|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Dzięki
Brombusiu, śliczny brzusio ![]() Cytat:
![]() Witaj Cytat:
Cytat:
![]() Ciekawe jak tam Paczka
|
|
#362 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Obejrzałam ten film na youtube, mam twarz cała mokrą. Piękny jest.. |
||
|
|
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#364 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Malinka ![]() pisałyście coś o rozstępach... ja mam cały brzuszek, aż zachodzi mi na plecki i uda, no i piresi też... straszne no ale smarowałam się po kilka razy dziennie i robiłam co mogłam (i kremy i olejki i peeling i masaż) żeby uniknąć, ale jak przypuszczałam - miałam predyspozycje po mamie - no i wyszło ((a czy mi się wydaje czy Pietrusia się dawno nie odzywała?? milego dnia ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- aaa.. jeszcze raz zgłaszm sie z prośbą o listę z nr tel dzięki
|
|
|
|
#365 |
|
Raczkowanie
|
A, Minnie, chciałam Ci powiedzieć, że Twój synek będzie miał piękne imię!!!
Chciałam tak nazwać swojego, ale tż się nie zgodził i w ramach "kompromisu" będzie miał tak na drugie tylko... A propos rozstępów - to te, które zostały nimi "obdarowane" - kiedy wam się zaczęły pojawiać? A co do pępka wyskakującego która ma w środku a która na zewnątrz i też kiedy wyskoczył ?
Edytowane przez belladonna78 Czas edycji: 2009-10-21 o 10:49 |
|
|
|
#366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brzuszysko - pojedyncze po bokach, pierwsze dopiero teraz (33 tc) pępuszek wklęsły był a teraz taki płaszczak się zrobił ;P |
|
|
|
|
#367 |
|
Raczkowanie
|
Helołłłłłł
Kachula ale masz super brzusio - dość spore mieszkanko dla dzidziolka no i torba spakowana ![]() ![]() Katarinka brzusio suuuuuperrrrrr Brombusiujesli chodzi o obstawianie porodów to wydaje mi sie ze masz całkowitą rację... a co wiecej..wydaje mi sie ze Paczka już jest po wszystkim Malinkowitamy w domku - jeszcze w dwupaku. Domi co do rozstepow, to naszczescie, odpukac - nie mam rzadnych nowych NARAZIE, oprocz tych ktore mialam przed ciążą ![]() tarasiubrzusio śliczniuchny no i te gatki naprawdę extra Zgrabniuchna z ciebie mamusia ![]() Ja dzis mam dzien wielkiego prasowania. Kupilismy ostatnio nową szafę no więc trzeba wszystko ładnie poukładac pranko tez robię , mam dziś takiego poweraaaaa, zobaczymy jak długo No i mam zamiar spakowac dzis torbę |
|
|
|
#368 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam Mamusie
![]() Cytat:
Witaj Malinka ![]() o ten, co teraz bo jak pierwszy raz zobaczykam Twoj avatar myslalam, ze ten pan jest nagi i sie czyms bawi![]() Cytat:
sliczny a jakie fajne drzwi to jest na Waszym wynajmonwanym mieszkanku?macie bardzo ładnie jesli moge spytac ile placicie za wynajem?Cytat:
konie |
|||
|
|
|
#369 |
|
Raczkowanie
|
a wogole to nie wiem czy zauważylyscie ale nasze rozpakowane mamusie bardzo rzadko sie odzywają. Obawiam się ze potem tak juz bedzie i mało sie bedziemy tu spotykac
|
|
|
|
#370 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() lista poszła Cytat:
na brzuchu na szczęście nie mam (przynajmniej narazie) no tylko te trzy nowe na doopie a pępek to mi tak wylazł chyba na początku 7 m-ca Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2009-10-21 o 11:10 |
|||
|
|
|
#371 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A dziękuję ślicznie, u nas jakoś od zawsze było postanowione,że bedzie Mikołaj albo Wiktoria.I potem po prostu czekalismy tylko, żeby wiedzieć jaka będzie płeć i nawet nie było dalszych dyskusji na temat imion. A mąż to nawet jak jeszcze płci nie znaliśmy to i tak już mówił do brzucha Miki, Mikuś. Mój pępek to już na zewnątrz jest od jakiegoś miesiąca, śmiesznie to wygląda. Cytat:
|
||
|
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ze snu mnie wyrwał i tak mi się wydawało że to "konie" tyle, że tak z wiejska , wymawiane "kunie" ![]() Może ktoś do Paczki napisze? Numer zostawiała tu na forum chyba z 50 razy Ja idę na spacerek, trzeba wykorzystać, że ładnie dzisiaj i trochę przewietrzyć potomka
|
|
#373 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a w starym było okropnie i płaciliśmy za wynajem 200zł + czynsz (416zł)+ rachunki |
|
|
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
jejku właśnie sobie przypomniałam gdzie wsadziłam płytę Andrea Bocelli
Mamusie a co robicie dzis na obiadki? bo ja nie mam zupełnie pomysłu
|
|
|
|
#375 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tylko chwilowo, potem te mamusie, ktorym juz dwa miesiace mija od porodu znow zasiadaja na forum tak, ze produkcja postów pewnie w styczniu juz znow ruszy:PCytat:
![]() Cytat:
sliczne remont robiliscie sami?
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-10-21 o 11:27 |
|||
|
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
a do Paczki to dzwonic trzeba bo ona pisała ze nie ma nic na koncie.
|
|
|
|
#377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() p.s. ale zanim obiad uciekam na spacer bo słonko wreszcie wyszło! |
|
|
|
|
#378 |
|
Wtajemniczenie
|
