraczkowal-ech ![]() rany ale Wam zazdroszcze tych przespanych nocek, co prawda ja az tak narzekac nie moge bo my sie kapiemy 19 -19.30 potem jedzonko Szymek zasypia tak 20-czasem 21 i spi do ok 2, pobodka o 4-5 i o 6 wstajemy a wlasnie mi sie marzy by spal choc do 7-8 no ale marzyc warto Ciniusiowadzieki za wskazowki ja to taka malo obeznana jestem a jak tam powiedz z ta antykoncepcja decydujesz sie??ja tez nad nia intensywnie mysle bo my z tz na razie ,,szaljemy" ![]() Malgosiuwspolczuje z powodu swinki ja to uwielbiam chyba wszystkie zwierzatka szkoda ze tak pozno na dobrego weterynarza trafilas. moj synus ma 2 miesiace i 12 dni co prawda nie wiem ile teraz wazy ale 6 sierpnia wazyl 5,5kilo - przybiera na wadze po tym jak zaczelam go dokarmiac bo moim mleczkiem nie najadal sie bidulek jeden z tym ze jest dlugi ciuszki 68 nosi i wieksze wiec po nim wagi nie widac - chudziak z niego poki co![]() Kathi75fajnie ze cora sama zasypia ![]() Marikawidze ze i Ty zaliczylas wakacje u tesciow witaj w klubie - ja tez predko od nich wracalam poadaj z tz niech Ci wszystko wyjasni jak na spowiedzi Mgduchamoj synek tez je co 2-2.5 ostatnio wczesniej jadal rzadziej i zjada czasem cyc + 60ml sciagnietego lub 120 sztucznego nie wiem czy to adekwat nie do jego wieku??MalutkaDawidek pieknie rosnie Carolajnadziekuje w imieniu za komplement , klapsy sie Twojej best friend nalezaPoiglotszopki to malo powiedziane jak przegapie pore karmienia tzn nie przygotuje mleczka na czas to jak odstawi koncert szok sam sie nakreca i ciezko go uspokoicAguskato moze bedziemy 3mac kciuki za +tescik ![]() Pakusiarany zazdroszcze takiego odpoczynku no i oto ja koncze pisac bo 20 minutowa drzemka dobiegla konca milej niedzieli kochane
Edytowane przez iwcia dens Czas edycji: 2009-08-16 o 09:48 |
|
|
|
#2384 |
|
Rozeznanie
|
a to my z Szymonkiem-tatusiowi sie udalo fotke zrobic bo tak wiecznie robi zamazane ach ...
Edytowane przez iwcia dens Czas edycji: 2009-08-16 o 09:53 |
|
|
|
#2385 |
|
Raczkowanie
|
wiecie co ja Was nie lubie!
ja tak bardzo chce schudnąć a Wy wyglądacie jakby ktoś za was rodził nie dawać zdjęć bo sie załamie ![]() aaa... wpadłam sie pochwalic zakupami dla moich dzieciaczków: http://www.allegro.pl/item713406391_...ki_atesty.html kolor numer 30 ![]() http://www.allegro.pl/item713309699_...m7930_s_k.html http://www.allegro.pl/item714008901_...2_ogromny.html Małgosiu ankieta wysłana
Fajnie jest być ważnym, ale ważniejsze jest być fajnym... Edytowane przez Fionka21 Czas edycji: 2009-08-16 o 10:23 |
|
|
|
#2386 |
|
Wtajemniczenie
|
Małgosiu- ja zawsze kąpałam ok 18.oo i kładłam spać ok 19.oo góra 20.oo. Hela spała do 7 rano z 3 karmieniami.
