|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ...magia, paranormalne zjawiska i ezoteryczny świat...
Cytat:
Moze i by sie przydalo Ale dziekuje Ci bardzo
![]() Edytowane przez foxy123 Czas edycji: 2009-08-23 o 04:13 |
|
|
|
|
|
#1142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do nerwicy - jesli potrzebujesz wsparcia, to zapraszam na spolecznosciowy watek szklankowy (mysle, ze dziewczyny ze szklanek mnie popra)
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
|
|
|
|
|
#1143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogolem ciezki ze mnie czlowiek, czasem mi sie wydaje,ze siedzi we mnie jakis diabel
|
|
|
|
#1144 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
...Podczas wróżenia otwierają się czakramy - wtedy mogą się przyssać do wróżącego różne byty. A żeby praca z kartami była udana, trzeba stosować tarotowe bhp. Kart może dotykać jedynie wróżący etc. Brzmi to równie szalenie jak opętanie przez karty, prawda? Cytat:
![]() Co nie zmienia faktu że w astralu można różne rzeczy spotkać. Cytat:
A duchów jest chyba więcej, niż nam się wydaje...
|
|||
|
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jak ma kart dotykać tylko wróżący skoro ten, któremu się wróży podobno musi je przełożyć.
|
|
|
|
|
#1146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie chciało mi się pisać wszystkiego i konkretnie. Wychodzę z założenia, że jeśli komuś zależy na tarocie, to się zainteresuje bhp konkretnie, zamiast podczytywać temat na Wizażu. ![]() Z tym, że po takim wróżeniu komuś, obowiązkowo należy karty oczyścić. Różne są sposoby. |
|
|
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
To, to akurat wiem (o oczyszczaniu). Na tarocie za bardzo się nie znam bo nie miałabym czasu na inne rzeczy
(dość rozległa wiedza go dotyczy) stąd moje pytanie
|
|
|
|
|
#1148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się zastanawiałam nad tarotem, ale to wyższa szkoła jazdy. Trzeba mieć do tego nerwy - obejrzyj sobie Jarmark Cudów - kobietka w nim poświadczyła, że przyplątały się do niej duchy po latach wróżenia. Do tego karty mogą rózne rzeczy przepowiedzieć. Najbardziej jednak mnie interesują rozkłady karmiczne. Poprosiłam o taki, czekam na wróżbę póki co. Póki co od czasu do czasu stawiam klasyczne. |
|
|
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na razie tarota zostawiłam sobie na później
Ale ciągnie mnie do niego niemiłosiernie
|
|
|
|
|
#1150 |
|
Perfumoholik z wyboru
|
oj co ja bym dała zedby ktos doswiadczony postawil mi tarota
|
|
#1151 |
|
Zadomowienie
|
Ech, ja już od kilku miesięcy wybieram się do wróżki jak ta sójka za morze
Strasznie obawiam się, że trafie na kompletny brak profesjonalizmu, zresztą chciałabym znaleźć wróżkę, z której byłby także niezły psycholog
|
|
|
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Ok.. A co myślicie o tych całych wróżkach w telewizji?
|
|
#1153 |
|
Zadomowienie
|
Że to jeden, wielki pic na wodę
W końcu żeby komuś porządnie powróżyć, to należy mieć z tą osobą kontakt fizyczny, sama rozmowa przez telefon nie wystarczy xD
|
|
|
|
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
no też tak myślę
ale zastanawia mnie to,że tak trafiają z faktami,osoba dzwoniąca nie raz potwierdziła.. hm.. może to ekipa od nich ze studia dzwoni?
|
|
#1155 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
no ja myślałam,że w takim wypadku,potrzebują chociaż jakąś rzecz tej osoby jak nie bezpośredni kontakt
|
|
#1157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I czytałam o mistrzach Reiki, którzy inicjowali na odległość - musieli jednak znać dane inicjowanego. |
|
|
|
|
|
#1158 |
|
Konto usunięte
|
o, widzę zaciętą dyskusję
![]() ja osobiście nie jestem za wciskaniem naukowych wytłumaczeń wszędzie, gdzie popadnie, ale też nie jestem za całkowitym oddzielaniem się od nauki. nauka stara się sprowadzić tzw. "zjawiska paranormalne" do zwykłych halucynacji, omamów, co może i jest po części słuszne. na pewno część takich wydarzeń ma takie podłoże, ale nie wszystkie. ta teoria z zjawami widzianymi po śnie jest ciekawa, godna głębszego przemyślenia, ale myślę, że nie wyjaśnia wszystkich tego typu zdarzeń. znam historie ludzi, którzy nagle zaczynali widzieć jakąś konkretną postać i trwało to przez dłuższy okres czasu, a później nagle ustawało. chyba nie jestem w stanie uwierzyć, że ktoś ma nagłe problemy z snem utrzymujące się przez dłuższy czas, które powodują dokładnie te same widzenia, później nagle kłopoty z snem same znikają. a także pozostaje sprawa odczuć podczas widzenia - może to strach je powoduje, a może są prawdziwe? inna bajka to to, że takie historie mogą nie być prawdziwe, ja jednak wierzę wizażankom i nie widzę powodów do łgarstw ![]() jednak jest parę rzeczy, których mi nauka za skarby nie wyjaśni. już nie opieram się tylko o cudzych przeżyciach, ale o własnych - jakim cudem wyśniłam wnętrze mojej przyszłej szkoły pół roku przed jej pierwszym poznaniem, a także twarze niektórych ludzi z nowej klasy, których wcześniej nie widziałam? jakaś połowa tych ludzi pochodzi spoza miasta, więc na pewno przez przypadek ich nie spotkałam. jednocześnie wyśniłam część rozmowy, która po kilku miesiącach naprawdę się potwierdziła. byłam pod wrażeniem nie tylko mojego snu, ale także pamięci do takich szczegółów, której zazwyczaj mi brak
Edytowane przez 788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 Czas edycji: 2009-08-23 o 18:56 |
|
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
prorocze sny?
