Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-16, 22:26   #3301
kamila2006
Zakorzenienie

Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II

dziewczyny basen basen basen basen !!!!! przed wakacjami na posladkach (jak napięłam) bylo widac cellulit. minely prawie 2 miesiace po regularnym plywaniu nie ma cellulitu. no moze minimalny ale rezultaty swietne! uda, pupka takie jedrne i napiete i bez skorki pomaranczowej polecam !

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-16, 23:05   #3302
eneste
Przyczajenie

witam, mam troche glupie pytanie. otoz w tym cyklu zaczelam brac pierwszy blister yasminelle. jutro powinnam wziac ostatnia tabletke z calego opakowania. zastanawiam sie, czy jutro robic przerwe, czy brac tabletki z drugiego blistra jeszcze tydzien, poniewaz zaczynamy w 1wszy dzien miesiaczki i bez okresu na tabletkach bylam tylko 1 tygodnie? prosze o szybka odp i z gory dziekuje za pomoc
eneste jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-16, 23:39   #3303
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Napisane przez kamila2006 Pokaż wiadomość
dziewczyny basen basen basen basen !!!!! przed wakacjami na posladkach (jak napięłam) bylo widac cellulit. minely prawie 2 miesiace po regularnym plywaniu nie ma cellulitu. no moze minimalny ale rezultaty swietne! uda, pupka takie jedrne i napiete i bez skorki pomaranczowej polecam !
dlatego też wykupuje sobie karnecik i pływam,pływam,pływam to jest to
Cytat:
Napisane przez eneste Pokaż wiadomość
witam, mam troche glupie pytanie. otoz w tym cyklu zaczelam brac pierwszy blister yasminelle. jutro powinnam wziac ostatnia tabletke z calego opakowania. zastanawiam sie, czy jutro robic przerwe, czy brac tabletki z drugiego blistra jeszcze tydzien, poniewaz zaczynamy w 1wszy dzien miesiaczki i bez okresu na tabletkach bylam tylko 1 tygodnie? prosze o szybka odp i z gory dziekuje za pomoc
bierzesz tabletkę z 1wszego opak. i robisz tydzień przerwszy, w którym występuje plamienie,a równo po tygodniu bierzesz tabletkę z 2 opakowania. jeśli o to Ci chodziło.

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 09:08   #3304
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie za bardzo rozumiem pytanie ale zrozumialam to tak ze to bylo 1 opakowanie i autorka chyba przez 2 tygodnie krwawila. i bez krwawienia byla tylko tydzien i zdaje sibie sprawe ze w przerwie znow bedzie krwawienie. i zeby krwawienie nie bylo za krwawieniem chce przedluzyc o tydzien branie z nowego blistra.

jesli o to chodzilo to:
nic nie przedluzaj to poczatkowe twoje branie wiec bierz cyklem 21+7 (blister i po nim przerwa) to ze bedzie krwawienie sie nie przejmuj poczatkowo tak sie zdarza. to w koncu pierwsze opakowanie bylo. z czasem sie wszystko unormuje i krwawienie bedzie tylko w przerwach

Motywacja 100%

Stary 2009-08-17, 10:15   #3305
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Napisane przez kamila2006 Pokaż wiadomość
ja nie za bardzo rozumiem pytanie ale zrozumialam to tak ze to bylo 1 opakowanie i autorka chyba przez 2 tygodnie krwawila. i bez krwawienia byla tylko tydzien i zdaje sibie sprawe ze w przerwie znow bedzie krwawienie. i zeby krwawienie nie bylo za krwawieniem chce przedluzyc o tydzien branie z nowego blistra.
ah to o to chodziło nie wiem czy byłam wczoraj już tam śpiąca, że nie ogarnęłam o co chodzi czy koleżanka napisałą to tak zagmatwale

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2009-08-17, 15:28   #3306
tianka243
Raczkowanie

