|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
dziewczyny basen basen basen basen !!!!! przed wakacjami na posladkach (jak napięłam) bylo widac cellulit. minely prawie 2 miesiace po regularnym plywaniu nie ma cellulitu. no moze minimalny ale rezultaty swietne! uda, pupka takie jedrne i napiete i bez skorki pomaranczowej
polecam !
|
#3302 |
|
Przyczajenie
|
witam, mam troche glupie pytanie. otoz w tym cyklu zaczelam brac pierwszy blister yasminelle. jutro powinnam wziac ostatnia tabletke z calego opakowania. zastanawiam sie, czy jutro robic przerwe, czy brac tabletki z drugiego blistra jeszcze tydzien, poniewaz zaczynamy w 1wszy dzien miesiaczki i bez okresu na tabletkach bylam tylko 1 tygodnie? prosze o szybka odp i z gory dziekuje za pomoc
|
|
|
|
#3303 | ||
|
luckygirl
|
Cytat:
to jest to ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli o to chodzilo to: nic nie przedluzaj to poczatkowe twoje branie wiec bierz cyklem 21+7 (blister i po nim przerwa) to ze bedzie krwawienie sie nie przejmuj poczatkowo tak sie zdarza. to w koncu pierwsze opakowanie bylo. z czasem sie wszystko unormuje i krwawienie bedzie tylko w przerwach
|
|
#3305 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
nie wiem czy byłam wczoraj już tam śpiąca, że nie ogarnęłam o co chodzi czy koleżanka napisałą to tak zagmatwale
|
|
|
|
|
#3306 |
|
Raczkowanie
|
Ratunku ratunku ratunku :D
Witam,
Mam gorącą prośbę, czy ktoś wie może ile opakowań pod rząd można brać tabletki, no konkretnie yasminelle? Już teraz kończę trzecie opakowanie bez robienia przerwy a po raz kolejny nie mogę sobie pozwolić na okres Nie wiem co mam robić bo już teraz zaczynam plamić na różowo - chyba organizm domaga się okresu hehe Wiem, ze juz pewnie była z setka takich pytań i że powinnam poszukać sama, ale obecnie jestem w Gruzji Z góry wielkie dzięki |
|
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ratunku ratunku ratunku :D
Cytat:
|
|
|
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
Już nie długo dołączę do grona użytkowniczek owych tabletek
![]() Napewno przeglądne dziś wieczorkiem ten wątek bo wiadomo - mam wiele obaw. Czy przytyję? Może schudnę? Urośnie biust? I nie doczytałam się w ulotce czy alkohol wpływa jakoś na te tabletki... Pozdrawiam |
|
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
na wszystkie te pytania odpowiesz sobie sama jak zaczniesz je stosowac. alkohol nie wplywa na skutecznosc.
|
#3310 |
|
Zadomowienie
|
a ja mam dziś 8 tabse... i ciagle mam okres
![]() zwykle miałam po 4 dni. normalnie czuje się jakbym nie była sobą ![]() zauwazyłam, ze zrobił mi sie niezły apetyt szczegolnie na slodkie
|
|
|
|
#3311 |
|
Przyczajenie
|
troche nagmatwalam.
chodzilo mi o to, czy przy 1wszej paczce yasminelle bierze sie normalnie 21 tabletek i przerwa 7 dni? i mam jeszcze jedno pytanie, czy to normalne, ze po tabletkach mam mdlosci i piersi o wiele wieksze? pierwszy raz biore tabltki i jeszcze troche sie w tym gubie.
|
|
|
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeczytaj ulotke ja znam odpowiedzi na twoje pytania, ale wybacz nie odpowiem ci na nie. jak ja ci odpowiem to nic ci to nie da. a gdy przeczytasz ulotke znajdziesz odpowiedz na swoje pytania + mozesz dowiedziec sie duzo wiecej. (podpowiem ze odpowiedz znajdziesz na str. 25 i 40 )
