|
|
#301 |
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
jutro znowu ide na badania.czy progesteron rośnie.
na usg widoczne dwie fasolki. powiekszyły sie od ostaniej wizyty wiec prawidołowo sie rozwijają. dostałam mase leków i mam się nie przemeczać |
|
|
|
#302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby tak dalej. |
|
|
|
|
#303 |
|
Raczkowanie
|
ale jak to zapytalam przeciez nie plamilam i dokonca czulam sie jakbym to byla ciaza
Edytowane przez angkorcz Czas edycji: 2009-09-14 o 21:34 |
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
tu mamusia majowo czerwcowa 09..tak was czytalam i widze ze zastanawiacie sie nad kremami na brzuszek tak wiec dobrze jest smarowac sie codziennie regularnie najlepiej 2 x dziennie..brzuch , piersi, pupa uda ![]() zamiast zwyklych balsamow.. oliwek dla dzieci uzywajcie OLIWY Z OLIWEK jest swietna! ![]() dziewczyna mieszkajacym w Uk polecam olejek BIO OIL przeciwko blizna i rozstepa jest swietny ![]() w Pl dobra jest mustella
|
#305 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gorsze jest chyba tylko poronienie. Cytat:
Teraz się ciesz ile wlezie. ![]() Cytat:
Ja idę jutro, a licząc od terminu @ mam dziś pierwszy dzień 6go tygodnia i dumam czy lekarz coś zobaczy czy nic... ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Cytat:
![]() Mnie polecono kiedyś olejek migdałowy, spróbowałam ale to się w ogóle nie wchłania, zostawia tłustą warstwę, a skóra jak była sucha tak dalej jest... Co do Musteli - napaliłam się na nią kiedyś jak szczerbaty na suchary. Już miałam klikać ale coś mnie tknęło, żeby zajrzeć w KWC. I chyba nie kliknę. Recenzje są takie sobie... Krem przeciw rozstępom - jako tako https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...ra-wersja.html Ten bym jeszcze mogła spróbować. Ale cena nie zachęca... Krem na rozstępy i blizny - fatalna ocena https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...-i-blizny.html Krem do biustu - bez rewelacji https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...ji-biustu.html Ty używałaś Musteli? ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Może któraś mamuśka chce poczytać jakie witaminki co robią w ciąży dla mamy i dzidziusia... ![]() http://www.erodzina.com/index.php?id=31,1222,0,0,1,0 ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Mit na temat pasów w samochodzie i mody by ich nie zapinać... http://www.erodzina.com/index.php?id=31,1698,0,0,1,0 Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-09-15 o 07:36 |
||||
|
|
|
#306 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejjjj
![]() Kropko kiedy miałaś ost @? Eniggma super teraz tylko się cieszyć ![]() Angkocz to miałaś niezaciekawie Najgorszy ten strach.. Ehhh ja dziś idę, ciekawe kiedy mnie straszak obleci....Kapustka wczoraj dotarła hihihi tylko mówiłam, żeby dużo jej wzięła, a ona tak zaszalała, że przytargała 1 kg, z czego część poszło na pierogi z grzybami i kapustą a część na mój biedny bigos
|||||||||||||||||||||
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
11 sierpnia
![]() A to Ci mama... Ale pierogi też dobre.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#308 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Mama po prostu nie pomyślała
![]() To liczysz jako skończony 5t a jesteś w 6t??
|||||||||||||||||||||
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
Liczę I tydzień od 11 sierpnia do 17 sierpnia, itd. itd. Więc V skończył się 14 września, a dziś zaczął się VI.