GG do tianka243
Ratunku ratunku ratunku :D

Witam,
Mam gorącą prośbę, czy ktoś wie może ile opakowań pod rząd można brać tabletki, no konkretnie yasminelle? Już teraz kończę trzecie opakowanie bez robienia przerwy a po raz kolejny nie mogę sobie pozwolić na okres Nie wiem co mam robić bo już teraz zaczynam plamić na różowo - chyba organizm domaga się okresu hehe Wiem, ze juz pewnie była z setka takich pytań i że powinnam poszukać sama, ale obecnie jestem w Gruzji gdzie dostęp do internetu posiadam dosłownie na chwilkę, a przeszukiwanie forum graniczy z cudem w związku z przewrotną szybkością tutejszego internetu...
Z góry wielkie dzięki
tianka243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 15:44   #3307
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Dot.: Ratunku ratunku ratunku :D

Cytat:
Napisane przez tianka243 Pokaż wiadomość
Witam,
Mam gorącą prośbę, czy ktoś wie może ile opakowań pod rząd można brać tabletki, no konkretnie yasminelle? Już teraz kończę trzecie opakowanie bez robienia przerwy a po raz kolejny nie mogę sobie pozwolić na okres Nie wiem co mam robić bo już teraz zaczynam plamić na różowo - chyba organizm domaga się okresu hehe Wiem, ze juz pewnie była z setka takich pytań i że powinnam poszukać sama, ale obecnie jestem w Gruzji gdzie dostęp do internetu posiadam dosłownie na chwilkę, a przeszukiwanie forum graniczy z cudem w związku z przewrotną szybkością tutejszego internetu...
Z góry wielkie dzięki
mnie zawsze powtarzano : maks 3 opakowania

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-17, 18:12   #3308
kicccia
Zakorzenienie

Już nie długo dołączę do grona użytkowniczek owych tabletek
Napewno przeglądne dziś wieczorkiem ten wątek bo wiadomo - mam wiele obaw.
Czy przytyję? Może schudnę? Urośnie biust?
I nie doczytałam się w ulotce czy alkohol wpływa jakoś na te tabletki...
Pozdrawiam

kicccia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 18:50   #3309
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kicccia Pokaż wiadomość
Już nie długo dołączę do grona użytkowniczek owych tabletek
Napewno przeglądne dziś wieczorkiem ten wątek bo wiadomo - mam wiele obaw.
Czy przytyję? Może schudnę? Urośnie biust?
I nie doczytałam się w ulotce czy alkohol wpływa jakoś na te tabletki...
Pozdrawiam
na wszystkie te pytania odpowiesz sobie sama jak zaczniesz je stosowac. alkohol nie wplywa na skutecznosc.

Motywacja 100%

Stary 2009-08-17, 19:28   #3310
brzozka88
Zadomowienie

a ja mam dziś 8 tabse... i ciagle mam okres
zwykle miałam po 4 dni.
normalnie czuje się jakbym nie była sobą

zauwazyłam, ze zrobił mi sie niezły apetyt szczegolnie na slodkie
brzozka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 19:46   #3311
eneste
Przyczajenie

troche nagmatwalam. chodzilo mi o to, czy przy 1wszej paczce yasminelle bierze sie normalnie 21 tabletek i przerwa 7 dni? i mam jeszcze jedno pytanie, czy to normalne, ze po tabletkach mam mdlosci i piersi o wiele wieksze? pierwszy raz biore tabltki i jeszcze troche sie w tym gubie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-17, 21:17   #3312
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:
troche nagmatwalam. chodzilo mi o to, czy przy 1wszej paczce yasminelle bierze sie normalnie 21 tabletek i przerwa 7 dni? i mam jeszcze jedno pytanie, czy to normalne, ze po tabletkach mam mdlosci i piersi o wiele wieksze? pierwszy raz biore tabltki i jeszcze troche sie w tym gubie.
zanim w ogole zaczelas je brac powinnas zaznajomic sie z systemem ich brania tu chodzi przeciez o antykoncepcje! o zapobieganie ciazy! zbyt lekkie podejscie i nierozwazne moze zakonczyc sie ciaza!
przeczytaj ulotke ja znam odpowiedzi na twoje pytania, ale wybacz nie odpowiem ci na nie. jak ja ci odpowiem to nic ci to nie da. a gdy przeczytasz ulotke znajdziesz odpowiedz na swoje pytania + mozesz dowiedziec sie duzo wiecej. (podpowiem ze odpowiedz znajdziesz na str. 25 i 40 )