Teraz się coś pochrzaniło, w ogóle nie jestem w stanie jej uśpić, marudzi, płacze niewiadomo czemu, nie chce cyca ani bujania, wczoraj poszła spać ok 23 !!!! I śpi do teraz, z przerwami. Miało być lepiej po 3 miesiącach, jest coraz gorzej, Hela śpi niespokojnie, w nocy nie chce wypuścić cyca jak już się dorwie to najchętniej by z nim spała cały czas.DO Smoczka nie umiem na powrót jej przyzwyczaić, za chiny się nie da. boszenka- dzięki za odp, ja niestety nie mam eko jabłek Tak od połowy miesiąca kupię sok, tylko jaka firma najlepsza? Hipp ma tylko coś takiego jak 'słodkie jabłko', to możnaby dawać???bercia- moja też ledwo co trzyma główkę a na brzuchu jej nie kładę w ogóle,bo dostaje histerii... no nie da sie ! no i nie przewraca się z boku na bok a tym bardziej na brzuch!! Carolajna-ja to miejsce po szczepieniu smarowałam codziennie po kąpieli spirytusem tym co do pępka i zeszło. W ogole myślałam, że to potówka i tarłam tym spirytem ile wlezie ![]() Co do ciemieniuchy to moja Hela miała okropną i też nie schodziła bardzo długo. Podgrzewałam w mikrofali oliwke i ciepły okład pół godz przed myciem nakładałam po czym myłam szamponem johnsons baby - intensywnie nawilżającym i ścierałam szczotką jak wyschły włosy. W końcu z dnia na dzień zniknęła po naprawde długiej walce. dziewczyny, jak to jest z ochrzczeniem dziecka jeśli się nie ma ślubu kościelnego a tylko cywilny???? Bo mi wszyscy mówią, że nikt nie ochrzci mojego dziecka jeżeli nie mamy kościelnego. ma kóraś taką sytuacje lub miała???Edytowane przez maugoszatka Czas edycji: 2009-08-16 o 11:14 |
|
|
|
#2387 |
|
Rozeznanie
|
Malgoszatka ja jestem chrzestna i rodzice mojej chrzesnicy nie mieli slubu wtedy ani cywilnego ani koscielnego a ksiadz udzielil chrztu. pewnie zalezy od ksiedza
|
|
|
|
#2389 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moj dzieciak konczy dzis 3 miesiace wiem ze od Aguski tez wiec gratulacje![]() Maxiu spi od 21szej do 9rano z 2-3 przerwami na jedzonko ostatnio nawet 7godzin przespal bez jedzonka ![]() Dziewczyny wygladacie super na foteczkach a wasze dzieciaczki jeszcze sliczniej
|
|
|
|
|
#2390 |
|
szyciowa specjalistka :)
|
my mamy chrzest 5-go września
zajęła się tym, podobnie jak z Alą, moja mama i robi go w Kaliszu (przez co nie muszę sie denerwować tłumaczeniami dlaczego - nie mamy ślubu) ale jestem zalatana, cisnę z ciepłych dni ile się da Moja Ala z babcią w Borach Tucholskich Słuchajcie Pietrek ma 3 miesiące i tydzień i już nie chce leżeć !!!!!, przesiadł się do spacerówki (Ala to zrobiła jak miała 3,5m-ca) nieierpliwki moje! chciałam Wam się pochwalić jakim wehikułem się poruszam: 1. Piotrek 2. Ala |
|
|
|
#2391 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam wczoraj małego w spacerówce ale poczekam jeszcze 2-4tyg i wtedy go przesadzę do spacerówki.
|
|
|
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Filipek dzis skonczyl 3 miesiace A my z tż wczoraj bawilismy sie na weselu i wrocilismy po 6 rano, tak sie dobrze bawilismy ![]() Ja nadal nie mam @, spoznia mi sie 11 dni, w sumie sie ciesze, ale nie wiem czy wszystko jest ok... Jakies to troche pokrecone....Ilbana wlasnie to jest przykre bardzo ze nie mozemy byc do roku z naszymi maluszkami Małgosiu to mialas przygode w kosciolku... ja kapie Filipa zawsze ok 21, bo on tak juz jest nauczony i marudzi juz w tym czasie, nie chce juz ani jesc, ani sie bawic ani spac, po prostu czeka na kapiel, jedzonko i lulu Usypia ok 22 i spi roznie. Czasem do 5,6 rano ale czasem budzi sie tez raz np o 3 w nocy...Z tym soczkiem tak wlasnie robie ze przerwalam i znow za jakis czas podam i zobacze. Fionka mysle ze gratulowac chce jeszcze nie jednego bobasa ale nie teraz jeszcze![]() magducha gratuluje nowych poczynian coreczki ![]() jesli chodzi o tz to oni sa z kosmosu i czasem lepiej byloby bez nich, ale czasem bez nich sie nie da ![]() malutka napisz jak bedziesz po chrzcinach, ciekawa jestem jak Dawidek ![]() ![]() blondynka a szelki nie sa za szerokie u Ciebie w spacerowce na maluszka?bo u mnie jeszcze troszke za luzne mimo iz jest regulacja... aniu co u fotografa nie tak?? poiglot Filip jak jest spiacy i glodny zarazem a jeszcze dochodzi ze ma koleczke lub kupki nie moze zrobic to jest histeria jakich malo;] marika nie martw sie, na pewno nic sie nie wydarzylo... nasza wyobraznia dziala ale mysle ze za bardzo i trzeba czasem troche odpuscic bo mozna zwariowac Z tymi dzieciaczkami to jesttak, ze ja bardzo chce ale jesczze nie teraz ![]() Carolajna sliczne zdjecia no i figura do pozazdroszczenia iwcia dens wspolczuje choroby synka
|
#2393 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska są trochę luźne ale nie spadają
![]() ja już powoli się pozbywa rzeczy małego bo już dużo ma małych a ja nie mam się jak pomieścić. Gondolkę też bym odrazu sprzedała i wózek Quinny też sprzedaje a używałam go tylko z fotelikiem.Nie mam gdzie trzymać 2 wózków quinny stoi schowany wyciągam tylko jak gdzie jade z fotelikiem
|
|
|
|
#2394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2395 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Dawno mnie tu nie było... ale u mnie nie jest kolorowo. Mała ma kolki straszne i nic jej nie pomaga a na domiar złego mi się odparzyła już nie wiem co robić nic kompletnie nie pomaga już jej się sączy surowica z tej rany. Serce mnie boli bo nie wiem co zrobić. Byłam nawet 15-go na pogotowiu ale niewiele mi poradzili w zasadzie to nic. Jestem jakąś beznadziejną mamą że też pozwoliłam żeby ją to spotkało. Mam już takiego doła, że hej....