|
|
#3313 |
|
Przyczajenie
|
bardzo chetnie przeczytalabym ulotke, gdyby nie to, ze ja zgubilam!
|
|
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
a co to za problem? w dobie internetu można wiele www.yasminelle.pl
|
|
|
|
#3315 |
|
Przyczajenie
|
dzieki wielkie, przeczytalam i juz wiem wszystko.
|
|
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja mam jeszcze jedno pytanie. Może durne ale wolę zapytać.
Czasami dzień przed okresem (albo kilka godzin przed!) moja wydzielina ma lekko brązowawy kolor... i być może JUTRO dostane okres albo i za 2-3 godziny. I skoro dostane okres dzisiaj jak będe spała i tabletkę zażyję jutro to co wtedy? Bo nie dam rady stwierdzić w tym wypadku czy okres dostałam we wtorek czy środę? (pierwsza tabletka) |
|
|
|
#3317 |
|
luckygirl
|
kicccia to weźmiesz tabletkę jutro, po prostu. Pierwszą tabletke trzeba wziąć do któregoś dnia okresu (bodajże 3 czy 4).
|
|
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
I ten jeden dzień zrobi różnicę? Nie musimy potem stosować gumek?
Dziękuję Petit_Papillon |
|
|
|
#3319 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do rady Petit_Papillon, owszem można rozpocząć przyjmowanie pierwszego blistru w dniach 2-5 cyklu, ale wtedy trzeba stosować dodatkowe zabezpieczenie przez pierwsze 7 dni.
|
|
#3320 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny powiedzcie mi, czy jeżeli wziełam pierwszą tabletkęo godz 22 ,a w chwili obecnej jednak wolabym brać je wczesniej i przesunąc ta godz tak na 20 - czy zrobi to wielką rożnice?
I pytanie czy można sie opalać- typu nie pojawia sie nagle niespodziewane przebrwienia na skorze ?
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie, dwie godziny nie zrobią tu różnicy - grunt to zachować stałą porę, jak rano to rano, a jak wieczorem to wieczorem opalać się można - jak zareaguje skóra to sprawa indywidualna, ja polecam tylko nie przesadzać ze słońcem i zainwestować w jakieś dobre filtry na początek - u mnie raz tylko wystąpiły przebarwienia na dekolcie (nie miałam żadnych filtrów), a tak to żadnego problemu, piękna opalenizna |
|
|
|
|
#3322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poszłam spać o 22 i obudziłam się z okresem więc tabletkę wzięłam o 9 rano. W takim razie już jestem bezpieczna, tak rozumiem. Dzięki PS. Mogę stosować BELISSĘ z tymi tabletkami? Zapomniałam powiedzieć lekarce... |
|
|
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3324 |
|
Raczkowanie
|
WITAM WSZYSTKICH. JESTEM NOWA DOPIERO CO SIĘ ZAREJESTROWAŁAM. BARDZO POTRZEBUJĘ POMOCY- LICZĘ NA WAS. W LIPCU PIERWSZY RAZ POSZŁAM DO GINEKOLOGA BO MIAŁAM JUŻ DOŚĆ STOSOWANIA PREZERWATYW ALBO PRZERYWANIA STOSUNKU. OD BARDZO DAWNA SIĘ ZASTANAWIAŁAM CZY ISC DO GINEKOLOGA BO GŁÓWNY PROBLEM POLEGA NA TYM ŻE W CIĄGU OSTATNICH MIESIĘCY SCHUDŁAM 15 KG I NIE CHCIAŁAM TEGO STRACIĆ A JAK POWSZECHNIE WIADOMO OD TABLETEK CZĘSTO WIELE KOBIET MA TENDENCJE DO TYCIA. W ZWIĄZKU Z TYM KONTROLUJĘ SWOJĄ WAGE OD POŁ ROKU I JESTEM W STANIE ZAUWAŻYĆ NAWET NAJMNIEJE DODATKOWE GRAMY. TABLETKI PRZEPISAŁ MI LEKARZ BARDZO CHETNY DO POMOCY, ODPOWIEDAŁ NA WSZYSTKIE PYTANIA ALE NIE WYKONAŁ SZCZEGÓŁOWYCH BADAŃ CO TROCHE MNIE ROZCZAROWAŁO.