![]() Tak na logikę. Czy nie? ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Agalb - podczytujesz nas namiętnie od jakiegoś czasu. Może się odezwiesz?? |
|
|
|
#310 | |||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To u mnie wyszedł 7t 2d, wg suwaczka hihi 6t2d
Edytowane przez zgadnij_MS Czas edycji: 2009-09-15 o 08:44 |
|||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||
|
|
#311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czemu suwak liczy o tydzień mniej? Mój kalkulator ciąży liczy od owulacji i wychodzi mu 3tyg. i 0 dni. Ale to kumam, bo wczoraj zamknął się trzeci tydzień licząc od owu, dziś jest pierwszy dzień IV tygodnia, a że nie minął to jest 0 dni wg niego. Ale tygodnia różnicy jak u Ciebie to nie trybię. ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Ten mi liczy 3 tyg. Od daty owu, którą sobie sam nalicza. http://parenting.pl/kalkulator-ciazy-porodu.html A żeby było śmieszniej to ten kalkulator http://ciazaporod.pl/kalkulator_tygodnia_ciazy.html liczy jak ja. I wg niego mam 6 tydz. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-09-15 o 09:01 |
|
|
|
|
#312 | |||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeden kalkulator pokazuje 7 tydzień hihihi Każdy kalkulator to inna teoria, więc już sobie daruje...
||||||||||||||||||||||
|
|
#313 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bedzie dobrze. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tez jutro na 10. Cytat:
dolacze do klubu.Cytat:
![]() Wczoraj zobaczylam jak ' bezstrosko' zylam sobie jeszcze 2 miesiace temu. Zaczely bolec mnie plecy na wysokosci lopatek. Nie moge sie ruszac i nie jest to wygodne wiec wyciagnelam lape po srodek przeciwbolowy i....stop, te ktore mialam nie sa dla kobiet w ciazy, siegam po plaster na ta dolegliwoc...to samo, to moze masc...nieeeee Polozylam sobie poduszke elektryczna na te plecy i cierpialam. Jutro zapytam lekarza. I chyba zaczynam miec pierta przed jutrzeja wizyta.
|
|
#314 | |||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby takie rozbieżności były ehhhhhh
||||||||||||||||||||||
|
|
#315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sobie dodam do ulubionych ten co liczy od 11 sierpnia, żebym miała te same dane co lekarz. Inne olewam. ![]() A kiedy miałaś ostatnią @ ? ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- We 3 raźniej. ![]() Cytat:
Ja przedwczoraj ból głowy... mąż mówi: dam Ci ibuprom. Na co ja, że nie wolno. To mówi: to weź Sectral, to pewnie od tętna jak zwykle. Na co ja, że nie wolno. Oczy chłop zrobił i pyta: a co wolno? To mówię, że paracetamol ale do końca 3 miesiąca lepiej NIC. Mało nie padł.
|
||
|
|
|
#316 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Araczko
![]() Kropko ost @ 2/08.... Wiecie co, chyba zaczyna mi się niedobrze robić... Tak czuje to oddolnie w brzuchu BOSKO
|||||||||||||||||||||
|
|
#317 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale powiem Wam numer.
Uważajcie i zanim weźmiecie lek przepisany przez internistę, pięć razy spytajcie gina czy wolno. Miesiąc temu poszłam do lekarza po ranigast. I tak z głupia frant pytam czy wolno w ciąży, bo czytałam w sieci że ten bez dodatków to wolno. Na co ona, że absolutnie nie. Pyta czy jestem w ciąży, mówię że jeszcze nie, bo jestem po @ ale się staram. Uparła się dać mi inny lek. No ok. Wzięłam do cudo, wykupiłam, padłam przy płaceniu (ponad trzy dychy ), idę do domu i czytam ulotkę, a tam jak byk stoi, że absolutnie nie wolno w ciąży. No to po drodze zahaczam o inną aptekę i pytam pani czy może mi dać ulotkę ranigastu. Czytam a tam napisane, że w ciąży wolno pod kontrolą lekarza i po uzgodnieniu z nim - czyli mniejsze ryzyko niż od tego cuda wyżej. ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
![]() Albo licząc tygodniami VII tydzień. Mdłości? Miodzio... Ja tylko czekam... ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Zgadnij - zaopatrz się profilaktycznie w migdały, herbatę miętową, imbirową i herbatniki. I żuj. Z innych smakołyków: skórki czerstwego chleba i plaster cytryny.
|
|
|
|
|
#318 |
|
Rozeznanie
|
witam.
eniggma-super że jest ok.wypoczywaj. kropka -relacje z wizyty a ja czuje sie okropnie ale psychicznie rycze i jestem zła sama na siebie za to przecież tak chciałam dzidziusia a teraz zamiast szalec z radości to ja fisiuję. nie wiem co zemną nie tak? |
|
|
|
#319 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Bela, ja myśle, że nie jedna z nas na dziwne myśli...
