|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Napisać do niego list czy nie?
Witam wszystkie wizażystki
.Chciałabym prosić Was o pomoc a mianowicie... Ok. rok temu miałam w Polsce chłopaka no ale tak się stało że musiałam wyjechać.. On mnie zapewniał że będzie czekać, przyjedzie itd. no ale nie mieliśmy zbyt długiego stażu i wspólnych wspomnień dlatego to nie przetrwało.. Ja wiele razy płakałam i gdy jeździłam do polski to zawsze żeśmy się spotykali.. Jednak gdy teraz byłam to dowiedziałam się od jego siostry że trafił do więzienia bo kazał mnie przez nią ucałować. Dostanie ok. 8 lat.. ale nie wiadomo czy tyle będzie musiał tam spędzić . Teraz moje pytanie to czy wysłać mu list z naszym i moim zdjęciem no i parę słów od siebie? Jeszcze gdy był na wolności to mi mówił że będzie musiał iść ale żebym na niego czekała i że On będzie tam żył z myślą że Ja na niego czekam i że nie pożałuję.. Sama teraz nie wiem bo tak to żeśmy się rozstali a gdy teraz poszedł na puche i nie ma już na kogo liczyć(w sensie dziewczyny oczywiście) to chce żebym Ja na niego czekała no i w pewnym sensie czuję jakby robił ze mnie idiotkę bo gdyby naprawdę kochał to byśmy się wtedy nie rozstali.. Z drugiej jednak strony to jednak mimo tego że już rok minął to nie ma dnia żebym o nim nie myślała, śni mi się po nocach.. Po prostu Ja go kocham ale On to chyba nie do końca.. Ja mam 18 w tym roku i miałam właśnie do niego wrócić.. . Więc jak sądzicie napisać czy nie?Pozdrawiam |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Napisać do niego list czy nie?
Przeniosę lepiej na intymnie
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie pisać. Jak sobie wyobrażasz związek, jeśli dostanie 8 lat? Będziesz na niego czekać, nie będąc pewną jego uczuć? Obawiasz się, że będziesz jego zabawką; nie ma jak tego sprawdzić, ale skoro masz podstawy by tak przypuszczać to coś chyba jest nie tak i chyba nie ma sensu odgrzewać kotleta.
Poza tym - mieliście dość krótki staż a Ty zdążyłaś go pokochać? Mieliście kontakt po rozstaniu? |
|
|
|
|
#4 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Mam wątpliwości dlatego bo już raz mnie zawiódł bo miał albo zaczekać albo sam przyjechać no i potoczyło się inaczej. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale taka milosc i tacy mezczyzni w dzisiejszych czasach ![]() nie martw sie i sprobuj o nim nie myslec, bo to kurcze raczej nie jest Wentworth Miller ze Sakazanego na smierc za sluszny cel i fajny charakter itp hehe wiecie o co chodzi zreszta ![]() zaloguj sie na serwisie randkowym i zacznij randkowac i zyc!!! ![]()
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
On dostal 8 lat, musial zrobic cos naprawde niefajnego zeby go wsadzili na tyle, zastanow sie czy warto byc z kims takim a wiezienie raczej nie zrobi z niego lepszego czlowieka tylko zdemoralizuje jeszcze bardziej.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Chcesz utrzymywać znajomość z przestępcą? Bo za zwykłe wykroczenia nie wsadzają do więzienia na 8 lat.
Otrząśnij się z romantycznej wizji sprzed lat. On nie jest taki, jakiego sobie wyobrażałaś.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się |
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Moze to brutalne ale odpusc sobie. Nic nie pisz. Zapomnij. Choc moj rozum moze mowic "nie" twoje serce moze mowic cos innego.
Najgorszy moment w życiu to taki, kiedy myslisz że nic gorszego Cię nie spotka, a poźniej nastaje taka chwila kiedy nie masz siły płakać, potem nie masz juz czym płakać, a rozpacz jest nie do ogarnicia...
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
W samym utrzymywaniu kontaktu nie widze nic złego... nie mozna skreślać ludzi tylko dlatego, ze siedza w więzieniu..Aczkolwiek... mam kilka ale.