WZIĘŁAM JUZ 14 TABLETEK I OD PONAD TYGOANIA JESTEM POTWORNIE GŁODNA!!! MAM OCHOTĘ JEŚĆ WSZYSTKO I W KAZDEJ ILOŚCI!!! DO TEJ PORY JAKOŚ TO KONTROLUJĘ ALE NIE WIEM JAK BĘDZIE DALEJ. I TU PIERWSZE PYTANIE: CZY MOŻNA Z TYM COŚ ZROBIĆ? CZY SĄ JAKIEŚ INNE PODOBNE TABLETKI KTORE NIE BEDE WYWOŁYWAŁY AZ TAKIEGO UCZUCIA GŁODU? KOLEJNA SPRAWA DOTYCZY PUNKTUALNOŚCI ZAŻYWANIA TABLETEK. CZY JESLI NIE BIORE ICH CODZIENNIE O 22 TYLKO CZASM O 21:30 A INNYM RAZEM O 23 TO NIE DAJA POŻĄDANEGO EFEKTU? NASTĘPNA SPRAWA: TU MUSZĘ BYĆ BEZPOŚREDNIA CO NIECO MNIE KREPUJE BO NIGDY NIE MAM NA TYLE ODWAGI ZEBY O TO ZAPYTAC WPROST: CZY TABLETKI SA NA TYLE SKUTECZNYM ZABEZPIECZENIEM ŻE MÓJ PARTNER MOŻE KONCZYC WE MNIE? Teraz najważniejsze pytanie: czy w czasie tej przerwy gdy 7 dni nie bierze sie tabletek nie jestem obsolutnie chroniona przed ciążą i nalezy stosowac inne zabezpieczenie? Acha... i jeszcze kwestji przesuniecia okresu. Akurat po zakonczeniu pierwszego opakowania wypada mi urlop. W jaki spopób przesunąć miesiączkę? Co zrobić żeby sie nie pojawiła? JESTEM APSOLUTNIE NIEDOSWIADCZONA W KWESTJI STOSOWANIA TABLETEK I BARDZO PROSZE O POMOC. |
|
|
|
#3325 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Na początek: nie piszemy caps lockiem. źle się czyta przede wszystkim.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dział: Jak stosować tabletki yasminelle i na samym końcu : Cytat:
![]() Cytat:
możesz dobrać kilka tabletek i gdy będziesz chciała krwawienie, przejść do przerwy Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3326 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Ci bardzo za wszystkie informacje i pomoc
|
|
|
|
#3327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jestem ciągle głodna. lekarz mówił mi tak: dziewczyny nie tyją od tabletek, tylko od jedzenia. hmmm.. tylko, ze tabletki strasznie zwiększają apetycik. Chce sie jeść. teoretycznie same zażywanie tabletek nie pwooduje, ale jak się powstrzymać kiedy zjadło się coś i wciąż umiera się z głodu? Jestem tez prawie na 14 tabletce. tez u mnie występuje niezidentyfikowana wydzielina, która pachnie... eeee... tak se? (tak jak u jakiejś dziewczyny kilka postów wyżej. Przepraszam, nie pamiętam nicka )
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, może mnie pamiętacie, kiedyś się tu udzielałam, bo brałam tabletki yasminelle przez ok. 1,5 roku. Nie biorę ich już od marca.
Chciałam się was poradzić-w piątek wyjeżdżam na tydzień na wakacje z TŻ, no i wiaodmo-nie chce mi się w obcym kraju ew. szukać gina, który mi wypisze escapelle czy postinor duo... Dzisiaj akurat dostałam okres. Mam w półce wciąż Yasminelle, jednak opakowanie zapasowe, bez jednej tabletki. Mogłabym wziąć 20 tabletek zamaist 21 i po prostu po tych 20 skończyć je brać, czy nieźle namieszam z hormonami?
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedziesz tylko na tydzien zaopatrzcie sie w gumki i po sprawie.
|
|
#3330 |
|
Rozeznanie
|
Czy trzeba byc bardzo dokładnym z tym tygodniem od zakonczenia kuracji antybiotykowej. Czy jeśli nie minoł tydzien tylko 6 dni to ma znaczenie??
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:58.

polecam !

to jest to 

Nie wiem co mam robić bo już teraz zaczynam plamić na różowo - chyba organizm domaga się okresu hehe 

szczegolnie na slodkie

)
jedziesz tylko na tydzien zaopatrzcie sie w gumki i po sprawie.