![]() Kropko zobacze co jeszcze ginka powie, ale pewnie i tak zapomne się jej zapytać... Dzięki za wskazówki Jeszcze 6h i wizyta
|||||||||||||||||||||
|
|
#320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Powodzenia u gina. |
||
|
|
|
#321 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Nie, no nie bede z kartki czytać
w sumie to zobacze co wyjdzie na USG i będę wiedzieć czy pytać...
|||||||||||||||||||||
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
zgadnij_MS
powodzenia na wizycie, daj znac, puma skrobnij kilka slow! bo przeciez na wizycie bylysmy razem
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Dziewczyny, czy Wam tez się napina brzuch na dole?? ![]() Co jakiś czas, zwłaszcza jak siedzę, mam taki skurcz, łapie i trzyma cały dół brzucha w napięciu...
|
|
|
|
|
#324 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wszystko z Tobą w porządku. Masz prawo mieć takie nastroje. Jak pisały moje mądre poprzedniczki wszystkiemu winne są hormony ![]() Dziewczynki powodzenia na wizytach!!! Ja też dziś znowu idę do gina, ale dopiero na 21.00 więc się jeszcze trochę postracham. ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Nie, mi się nie napina. Ale boli Cię to? czy się tylko napina? Chyba Puma już pisała kiedyś, że też jej się napina. Zapytaj gina koniecznie o co chodzi z tym napinaniem. |
|
|
|
|
#325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście bardziej niż przeszkadza, to denerwuje. I od razu skacze mi tętno, bo z natury mam wysokie i skaczące. Co oczywiście nie pomaga na spięty brzuch... Ech...
|
|
|
|
|
#326 |
|
Raczkowanie
|
niepamietam kto pytal mnie czy duzo na usg zobaczylam a wiec nie zawiele napewno zarodek i maly pecherzyk w srodku ginka chciala pokazac mi jak pulsuje (wydaje mi sie ze troszke za wczesnie )ale ona widziala przez chwilke a ja nie zobaczylam bo sie trzeslam jak galareta
ktos tez pisal ze maj to piekny miesiac zgadzam sie z tym w 100%jestem z 5 maja 20 rocznica slubu 25 meza urodziny i prawdopodobnie 21 nasze malenstwo sie pokaze
|
|
#328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem kiedy, więc mi ten temat odpada. ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
W poprzednim maju się nie udało... Maj to super czas, po wykluciu można spacerować (więc i chudnąć ), dotleniać malucha, mama przed wykluciem w ostatnim czasie jeszcze nie puchnie tak bardzo, bo temp. otoczenia nie oscyluje jeszcze w okolicy 38 stopni , nie trzeba szukać płaszcza rozmiaru 56. Itd. itd. No i byki to fajne ludzie są.
|
||
|
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet z data poczecia sie zgadza ![]() w drugim mi wyszlo ze jestem w 7 tyg a według bety to miedzy 6 i 7 bo mam wynik 12135 a według moich obliczen to 4 sierpnia miałam 1 dzien ostatniej @ i wyszło mi ze jestem dzis mam 1 dzien 6 tyg ![]() ![]() wiec sama juz nie wiem co i jak w piatek na wizycie sie wszystkiego dowim ale powiem wam ze sie cholernie boje ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:33.

Oby tak dalej. 
ale jak to zapytalam przeciez nie plamilam i dokonca czulam sie jakbym to byla ciaza

Najgorszy ten strach.. Ehhh ja dziś idę, ciekawe kiedy mnie straszak obleci....