Motywacja 100%

Stary 2009-08-18, 11:53   #3313
eneste
Przyczajenie

bardzo chetnie przeczytalabym ulotke, gdyby nie to, ze ja zgubilam!
Stary 2009-08-18, 11:56   #3314
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo chetnie przeczytalabym ulotke, gdyby nie to, ze ja zgubilam!

a co to za problem? w dobie internetu można wiele www.yasminelle.pl

Stary 2009-08-18, 12:56   #3315
eneste
Przyczajenie

dzieki wielkie, przeczytalam i juz wiem wszystko.
Stary 2009-08-18, 20:45   #3316
kicccia
Zakorzenienie

Dziewczyny a ja mam jeszcze jedno pytanie. Może durne ale wolę zapytać.
Czasami dzień przed okresem (albo kilka godzin przed!) moja wydzielina ma lekko brązowawy kolor... i być może JUTRO dostane okres albo i za 2-3 godziny. I skoro dostane okres dzisiaj jak będe spała i tabletkę zażyję jutro to co wtedy? Bo nie dam rady stwierdzić w tym wypadku czy okres dostałam we wtorek czy środę? (pierwsza tabletka)

Stary 2009-08-18, 20:54   #3317
Petit_Papillon
luckygirl

kicccia to weźmiesz tabletkę jutro, po prostu. Pierwszą tabletke trzeba wziąć do któregoś dnia okresu (bodajże 3 czy 4).

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2009-08-18, 21:25   #3318
kicccia
Zakorzenienie

I ten jeden dzień zrobi różnicę? Nie musimy potem stosować gumek?
Dziękuję Petit_Papillon

Stary 2009-08-18, 22:13   #3319
ChokoGirl
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny a ja mam jeszcze jedno pytanie. Może durne ale wolę zapytać.
Czasami dzień przed okresem (albo kilka godzin przed!) moja wydzielina ma lekko brązowawy kolor... i być może JUTRO dostane okres albo i za 2-3 godziny. I skoro dostane okres dzisiaj jak będe spała i tabletkę zażyję jutro to co wtedy? Bo nie dam rady stwierdzić w tym wypadku czy okres dostałam we wtorek czy środę? (pierwsza tabletka)
Jeśli okres dostaniesz dziś w nocy, to spokojnie możesz jutro rano zażyć pierwszą tabletkę.Masz na to 24 h.Tylko i wyłącznie w tym przypadku jesteś zabezpieczona od pierwszej tabletki.
Co do rady Petit_Papillon, owszem można rozpocząć przyjmowanie pierwszego blistru w dniach 2-5 cyklu, ale wtedy trzeba stosować dodatkowe zabezpieczenie przez pierwsze 7 dni.

ChokoGirl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-19, 11:12   #3320
sirocco
Przyczajenie

Dziewczyny powiedzcie mi, czy jeżeli wziełam pierwszą tabletkęo godz 22 ,a w chwili obecnej jednak wolabym brać je wczesniej i przesunąc ta godz tak na 20 - czy zrobi to wielką rożnice?

I pytanie czy można sie opalać- typu nie pojawia sie nagle niespodziewane przebrwienia na skorze ?
Stary 2009-08-19, 11:21   #3321
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sirocco Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi, czy jeżeli wziełam pierwszą tabletkęo godz 22 ,a w chwili obecnej jednak wolabym brać je wczesniej i przesunąc ta godz tak na 20 - czy zrobi to wielką rożnice?

