|
|
#481 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Etro Messe - trauma to delikatnie powiedziane
Dziewczyny pięknie opisujecie te perfumy
|
|
#482 |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Naprawdę? Ale jak to dwie? Wersja późniejsza i wcześniejsza? Czy EDC i coś innego?
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
|
#483 |
|
grozi wypollizowaniem
|
są 2 wersje- to juz potwierdzona na Amen- wcześniejsza i późniejsza- róznią się kształtem nalepek-jedna ma kółko a druga kwadrat-obie to edc- nie mam pojęcia która jest wcześniejsza, ale jedna jest bardziej choinkowa- i tą właśnie ja mam (tzn odlewkę)
|
|
|
#484 |
|
Nindżopesz
|
Kwadrata mam.
A która jest bardziej choinkowa? Kwadrat pewnikiem? |
|
|
|
|
#485 |
|
grozi wypollizowaniem
|
chyba kwadrat ale nie jestem pewna
|
|
|
#486 |
|
Szef ds. Wymianek
|
przeczytalam pare pierwszych stron watku i mnie porazilo, bez kitu. my chyba mielismy do czynienia z roznymi zapachami
nie wiem, ktora wersje posiadam, bo mam ja w formie odlewki, aczkolwiek nie wierze, zeby roznily sie az do tego stopnia...tak w ogole, to kontakt z MdM to w zasadzie poczatek z niszowcami (chwile wczesniej powachalam Creme du Brulee), tak ze sadzac z Waszych opisow, od razu skok na gleboka wode. tyle, ze w tej wodzie nie plywaja bynajmniej truposze. moje pierwsze, naprawde pierwsze, wrazenie? "uuu, dziwne!" agdy zaciagnelam sie ponownie zapachem i poczulam won silnie apteczna, lecz w sposob przyciagajcy nos (przynajmniej moj). nie umiem w tej chwili okreslic, co konkretnie z domowej apteczki przywodza mi MdM mi na nos, ale jak w koncu na to wpadne, dopisze idzmy dalej - po chwili doszlo kadzidlo, dawno nie czulam go z bliska w kosciele, ale tego zapachu sie nie zapomina. kadzidlo w czystej postaci! przy czym po jakiejs godzinie zaczelam odbierac MdM jako dym z ogniska. jako, ze ja prosta dziewczyna, i opis prostym byc musi, wsio ![]() i teraz ja sie zapytuje, gdzie te trupy? gdzie zaloba?? za przeproszeniem, ale wydaje mi sie, ze znakomita wiekszosc nie wachala nigdy trupa, ja - i owszem. i na pewno nie pachna nim MdM ale trup???? <nadal nie moze ochlonac ze zdziwienia>
|
|
|
#487 |
|
grozi wypollizowaniem
|
ja myslę ze trup w messe to ta nuta którą ja nazywam szczurzymi sikami- taka słodkawo-moczowo-fizjologiczna. myslę ze nuta ta powstaje z miodu i czegoś jeszcze w połączeniu z odpowiednią skórą
- taka moja teoria
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Znam obie wersje
Pierwsza była z okrągłą nalepką - w otwarciu cytrusy, potem dochodzi kadzidło, następnie troszkę paczuli i ambra. Na koniec zostaje głównie słodka ambra. Nie kojarzy mi się z kościołem. Druga wersja z kwadratową nalepką różni się dość znacznie - w otwarciu nie ma cytrusów, za to jest więcej paczuli i mirry. I jakbym szałwię czuła. I wosk. W tym roku byłam w Trzęsaczu nad morzem. Jest tam malutki wiejski kościółek. I pachnie w nim MdM z kwadratową nalepką .