|
|
#2396 | |
|
szyciowa specjalistka :)
|
Cytat:
rozumiem Cię, miałam to z moją starszą córcią, aż jej się sączyło - straszne. Lekarka też nie pomogła, wysłała po jakieś SVR do apteki. A ja zaczęłam ja kąpać w krochmalu, z dnia na dzień było lepiej. To niesamowite ale to działa |
|
|
|
|
#2397 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) , ustaw "dmuchawe" na lekki poziom, zakryj pieluszką od góry (od pępka) rowek pipuni (żeby tam nie wiało) i wysusz pupke "przez swoje palce" tzn niech powietrze przelewa Ci sie przez palce a nie bezposrednio na małą (żeby jej nie poparzyć), kiedy dokładnie wyschnie (max po minucie dmuchania schnie superaljaka ma racje, krochmal też jest bardzo dobry !!! nie na każdego działa (na Zuzke nie- a np. na mojego synka działał) ale trzeba WSZYSTKIEGO spróbować powodzenia Kalinko
Fajnie jest być ważnym, ale ważniejsze jest być fajnym... Edytowane przez Fionka21 Czas edycji: 2009-08-16 o 21:58 |
|
|
|
|
#2398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi doradziła koleżanka, aby dziecko nie miało odparzeń to smarować cały dzień przy zmianie pieluszki pupkę Linomagiem, a Sudocremem tylko raz dziennie na noc Fionka, pamiętasz jak pisałaś, że znajdę sposób na swoje ciało aby zrzucić kilogramy? Udało się, seks i basen Jak tak dalej pójdzie, to może dociągnę do 48 kg, tyle ważyłam 4 lata temu jak brałam ślub A w małżeństwie 2 kg utyłam![]() Poczytam Was później, bo teraz idę spać ![]() Aljaka dzieciaczki śliczne! Aguśka wielkie dzięki za odpowiedź na PW!!!! Zdjęcie śliczne, jesteście uroczy ![]() Carolajna witaj!! Kathi moja już od paru tygodni zasypia sama Ale ulga Bez noszenia i lulania Cyc, beknięcie, odkładam do łóżeczka lub do swojego łóżka, chwilę siedzę, trzymam za rączkę i dziecko mi zasypia Cinusiowa, trzymam kciuki za mieszkanie!! Napisz jutro od razu czy Pani zdecydowała się na Wasz domek
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2009-08-16 o 22:07 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#2399 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no patrz.. a ja sie katuje brzuszkami i papram sie w balsamie..
|
|
#2400 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ciąża strasznie mi zmasakrowała ciało, mam cellulit, rozstępy i ogólnie kupa tłuszczu, który mi nie chce schodzić![]() Mam ten fotelik ![]() Cytat:
Jak ma mi odmówić skoro proboszcz sam ma już dwójkę dorosłych dzieci Ale złego słowa na niego nikt u nas w parafii nie powie, bo jest świetnym człowiekiem i bardzo życiowym. Nie patrzy tempo w krzyżyk, tylko idzie z duchem czasu Nasz poczciwy ksiądz JózekCytat:
Przestań tak o sobie gadać. To nie jest Twoja wina, nic byś nie poradziła. Jak byś niby miała upilnować, czy pupka się nie odparzyłaNam na kolki pomógł syrop DEBRIDAT - przyśpiesza rozwój jelitek. Efekt przyszedł po około 2 tygodniach stosowania dwa razy dziennie. Wiele osób chwai sonie krople niemieckie Sab Simplex ale nie wiem, czy masz do nich dostęp. Mieszkam przy granicy więc jak wyślesz mi pieniądze, to mogę Ci je podesłać. Miałam swoje, ale na moje dziecko nie działały i przesłałam je dla Gosikk - jej możesz podpytać. Buziaki i trzymaj fason ![]() |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:22.

Sama nie wiem czy to moze miec az taki wplyw lyzeczka soczku na jego organizm?

Co do pieluchy tetrowej, to Hubert też lubi się nią bawić, ale panikuje, jak mu, nie daj Boże, twarz zakryje (może będzie miał klaustrofobię po mamusi
. I wróciliśmy... Przespał resztę mszy....
i szczerze powiem ze strasznie odpoczywam bo ja sie bawie z siostrami albo leze na lezaczku a ona z Kuba, na krok go nie odstepuje.... tesciowa to samo 

(to szczegół, że różnica wieku wynosi 26 lat
) i junior zasypia. Potem budzi się mniej więcej ok. 23 -24, 3-4, 6-7. Dla mnie ta 6.00 jest O.K., bo i tak muszę iść na poranne siku z piesą
)

MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK
Jak tak dalej pójdzie, to może dociągnę do 48 kg, tyle ważyłam 4 lata temu jak brałam ślub
Przestań tak o sobie gadać. To nie jest Twoja wina, nic byś nie poradziła. Jak byś niby miała upilnować, czy pupka się nie odparzyła