też takie miewam ale baaardzo rzadko,a jak już są to niestety niewesołe,śni mi się wtedy czyjaś śmierć,kiedyś już o tym pisałam.
|
|
#1160 |
|
Konto usunięte
|
też głównie w takich przypadkach miewam te sny.
może po prostu człowiek najwięcej w takich chwilach wyczuwa, stąd takie sny? istnieje też taka teoria, nie wiem, czy słyszałyście. podobno człowiek pamięta swój sen gł. wtedy, gdy się jeszcze nie skończył, gdy się urwał, albo samemu się go zerwało, np. będąc w szoku. natomiast gdy sen sam się skończy człowiek zazwyczaj go po prostu zapomina. i szczerze może być w tym ziarno prawdy, bo chyba wszystkie sny, które pamiętam albo mi przerwano, albo ja sama je zerwałam
|
|
|
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wiem co to jest,tylko nie chce o tym mówic na forum,gdzie każdy czyta. to co mnie spotkało to inna sprawa,ale w twoim przypadku moze to być tzw zmora. nie zagłębiałam się nigdy w te sytuacje,ale uwazam,że powinas o tym poczytac w necie i poszukać pomocy. |
|
|
|
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
a miałaś tak,że śnił Ci się ten sam sen 2 razy? Identyczny? I poczucie deżawu we śnie,że to już się działo? Bo identyczne miewałam pare razy i właśnie też taki identyczny ale z deżawu w trakcie snu
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
wróżki w V mają za zadanie naciągnąc na kasę,a z gazety to zwykli ludzie,ktorzy pracują od zlecenia.
znam taką osobę,ktora pracowała jko "wróżka na sms-a".wkleję wam ciekawy link -polecam http://wyborcza.pl/1,99219,6918215,K...as=9&startsz=x edit-musiałam poszukac,bo zapomniałam,skąd był Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2009-08-23 o 20:51 |
|
|
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do tych wróżek,to dziwię się,że ludzie do nich dzwonią,dla mnie to jest śmieszne. Czasem się zatrzymam i posłucham co ciekawego mają do powiedzenia
|
|
|
#1165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą jak już tutaj jedna z dziewczyn wspomniała, wróżki telewizyjne są nastawione głównie na wysępienie jak najwięcej pieniędzy od potencjalnego klienta, więc ja osobiście nie wierze w ich wiarygodnośc xD |
|
|
|
|
|
#1166 |
|
Raczkowanie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;1255337 3]tak się zastanawiam... co może oznaczać widzenie takich drobnych kuleczek w powietrzu, często skupionych w jakieś kształty? są naprawdę drobne, widzę je od dziecka
![]() i uprzedzając życzliwych ( ), byłam u okulisty i z oczami nie ma to wiele wspólnego, bo mam je w dobrym stanie. znajoma mi mówiła, że ma to związek z polem energetycznym... nie wiem, ile w tym prawdy, bo nie wiem nawet nic o istnieniu takich pól [/QUOTE]Może to męty ciała szklistego? http://www.wykop.pl/ramka/167660/mety-ciala-szklistegoCo do paraliżu sennego... miałam, w wieku, hmmm, 12 lat? Podobnie jak LD, tyle że na początku, zanim się dowiedziałam, co to jest, przybierały postać koszmarów... brrr. Wiedzieć, że to sen i kombinować, jak się z tego wydostać. Naprawdę paskudne to było, budziłam się w nocy i wiedziałam, że jak będę starała się znowu zasnąć, to będę "to" miała. Więc, bardzo inteligentnie, starałam się nie zasypiać, ciało było zmęczone, a ja próbowałam jak najbardziej utrzymać świadomość w stanie gotowości. Ile razy miałam paraliż, nie zliczę. Dobrze, że potem natknęłam się na artykuł na ten temat. Osobiście nie zaliczałabym tego do zjawisk paranormalnych. Podobnie jak budzenia się o konkretnej godzinie - jak dla mnie zdecydowanie autosugestia, często udaje mi się wstać punktualnie o tej godzinie, o której chcę, bez budzika, tylko wcześniej muszę się "zaprogramować" i przed zaśnięciem myśleć o owej godzinie. A tak w ogóle, to cały wątek przeczytałam Sama bym nie podejrzewała się o taką cierpliwość, ale spodobała mi się demonologia z początków wątku, bardzo ciekawe, liczę na więcej
|
|
|
|
|
#1167 |
|
Rozeznanie
|
..
Edytowane przez Justinka_ Czas edycji: 2009-08-31 o 09:52 Powód: blad |
|
|
|
|
#1168 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1169 |
|
Rozeznanie
|
..
Edytowane przez Justinka_ Czas edycji: 2009-08-31 o 09:53 Powód: blad |
|
|
|
|
#1170 |
|
Wtajemniczenie
|
Czyta się trochę tu, trochę tam. Interesuje mnie magia - ale trzeba dużo za nią zapłacić, nie jestem na to gotowa.
Być może jest to Twój dług. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.

ogolem ciezki ze mnie czlowiek, czasem mi sie wydaje,ze siedzi we mnie jakis diabel

stąd moje pytanie 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Nagle moje cialo staje sie sparalizowane, czuje,ze cos mnie przydusz do lozka, a ja nie moge ani ruszyc noga/reka, ani wydobyc z siebie glosu. Wszystko widze dookola, modle sie do niebios aby to przeszlo- i to wszystko dzieje sie w snie