|
|
|
|
|
#489 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#490 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
mysle ze trupa czują Ci którym szczur nie obsikał choinki-mnie obsikał (co prawda sztuczną) i pewnie stąd to zgoła odmienne skojarzenie
|
|
|
|
#491 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co prawda rzadko zaglądam na niszowce, ale może to i dobrze, bo jakby to poczytać głębiej (powyżej), to chyba byście mi Kochane Koleżanki obrzydziły perfumy "naszczęt" A myślałam, że "brudne majtki" rzekomo obecne w Boudoir to najgorsze, czego można się dopatrzyć |
|||
|
|
|
|
#492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cieszę się, że nie każdemu ten zapach kojarzy się tak źle jak mnie ![]() A zdobiona flaszeczka Eenax to
|
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
swoją drogą, gdyby jakiś producent chciał stworzyć takie wyziewy, to nie używałby chyba pomarańczy, kadzidła, świątecznego cynamonu i miodu i nie nazywałby mianem radosnej Pasterki, tylko bardziej mhrrocznym mianem
Opowieści o "trupach" w MdM, Angelu i w innych takich (które nie miały śmierdzieć z założenia), to zwykły znak, że na danej skórze zapach nie "leży", ale to nie jego wina i nie należy go za to wyzywać od pleśni i czeluści grobowych
|
|
#494 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Cytat:
Cytat:
Pamiętam, że o Mitsouko też takie opowieści krążą... Na mojej skórze ani w pierwszym, ani w drugim przypadku nic takiego się nie ujawnia.![]() Cytat:
Zgadzam się z Tobą. Na szczęscie Angel na mnie ładnie leży i pewnie dlatego trudno mi zrozumieć, że może kojarzyć się z trupem czy gnijącą wodą w wazonie...
|
||||
|
|
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Angel to samo - trupia nutka, no way! Ja myślę, że owe wszystkie kontrowersje rzekomo wyczuwalne w kompozycjach to może być efekt umiejętnie prowadzonej (szeptanej ) kampanii marketingowej, bo jak wiadomo, nieważne, czy piszą źle czy dobrze, ważne, aby w ogóle pisali!
|
|
|
|
|
|
#496 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() zdradź mi tajemnicę, skąd znasz zapach szczurzego moczu? i skąd wiesz, że on jest szczurzy? swoją drogą, chyba coś ze mną nie teges, bo opis Polly najbardziej zachęcił mnie do ponownego przetestowania MdM ![]() jak nie zapomnę to dorwę się do niego wieczorem do tej pory MdM niczym szczególnym się dla mnie nie wyróżnił ale pachnieć jak choinka oblana miodem i obsikana przez szczura, który zaraz potem zdechł - to już jest coś |
||
|
|
|
|
#497 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
... przeciez kazde dziecko wie, ze trupie zapachy robi sie z... ![]()
|
|
|
|
#498 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej wpływ na opinie innych Sama zaczynam już gadać np. o trupku Angela, choć sama posiadam i z całą pewnościa mogę stwierdzić, ze na mnie to pralina i pomarańcza zatopione w aromatycznym miodzie, z lekkim chłodem. ![]() A MdM to skórka pomarańczowa na ciachu cynamonowym jedzonym pod choinką (koniecznie żywą- tak interpretuję ten zapach po 1 teście
|
|
|
#500 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
widzę ze muszę sie wytłumaczyć dokładnie kto jest delikatny niech dalej nie czyta ![]() otóż- kiedy mieszkałam jeszcze z rodzicami mieliśmy choinkę-sztuczną- mieszkała sobie w piwnicy. Pewnego dna przed Wigilią tatus poszedł po choinkę-powiedział ze będzie jatka bo z choinki uciekały szczury- ze chyba sobie w niej zamieszkały ![]() Po rozpakowaniu z wora, na podłogę posypały sie wióry z choinki, szczurze bobki a całe mieszkanie wypełniło sie zapachem Messe de Minuit ![]() skąd wiem ze to był szczurzy mocz?- bo nie ludzki na pewno (to byłby juz skandal jakby mi ktoś nalał do choinki!), mysi tez nie-bo myszy nie żreją plastiku. Ponadto mamusia mi powiedziala ze to zapach szczurzych sików bo ona tez go pamięta z dziecinstwa (w jakiej konkretnie sytuacji go poznała -nie wiem ) uffffff