Po pierwsze-piszac do niego dasz mu byc moze niepotrzebna nadzieje na to, ze jak wyjdzie, bedziesz na niego czekac, kochajaca, stęskniona itd... /musisz to przemyslec, czy jestes w stanie tyle czekac....tylko na niego/ Po drugie-zapewne wiesz za co siedzi... Odpowiedz sobie szczerze czy to ci w ogole nie przeszkadza...czy nie masz obaw z tym faktem zwiazanych.... 8 lat to naprawde dużo, musial niezly 'numer' wywinąć... Chcesz być z kimś takim? Chcesz (myslac przyszłosciowo) by był ojcem twoich dzieci? Nie wstydziłaby sie wsrod znajomych, ze twoj TZ siedzial , że zrobil to co zrobił...? Po trzecie- skoro juz dzis masz watpliwosci to wydaje mi sie, ze to tylko sentyment do niego... wspomnienia... itd. Po czwarte- dlaczego on cie tam nigdy nie odwiedził? dlaczego nie zabiegal o ciebie? nie staral sie, gdy był na wolnosci? dlaczego 'przypomial' sobie o tobie dopiero teraz? Spróbuj sobie odp. na te pytania.... |
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
To ja może spytam wprost, skoro reszta żyje jedynie domysłami - za co on te 8 lat dostał?
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo ona nie mysli skladnie w stanie zakochania ![]() wiec powoli trzeba podejsc i za reke zlapac i powoli mowic do kolezanki
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Wtajemniczenie
|
heh
wybaczcie. Ale moze jednak trzeba ja prosto z mostu uswiadomic jak jest![]() I rowniez dopisuje sie do pytanie, co on takiego zrobil? |
|
|
|
|
#14 |
|
Wtajemniczenie
|
Cokolwiek by nie zrobił (aczkolwiek mnie też to ciekawi ) sędziowie nie są chętni do ostrego karania i w naszym kraju 8 lat nie dostaje się za cichy chód po ulicy, tylko trzeba na to baaardzo zasłużyć.
Czekanie na niego to nie jest dobry pomysł, bo lepszym człowiekiem na pewno nie wyjdzie z tego więzienia, a dobrych ludzi do więzienia nie wsadzają. Wg mnie najlepiej byłoby gdybyś zakończyła z nim znajomość - ale to Twój wybór. |
|
|
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
Z tego co wiem to za pobicie, grozby i dilowanie... Ale tak jak mowie nie wiem czy tyle dostanie a no i dlatego ze nie sprzedal reszty to tyle bo gdyby powiedzial to by byc moze dostal mniej... Ale On nie jest taki jak go sobie mozecie wyobrazic... On jest dobry no dla mnie przynajmniej byl.. Jest jaki jest no bo obraca sie w towarzystwie ktory wyznaje idee JP..
|
|
|
|
|
#16 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tego co wiem sprawa w sadzie moze dotyczyc tylko jednego paragrafu, wiec nie mozna polaczyc sprzedazy narkotykow z pobiciem , a nawet w polaczeniu za te dwa przestepstwa nie dostaje sie 8 lat pozbawienia wolnosci, wiec zastanow sie czy masz dobre informacje na jego temat.
---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- A nie mozna tlumaczyc takiego zachowania zlym towarzystwem , bo ja sama sie w takowym obracalam i wyszlam na ludzi, czlowiek ma swoj rozum i potrai odroznic dobro od zla |
|
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- samo pobicie od 6m-cy do 8 lat - pobicie ze skutkiem śmiertelnym od 1 do 10 lat Groźby karalne: - grzywna, kara ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2 Handel narkotykami: - od 1 do 10 lat Z tego co napisałaś wnioskuję, że karę będzie odsiadywał albo za handel narkotykami, albo za pobicie ciężkie lub ze skutkiem śmiertelnym bo zagrożenie 8 latami pozbawienia wolności na to wskazuje. Jak możesz pisać, że on jest "dobry"...?! ![]() Na twoim miejscu zerwałabym kontakt i już nigdy więcej nie szukała go z tym facetem. Już teraz jest to osoba zdemoralizowana, przestępca, a za kilka lat gdy wyjdzie będzie zdemoralizowany jeszcze bardziej. Do tego bez pracy i perspektyw na przyszłość. Jest wysoce prawdopodobne, że czeka go recydywa. Ty jesteś jeszcze młodziutka, dlaczego chcesz sobie spitolić życie dla faceta, któremu nawet na tobie za bardzo nie zależało. Przypomniał sobie o tobie, bo miło jest o kimś pomarzyć siedząc w pudle.