I pytanie czy można sie opalać- typu nie pojawia sie nagle niespodziewane przebrwienia na skorze ?

nie, dwie godziny nie zrobią tu różnicy - grunt to zachować stałą porę, jak rano to rano, a jak wieczorem to wieczorem

opalać się można - jak zareaguje skóra to sprawa indywidualna, ja polecam tylko nie przesadzać ze słońcem i zainwestować w jakieś dobre filtry na początek - u mnie raz tylko wystąpiły przebarwienia na dekolcie (nie miałam żadnych filtrów), a tak to żadnego problemu, piękna opalenizna

Stary 2009-08-19, 17:09   #3322
kicccia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ChokoGirl Pokaż wiadomość
Jeśli okres dostaniesz dziś w nocy, to spokojnie możesz jutro rano zażyć pierwszą tabletkę.Masz na to 24 h.Tylko i wyłącznie w tym przypadku jesteś zabezpieczona od pierwszej tabletki.
Co do rady Petit_Papillon, owszem można rozpocząć przyjmowanie pierwszego blistru w dniach 2-5 cyklu, ale wtedy trzeba stosować dodatkowe zabezpieczenie przez pierwsze 7 dni.
A już miałam mówić TŻ, że musimy stosować gumki przez 7 dni
Poszłam spać o 22 i obudziłam się z okresem więc tabletkę wzięłam o 9 rano.
W takim razie już jestem bezpieczna, tak rozumiem.
Dzięki

PS. Mogę stosować BELISSĘ z tymi tabletkami? Zapomniałam powiedzieć lekarce...

Stary 2009-08-19, 18:18   #3323
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
A już miałam mówić TŻ, że musimy stosować gumki przez 7 dni
Poszłam spać o 22 i obudziłam się z okresem więc tabletkę wzięłam o 9 rano.
W takim razie już jestem bezpieczna, tak rozumiem.
Dzięki

PS. Mogę stosować BELISSĘ z tymi tabletkami? Zapomniałam powiedzieć lekarce...
Możesz.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 12:26   #3324
JUSTYNAANNA
Raczkowanie