no coś ty! niestety u mnie w rodzince wszyscy mają lewe ręce do budownictwa i nie obeszło się bez "fachowców"
Robiliśmy remont generalny, włącznie z elektryką i hydrauliką. |
|
|
|
#379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() p.s. właśnie listonosz zostawił mi list z Yves Rochera z katalogiem a w nim zestawy prezentowe pod choinke.... jeja! przecież to dopiero pazdziernik a to już się zaczyna świateczna gorączka!? |
|
|
|
|
#380 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Albo jest już po ![]() Cytat:
![]() A ja się ładnie wyspałam, brzuch co prawda nadal boli i zaczyna dość mocno ciągnąć w pachwinach Córa z kopniakami też już tak wysoko nie mierzy i wyczuwam ją najwyżej ok 7 cm nad pępkiem ![]()
|
|
#382 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mała czasem kopie jak szalona albo się tak śmiesznie wypina że brzuch mi skacze jak szalony, ale ilekroć zawołam TŻ-ta żeby dotknął albo zobaczył to natychmiast jest cisza ![]() Ale największa radość jest jak Mała ma czkawkę - wtedy tatuś przybiega i mówi do niej "teraz już mi nie uciekniesz ani się nie schowasz" Biedak się cieszy że chociaż wtedy może Ją poczuć
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
A Kachula się jeszcze dziś nie meldowała? Albo dostaną mi się baty, że czegoś nie doczytałam
|
#384 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=elalank;14840130]Cześć Mamusie Brombi, Kachula, Katarina- fajne brzuchole! Katarina, zazdroszczę zgrabnych ud ![]() 10 lat w jednej firmie juz????? łłooo matko!!!!!! A czym się zajmujesz? ![]() A na kolację to ja mogę się przejść A gdzie jest ta kolacja??[QUOTE] A kolacje mam w hotelu Novotel czy jakos tak Cytat:
To dawaj fociszki brzucha bo Ty kochana to nam akurat bardzo malusio brzuszka wklejałas Cytat:
U mnie identycznie hehehe,tatus mowi ze syn chyba go sie boi Cytat:
A no dopiero teraz sie melduje bo Kachula miala dzis dzien leniuszka i wstala z łozka dopiero o 11.wczesniej oczywiscie ktos juz 2 razy zdarzyl mnie obudzic domofonem-podejrzewam ze kurier z przesyłka dla tz ale nawet tyłka nie podniosłam z łozka,jak zostawil w skrzynce avizo to pozniej w ramach spaceru skocze na poczte
|
|
#385 |
|
Wtajemniczenie
|
i dzwonił ktoś do Paczki?
mnie się tez wydaję, ze Kachula sie nie dozywała - może śpi a może rodzi ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- no proszę udez w stoł a nozyce sie odezwą witaj Kachula |
|
|
|
#386 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Śliczny brzusio, rozmiarowo podobny do mojego, ale faktycznie paski zakłócają odbiór i nie można dokładnie się przyjrzeć Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mój balon też się coraz gorzej nosi ![]() Melduje się oficjalnie w nowym wątku, wczoraj nie było mnie cały dzień, bo byliśmy na ostatnim dalszym wyjeździe. Teraz czeka mnie tylko jeszcze odebranie dyplomu z uczelni i podbicie legitymacji ubezpieczeniowej i raczej nigdzie dalej od domku już się nie wybieram. Jutro mamy wizytę z KTG i USG u ginki, ale dopiero na 20 :/ A w piątek spotykam się pierwszy raz z panią położną. Czy Was też męczą głupie sny? Albo mi się śni, że rodzę, albo takie głupoty, że aż męczące to jest. Mojemu mężowi dzisiaj się śniło, że przyjechał do domu, a tam był ten ginekolog z "Na dobre i na złe" i powiedział, że urodziłam synka. On był strasznie zły i się kłócił z tym lekarzem, że miała być córka ![]() A dzisiaj jak powiedziałam, że Alicja bardzo upodobała sobie mój prawy bok ostatnio i strasznie się tam wypycha, to on stwierdził "Ta ciąża po prostu Ci bokiem wychodzi" Normalnie ![]() Przyłączam się do akcji pokazywania brzuszków. Mój mierzy 115 cm, a tu jeszcze 4 tygodnie , na szczęście rozstępów jeszcze nie mam.
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html Edytowane przez Ravenne Czas edycji: 2009-10-21 o 12:32 |
||||||||
|
|
|
#387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#388 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie ruszylam tyłek i sprzątam kuchnię, ale bez szaleństw - pozniej poskładam pranie - chyba już ze 3 leżą, następne musze włączyc bo w pralce znowu pełno, odkurze i wieczorem zrobię kotlety - hmmmmmmmmmmmm ale jszcze musze poprasowac zapasy ciuchów małej do przedszkola bo TŻ to gotów ja ubierac codziennie w to samo
|
|
|
|
#389 |
|
Zadomowienie
|
Brombi, Kachula, Katarina i Tarasia- śliczne brzuszki
)
|
|
|
|
#390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do snów, to dziś cały czas śniłam o tym, żeby nie zapomnieć powiadomić mojej położnej, która będzie się mną opiekowała po porodzie, a potem zastanawiałam się jaki wazon i jaką dekorację wziąć na porodówkę, żeby ładnie wyglądało. Jakby to było najważniejsze ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

mam termin na samym końcu, a jak jeszcze się przesunie to już w ogóle... ale na razie mi się nie spieszy (łóżeczka jeszcze nie kupiłam, hehe), chociaż wczoraj to normalnie poczułam, że tęsknię za swoim synkiem... żeby już tak był po drugiej stronie...

wy to macie oko

, na szczęście rozstępów jeszcze nie mam.