|
|
|
|
#501 |
|
Szef ds. Wymianek
|
tu tez sie z Toba, Maju, zgadzam, odnosnie do tej sily sugestii. i pewnie co bardziej podatne osobniki wzminakowanego trupa dowachaly sie pod wplywem opinii innych
![]() Maju, tak Cie czytam od jakiegos czasu i widze, ze bardzo fajnie postrzegasz zapachy, hmm, jakby to okreslic - "trudne", przez spora rzesze uznawane za ciezkie smierdziuchy (o ile pamietasz, uwielbiasz tez Klasyka Truciznanego). naprawde fajnie
|
|
|
#502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w magię zapachów wkręciłam się gdzieś od maja, a wizaż (jak to zwykle bywa) przyspieszył sprawę Jako wielbicielka gotyku, metalu i wszelkich mrocznych klimatów rzucam się z ciekawości na wszelkie "śmierduchy", ale czy to nos już taki tolerancyjny, czy to moja skóra taka, że prawdziwego "smrodu" jeszcze nie wyczułam (czy to w wędzonej śliwce Trucizny, "spróchniałym drewnie" Encre Noire czy Black Tourmaline - sporo dymku i...kminku No i stylowe, charakterne zapachy uwielbiam ![]() P.S. a jednak znalazło się coś - na psik Rush mój żołądek chciał tak reagować Ale go upilnowałam, hehe Tfardym trza być, nie mientkim )
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-10-21 o 10:26 |
|
|
|
|
|
#503 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
) badz sluzyc moze jako swiadoma gra zapachem ![]() przy czym jednak Twoja charakternosc, Maju, nie bardzo mi don pasuje - zdecydowanie zostan przy Truciznie i inszych takich
|
|
|
|
#504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i w ten oto sposób - dzięki MdM - zostałaś na naszym forum Głównym Specjalistą od Fizjologicznych Woni Pochodzących od Gryzoni
|
|
|
|
|
|
#505 |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Dzięki za oświecenie w kwestii dwóch wersji naklejkowo-zapachowych
Mam odlewkę z flachy z kwadratową naklejką i pamiętam, że zastanawiałam się dlaczego to zostało podkreślone w opisie zapachu Ale fakt - żadnych cytrusów czy cynamonu nigdy tam nie było.MdM dawno nie nosiłam, ale pod wpływem wątku wypróbowałam na noc. I już wiem, że źle zrobiłam, bo ostatnio stało się z moją skórą coś, co źle działa w połączeniu z tymi składnikami. To samo mam z Wazambą - kilka tygodni temu było pięknie, dziś już czuję słodkawy, obrzydliwy, fizjologiczny zapach.. Kojarzy mi się z żulem przesiąkniętym wszystkimi swoimi wydzielinami.... I to samo stało się z MdM.. Nie wiem co za to odpowiada, mirra, inne żywice czy ambra, ale jest bardzo niedobrze.. I już rozumiem gwałtowne reakcje żołądkowe opisane na początku wątku..
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
|
#506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeżdżę tam od 30 lat do Pustkowa [czyli obok]ale nigdy nie słyszałam tam o Kościółku.Nad urwiskiem owszem jest ale nie drewniany tylko kamienne ruiny.Musisz mnie koniecznie nakierowac do niego . W temacie jak będę w Quality to będzie moja obowiązkowa lektura do powąchania.
|
|
|
#507 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Na początku to nawet coś na kształt cytrynowej herbatki z naftaliną a naklejka kwadratowa jak byk.Skoro MdM i Wazamba męczą to może powinnaś wypróbować coś nowego, np. swoją prywatną Kozę?
|
|
|
|
|
|
#508 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
Wszystkie jak leci ![]() A Kozę wypróbuję, jeśli przyprowadzisz ją ze sobą w sobotę na zlocik
|
|
|
|
|
|
#509 |
|
Zadomowienie
|
a mnie narobiłyście apetytu
...tylko te cytrusy mnie zniechęcają...Przyznam,że jakoś omijałam ten zapach.
|
|
#510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ciebie podziwiam, że Rush używasz - musi na Twojej skórze dobrze leżeć
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

nie wiem, ktora wersje posiadam, bo mam ja w formie odlewki, aczkolwiek nie wierze, zeby roznily sie az do tego stopnia...

.

Ale go upilnowałam, hehe
Wszystkie jak leci