WITAM WSZYSTKICH. JESTEM NOWA DOPIERO CO SIĘ ZAREJESTROWAŁAM. BARDZO POTRZEBUJĘ POMOCY- LICZĘ NA WAS. W LIPCU PIERWSZY RAZ POSZŁAM DO GINEKOLOGA BO MIAŁAM JUŻ DOŚĆ STOSOWANIA PREZERWATYW ALBO PRZERYWANIA STOSUNKU. OD BARDZO DAWNA SIĘ ZASTANAWIAŁAM CZY ISC DO GINEKOLOGA BO GŁÓWNY PROBLEM POLEGA NA TYM ŻE W CIĄGU OSTATNICH MIESIĘCY SCHUDŁAM 15 KG I NIE CHCIAŁAM TEGO STRACIĆ A JAK POWSZECHNIE WIADOMO OD TABLETEK CZĘSTO WIELE KOBIET MA TENDENCJE DO TYCIA. W ZWIĄZKU Z TYM KONTROLUJĘ SWOJĄ WAGE OD POŁ ROKU I JESTEM W STANIE ZAUWAŻYĆ NAWET NAJMNIEJE DODATKOWE GRAMY. TABLETKI PRZEPISAŁ MI LEKARZ BARDZO CHETNY DO POMOCY, ODPOWIEDAŁ NA WSZYSTKIE PYTANIA ALE NIE WYKONAŁ SZCZEGÓŁOWYCH BADAŃ CO TROCHE MNIE ROZCZAROWAŁO.
WZIĘŁAM JUZ 14 TABLETEK I OD PONAD TYGOANIA JESTEM POTWORNIE GŁODNA!!! MAM OCHOTĘ JEŚĆ WSZYSTKO I W KAZDEJ ILOŚCI!!! DO TEJ PORY JAKOŚ TO KONTROLUJĘ ALE NIE WIEM JAK BĘDZIE DALEJ. I TU PIERWSZE PYTANIE: CZY MOŻNA Z TYM COŚ ZROBIĆ? CZY SĄ JAKIEŚ INNE PODOBNE TABLETKI KTORE NIE BEDE WYWOŁYWAŁY AZ TAKIEGO UCZUCIA GŁODU?
KOLEJNA SPRAWA DOTYCZY PUNKTUALNOŚCI ZAŻYWANIA TABLETEK. CZY JESLI NIE BIORE ICH CODZIENNIE O 22 TYLKO CZASM O 21:30 A INNYM RAZEM O 23 TO NIE DAJA POŻĄDANEGO EFEKTU?
NASTĘPNA SPRAWA: TU MUSZĘ BYĆ BEZPOŚREDNIA CO NIECO MNIE KREPUJE BO NIGDY NIE MAM NA TYLE ODWAGI ZEBY O TO ZAPYTAC WPROST: CZY TABLETKI SA NA TYLE SKUTECZNYM ZABEZPIECZENIEM ŻE MÓJ PARTNER MOŻE KONCZYC WE MNIE?
Teraz najważniejsze pytanie: czy w czasie tej przerwy gdy 7 dni nie bierze sie tabletek nie jestem obsolutnie chroniona przed ciążą i nalezy stosowac inne zabezpieczenie?
Acha... i jeszcze kwestji przesuniecia okresu. Akurat po zakonczeniu pierwszego opakowania wypada mi urlop. W jaki spopób przesunąć miesiączkę? Co zrobić żeby sie nie pojawiła?
JESTEM APSOLUTNIE NIEDOSWIADCZONA W KWESTJI STOSOWANIA TABLETEK I BARDZO PROSZE O POMOC.
JUSTYNAANNA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 12:45   #3325
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Na początek: nie piszemy caps lockiem. źle się czyta przede wszystkim.

Cytat:
Napisane przez JUSTYNAANNA Pokaż wiadomość
KOLEJNA SPRAWA DOTYCZY PUNKTUALNOŚCI ZAŻYWANIA TABLETEK. CZY JESLI NIE BIORE ICH CODZIENNIE O 22 TYLKO CZASM O 21:30 A INNYM RAZEM O 23 TO NIE DAJA POŻĄDANEGO EFEKTU?
W ulotce jest napisane : mamy przyjmować je o stałej porze - więc jak rano to rano, jak wieczorem to wieczorem. Nie ma konieczności zażywania ich równo co do minuty. 2-3 godziny różnicy nie wpływają niekorzystnie na zabezpieczenie. Grunt to stała pora i nieprzekraczanie 12stu magicznych godzin (tabletka wzięta po ponad 12stu godzinach od stałej pory zażywania jest uznawana za pominiętą tabletkę)

Cytat:
NASTĘPNA SPRAWA: TU MUSZĘ BYĆ BEZPOŚREDNIA CO NIECO MNIE KREPUJE BO NIGDY NIE MAM NA TYLE ODWAGI ZEBY O TO ZAPYTAC WPROST: CZY TABLETKI SA NA TYLE SKUTECZNYM ZABEZPIECZENIEM ŻE MÓJ PARTNER MOŻE KONCZYC WE MNIE?
.
jeśli zażywasz prawidłowo: tak

Cytat:

Teraz najważniejsze pytanie: czy w czasie tej przerwy gdy 7 dni nie bierze sie tabletek nie jestem obsolutnie chroniona przed ciążą i nalezy stosowac inne zabezpieczenie?
w ulotce jest jasno napisane
dział: Jak stosować tabletki yasminelle
i na samym końcu :
Cytat:
Jeżeli pacjentka stosuje Yasminelle w powyższy sposób, jest chroniona przed ciążą także w ciągu 7 dni, w których nie przyjmuje tabletek.
jeśli w ulotce jest tak napisane- to tak jest