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2009-09-09 o 10:37 |
|
|
|
|
|
#19 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty serio jesteś taka naiwna czy po prostu się nudzisz i robisz sobie jaja na wizażu?
Edytowane przez Lady in Blue Czas edycji: 2009-09-09 o 10:40 |
||
|
|
|
|
#20 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A to cham. Sorry, nie mogłam się postrzymać ![]() A tak poważnie: Jeśli to nie jest prowokacja, to odradzam Ci utrzymywanie z kolesiem kontaktu. Znałaś go krótko, spotykaliście się rzadko, nie wiesz jaki jest na prawdę. Gdybyś była z nim lat 5, i obydwoje zakochani na zabój to jeszcze cośtam rozumiem ale tak.. nie marnuj sobie życia kobieto
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Przyczajenie
|
Czy juz nie mozna sie nawet zwrocic z zadna prozba o pomoc bo kazdy mysli ze to prowokacja? Idee JP kazdy zna a wiadomo ze Ci ktorzy Ja wyznaja maja problemy z policja przez wlasnie dilowanie czy cos w tym stylu.. A ludzi dziela na gitow i frajerow.. Hmm moze macie racje zeby dac sobie spokoj.. Tylko ze Ja jeszcze nigdy do nikogo nie czulam cos takiego jak do niego...
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak Ci przywali to dalej bedziesz mówić, że coś do niego czujesz? |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem ta cała "idea" jest przykrywką do popełniania przestępstw. Nie chciałabym nigdy mieć nic wspólnego z ludźmi, którzy mają takie "wartości"... Kto wg geniuszy głoszących te hasła miałby pilnować porządku zamiast znienawidzonej policji? Takich gnojków o takich poglądach faktycznie powinno się pałami przez grzbiet przejechać, bo szkoda tracić słów na rozmowy z kimś, kto z inteligencją jest nieco na bakier.
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
a co to są te idee JP?
![]() każdy zna? no przepraszam, nie jestem każdy :Xwytłumaczysz ![]() EDIT a już wiem, "je**ć policję" ;] a mi się to skojarzyło z Janem Pawłem II
nazywaj mnie Vill Edytowane przez ViLLeMkA Czas edycji: 2009-09-09 o 12:16 |
|
|
|
|
#25 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
I dziewczyny mają rację - powinnaś dać sobie spokój. 8 lat w więzeniu to nie jest mało, tego nie dostaje się za kradzież batonika. Ludzie się zmieniają, ale ja bym na to nie liczyła na Twoim miejscu. Po prostu zapomnij o nim, nie próbuj nawiązywać kontaktu, bo dla tego nie ma przyszłości. I samo to, że dostał 8 lat (m.in. za pobicie) to powinien być dla Ciebie sygnał do odwrotu póki jeszcze możesz.
|
|
|
#26 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy JP znaczy J*bać Policję?
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Wychodzi na to, że tak
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyno uciekaj!!
skoro wg Ciebie "każdy wie co to znaczy", to świadczy to tylko o tym, w jakim towarzystwie się obracasz. Nie mam znajomych, którzy "wyznają" takie coś! :O [na całe szczęście, może wychowałam się w jakiejś inteligenckiej klatce, możliwe]. Zmień znajomych
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pisać zadnego listu. Zapomniec i znaleźć porządnego faceta.
Na początku myslałam, że chodzi o Jana Pawła II - tyle się mówiło o pokoleniu JP... A tutaj takie kwiatki ![]() J**** Policje - też mi idea Edytowane przez Wroclovianka Czas edycji: 2009-09-09 o 12:56 |
|
|
|
|
#30 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Piękna idea, no nie powiem. Tylko jak się komuś krzywda stanie, to nie złapie kałacha i nie pogna za gwałcicielem/mordercą/złodziejem, tylko na policję. Wtedy już policja dobra, nie?
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.

.
. Więc jak sądzicie napisać czy nie?

wystarczy Marzena