Cytat:
Acha... i jeszcze kwestji przesuniecia okresu. Akurat po zakonczeniu pierwszego opakowania wypada mi urlop. W jaki spopób przesunąć miesiączkę? Co zrobić żeby sie nie pojawiła?
możesz połączyć opakowania (mogą wystąpić plamienia)
możesz dobrać kilka tabletek i gdy będziesz chciała krwawienie, przejść do przerwy

Cytat:
JESTEM APSOLUTNIE NIEDOSWIADCZONA W KWESTJI STOSOWANIA TABLETEK I BARDZO PROSZE O POMOC.
w takim razie zapraszam do lekturki tego tematu

Stary 2009-08-20, 12:54   #3326
JUSTYNAANNA
Raczkowanie

Dziękuję Ci bardzo za wszystkie informacje i pomoc
JUSTYNAANNA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-22, 14:07   #3327
brzozka88
Zadomowienie

Cytat:
.
JESTEM POTWORNIE GŁODNA!!! MAM OCHOTĘ JEŚĆ WSZYSTKO I W KAZDEJ ILOŚCI!!!
ja mam to samo
jestem ciągle głodna.
lekarz mówił mi tak: dziewczyny nie tyją od tabletek, tylko od jedzenia.
hmmm.. tylko, ze tabletki strasznie zwiększają apetycik. Chce sie jeść.
teoretycznie same zażywanie tabletek nie pwooduje, ale jak się powstrzymać kiedy zjadło się coś i wciąż umiera się z głodu?

Jestem tez prawie na 14 tabletce. tez u mnie występuje niezidentyfikowana wydzielina, która pachnie... eeee... tak se?
(tak jak u jakiejś dziewczyny kilka postów wyżej. Przepraszam, nie pamiętam nicka)
brzozka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-25, 18:37   #3328
vikuniaa
Zakorzenienie

dziewczyny, może mnie pamiętacie, kiedyś się tu udzielałam, bo brałam tabletki yasminelle przez ok. 1,5 roku. Nie biorę ich już od marca.
Chciałam się was poradzić-w piątek wyjeżdżam na tydzień na wakacje z TŻ, no i wiaodmo-nie chce mi się w obcym kraju ew. szukać gina, który mi wypisze escapelle czy postinor duo... Dzisiaj akurat dostałam okres. Mam w półce wciąż Yasminelle, jednak opakowanie zapasowe, bez jednej tabletki. Mogłabym wziąć 20 tabletek zamaist 21 i po prostu po tych 20 skończyć je brać, czy nieźle namieszam z hormonami?
Stary 2009-08-25, 22:21   #3329
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość
dziewczyny, może mnie pamiętacie, kiedyś się tu udzielałam, bo brałam tabletki yasminelle przez ok. 1,5 roku. Nie biorę ich już od marca.
Chciałam się was poradzić-w piątek wyjeżdżam na tydzień na wakacje z TŻ, no i wiaodmo-nie chce mi się w obcym kraju ew. szukać gina, który mi wypisze escapelle czy postinor duo... Dzisiaj akurat dostałam okres. Mam w półce wciąż Yasminelle, jednak opakowanie zapasowe, bez jednej tabletki. Mogłabym wziąć 20 tabletek zamaist 21 i po prostu po tych 20 skończyć je brać, czy nieźle namieszam z hormonami?
zdecydowanie odradzam brac 1 opakowanie jedziesz tylko na tydzien zaopatrzcie sie w gumki i po sprawie.

Motywacja 100%

Stary 2009-08-26, 03:17   #3330
zuni
Rozeznanie

GG do zuni Send a message via Skype™ to zuni

Czy trzeba byc bardzo dokładnym z tym tygodniem od zakonczenia kuracji antybiotykowej. Czy jeśli nie minoł tydzien tylko 6 dni to ma znaczenie??
zuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości